Најбољи генератори домена

вектор генерисања доменаДолази са право име домена може бити помало изазов, јер не можете баш тако окренути точак домена среће да осигурате доступност домена … ?


Име вашег домена мора се лако запамтити (а заправо нешто значи), а истовремено описивати шта бренд ради или продаје.

Нажалост, чак и када власници предузећа смисле запечатљиво име које одражава њихов бренд, можда се већ користи савршени домен који вас враћа назад на плочу за цртање. Оно што је започело као забаван пројекат може се брзо претворити у нешто фрустрирајуће и стресно.

?Срећом, на располагању су вам алати који вам могу помоћи да одаберете најбоље име домена. Ови алати скраћују време које је потребно да одаберете име и помажу вам да генеришете име домене које већ није заузето.

Још немате име домена? Узми један овде за јефтино:

 • ХостГатор.цом (цена домена: 0,01 УСД за 1 годину)
 • Блуехост.цом (цена домене: БЕСПЛАТНО током 1 године)
 • Овде пронађите више регистрара домена.

Од свих сјајних генератори домена на Интернету, ово су наши фаворити:

1. Леан Сеарцх Домаин

леандомаинсеарцх логоЛеан претрага домена помаже вам да одаберете име домена уношењем једне кључне речи која се односи на ваше производе или услуге. Једном када унесете одабрану кључну реч, моћи ћете претраживати повезане домене које су доступне.

Резултати се враћају као .цом адресе.

Поред тога, у могућности сте:

 • Филтрирајте претрагу према дужини, популарности или абецедном реду
 • Сачувајте најбоља имена
 • Пратите историју претраге
 • Делите резултате са другим људима
 • Тренутно претражите одређена имена да бисте видели да ли су доступна

Овај алат за претрагу је најбољи који је доступан ако имате неке кључне речи које желите да уградите, али тражите свеже идеје за пуно име домена.

2. Искључите име

бустанаме логоБуст а Наме нуди разне алате за филтрирање који олакшавају проналажење најбољег имена које одговара вашим потребама.

Претрагу можете започети филтрирањем кључних речи, а затим одабиром опција као што су „започиње са“ или „завршава са“ кључном речју. Затим можете додатно филтрирати резултате тако што ћете одредити колико природно желите да буде име домене и постоји ли или не ограничење броја знакова.

Такође је могуће приказати већ преузета имена домена и филтрирати имена према .цом, .орг и .нет. Сајт ће такође пружити додатне предлоге кључних речи.

Ово је сјајан генератор имена домена ако већ немате на уму кључну реч. Можете одабрати „Направите случајни домен“, што ће вам помоћи да генеришете идеје. Такође можете да сачувате кључне речи за касније ако нисте баш спремни за куповину или се можете директно повезати са регистраторима домена, као што су ГоДадди и Намецхеап, ако сте спремни да купите.

На крају, ова веб локација вам омогућава и претраживање одређеног имена домена ако желите да видите да ли је име које сте већ одабрали.

3. Схопифи Генератор Бусинесс Наме

схопифи логотип предузећаСхопифи Генератор предузећа ће вам помоћи да пронађете доступна имена домена, чак и ако их не користите за посао.

Претрагу започињете избором кључне речи која се односи на тему коју желите да покренете или која се односи на ваше пословне производе или услуге. Унесите га у функцију претраживања на веб локацији и генерираће стотине потенцијалних предлога имена домена.

Сајт вас охрабрује да направите Схопифи продавницу са именом домена које одаберете, али то не морате. Можете отићи негде друго да купите веб адресу.

Сви предлози се враћају помоћу .цом екстензије.

4. Намегои

намебои логоНамебои је добар алат за проналажење доступних имена домена на основу одабраних кључних речи. Можете да унесете до две кључне речи у поднесену претрагу и сајт одмах врати листу предложених имена.

Они нуде графикон који олакшава откривање која се проширења већ користе и која су доступна. На пример, може се узети име домене донутс.цом, али донутс.нет или донутс.орг могу бити доступни.

Такође је могуће видети која су имена домена доступна за препродају, чак и ако су већ преузета. Понекад компаније и појединци према именима домена мисле да ће их користити у будућности, али потом одлучују да их препродају.

Ово је сјајан генератор домена ако већ имате неколико кључних речи, али нисте сигурни како тачно да их претворите у име домена.

5. НамеСталл

наместалл логоНамеСталл садржи неколико различитих алата који олакшавају претрагу имена домена. Можете да започнете претрагу помоћу алата за генерисање имена који омогућава претраживање користећи:

 • Дијелови говора
 • Популарне кључне речи
 • Категорије индустрије
 • Основне енглеске речи

Алат вам омогућава да утврдите да ли желите да ваша кључна реч буде на крају или на почетку имена вашег домена или да ли желите да у веб адресу укључите цртицу. Такође је могуће филтрирање екстензијом.

Алат враћа резултате који су доступни, као и имена која су узета, али још нису регистрована.

НамеСталл такође можете да користите за генерисање имена домена и да претражите да ли је име које имате на уму доступно или не. Такође је могуће претражити кључне речи са високим плаћањем.

6. Пуззлер домена

Логотип домена ПуззлерДомаин Пуззлер је један од најједноставнијих алата на нашој листи произвођача домена.

Уметате своје идеалне кључне речи и бирате проширење домене и затим тражите идеје за име. Свидја нам се ова јер можете да укључите неколико различитих кључних речи уместо само једне или две, што је случај са до сада наведеним предлозима. Алат ће комбиновати кључне речи које унесете у различите комбинације како би вам помогао да развијете савршено име.

Имена која волите можете додати на листу фаворита.

Овај алат такође садржи напреднију опцију претраге. Такође је могуће упоредити ранг странице за различита имена домена, тако да ћете знати да ли је ваше име СЕО пријатељско.

7. Дајте име Месх

Назив Месх логоНаме Месх је још један алат који вам омогућава претраживање по више од једне или две кључне речи и одлична је опција ако имате на уму неколико кључних речи. Унесите 2–3 у оквир за претрагу и генерирајте листу.

Резултати ће бити сортирани у категорије као што су:

 • СЕО
 • Слично
 • Нова
 • Заједнички
 • Кратак

Након претраживања кључне речи, можете да филтрирате резултате на основу проширења, максималне дужине и да ли је домен још регистрован. Наме Месх такође може да вам предложи додатне кључне речи које бисте можда желели да размотрите.

8. Домаинс Бот

Логотип домеинс БотДомене Бот може вам помоћи да потражите име и утврдите да ли се оно већ користи. Претрагу започињете кључном речју која враћа листу предложених имена на основу те кључне речи, комбинованих кључних речи и других повезаних речи.

Такође можете да потражите име домена за које желите да утврдите да ли је доступно и, ако јесте, можете да га купите и региструјете следећом везом. Ова страница такође предлаже слична имена домена и омогућава вам филтрирање према екстензији и језику. Такође можете да додате своје префиксе, суфиксе и синониме.

9. Панабее

Панабее логоПанабее вам омогућава да тражите име домена, генеришете ново име и генеришете име предузећа.

Омогућава вам да започнете претрагу користећи највише две кључне речи и враћа предлоге на основу тих кључних речи. Ако је узето име домена које сте изабрали, можете посетити ГоДадди да бисте видели друга проширења која су можда доступна.

Панабее такође може да пружи предлоге на основу повезаних термина за претрагу и показаће вам да ли се ваше идеално име домена користи на друштвеним мрежама или не – што многи власници предузећа не узимају у обзир док не буде прекасно.

10. Име станице

наметатион логоНаме Статион нуди бесплатан налог који може да се повеже на вашу е-пошту или на ваш Фацебоок налог. Једном када сте регистровани, то можете

 • Генерисање имена домена
 • Проверите да ли је име доступно
 • Унесите конкурсе за јавно име
 • Истражите предлоге кључних речи

Назив станице омогућава вам филтрирање резултата по проширењу, дужини имена или разним другим опцијама. Ако сте изгубили због идеја за кључне речи, помоћи ће вам да их генеришете уласком у своју индустрију. На сајту су представљени СЕОМоз, ТецхЦрунцх, Масхабле и други угледни играчи у послу, тако да су познати и вредни провјере..

11. Немогућност!

Немогућност! логоНемогућност користи јединствен приступ генерисању имена домена. Почињете са кључном речју, а затим бирате придјеве, именице и глаголе који се могу додати на почетак или крај ваше кључне речи. Тада одређујете да ли желите опцију од четири, пет или шест слова или желите да допустите да се било шта помеша са вашом кључном речју.

Ова веб локација је одлична за стварање забавних идеја. Ако вам се неко од имена свиђа, можете да га купите од ГоДадди или Намецхеап-а преко пружене везе.

12. Инстант претрага домена

Логотип Инстант претраживања доменаАлат за претрагу је сјајан ако већ имате на уму одређено име домена.

Унесите га на веб локацију и сазнаћете да ли је већ у употреби. Ако није доступна, веб локација ће предложити сличне алтернативе које су доступне. Такође ће вас упозорити да ли је ваше оригинално име на аукцији.

Након што пронађете право име или одлучите да лицитирате за већ коришћено име, можете се повезати директно са ГоДадди путем Инстант претраживања домена како бисте обавили куповину или лицитирање. Такође можете потражити ко је власник веб локације ако се користи и сазнати како направити понуду за куповину ако желите.

13. Желим своје име

И Вант Ми Наме логотипЖелим да моје име нуди функције сличне претраживању домена. Најбоље делује за оне који већ имају назив домене.

Унесите адресу домене за коју се надамо да ћете је користити и страница ће вас обавестити да ли је доступна. Ако вам је име домене већ преузето, желим да моје име даје алтернативе и њихове трошкове. Такође је могуће филтрирати сакривањем имена домена која су недоступна, тако да можете да проверите листу потенцијалних имена без да се надјете нечему што не можете да користите.

14. Дот-о-Матор

Дот-о-Матор логотипАко немате идеју одакле започети када је реч о стварању имена домена, Дот-о-Матор је одличан алат за испробавање.

Постоје две категорије које вам омогућавају да одаберете почетак и крај имена вашег домена. Веб локација затим враћа дугу листу насумичних опција. Такође вам омогућава да укуцате сопствене речи које су везане за вашу тему.

Ако међу резултатима пронађете нешто што привлачи ваше интересовање, можете да их додате у оквир за Сцратцхбок који вам помаже да пратите своја омиљена имена. Сајт такође нуди Веб 2.0 Генератор имена који вам помаже да генеришете случајна имена предузећа и домена без чак и уношења било које кључне речи.

Ова веб страница пружа пуно информација и може бити тешко умањити дугачку листу имена, али то је одлично место за почетак ако желите да генеришете нове идеје.

15. Цоол идеје

цоол име идеје логотипЦоол Наме Идеас садржи назив предузећа који генерише алатку која вам такође може рећи да ли су доступна било која повезана имена домена. Овај алат је јединствен јер омогућава филтрирање резултата на основу величине предузећа или на бази клијената. То олакшава проналажење сјајних имена предузећа која се већ свиде публици.

Веб локација садржи напредне опције које вам омогућавају да одаберете дужину слова за своје име, као и локацију кључних речи које сте одабрали. Можете да видите да ли је домен доступан и можете да проверите Твиттер да бисте видели да ли се име користи као неко ко се обрађује.

16. ДомаинВхеел

ДомаинВхеел логоДомаинВхеел је најновији међу алаткама које смо навели. То је једна од најбољих опција на листи због свог једноставног дизајна. Такође садржи моћан алат за претрагу који може сугерисати домене који су доступни за куповину.

Добијате резултате са +15 проширењима домена највишег нивоа, укључујући .цом, .нет, .орг, .инфо и .биз). Такође је могуће тражити нова, оригинална имена. Ако се трудите да одаберете име, алатка садржи списак предложака и кључних речи за римовање који би требало да вашу веб локацију учине привлачном претраживачима и људима.

Овде смо обезбедили преко десетак генератора имена домена који ће вам, надамо се, помоћи да створите име које је одлично за ваше пословање и које је такође доступно за куповину.

Референце и сликовни кредити:

 • Фли.биз
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map