Како премјестити ВордПресс.цом на ВордПресс.орг

како мигрирати вордпресс.цом на вордпресс.оргИако је ВордПресс.цом једна од најбољих платформи за почетнике који ће започети блогање и креирати сопствени мрежни простор, такође долази са неколико ограничења. ВордПресс.цом вам омогућава да бесплатно креирате налог, али главна страна ове приступачности је та што сте много ограничени у погледу прилагођавања и контроле над својом веб страницом у поређењу са ВордПресс.орг.


На пример, веб локације ВордПресс.цом имају ограничене могућности да уновче свој садржај, не можете да инсталирате разне додатке за СЕО оптимизацију, е-трговину и друго, а не можете да користите рекламе трећих страна у свом промету. Поред тога, имате много мању контролу над ресурсима сервера и безбедношћу коју пружа ваша веб локација помоћу блога ВордПресс.цом.

Блогови ВордПресс.орг много су моћнији, и у погледу простора на серверу и у могућностима прилагођавања. То је зато што веб локације ВордПресс.орг или покрећу ВордПресс хостинг налог (тј. Региструјете се за добар наменски хостинг за своју веб локацију) и поседују право име домена. Другим речима, то је осигурање мало интернет некретнина, а не изнајмљивање нечег јефтиног.

У овом водичу ћемо објаснити како прећи са ВордПресс.цом-а ВордПресс.орг и детаљно објаснити сваки корак. Хајде да почнемо.

Пређите са ВордПресс.цом на ВордПресс.орг

Прелазак са ВордПресс.цом ВордПресс.орг није страшно тежак или компликован, посебно зато што вам сама ВордПресс платформа нуди већину или све потребне алате за довршавање процеса. Међутим, постоје неки кораци које ћете морати сами да извршите, без помоћи платформе ВордПресс, као што је обезбеђивање веб хостинг услуга и одлучивање о домену.

Заронимо дубоко у ВордПресс.цом и ВордПресс.орг и испитајмо како се међусобно разликују платформе.

Шта ВордПресс.цом може да понуди

Иако имају исто име, ВордПресс.цом није толико популаран или ефикасан као ВордПресс.орг. Међутим, ВордПресс.цом је и даље створио један од суоснивача ВордПресс-а: Матт Мулленвег. Ово само додаје збрку почетницима и узрокује да многи људи верују да ВордПресс.цом нуди опсег укупних карактеристика и употребљивости марке..

ВордПресс.цом је подељен на 5 планова, у распону од Бесплатно до ВИП-а. Ови планови имају различит распон цена, при чему сваки распон цена одговара различитој претплати и додатним функцијама или могућностима прилагођавања. Трошкови претплате крећу се од 48 УСД годишње за Лични план све до 5000 УСД или више месечно за ВИП због наменске технологије хостинга у облаку која иде у план.

Међутим, већина корисника и започиње или се придржава бесплатног плана ВордПресс.цом. Не само да је ово невероватно лако подесити, већ вам омогућава и да експериментишете, без да ризикујете новчаник. Чак и без претплате, ВордПресс.цом вам даје простор за складиштење од 3 ГБ и аутоматска ажурирања и резервне копије на платформи и вашој веб локацији. Израда сигурносних копија је одлична карактеристика, јер вам спречава да морате поново да направите нову веб локацију у случају пада..

Уз то речено, ВордПресс.цом има строга ограничења која ВордПресс.орг чине привлачнијом опцијом за озбиљне власнике или блогере на Интернету.

Бесплатни план укључује огласе

За почетнике, све бесплатне веб локације ВордПресс.цом укључују рекламе. Не зарађујете новац од ових огласа на својим посетиоцима немате могућност не да их виде. За тематске блогове или садржај прилагођен одређеној бази посетилаца ово може искључити ваше читаоце, посебно рекламе које су у сукобу са вашим садржајем. Морате да надоградите на плаћени план ако се желите ослободити ових општих реклама.

Штавише, не можете да продајете ниједан свој оглас, што значи да су ваше могућности уновчавања ограничене. Под условом да, ако имате веб локацију са великим прометом на првом месту, вероватно ћете унапред желети да је надоградите, али то је и даље значајан недостатак.

Као што је раније поменуто, такође не можете да додате никакве додатке. Додаци су у основи додатци који раде са ВордПресс платформом и додају корисне функције или безбедносне функције. Корисници бесплатног плана ВордПресс.цом добијају неколико „Јетпацк“ карактеристика укључених у контроле њихових веб локација, мада су оне ограничене у поређењу са плаћеним опцијама.

ВордПресс.цом Бесплатни веб сајтови су такође изузетно ограничено у погледу теме и изгледа. Многи корисници ВордПресс.цом гледају мноштво тема доступних на платформи ВордПресс, само да схвате да су закључане од већине њих, осим ако не плате први ниво претплате.

Коначно, корисници ВордПресс.цом-а за Бесплатни план немају алате Гоогле Аналитицс или статистичке могућности праћења. Све у свему, бесплатна опција ВордПресс.цом заиста је добар само као почетна хоби блог платформа; не можете пуно више са доступним алатима.

Шта ВордПресс.орг може да понуди

вордпресс.цом логоВордПресс.орг је платформа коју власници онлајн предузећа користе у озбиљним блогерима широм света. Такође долази са бесплатним планом, иако морате да платите име домена и веб хостинг (први је често укључен у други). ВордПресс.орг као платформа је такође отвореног кода, тако да јој многи веб корисници на мрежи имају поверење.

Главна атракција ВордПресс.орг-а је потпуна контрола коју вам даје над вашом веб страницом. То је једна од најлакших за употребу платформи веб страница која је икада створена, што је део онога што многим људима привлачи платформу. Омогућава вам да искористите ширење ВордПресс тема у алатима за прилагођавање како бисте заиста створили јединствену веб локацију за посетиоце или интернет пословање.

Дивне могућности прилагођавања

На своју веб локацију можете додати и ВордПресс додатке или апликације. Они вам омогућавају да поставите продавнице за е-трговину, бољу сигурност својих посетилаца, медијске алате или странице за приказ фотографија и још много, пуно више. Посебно ћете морати да преузмете ВордПресс резервне додатке ако желите да очувате интегритет и историју веб локације, а не да се ослањате на аутоматско прављење резервних копија, које ВордПресс.цом опције пружају бесплатно.

У суштини можете направите било коју веб локацију коју можете да замислите коришћењем ВордПресс.орг платформе захваљујући могућностима прилагођавања.

Даје вам пуно више контроле

Али друга велика атракција за ВордПресс.орг су његове могућности за уновчавање и потенцијал. Ако желите да зарадите од свог интернетског бизниса или веб странице, у основи морате да набавите веб страницу ВордПресс.орг. Не само да можете да покрећете сопствене рекламе без да делите приход са ВордПрессом, већ такође добијате контролу над подацима Гоогле аналитике и алатима за праћење које веб странице ВордПресс.цом срамотно искључују.

То вам омогућава да прилагодите маркетиншке кампање, утврдите које су рекламе најуспешније уз вашу корисничку базу и одредите који садржај најбоље усмерава промет да заузврат повећа ваше зараде.

Још боље, веб локације ВордПресс.орг омогућавају вам да креирате опције чланства и продајете их за садржај, одређене врсте медија и још много тога. Изградња интернетског посла је више него могућа због ових алата, а све то може постићи једна особа са довољно погона и креативног увида.

Једини прави недостаци су они који имају потпуну контролу. На пример, ви сте одговорни за ажурирање веб локације, и генерално и из безбедносних разлога. Уз то, морат ћете платити за хостинг послужитеља који ће постати скупи како промет расте и потребе за сервером повећавају се у складу с тим.

Ипак, велика већина људи сматра да су веб локације ВордПресс.орг далеко супериорније у односу на алтернативу. То је најбоља опција ако се озбиљно бавите израдом и одржавањем сопственог интернетског простора.

Добијање властитог домаћина

Први корак преласка ваше веб локације ВордПресс.цом на ВордПресс.орг укључује куповину ВордПресс веб хостинга. Проналажење ВордПресс веб хостинг компаније довољно је једноставно: само Гоогле има исти упит и у трену бисте требали имати пуно резултата. Али одређивање најбоље ВордПресс веб хостинг опције мало је отежаније.

Шта треба тражити

За почетнике, желеће вам компанију која има одличну скалабилност у погледу ресурса сервера. Ови ресурси су ствари попут складиштења (мерено у гигабајтима) и пропусног опсега, који обично долази као “неограничен” (мада реално ограничен ако ваша веб локација нагло расте). Скалабилност је важна јер ће вам омогућити да обрађујете више месечних посетилаца и у потпуности имате користи од изненадних појава промета уместо да морате журити и надоградити своју претплату за хостинг..

вордпресс сигурностЗатим покушајте да пронађете ВордПресс веб хостинг компанија која нуди добру сигурност. Сигурност за вашу ВордПресс.орг веб страницу је заправо критична, посебно у доба ГДРП-а и других интернет прописа. Једноставно речено, посетиоци веб локација желе да знају да су њихови подаци сигурни.

Ово може укључивати ССЛ сертификат, који успоставља основну линију сигурности за вашу веб локацију и пружа посетиоцима душевни мир. Ако желите да покренете било какву интернетску продавницу, то је неопходно. ССЛ сертификација обично кошта месечну накнаду, али неке ВордПресс веб хостинг услуге укључују ССЛ сертификат као бонус. Потражите их ако желите максималну вредност за новац.

Неке компаније за веб хостинг ВордПресс такође укључују израду резервних копија као једну од њихових карактеристика. Ово су одличне додатне погодности. ДДоС системи заштите и друге антивирусне мере су такође одличне ствари о којима треба водити рачуна.

Након безбедности, истражите шта нуди ВордПресс веб хостинг компанија у погледу услуге купцима. Добра компанија за хостовање требало би да има неколико начина да се обрати својим тимовима за корисничку службу, укључујући подршку телефоном или веб четом.

Хостинг Типе

За крај, размотрите тип ВордПресс веб хостинга који компанија нуди. Велика већина претплатничких понуда биће подељено веб хостингом, што значи да ћете делити простор за веб хостинг из колекције сервера са другим „изнајмљивачима“. То обично добро функционише за мале и средње веб локације.

вордпресс хостингАли можда желите веб хостинг компанију која нуди посвећени врхунски ВордПресс хостинг. То значи да добијате пун простор на серверу и никада не морате да делите ресурсе сервера са било ким другим. Наравно, ове опције хостинга су мало скупље у поређењу са дељеним претплатама, али могу се исплатити ако очекујете да ваша веб локација експоненцијално расте..

Или можете истражити Цлоуд ВордПресс хостинг. Ово је новије од друге две опције и омогућава вам чување података вашег сервера у облаку. Квалитетно складиште у облаку брзо добија све већу популарност захваљујући повећаној брзини, бољој сигурности и једноставности употребе. Ови планови могу бити средњи или скупи по цени, зависно од провајдера.

Говорећи о томе, не заборавите да размислите о цени пре него што финализирате избор хостинга. Не заборавите да сакупите месечне трошкове ваших хостинг планова са ВордПресс.орг планом са којим ћете ићи заједно са својим укупним месечним буџетом трошкова..

Пренос регистрара домена

Када подесите веб локацију ВордПресс.орг, можете пребацити постојеће име домена у базу података ВордПресс.орг или можете почети са новим именом домена ако нисте посебно везани за оно на коме веб локација ВордПресс.цом тренутно има.

Ако одаберете ново име домена, можете покушати са главним именом веб локације, мада то можда неће функционисати у зависности од тога колико је већ уобичајено име. Име домене се, у сваком случају, не мора односити на главни веб сајт; само одаберите нешто чега се можете сетити и које ћете лако препознати.

Да бисте домен пренели са ВордПресс.цом на други домаћин, прво се можете пријавити на свој ВордПресс.цом налог, а затим управљати доменом на картици Управљање доменом. Изаберите веб локацију коју планирате да пребаците, а требало би да вас одведе на страницу у којој су наведене њене информације и разне опције.

А Дугме за пренос домена би требало да буде на располагању, што ће вас довести до екрана који вам омогућава да се пребаците на другог регистрара домена или корисника или чак другу веб локацију. Очигледно, одаберите трансфер до друге опције регистрара. Можда ћете требати да откључате домену и уклоните било какву заштиту приватности. Учините то када се од вас затражи Ажурирање поставки и Настави.

На овај начин ћете добити шифру за пренос е-поште коју затим можете да пошаљете интерфејсу ВордПресс.цом.

Након свега тога, упутите се на нову веб локацију на ВордПресс.орг и затражите име домена.

Миграција постојећих веб локација

У неким случајевима, а у зависности од услуге веб хостинга коју одаберете, пренос ваше веб локације ВордПресс.цом на ВордПресс.орг биће бесплатан. У другим случајевима то може коштати малу накнаду; будите сигурни да то проверите пре започињања процеса преноса.

Први корак

вордпресс админ област

За почетак је потребно да извозите своје податке са ВордПресс.цом. Пријавите се на свој ВордПресс.цом налог и идите на контролну таблу, а затим кликните на везу са леве стране (зове се) ВП Админ).

Иди на Алати, онда Извези. Требали бисте видети две опције: бесплатан и водени трансфер. Бесплатна опција је у реду за наше потребе с обзиром на то да имате овај водич!

Следећи екран ће вас питати које податке желите да извозите на своју нову веб локацију; у већини случајева очекујемо да желите да пренесете сав свој садржај, али такође можете да пренесете странице, постове, медије и други садржај одвојен погледима категорија на.

како екпоерт вордпресс.цом

Кликом на овај екран преузећете на ваш рачунар КСМЛ датотеку која укључује све податке које ћете извозити на нову веб страницу ВордПресс.орг.

Корак други

Затим је време да инсталирате ВордПресс на ваш веб хостинг сервер. Ово је већ могуће завршити зависно од унапред одабраног плана хостинга за ВордПресс – неколико њих то аутоматски чини као бонус на своју претплату. У сваком случају, потребно је само неколико кликова.

Трећи корак

Затим можете да се пријавите у област администрације веб локације ВордПресс као и раније, али овај пут путем сервера вашег провајдера хостинга. Иди на Алати, онда Увоз и пронађите означено дугме Инсталирај одмах испод опције ВордПресс. Ово покреће аутоматски алат за увоз ВордПресс-а; све што требате учинити је да кликнете на дугме „покрени увозник“ након што га видите.

како увести вордпресс

На екрану ће се затражити да пошаљете КСМЛ датотеку коју сте преузели пре. Пошаљите ово место где год сте га сачували (радна површина је лако место за памћење).

Увозник ће вам дати могућност додељивања садржаја вашем тренутном корисничком профилу или омогућити вам да креирате нови кориснички профил, као и могућност увоза старих прилога. Препоручујемо да кликнете на овај оквир да бисте задржали датотеке са сликама повезане са правим постовима или страницама.

Корак четврти

Сада све што требате учинити је да кликнете на прихвати дугмета, а ВордПресс ће аутоматски преселити вашу стару веб локацију на нову ВордПресс.орг платформу. Имајте на уму да ће већим веб локацијама са више података требати дуже време да се потпуно преселе, док ће мале веб локације бити могуће направити за само неколико минута.

Након што је увоз завршен, још увек је добра идеја да прођете вашу веб локацију и проверите да ли све изгледа као и раније. Слике и други медији могу бити помало замишљени током процеса миграције, тако да ћете можда требати да се побркате са стварима ту и тамо да бисте све вратили онако како је било.

Преусмеравање саобраћаја

Још један савет: ако сте били лојални следбеници на вашој веб локацији ВордПресс.цом, можда би било корисно да платите 13 УСД годишње накнаде за ВордПресс да преусмерите стари саобраћај са своје веб локације ВордПресс.цом на нову локацију ВордПресс.орг. То вам може помоћи да задржите своје место у Гоогле-овој ранг листи претраге и да вам помогне да одржавате саобраћај до својих претходних нивоа без потребе за стварањем нове публике од нуле или споријим темпом. То се може постићи преко Страница за преусмеравање веб локације ВордПресс.цом, која такође обрађује било какву уплату

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector