5 legjobb blogplatform, amelyet 2020-ra felülvizsgáltak (fizetett és ingyenes)

Készen áll egy lépésre a blogok világába?


Akkor jobban indíthatta volna a helyes utat, ha kiválasztotta a legjobb blogplatform… A választott blogplatform befolyásolja a blog minőségét (és hogy mennyire élvezi a blogos utazást).

Ezt azonban könnyebben lehet mondani, mint megtenni …

Jelenleg jóval több mint egymilliárd blog található az interneten, és a rendelkezésre álló blogplatformok száma megnehezíti csak egy kiválasztását.

Ez az útmutató segít azonosítani, hogy melyik blogplatform illeszkedik Önhöz, összehasonlítva mindegyik előnyeit és hátrányait.

Feltételezzük, hogy új blogger vagy, aki olyan egyszerű blogplatformot akar, amely könnyen használható és beállítható. Olyan platformot szeretne, amely veled együtt növekszik a tapasztalatok és a közönség növekedésével.

A rossz blogplatform kiválasztása a kezdetben a jövőben kihívásokhoz vezet, különösen akkor, ha azt reméli, hogy a blogját pénzeszközként fogja használni..

Készen állsz az induláshoz? Merüljünk be.

Az első számú válogatás: Wix

Wix az első számú válogatott mert intuitív, számos útmutatót tartalmaz, és a kezdők számára is egyszerű.

wix logó dobozban

Látogasson el a Wix.com oldalra

Előnyök:
 • Könnyen testreszabható sablonok és harmadik féltől származó alkalmazások használatával
 • Nincs szükség kódolási ismeretekre. Készítse el webhelyét drag and drop eszközökkel
 • Könnyű és gyors üzembe helyezés
Hátrányok:
 • Az ingyenes fiók a WIX márkanevet és hirdetéseket jeleníti meg az Ön webhelyén
 • Korlátozott számú ingyenes külső alkalmazás
 • A sablon kiválasztása után nem lehet megváltoztatni

A WIX kiemelkedik a többi weboldalépítőtől. Elsősorban a szájról szájra építik márkájukat 2006 óta intuitív és sokoldalú, de az új bloggerek számára könnyen használható termék akik egy drag and drop platformot keresnek. Ez egy mindenre kiterjedő weboldal készítő.

A WIX lehetővé teszi a webhely és a blogod létrehozását az eszközök, szoftverek és szerverek felhasználásával. A Wix admin panelen hozzáférhet a webhelyéhez. Más webhely-építési megoldások megkövetelik a Wix különféle részeinek külön telepítését, letöltését és kezelését.

A Wix összehasonlítható a lakás bérlésével, szemben a ház megvásárlásával. Ön testreszabhatja a weboldal lényegét és megjelenését.

Az infrastruktúrát, a biztonságot és az építkezést azonban az ingatlantulajdonos gondozza, aki ebben a forgatókönyvben Wix. A kényelem és az ellenőrzés között kompromisszum van.

Miután több mint 14 hónapon keresztül felülvizsgáltam a Wix-et a saját és sok ügyfelünk webhelyén, ezt érzem tökéletes egyensúlyt teremt a formatervezés, a szolgáltatások és az ár szempontjából.

Wix árképzés

A Wix ingyenes terve azoknak szól, akik nem bánják, hogy a webhely címe így van felépítve: http://yourwebsite.wix.com/yourwebsite. Az ingyenes csomag korlátlan számú oldalt és oldaltípust tesz lehetővé. A tárolás és a szolgáltatások korlátozottak.

wix árképzés

A fizetett tervek 5 – 25 dollár között mozognak. Az 5 dolláros Connect Domain csomag tartalmaz 1 GB sávszélességet, 500 MB tárhelyet és lehetőséget a domainhez való csatlakozásra.

A VIP terv havi 25 dollár. Ez magában foglalja a korlátlan sávszélességet, 20 GB tárhelyet, a webhely professzionális áttekintését, egy online áruházat, egy ingyenes domaint és egyéb funkciókat. A fizetés bármilyen nagyobb hitelkártyával megtörténhet.

A Wix blog alkalmazás megkönnyíti az Ön számára blogok felvételét a webhelyére mobil eszközökön támogatott. A Wix e-mailben és telefonon ügyfélszolgálatot nyújt az esetleges kérdéseire.

A Wix teljesíti azt az ígéretét, hogy 100% -ban kényelmes lesz a csináld magad webes tervezők és bloggerek számára. A rugalmasság hiánya kihívást jelenthet a professzionális fejlesztők számára (akiknek a Squarespace-t ajánljuk), ám úgy gondoljuk, hogy a kezdő kezdőknek, akik blogjuk fejlesztésére törekszenek, a Wix képviseli a legjobbat, ami jelenleg a piacon van..

A 2. számú választásunk: WordPress

A WordPress a második választásunk, mert egyszerű, ingyenes és könnyen karbantartható.

WordPress logó mező

Látogassa meg a WordPress.com oldalt

Előnyök:
 • Teljes ellenőrzése a webhely felett
 • Szolgáltatások hozzáadása, beleértve az online áruházakat, tagságokat és fórumokat
 • Több ezer ingyenes és prémium WordPress téma
 • Több mint 45 000 ingyenes plug-in
 • A WordPress jól működik a SEO-vel
Hátrányok:
 • Viszonylag meredek tanulási görbe a blog kezelésére
 • Ön felelős a biztonsági mentésekért és a biztonságért

A WordPress, szemben az első választású Wix-szel, kissé több tudást igényel az első blog megtervezéséhez. Sokkal könnyebb, mint megtanulni kódolni, de nem húzza és dobja.

Mielőtt továbblépnénk a felülvizsgálatunkkal, meg akarja magyarázni a különbséget a WordPress.org és a WordPress.com között.

Téma támogatás
 • A WordPress.org teljes témátámogatást kínál. Használhatja, módosíthatja és testreszabhatja a kereskedelmi és az ingyenes témákat. Bármit megtehet a webhelyén.
 • A WordPress.com a témáit a WordPress lerakatban jelenleg jelenlévőkre korlátozza. A meglévő témákat nem lehet testreszabni, és az egyedi témákat sem lehet feltölteni.
Plug-Ins
 • A WordPress.org lehetővé teszi a WordPress CMS-ként való maximális kihasználását. Feltöltheti és testreszabhatja a kívánt bővítményeket.
 • A WordPress.com semmiféle bővítményt nem engedélyezett. Vannak olyan plug-inekhez hasonló szolgáltatások, amelyek be vannak építve a platformba.
WordPress.com árképzés

wordpress árképzés

 • A WordPress.org megköveteli a tárhely megvásárlását és a domain regisztrációjának fizetését egy harmadik fél szolgáltatásánál.
 • A WordPress.com ingyenesen engedélyezi a blogokat, és akár 3 GB tárhelyet is biztosíthat. Nem testreszabhatja domainjét, és aldomainekre korlátozódhat. A WordPress hirdetéseket jelenít meg az Ön webhelyén.
A bevételszerzés
 • A WordPress.org lehetővé teszi hirdetések eladását, ha a webhelyén dönt. 100% -át meg tudja őrizni a webhelyéből származó bevételének.
 • A WordPress.com nem engedélyezi a hirdetések eladását a webhelyén. Ha webhelyének legalább 25 000 havi oldalmegtekintése van, akkor lehetősége van a bevétel megosztására.
Branding
 • A WordPress.org nem erőlteti arra, hogy webhelyét a WordPress-en keresztül bárhol megcímkézze. Lehet, ha akar, de tisztán választható.
 • A WordPress.com megköveteli, hogy mutassa meg a „powered by” linket webhelyén. Ezenkívül a WordPress hirdetéseket jelenít meg az Ön webhelyén anélkül, hogy bevételt generálna.

Ez a néhány különbség a WordPress.com és a WordPress.org között. Más különbségek között szerepel a platformok SEO, elemzés, e-kereskedelem és karbantartás használata.

A WordPress.com és a WordPress.org páratlan támogatást nyújt a bloggereknek a webhelyek által kínált útmutatókból, valamint a hatalmas felhasználói közösség, amely alig várja, hogy kérdéseivel vagy aggályaival segítse a többi felhasználót.

Az összes rendelkezésre álló információval az új bloggerek gyorsan felgyorsulhatnak, és minden gond nélkül elkezdenek testreszabni webhelyüket.

A 3. számú választásunk: Medium.com

A Medium.com a harmadik helyen áll a könnyű használat miatt. Kiváló lehetőség egy ingyenes blogplatformhoz.

közepes logó dobozbanElőnyök:
 • Egyszerű használat
 • Nincs szükség kódolásra
 • Nincs szükség beállításra
 • Összpontosítson az írás, és ne a weboldal tervezése
 • Összekapcsol egy online író közösséggel
Hátrányok:
 • Korlátozott funkciók
 • A közönség a Medium.com tulajdonosa. Ha elveszíti a blogját, a közönség vele jár
 • A bevételszerzés nem lehetséges hirdetések révén

A Medium.com egy olyan platform, amely lehetővé tette a szerzők számára, hogy megoszthassák a betekintést 2012 óta. Ez lehetővé teszi, hogy tartalma nagy közönséget érjen el. A Medium.com-t hosszú formátumú Twitterként nevezték el.

Az egyik perk kínálnak a képesség a blogtartalom importálására bárhonnan az internetről. Az importálás után szabadon szerkesztheti.

Még jobb, ha a következő közösségi média követi Önt a Medium.com oldalra. A Közepes fiók összekapcsolása olyan webhelyekkel, mint a Facebook és a Twitter, automatikusan összeköti Önt a Mediumot használó barátokkal.

A közepes érték megmutatja, hogy hány olvasója van. Azt mondja, hogy melyik végzi el a végét. Egyes kiadók a Medium.com felé fordulnak, hogy új közreműködőket találjanak webhelyeikre.

hogyan működik a közepes

A közepes API-mentes. Az Ön követői jogosak, és még hitelesebbé teszik azt, amit írsz.

A közepes nem a megfelelő platform a bonyolult és technikai íráshoz. Előfordulhat, hogy az élettanulásra, a vállalkozói szellemre és a politikára összpontosító bloggerek jobban fizetnek.

A WordPress-szel ellentétben, Ön nem rendelkezik a Medium.com webhelyén semmivel. A Medium Corporation saját belátása szerint leállíthat téged. Bármikor törölhetik az Ön számláját, és megváltoztathatják az árazási terveket.

A közeg használata nem növeli a márkáját annyira, mint növeli a közegét. Amikor ír, lényegében a Medium.com népszerűsítését támogatja.

Ha népszerű író vagy, akkor az emberek emlékeznek rájuk, amit írtak, és emlékezni fognak arra, hogy megtalálják a Medium.com webhelyen, de ők nem fogja emlékezni a nevedre úgy, mintha a saját domainjére írta volna vagy közösségi média fiók. Éppen ellenkezőleg igaz az olyan webhelyek, mint a WordPress.

A Medium.com ingyenes. Növeli az expozíciót, de súlyos korlátozásokkal rendelkezik. Úgy gondoljuk, hogy megéri az árat, amit fizet érte.

A 4. számú választásunk: Blogger

A Blogger egy régi platform, amely küzd a modern bloggerek igényeinek kielégítése érdekében.

blogger logó mezőbeElőnyök:
 • Ingyen van
 • Könnyen beállítható és kezelhető
 • Kihasználja a Google biztonságát és megbízhatóságát
Hátrányok:
 • Korlátozott funkciók
 • Korlátozott sablonok és tervezési lehetőségek
 • A frissítések ritka
 • A Google saját belátása szerint visszavonhatja vagy felfüggesztheti blogját

A Bloggert, a blogírás nagyapját Evan Williams alapította az 1990-es években. Evan Williams később folytatta a Twitter és a Medium létrehozását. Matt Mullenweg csalódása a Bloggertől arra késztette, hogy elindítsa a WordPress-t. A Bloggert sokan régieknek tekintik és tele vannak elfeledett technológiákkal.

A Blogger, amely ma a Google tulajdonában van, teljesen ingyenes. All-inclusive jellege mindent megad, amire szüksége van. Még, az íróknak a kényelem érdekében kereskedelmet kell ellenőrizniük.

A Blogger a blogolásra összpontosít (… duh); kevés tartalomkezelési képesség épül be a platformba. Nem meglepő, hogy a Bloggerrel kapcsolatos legnagyobb panasz az, hogy hiányzik a szolgáltatás, ami az írókat a platform gyorsan kinövi.

A Google a Bloggert utógondolatnak tekinti. Az általuk kínált ügyfélszolgálat és támogatás kevesebb, mint a csillagoknál. Az esetlegesen szükséges hibaelhárítás támogatási fórumokon vagy YouTube-videókban keresendő.

blogger a google oldalakon

A Blogger egy olyan platform, amely megtagadja a növekedést. Az egyetlen hangsúly a blogolás. Más webhelyek lehetővé teszik a tartalom közösségi médián keresztüli reklámozását.

Úgy tűnik azonban, hogy a Blogger elégedetten cselekszik a dolgok elvégzésében, ahogy mindig is tették. Ez nem feltétlenül rossz, ha a hangsúly csak a blogolásra irányul. De ha azt akarja, hogy a harangok és a sípok más platformon jelenjenek meg, ezek itt nem léteznek.

A Google több mint egy évtizede folytatta a Bloggert. Nincs arra utaló jel, hogy hamarosan eltűnik. azonban, A Google hírneve az, hogy termékeit szeszélyes módon ölte meg. A Blogger jelenleg nem, és soha nem volt prioritása a Google számára. Folyamatosan veszélyben van a leállás.

Mivel tartalmát egy Google blogplatformja tárolja, be kell tartania a Google tartalmi irányelveit. A politika liberális (és évről évre egyre liberálisabbá válik), de egynél több blogger látta, hogy blogját bezárják a Google önkényes végrehajtása miatt..

Ha a blogod olyan témában van, amely ellentmondásosnak tekinthető, akkor fontolja meg még egyszer, mielőtt időt és energiát fektetett egy olyan platformon való írásba, amelyre nincs teljes ellenőrzése.

Lehet, hogy egy kis közönség számára előnyös a Blogger használata. Úgy gondoljuk azonban, hogy a bloggerek többsége számára ez nem megfelelő.

Az 5. számú válogatásunk: Tumblr

A Tumblr egy mikroblog-felület, amely néhány szociális hálózati funkciót tartalmaz.

tumblr logó mezőbeElőnyök:
 • Könnyen kezelhető
 • Könnyen integrálható a közösségi média alkotóelemei
 • A képek, videók, GIF-ek stb. Használatának megkönnyítése.
Hátrányok:
 • Korlátozott funkciók
 • Rossz a témaválasztás
 • Nehéz biztonsági másolatot készíteni a blogodról
 • Nehéz behozni vagy exportálni a projekteket

A Tumblr fiatalabb ügyfelek számára készült. A műszerfalnak intuitívnak kell lennie, de komoly tanulási görbét igényel. A blog multimédia alá van rendelve.

tumblr elrendezésA szöveg alapú tartalomnak nincsenek komoly lehetőségei és eszközei. Kezdőként élvezheti a rendelkezésre álló művészeti eszközöket. Lehet, hogy blogod vonzónak tűnik, de hiányoznak a harangok és a sípok, amelyekkel az olvasói megszokták.

A keresőmotor-optimalizáló eszközök nincsenek jelen a szolgáltatásban. Ez jelentős hátrány, különösen, ha a blogját jövőbeli bevételi forrásnak tekinti. A Tumblr egyre növekvő tagsággal büszkélkedhet. Nem említik azonban azokat a droves embereket, akik minden hónapban elhagyják a szolgáltatást, amikor rájönnek, hogy hiányzik az ahhoz szükséges eszközök, hogy a blogolás sikeres legyen..

Nem gondoljuk, hogy a Tumblr jó választás, különösen az új írók számára. Nem akarja, hogy a csalódás teljes egészében feladja a blogolást.

Javasoljuk, hogy tekintse meg az első számú Wix-et. Az összes eszközt biztosítja, amely vonzó blog létrehozásához szükséges. Könnyen kezelhető és intuitív.

Következtetés

Világszerte több mint 400 millió blog van. Az emberek blogokhoz fordulnak, hogy olyan közösséget találjanak, amely ugyanazokat az elképzeléseket, érdekeket, reményeket és törekvéseket osztja meg. Ha el szeretné indítani a saját blogját, akkor hatalmas utazást indít, amelynek számos kifizetődő előnye van.

A blogoltatás megkezdése előtt ki kell választania a megfelelő blogplatformot. Azt akarja, hogy a választott platform könnyen használható, megfizethető, hatékony és zökkenőmentesen működjön együtt a közösségi médiával. A pénzünkért, Wix a válasz.

Reméljük, hogy élvezte a bejegyzés olvasását. Új blogger vagy? Milyen platformokat használtál? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban. A következő alkalomig.

Ha készen állsz a blog frissítésére, szüksége van egy jó házigazdára. Nézze meg a kanadai bloggerek legjobb webtárhelyének útmutatóját, hogy megtudja, ki veszi a tortát.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map