Како сигурносно копирати и обновити ВордПресс ��

Водич за бесплатне, једноставне и сигурне сигурносне копије за ВордПресс.


Без обзира да ли је ваша ВордПресс веб локација бизнис, онлајн продавница или блог, једна од тих функција ће увек бити потребна: потреба да се направи резервна копија.!

У доба када су хакирање, злонамјерни софтвер и кварови на серверу све већи ризик, сигурносно копирање веб страница постало је потреба, а не само опција. Без сигурносног резервног додатка на месту, сав тежак рад који уложите у свој ВордПресс у сталној је опасности од губитка.

За било коју локацију вредну соли, то једноставно није ризик који би вредео преузети. Али на срећу за вас, постоји доста ефикасних, једноставних и бесплатних ВордПресс додатака који ће направити резервну копију веб странице и пружити вам потребну заштиту.

Само у последње 2 године, запањујућих 91% сервера доживело је непланирано гашење, обришући хиљаде локација без резервних копија. Пословне веб странице погођене су посебно јаким губитком (у просеку) десетина хиљада долара прихода. Када је решење за губитке попут ових бесплатно, заиста не можете себи да приуштите да не стварате резервне копије! Срећом, ту смо да вам покажемо како да ови додаци функционишу за вас и вашу веб локацију.

Contents

Бацкуп Гуард: Страигхтфорвард Протецтион

Вордпресс резервна копија мигрира

Ако желите да резервне копије учините што је брже и најједноставније могуће, не тражите даље од бесплатног додатка Бацкуп Гуард.

Резервна заштита: преглед

Као један од најчешће коришћених и највише оцењених ВордПресс додатака, јасно је да овај непосредан резервни систем функционише. Ретка је ствар пронаћи и резервне и резервне могућности у сажетом и бесплатном пакету. Неке од његових главних карактеристика укључују:

 • Ручне сигурносне копије без капе
 • Опција прилагођене резервне копије: датотеке, база података или обоје
 • Датотеке сигурносне копије компатибилне са Дропбок-ом
 • Брзе, једноставне рестаурације
 • Могућност отказивања поступка израде резервне копије
 • Вишеструка подршка за ВордПресс страницу

Ако ово звучи као прави систем за вас, ево како да га набавите и како да га употребите.

1. Бацкуп Гуард: Инсталација

Можете једноставно инсталирати заштитну копију сигурносне копије са ВордПресс контролне табле. Потражите га на картици Додаци, а затим преузмите и инсталирајте. Када је преузимање и инсталација завршена, проверите да ли је укључено (коришћењем дугмета Активирај) и све је спремно за почетак.

спецификације резервног заштитног додатка

2. Чување резервних копија: Резервне копије

Први корак резервне копије је копирање у додатку за заштиту сигурносних копија и кликом на дугме Резервне копије, претпостављате. Одатле ћете морати именовати резервну копију и одабрати потпуни или прилагођени тип.

сигурносне копије сигурносних копија

Прилагођена опција омогућава вам да одаберете између прављења резервних копија или датотека или базе података, тако да изаберете онај који вам одговара. Оба су наша препорука, али ако је проблем са простором за складиштење, може имати смисла покушати смањити количину података.

Резервне копије се такође могу пренијети у облак преко Дропбок везе. Да бисте ово поставили, једноставно идите на Бацкуп Гуард > Облак и кликните на дугме ОН.

Ово ће вас аутоматски преусмерити на веб локацију Дропбок где ћете од вас тражити да одобрите додатак. Кликните Дозволи и бићете преусмерени назад на ВордПресс са потврдом везе.

резервни заштитни приступ

На примерима смо изабрали потпуну сигурносну копију и назвали је Тест Бацкуп, али наш савет би био да користите одговарајуће месеце и године за резервне наслове, омогућавајући вам да лако пратите податке.

Када је све постављено са опцијама које желите, кликните на дугме Резервне копије. Када се изврши сигурносна копија, једноставно је преузмите и сачувајте на жељеној локацији.

3. Сигурносна копија сигурносних копија: Планиране сигурносне копије

Иако овај Бацкуп Гуард чини довољно лаким за ручно прављење сигурносних копија, коришћење функције заказивања додатка пружа сву сигурност, уз много мање труда.

Да бисте заказали ове резервне копије, стигли сте до Бацкуп Гуард-а > Закажите распоред, а затим пребаците на ОН и именовајте свој распоред. Затим ћете морати да одаберете учесталост прављења резервних копија, а постоје опције између сатних, дневних, недељних или месечних, па одаберите оно што мислите да најбоље одговара вашим веб локацијама. Најбоље је покушати да ускладите фреквенцију прављења сигурносних копија са учесталошћу објављивања садржаја, али у овом примеру је наша постављена на недељни.

Резервне копије по распореду сигурносне копије

Посљедњи корак је одабир потпуне или прилагођене сигурносне копије, приближно исте као у одјељку за ручно израду сигурносних копија. Након што то учините и будете задовољни распоредом резервних копија, кликните на Спреми и готови сте!

4. Резервна заштита: обнављање

Нема потребе да се бринете ако је из било којег разлога потребно обновити, поступак је једноставан и јасан. На картици заштитне копије, идите на одјељак Резервне копије. Ово ће вам представити пуну листу свих сачуваних резервних копија, само одаберите ону коју желите да вратите и кликните зелену икону за враћање..

Када је процес завршен, проверите да ли је све потпуно обновљено и добићете резервну копију и спремну веб локацију.

Сигурносне копије са сигурносном копијом

Бацкуп Гуард… Про

Сигурносна копија такође има премиум верзију: Бацкуп Гуард Про. Постоје планови за чланство у сребру, злату и платини. Додаци у тим плановима укључују:

 • Избор сигурносних копија датотека, с могућношћу искључења одређених датотека
 • Праћење е-поште на распореду резервних копија
 • Вишеструка покривеност сајта (до 10)
 • Сервис домена / домена који се могу кретати
 • Вишеструко покривање услуга складиштења
 • Вишеструке заказане резервне копије
 • И још много тога

Плаћени планови почињу већ са 12,50 долара и укључују целу годину подршке и ажурирања. Платинум план је недавно преполовљен у цени, и дефинитивно је вредно погледати све који желе врхунску резервну заштиту за своју веб страницу ВордПресс.

УпдрафтПлус: Најбоље на тржишту

Снага Бацкуп Гуард-а лежи у његовој једноставности и директности, али за некога коме је потребно више маневарског простора и могућности прилагођавања, слободни план може бити помало рестриктиван. Овде долази УпдрафтПлус и његова већа флексибилност.
упдрафтплус

УпдрафтПлус: преглед

Са преко 2 милиона активних инсталација и са оценом 5 звездица, Упдрафт плус је вероватно најпопуларнија бесплатна резервна копија ВордПресса и редовно излази на прво место у већини упоредних прегледа. Као и сигурносно копирање, нуди и резервно копирање и обнављање, али с неколико кључних карактеристика које му дају предност:

 • Лако аутоматизовани распореди сигурносних копија
 • Више опција за складиштење, као што су Дропбок, Цлоуд итд.
 • Карактеристике веб локација могу се сигурносно копирати као засебне јединице за похрану
 • Више аутоматизованог система заказивања, неуспеле резервне копије се преписују
 • Избор сигурносних копија преко одређених елемената веб локације
 • Способност контроле места где се чувају засебни резервни елементи
 • Брзе и једноставне рестаурације, ниски захтеви сервера

1. УпдрафтПлус: Инсталација

УпдрафтПлус можете пронаћи на контролној табли ВордПресс-а, само идите на Плугинс > Додајте ново и потражите УпдрафтПлус, а затим кликните Инсталирај. Када је инсталиран, кликните на дугме Активирај, додатак вам затим даје кратак обилазак његових поставки и опција.

сеарцх упдрафтплус плугин

2. УпдрафтПлус: Израда резервних копија

У одељку Поставке УпдрафтПлус наћи ћете мени који се зове УпдрафтПлус Бацкуп / Ресторе. Постоји плаво дугме за прављење резервних копија и притисните га да бисте започели ручно прављење резервних копија.

Враћање сигурносне копије УпдрафтПлус

Биће вам дата могућност да вратите датотеке, базу података или обоје; изаберите опцију, а затим кликните Резервна копија одмах. У овом примеру изабрали смо оба.

Ово ће направити резервну копију ваше веб локације на удаљеном серверу, биће додељен датум њеног стварања као име, па ће се касније лако наћи.

3. Заказивање сигурносних копија

Баш као што је Бацкуп Гуард, УпдрафтПлус омогућава покретање планираних сигурносних копија. Опцију можете да пронађете на картици Подешавање УпдрафтПлус-а, али имаћете додатну опцију покретања засебних резервних распореда за датотеке и базе података.

Ова опција омогућава вам прилагођавање услуге израде резервних копија потребама вашег вебсајта, а која је најбоља за вас зависи од фактора као што су учесталост и брзина ажурирања.

Направите резервну страницу за ВордПресс са УпдрафтПлус

Када је распоред подешен, мораћете да одаберете локацију за складиштење. Одаберите локацију, датотеке које треба укључити, а затим притисните Саве. Појавит ће се скочни прозори и омогућити вам да ауторизирате везу, а кад то учините, заказивање ће почети ступити на снагу.

4. УпдрафтПлус: Обнављање.

Обнављање помоћу услуге УпдрафтПлус нуди више опција и избора како да се обнови. Укупна структура, међутим, није баш компликована, па вам неће бити потребно да будете очарани свим изборима који су на располагању!

Да бисте започели враћање сигурносне копије, вратите се на картицу Сигурносна копија / враћање да бисте видели списак свих претходних сигурносних копија. Затим одаберите резервне копије које желите да вратите.

Кликните на дугме за опоравак и добићете прилику да изаберете шта ћете тачно вратити; флексибилан систем вам омогућава да вратите одређене аспекте на вашу ВордПресс локацију, попут тема, додатака или датотека итд.

Када одаберете шта треба вратити, кликните на дугме за враћање и пустите да се поступак покрене. По завршетку обнове, такође ћете моћи да преузмете датотеке дневника. То је паметно учинити, а ако се појаве проблеми, ове датотеке ће знатно олакшати тиму за подршку УпдрафтПлус-у.

Ресторатион-Суццессул-УпдрафтПлус

УпдрафтПлус… Премиум

УпдрафтПлус такође нуди још свеобухватнију премијску верзију, за већу веб локацију са већом количином и разноликим садржајем који би могао да се бави, ово би можда било примереније. Додатне функције укључују:

 • Специфичне сигурносне копије садржаја
 • Поједностављена миграција веб локација
 • Компатибилност са више веб локација
 • Резервне копије укључују садржај који није ВордПресс
 • Бесплатна подршка техничара
 • 1 ГБ простора за складиштење на УпдрафтВаулт
 • Већа разноликост применљивости платформе за складиштење података, као што су Амазон С3, Рацкспаце, ОнеДриве и многи други
 • Опције проширене базе података
 • И још

По цени од 70,00 УСД, премијум план је стрмија цена од Бацкуп Гуард Про, међутим, додатак УпдрафтПлус нуди много више корисности за вашу веб локацију. А за мноштво веб локација, додатне функције ће свакако бити вредне додатних трошкова.

Који је додатак бољи за израду резервних копија ВордПресс-а: Бацкуп Гуард или УпдрафтПлус?

Обе опције пружају мир, сигурност и корисност потребан од резервног додатка. Иако свако добро ради свој посао, постоје важне разлике које ће утицати на то који је за вас најбољи.

За једноставан, директан производ за који је потребно мало доприноса да би добро обавио свој посао, Бацкуп Гуард је додатак по избору. Идеалан је за мање веб локације са споријим темпом садржаја, лаким подешавањем и некомпликованим процесима.

С друге стране, ако је ваша веб локација тешка, сложенија и треба вам прецизније одржавање, тада је УпдрафтПлус идеалан избор за вас. Могућности додатака да нуде различито заказивање резервних копија за различите функције сајта, и бесплатно, чине га виталним ресурсом за активније веб локације.

Ручне сигурносне копије: Додаци нису потребни.

Из различитих разлога, можда ћете осећати да додатак није за вас или вашу веб локацију или је можда разлог да вам додатак није доступан. Ако је то случај, онда још увијек нема разлога да не направите сигурносну копију. Ако знате како да ручно правите резервне копије, и даље ћете бити у могућности да заштитите своју веб локацију без додатака, па ево како то да урадите.

Приликом ручне израде резервних копија, процес је двострук, а ви ћете морати да правите резервне копије и података и базе података. За почетак, подесите директоријум радне површине за задржавање сигурносне копије, са две подскупове за базе података и датотеке веб локација. Опет, саветујемо да именимо мапи датум резервне копије да бисмо вам уштедјели време да је пронађете касније! Твиттер

У овом водичу примери су са цПанел сервера. Међутим, већина серверских система има сличне формате, а ако користите други сервер, вероватно неће бити велике разлике. Потражите сличне речи и путеве и не бисте требали имати проблема да пронађете податке и датотеке потребне за резервну копију.

На цПанел серверу, наћи ћете базу података у одељку пхпМиАдмин, а датотеке ће бити у конзоли за управљање датотекама.

Ручна израда сигурносних копија: Извоз базе података

Прво ћете се морати пријавити на административни интерфејс цПанела (или другог сервера који користите). Речено је да ћете највероватније користити цПанел МиСКЛ систем база података, јер је ово стандард за ВордПресс веб локације.

Уђите у МиСКЛ систем и тамо ћете наћи базу података веб локација, кликните десним тастером миша и притисните опцију пхпМиАдмин (опет, ово је ВордПресс стандард). Бићете преусмерени на нову картицу пхпМиАдмин, са леве стране ће бити листа свих веб локација које сте повезали са овим сервером.

Изаберите веб локацију коју желите да направите сигурносну копију и биће вам представљен падајућом картицом, табела, одаберите ‘извоз’.

извоз базе података

Ово ће вас одвести до извозне конзоле са неколико опција како да наставите, изаберите начин извоза: брз и опције форматирања: СКЛ. Након тога само кликните Го (Го) и преузимање ће наставити даље, обавезно га преместите у мапу Датабасе у својој резервној мапи да бисте могли да га пратите.

Постоје случајеви у којима преузимање неће бити аутоматско, а уместо тога ће приказати све компоненте на мрежи. Ако се то догоди, само га копирајте и залепите у ИДЕ мапу и пребаците у директоријум Бацкуп.

Када имате резервну копију базе података, следећи корак су датотеке са веб локација.

Ручна израда резервних копија: Извоз датотека са сајта

Постоје две главне методе за извоз датотека са веб локација, што се чешће користи путем цПанела, али за неке веб локације можда би било прикладније користити ФТП.

Ми ћемо описати обе методе и ви можете одлучити шта је најбоље за вас.

Извоз датотека на локацији: метода цПанел

За почетак с цПанел методом, идите на контролну таблу сервера и потражите опцију за управљање датотекама.

Одавде пронађите директорију публиц.хтмл и кликните на њу, ово би вам требало дати могућност да се компримирате.

Отвориће се картица о начину на који желите да компресујете датотеку, изаберите .зип архиву. Након тога, потврдите компресију притиском на Цомпресс Филе.

Када је процес довршен, видећете фасциклу звану публиц_хтмл.зип, преузмите је и преместите у мапу датотека са веб локацијама коју сте направили раније, а све датотеке ће се резервне копије!

Не заборавите да избришете .зип датотеку остављену на серверу након што завршите, у супротном ћете трошити драгоцени серверски простор!

Ако из било којег разлога овај метод не делује на вас, ваш следећи захтев ће бити ФТП.

Извоз датотека локације: ФТП метода

ФТП метода, кратка за протокол преноса датотека, мало је сложенија, али на њу се не треба превише навићи. За ову методу ће вам требати служба за кориснике, добар избор је ФилеЗилла или Цибердуцк, или се могу лако инсталирати директно са њихових веб локација.

Оно што вам ове услуге клијента омогућавају јесте интерфејс директно између датотека са веб локација и вашег рачунара, што је основа ФТП методе.

За ову демонстрацију преузели смо ФилеЗилла, а ваш први корак биће проналазак једног од клијената.

ФТП: повезивање са сервером веб локација

Први корак ако пронађете своје податке за пријаву у ФТП, требаће вам ово да отворите везу ФилеЗилла са сервером.

Детаљи се могу наћи у цПанел датотекама, само потражите одјељак ФТП рачуне и они би требали бити доступни, ако то није случај, морат ћете контактирати компанију домаћина послужитеља.

Када имате ове детаље, отворите ФилеЗилла. Биће вам представљен формат са два плоче, лево ће представљати ваш рачунар, а десно сервер на који сте повезани / који се повезујете.

Да би веза функционирала, морам да је пријавим > руководилац градилишта. Појавиће се нова картица, кликните на нову веб локацију и од вас ће се тражити да дате име серверу сајта са којим се повезујете.

Да бисте се повезали, прво одаберите уобичајени тип за пријаву, а затим унесите податке сервера, као што су домаћин (домен), корисничко име и лозинка. Када то учините и повежете, детаљи ће бити сачувани, тако да нећете морати да се бринете о томе да ли их уносите сваки пут када желите да приступите серверу преко ФилеЗилла.

Када сте сви повезани, потражите плочу удаљеног веб локације која садржи све датотеке и мапе веб локација. Постоји падајући мени где ћете наћи датотеку која се зове публиц¬_хтмл, ова датотека је комплетна колекција свих датотека са веб локација и оно што ћете извозити као резервне копије.

ФТП: Извоз ВордПресс датотека

Помоћу левог интерфејса (оног који је повезан са датотекама локалног рачунара) пронађите директоријум резервне копије датотека локације који сте направили раније.

Одавде је једноставно као превлачење и стављање мапе публиц_хтмл из десног интерфејса у датотеке са леве стране. Ово ће започети поступак преузимања, који варира у зависности од брзине везе.

Ручно прављење сигурносних копија сигурно је другачији процес од употребе додатка, и иако се може осећати компликованијим, то је драгоцена вештина. Ако из било којег разлога додатак који користите постане изненада неподржан, лако се можете одморити знајући за то резервно решење за ваше резервне копије!

Закључак

Израда резервне копије ВордПресс веб локације је мала и једноставна измена, али у тренутном окружењу на мрежи то постаје неопходна. Према најновијим статистикама, готово 90% ВордПресс веб локација има видљиве рањивости на хаковање; а резервни додатак је један од јединих начина да се осигурате од тога.

Резервне копије ће вам пружити мир, сигурност и шансу да брзо одбијете ако дође до губитка. Никада то није био више разлог да направите сигурносну копију веб странице и никада то није била препрека за то.

Дакле, не чекајте док не кажете: „Волио бих да имам сигурносну копију!“, Преузмите било који од споменутих додатака (или урадите то ручно!) И направите сигурносну копију ВордПресс-а.

Такође, ако се питате како пребацити веб хостове за своју ВордПресс локацију, погледајте наш водич о томе.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector