Најпопуларнији ЦМС по тржишном уделу

Без обзира да ли желите да направите веб локацију за блог професионалног, скалабилног или креативног, дизајнерског блога, постоји ЦМС за све. Али у тако пренапученој индустрији, одакле почињете?


Ево нашег водича за првих 10 најпопуларнијих ЦМС-ова заснованих на Маркет Схаре-у.

Имајте на уму да су подаци о тржишном удела добијени од В3тецхс и БуилтВитх.

Contents

Шта је систем за управљање садржајем (ЦМС)?

Систем за управљање садржајем (ЦМС) је софтвер који вам омогућава да управљате, креирате и објављујете садржај укључујући копију и слике, без потребе да знате код. Ценимо ЦМС-ове, јер иако су неки од нас рођени за шифрирање (мислите Билл Гатес и Деннис Ритцхие) већина њих није.

Једноставност и доступност веб локација потребних за код нису их учинили привлачнијима и за не-технологије. Није изненађујуће да од преко 1,7 милијарди веб локација на мрежи, готово половина користи ЦМС.

Шта је удио на тржишту?

Тржишни удео показује колико људи користи сваки производ или услугу над својим конкурентима. Различит тржишни удео је добар, јер значи већу конкуренцију за потрошаче.

Постоје ли различите ЦМС категорије?

Сваки ЦМС има своје предности, карактеристике и потешкоће, али оне се генерално могу поделити у две врсте: прилагодљив, бесплатан, опен-соурце софтвер попут ВордПресс-а и Друпал-а и поједностављен, плаћени СааС опције, попут Скуареспаце-а и Вик-а.

Софтвер отвореног кода

Софтвер отвореног кода омогућава корисницима пуну контролу над њиховом веб страницом и омогућава вам да модификујете, прилагодите или проширите код, како желите.

МцКинсеи, осим што је бесплатан за употребу и преузимање&Компанија, опен-соурце апелира на компаније јер промовише више сарадничких, иновативних и специјализованих решења.

Опен-соурце омогућава компанијама да отворе своју мрежу заједници људи који раде заједно, укључујући купце, софтверске инжењере и добављаче.

Решења отвореног кода нису у принципу прилагођена новопридошлим корисницима јер захтевају да купите прилагођени домен, сами хостујете веб локацију, будите у току са одржавањем и нећете имати корисничку подршку.

То је речено, ако мислите да би ова метода најбоље одговарала, увек постоје водичи и водичи на мрежи који ће вам помоћи.

Софтвер као услуга (СааС)

Решења софтвер-ас-а-Сервице (СааС) пружају унапред изграђене шаблоне веб локација и елементе за пребацивање и испуштање за креирање веб страница.

Корисници плаћају месечну претплату за приступ својој веб локацији у било које време и било где и користећи било који уређај са интернетом.

Према МцКинсеи-у&Компанија, све више компанија убрзано прихвата СааС платформе, јер их оставља без одговорности за предузимање безбедносних мера и покретање апликација трећих страна..

СааС је такође јефтинија опција и помаже компанијама да смање оперативне трошкове пружајући спољни тим за подршку, повећавајући сарадњу широм света и пружајући лак приступ подацима.

10 најпопуларнијих ЦМС-а до 2020

1. ВордПресс

 • Тржишни удио ЦМС: 61,8%
 • Укупно веб сајтова: 27,000,000+
 • Веб странице уживо (Канада): 226.000+
 • Проценат локација на врху 1м: 34,7%
 • Популарне странице: Компанија Валт Диснеи, Сони Мусиц, Службени блог Стар Варс, Тецх Црунцх, ББЦ Америца

Иновација разликује лидера и следбеника. Стеве Јобс, суоснивач Апплеа

Ако нисте нови на интернету, вероватно сте чули за ВордПресс.

ВордПресс је бесплатан, опен-соурце софтвер и далеко је најпопуларнији међу ЦМС корисницима са огромним 61,8% тржишног удела.

ВордПресс поседује леп избор стандардних функција и омогућава вам да омогућите скоро било коју функцију кроз хиљаде прилагођених тема, видгета и додатака.

Које компаније треба да користе ВордПресс?

ВордПресс је одличан избор за предузећа и велике организације.

Зашто бих требао користити ВордПресс?

ВордПресс вам даје могућност креирања прилагођених корисничких улога што осигурава да је сајт једноставан за све, што је важан фактор за велике организације које генерално имају пуно различитих тимова и партнера који приступају сајту. Такође обезбеђује да садржај задовољава широку и разнолику публику.

Када је мрежи Раил потребна надоградња веб странице, тражили су ВордПресс за решење. Потребан им је веб сајт да би се обрадовали широкој бази клијената широм Велике Британије, али и њиховим запосленима и пословним партнерима. То је значило да је употребљивост кључни фокус.

Решење за ВордПресс

Нетворк Раил описао је персонале својих купаца и на основу њих створио прилагођени образац. Такође су развили неколико додатака и видгета, укључујући:

 • Прилагођени додатак за учитавање у каријери за привлачење нових могућности посла
 • Додатак учитавача феедова за прикупљање и објављивање чланака од партнера Раилс-а
 • Прилагођени виџети СитеОригин који омогућавају уредницима да лако додају садржај одређеног стила у постове

Резултат

Нова тема Нетворк Раилс-а учинила је сајт лакшим за употребу како за купце, тако и за интерне тимове. Такође је учинила да она делује брже на свим мобилним уређајима.

Преглед

ВордПресс је најпопуларнији ЦМС до сада, и то с добрим разлогом. Бесплатан је, опен-соурце и можете да креирате прилагођене улоге корисника, видгете и додатке како бисте обезбедили да је веб локација једноставан за употребу како за запослене, тако и за посетиоце веб локација.

Имајте на уму да мислимо на ВордПресс.орг, а не на ВордПресс.цом, мада су оба одлична за хостовање веб локација са великим прометом.

2. Јоомла!

 • Удио на тржишту ЦМС-а: 4,7%
 • Укупан број веб страница уживо: 1.600.000+
 • Веб странице уживо (Канада): 17.000+
 • Проценат веб локација у топ 1м: 1,71%
 • Веб локације које користе Јоомла: Пеугеот, Икеа, Липтон Теа

Јоомла има 4,7% тржишног удела што га чини другим најпопуларнијим међу корисницима ЦМС-а. То је бесплатно, отворено решење са брендовима који укључују Ебаи и Пеугеот

Које компаније треба да користе Јоомла?

Јоомла је погодна за било коју врсту посла

Зашто бих требао користити Јоомла?

Могућности Јоомле можемо видети када је фабрика сира у Фроссасцу названа Цасеифицио Пеззана да ажурира своју стару и уморну веб страницу у складу са својим брендирањем.

Желели су да њихова веб локација омогући посетиоцима боље корисничко искуство и одрази брендирање нове компаније; Желели су локацију која је визуелно укусна као и њихова храна.

Јоомла је ажурирала ЦМС систем, побољшала њихову СЕО стратегију, употребљивост и одзивност.

Поред тога, агенција је креирала анимације и графике и оптимизирала веб страницу како би постигла најбоље резултате. Они укључују:

 • Вишејезичне функције (италијански, енглески, немачки).
 • Нацрт са одзивом
 • Нови прилагођени образац

Све су то биле да би се осигурао конзистентнији и конкурентнији визуелни бренд на више платформи.

Резултат

Веб локација Цасеифицио Пеззана повећала је органско веб место и побољшала безбедносне аспекте. Такође сада одражава и унапређује бренд Цасеифицио Пеззана и може се агресивно надметати против конкуренције.

Ниво вештине: Није лако

Јоомла је мало изазовнија од ЦМС вође ВордПресс-а, а пошто је опен-соурце, нема корисничке подршке. Међутим, Јоомла тим љубазно је креирао детаљну Јоомла документацију за кориснике. Ако желите да комуницирате са људима, можете посетити Јоомла! Кориснички форум.

Кратак преглед

Јоомла! је одзивни, скалабилни ЦМС који се лако ажурира. Одговара већини пословних врста, али почетници би требали остати јасни уколико не тражите изазов.

3. Схопифи (1+ милиона веб локација уживо)

 • Тржишни удео: 3,2%
 • Укупан број веб страница уживо: 1,053,000+
 • Веб странице (Канада): 25,000+
 • Проценат веб локација у топ 1м: 2,94%
 • Веб локације које користе Схопифи: Будвеисер, Буллетпрооф, Пенгуин Боокс

Ако желите да покренете сопствени посао на веб локацији еЦоммерце, тада је Схопифи најпопуларнија платформа усмерена на еЦоммерце са 3,2% пита.

Компанија рођена у Канади, Схопифи је СааС, модел претплате где корисници могу лако да креирају веб страницу и додају, отпремају и управљају производима.

Шта компаније треба да користе Схопифи?

Схопифи је намењен само продавницама за е-трговину.

Зашто бих требао користити Схопифи?

Схопифи помаже брендовима да повећају количину, управљају залихама и нуди добар тим за подршку.

Каролин Фок, творац Војне хипије, женског бренда одеће са шест фигура, покренула је своју компанију извршавајући налоге код куће све док више није била у стању да држи корак са потражњом. Да би јој помогла да задовољи потражњу, повећава и управља залихама, Каролин је креирала Схопифи Плус налог

Схопифи омогућава Каролин-овом тиму да прати како се слични производи продавали у прошлости, предвиђа вероватну будућу потражњу и да држи значајну количину залиха пре него што је лансирао маркетиншки блиц.

Компанија такође користи СКУЛабс, вишеканални систем управљања залихама и складиштем за оптимизацију свог новог складишта од 4.000 квадратних стопа.

Каролин такође има користи од употребе Схопифи модног купца који прегледава свет за предмете који се брзо могу тестирати на Инстаграму и понудити на продају.

Резултати

Каролин следеће резултате приписује и способности да брзо прилагоди свој бренд, као и алатима и тиму Схопифи Плус:

 • Стопа конверзије порасла је за 32% у међувремену
 • Повратна стопа купца скочила је за 99% на 21,7%
 • Просечна вредност налога (АОВ) порасла је за 3%, прелазећи 79 УСД
 • Приход је повећан за 97% у 2018. години и на путу је да достигне 10 мил. УСД

Ниво вештине: Комад Ц-Ц-Цоммерце-а

Научите фокус на томе да буде лако место за употребу, али ако имате упит, они имају тим за подршку 24/7.

Преглед

Схопифи је платформа за е-трговину која се лако користи са обиљем продајних функција и добром мрежом подршке за своје кориснике..

4. Друпал

 • Удио на тржишту ЦМС-а: 3,0%
 • Укупан број веб страница уживо: 555.000+
 • Веб странице уживо (Канада): 14.000+
 • Проценат веб локација у топ 1м: 2,83%
 • Веб локације које користе Друпал: Тесла, Ентертаинмент Веекли, Харвард Университи

Друпал је још један бесплатни софтвер отвореног кода, али за разлику од ВордПресс-а и Јоомла, Друпал се фокусира на напајање сложених сајтова друштвених издавачких кућа који обилују садржајем и имају велике базе података.

Које компаније треба да користе Друпал?

Друпал је добра опција за све пословне типове, али имајте на уму да неким предузећима могу бити потребне додатне Друпал платформе и проширења. Особито веб локације за е-трговину могу користити Друпал Цоммерце или Уберцарт.

Зашто бих требао користити Друпал?

Друпал је одиграо кључну улогу у преласку часописа Тхе Ецономист са недељног штампаног часописа на платформу за дневно издавање.

Тиму је био потребан интернетски алат којем су могли приступити било где и у било које време како би свако јутро објављивали пет вести широм Америке, Европе и Азије.

Друпал је дозволио редакцији да дизајнира стварање садржаја и објављује ток рада. Интерфејс за писање садржаја прилагођен је тако да елиминише могућност грешке у форматирању и да омогући ауторима да се усредсреде на садржај.

Такође је направљена контролна табла која је омогућила уредницима да свакодневно стварају и објављују теме; пружа визуелне показатеље статуса одобрења, тајмере одбројавања по регионима и везе за уређивање.

Ниво вештине: Није лако

Друпал није за почетнике. Измене дизајна, па чак и ажурирање екстензија, могу бити тешке са овом.

Преглед

Друпал је бесплатни софтвер отвореног кода за сложене сајтове друштвене заједнице.

Друпал пружа употребљивост, прилагођавање, скалабилност, ауторизацију садржаја и безбедносне функције, али може бити потребна помоћ програмера за навигацију.

5. Квадратни простор

 • Тржишни удео: 2,7%
 • Укупан број веб страница уживо: 1.900.000+
 • Веб странице (Канада): 66,000+
 • Проценат веб локација у топ 1м: 1,09%
 • Локације које користе квадратни простор: Лумио, продавница јаја, Биг Хуман

Скуареспаце је СааС, све-у-једном платформа за изградњу веб локација. Они су бренд усмерен на дизајн са циљем да оснаже људе да деле своју причу.

Који тип пословања треба да користи Скуареспаце?

Било која врста предузећа може користити Скуареспаце. али фокус на дизајну га чини погоднијим за креативне брендове, попут фотографа.

Зашто бих требао користити Скуареспаце ?

Идрис Елба је ентузијастични промотор Скуареспаце-а и чак је ове године сарађивао са њима на кампањи. На питање зашто је одабрао сарадњу са Скуареспацеом, рекао је да воли да користи алате за ширење својих мисли, креативности и посла.

За Елбу је све корисничко искуство. Желео је да људи посете његову страницу и виде тачно шта она нуди, и имају врло једноставан начин да је добију.

Он жели да његова веб локација буде и информативна и лака за око. Елба наставља: ​​„Одабрала сам Скуареспаце јер желим да људи посете 2хрсет.цом и кажу својим пријатељима:„ Изгледају заиста професионално. Требало би да их провериш. “

Ниво вештине: Схватили сте

Скуареспаце је релативно лака платформа на коју ћете се навикнути, али ако нисте сигурни, можете погледати неке видео туторијале који ће вам помоћи да започнете..

У поређењу са ВордПресс-ом, он не нуди велику флексибилност или прилагођавање, тако да ћете морати да ангажујете програмера ако желите да унесете измене изван предлошка теме..

Преглед

Скуареспаце је бренд фокусиран на дизајн, познат по својим чистим, модерним шаблонима. Циљ им је створити дојмљиво, стилски и лако управљати присутношћу на мрежи и посебно су прилагођени креативним индустријама.

6. Вик

 • Удио на тржишту ЦМС-а: 2,3%
 • Веб странице уживо (Глобално): 3 800 000+
 • Веб странице уживо (Канада): 705
 • Проценат веб локација у топ 1м: 0,75%
 • Веб локације које користе Вик: Цонкр, свеће у Бакарском заливу, Прича о чају

Вик је још један дизајн дизајниран, СааС платформа која нуди и бесплатне и премиум претплате.

Вик вјерује да би сви требали бити у могућности створити прекрасну веб страницу и посљедњих је година све више порастао, хвалећи се славним именима, укључујући Адама Гранта и Карлие Клосс.

Који тип пословања треба да користи Вик?

На основу сопствених руку тестирања и прегледа, Вик је одличан покретач за мала предузећа.

Зашто треба да користим Вик?

Људи се селе на Вик због његове лакоће. Јан Авеллана, писац и Вик-ов корисник описује да је Вик забаван и једноставан за употребу јер је све у вези са дизајном и без кода. Свој бренд неприметно преноси преко веб локације, блога и других колатерала са фокусом на начине стварања посла који буде запажен.

Вик корисници уживају у томе јер се могу фокусирати на комуникацију без бриге о техничкој страни ствари.

Ниво вештине: намењен свима

Вик је једноставан за употребу, једноставан за руковање и има функцију која аутоматски саставља први нацрт за вас ако сте нови у свету дизајна.

Преглед

Вик је платформа прилагођена почетницима прилагођена дизајну са преко 500 дизајнерских шаблона, уређивач веб локација са повлачењем и испуштањем, оптимизовани преглед мобилних уређаја и широк спектар СЕО функција које се лако користе.

7. Блоггер

 • Тржишни удео: 1,5%
 • Укупан број веб страница: 388,000+
 • Веб странице уживо (Канада): 2300+
 • Проценат веб локација у топ 1м: 1,06%
 • Веб локације које користе Блоггер: Мамина кухиња, Блог лидерства

Блоггер је Гоогле-ова платформа за блог. То је бесплатан, основни софтвер отвореног кода који се фокусира на приступачност и једноставност коришћења за нове или лежерне писце.

Блоггер је добио лошег представника. током година због његовог недостатка раста и прилагођавања. Занимљиво је да је Твиттер створио Еван Виллиамс након што се осрамотио Блоггер-ом.

Има своје предности, а његова једноставност је драга.

Које компаније треба да користе Блоггер?

Блоггер није намењен предузећима – он је усмерен на повремене писце који желе потенцијално да добију плату за свој рад.

Зашто бих користио Блоггер?

Ок, будимо стварни овде. Блоггер је дефиниција основног. Али мислим да је његова једноставност освежавајућа и многи писци се враћају својим Блоггер коријенима због његове непотребне, минималистичке структуре.

Не морате да се пријавите ни на шта када имате Гоогле налог, само идите на Блоггер и пријавите се путем њега.

Блоггер вам омогућава покретање једног блога или пуно блогова на минималистичком интерфејсу. Такође је прилагођен СЕО, и у ствари функционише прилично глатко.

Ниво вештине: Мам Фриендли

Блоггер је најлакши за употребу ЦМС-а на овој листи. Ако је то нешто једноставно и лежерно, покушајте, покушајте.

Преглед

Блоггер је симпатичан у својој једноставности и остао је доступан и бесплатан, али није погодан за предузећа.

8. Магенто

 • Тржишни удео: 1,5%
 • Веб локације уживо (Глобал): 265.000+
 • Веб странице уживо (САД): 84.000+
 • Проценат веб локација у топ 1м: 1,32%
 • Веб локације које користе Магенто: Хардвер за потпис, Визио, Смарт Хоме

Магенто је бесплатна и флексибилна платформа за е-трговину отвореног кода, али нуде и друга решења у зависности од величине вашег предузећа, укључујући СааС.

Које компаније треба да користе Магенто?

Магенто је фокусиран искључиво на е-трговину и може се носити са већим предузећима и на нивоу предузећа.

Зашто бих требао користити Магенто?

Магенто је популаран због свог дизајна и употребљивости.

Лладро, глобална порцеланска компанија, специјализована за ручно израђене фигурице, окренула се Магенту када су желели глобално проширити пословање и брже испоручити своје производе..

Лладро је била потребна платформа усредсређена на пружање изузетних, онлине и мобилних искустава купцима.

Њихова нова веб локација сада има много нових функција укључујући побољшану галерију и странице производа и бољи проток за куповину, који су побољшали корисничко искуство.

Лладро маркетиншки тим сада троши мање времена за управљање веб страницама, а њихов рутински рад је сада аутоматизован и заузима мање њиховог времена.

лладро

Ниво вештине: Некодер не треба примењивати

То није ракетна наука, али за Магенто не постоји опција инсталације једним кликом, тако да може бити тешко да се постави на мрежи.

Преглед

Магенто се веома добро продају и привлачни су свима који желе да покрену посао е-трговине. Они су чврста платформа са функцијама као што су управљање поруџбинама и пословна интелигенција. Ово је тешко постављање путем платформе на мрежи, али када то учините, на располагању вам је добар тим за подршку.

9. Битрик (Битрик24)

 • Тржишни удео: 1,4%
 • Укупан број веб страница уживо (Глобал): 210.000+
 • Веб странице уживо (Канада): 77
 • Проценат веб локација у топ 1м: 0,95%
 • Веб локације које користе Битрик: Промт, Гоодхоусе.ру, Нев.фар.ру

Ок, тако да смо скоро при дну, али ово је узбудљиво, па будите праћени. Битрик24 је свеобухватни СааС алат за сарадњу који нуди комплетан пакет алата за сарадњу, комуникацију и управљање за ваше пословање.

Битрик24 тврде да „прилично ради све, али покреће своју компанију уместо вас“ и морам да признам, није далеко.

Шта компаније треба да користе Битрик24?

Битрик24 служи за више етаблиране фирме од малих до нивоа предузећа.

Зашто треба да користим Битрик24?

Битрик24 је помогао да индустрије које немају технологију – попут грађевине – које имају сложене и дуге пројекте, постану аутоматизоване и транспарентније.

Компанија РНР усвојила је Битрик24 јер је дозволила његовом тиму да програмира све задатке које је требало завршити. Било их је 1.800. Извођачу и одговорним додељен је сваки задатак а затим су их комбиновали у алгоритам.

Сада су постављени рокови за сваки задатак са филтрима за праћење свих закасњених процеса, а процес се сада може директно контролисати у систему. Поступак плаћања је такође поједностављен.

Ниво вештине: Оставите то Техницима

Битрик24 је веома свеобухватан софтвер за колаборацију са стрмом кривуљом учења.

Кратак преглед

Битрик24 је идеалан за помоћ основаном послу да постане аутоматизованији и транспарентнији.

10. Престасхоп

 • Тржишни удео: 1,2%
 • Укупан број веб страница уживо: 239,000+
 • Веб странице уживо (Канада): 950
 • Проценат веб локација у топ 1м: 0,24%
 • Веб локације које користе Престасхоп: Цоолтра, Цхаруца, Нос Цоурсес Био

Ако сте га досад направили, скоро сте тамо. 10. најпопуларнији ЦМС је Престасхоп. Слично Магенто-у, Престасхоп је поуздано, бесплатно решење за е-трговину отвореног кода за мала и средња предузећа.

Који тип пословања треба да користи Престасхоп?

Престасхоп је најприкладнији за мала и средња предузећа е-трговине

Зашто користити Престасхоп?

Могућности Престасхопа понешто су ограничене у поређењу с Магентом. Посао може обављати основе, укључујући омогућавање компанијама да брзо и лако креирају страницу.

Такође вам могу помоћи да повећате продају по особи тако што вам омогућавају да направите пакете производа. Такође можете да прилагодите своју поруџбину тако што купцима дозвољавате да преносе слике свог преферираног стилског производа.

Из перспективе конфигурације, компаније могу клијентима понудити више начина плаћања, начине куповине и покретање географских зона испоруке и примену превозника.

Престасхоп Реади је хостирана верзија спремна за употребу у којој можете креирати блог, прилагодити и аутоматизовати билтене по цени од 24,00 € по м.

Ниво вештине: Ви то можете, али више подршке би било лепо

Престасхоп је кориснији од Магенто-а, али је ограничена подршка. Ако вам треба неко за леђа, Магенто је боља опција.

Преглед

Престасхоп има ограничене могућности и недостаје им подршка, али су јефтинији за руковање од Магенто-а.

Закључак

ВордПресс је и даље свеукупни шампион ЦМС платформи. Посебно је добар за велика предузећа и предузећа на нивоу предузећа, јер вам омогућава да креирате прилагођене корисничке улоге за запослене и између осталог бирате између својих хиљада додатака и видгета..

Ако сте почетник и желите нешто са мало гњаваже, онда су Вик и Скуареспаце добре опције.

Канадски Схопифи је тренутни ЦМС краљ е-трговине са обиљем продајних функција. Престасхоп је близу секунде.

И последње, али не најмање битно, мој лични фаворит: Битрик24; свеобухватни алат за сарадњу, комуникацију и управљање, савршен за пословање којем је потребно мало више аутоматизације и транспарентности у вези са њиховим радом.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map