77 Статистика куповине на мрежи до 2020. |

заглавље статистика куповине на мрежи


Да бисте били у току са трендовима е-трговине и интернетских куповина, од суштинског је значаја за било који интернет посао у 2020. години. С толико много купаца који претражују интернет по најбољим понудама да уштеде време и новац, морате да будете сигурни да ваша веб локација нуди најбоље могуће корисничко искуство.

Који су трендови најважнији за ваше пословање? Мобилни телефон и даље је све важнији фактор, а куповина омницханнела такође постаје све распрострањенија. Остала подручја су видео претрага и претрага слика, гласовна претрага и маркетинг утјецаја, за које се каже да су један од најбрже растућих метода прикупљања купаца на Интернету..

Можда би звучало помало неодољиво, али то је због тога што се баби боомери, миленијалци и Ген Зерс подједнако баве интернет куповином. Да бисте били сигурни да не пропуштате никакве уносне могућности, неопходно је бити у току са најновијим дијалогом о е-трговини..

Идентификовали смо 77 најважнијих статистика е-трговине и куповине на мрежи које требате знати да бисте били успешни. Наведени су у десет главних категорија у наставку:

 1. Статистика оптимизације стопе конверзије
 2. Статистика мобилне трговине
 3. Статистика напуштања корпе
 4. Статистика е-поште и преусмеравање кампање
 5. Статистика видео садржаја
 6. Статистика друштвених медија
 7. Статистика гласовне претраге
 8. Локална претрага и омницханнел статистика
 9. Статистика управљања односима са купцима
 10. Инфлуенцер маркетинг статистика

1. Статистика оптимизације стопе конверзије (ЦРО)

Претраживачи су паметнији него икад и могу уочити веб локацију која није у складу са својим дизајном и корисничким искуством. Да би кориснику пружили најбоље могуће искуство, вебмастери и дигитални тимови непрестано тестирају и подешавају своје веб странице како би осигурали да су све странице оптимизоване.

 • 60% дигиталних трговаца планира да спроведе анализу путовања купаца како би побољшао стопе конверзије у овој години (извор)
 • Видео снимци и одредишне странице могу побољшати ЦРО за чак 86% (извор)
 • Брзина учитавања странице која касни за чак 1 секунду може смањити конверзије за 7% (извор)
 • Компаније са 40+ одредишних страница генеришу 12к више потенцијалних клијената од оних са само једном до пет одредишних страница (извор)
 • Израда и тестирање одредишних страница један је од првих пет проблема дигиталних трговаца (извор)
 • 48% трговаца гради нове одредишне странице за сваку кампању (извор)
  Само 52% компанија које користе одредишне странице тестира их да побољшају конверзије (извор)

статистика оптимизације стопе конверзије

Кључне Такеаваис

Основно разумевање начина на који клијенти навигавају ваш ток је од суштинске важности за повећање конверзија. Да бисте ефикасно спровели такву анализу, морате да научите како клијенти комуницирају са вашом веб страницом и одредите шта можете учинити да њихово искуство постане бешавијеније и угодније.

Покушајте покренути тестирање топлотне мапе да бисте видели где корисници проводе већину свог времена на вашим страницама. Можете покренути и А / Б тестове да бисте видели да ли одређене промене копирања или дизајна доводе до више конверзија од осталих.

2. Статистика мобилне трговине

Корисници мобилних телефона су у порасту. Док Гоогле и даље развија и побољшава индексирање мобилних уређаја, мрежне компаније би увек морале имати на уму своје мобилно искуство приликом креирања нових веб страница. Странице би требале изгледати идентично и несметано тећи на мобилним уређајима.

 • Предвиђа се да ће продаја мобилне е-трговине у овој години чинити до 63,5% укупне продаје е-трговине (извор)
 • Очекује се да ће глобални приходи од е-трговине у мобилним телефонима ове године достићи и до 669 милијарди долара (извор)
 • Мобилна продаја у понедељак 2017. године Цибер пробила је две милијарде долара, што га чини највећим даном куповине на мрежи у историји (извор)
 • Осам од 10 Американаца купује на мрежи; 51% њих је купило нешто са својим паметним телефоном (извор)
 • До 2020. године више од 3,3 милијарде корисника имаће виртуалне помоћнике на својим уређајима (извор)
 • Очекује се да ће мобилни новчаници надмашити и куповину кредита и задужења до 2020. године (извор)
 • Очекује се да ће мобилна плаћања у продавници достићи 503 милијарде долара до 2020. године (извор)
 • 40% мобилних корисника оставља странице које трају дуже од три секунде (извор)

статистика мобилне трговине

Кључне Такеаваис

Све ваше веб странице треба да буду оптимизоване за мобилне уређаје. Лоше мобилно искуство ће наштетити вашој способности за рангирање и могло би вас коштати продаје. Корисници су склони одбацивању веб локација са спорим временима учитавања и лоше дизајнираним мобилним страницама. Гоогле је изнео неколико смерница о томе како треба да дизајнирате веб локацију за кориснике мобилних уређаја. На крају, ваш циљ би требао бити да олакшате ствари кориснику.

Да бисте побољшали своје искуство мобилних уређаја, претварајте кључне странице производа и продаје у убрзане мобилне странице (АМП) и осигурајте да су ЦТА-ови истакнути на месту тако да их је лако видети и притиснути док се крећете.

3. Статистика напуштања корпе

Напуштање колица увек је било проблем. Док се корисници и даље преусмеравају на куповину путем интернета, компаније су испробале разне технике за спречавање корисника да оставе пуну корпу без куповине.

 • 60% напуштања колица је због додатних трошкова, попут пореза, слања и накнада (извор)
 • 28% купаца у САД-у напушта наруџбе због компликованог или одјављеног поступка одјаве (извор)
 • Просечна веб локација за е-трговину може повећати стопе конверзије за 35,26% побољшавањем свог дизајна за наплату (извор)
 • 58,6% купаца напуштају колица током прегледавања или зато што још нису спремни да купе (извор)
 • 35% трансакција се изгуби када веб локације захтевају од корисника да отварају налоге пре куповине (извор)
 • 260 милијарди долара могуће је надокнадити побољшаним процесима одузимања (извор)

статистика о напуштању корпе

Кључне Такеаваис

Напуштање кошарице ће се догодити. Многи корисници додају артикле у кошарицу без намере да их купе, док други можда упоређују ваше цене са другим продавцима. Оно што би требало да се брине је колико ових случајева напуштања настаје услед лошег искуства са одјавом.

Корисници углавном не воле отварање рачуна пре куповине, а многи ће напустити своју кошарицу након што се факторски трошкови и порези унесу у обзир. Да бисте избегли губитак продаје, понудите неколико врста начина плаћања и осигурајте да постоји што је мање корака могуће. Још једна тактика је подсетник е-поштом када корисници оставе ствари у својој кошарици како би их подсетили на куповину.

4. Адреса е-поште и преусмеравање статистике кампање

До 2020. године очекује се да укупна потрошња огласа и огласа премаши потрагу за 28 процената. Зашто нагли пораст? Продавци на тржишту тек сада схватају потенцијал поновног маркетинга: Конверзије се повећавају више што је корисник видео оглас.

 • Онлине купци имају 70% вероватније да ће извршити конверзију када им се поновно прикаже приказни огласи (извор)
 • 54% купаца каже да би купило напуштене ствари уколико би их касније понудили по нижој цени (извор)
 • 72% купаца напушта кошару; само 8% оних који се враћају да изврше одјављивање (извор)
 • Али 26% куповина на мрежи ће завршити поступак одјаве након што виде поново оглашени оглас (извор)
 • Три од четири корисника примећују огласе за поновно усмеравање (извор)
 • 24% компанија са преко 1.000 запослених троши 50% или више свог маркетиншког буџета на ретаргетинг (извор)
 • 72% миленијских купаца каже да им не смета поновно усмеравање (извор)
 • 55% купаца тврди да изјава и прегледи утичу на њихову куповину (извор)

статистика кампања за преусмеравање

Кључне Такеаваис

Замишљени приказивачки огласи и кампање е-поште су неки од најбољих начина за поновно успостављање односа са бившим купцима. Једна од доказаних тактика је понудити попусте у својим е-маиловима о поновном усмеравању, обавезно укључите промоцију у вашу тему.

Такође је најбоља пракса да поново усмерите тренутне купце. То их држи у петљи око промоција и спречава их да пређу на конкурента у будућности.

5. Статистика видео садржаја

Видео садржај је привлачан и може приказати ваше производе у реалном времену. Корисници више воле ово искуство, јер им омогућава да визуелно представе власништво над производом пре куповине. Корисници такође воле да упоређују производе на мрежи, па је пожељно имати више углова производа или демо видео запис о његовом функционисању.

 • 4к толико потрошача радије гледа видео о неком производу него да чита о њему (извор)
 • Видео снимци о производима могу повећати стопе конверзије за чак 144% (извор)
 • Видео снимци могу повећати органски саобраћај и до 157% (извор)
 • 43% корисника интернета жели да види више видео садржаја (извор)
 • Четири од 5 потрошача сматрају да су демо видео снимци корисни приликом куповине (извор)
 • 43% гледалаца ће комуницирати са марком на друштвеним мрежама преко видео садржаја (извор)
 • Отприлике 50% купаца на мрежи тражи видео снимке који се односе на производ пре куповине у продавници (извор)
 • 92% купаца каже да визуелни материјал највише утиче на њихову одлуку о куповини (извор)

статистика видео садржаја

Кључне Такеаваис

Видео је неопходан за повећање информисаности и конверзије бренда. Визуелни садржај има најбољу улогу у погледу дељења, а такође има потенцијал да повећа референтни саобраћај на вашу веб локацију када се дели на платформама друштвених медија.

Да бисте постигли најбоље резултате, уложите у производњу висококвалитетног видео садржаја, редовно га објављујте на веб локацији и на друштвеним каналима и пратите како публика реагује на ваш садржај.

6. Статистика друштвених медија

Друштвени медији су одличан начин да повећате реферални промет и конверзије за брендове који су научили да га правилно користе. Кључно је одредити које друштвене платформе најбоље делују за вашу индустрију. Брендови који успевају на визуелном садржају, делују добро на пример на Пинтересту или Инстаграму.

 • Визуелни садржај је 40 пута вероватнији за дељење на друштвеним мрежама од осталих облика садржаја (извор)
 • Фацебоок је у 2015. години утицао на 52% куповина на мрежи и ван мреже потрошача (извор)
 • 85% свих куповина е-трговине путем друштвених медија долази са Фацебоока (извор)
 • Фацебоок има стопу конверзије од 1,85%, највишу од свих платформи друштвених медија (извор)
 • Продавнице са присуством на друштвеним мрежама имају у просеку 32% више продаје од продавница без једне (извор)
 • 48% Американаца ангажовало се с компанијом или брендом на друштвеним мрежама (извор)
 • 84% америчких интернет купаца прегледају бар једну страницу на друштвеним мрежама пре куповине (извор)
 • Просечна вредност налога за кориснике са Инстаграма износи 65 долара (извор)
 • Просечна вредност поруџбина корисника са Фацебоока је 55 УСД (извор)

статистика друштвених медија

Кључне Такеаваис

Друштвени медији су одличан начин за изградњу свести о бренду. За најбоље резултате, анализирајте шта конкуренти раде да бисте видели који канали имају највише одговора од ваше циљне публике. Када утврдите подручја у којима сте фокусирани, развијте календар садржаја тако да редовно ажурирате своје налоге на друштвеним медијима.

7. Статистика гласовне претраге

Пројектира се гласовна претрага која ће у наредним годинама постати преферирани начин претраживања. Иако је далеко од савршеног, корисници се све више навикавају на гласовну претрагу због преваленције уређаја са паметним звучницима у домовима, могућности гласовног претраживања на паметним телефонима и машинског учења, што паметним уређајима омогућава да боље предвидје намеру претраживача током времена.

 • Гласовна и слика претраживања предвиђају да чине 50% свих претрага до 2020. године (извор)
 • 40% миленијала користило је гласовну претрагу пре куповине на мрежи (извор)
 • 76% корисника паметних звучника врши локално претраживање недељно (извор)
 • Од тих корисника, 53% претражује сваки дан (извор)
 • 58% потрошача је извршило гласовну претрагу како би пронашли информације о локалним предузећима током прошле године (извор)
 • 46% гласа који свакодневно претражују локална предузећа (извор)
 • 46% потрошача би желело да чује цене предузећа преко говорне претраге (извор)
 • 27% претраживача посети веб локацију предузећа након што га пронађу гласовном претрагом (извор)

статистика гласовне претраге

Кључне Такеаваис

Гласовна претрага постаје све популарнија јер уређаји који први пут користе глас и гласовна претрага паметних телефона постају софистициранији. Само Сири рукује милијарду упита за претрагу гласа недељно, а велики део (22 процената) претрага је локални.

Да бисте оптимизирали гласовну претрагу, морате смислити „разговорне“ кључне речи са дугим репом које се односе на ваше пословање и имати одељак странице са ФАК-ом посвећен одговорима на ове упите..

8. Локална претрага и статистика омницханнела

Локална претрага и куповина вишенаменских карата иду руку под руку. Многи купци започињу куповину путем интернета како би истражили производ пре него што су га лично купили на локацији од цигле и малтера.

 • 50% потрошача који претражују локални посао на паметном телефону посети продавницу у року од 24 сата (извор)
 • 18% локалних претрага доводи до продаје (извор)
 • Четири од 5 људи користи претраживаче за обављање локалних претрага (извор)
 • 73% учесника корисника паметних телефона у Гоогле истраживању рекло је да су упутства важна у локалним ППЦ огласима (извор)
 • 70% корисника рачунара и таблета у истој Гоогле анкети изјавило је да је важно да се огласи прилагоде њиховом непосредном окружењу (извор)
 • 98% Американаца пребацује између уређаја више пута дневно (извор)
 • 77% компанија са снажним омницханнел искуством чува податке о клијентима на више канала (извор)
 • Компаније са снажним омницханнел ангажманом задржавају 89% својих купаца (извор)

локална статистика претраге

Кључне Такеаваис

Као локално предузеће, важније је него икад важније присуство на мрежи. Корисници често упоређују производе на мрежи пре него што се упуте у продавницу да би их купили. Ипак, други корисници можда радије купују локалне и купују путем интернета, док други преферирају доживљај у продавници.

Без обзира на случај, предност што поседујете, тако и он-лине клијентелу је у томе што ваше предузеће може да подузме баби боомерс, милениалс и Ген Зерс подједнако.

9. Статистика управљања односима са клијентима (ЦРМ)

ЦРМ индустрија вреди 36 милијарди долара. ЦРМ софтвер омогућава компанијама да буду у току са односима са клијентима у свим областима лијевка за куповину. Са тако свеобухватним ресурсом при руци, купцима је тешко пасти између пукотина.

 • 79% потенцијалних клијената не успева да конвертује без ЦРМ софтвера (извор)
 • Социал ЦРМ системи могу побољшати задржавање за 26% (извор)
 • Стопе конверзије могу се повећати за 300% уз ЦРМ на месту (извор)
 • 74% предузећа која користе ЦРМ извештај о бољим односима са клијентима (извор)
 • Просјечни РОИ на ЦРМ-овима је 5 УСД на сваки уложени $ 1 (извор)
 • ЦРМ софтвер може побољшати продају за чак 29% (извор)
 • 22% продаваца нема појма шта је ЦРМ (извор)

ЦРМ Статистицс

Кључне Такеаваис

ЦРМ софтвер пружа најбоље средство за централизовање свих ваших интеракција са претходним, тренутним и потенцијалним купцима на једном месту. Омогућујући вам да свакодневно пратите сваки корак и фазу пута купца, значајно повећавате своје шансе за хватање и претварање потенцијалних клијената уз побољшање задржавања.

10. Статистике маркетинга утицаја

Са појавом и сазревањем платформи у реалном времену као што су Снапцхат, Инстаграм и Твиттер током последњих неколико година, инфлуенцер маркетинг постао је заиста ефикасан начин продаје производа. Корисници су почели да стављају више залиха у Инстаграм и Иоутубе утицај посебно, у поређењу са славним личностима, с обзиром на то да су ове интернет звезде релативније.

 • 39% трговаца планира повећати буџет за утицај на маркетинг у 2018. години (извор)
 • Студија на Твиттеру наводи да 40% његове базе корисника каже да су купили нешто као директан резултат Твеет-а од утицаја (извор)
 • 80% утицајних чланова користи Инстаграм за објављивање оригиналног садржаја (извор)
 • 28% маркетинг менаџера оцијенило је маркетинг утјецаја као најбрже растући начин прикупљања купаца на вебу (извор)
 • Просечна зарађена вредност медија за маркетинг утицај износи 7,65 УСД на сваки потрошени $ 1 (извор)
 • 37% трговаца у студији утицајног центра за 2017. годину додељује буџете за маркетинг утицаја (извор)
 • Од овог истраживања, 67% трговаца планира повећати буџет за утицај на тржиште (извор)

маркетинг статистика утицаја

Кључне Такеаваис

Главна предност маркетинга утицаја је та што је РОИ лако пратити. Као што се види у горњим статистикама, многи корисници купују производе као директан резултат повољног прегледа признатог утицајног стручњака. Оне су понекад имале повратне критике за брендове, зато увек будите опрезни да бирате утицај који може пратити смер вашег бренда.

Резиме

Будућност куповине је на мрежи. Купци свих узраста имају већа очекивања него што су некада имали, а једини начин да се побринете за различите старосне групе и склоности је да обезбедите да ваша веб локација буде згодна и поуздана. Дајте својим корисницима најбоље могуће искуство и касније ћете искористити предности.

дугме за статистику куповине на мрежи

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map