15 módszer a webhely felgyorsítására

Az egyik legrosszabb dolog, ami történhet az Ön webhelyével, az, hogy elveszíti az ügyfeleket a teljesen megelőzhető kérdések miatt. A 2017. évi Google oldal betöltési idő tanulmányának statisztikái azt mutatják, hogy egy másodperc nagymértékben változtathat a forgalomban és az ügyfelek elégedettségében.


Csak egy másodperc alatt:

 • Az Ön oldalmegtekintése 11 százalékkal csökkenhet
 • Az ügyfél-elégedettség 16% -kal eshet ��
 • 7% -kal csökkent az átváltási arányok ��

Egy év alatt ez a egy második késés 2,5 millió dolláros bevételcsökkenést eredményezhet azoknál a vállalkozásoknál, amelyek átlagos napi eladása 100 000 dollár..

Röviden, késleltetés ellensége a weboldal teljesítményének és a felhasználói elégedettségnek. A fogyasztók ötvenhárom százaléka azt állítja, hogy elhagynának egy olyan weboldalt, amelynek betöltése több mint három másodpercbe telt el.

Mi a késés és miért fontos??

Három komponens járul hozzá az adatszolgáltatás sebességéhez: sávszélesség, késés és átviteli sebesség. Az optimalizált tartalommal és kódolással együtt ezek az elemek kéz a kézben járnak. Az egyik kérdése a többit is érinti.

kép, amely a hálózati késleltetést és sebességet mutatjaSávszélesség az a csővezeték, amelyen az adatai továbbadnak. A keskeny sávszélesség csökkenti azon információmennyiséget, amely adott időben a csővezetéken halad. Ez problémákat okoz a késéssel és befolyásolja az átvitelt.

Weboldal késleltetés alatt azt az időt kell meghatározni, amelybe az információ szükséges ahhoz, hogy a böngészőről a szerverre és a felhasználónak újra oda forduljon. áteresztőképesség a kiszolgálón áthaladó adatmennyiség egy meghatározott időtartamon keresztül.

Ez a lappangás (alacsony) és a sávszélesség (magas) optimális egyensúlya, amely a hatékony kézbesítéshez és a jobb teljesítményhez vezet. Ha ez az egyenleg nem kedvező, akkor a webhely oldalának töltési ideje lassabb lesz, és az adatok továbbítása késik.

Mi járul hozzá a magas késési arányhoz?

 • Szaporítás. Ez az időtartam szükséges ahhoz, hogy az adatcsomagok utazzanak az egyik forrásról a másikra.
 • Átviteli közeg. Hosszú utat tettünk a telefonos napok óta, de az átviteli eszköz továbbra is befolyásolja a késleltetést. Még az olyan technológiai fejlődés, mint a száloptika és a WAN, fizikai korlátokkal rendelkezik, amelyek befolyásolják a tartalom szállítási sebességét.
 • Routerek. Amit az egérkattintással vagy az URL beírásával csinálhatunk, az eseményláncot indít be, amely lehetővé teszi számunkra az internet elérését. Az átlagos felhasználó számára egy fényképen kérést kell benyújtani és tiszteletben tartani. Ez azonban az útválasztó képességétől függ, hogy elemezze-e a csomagok fejléceit és egyéb információkat.

Minél szélesebb a hálózata, annál többször kell egy csomagnak ugrani az útválasztótól az útválasztóig. Ez hozzájárul a magas késéshez.

 • Tárolás. Késések fordulnak elő, amikor egy adatcsomag sikeres vagy tárolt. A folyamatot tovább bonyolítja az első böngésző kérés és a kézbesítés között felmerült kapcsolók és hidak száma. Lásd a kapcsolódó – legjobb felhőtárolót
 • formázása A fájlok konfigurálása és a WordPress adatbázis kezelése hogyan befolyásolja az utasítások és a kód olvasását és feldolgozását. A tiszta, sovány és elegáns kód a hatékonysághoz és a sebességhez vezet.
 • Fájl típusok és méretek. Magától értetődik, hogy a kisebb fájlok és az egyszerűbb formázás gyorsabban és hatékonyabban haladnak át a hálózaton. Azok a webhelyek, amelyek nehéz grafikákat és más multimédiás anyagokat tartalmaznak, zsúfoltabbaknak tűnnek, és ez befolyásolja az oldalak teljes betöltési sebességét. Ezért fontos tömöríteni a webhely fájljait.

A webhely optimalizálásának előnyei

Függetlenül attól, hogy jó minőségű weboldal-készítőt választ, web-tervezőt bérel, vagy saját maga készíti el weblapját, figyelembe véve a biztonságot és a tervezési sebességet, javítja a tartalom megjelenését és megjelenését. Ez segít SEO optimalizálás és jobbat nyújt felhasználói élmény (UX).

A tanulmányok azt mutatják, hogy akár 22 másodperc is eltarthat, amikor egy mobil webhely teljes mértékben betölti az átlagos céloldalt. Képzelje el a versenyt meghaladó szélét, ha hét másodpercre vagy annál rövidebbre tudja borotválkozni.

15 módszer, ahogyan ma növelheti websebességét

A mai kiszolgálók másodperc helyett milliszekundumban megadott töltési időket tudnak biztosítani. A webtartalmat a látogatók számára eljuttató technológia irányításán túlmenően számos változtatást és csorbítást is végrehajthat a következetes, gyors oldalbetöltések és a teljes UX kielégítőbb biztosítása érdekében..

15féle módon növelheti webhelyének sebességét, és ezek egyáltalán nem rontják le a tartalom minőségét vagy a webhely esztétikáját..

1. Engedélyezze a fájl tömörítését

A fájl tömörítése nem új. Mindannyian olyan fájlokat találtunk meg, amelyek túl nagyok voltak ahhoz, hogy letölthetőek legyenek, és amelyeket tömörítésük után tudunk elérni. Ugyanez az ötlet segíthet a webhely gyorsabb betöltésében a Gzip tömörítés használatával.

Ennek végrehajtásához telepítse a tartalomkezelő rendszer tömörítő beépülő modulját, vagy manuálisan a .htaccess fájlon keresztül. Ez a következő kód hozzáadásával működik a CSS, JS, XML és HTML esetén:

AddOutputFilterByType DEFLATE szöveg / sima
AddOutputFilterByType DEFLATE szöveg / html
AddOutputFilterByType DEFLATE szöveg / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text / css
AddOutputFilterByType DEFLATE alkalmazás / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE alkalmazás / xhtml + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE alkalmazás / rss + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE alkalmazás / javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application / x-javascript

2. Távolítsa el a felesleges bővítményeket és bővítményeket

Amikor először építi webhelyét, kísértésnek tűnik számos plugin telepítése és kipróbálása. Néhányuk nagyszerű, de még sok más porgyűjtést eredményez a könyvtárainkban. Szabályossá tegye a régi, szükségtelen vagy nem támogatott bővítmények, kiegészítők és bővítmények azonnali eltávolítását. A letiltás tűnhet a könnyebb lehetőségnek, de ez biztonsági problémákat okozhat, és veszélybe sodorhatja a jogsértéseket és a kizsákmányolásokat..

A webhely biztonsága szempontjából kiemelkedően fontos, hogy csak a legjobb WordPress plugins telepítésére koncentráljunk, miközben eltávolítsuk a feleslegeseket is.

3. Optimalizálja a HTTP-t

Kétféle módon javíthatja az oldalbetöltési időket a HTML optimalizálás révén. Az első a HTTP-kérelmek minimalizálása. Ezt többféle módon is elérheti:

 • Ha lehetséges, a képek helyett CSS-t használjon
 • Kombinálja a CSS, JS és HTML fájlokat, hogy elkerülje a duzzanatot és a redundanciát
 • Tervezze meg a tiszta, egyszerű oldalakat, kevesebb elemmel
 • A gyorsítótár engedélyezése
 • Csökkentse az átirányítások számát a régi oldalak és a megszakadt hivatkozások megtisztításával

A HTML optimalizálásának második módja a Keep-Alive engedélyezése. Általában minden fájl kérés külön műveletet kezdeményez. A HTML Keep-Alive engedélyezésével létrehoz egy nyitott kapcsolatot, amely így marad, amíg az összes böngésző kérés teljesítésre nem kerül. Egyszerűen másolja ezt a kis kódot a .htaccess fájlba, a megfelelő nyitó és záró címkékkel körülvéve:

IfModule mod_headers.c
Fejléckészlet A kapcsolat életben marad
IfModule

4. Telepítse a tartalomszolgáltatási hálózatot (CDN)

Tartalomszolgáltató hálózatok (CDN-k) csökkentse az oldalbetöltési időket ugyanúgy, mint a szerverek. Ezek a hálózatok a világ különböző pontjaira vannak elosztva, lehetővé téve ezzel a földrajzi elhelyezkedéssel rendelkező valaki számára, hogy közelebb álljon az Ön webhelyéhez az otthonához.

Számos tárhelyszolgáltatás a szolgáltatás részeként tartalmaz CDN-t, ezért mielőtt bárkivel bejelentkezik, ellenőrizze a rendelkezésre állást. Lásd a kapcsolódó – a legjobb kanadai CDN-k

5. Engedélyezze a gyorsítótárazást

A gyorsítótárazás weboldalának egy példányát a felhasználó böngészőjében hagyja, amíg az oldal frissítésre nem kerül, és a tartalom nem frissül. Ez azt jelenti, hogy kevesebb HTTP kérés és oldal tölthető be. A gyorsítótárazás engedélyezése esetén az oldal betöltési idejét 1,5 másodperccel csökkentheti. Egy olyan korban, amikor minden másodperc számít, ez hatalmas különbséget jelent.

A WP-ben lévő gyorsítótárazást engedélyezheti a Rocket plugin segítségével vagy az egyik ingyenes plugin segítségével, például a WP3 Total Cache vagy Super Cache. A HTML-t használók engedélyezhetik a gyorsítótárazást az Etags, az Expire vagy más módszerek segítségével. A Drupal felhasználók gyorsítótárazást végezhetnek az alábbi utasítások követésével.

6. Finomítsa meg a JS és a CSS kódot

Javíthatja az oldal betöltési idejét azáltal, hogy csökkenti a művelet végrehajtásához szükséges kódolási mennyiséget. Először hozzon létre egy külön fájlt a JS és a CSS számára, majd dolgozza ki a szóköz csökkentését, a felesleges hozzászólások törlését és a fájlok vagy a parancssorok összekapcsolását, ahol csak lehetséges. Ha nem biztos benne, hogyan lehet a kódot legjobban minimalizálni, anélkül, hogy más problémákat hozna létre, akkor vannak olyan aprító eszközök, amelyek azonosítják és javítják a felpuhult kódolást.

7. Használjon aszinkron JS és CSS fájlt

Miután a kód karcsú és hatékony, beállíthatja, hogy az aszinkron betöltés révén hogyan töltik be a fájlokat az oldalra. Ez megváltoztatja, hogy a tartalom hogyan töltődik be az oldalra, azáltal, hogy hatékonyabban végzi el.

Látja, a legtöbb böngésző úgy kezeli a kérelmeket, hogy az oldalakat sorrendben tölti be. Ezt nevezik szinkron oldal betöltése. Minden alkalommal, amikor a böngésző szinkron oldalra kerül, az összes többi tevékenységet leállítja, amíg az aktuális oldal teljesen betöltődik. Az aszinkron betöltés mellett a böngésző képes egyidejűleg kezelni néhány kérést, vagyis a webhely teljes rövidebb betöltési idejét jelenti.

A legtöbb tartalomkezelő rendszer rendelkezik olyan mechanizmussal, amely lehetővé teszi az aszinkron CSS és JS fájlok betöltését. Például a WordPressnek van egy „Statikus fájlok” fül a Rocket plugin-jén, amely lehetővé teszi ezt a funkciót a „Render-blocking CSS / JS” szakasz megfelelő jelölőnégyzeteinek bejelölésével. A nem WP-felhasználók ezt engedélyezhetik a JS-ben az async vagy a halasztás attribútum használatával. CSS esetén próbáljon meg stílusokat írni az első képernyőhöz a html fejlécében, hogy lehetővé tegye az első oldal aszinkron betöltését..

A halasztott JavaScript betöltése ugyanazokat az eredményeket eredményezheti, és engedélyezhető a WP Rocket panel ugyanazon szakaszában, mint a betöltési beállítások. Ha webhelyet futtat HTML-en, akkor elhalaszthatja a JS betöltését úgy, hogy közvetlenül hívja a külső fájlt közvetlenül a kódjának testcímkéje elé:

8. Optimalizálja a képfájlokat

Az egyik legnagyobb erőforrás- és adatbázis-disznó a képek. Persze, a fotók hozzá fognak adni a tartalomhoz, de túl sokuk befolyásolják a sebességet és elmozdítják a forgalmat. Ha fel kell vennie képeket a webhelyére, akkor válasszon egyet vagy kettőt, csökkentse a fájlok méretét és típusát valami hatékonyabbra, például .jpeg, vagy készítse el kollázsokká, és ne külön képek galériájává. Áthelyezheti őket egy olyan képekre létrehozott platformon is, mint például az InstaGram, és egyszerű linket csatolhat a platformon a webhelyére..

Ugyanez vonatkozik a videotartalmakra, amelyek eltávolíthatók egy YouTube-csatornára. Mindkét megoldás segíti a SEO-t is, mivel külön-külön optimalizálhatja azokat a alt tag-ek kombinációjával a képek és a videotartalom indexeléséhez, valamint az on-line SEO kombinációval az általános oldal optimalizálásához. Az egyik kedvencünk az Optimizilla.

9. Kapcsolja ki a Hotlink-kapcsolatot és korlátozza a közösségi média megosztását

A közösségi médiáról és a képekről szólva jó lenne letiltani a weboldalon lévő forró linkeket és korlátozni a közösségi média megosztását. A második javaslat ellentmond annak, amit tudsz a társadalmi bizonyítékokról, a tájékoztatásról és az elkötelezettségről, de megtalálhatja az egyensúlyt, amely támogatja a közösségi média jelenlétét anélkül, hogy befolyásolja a teljesítményt.

Ez vezet minket a hotlinks. A hotlinks egy kicsit technika, amely lehetővé teszi mások számára, hogy elhozzák az Ön tartalmát, és saját webhelyükön vagy közösségi média platformon használják. Ez véletlenül növeli az erőforrás-felhasználást is.

Ahelyett, hogy egy másik weboldalon található képekhez vagy tartalmakhoz kapcsolódna, vagy ellopják, akkor töltse le és mentse el a szerverre. Ellenségtelennek tűnhet, de a más webhelytartalomra való hivatkozásnak szándékos következményei lehetnek, ha lehetővé teszik, hogy valaki másnak a webhely teljesítményét esetleg nem megfelelő szintje befolyásolja.

10. Csökkentse a külső parancsfájlokat

Külső szkriptek hozzáadása vi JS kód növeli a HTTP kérések számát, ami csökkenti a weboldal sebességét. Bizonyos külső szkriptekre szükség van, így nem kell azokat teljesen eltávolítani. A Pingdom lehetővé teszi az egyes külső linkek tesztelését annak meghatározása érdekében, hogy melyik okozza a problémát.

Mielőtt külső linkeket adna hozzá a webtartalomhoz, ellenőrizze, hogy a forrás-webhely megbízható-e, vagy ha problémáikat otthonra hozza a platformjára.

11. Keresse meg és javítsa meg a megszakadt hivatkozásokat

Az átirányításokkal vagy hibaüzenetekkel záruló törött hivatkozások befolyásolhatják az UX-t. Ez a tipp azonban hivatkozik a képi, JS vagy CSS fájlokban található linkekre. Keresse meg és tesztelje a hivatkozásokat a CSS-fájlok címsorában és a JavaScript forrás URL-jében. Kézzel is megkeresheti őket, kiszolgálói naplók megvizsgálásával vagy hivatkozás-ellenőrző eszköz használatával.

12. Optimalizálja az adatbázisokat

A terjedelmes fájltárolás határozottan hozzájárul a lassú teljesítményhez. A biztonsági célokból elvégzendő összes művelet teljes nyilvántartását szeretné, de minden alkalommal, amikor egy plugin vagy más szolgáltatás adatmentést folytat, beépül az adatbázisába. Képzelje el ezeket a pingback-eket, spam-eket vagy felesleges megjegyzéseket, és tegyen közzé javításokat, és jó ötlet van a problémára.

adatbázis optimalizálás

A probléma elkerülése érdekében rendszeresen készítsen biztonsági másolatot, amelyet tisztítások követnek, hogy megszabaduljon a túlzott adatoktól, nem szándékos következmények nélkül.

13. Használjon könnyű témákat

Csodálkozni fog a különbség, ha a témát csak valami nehézkes és kóddal megtöltött anyagból könnyű keretre változtatja. Ha webhelye lassúnak tűnik, és az összes többi elem rendben van, próbáljon meg egy újabb, könnyebb témát használni. Ez azt jelenti, hogy mélyebben belemerülünk a téma előzményeibe, ahelyett, hogy valami csodálatos dolgot keresünk.

Mint a plugineknél, ügyeljen arra, hogy a régi témát távolítsa el, és ne tiltsa le.

14. Válasszon egy jó tartalomkezelő rendszert

Tartalomkezelő rendszerek (CMS) elengedhetetlenek a megbízható sebesség és teljesítmény fenntartásához. A legnépszerűbb a WordPress, de vannak Joomla, Drupal és még sokan mások. Előnyeik a tartalom optimalizálása és a teljesítménynövelő bővítmények vagy szolgáltatások rendelkezésre állása.

15. Válassza ki a hosting szolgáltatást, figyelemmel a teljesítményre

Gondolkodtató lehet olcsó hosting szolgáltatást találni, elvégre a kenyér és a vaj az Ön platformon van, igaz? Azonban az összes többi olyan elem optimalizálása, amely hozzájárul a hatékony teljesítményhez, nem számít, ha a tárhely platformja nem megfelelő.

Ez nem csak azt jelenti, hogy olyan tervet kell választani, amely lehetővé teszi a forgalom növekedését és a növekedést, hanem azt is, hogy megtalálják a szolgáltatót a teljesítmény támogatására szolgáló technológiával. A megosztott tárhely-tervek rendben vannak, ha éppen indul, és statikusabb tartalmat használ. A sebesség és az erőforrások rendelkezésre állása azonban időnként attól függ, hogy jó szomszédok vannak-e.

Ha lehetséges, válasszon egy minőségi virtuális magánhálózatot (VPN) vagy a dedikált szerver. Ez biztosítja az Ön számára az állásidő és a késleltetés csökkentéséhez szükséges erőforrásokat, tárolást és rendelkezésre állást.

Ne felejtse el a tesztelést és a folyamatos értékelést

Annak ismerete, hogy mit kell módosítani, és mikor, attól függ, hogy tudja, milyen problémák befolyásolják az oldal betöltési idejét és a teljes tartalomszállítási sebességet. Egyes hosting szolgáltatások beépített eszközöket tartalmaznak, amelyek segítségével mérhetik a weboldal teljesítményét. Számos módszer és eszköz is használható a késleltetés és az oldal betöltési idejének mérésére.

Nem számít, milyen módszert vagy szerszámot használ, mindenképpen teszteljen különféle helyszíneken. Magától értetődik, hogy a forrástól távolabb elhelyezkedő szerverek hosszabb időt vesznek igénybe a tartalom szállításakor. A földrajzi tesztelés számos helyről segít felmérni a késleltetési arányt. A sebességteszt elvégzésekor engedélyezve és letiltva is tegye ezt. Ez segít felmérni a CDN és más technológiák hatékonyságát.

hogyan működik a cdn

Az egyik leggyakoribb és hatékony sebességmérő eszköz a Pingdom. Ez az ingyenes online eszköz egy egyszerű módja annak, hogy meghatározza a weboldal teljesítményével és sebességével kapcsolatos problémák körét. Csak írja be az URL-címet és a szerver helyét a keresőmezőbe, és nyomja meg a „Start Test” menüpontot. Prémium előfizetést is vásárolhat az üzemidő és a tartalomtípusok alaposabb teszteléséhez több mint 70 szerverhelyről.

Ez egy példa egy ping tesztre, amely a Google nyilvános DNS-ét használja:

$ 8.8.8.8
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 adatbájt
64 bájt 8.8.8.8-tól: icmp_seq = 0 ttl = 56 idő = 54.524 ms
64 bájt 8.8.8-tól: icmp_seq = 1 ttl = 56 idő = 43,423 ms
64 bájt 8.8.8.8-tól: icmp_seq = 2 ttl = 56 idő = 50,773 ms

A nyomkövetési eszköz nyomon követi a csomagokat a szerverről a szerverre, megmérve az útvonalat a böngészőtől a hostig, és azonosítva az esetleges szűk keresztmetszeteket vagy egyéb kérdéseket..

Íme egy példa a traceroute parancsjelentésre ugyanazt a Google DNS-t használva:

$ traceroute 8.8.8.8
útvonal 8.8.8.8-ra (8.8.8.8), legfeljebb 64 komló, 52 bájtos csomag
1 192.168.0.1 (192.168.0.1) 6.632 ms 9.659 ms 10.089 ms
2 10,89,0,1 (10,89,0,1) 29,867 ms 14,293 ms 30,259 ms
3 blk-212-126-117.eastlink.ca (173.212.126.117) 20.677 ms 19.575 ms 20.155 ms
4 ns-hlfx-dr002.ns.eastlink.ca (24.215.102.161) 30.093 ms 29.371 ms 30.796 ms
5 ns-hlfx-br002.ns.eastlink.ca (24.215.102.221) 29.540 ms 29.516 ms 29.989 ms
6 ns-hlfx-br001.ns.eastlink.ca (24.215.102.9) 26.678 ms 29.203 ms 30.787 ms
7 google.eastlink.ca (24.215.101.10) 49.027 ms 49.196 ms 90.601 ms
8 209,85,241,127 (209,85,241,127) 49,999 ms
72,14,239,75 (72,14,239,75) 48,939 ms
72.14.235.169 (72.14.235.169) 46.823 ms
9 google-public-dns-a.google.com (8.8.8.8) 49.465 ms 45.436 ms 43.772 ms

A Google-ról szólva, ingyenes eszközük van a webhelyek tesztelésére a sebesség és a teljesítmény kérdéseivel kapcsolatban. Itt érheti el a PageSpeed ​​Insights-okat.

A tesztelés nem egyszeri művelet. Az Ön webhelyét éjjel-nappal ellenőrizni kell az automatizálás és a teljesítmény- és sebességteszthez rendelkezésre álló néhány eszköz segítségével. annak érdekében, hogy az eredményeknek bármilyen értelme legyen. Ez segít azonosítani a problémákat, még mielőtt azok költséges problémákká válnának.

Végső gondolatok

A hálózatok zsúfoltsága és eloszlása ​​miatt a késés valószínűbbé válik. Célunk az, hogy biztosítsuk a webhely teljesítményének és sebességének javításához szükséges információkat. Amellett, hogy az Ön igényeinek és költségvetésének megfelelő webtárhely-szolgáltatást választja, a tartalom optimalizálása és annak kézbesítése is hosszú utat jelent a leállás és a lassú teljesítmény számos okának kiküszöbölése érdekében..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector