Digitális óceán – jó hosting és szerver szolgáltató? (2020-as áttekintés)

DigitalOcean áttekintésDigitalOcean honlap


2018 eleje óta figyeljük a DigitalOcean host teszthelyet.

Az egész idő alatt fizető ügyfélként szolgáltunk a DigitalOcean-nek, gondosan figyelve a rendszer létfontosságú mutatóit. Pontosabban a betöltési időket, az ügyfélszolgálat reagálását és, ami a legfontosabb, az üzemidőt és az állásidőt.

Eddig ígéretes eredmények, itt található a mélyreható áttekintés arról, hogy miként mérik másokkal odakint.

Az első kiszolgálót 2011-ben indította el a DigitalOcean egy olyan amerikai felhő-tárhely-szolgáltató, amelynek célja, hogy segítsen a fejlesztőknek több alkalmazás gyorsabb és könnyebb elindításában.

A New York City-ben székhellyel rendelkező kis vállalkozásként kezdett exponenciálisan nőtt, és több mint félmillió fejlesztő ügyfélkört ért el..

A DigitalOcean végső célja egy szilárdtestalapú meghajtó (SSD) használata, hogy hozzon létre egy felhasználóbarát platformot, amely lehetővé teszi ügyfeleik gazdagságának a projektek átvitelét a felhőből és a felhőből, a termelés gyors és hatékony felgyorsításával..

Ez elég egy nap, hogy az első 10 tárhelyszolgáltatásunk közé sorolható legyen?

Találjuk ki!

A DigitalOcean Hosting használatának előnyei

1. Fantasztikus „átlagos” üzemidő 99,99%

A felhő-tárhely-szolgáltatás átlagos üzemideje az üzemidőben 99,94%.

A DigitalOcean ezt 99,99% -kal fújja ki a vízből (szándékosan).

Ez azt jelenti, hogy 2018 áprilisától 2019 márciusáig a DigitalOcecsennek csak nyolc áramkimaradása volt, amelyek együttesen mindössze 43 percig tartottak.

Ez a Bluehostot köti össze a legmegbízhatóbb webhelyünkkel a legfrissebb időpontokban. Nem mondhatjuk el, hogy milyen csodálatos ez. Az első tíz szolgáltatásunk nagy része az üzemidő 99,96% és 99,98% -a között van.

A DigitalOcean legutóbbi 12 hónapos statisztikájaA DigitalOcean átlagos üzemideje 2018-2019 | Lásd a statisztikákat

Az elmúlt 12 hónap átlagos üzemideje:

 • 2019. március átlagos üzemideje: 100%
 • 2019. február átlagos üzemideje: 100%
 • 2019. január átlagos üzemideje: 99,98%
 • 2018. december átlagos üzemideje: 100%
 • 2018. november átlagos üzemideje: 100%
 • 2018. október átlagos üzemideje: 100%
 • 2018. szeptember átlagos üzemideje: 100%
 • 2018. augusztus átlagos üzemideje: 100%
 • 2018. július átlagos üzemidő: 99,94%
 • 2018. június átlagos üzemideje: 100%
 • 2018. május átlagos üzemideje: 100%
 • 2018. április átlagos üzemidő: 100%

Mint láthatja, a nyáron kissé esik a víz, a legalacsonyabb rögzített Uptime százalék pedig júliusban 99,94%. De a rendszer augusztusban visszapattan, szeptember, október, november vagy december folyamán nem fordul elő áramkimaradás.

Ez a helyes irányba történő javulás. A nyíl folyamatosan felfelé mozog, ez azt mutatja, hogy a DigitalOcean a legfontosabb problémáin van.

2. Villámgyors terhelési idők

Az Uptime az első számú statisztika, amelyet figyelni kell egy internetes házigazda kiválasztásakor.

Végül is – a bolygó minden harangja és sípja nem számít egy babkéknek, ha webhelyén offline időt tölt.

Közel másodpercként érkezik a sebesség.

Lehetséges, hogy a lemaradó webhelyek is le vannak állítva, bármilyen célból és célból. A lassú webhelyek gyakorlatilag használhatatlanok. Forgalma nem fog habozni, hogy visszapattanjon. Szó szerint. A néhány másodperces különbség a potenciális webhely forgalmának csaknem háromnegyedét költségessé teheti.

Őrültnek hangzik? Sajnos nem az.

A piackutatás szerint az olyan webhelyek, amelyek öt másodpercen belül nem tudnak betölteni, a mobil webhelyek forgalmának több mint 74% -át elveszíthetik.

Ezzel szemben bebizonyosodott, hogy a csökkentett betöltési idők több mint 74% -kal növelik a forgalom és az értékesítés konverzióit. 74% -át látófűrésznek hívjuk. Amikor az egyik irányba hajlik, akkor nyersz, a másik pedig veszít.

Szóval, mit jelent ez a barátunk, a DigitalOcean számára??

Jó dolgok. Nagyon jó dolgok.

A DigitalOcean nem csak gyors … ez a leggyorsabb termék, amelyet valaha felülvizsgáltunk. Komolyan hagyva, a többi legnépszerűbb tárhely-programot a porba hagyja.

Az iparág átlagos terhelési sebessége 890 ms.

A legnagyobb sebességgel a DigitalOcean hihetetlen sebességgel, 218ms-en haladt. A leglassabb 496ms volt. Még a legalacsonyabb teljesítmény mellett is csaknem 50% -kal gyorsabb volt, mint az iparág átlaga.

Tehát nézzük meg hónapról hónapra megnézni, hogyan teljesített a DigitalOcean:

A DigitalOcean legutóbbi 12 hónapos statisztikájaDigitális óceán átlagos sebessége 2018-2019 | Lásd a statisztikákat

Ez egy gyors tárhely, amelynek teljes átlagsebessége: 357ms.

Az elmúlt hónapok összehasonlítólag a leggyorsabbak, amelyeket valaha is láthattunk, ami a DigitalOcean versenytársakká teszi a webhely teljes sebességének első helyét. Jelenleg a leggyorsabb sebesség az A2 Hostingé.

3. Fejlesztőbarát termékökoszisztéma

A DigitalOcean nem csak egy trükkös póni.

Valójában a termékcsalád rengeteg potenciált kínál a fejlesztők számára.

Milyen különféle lehetőségeket kínál a DigitalOcean? Örülök, hogy megkérdezted!

✅ cseppek

A Droplets egy méretezhető számítási platform, amely testreszabható, hogy megfeleljen az üzleti alkalmazások összes igényének. Tartalmaz még kiegészítő tárolást, megfigyelést és fejlett biztonságot.

DigitalOcean cseppek

Választhat a standard vagy az optimalizált cseppek között, majd testreszabhatja a szíve tartalmához. A cseppek lehetővé teszik az eszközök számára, hogy kihagyják az időigényes telepítést és a konfigurációt, hogy jobbra lépjenek a kód telepítése felé.

Helyek

Míg a cseppek az alkalmazások telepítésére szolgálnak, a Spaces az objektumok egyszerű tárolásáról szól.

Olyan biztonsági rendszerről beszélünk, amely lehetővé teszi az adatok tárolását és továbbítását az alkalmazások és a végfelhasználók számára. A terek egyszerű folyamat alatt működnek, megbízható tárolást hoznak létre drag and drop felhasználói felülettel vagy API-val.

Digitális óceán terek

A szóközök biztonsági mentési fájlok, weblogok, adatelemzések és még sok más tárolására használhatók.

A szolgáltatás szintén skálázható, így a Spaces növekedhet a vállalatnál. Mi több – A terek kombinálhatók más DigitalOcean szolgáltatásokkal, vagy önmagukban is felhasználhatók.

Uber Kubernetes

A Kubernetes egy közelgő termék, amelyet 2018 végén indít a DigitalOcean.

Erről nincs sok információ, de a cég hivatalos webhelyén kijelenti, hogy a Kubernetes „Fejlesztőknek és vállalkozásoknak készült, akik egyszerű módot akarnak a konténer munkaterhelésének felhőben történő telepítéséhez és kezeléséhez”.

Jelenleg korai hozzáférést kínálnak a termékhez, amely 2018. szeptemberétől egy ingyenes Kubernetes-fürttel érkezik.

4. Testreszabható árképzés

Annak ellenére, hogy a mi hátrányaink alatt is megtalálható, úgy gondoljuk, hogy elég fantasztikus, hogy valójában testreszabhatja mindazt, amiért fizet – a webhely tárolására, a CPU használatára, a sávszélességre, az adatbázisra, a memóriára stb. Ez valóban nagy előnye, ha egy tapasztalt felhasználó, aki már ismeri pontosan amire szüksége van, mi a célja, mi nincs szüksége stb.

5. Napi mentések

A DigitalOcean napi biztonsági másolatot készít, és bármilyen adatot bármikor visszaállíthat 7 nappal korábban. Annak ellenére, hogy a DigitalOcean rendkívüli üzemidővel rendelkezik, mindig jobb, ha biztonságos, mint sajnálom!

6. Jó biztonság

Az adatok és a forgalom mindig biztonságosak. Ez olyasmi, amelyet sok más házigazda nem hangsúlyoz, vagy egyáltalán nem is nyújt. A DigitalOcean gondoskodik arról, hogy adatait teljes körűen védjék. Nagy előnye, hogy ezeket a rosszindulatú kapcsolatokat és vírusokat távol tartja a webhely rendszeréből.

Alapértelmezés szerint a DigitalOcean titkosítást adott a kötetekhez. Ha további biztonsági réteget szeretne hozzáadni, mint a legtöbb szolgáltatáshoz, akkor a sikerhez be kell lépnie egy oktatóprogramba, követnie kell a lépéseket és ismernie kell néhány kódolást.

Hátrányai a DigitalOcean tárhely használatának

1. Haladó felhasználók számára (szakterület + komplex)

Egy igazán nagyszerű termék jele abban rejlik, hogy képes szolgáltatásait laikus módon összefoglalni.

Különösen ez az, ami a tech cégeknek nehezen bekerül a kollektív fejükbe.

Mint ilyen, a legtöbb technológiai webhely és platform általában tele van zsargonnal. Hasonlóan: „speciális szavak vagy kifejezések, amelyeket egy adott szakma vagy csoport használ, és mások számára nehezen érthetők”.

Ha olyan technológiai termékeket tekintünk meg, mint például a DigitalOcean, akkor nyilvánvalóvá válik a kísértés az žargon alapú nyelv iránt. Nagyon sok technikai adattal kell foglalkoznia – a terület szakértőjének arra kell kényszerül írni, hogy tudja, és nem az, hogyan érti meg az átlagos ember.

DigitalOcean méretezési lehetőségek

Ez nem nagy ügy a haladó energiafelhasználók számára. Meg fogják érteni. Ennek mind értelme van.

De a kezdőknek? Nem esély.

Ezen a területen a DigitalOcean drámai módon megbukik. A webhely példányát műszaki kifejezések és rövidítések tartalmazzák, magyarázat nélkül. Természetesen kifejezetten a fejlesztőknek adják el a terméket.

Ezért mások küzdenek annak érdekében, hogy kitalálják, hogyan lehet egy webhelyet áthelyezni, elindítani, fenntartani vagy akár tovább növelni a webhelyüket.

Összehasonlításképpen: a HostGator elképesztő munkát végez webhelye nyelvének olyan egyszerűsítésén, amelyet egy átlagos Jane vagy Joe átfogóan megért. Felhasználóbarát termék mind kezdőknek, mind haladó felhasználóknak.

A DigitalOcean esetében nem ez a helyzet.

2. Hiányzik az alapvető szolgáltatások, amelyeket más fogyasztói házigazdák biztosítanak

A legtöbb áttekintett webhelynek ugyanazok az extrák vannak, mint például a biztonsági másolatok, esetleg egy jó CDN, sőt még egy SSL tanúsítvány is..

Másokkal ellentétben, mivel a DigitalOcean fejlettebb közönséget lát el, nem dobnak be olyan csomó alapvető funkciót, amelyeket sok más házigazda biztosít vagy gondoz majd Önnek a regisztráció után.

Olyan dolgok, mint:

 • ❌ Ingyenes domain név tárolással
 • Lehetőség akár domain név megvásárlására is
 • ❌ Ingyenes webhelyek áttelepítése

Úgy értem – segíthetnek neked ezekben a dolgokban. De regisztrációkor nem számíthat sok kézfogási szolgáltatásra.

Ami valójában a következő ponthoz vezet:

3. Korlátozott ügyfélszolgálat

A legtöbb tárhelyszolgáltató társaság a 24 órás és a hét minden napján elérhető különféle változatokat kínál.

Lehet, hogy nem mindig nagyon jó, de legalábbis valami.

Sajnos a DigitalOcean-nak nincs ilyesmi. Ha webhelye éjszaka közepén esik le (ami katasztrofális lehet, ha a tengerentúli piacokon kereskedik), akkor senki sem beszélhet veled. Menjen a webhelyükre, és nyissa meg az online támogatási jegyet.

DigitalOcean ügyfélszolgálat

Ha problémánk van, szeretnénk bizalmat bízni egy olyan társaságban, amelynek rendelkezésére áll egy chatbot, amelyen keresztül beszélgethetünk (vagy legalábbis egy támogatási forródrótdal)..

Még ha nem is 24 óra van, akkor az a tény, hogy valós időben valós időben beszélgethetünk egy valódi élő emberrel, munkaidőben, jobb, mint egy kapcsolatfelvételi forma, amely homályos ígéretekkel szól: “Hamarosan visszatérünk hozzád.”

Sőt, a kapcsolatfelvételi űrlap még nem működött!

Megpróbáltuk kitölteni egy kérdéssel a Kubernetes-termékről, mivel a webhely kissé homályosnak tűnt arról, hogy mit tehetne..

Hibaüzenetet kapott.

A DigitalOcean ügyfélszolgálata nem válaszol

Következésképpen közvetlenül e-mailen kellett küldenünk őket, ugyanazt a pontos kérdést küldve, és egy nappal később még nem kapott választ.

Nemcsak hatalmas felhasználónak kell kitalálnia saját termékét, hanem nyilvánvalóan egyképp kell lennie a saját problémáinak kijavításában is..

4. Bonyolult cPanel

Mint már említettük, a DigitalOcean egyáltalán nem kezdőknek szól. Alapvetően a cPanel az, amire manapság a webhely felépítéséhez szüksége van (hacsak nem jó a programozási nyelvek ismerete).

DigitalOcean cPanel

A DigitalOcean kezdetéhez be kell állítania a kiválasztott cseppet (DigitalOcean szerverek). Ezután telepítenie kell a cPanel programot, amely egy átfogó útmutatást követ, amely több kódparancs beillesztését (igen, tudnia kell néhány kódolást), fiókjának regisztrálását, a végrehajtási fájl telepítését stb..

Az összes többi dolog mellett a cPanel használatához harmadik féltől meg kell vásárolnia a jogokat. Havi fizetés 20 USD vagy 15 USD, ha tudja, hol kell keresni.

Ha nincs tapasztalata a kódolással és azzal, hogy hogyan lehet saját fejlesztője, javasoljuk, hogy béreljen egy fejlesztőt (egy jó), vagy kerülje el a DigitalOcest, és keressen olyan megoldásokat, amelyek jobban megfelelnek az Ön igényeinek és készségeinek.

A cPanel használhatósága viszonylag intuitív, de még egyszer – van egy tanulási görbe, és a kezdők számára ez tényleg nem igaz.

5. Az árak drágák (összehasonlítva)

Van egy régi mondás, hogy megkapod amit fizetnek. Ezt a mondást általában olyan olcsó termékek megvitatására használják, amelyek nem igazán működnek. Éppen ellenkezőleg folyik itt.

A DigitalOcean egy rendkívül funkcionális termék, amely nagyon pennybe kerül.

Először nézzük meg a cseppeket:

DigitalOcean árképzés

Mint láthatja, a standard cseppek havi 5 dollárból indulnak. Most csak 1 GB memóriával jár. Az árak onnan emelkednek, egyre magasabbra válnak, amíg havonta 80 dollárt nem fizet a több csúcskategóriás szolgáltatásért.

Ha a CPU-ra optimalizált cseppekre nézel, ezek 20 dollártól kezdődnek, és egészen havi 920 dollárig terjednek..

A tárolási árakat tekintve nem sokkal jobb.

Digitális óceáni árképzés

A 250 GB tárolóval kezdődő tér havonta 5 dollárral kezdődik, amely – a standard cseppek első szintjével párosítva – havonta 10 dollárba kerülne..

Rengeteg egyéb kiegészítő szolgáltatásuk van. Mindegyik egy nagyon pennybe kerül.

Ezek néhány meredek árat jelentenek, főleg ha figyelembe vesszük, hogy sok legmagasabb színvonalú szolgáltatásunk havonta 3 dollárért fizet, vagy annál kevesebbért.

Fontos azonban, hogy ne felejtse el páratlan sebességet és teljesítményt nyújtani a magasabb árért a DigitalOcean segítségével. Ez minden bizonnyal figyelembe veendő.

Itt nem csak az alapvető tárhelyért vagy a sávszélességért fizet. Ha erre szükséged van, ez valószínűleg túlzás.

Csak akkor, ha van nagy forgalmú webhelye (vagy ezek közül néhány), ez lenne a kívánt. És kell.

6. Az árképzés is bonyolult

Miután belekerült az árazási tervekbe, szédülni fog az összes olyan lehetőségről és lehetőségről, amelyeket használhat és frissíthet. Különböző kategóriák vannak a sávszélesség, a tér, a kiszolgálók (különböző sebességek), a CPU, a biztonsági opciók stb. Számára.

Egyszerűen fogalmazva: a DigitalOcean segítségével sokféle módon meg lehet változtatni a havi díját. A legtöbb más szolgáltató 2-5 különféle tervet kínál, amelyek jó áttekintést nyújtanak a kapott eredményekről. A DigitalOcean segítségével mindent testreszabhat. Jó dolog lehet, de ha nem vagy haladó felhasználó (mint fentebb említettük), akkor meglehetősen bonyolult és időigényes. Ráadásul, az előző szakaszban foglaltaknak megfelelően, az árak meglehetősen meredek, mint más szolgáltatók.

Ajánljuk a DigitalOcean alkalmazást?

Igen…

… Mindaddig, amíg fejlesztő vagy.

Ha csak egy átlagos ember szeretne webes megjelenést indítani, akkor ott sokkal felhasználóbarátabb termékek vannak, amelyek sokkal kevesebbet fognak fizetni.

Valaki számára, aki ismeri a technológiai világot, úgy tűnik, hogy nincs gyorsabb vagy jobb teljesítményű termék, mint a DigitalOcean.

Az ügyfélszolgálat kérdése és az ár nem könnyű megbirkózni.

Ha az üzemidő és a sebesség a legfontosabb tényezők számodra, akkor a DigitalOcean a legjobb választás között a piacon.

Van pozitív vagy negatív tapasztalata a DigitalOcean tárhelyével kapcsolatban? Ha igen, kérjük, hagyjon átlátható és őszinte véleményt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map