Како купити име домене – Једноставни водич (2020)

Честитамо на успостављању вашег новог онлајн пословања! ������


Покретање новог предузећа може бити узбудљиво (и застрашујуће), али требате решити неколико ствари пре него што забава почне …

Прво и најважније, вашем новом мрежном послу биће потребно добро име домена.

Тешко је преувеличити важност имена домена … то може буквално учинити или прекинути ваше пословање (као што је један стартуп са сједиштем у Торонту открио на тежи начин).

Назив домене за вашу веб страницу такође је важан и за вашу публику и за претраживаче. Стога је пресудно одабрати име домена које одражава вашу марку, памтљиво је и задржаће се око година.

Ако се питате како да брзо и приступачно купите име домена, на правом сте месту. То је једноставан, безболан и јасан процес ако знате најбоље регистраре домена које можете изабрати и како их користити.

Спремни сте да набавите ново име домена? Авесоме, онда кренимо.

�� ВАТЦХ ОУТ: Пре него што купите домен…

1. Бавите се сопственим истраживањем (ДИОР)

Пре него што почнете да тражите име домена, увек направите мало домаћег задатка унапред.

„Кућним задатком“ подразумевамо да морате добро да замислите шта желе ваши читаоци – и / или купци. Ви би такође проучите своју нишу да бисте разумели популарне кључне речи и појмове за претраживање које користи ваша циљна публика.

Погледајте веб локације сличних предузећа и проверите имена домена ваших конкурената. Прегледајте да бисте сазнали када је одређено име домена последњи пут продато и ко су или ко су добављачи веб хостинга. Најбољи канадски веб домаћини и регистратори добро поступају са својим купцима (и доменама својих купаца) и избегавају „сјеновите“ праксе уобичајене међу ниским квалитетним, буџетским веб домаћинима у одређеним земљама.

2. Лако се уписују и памте домени

Нека буде једноставно и лако. Увек запамтите да одаберете име домена које публика може лако написати. Не следите модне потезе и трендове дана и изаберите назив домена који је лаган.

Најбоље је избегавати непарне правописе и друге знакове. Правописи који збуњују публику могу их спустити на погрешне странице, а можда чак и изгубити купце. Кратко име које говори о вашем послу и које се лако шири усменом предајом заиста је најприкладније.

3. Идите са .цом

Да ли знаш огромних 48% имена домена имају .цом екстензију?

Да, то је и даље најбоље проширење које име вашег домена може имати у 2020. години и шире. Не само да га је најлакше запамтити, већ су сви упознати са њим.

У случају да се преузме .цом екстензија, можете кренути с другим популарним ТЛД-овима као што су „.нет“, „.орг“, итд. Сами напишите неки наставак. (Али препоручујемо да избегавате чудна проширења попут .пизза.)

4. Пазите на скривене накнаде

Цена игра велику улогу док се одлучује за куповину имена домена. Тржиште је пуно регистра регистрара домена који ће вас покушати намамити у куповину од њих. Али кључно је бити будан и не заварати се на куповину јефтиног, али има тона скривених накнада и скупих уплата (гледамо вас, ГоДадди).

Неки регистратори вам могу продати име домена по повољној цени на име промотивних понуда. Међутим, биће доста повећања трошкова на име накнада за обнову, накнада за уговор, скупих ребилл-ова и још много тога. Дакле, пре него што донесете било коју одлуку, добро истражите истраживање.

5. Потражите транспарентност

Увек запамтите да идете са регистраторима који одржавају оптималан ниво транспарентности у свом послу. Морате знати све цене, услуге и остале важне детаље унапред.

На примјер, требали бисте бити свјесни накнада за обнову, накнада за трансфер и отказа. Ако било који матичар одбије да дели тако важне аспекте, нешто није у реду са њим. Најбоље је не склапати никакав договор са њим.

6. Изаберите маркирано име

Брендирање је један од најважнијих параметара за успех било ког пословног подухвата. Имајући назив домена који се може брендирати за ваше пословање омогућава му јединствену идентификацију. Шта је то? И зашто је то потребно?

Подручје имена домена нема одређено значење. Јединствен је и може се лако изговорити и запамтити. На пример, Гоогле није реч и нема значења, а ипак је тако познат и лако памтљив. Ако нисте сигурни како да изаберете брендабилно име домена, погледајте било који од ових генератора имена домена – они ће вам одлично помоћи у одабиру имена за веб локацију (и прилично је забавно користити).

7. Проверите да ли име није заштићено заштитним знаком и да се не користи

Нико од нас не жели завршити у парници на самом почетку пословања. Док бирате име домена, водите рачуна да оно није заштићено заштитним знаком. Такође морате проверити веб локације на друштвеним мрежама да бисте видели да ли се одабрано име већ користи.

Употреба истог имена на домени и друштвеним мрежама је идеална ствар. Помоћи ће публици да се упозна са именом и да вас пронађе широм интернета.

8. Заштитите своју приватност

Приватност је највећа брига када је у питању куповина имена домена. Док купујете име домена потражите регистрате који вам нуде заштиту без икаквих трошкова или по минималној цени. С обзиром да су имена домена јавна евиденција у ВХОИС и РДАП именицима, ваше личне податке је најбоље задржати приватним.

На вама је да одаберете да приватност вашег власништва и детаље за контакт останете приватни. Будите будни и не упадајте у траг регистраторима који наплаћују износе премија за заштиту ваше приватности. За заштиту приватности не тражите даље од Намецхеап-а; нуде подразумевано бесплатну ВХОИС заштиту приватности. Захваљујући Намецхеап-у што су „модели грађана“ индустрије регистрара када је у питању заштита података њихових купаца.

9. Размислите Дугорочно

Све одлуке донете за ваш посао, било да су мале или велике, требале би бити дугорочно перспективне. Слично томе, ваше име домене је ваша инвестиција и то би требало бити дугорочна ствар.

Не идите са именом које ће у блиској будућности требати изменити или избрисати. Уместо тога, одаберите име које може представљати вашу компанију и бренд за године које долазе. Узмите у обзир своју нишу и изаберите име које ће дефинисати ваше пословне услуге чак и ако се одлучите проширити у блиској будућности.

Важност имена домена:

 • Гради ваш бренд – Имена домена помажу у повећању свести о вашем предузећу и вашем бренду. Савршено име домена олакшава публици познавање ваших услуга. Моћ усменог решавања помоћи ће ширењу свести о вашем бренду међу масама.
 • Име домена додаје кредибилитет вашем предузећу – Име домена оставља добар утисак на публику. Име домена ће навести поверење ваше циљне публике у ваше пословање и услуге. Ваше пословање ће се чинити професионалнијим и поузданијим. Ако нисте вољни потрошити тај додатни пени за регистрацију имена домена, зашто би публика веровала у ваше производе и услуге?
 • Привлачи нови посао – Бирање имена домена које одговара природи вашег предузећа може привући много пословних активности на мрежи. На пример, ако се бавите козметичким производима, име домена попут лоокбеаутифул.цом одмах ће привући пажњу оних који траже козметичке производе..
 • Успоставите свој посао као технички добар – У доба дигиталне револуције, име домена постаће ваше предузеће као будућност које мисли. Изградиће вашу репутацију бренда који ради на технологији. Људи верују предузећима која имају присуство на мрежи више од оних која немају присуство на мрежи.
 • Рангирање претраживача – Добро развијена веб локација са квалитетним садржајем и добрим именом домена повећаће рангирање претраживача. Име вашег домена биће препознатљивије на претраживачима попут Гоогле-а. То ће, заузврат, повећати вашу корисничку базу и донети вам више посла.

Како купити име домена (тачни кораци)

Сада када знате како да изаберете име домене, јавите нам се кроз кораке који су укључени у куповину имена домена.

Након што сте одабрали име домена, сада га морате купити за своје предузеће. Ево како то учинити:

1. Изаберите име домена

Изаберите име које желите да има ваше предузеће. Требало би на одговарајући начин дефинисати ваше услуге и, ако је могуће, бити незабораван и помало привлачан.

намебои генератор имена домена

Користите генератор домена као што је Намебои да вам помогне да смислите добро име свог домена.

2. Пронађите регистрара домена

Први корак је проналазак регистрара који ће регистровати ваше име домена. Као што је већ поменуто, предлажем Намецхеап.

претрага имена

3. Доступност домена

Једном када одаберете име, морате проверити да ли је доступно. Тежите за добро познатим и поузданим ТЛД екстензијом попут .цом, .нет или .орг.

провери доступност

Имајте на уму да домен са жељеним проширењем можда неће бити доступан.

Ако је то случај, циљајте на „следеће најбоље“ доступно проширење. Једном када га пронађете, једноставно платите домен и довршите трансакцију.

4. Регистрација домена

Једном када извршите уплату, морат ћете довршити регистрацију.

регистрација домена

Попуните све потребне контакт информације које захтева ваш матичар. Запамтите, ако имате ВХОИС приватност, ваши лични подаци ће остати приватни. .

5. Верификација

Последњи и последњи корак у куповини имена домена је верификација детаља о власништву које сте навели. Једном када будете верификовани, ви сте све спремни.

Честитам!

Ваше интернет пословање сада има сјајно ново име домена.

Спремни за куповину вашег домена?

Да бисте то закључили, имена домена играју пресудну улогу у представљању, успостављању и промоцији вашег пословања на Интернету.

Име домена даје ан идентитет вашем предузећу и помаже да се увелике путује.

Поред брендирања, добро име домена требало би да помогне вашем предузећу да генерише саобраћај на вашој веб локацији и привуче купце.

Надамо се да ће вам овај чланак помоћи да одаберете – и купите – најприкладније име домена за ваше предузеће.

Ако сте збуњени у одабиру имена домена за своју фирму или имате питања у вези са различитим регистраторима, само нам пошаљите поруку на нашој страници за контакт и ми ћемо вас провести кроз поступак, корак по корак.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map