Kako izbjeći uklanjanje davatelja usluga web hostinga

Odabir hosting rješenja težak je u najboljim vremenima, a zbunjujući i otežavajući u najgorem.


Mnogo je vrsta usluga, različite sheme cijena, puno odluka koje treba donijeti, puno faktora. Da biste pogoršali stvari, postoje i neka pitanja o kojima možda niste ni svjesni!

U ovom ćemo vam članku pokušati predstaviti neke od suptilnijih točaka odabira domaćina kako biste bili sigurni da niste izbačeni..

Bez obzira tražite li domaćina za WordPress blog ili web stranicu, ovih 8 bodova pomoći će vam da kasnije izbjegnete probleme.

# 1 Koristite poznate i ugledne domaćine

Najbolji domaćini na hostingfacts.comNajbolji domaćini na hostingfacts.com

Ovo bi trebalo ići prije bilo čega drugog. Respektabilna mjesta imaju i zamke, a iako imaju gadne trikove u rukavu, njihov cilj zapravo nije da vas istrgnu izravno. Oni se mogu poigrati s naknadom za obnovu ili uslužnim strukturama, ali na kraju dana zapravo vam žele pružiti dobru uslugu.

Nepoznate tvrtke, posebice lokalna mala poduzeća, možda traže brzi dolar i odigrat će lijepe pretprodaje i zaboraviti na vas kad dođu do vašeg novca. To nije uvijek tako, ali treba biti svjestan.

Srećom, napravili smo sva istraživanja za vas. Samo naprijed i provjerite ovu web stranicu sa recenzijama. Razvrstali smo većinu pružatelja usluga hostinga prema brzini, vremenu produženja & korisnička podrška.

Malo je teže shvatiti vrijedi li lokalni domaćin vašeg vremena. Pokušajte pronaći neke klijente i pitajte ih što misle o usluzi. Uvijek se isplati naći manje klijente. Domaćini uvijek obraćaju posebnu pozornost na svoje velike klijente, tako da će, naravno, doživjeti dobru uslugu. Ako sve drugo ne uspije, testirajte njihovu uslugu mjesec dana i pogledajte što ćete sami.

# 2 Imajte na umu cijenu i naknade za obnovu

Povećanje cijena obnove chata uživoOpće cijene su porasle. Stvarno?

Ponekad cijene mogu biti najmanje intuitivne. Neke tvrtke daju vam smanjenje cijena koje se čini konačnom cijenom. Oni se brinu da koriste malu vrstu kako bi naznačili da ta cijena vrijedi samo do datuma obnove.

Ako plaćate unaprijed jedan mjesec, sniženje ćete dobiti samo mjesec dana. Ako plaćate 3 godine, vrijedi 3 godine. Nakon datuma obnove, naplaćuje vam se puna cijena.

# 3 Ne postoji takva stvar kao “NEVJEROVATNO”

Kazati da imate bilo što neograničeno u najmanju ruku je pogrešno. Prije svega, ne možete imati neograničenu propusnost ili pohranu jer to znači da bi vam tvrtka omogućila – i bila sposobna – pohraniti sto trilijuna teraflopa i sve to prenijeti na Mars. A to još uvijek nije neograničeno.

Ono što domaćini ovdje stvarno znače je da vam pružaju onoliko širine pojasa i prostora za pohranu koji vaš hardver može podnijeti. Izraz je neizmjeren, što jednostavno znači da neće mjeriti vašu upotrebu ili je umjetno ograničiti.

To ne znači da možete prenositi sve podatke koje želite putem Interneta. Ako imate namjenski poslužitelj s ulazom od 10Mbps, možete prenijeti 10 megabajta u sekundi. Čini se da je puno, ali još uvijek je ograničeno. To znači otprilike 24TB mjesečno. Ako vaša tvrtka dijeli visokokvalitetni 4k video, možda će vam uskoro nedostajati. Također možete doći do značajnih uskih grla ako dođe do porasta prometa koji bi potrošili više od 10 megabajta u sekundi.

Ovo je univerzalna istina, nema načina da se to zaobiđe. Ako imate namjenski poslužitelj, morat ćete ga proširiti, što će vas koštati novca. Ako ste na oblačnom planu, vjerojatno plaćate GB ili TB pa dok vi čini ako imate neograničen plan u nekom labavom smislu djela, vi ćete ga na odgovarajući način platiti.

# 4 Čuvajte takozvane naknade za “postavljanje”

naknade za postavljanje web hostinga15 dolara za “postavljenje”? Što su oni zapravo postavili?

Još važnije, čuvajte se neprimjerenih naknada za postavljanje. Ako dobivate namjenski poslužitelj, razumljivo je postoji li povezani trošak postavljanja. Netko je možda fizički ušao i dodao hardverske komponente koje ste naručili ako koristite upravljani servis, morat će postaviti softver i obavljati razne druge zadatke.

Ako koristite bilo koju drugu vrstu usluge, naknada za postavljanje nije baš opravdana, osim ako ne tražite tvrtku da premjesti vašu web lokaciju.

# 5 Registracija domena nije na vaše ime

Za to su krivi mnogi domaćini. Super je zgrabiti ime domene putem svog domaćina, jer je sve automatizirano. Utipkavate ime domene, uplaćujete nešto novca i bum, imate domenu.

Međutim, ime domene zakonski je u vlasništvu domaćina, a ne vi, barem u svim slučajevima koje smo vidjeli. To je podložno svim vrstama problema. Zamislite da imate tvrtku koja ima dobre rezultate s odličnom prodavaonicom e-trgovine, a tehnički ne posjedujete web mjesto.

To u praksi ne uzrokuje toliko problema koliko mislite. Koliko znamo, domaćini to uglavnom rade jer je objema stranama lakše, a olakšava im i zatvaranje računa koji krše zakon krađu sadržaja ili posluživanje ilegalnog sadržaja.

U skladu s tim, vjerujemo da je najsigurnija i najprofesionalnija opcija korištenje registrara i registraciju domene sami u svoje ime. Jednostavno je usmjeriti domene na domaćina i na taj način posjedovati sve o svojoj tvrtki i web mjestu!

# 6 Osigurajte da možete dobiti novac (ako treba)

Povrat novca 30 danaMi obično ne tražimo povrat novca, ali odabir domaćina može biti prilično težak, a mogućnost testiranja jednog od njih za nekoliko dana, a zatim kažem ne, hvala vam je velika pomoć. Razgovarali smo s uglednim vlasnikom domaćina koji nas je uvjeravao da imaju garanciju povrata novca, a prema vlastitim uvjetima usluge ne.

Ne sumnjamo da imaju dobre namjere i ponašaju se u dobroj vjeri, ali oprečni dokazi nisu nešto što bismo željeli vidjeti kada govorimo o planu od 350 USD +.

Neki domaćini mogu vam dati mjesec ili nekoliko dana besplatno ako lijepo zatražite, razgovarate s korisničkom podrškom, moći će vas usmjeriti u pravom smjeru. Da smo na vašem mjestu, odabrali bismo web domaćina koji ima zajamčen povrat novca u roku od 30 dana. Pogledajte popis najboljih pružatelja usluga hostinga koji nude povrat novca od 30 dana.

# 7 Osigurajte da dobijete ono što ste platili

Ovo je pitanje koje smo vidjeli prilikom traženja upravljanog WordPress hostinga. Ova vrsta hostinga vjerojatno vam omogućuje instalaciju WordPress web mjesta, ali cijela pretpostavka je da je sve, od hardvera do poslužiteljske predmemorije, optimizirano za WordPress.

Neki domaćini nude namjenski WordPress / Joomla hosting, ali ono što zapravo jeste samo prepakiranje njihovih zajedničkih usluga s „web stranicama“ zamijenjenim s „WordPress“ ili „Joomla“ na odgovarajući način..

Mrtvi poklon je cijena (izbjegavajte jeftine pružatelje usluga hostinga). Najjeftiniji pravilno upravljani WordPress hosting počinje od 28 do 30 dolara. To još uvijek mogu biti zajednička okruženja, ali prilagođena su WP-u.

# 8 Zaštita od DDOS-a domaćina vjerojatno nije potpuna

Neki se domaćini mogu pohvaliti nekim stupnjem zaštite od DDOS-a. Iako je to samo po sebi možda točno, ne mislimo da će vas domaćin moći zaštititi, pogotovo ako imate račun na razini od 29 do 300 USD. Postoji samo jedan način zaštite od DDOS napada: a ogroman mreža, a mislimo ogromna!

Potrebni su znatni resursi da biste ih izvukli, a samo ne vrijedi zaštititi web lokaciju od 29 dolara mjesečno. Ako mislite da je DDOS ozbiljna prijetnja, trebali biste uložiti u nešto Cloudfare-a koji ima veće šanse da vas zaštiti.

Zaključak

Tri stvari koje trebate učiniti kada odaberete domaćina: pobrinite se za uglednog, koristite zdrav razum i napravite svoje istraživanje. Prvi će ići dug put da osigura stabilno mjesto. Zdrav razum je koristan kada se suočite s pojmovima poput neograničenih resursa ili besmislica koji samo služe da vas zaslijepe u odabiru domaćina.

Istraživanje je korisno za prepoznavanje vlastitih potreba i pronalaženje zadataka. Znanje je uvijek vaša najbolja obrana od toga da vas ne rastrgnete!

Ako vam treba daljnje čitanje, evo infografije koju smo sastavili: 10 stvari koje čine web hosting dobro

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map