Како да оптимизирате ЦСС испоруку – 7 једноставних корака

цсс векторска сликаПрошли су дани када су стручњаци за дизајн и блогери водећих у индустрији препоручили да се веб странице граде највише 30 килобајта …


Тада се очекивало да ће ова „капа“ управљати ХТМЛ-ом, ЈаваСцрипт-ом, сликама, ЦСС-ом и Фласх-ом. Будимо искрени, не треба пуно да се достигне 30 кб.

Како су ЈаваСцрипт и ЦСС стекли популарност, постало је уобичајено да само ЦСС прелази горњу границу од 30 КБ. Ово се посебно односи на веће веб странице.

Међутим, при прављењу и дизајнирању страница за вашу веб страницу не треба се превише фокусирати на „килобајт“. Важно је да чувате своје странице оптимизовано и уски када пишете ЦСС.

Оптимизација се не односи само на минимизирање величине датотека. Ради се о томе да ваше странице буду без нереда и подвале, да их учините што организованијим и ефикаснијим. Док сазнате више о најбољим праксама за оптимизацију ЦСС-а, установићете да аутоматски креирате мање величине датотека.

Ево 5 једноставних ствари које тренутно можете да урадите за оптимизацију свог ЦСС-а.

Како у потпуности оптимизирати испоруку ЦСС-а

1. Користите скраћеницу

Писање скраћеницама постало је врло уобичајена пракса. Ово је далеко најједноставнији начин да смањите свој код и колико вам треба времена да кодирате. Ако то још не радите, нема времена као садашњост.

цсс својство фонта

Постоји мноштво елемената за које можете користити скраћеницом, али најчешћи укључују:

  • Маржа
  • Паддинг
  • Фонт
  • Скица
  • Граница
  • Позадина
  • Списак

Скраћене вредности конфигурацијеТакође можете да комбинујете вредности користећи скраћеницу. Специфицирајући различите вредности, прегледач ће у основи користити одређени начин за тумачење правила.

Коришћењем било које скраћенице ће се учините ваш укупни код далеко сажетијим. Чувате и знакове и линије.

Ако користите скраћеницу у свим могућим областима, то може драматично умањити укупну величину датотеке.

2. Ослободите се хакова

тј. цсс правилоДа бисте послужили ИЕ-специфична ЦСС правила, коришћење условних ЦСС хакова пружа вам предност сервирања мање и чистије задате ЦСС датотеке.

Помаже код прегледача који су у складу са стандардима. Међутим, додатну тежину странице преузет ће само прегледачи који то захтевају.

Ако морате да користите хацк, неопходно је да код који користите буде специфичан за верзију Интернет Екплорер-а на коју сте фокусирани.

Постоје бројни унапријед написани кодови који служе као хакери ако не желите да напишете свој. Само одвојите време да стварно погледате унапред написани код и проверите да ли је тачан или би то могло довести до још већих проблема.

Сада, ако можете да користите ЦСС да бисте добили жељене резултате, учините то без икаквих хакова. Наравно, то зависи од тога да ли су све остале ствари једнаке. Ваш укупни код биће много лакши и једноставнији када користите мање хакова на својој веб локацији.

3. Будите паметни у вези са коришћењем Вхитеспаце-а

За ваш ЦСС код, бело место је императив за читљивост.

Вхитеспаце укључује елементе, као што су картице, размаци и додатни пробоји линија. Свако мало празног простора које сте у могућности уклонити слично је уклањању лика.

уклоните празне линијеМеђутим, често се не препоручује скенирање простора на белој површини ради мањег фајла. И даље морате да одржавате оптималну читљивост својих веб страница.

Вхитеспаце је важан за обликовање, па желите наћи равнотежу. Ако пишете великим блоковима у текст да бисте елиминисали мало празног простора, кратак распон пажње читалаца на Интернету натјераће их да кликну.

Један од начина да се обезбеди и мања величина датотеке и читљивост је избацивање картица и постављање само једне линије између одломака. То пружа довољно белог простора са становишта читљивости, али исто тако елиминише део тог белог простора који није неопходан.

Сада, за производну верзију ЦСС датотеке, можете да уклоните бели простор. И даље ће бити присутан у вашем радном досијеу.

Ово је још један начин за компромис тако да имате и мање датотеке и читљиво форматирање.

4. Ресетирање и оквири шљиве

Када користите ЦСС оквир, неопходно је да прегледате документацију.

Једнако је важно погледати сваку поједину линију која се налази у вашој ЦСС датотеци. Постоје случајеви када ћете открити да у оквиру постоје нека правила која не желите за свој тренутни пројекат. Они се могу уклонити.

уклоњена неискоришћена цсс правила

Могло би се установити да презентацијски детаљ можете постићи на сажетији и елегантнији начин…

То можда није оно што обично користите, али ако функционише, то може омогућити чистији оквир. Када знате за њих, ово вам такође помаже да избегнете ненамјерно дуплирање скупова правила.

Исте информације се односе и на ресетовања. Када користите ресетовања, они помажу у неутрализацији заданог стила прегледача. Сада, ако сте упознати са веб страницом коју креирате, није неуобичајено да пронађете одређене изјаве за које знате да вам неће требати.

На пример, на општем блогу их вероватно нећете користити. Само се ријешите онога што вам није потребно за одређену локацију коју градите. Можете осигурајте боље оптимизовани рад када користите скуп правила у вези ресета или оквира.

Међутим, у свом заданом стању не би требало да буду прихваћени. Да би ЦСС датотеке биле читљиве и нагнуте, погледајте сваку декларацију појединачно и смањите оне непотребне.

5. Будући доказ вашег ЦСС-а

Цсс синтакса

Још једна корисна опција за оптимизацију ЦСС-а: одвојите већину својих правила од декларација специфичних за ваш изглед.

Додијелите изглед својој датотеци ако је то могуће. Ако не, барем давање сопственог одељка може бити од користи.

На крају, позиционирање и лебдење – који су тренутни методи који користе ЦСС – није било предвиђено да служи као алат за постављање.

Неки иду чак и далеко даље и кажу да су заправо слични хакерским изгледима. Тренутно не постоји одржива алтернатива и нада се да ће, након што се договоре стандарди постављања, почети добивати подршку прегледача..

Једном када се догоди ова подршка, не би требало да буде веома тешко заменити својства модела бокса која су подешена на оне намењене за изглед.

Управо сада Најбољи избор је руковање распоредом користећи исправна својства. Обично ће се тежина странице кондензовати ефикасније од коришћења тренутно доступних ограничених својстава за надокнаду куирке-а.

6. Увек чувајте ажурирану документацију о свом раду

Без обзира да ли радите на веб локацији као тим или сами, неопходно је да пратите све што сте учинили.

На пример, сами можете заборавити нешто што сте учинили. Као тим, неко може нешто учинити, а ви можда нисте свесни док не унесете промене које могу изазвати проблеме са различитим елементима кода.

додавање цсс коментараУмножавање кода огромно је питање које забрињава и тимове и појединачне дизајнере, посебно када се користе популарни градитељи веб страница. Постоје Вик, Скуареспаце и други софтвер за изградњу веб локација позната по дуплирању кода или га у потпуности недостаје из њихове базе података.

Кориштење водича за стилове и водичи за маркирање су избор извештаја документације. Такође можете да користите коментаре ЦСС-а је још једна опција и ово може бити корисно за одвајање дугачких елемената ЦСС датотека. Ако их ставите у водич за стил или означавање, спречава их да додају величину датотеке.

Један од најбржих начина надигравања кода је обављање истог посла два пута. Кодирање је сложено, па је обавезно чувати тачну документацију о свему што сте урадили.

Ако радите сами, идеално је прегледати ову документацију сваки пут када седнете да бисте започели са радом. Када радите као део тима, водите рачуна да сви кодирају исти документ придржава се стила заједнице или водича за означавање тако да промене кодирања лако разумеју сви у групи.

7. Стисните датотеке (ЦСС оптимизација 101)

цсс компресија и оптимизација гиф

Компресија: има нешто више од овога…

Један ефикасан начин за оптимизацију ЦСС-а је коришћење компресије. Ово је начин да осигурате да су ваше датотеке прилагођене прегледачу иако их људи не могу прочитати.

У поређењу са радним примерцима, то ће бити делић величине. Постоје различите апликације које можете да искористите да бисте олакшали поступак компресије.

Они ће обављати задатке, као што су проналажење и поправљање свих ЦСС својстава која се преписују једни у друге, компримовање белог простора и тражење шансе за коришћење ЦСС скраћенице.

Поред практичности ових апликација, оне вам такође могу помоћи да сазнате више о задацима које можете ручно обављати, ако желите. Такође можете да користите различите уређиваче текста да бисте помогли да форматирате ЦСС датотеке.

Могу да служе зип верзије различитих ЦСС датотека које имате. Ово се обично ради помоћу ПХП-а. Ако желите да употребите алате за оптимизацију и компримирање, обавезно прегледајте више опција пре него што изаберете праву за вас.

Сада су ове апликације углавном добре у минимизирању грешака, али нису савршене. Због тога увек бисте требали да прегледате ЦСС након употребе апликације да бисте осигурали тачност. Код који је оптимизиран и чист пресудан је за величину датотеке, али и за читљивост и одржавање.

Твој ред

Овдје описани принципи су чврста разматрања за ЦСС, али и за ЈаваСцрипт, ХТМЛ и остале програмске језике. У поређењу са приказом ваше веб странице, ЦСС датотеке нису толико истакнуте за крајњег корисника.

Међутим, овде описани принципи помажу и у развоју и са корисничким искуством.

Већина добрих веб хостинг компанија ће вам помоћи у оптимизацији ЦСС-а. Бржи веб сајтови чине вас задовољним купцем, али мање датотеке такође мање оптерећују њихове сервере.

Испробали смо сваког од канадског веб домаћина и препоручујемо СитеГроунд. Не само да вам помажу у оптимизацији испоруке ЦСС-а, већ је и њихова техничка подршка без премца.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector