A WordPress.com áttelepítése a WordPress.org webhelyre

hogyan lehet a wordpress.com webhelyet a wordpress.org webhelyre telepíteniNoha a WordPress.com az egyik legjobb platform a kezdőknek, hogy blogolhassanak és saját online helyet hozzanak létre, ez számos korlátozással is jár. A WordPress.com lehetővé teszi, hogy ingyenesen hozzon létre egy fiókot, de ennek a megfizethetőségnek az a lényege, hogy a WordPress.org-hoz képest sokkal korlátozottabb a testreszabása és a webhelyed felett történő irányítás szempontjából..


Például a WordPress.com webhelyek korlátozott képességekkel rendelkeznek a tartalom bevételszerzésére, nem telepíthetnek különféle plug-ineket SEO optimalizáláshoz, e-kereskedelemhez és egyéb célokra, és nem használhatják harmadik fél hirdetéseit a forgalmukkal. Ezenkívül sokkal kevesebb ellenőrzést gyakorol a webhely szerver erőforrásaival és biztonságával kapcsolatban, a WordPress.com blog segítségével.

A WordPress.org blogok sokkal erősebbek, mind a szerverterület, mind a testreszabási lehetőségek szempontjából. Ennek oka az, hogy a WordPress.org webhelyeket vagy a WordPress tárhely-fiókkal futtatják (azaz Ön feliratkozik a saját webhelyének megfelelő dedikált tárhelyére), és valódi domain névvel rendelkeznek. Más szavakkal: ez egy kicsit internetes ingatlanbiztosítást biztosít, ahelyett, hogy olcsón bérelne valamit.

Ebben az útmutatóban megvizsgáljuk, hogyan lehet a WordPress.com webhelyről áttelepíteni a WordPress.org webhelyet, és részletesen ismertetjük az egyes lépéseket. Kezdjük el.

Váltás a WordPress.com-ról a WordPress.org-ra

A WordPress.com-ról történő váltás a WordPress.org-ban nem különösebben bonyolult vagy bonyolult, főleg azért, mert maga a WordPress-platform kínálja a legtöbb vagy az összes eszközt, amelyre szüksége van a folyamat befejezéséhez. Van azonban néhány lépés, amelyet önmagában kell elvégeznie, a WordPress platform segítségének nélkül, például a web hosting szolgáltatások biztosítása és a domain meghatározása.

Merüljünk mélyen a WordPress.com és a WordPress.org oldalra, és vizsgáljuk meg, hogyan különböznek egymástól a platformok.

Amit a WordPress.com kínálhat

Bár ugyanaz a név, A WordPress.com nem olyan népszerű vagy hatékony, mint a WordPress.org. A WordPress.com webhelyet azonban továbbra is a WordPress egyik társtestje, Matt Mullenweg hozta létre. Ez csak növeli a kezdők számára zavart, és sokan azt gondolják, hogy a WordPress.com a márka összes funkciójának és használhatóságának mértékét kínálja..

A WordPress.com 5 tervre oszlik, kezdve ingyenes és VIP. Ezeknek a terveknek eltérő ártartománya van, mindegyik ártartomány eltérő előfizetésnek és kiegészítő szolgáltatásoknak vagy testreszabási lehetőségeknek felel meg. Az előfizetési költségek évente 48 dollár között mozognak a Személyes csomaghoz, egészen a havonta 5000 dollárig vagy annál többig a VIP-hez, a tervbe beépített dedikált felhő-tárolási technológia miatt.

A felhasználók többsége azonban elindítja a WordPress.com ingyenes csomagját, vagy beletartozik rajta. Ez nem csak hihetetlenül egyszerűen beállítható, hanem lehetővé teszi a kísérletet anélkül, hogy a pénztárca kockáztatása lenne. A WordPress.com még előfizetés nélkül is 3 GB tárhelyet, valamint automatikus frissítéseket és biztonsági másolatot biztosít a platformon és a webhelyen. A biztonsági mentések nagyszerű szolgáltatás, mivel megakadályozzák, hogy összeomlás esetén a webhelyet a semmiből újjáépítsék..

Ennek ellenére a WordPress.com-nak vannak olyan szigorú korlátozásai, amelyek miatt a WordPress.org vonzóbb lehetőség a komoly internetes vállalkozások tulajdonosai vagy bloggerei számára..

Ingyenes csomag tartalmaz hirdetéseket

Kezdőknek, a WordPress.com összes ingyenes webhelye hirdetéseket tartalmaz. Nem keresnek pénzt ezekből a hirdetésekből a látogatókban, nincs rá lehetősége nem látni őket. Az egy adott látogató számára testreszabott témájú blogok vagy tartalmak esetében ez kikapcsolhatja az olvasókat, különösen a hirdetések ütköznek a tartalommal. Frissítenie kell egy fizetett tervet, ha meg akar szabadulni ezen általános hirdetésektől.

Ezenkívül nem adhatja el a saját hirdetéseit, azaz a bevételszerzési lehetőségek korlátozottak. Nyilvánvaló, hogy ha elsősorban nagy forgalmú webhelyed van, akkor valószínűleg előbb is frissítenie kell, de ez mégis figyelemre méltó hátránya..

Mint korábban említettük, akkor sem tölthet fel plug-ineket. A plug-inek alapvetően olyan kiegészítők, amelyek a WordPress platformon működnek, és hasznos funkciókat vagy biztonsági funkciókat tartalmaznak. A WordPress.com ingyenes csomagfelhasználói számos „Jetpack” funkciót szereznek a webhely-vezérlőkbe, bár ezek korlátozottak a fizetett lehetőségekhez képest..

A WordPress.com ingyenes webhelyek szintén rendkívül nagyok korlátozott a téma és a megjelenés szempontjából. Sok WordPress.com felhasználó a WordPress platformon elérhető témák sokaságát vizsgálja, csak hogy felismerje, hogy legtöbbjükből kizártak, kivéve, ha fizetnek az első előfizetési szintért..

Végül, a WordPress.com Ingyenes csomag felhasználói nem rendelkeznek Google Analytics eszközökkel vagy stat követési képességgel. Összességében a WordPress.com ingyenes opció valóban csak jó, mint egy kezdő hobbi blogplatform; a rendelkezésre álló eszközökkel nem sok minden mást lehet megtenni.

Amit a WordPress.org kínálhat

wordpress.com logóA WordPress.org az a platform, amelyet az online vállalkozók használnak a komoly bloggerekben szerte a világon. Ingyenes csomaggal is jön, bár fizetnie kell a domain névért és a webtárhelyért (az előbbi gyakran tartozik az utóbbihoz). A WordPress.org mint platform szintén nyílt forráskódú, így az online közösség nagy része megbízható benne.

A WordPress.org fő vonzereje a annak teljes ellenőrzése, hogy megadja webhelye felett. Ez az egyik legegyszerűbben használható weboldal-platform, amelyet valaha készítettek, amely része annak, ami mindenekelőtt a platformon vonzza a sok embert. Ez lehetővé teszi a WordPress témák elterjedésének kihasználását a testreszabási eszközökben, így valóban egyedi weboldalt hozhat létre a látogatók számára vagy az online üzleti vállalkozások számára..

Csodálatos testreszabási lehetőségek

A WordPress bővítményeket vagy alkalmazásokat is felvehet webhelyére. Ezek lehetővé teszik e-kereskedelmi üzletek felállítását, a látogatók jobb biztonságát, a média eszközöket vagy a fotómegjelenítő oldalakat és még sok minden mást. Nevezetesen le kell töltenie a WordPress biztonsági mentési pluginjeit, ha a webhely integritását és előzményeit kívánja megőrizni, ahelyett, hogy automatikus biztonsági mentésekre támaszkodna, amelyeket a WordPress.com opciói ingyenesen biztosítanak.

Alapvetően megteheted hozzon létre bármilyen weboldalt, amelyet el tud képzelni testreszabási lehetőségeinek köszönhetően a WordPress.org platformot használja.

Sokkal több irányítást ad Önnek

A WordPress.org másik nagy vonzereje azonban a bevételszerzési lehetőségek és a potenciál. Ha pénzt szeretne keresni online üzleti vállalkozásával vagy webhelyével, alapvetően be kell szereznie a WordPress.org webhelyet. Nem csak a saját hirdetéseit futtathatja anélkül, hogy meg kellene osztania a bevételt a WordPress-szel, hanem a Google Analytics adatait és a követő eszközöket is átveheti amelyet a WordPress.com webhelyek hírhedt módon kizárnak.

Ez lehetővé teszi a marketing kampányok testreszabását, kitalálhatja, hogy mely hirdetések a legsikeresebbek a felhasználói bázissal, és meghatározhatja, hogy melyik tartalom vonzza a legjobban a forgalmat a növekedéshez.

Még jobb, ha a WordPress.org webhelyek lehetővé teszik tagsági lehetőségek létrehozását, és tartalmak, bizonyos típusú médiumok és még sok más értékesítését. Az online vállalkozás felépítése több mint lehetséges ezeknek az eszközöknek köszönhetően, és mindezt egyetlen személy elvégzi, elegendő lendülettel és kreatív betekintéssel..

Az egyetlen igazi hátránya az, amely a teljes irányítás irányába jár. Például, Ön felelős a webhely frissítéséért, mind általában, mind biztonsági okokból. Ezenkívül fizetnie kell a szerver tárhelyért, amely drága lesz, mivel növekszik a forgalom, és ennek megfelelően növekszik a szerver erőforrásai.

Ennek ellenére az emberek túlnyomó többsége úgy találja, hogy a WordPress.org webhelyek messze felülmúlják az alternatívát. Ez a legjobb megoldás, ha komolyan gondolkodik a saját online tér karbantartásáról és karbantartásáról.

Saját házigazda megszerzése

A WordPress.com webhely WordPress.org-ra történő áttérésének első lépése a WordPress webtárhely megvásárlása. A WordPress webtárhely-szolgáltatót elég könnyű megtalálni: csak a Google használja ugyanazt a lekérdezést, és rengeteg eredménynek kell lennie egy pillanat alatt. A WordPress legjobb webtárhely választása azonban kicsit trükkösebb.

Mit kell keresni

Kezdőknek, olyan társaságot szeretne, amely kiváló skálázhatósággal rendelkezik a szerver erőforrásai szempontjából. Ezek az erőforrások olyan dolgok, mint a tárolás (gigabájtban mérve) és a sávszélesség, amely általában „korlátlan” (bár realisztikusan korlátozott, ha webhelye hirtelen növekszik). A skálázhatóság fontos, mivel lehetővé teszi, hogy több havi látogatót kezeljen, és teljes mértékben kihasználhassa a hirtelen forgalmi uptics-eket, ahelyett, hogy rohanás közben frissítenie és frissítenie kellene a host előfizetését..

WordPress biztonságEzután próbáljon meg megtalálni a WordPress webtárhelyet jó biztonságot nyújtó cég. A WordPress.org webhelyének biztonsága valójában kritikus jelentőségű, különösen a GDRP és más internetes előírások korszakában. Egyszerűen fogalmazva: a webhelyek látogatói szeretnék tudni, hogy adataik biztonságban vannak.

Ez magában foglalhatja az SSL tanúsítást, amely megteremti a webhely biztonságának alapját, és nyugalmat biztosít a látogatók számára. Szükség van bármilyen online áruház üzemeltetésére. Az SSL tanúsítás általában havi díjat számít fel, de néhány WordPress web hosting szolgáltatás bónuszként tartalmazza az SSL tanúsítást. Keresse meg ezeket, ha a lehető legjobb ár-érték arányt szeretné.

Néhány WordPress webtárhely szolgáltató szolgáltatás biztonsági mentéseket is tartalmaz. Ezek kiváló kiegészítő előnyök. A DDoS védelmi rendszerek és más antivirális intézkedések szintén nagyszerű dolgok, amelyekre figyelemmel kell kísérni.

A biztonságot követően vizsgálja meg, mit kínál a WordPress web hosting cég az ügyfélszolgálat szempontjából. A jó tárhelyszolgáltatónak többféle módon kell elérnie ügyfélszolgálati csapatait, ideértve a telefonos vagy webes chat-támogatást is.

Tárhely típusa

Végül vegye fontolóra a típus a WordPress web hosting, amelyet a cég kínál. Az előfizetési ajánlatok túlnyomó része megosztott webtárhely lesz, ami azt jelenti, hogy a szervergyűjteményből származó webtárhelyet megosztja más „bérlőkkel”. Ez általában jól működik a kis és közepes méretű webhelyeknél.

WordPress tárhelyÉrdemes lehet egy olyan web hosting szolgáltatót, amely a legfejlettebb WordPress tárhelyet kínálja. Ez azt jelenti, hogy teljes szerverhelyet kap magának, és soha nem kell megosztania a szerver erőforrásait másokkal. Természetesen ezek a tárhely-beállítások meglehetősen drágák a megosztott előfizetésekhez képest, ám ezek megéri, ha arra számítasz, hogy webhelye exponenciálisan növekszik.

Vagy megvizsgálhatja Cloud WordPress tárhely. Ez újabb, mint a másik két lehetőség, és lehetővé teszi a szerver adatainak a felhőn történő tárolását. A minőségi felhőalapú tárolás gyorsan növekszik népszerűségének, köszönhetően a megnövekedett sebességnek, a jobb biztonságnak és az egyszerű használatnak. Ezek a tervek a szolgáltatótól függően közepes vagy költségesek lehetnek.

Melyről beszélünk, ne felejtsük el megfontolni az árat, mielőtt véglegesítik a tárhely választását. Ne felejtse el összesített havi költségkeretében összeadni a tárhely-tervek havi költségeit a WordPress.org tervvel, amelyet el fog készíteni.

Domain regisztrátor átadása

A WordPress.org webhely felállításakor átvihet egy meglévő domain nevet a WordPress.org adatbázisba, vagy megkezdheti egy új domain nevet, ha nem igazán kapcsolódik ahhoz a webhelyhez, amelyen jelenleg a WordPress.com webhely rendelkezik..

Ha új domain nevet választ ki, akkor megpróbálhatja használni a webhely főnevét, bár ez nem működik attól függően, hogy a név már ismert. A domain névnek egyébként nem feltétlenül kell kapcsolódnia a fő weboldalhoz; csak válasszon valamit, amelyre emlékszik, és ezt könnyű azonosítani.

A domain átviteléhez a WordPress.com webhelyről egy másik gazdagépre először jelentkezzen be a WordPress.com fiókba, majd a tartománykezelés lapon kezelje a domaint. Válassza ki az áthelyezni kívánt webhelyet, és eljuthat egy oldalra, amely felsorolja az információkat és a különféle lehetőségeket.

A Domain átvitele gomb elérhetővé kell válnia, amely egy képernyőhöz vezet, amely lehetővé teszi az átadást egy másik domain regisztrátorhoz vagy felhasználóhoz, vagy akár egy másik webhelyhez. Nyilvánvaló, hogy válasszon átváltást egy másik regisztrátor opcióra. Lehet, hogy fel kell szabadítania domainjét, és el kell távolítania minden adatvédelmi védelmet. Tegye ezt, amikor a rendszer kéri a frissítési beállításokat, és folytassa.

Ez megad egy e-mail átviteli kódot, amelyet elküldhet a WordPress.com felületnek.

Mindezek után lépjen a WordPress.org új webhelyére, és igényelje a domain nevet.

Meglévő webhelyek áttelepítése

Bizonyos esetekben és a választott web hosting szolgáltatástól függően a WordPress.com webhely átutalása a WordPress.org webhelyre ingyenes lesz. Más esetekben ez kis díjat fizethet; feltétlenül ellenőrizze ezt az átviteli folyamat megkezdése előtt.

Első lépés

WordPress admin terület

A kezdéshez exportálnia kell adatait a WordPress.com webhelyről. Jelentkezzen be WordPress.com fiókjába, menjen az irányítópultra, majd kattintson a bal oldali adminisztrációs linkre (az úgynevezett WP Admin).

Menj oda Eszközök, akkor Export. Két lehetőséget kell látnia: ingyenes és irányított átutalás. Az ingyenes opció célravezető, mivel Önnek van ez az útmutató!

A következő képernyő megkérdezi Önt, hogy milyen adatokat kíván exportálni az új webhelyére; a legtöbb esetben elvárjuk, hogy az összes tartalmat átadja, de az oldalakat, a hozzászólásokat, a médiát és az egyéb tartalmakat kategória nézetekkel elválasztva is átviheti a.

hogyan expoert a wordpress.com

A képernyőn kattintva letölt egy XML fájlt a számítógépére, amely tartalmazza az összes adatot, amelyet az új WordPress.org webhelyre exportál..

Második lépés

Ezután itt az ideje, hogy telepítse a WordPress-t a web hosting kiszolgálóra. Ez már elkészülhet a korábban kiválasztott WordPress tárhely-tervtől függően – több automatikusan bónuszként használja fel előfizetését. Akárhogy is, csak néhány kattintásra van szükség.

Harmadik lépés

Ezután bejelentkezhet a WordPress webhelyének adminisztrációs területére, mint korábban, de ezúttal a host szolgáltató szerverén keresztül. Menj Eszközök, akkor import és keresse meg a megjelölt gombot Telepítés most a WordPress opció alatt. Ez egy automatikus WordPress importáló eszközt futtat; mindössze annyit kell tennie, hogy kattintson az „importőr futtatása” gombra, amint megjelenik a felbukkanó képernyő.

Hogyan importáljuk a WordPress-t

A képernyő felszólítja Önt, hogy töltse fel az előzőleg letöltött XML fájlt. Töltse fel ezt a fájlt bárhonnan mentette (az asztal könnyen megjegyezhető).

Az importőr lehetőséget ad a tartalom hozzárendelésére a jelenlegi felhasználói profilhoz, vagy új felhasználói profil létrehozását, valamint a régi mellékletek importálásának lehetőségét. Javasoljuk, hogy kattintson a mezőre, így megtartja a képfájlokat a megfelelő hozzászólásokhoz vagy oldalakhoz társítva.

Negyedik lépés

Most csak annyit kell tennie, hogy rákattint a Beküldés gombot, és a WordPress automatikusan áttelepíti a régi webhelyet az új WordPress.org platformra. Ne feledje, hogy a nagyobb adatokkal rendelkező, több adatot tartalmazó webhelyek hosszabb ideig vesznek igénybe a teljes migrációt, míg a kisebb webhelyek néhány perc alatt elkészíthetők.

Az importálás befejezése után még mindig érdemes átnézni a webhelyet, és ellenőriznie, hogy minden úgy néz ki, mint korábban. A képek és más médiumok kissé finomok lehetnek az áttelepítési folyamat során, ezért valószínűleg össze kell zavarodnia itt-ott a dolgokkal, hogy mindent visszatérjen, ahogy volt.

Forgalomátirányítás

Egy másik tipp: ha hűséges követte el a WordPress.com webhelyet, akkor érdemes lehet 13 000 dollárt fizetni a WordPressnek a WordPress.com webhelyén a régi forgalom átirányításához az új WordPress.org helyre. Ez segíthet megőrizni a helyét a Google keresési rangsorában, és megőrizheti forgalmát a korábbi szintjein anélkül, hogy új közönséget kellene felépítenie a semmiből vagy lassabban. Ez a következőkkel érhető el: WordPress.com webhely-átirányító oldal, amely minden fizetést is kezel

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector