Детаљна подјела трошкова за развој веб локација

веб девелоперНа данашњи дан, скоро свима је потребан вебсајт. Ако сте предузеће, треба вам веб локација да се повежете са својим купцима; није важно да ли сте велики као Валмарт или сте предузетник који покреће мали бизнис.


Алтернативно, можете да користите веб локацију да се повежете са фановима свог хобија или покажете садржај хобија на мрежи. Много више користи сопствене веб странице као блогове и привлачи праћења, посебно ако су фрееланцери или уметници неке врсте.

Али многи људи не знају у потпуности шта је потребно или коштати да направите веб локацију испочетка. Иако су личне веб странице уобичајеније него икад, тешко је уочити све трошкове развоја веб странице унапред због тога колико је процес заиста сложен.

У овом водичу ћемо ући дубоко у укупне трошкове развоја веб локације од почетка до краја и пружити општу процену, тако да знате шта можете очекивати када одлучите да направите или наручите свој дигитални простор. Хајде да почнемо!

Contents

Шта утиче на трошкове развоја веб локације?

Постоји пуно фактора који могу утицати на то колико кошта ваш веб сајт за укупан развој. Али постоје и четири лична аспекта која могу учинити вашу веб локацију јефтинијом или скупљом за развој.

Монеис

Очигледно је колико новца имате на располагању за израду и рад веб локације одређује алате које можете да направите за то, врсту веб локације коју можете да направите и које врсте ресурса су доступне. Више новца значи да можете направити скупљу веб локацију са потенцијално већим повратима и мање новца значи да сте ограничени у алатима имаћете на располагању да све спојите.

Међутим, са новчаним фактором је у већини ситуација лакше радити, јер је најфлексибилнији. Увек можете зарадити више новца или одложити изградњу веб странице док не имате већи буџет. Други фактори који утичу на потенцијал нису ни приближно тако флексибилни.

време

време за израду веб страницаВреме које имате за израду веб странице такође утиче на његове укупне трошкове развоја. Дужи временски оквири вам дају додатног времена да бисте били сигурни да је веб локација правилно направљена и нема већих грешака или недостатака.

Краћи временски оквири могу значити да требате потрошити додатни новац на скупу помоћ или алате или да немате довољно времена да исправно исправите погрешку на веб локацији и уверите се да је то пријатно искуство за ваше посетиоце.

Поред тога, свака спољна помоћ коју ангажујете за израду или попуњавање веб странице вероватно ће наплатити већу накнаду ако сте у току времена. Више кошта ангажовање веб програмера за изградњу ваше веб странице за две недеље, него што је потребно да их ангажује за изградњу ваше веб странице за два месеца.

У једном случају, они ће можда морати да одустану од других пројеката и дају предност вашем, коштајући их прихода од других клијената. С друге стране, они имају довољно времена да уравнотеже вашу веб страницу са било којим другим пројектима и могу да вам наплате нижу цену.

Техничко знање

Ако имате техничко знање за изградњу већег дела резервне архитектуре или хардвера за своју веб локацију, можете уштедети хиљаде долара пре него што купујете ове аспекте себе. Техничко знање кошта време и евентуално новац, зависно од тога да ли сте стекли диплому из теме веб локације. Али то би касније могло индиректно уштедети на пројекту ваше веб локације.

Белешка: Ако се одлучите за познатог градитеља веб страница, овај процес ће коштати много јефтиније него што би био ангажовање професионалног дизајнера

Наравно, увек можете научити како да изградите многе аспекте веб локације, чак и ако већ нисте. То захтева, да имате много времена на рукама да бисте схватили и основе и сложености теме пре него што озбиљно почнете да правите веб локацију. Као што видите, компромис је с временом ако желите уштедјети новац властитим техничким знањем.

Дизајнерске вештине

вештине веб дизајнаТакође можете уштедети новац или платити више новца овисно о властитим дизајнерским вјештинама. Ако немате дизајнерске могућности да вашу веб локацију учине атрактивном и визуелно ефикасан за ваше посетиоце, онда ћете морати да запослите некога ко то ради, повећавајући укупни буџет за вашу веб локацију.

Обрнуто је такође тачно; можете уштедети новац ако све дизајнерске елементе направите сами, мада то кошта више додатног времена.

Све у свему, спуштање трошкова за развој целокупног веб сајта у један број представља вежбу фрустрације. Има превише променљивих да би се то могло узети у обзир на крајњи трошак. Дакле, разложимо сваки део пројекта развоја веб локација и смислимо опште трошкове за сваки.

Планирање

процес планирањаФаза планирања за вашу веб локацију не мора вас коштати само један долар. Али то вас кошта временом и што дуже трошите на планирање веб странице, више времена ћете морати да потрошите на пројекат у целини или више новца који ћете морати да потрошите да надокнадите изгубљено време.

Предност у трошењу довољно времена за планирање веб странице је та што је мање вероватноћа да ћете касније наићи на проблеме или на потешкоће у дизајну.

Пажљиво планирање веб странице од врха до дна увек је препоручљиво ако планирате да ангажујете помоћ извана. Бићете у могућности да дате детаљна упутства својим радницима, смањујући шансу да направе нешто што не одговара вашим потребама.

у наставку, темељно планирање веб локације омогућава вам тачан буџет укупних трошкова развоја веб локације. То је попут изградње различитих врста кућа; јефтиније куће су обично мање и немају толико просторија или погодности, док веће куће са више од њих нужно коштају више.

Такође ће вам требати план за укупан број посетилаца који можете да очекујете на вашој веб локацији, јер то утиче на количину сервера и ресурсе који су вам потребни да бисте поуздано угостили веб локацију.

Све у свему, иако вам фаза планирања развоја веб локације не кошта новац, не штедите на временским трошковима. То је сигурно најважнији део целог процеса.

Укупни трошкови: 0 долара, али значајно време.

Дизајн

Следећа фаза израде веб страница је дизајн. У овој фази ћете одабрати елементе који чине ваш стварни интеријер веб странице, његов изглед и употребу за посјетиоце. Постоји пуно аспеката који могу утицати на крајње трошкове.

Величина

За почетак, већина већих веб локација такође кошта више како због ресурса сервера, тако и због додатног времена које је потребно за дизајнирање више страница и проверите да ли они међусобно одговарају међусобно, чак и ако је неколико страница у основи копија. Мањи веб сајтови су бржи и јефтинији за израду у многим случајевима иако цена по страници може увелике варирати у зависности од елемената дизајна на тим страницама и њихове укупне функционалности.

Као пример, основни блог са пет страница може вас коштати само 1000 долара, док сложенија страница са 12 страница може коштати неколико хиљада долара.

Тип

пословање путем е-трговинеВрста веб странице коју креирате нужно диктира врсте функција и функционалности које требате укључити у архитектуру сајта како бисте могли да опслужујете своје посетиоце или потребе. На пример, веб локацијама за е-трговину су потребне странице за куповину, колица за дигиталну куповину и додатна заштита за ваше купце.

Постоје четири категорије веб локација које бисте могли да платите

 • Информативни, мали бизнис или блог: ове веб странице су најмање, а обично служе ниши за појединце или мале групе посетилаца или купаца. Обично се крећу између три и 16 страница, зависно од њихове тачне употребе. Од ових типова веб локација можете очекивати неколико хиљада долара ако их желите самостално дизајнирати извођач или агенција.
 • Корпоративни: ове веб странице су направљене за предузеће и могу да садрже до 25 до 75 страница, у зависности од величине компаније и пружених информација. Обично се крећу између 10 000 и 40 000 долара, зависно од сложености.
 • Е-трговина: веб локације или мрежне продавнице за е-трговину које могу имати стотине или хиљаде производа, што захтева развој неколико страница за куповину, страница за услуге купцима, колица за куповину и још много тога. Они могу коштати било где између неколико хиљада долара и 50 000 долара, зависно од њихове величине. Велики део овог трошка је због развојних захтева да веб страница постане сигурна продавница за електронску трговину.
 • Апликација за веб локацију / веб локацију која се темељи на бази података: ове веб локације су информативни ресурси од којих имају друге веб локације и поједини корисници. Као такви, потребни су им добри ресурси и безбедност сервера, јер се примарно користе за прикупљање, прикупљање, организовање и слање података другим корисницима. Лако могу коштати десетине хиљада долара.

Медији

Било која веб локација која укључује мултимедију, попут видео записа, функција за ћаскање или интерактивних презентација, биће скупља од веб локација без ових врста сучеља. Укупни трошкови могу драстично варирати. Неке мултимедијалне функције коштају само неколико стотина долара због своје величине, док друге могу издвојити до 10.000 УСД, посебно ако вам треба нови мултимедијски оквир на свакој страници.

Укупни трошкови: 300 до 15 000 долара

Конструкција

Након што дизајнирате све аспекте ваше веб странице, можете прећи на фазу израде процеса. У овој фази требате да потрошите новац заправо на изградњу веб странице и на предњем и на задњем делу, као и на дизајнирање ефикасних корисничких интерфејса..

УИ Цонструцтион

Морате да дизајнирате и направите интерфејс прилагођен за кориснике, као и свеобухватну тему која људе привлачи на вашу веб локацију и која привлачи њихову пажњу, тако да не одлазе одмах. Изградња УИ је подједнако важна као и остали елементи изградње локације; то укључује детаљна истраживања за вашу циљану публику, као и дубинску анализу ваших конкурената, тако да не правите нешто што је директна копија другог сајта. Уместо тога, желите да искористите предности својих конкурената и учините их својим.

Тада ћете морати да смислите „жични оквир“ и општи прототип свог корисничког интерфејса и покажете га неколицини људи како бисте знали да ли треба да наставите. Израда корисничког интерфејса укупно може да вам покрене између 500 и неколико хиљада долара, у зависности од величине и времена које је пружио вашем програмеру или агенцији.

Фронт-Енд развој

напредни веб развојНакон корисничког сучеља, потребно је да направите предњи део веб локације. Предњи део ваше веб странице је све што посетилац може видети и комуницирати, због чега долази након корисничког интерфејса. Садржи све, од слика и мултимедије до стила курсора до тастера за регистрацију до поља за пријаву и процеса.

То ћете желети направите нешто што је и прилагодљиво и прилагођено кориснику, као и нешто што прија оку. Овај комад грађевине лако вас може коштати неколико хиљада долара ако немате вештине или времена да то сами урадите.

Бацк-Енд развој

После фронт-енд-а је, наравно, бацк-енд развој. Ово укључује писање целог софтвера и другог кода који су неопходни да бисте били сигурни да ваша веб локација исправно функционише. Кад неко унесе своје податке за пријаву, морате имати позадинску архитектуру веб локације да бисте били сигурни да се процес несметано завршава. Ово такође укључује интеграцију ваше веб странице са услугама трећих страна и алатима за обраду података.

Као такав, то је један од најкомплекснијих делова фазе изградње и може вас коштати од 3000 до 15 000 долара.

Карактеристике

Функције које укључите на вашу веб локацију нужно утичу на њен укупни трошак. Интерактивни медији су једна од најважнијих и најзанимљивијих функција које можете да обезбедите за своју веб локацију, а многе компаније су укључене као подразумевана опција, јер је тако добро у дужем задржавању људи на веб локацији..

Интерактивни медији могу бити мале видео игре, визуелне слике које посетиоцима омогућавају да кликну на различите опције или чак интерактивне системе за ћаскање. Међутим, интерактивни медији захтевају много времена и ресурса, тако да лако могу коштати и до 10 000 долара.

Вероватно ћете вероватно желети да инвестирате у систем за управљање садржајем ако не објављујете на унапред дефинисаној платформи као што је ВордПресс. Системи за управљање садржајем омогућавају вама и вашем тиму да додате или измените податке који су већ на вашој веб локацији без потребе да мењате код. То такође може довести до неколико хиљада долара.

Поред тога, свака страница коју додате на вашу веб локацију покреће укупне укупне трошкове вашег пројекта. Није неуобичајено да страница кошта 100 или више долара у зависности од садржаја који је испуњава.

Прије смо поменули е-трговину, али још једном, додавање ове функционалности вашој веб локацији озбиљно повећава укупну тражену цијену. Значајке е-трговине укључују системе за обраду плаћања, колица за куповину, опције плаћања, странице производа и странице за преглед на којима купци могу оставити повратне информације. Можда ће вам требати много садржаја за е-трговину на основу броја производа које желите продати или приказати. Као таква, и могућност електронске трговине може износити до 20 000 УСД или више, зависно од величине предузећа.

Коначно, многе веб странице такође користе алате или услуге интеграције база података. Укратко, они сакупљају податке које сакупљате о посетиоцима или клијентима и стављају их у један ресурс који могу да пронађу ви или други људи из вашег тима или у вашем послу. То је императив за многе компаније и озбиљне интернет брендове, тако да већина компанија на крају додаје неколико хиљада долара у свој укупни трошак само да би могле да обезбеде интеграцију база података.

Коришћење Буилдер веб локација

вик вс вордпресс логотипПостоје две основне опције када је реч о изради нове веб локације: можете да користите алат за прављење веб локација, као што је ВордПресс или Вик, и конструишете веб локацију користећи унапред дефинисане елементе и уређаје или можете да смислите прилагођену веб локацију коју је развио ви или други. особа или тим вешт у овој уметности.

Коришћење програмера за веб локацију је далеко јефтинија опција, а приступ програмеру веб локација често је укључен у многе пакете за веб хостинг.

Градитељи веб локација дозвољавају вам „Превуци и испусти“ различите елементе веб странице, попут дијалошких оквира или оквира са садржајем, поставите на место користећи претходно направљени систем или висећи систем. Они у основи чине жичани оквир за вашу веб локацију и омогућавају вам да попуните садржај или прилагодите различите видгете или оквире са садржајем онако како сматрате прикладним.

Релативно је интуитиван и може вас коштати само неколико стотина долара укупно. Можда ћете морати да платите неколико додатних трошкова на основу тема или додатака у медијима; сваки градитељ веб страница је суптилно различит, а неки су сигурно бољи од других.

Белешка: Постоје квалитетни бесплатни градитељи веб страница, али премиум су углавном кориснији

Коришћење прилагођене странице / израђен од стране програмера

Алтернативно, изградња прилагођене странице која је направила програмер или агенција за веб дизајн је много скупља.

Бесплатне веб програмере могуће је релативно лако пронаћи захваљујући мноштву бесплатних веб страница за запошљавање и мрежа са садржајем доступних ових дана. Фрееланцери су независни уговарачи који граде вашу веб локацију након што им је понуђен предлог за посао, а износ који могу тражити за њихове услуге може јако варирати. Није ријеткост да фрееланцери наплаћују неколико хиљада долара за изградњу комплетног веб локације од нуле, уз још веће цене ако морају да планирају и дизајнирају веб локацију.

Уопште, боља је идеја платити скупље фрееланцере који имају добар посао под својим појасом или у свом портфељу него што је јефтино и унајмити јефтиног фрееланцера који не зна шта раде..

Можете алтернативно ангажовати агенцију за веб дизајн. Ово су професионалне компаније за изградњу веб локација које раде слично као фрееланцер; дајете им приједлог и они раде с вама како би ископали детаље и направили вашу веб страницу кад будете задовољни. Предност њихове употребе над фрееланцер-ом је виђена у време и детаљ. Будући да имају тим од неколико десетина или стотина људи, они могу много брже и ефикасније уклопити веће и сложеније веб странице него што то могу самостални самозапослени..

Недостатак је што су оне пуно скупље. Многе агенције за веб дизајн високог нивоа наплаћују десетине хиљада или стотина хиљада долара за израду веб странице испочетка.

Наравно, последња опција је да сами развијете веб страницу без коришћења програмера. То је теоретски потпуно бесплатно, али ипак морате да платите за хостинг и друге елементе. Такође вас кошта прилично времена и можда неће бити вредно труда ако немате вештине и стручност да направите одличну веб страницу.

Укупни трошак: Више од 10 000 долара, у зависности од радника који се користи и уграђених функција.

Хостинг / Остали трошкови

Када имате своју веб локацију, или морате да имате своје сервере који се повезују на Интернет или, чешће, користите услугу веб хостинга. Ово омогућава другим корисницима Интернета да приступају вашој веб локацији чувањем ваших података на серверима који су стално повезани на Интернет.

Хостинг Сервице

веб хостингУслуге веб хостинга плаћате на тај начин да изнајмљујете простор на серверу месечно или годишње. Врста и квалитет услуге веб хостинга може утицати на многе ствари, укључујући:

 • ресурсе вашег сервера, као што су простор за складиштење или пропусни опсег
 • време учитавања посетилаца; боље услуге хостинга омогућавају брже учитавање страница
 • виџета или додатака који повећавају или проширују функционалност веб локације

Све у свему, ваш веб хостинг провајдер изузетно је важан за укупан успех и квалитет вашег подухвата. Хостинг веб страница може коштати између 20 и неколико хиљада долара годишње на основу потреба за серверима. Постоји неколико основних врста веб хостинг услуга које можемо разбити:

Дељено гостовање

Ово је најосновнија врста веб хостинга и омогућава вам изнајмљивање простора који делите са другим људима на истом серверу. Не добијате тону пропусног опсега за ресурсе сервера, али њихови претплатнички пакети су обично врло приступачни и често долазе са програмерима веб локација или другим перкс.

Међу њима су најбољи хостинг пакети за мале блогове или друге веб странице које не морају стално да пружају врхунске перформансе хиљадама посетилаца. Дељене хостинг услуге коштају између 20 и 300 долара годишње

ВордПресс хостинг

Често ћете видети означено „ВордПресс“ хостинг; то је иста ствар као и дељени хостинг, али са унапред инсталираним ВордПресс-ом. Ови хостинг пакети често укључују додатне погодности или функције за кориснике ВордПресс-а, и коштају приближно исту цену као и планови дељеног хостинга.

ВПС-хостинг-ца

ВПС хостинг (виртуелни приватни сервер)

Ова врста хостинга дели серверски простор са другим клијентима, али вам даје додатне ресурсе са тог сервера због магије софтвера – сервер постаје одвојен на „виртуелне“ сервере за сваког корисника.

То је у основи добра средина између посједовања властитог сервера и одржавања трошкова нижих, као што је услуга заједничког хостинга. Ови пакети могу коштати између 200 и 700 долара годишње.

Намјенски хостинг

Квалитетни наменски хостинг сервер најскупљи је од свих опција, али он даје вашој веб локацији или компанији сопствени сервер и све ресурсе који долазе са њим. Као такве, ово су једина стварна опција за велика онлајн предузећа или мултимедијалне веб странице које су дневно примале хиљаде посетилаца. Наменски сервери могу коштати између 1000 и 25 000 долара годишње.

Домен

Поред веб хостинга, требало би да размислите и о релативно мањим накнадама за ваше име домена. Укратко, ваш домен је интернетски идентитет вашег веб локације који је специфичан само за вас и ваш бренд. Ваш домен остаје јединствен иако на другим веб локацијама могу бити имена слична вашем.

Да бисте искористили ову предност, морате да купите име домена и региструјете га сваке године. За одржавање солидног бренда на Интернету важно је имати име домена и успоставити веродостојност и код својих посетилаца и са Гооглеом; веб странице са сопственим именима домена рангира конкурентније, што га чини неопходном функцијом за озбиљне интернетске фирме или веб локације које желе да расту.

То такође игра велику улогу када је у питању мрежно оглашавање. Име вашег домена одређује где се посетиоци усмеравају када кликну на ваше огласе. Ако не обезбедите ваш појединачни домен, значи да могу отићи негде другде, трошећи те рекламне доларе.

Име домена можете купити и регистровати од многих истих хостинг компанија које пружају хостинг услуге као што смо горе описали. Имена домена коштају од 1 до око 15 УСД, у зависности од популарности имена или услуге коју користите.

Повезан: Како купити име домена

ССЛ

ССЛ или Слој сигурних утичница, сертификација је један од најважнијих делова слагалице на веб локацији. ССЛ сертификат штити вашу веб локацију и посетиоце чувањем њихових осетљивих података. То је тако уобичајена и основна мера безбедности која се чак приказује и у УРЛ веб локацији, што значи да сваки посетилац који је зауставио вашу веб локацију може да види да ли је ваша веб локација ВордПресс заштићена.

Ово је такође важно јер је ГДПР недавно поставио неколико ограничења на веб странице које обављају међународну трговину, али које не предузимају ефикасне кораке да заштите податке својих корисника. Ако желите пословати са купцима у ЕУ и шире ових дана, практично морате да имате ССЛ сертификат. Власници веб локација за електроничку трговину морају сматрати да ССЛ цертифицирање кошта неопходност пословања.

Чак и ако нисте власник веб локације за е-трговину, имаћете користи од повећане сигурности коју таква сертификација доноси.

ССЛ сертификати могу стићи од компанија које пружају услуге веб хостинга или других добављача или услуга; такође је могуће бесплатно добити ССЛ сертификацију, мада су плаћени ССЛ сертификати обично бољи за укупну сигурност, попут напредних модела шифровања. ССЛ сертификати могу, дакле, коштати 0 УСД или до 1000 УСД годишње, а веће веб локације са већим безбедносним потребама гарантују веће трошкове.

Белешка: Ако је сигурност главна брига (као што би требала бити), висококвалитетни сигурносни додаци олакшат ће вам живот

Укупни трошак: 100 долара месечно, до 1000 долара месечно.

СЕО / Садржај

Чак и након што направите веб страницу, никоме неће бити од користи осим ако је не испуните садржајем и учините тај садржај оптимизованим за посетиоце претраживача. Ту се појављује СЕО или оптимизација за претраживаче.

Писмени садржај

Када своју веб страницу испуњавате садржајем, трошкови за то могу варирати у зависности од количине потребног садржаја, као и квалитета и врсте садржаја.

На пример, већина веб локација садржи садржај који су написали њихови власници или су аутори или написали професионални копирајти. Писање сопственог садржаја очигледно је бесплатно, али може појести знатну количину времена, посебно ако се узме у обзир истраживање, форматирање и уређивање.

Са друге стране, професионални аутори могу се наћи или као слободни аутори или као део посебне агенције за копирање. Ауторска права испоручена од фрееланцера могу бити или изузетно јефтина или много скупља у зависности од квалитета који желите.

Самостално копирање које се плаћа са дном барел цена може се попунити погрешкама при упису или грешкама. У међувремену, самостални цопивритери наплаћују више за сваку страницу садржаја коју креирају, али обично долазе са додатним везама, оптимизацијом претраживача и интелигентним кључним речима преко целог садржаја. Све ово може тај садржај учинити привлачнијим за алгоритме рангирања Гоогле-а и ефикаснијим у привлачењу посетилаца на вашој веб локацији.

Агенције за копирање имају тимове писаца који заједно раде на садржајима за веб странице. То их чини много бољим избором ако требате попунити већу веб страницу са десетинама страница у много краћем временском оквиру.

Све у свему, професионално копирање било од фрееланцера или од цопивритинг агенције коштаће вас било где између 20 и 500 долара по страници у зависности од врсте и количине садржаја. Обавезно то узмите у обзир приликом израчуна коначне цене веб локације.

Други садржај

Поред тога, ако требате да направите видео записе, музику или други садржај за веб локацију, мораћете да узмете у обзир и ове трошкове. Трошак за снимање видеа у основи се не може рачунати због небројених фактора који настају у прављењу видео записа.

СЕО

оптимизација за претраживачеОптимизација претраживача подразумева проналазак садржаја који интелигентно користи кључне речи које се претражују, а да се не нађу као роботске; ова се пракса често назива „пуњење кључних речи“.

Писање вашег садржаја на привлачан начин и везање веза, како до сопствених страница и производа, тако и до других веб локација са којима формирате мрежу посетилаца, може помоћи да се ваша веб локација чини привлачнијом алгоритмима Гоогле резултата претраживања и помогне вам да на овај начин придобите посетиоце.

Оптимизација претраживача такође проширује положај страница и развој веб локација. Као такви, постоје цопивритери или други програмери веб локација који имају скупове вештина за оптимизацију претраживача и они могу да вам наплате да их користите на својој веб локацији. На пример, оптимизација слике или компресија датотеке.

Ово може коштају негде између 700 и неколико хиљада долара месечно; скупље је ако стално додајете нови садржај и желите да останете релевантни, а мање је ако не ажурирате веб локацију толико често.

Наравно, оптимизацију претраживача можете и сами. Али имајте на уму да то може трајати значајно времена, посебно ако то учините заједно са писањем сопствене копије.

Укупни трошак: 100 УСД по страници до 500 УСД по страници када се врши факторинг садржаја, СЕО, повезивање, итд.

Маркетинг

Након што поставите и покренете веб локацију и испуните је садржајем, изгледи су добри да ћете морати потрошити неко време на маркетингу своје веб локације како бисте привукли довољно посетилаца да испробају Гоогле алгоритме претраживања и одгурну страницу на насловну страницу . То укључује маркетинг садржаја, маркетинг на друштвеним мрежама и маркетинг путем е-поште.

Садржај маркетинга

садржај маркетинга

Оглашавање блогова или другог садржаја директно циљној публици путем повезивања са сличним веб локацијама или оглашавања вашег садржаја на други начин, попут реклама са натписима.

Можете унајмити услугу маркетинга садржаја или потрошити сопствене долара за оглашавање, преносећи веб страницу на шири Интернет за неколико хиљада долара месечно, све до 10 000 УСД ако користите заиста велику веб локацију са тоном садржаја.

Маркетинг на друштвеним медијима

И једноставније и повољније; то укључује или ангажовање некога да ради маркетинг за вас или то радите сами.

Било како било, ви или ваш трговац друштвеним медијима ћете проводити вријеме на платформама попут Фацебоока, Твиттера и више се дружити са својим сљедбеницима и приводити нове пратиоце који ће посјетити вашу веб локацију и створити веће стопе конверзије. Ако се одлучите ангажовати некога да ради ово за вас, маркетинг на друштвеним мрежама може коштати неколико стотина до 2000 долара месечно.

Емејл Маркетинг

Најјефтинија опција, мада то често захтева да ваш вебсајт има функцију билтена или листе е-поште. Помоћу маркетинга путем е-поште шаљете вам седмични или месечни билтен или е-пошту са представом свог новог садржаја или реклама за своју веб локацију. То вам може донети само неколико долара месечно до 1000 долара месечно ако се кренете у заиста масовну маркетиншку кампању путем е-поште.

Укупни трошкови: 300 до 1000 долара у зависности од домета маркетинга.

Одржавање

одржавање веб страницаИзрада ваше веб странице и њено пуњење квалитетним садржајем само је део битке. Такође морате дугорочно одржавати своју веб страницу, што укључује њихово функционисање и усрећивање посетилаца, уз избегавање што дужег прекида рада..

Запамтите, ако се ваша веб локација поквари, то је драгоцено време у коме можете привући посетиоце и претворити!

Добра вест је то одржавање веб странице је један од нижих трошкова у поређењу са свим осталим факторима који су укључени у развој веб локације. Одржавање веб локација може да се прошири на:

 • стицање нових ресурса сервера јер промет повећава
 • замена сервера за сервер већег капацитета ако ваша веб локација успешно расте
 • извршавање редовитих исправки за исправљање погрешака или безбедносних исправки
 • прављење резервне копије ваше веб странице у случају пада сервера
 • поступање са запосленима или притужбама купаца

Све речено, ви или ваш тим можете очекивати да плаћате неколико стотина долара до 1500 долара годишње за све потребе одржавања веб странице. Имајте на уму да ваши укупни трошкови одржавања могу драстично да порасту ако морате да брзо или током хитне ситуације пребаците сервере за хостинг провајдере или ако су ваши сервери или веб локација потребна хитна поправка због цибер напада.

Трошкови могу бити и већи ако хакер успе да задржи осетљиве корисничке податке и нанесе озбиљну штету вашој веб локацији, захтевајући реконструкцију.

Укупни трошкови: 200 до 1500 долара годишње у зависности од величине веб локације, потреба сервера итд.

Резиме

Као што видите, сужење трошкова које бисте требали очекивати да платите за изградњу и одржавање веб странице је невероватно компликовано. Зависи од безброј фактора, укључујући:

 • ниво вашег личног умећа
 • врсту веб странице коју желите да креирате
 • количину садржаја који желите да ставите на веб локацију
 • ресурсе сервера који су вам потребни за локацију
 • колико посетилаца сајт добије
 • колико одржавања захтева сајт

На пример, ако ваша веб локација неће бити толико велика, можете да се склоните неким врхунским јефтиним хостингом и знатно смањите трошкове. У том циљу, често је паметније израчунати просеке за трошкове веб локације на основу њихове величине и типа. У наставку смо направили квар за вас.

Веб страница / блог малих предузећа

 • Очекујте да у почетку платите најмање 500 до 10 000 УСД. Ово укључује рачуноводство да сами радите неке ствари за нижу процену.
 • Очекујте да платите између 200 и 1000 УСД годишње за годишње трошкове одржавања.

Веб локација за е-трговину

 • Очекујте да платите и до 3000 УСД за продавнице са око 100 производа и више од 20 000 до 30 000 УСД за продавнице са више од 500-1000 производа.
 • Очекујте да платите између 5000 и 20 000 УСД за годишње трошкове одржавања.

Веб локација за корпоративни / велики бизнис

 • Очекујте да платите између 10 000 и 40 000 УСД за висококвалитетне веб локације за покретање посла и стопе конверзије, укључујући маркетинг на вишем крају.
 • Очекујте да платите између 2000 и 20 000 УСД за годишње трошкове одржавања.

Веб локација на којој се води база података

 • Очекујте да платите између 5000 и 50 000 УСД за почетну изградњу локације и прикупљање / прикупљање података.
 • Очекујте да платите између 10 000 и 60 000 УСД за годишње трошкове одржавања, укључујући додатну сигурност и одржавање сервера ради заштите података корисника.

Коначно, трошкови ваше веб странице увелико ће зависити од врсте помоћи коју унајмите, квалитета који желите вашој веб локацији и колико времена сте спремни да потонете у себе у погледу дизајна, планирања и кодирања..

Увек можете снизити цену већим делом сопственим напором или тражењем одличних понуда за ствари као што су хостинг услуге или коришћење веб сајта. Користите горње износе као опште смернице и распоне, а не као чврста и брза правила, посебно јер се индустрија за развој веба стално мења.

Хвала на читању и сретно!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector