A WordPress biztonságos mentése és visszaállítása ��️

Útmutató a WordPress ingyenes, egyszerű és biztonságos biztonsági mentéséhez.


Függetlenül attól, hogy a WordPress webhely egy vállalkozás, egy online üzlet vagy egy blog, ez az egyik jellemző, amelyre mindig szükség lesz: biztonsági másolat készítésére!

Egy olyan korszakban, amikor a hackelés, a rosszindulatú programok és a kiszolgálók hibás működése egyre növekvő kockázatot jelent, a webhelyről készült biztonsági mentések nem csupán lehetőség, hanem szükségszerűséggé váltak. A helyes biztonsági mentési bővítmény hiányában a WordPress-hez tett kemény munka folyamatosan veszélyben van, hogy elveszik.

Bármely olyan webhely esetében, amely megéri a sóját, ez egyszerűen nem kockázat, amelyet érdemes megtenni. De szerencsére, rengeteg hatékony, egyszerű és ingyenes WordPress plugin található, amelyek biztonsági másolatot készítnek a webhelyről, és megadják a szükséges védelmet..

Egyedül az elmúlt 2 évben a kiszolgálók megdöbbentő 91% -a nem tervezett leállást tapasztalt, ezer helyet törölve biztonsági másolat nélkül. Különösen súlyosan sújtották az üzleti weboldalakat (átlagosan) tízezer dolláros bevételt veszítettek. Ha az ilyen veszteségek megoldása ingyenes, akkor nem engedheti meg magának, hogy ne készítsen biztonsági másolatot! Szerencsére itt vagyunk, hogy megmutassuk, hogyan lehet ezeket a pluginokat működtetni az Ön és webhelye számára.

Biztonsági őr: Egyszerű védelem

A WordPress biztonsági mentése áttelepül

Ha azt szeretné, hogy a biztonsági mentések a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben elkészüljenek, ne keresse tovább az ingyenes Backup Guard bővítményt..

Biztonsági őr: áttekintés

Mivel az egyik legszélesebb körben használt és legmagasabb besorolású WordPress-bővítmény, egyértelmű, hogy ez az egyszerű biztonsági mentési rendszer működik. Ritka dolog, hogy tömör és ingyenes csomagban találunk biztonsági mentési és helyreállítási képességeket. Néhány fő jellemzője a következő:

 • Korlátlan biztonsági mentések
 • Egyedi biztonsági mentési lehetőség: fájlok, adatbázis vagy mindkettő
 • Dropbox kompatibilis biztonsági mentési fájlok
 • Gyors, egyszerű restaurációk
 • Lehetőség a biztonsági mentési folyamat visszavonására
 • Több WordPress webhely-támogatás

Ha ez a megfelelő rendszernek tűnik, akkor itt lehet megtudni, hogyan lehet azt megszerezni és hogyan kell használni.

1. Biztonsági őr: Telepítés

A Biztonsági másolat-védő szoftvert könnyen telepítheti a WordPress irányítópultjáról. Keresse meg a Plugins lapon, majd töltse le és telepítse. Amikor a letöltés és a telepítés befejeződött, ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva (az Aktiválás gomb használatával), és minden készen áll a kezdésre.

biztonsági őr plugin specifikációk

2. Biztonsági mentés: Biztonsági mentések

A biztonsági mentés első lépése a Biztonsági másolat készítése a biztonsági őr beépülő modulban, majd a Biztonsági másolat gombra kattintással történik. Innentől meg kell neveznie a biztonsági másolatot, és ki kell választania a teljes vagy az egyedi típust.

biztonsági őr biztonsági mentések

Az egyéni opció lehetővé teszi, hogy a fájlok vagy az adatbázis biztonsági másolatát készítsék, tehát válasszon egyet. Mindkettő ajánlásaink, de ha a tárolóhely kérdés, akkor érdemes megkísérelni csökkenteni az adatmennyiséget.

A biztonsági mentéseket a Dropbox hivatkozáson keresztül is feltöltheti a felhőbe. Ennek beállításához egyszerűen lépjen a Biztonsági őr oldalra > Felhő, és kattintson az BE gombra.

Ez automatikusan átirányítja Önt a Dropbox webhelyre, ahol felkérést fog kérni a plugin engedélyezésére. Kattintson az Engedélyezés lehetőségre, és a kapcsolat visszaigazolásával visszakerül a WordPress oldalra.

tartalék őr hozzáférés

A példalapokon kiválasztottuk a teljes biztonsági másolatot, és Test Backup-nak neveztük, de tanácsunk az lenne, hogy a megfelelő hónapot és évet használjuk a biztonsági másolatok címeihez, lehetővé téve az adatok könnyű nyomon követését..

Ha az összes beállítva van a kívánt opciókkal, kattintson a Biztonsági mentés gombra. Amikor a biztonsági mentés kész, egyszerűen töltse le és mentse el a kívánt helyre.

3. Biztonsági mentés: Ütemezett biztonsági mentések

Míg ez a biztonsági mentés megkönnyíti a biztonsági mentés kézi készítését, a beépülő modul ütemezési szolgáltatásának köszönhetően minden biztonságot nyújt, sokkal kevesebb erőfeszítéssel.

A biztonsági mentések ütemezéséhez a Backup Guardba mentünk > Ütemezés, majd kapcsolja be az ON kapcsolót és adja meg az ütemezését. Ezután ki kell választania a biztonsági mentések gyakoriságát. Vannak opciók óránkénti, napi, heti vagy havi között, tehát válassza azt, amelyik véleménye szerint a legjobban megfelel a webhelyének igényeinek. A legjobb, ha megpróbálja összehangolni a biztonsági mentések gyakoriságát a tartalom feladásának gyakoriságával, de ebben a példában a miénk heti beállítása.

Biztonsági mentés ütemezett biztonsági mentése

Az utolsó lépés a teljes vagy az egyedi biztonsági másolat kiválasztása, nagyjából ugyanaz, mint a kézi biztonsági másolat szakaszban. Miután ezt megtette és elégedett a biztonsági mentési ütemtervvel, kattintson a Mentés gombra, és kész!

4. Biztonsági őr: Helyreállítás

Nem kell aggódnia, ha bármilyen okból vissza kell állítania, a folyamat egyszerű és érthető. A biztonsági mentés lapon lépjen a Biztonsági mentések szakaszba. Ez megadja az összes mentett biztonsági másolat teljes listáját, csak válassza ki a visszaállítani kívánt fájlt, és kattintson a zöld visszaállítás ikonra.

Amikor a folyamat befejeződött, ellenőrizze, hogy minden teljesen helyreállt-e, és készen áll a webhelyére.

Mentéseket-with-Backup-Guard

Biztonsági őr… Pro

A biztonsági mentésnek prémium verziója is van: Backup Guard Pro. Vannak ezüst, arany és platina tagsági tervek. A tervek extrái a következőket tartalmazzák:

 • Biztonsági mentési fájl kiválasztása, bizonyos fájlok kizárásának lehetőségével
 • E-mail követés az ütemezett biztonsági mentéseknél
 • Több helyszíni lefedettség (akár 10)
 • Áttelepíthető webhely / domain szolgáltatás
 • Több tárolási szolgáltatás lefedettség
 • Több ütemezett biztonsági mentés
 • És még sok más

A fizetett tervek mindössze 12,50 dollártól kezdődnek, és tartalmazzák a teljes éves támogatást és frissítéseket. A Platinum terv az utóbbi időben felére esett, és mindenképpen érdemes megvizsgálni mindenkit, aki a WordPress webhelyének tökéletes biztonsági mentését szeretné.

UpdraftPlus: A legjobb a piacon

A Backup Guard erőssége az egyszerűségben és az egyértelműségben rejlik, ám bárki számára, akinek több mozgástere és testreszabási képessége van szüksége, a szabad terv kissé korlátozó lehet. Itt érkezik az UpdraftPlus, és annak nagyobb rugalmassága.
updraftplus

UpdraftPlus: Áttekintés

Több mint 2 millió aktív telepítésnél és ötcsillagos minősítéssel az Updraft plusz valószínűleg a legnépszerűbb ingyenes WordPress biztonsági másolat, és rendszeresen megjelenik a legtöbb összehasonlító véleményben. Mint a biztonsági mentés, egyaránt kínál biztonsági mentést és helyreállítást, de néhány kulcsfontosságú funkcióval, amelyek előnyt nyújtanak:

 • Könnyen automatizált biztonsági mentési ütemtervek
 • Több tárolási lehetőség, például Dropbox, Cloud stb.
 • A webhelyek jellemzői külön tároló entitásként menthetők
 • Egy automatizáltabb ütemezési rendszer, a sikertelen biztonsági mentések átütemezése
 • Biztonsági mentés a kiválasztott webhelyelemeken
 • Képesség arra, hogy ellenőrizze, hol vannak külön mentési elemek tárolva
 • Gyors és egyszerű helyreállítás, alacsony kiszolgálói igények

1. UpdraftPlus: Telepítés

Az UpdraftPlus megtalálható a WordPress irányítópultján, csak lépjen a Plugins-re > Új hozzáadása és keresse meg az UpdraftPlus elemet, majd kattintson a Telepítés gombra. A telepítés után kattintson az Aktiválás gombra, majd a plugin rövid áttekintést nyújt annak beállításairól és lehetőségeiről.

keressen az updraftplus bővítményen

2. UpdraftPlus: Biztonsági mentés

Az UpdraftPlus beállítások szakaszban egy UpdraftPlus biztonsági mentés / visszaállítás nevű menü található. Van egy kék biztonsági mentési gomb, nyomja meg, hogy elindítsa a kézi biztonsági másolatot.

Az UpdraftPlus biztonsági mentés visszaállítása

Lehetőséget kap a fájlok, adatbázis vagy mindkettő visszaállítására; válasszon egy lehetőséget, majd kattintson a Biztonsági másolat most elemre. Ebben a példában mindkettőt választottuk.

Ezzel biztonsági másolatot készít a webhelyről egy távoli szerveren, a létrehozás dátumát névként fogja rendelni, így később könnyű megtalálni..

3. A biztonsági mentések ütemezése

Csakúgy, mint a Backup Guard, az UpdraftPlus lehetővé teszi az ütemezett biztonsági mentések futtatását. Ezt az UpdraftPlus Beállítás lapján találhatja meg, de lehetősége van külön fájlok és adatbázisok biztonsági mentési ütemezéseinek futtatására is..

Ez az opció lehetővé teszi a biztonsági mentési szolgáltatás testreszabását a webhely igényei szerint, és ez az Ön számára legmegfelelőbb olyan tényezőktől függ, mint például a postai gyakoriság és a frissítések aránya..

Biztonsági másolat készítése a WordPress webhelyről az UpdraftPlus segítségével

Az ütemezés beállítása után ki kell választania egy tárolási helyet. Válassza ki a helyet, a beillesztendő fájlokat, majd nyomja meg a Mentés gombot. Megjelennek a felbukkanó ablakok, amelyek lehetővé teszik a kapcsolat hitelesítését, és mihelyt ez megtörtént, az ütemezés hatályba lép..

4. UpdraftPlus: Helyreállítás.

Az UpdraftPlus segítségével történő visszaállítás további lehetőségeket és választási lehetőséget kínál a visszaállítás során. A teljes szerkezet azonban nem túl bonyolult, tehát nem szabad, hogy minden rendelkezésre álló választástól féljen!

A biztonsági másolat visszaállításának megkezdéséhez ugorjon vissza a Biztonsági mentés / Visszaállítás fülre az összes korábbi biztonsági másolat felsorolása érdekében. Ebből válassza ki a visszaállítani kívánt biztonsági mentéseket.

Kattintson a visszaállítás gombra, és lehetősége lesz arra, hogy kiválassza, mit pontosan visszaállít; a rugalmas rendszer lehetővé teszi a WordPress webhelyének bizonyos aspektusainak, például témák, plugins vagy fájlok stb. visszaállítását.

Amikor kiválasztotta a visszaállítandó elemet, kattintson a visszaállítás gombra, és hagyja, hogy a folyamat futjon. A helyreállítás befejezésével a naplófájlokat is letöltheti. Bölcs dolog erre, és bármilyen probléma esetén ezek a fájlok sokkal könnyebben megkönnyítik az UpdraftPlus támogatási csoport segítségét.

Visszaállítás sikerességének-UpdraftPlus

UpdraftPlus… Prémium

Az UpdraftPlus egy még átfogóbb prémium verziót is kínál, mivel egy nagyobb webhely számára nagyobb mennyiség és többféle tartalom foglalkozik, ez megfelelőbb lehet. A kiegészítő szolgáltatások a következőket tartalmazzák:

 • Meghatározott tartalék biztonsági mentések
 • A webhelyek egyszerűsített áttelepítése
 • Több hely kompatibilitása
 • A biztonsági mentések nem WordPress tartalmat tartalmaznak
 • Ingyenes támogatás a technikusoktól
 • 1 GB tárhely az UpdraftVaulton
 • A tárolóplatform alkalmazhatóságának sokfélesége, például az Amazon S3, a Rackspace, a OneDrive és még sok más
 • Bővített adatbázis-lehetőségek
 • És több

70,00 dollárnál a prémium terv meredekebb árat jelent, mint a Backup guard Pro, azonban az UpdraftPlus bővítmény sokkal több hasznosságot kínál az Ön webhelyén. És sok webhely esetében a kiegészítő szolgáltatások minden bizonnyal megéri a többletköltségeket.

Melyik bővítmény jobb a WordPress biztonsági másolatának készítéséhez: Backup Guard vagy UpdraftPlus?

Mindkét lehetőség biztosítja a mentési pluginhez szükséges nyugalmat, biztonságot és segédprogramot. Bár mindegyik jól elvégzi a munkáját, vannak fontos különbségek, amelyek befolyásolják azt, amelyik a legmegfelelőbb.

Egy egyszerű, egyértelmű termékhez, amelyhez kevés bemenetre van szükség a munkájának megfelelő elvégzéséhez, a Backup Guard a választott bővítmény. Ideális kisebb webhelyekhez, lassabb tartalommal, az egyszerű telepítés és a bonyolult folyamatok jól szolgálnak.

Másrészt, ha webhelye tartalmilag nehéz, összetett és pontosabb karbantartást igényel, akkor az UpdraftPlus ideális választás az Ön számára. A beépülő modulok azon képessége, hogy differenciált biztonsági mentési ütemezést kínálnak a webhelyek különféle szolgáltatásaihoz, ingyen, és alapvető fontosságú forrást jelentenek az aktívabb webhelyek számára.

Kézi biztonsági másolat: A pluginekre nincs szükség.

Különféle okok miatt úgy érzi, hogy egy plugin nem az Ön számára vagy a webhelyéhez tartozik, vagy ennek oka lehet, hogy egy plugin nem érhető el Önnek. Ha ez a helyzet, akkor nincs ok arra, hogy ne készítsen biztonsági másolatot. Ha tudja, hogyan kell manuálisan készíteni a biztonsági mentést, akkor továbbra is biztosíthatja webhelyét pluginok nélkül, tehát itt lehet ezt megcsinálni..

A kézi biztonsági mentéskor a folyamat kettős, és biztonsági mentést kell készítenie mind az adatbázis-, mind a webhelyfájlokról. A kezdéshez állítson be egy asztali mappát a biztonsági mentés megőrzéséhez, az adatbázis két részhalmazával, illetve a webhelyfájlokkal. Azt is javasoljuk, hogy nevezze el a mappának a biztonsági másolat dátumát, hogy időt takarítson meg később. Twitter

Ebben az oktatóanyagban a példák egy cPanel szerverről származnak. A legtöbb szerverrendszer azonban hasonló formátumú, és ha más szervert használ, akkor ezek valószínűleg nem különböznek nagyban. Keressen hasonló megfogalmazásokat és útvonalakat, és ne legyen gondja a biztonsági másolathoz szükséges adatok és fájlok megtalálásával.

A cPanel szerveren az Adatbázis található a phpMyAdmin szakaszban, és a fájlok a Fájlkezelő konzolban találhatók..

Kézi biztonsági mentés: Az adatbázis exportálása

Először be kell jelentkeznie a cPanel (vagy az Ön által használt más kiszolgáló) adminisztrációs felületére. Ennek ellenére valószínűleg egy cPanel MySQL adatbázis-rendszert fog használni, mivel ez a WordPress-webhelyek szabványa.

Nyissa meg a MySQL rendszert, és megtalálja a Webhely-adatbázist, kattintson a jobb egérgombbal, és nyomja meg a phpMyAdmin opciót (ez ismét a WordPress szabvány). Az átirányításra kerül egy új phpMyAdmin fülre, a bal oldalon az összes olyan webhely felsorolása található, amelyet a szerverhez csatolt..

Válassza ki a biztonsági másolatot készítő webhelyet, és legördülő táblázattal jelenik meg, válassza az „exportálás” lehetőséget..

export adatbázis

Ezzel eljuthat az exportálási konzolhoz, néhány opcióval, hogyan lehet folytatni, válassza az exportálási módot: gyors és formázási lehetőségek: SQL. Ezután csak kattintson az Ugrás gombra, és a letöltés folytatódik, feltétlenül helyezze át a biztonsági másolat mappájának Adatbázis almappájába, hogy nyomon tudja követni..

Vannak esetek, amikor a letöltés nem lesz automatikus, és ehelyett az online konzol összes elemét megjeleníti. Ha ez megtörténik, csak másolja át, illessze be az IDE mappába, és helyezze át a Biztonsági másolat mappába.

Amikor az adatbázisról biztonsági másolatot készített, a következő lépés a webhelyfájlok.

Kézi biztonsági másolat: A webhely fájljainak exportálása

Két fő módszer létezik a webhelyfájlok exportálására, a leggyakrabban használt a cPanel, de egyes webhelyeknél helyesebb lehet az FTP használata..

Leírjuk mindkét módszert, és eldöntheti, mi a legmegfelelőbb.

Webhely fájlok exportálása: cPanel módszer

A cPanel módszerrel kezdve menjen be a szerver irányítópultjába és keresse meg a fájlkezelő lehetőséget.

Innentől keresse meg a public.html mappát, és kattintson rá, ez lehetőséget ad a tömörítéshez.

Megnyílik egy fül a fájl tömörítésének módjáról, válassza a .zip archívum lehetőséget. Ezután erősítse meg a tömörítést a Fájl tömörítése gomb megnyomásával.

Amikor a folyamat befejeződik, megjelenik egy public_html.zip nevű mappa, töltse le ezt, és helyezze át a korábban létrehozott webhelyfájlok mappába, és az összes fájlról biztonsági másolat készül!

Ne felejtse el törölni a kiszolgálón maradt .zip fájlt, miután elkészült, különben értékes szerverhelyet fog pazarolni.!

Ha ez a módszer valamilyen oknál fogva nem működik érte, akkor a következő folytatás az FTP.

Webhely fájlok exportálása: FTP módszer

Az FTP módszer, röviden a File Transfer Protocol, kissé bonyolultabb, de nem igényel túl sok szokást. Ehhez a módszerhez ügyfélszolgálatra van szüksége; jó választás a FileZilla vagy a Cyberduck, vagy akár közvetlenül telepíthető a saját webhelyükre..

Amit ezek az ügyfélszolgáltatások lehetővé teszik, az közvetlenül kapcsolódik az élő webhely fájlok és a számítógép között, amely az FTP módszer alapja.

Erre a demonstrációra letöltöttük a FileZilla fájlt, és az első lépés az, hogy megszerezzük az egyik ügyfelet.

FTP: csatlakozás a webhely szerveréhez

Az első lépés, ha megtalálja az FTP bejelentkezési adatait, akkor erre lesz szüksége, hogy megnyissa a FileZilla kapcsolatát a szerverrel.

A részletek megtalálhatók a cPanel fájlokban, keresse meg az FTP fiókok részt, és rendelkezésre kell állniuk, ha nem erről van szó, akkor kapcsolatba kell lépnie a kiszolgáló gazdagéppel.

Amikor megvan ezek a részletek, nyissa meg a FileZilla-t. Két paneles formátumban jelennek meg, a bal oldalon a számítógép látható, a jobb oldalon pedig a kiszolgáló, amelyhez csatlakozik / csatlakozik.

Ahhoz, hogy a kapcsolat működjön, be kellett nyújtanom > site manager. Egy új lap jelenik meg, kattintson az új webhelyre, és felkérést kap, hogy adjon nevet annak a webhelynek a kiszolgálójához, amelyhez csatlakozik..

A csatlakozáshoz először válassza ki a szokásos bejelentkezési típust, majd töltse ki a szerver adatait, például a gazdagépet (domain), a felhasználónevet és a jelszót. Ha elkészítette ezt és csatlakozik, a részletek el lesznek mentve, így nem kell aggódnia, hogy minden alkalommal behelyezi, amikor a FileZilla-n keresztül kíván hozzáférni a szerverhez..

Ha mind csatlakozik, keresse meg a Távoli webhely panelt, amely tartalmazza az összes webhely fájlt és mappát. Van egy legördülő menü, ahol egy public¬_html nevű fájlt talál, ez a fájl az összes webhelyfájl teljes gyűjteménye, és amit biztonsági másolatként exportál..

FTP: WordPress fájlok exportálása

A bal oldali felületen (amely a helyi számítógépes fájlokhoz kapcsolódik) keresse meg a korábban létrehozott helyfájlok biztonsági mentési mappáját.

Innentől annyira egyszerű, mint hogy a public_html mappát a jobb oldali felületről a bal oldali fájlokba húzza és ejtsék. Ezzel megkezdődik a letöltési folyamat, amely időben változik, a kapcsolat sebességétől függően.

A kézi biztonsági mentés minden bizonnyal különbözik a plugin használatától, és bár bonyolultabbnak érzi magát, értékes készség. Ha valamilyen okból a használt plugin hirtelen nem lesz támogatott, akkor nyugodtan pihenhet, ha tud egy biztonsági másolatot készíteni a biztonsági mentésekről.!

Következtetés

A WordPress webhely biztonsági mentése kicsit és egyszerűen elvégezhető változtatás, ám a jelenlegi online környezetben ez szükségessé vált. A legfrissebb statisztikák szerint a WordPress webhelyek csaknem 90% -ánál észlelhető sebezhetőség a hackelés terén; és egy biztonsági mentési plugin az egyetlen módja annak, hogy megvédje magát ezzel.

A biztonsági másolat biztosítja a nyugalmat, a biztonságot és a veszteség esetén a gyors visszaugrás esélyét. Soha nem volt oka a webhely biztonsági másolatának készítésére, és soha nem volt kevésbé akadálya ennek megtételére.

Tehát ne várjon addig, amíg nem kell mondania: „Bárcsak biztonsági mentést készítek!”, Töltse le az itt említett pluginok egyikét (vagy manuálisan tegye meg!), És készítsen biztonsági másolatot a WordPressről.

Továbbá, ha kíváncsi arra, hogyan váltson át a webtárhelyre a WordPress webhelyén, olvassa el erről szóló útmutatónkat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map