Najboljše spletno gostovanje v Avstraliji do leta 2020

Kot avstralska spletna agencija smo bili že nekajkrat blizu, ko gre za ponudnike spletnih gostovanj.


V zadnjih 5 do 10 letih smo kupili veliko računov za spletno gostovanje, delno smo gostili naše stranke (večina je avstralskih), delno pa za naše osebne & stranski projekti (radi eksperimentiramo ��).

Pregledali smo vse naše račune (30+ ponudnikov), analizirali, kateri spletni gostitelji delujejo dobro za Avstralijo (s pomočjo sledenja v živo) in kateri ne (in zakaj). Nato smo zgradili ta množični pregled & stran za primerjavo, če želite deliti, kar smo našli, uživati!

Za hitrejši priročnik spodaj poiščite naš top 3!

Podjetje za spletno gostovanjeOcenaCena / moDisk SpaceServers v ali v bližini AUFeaturesReviewsSpletna stran
hostpapa2,95 AUD AUD (ekskluzivni popust – nižji od 8,99 USD)100 GB
 • Cenovno dostopne
 • 100 GB prostora na disku
 • Dobra podpora
 • Strežniki s sedežem v ZDA, zato morda potrebujete CDN, da pospešite čas nalaganja
HostPapa Pregled
site24,95 AUD AUD (manj od 14,95 USD)10 GB
 • Enostaven za uporabo
 • Hitri strežniki
 • Odlična podpora 24/7!
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Stroški obnove so precej visoki
SiteGround Pregled
A2HostingLogo3,92 USD (približno 5,22 USD)Neomejeno
 • Neomejeno prostora na disku
 • Super s WordPressom
A2 gostovanje pregled

# footable_28687 td.ninja_column_4 {text-align: center; }

Contents

O naših spletnih gostovanjih

Medtem ko pri pisanju mnenj o spletnem gostovanju uporabljamo veliko dejavnikov (varnost, podpora, enostavna uporaba, hitrost, ključne funkcije itd.), podpora in hitrost sta dve glavni, ki jih upoštevamo pri pregledu storitve spletnega gostovanja za Avstralijo.

⚡ Vzemimo za primer hitrost spletnega mesta, ali ste vedeli, da 1-sekundna zamuda pomeni, da se je število strani zmanjšalo za 11%? To pomeni, da bo več kot 1/10 Avstralcev odvrnilo vsako sekundo, ko se vaše spletno mesto še vedno nalaga …

Zato je kakovostna spletna gostiteljica tako pomembna!

Hitrost strežnika

Nekaj ​​spletnih mest, na katerih smo bili predstavljeni:

Predstavljeno na spletnih mestih

Best Web Hosting Australia 2020 – Ocene

Tukaj so 23 najboljših pregledovanj spletnih gostovanj za Avstralijo, podrobno opisujejo njihovo ceno, možnosti podpore in prostor na disku:

1. HostPapa – najboljše spletno gostovanje

hostpapa.com.au

Logotip HostPapa

Cena: 2,95 AUD AUD
Prostor na disku: 100 GB
Podpora: Telefon, klepet v živo, vstopnice

Kar zadeva razmerje med stroški in vrednostjo, je HostPapa skoraj nemogoče premagati. Za samo 2,95 USD / mesečno dobite 100 GB prostora na disku SSD, brezplačno ime domene in odlično podporo 24/7!

HostPapa zna tudi pravilno upravljati z viri strežnika, zato imajo vsi računi dovolj moči, da spletna mesta delujejo z največjo zmogljivostjo!

Ponujajo tudi veliko drugih brezplačnih ponudb, na primer brezplačno selitev s starega gostitelja, če je to potrebno. Ponujajo celo 30-dnevno garancijo vračila denarja, če niste zadovoljni, je zelo impresivno.

Funkcije HostPapa

Če iščete kakovostno gostovanje, ki bo cenovno ugodno, ti fantje prinesejo blago! Poleg tega, da imajo priročnega ustvarjalca spletnih mest, seveda podpirajo tudi vse priljubljene CMS, kot so WordPress, Joomla in drugi (400+ aplikacij z nameščenimi programi v enem kliku).

Po ugodni stranski opombi so se predstavili kot eden prvih zelenih gostiteljev naokoli, in ohranili so ga, nadoknadili vso porabo energije z okolju prijaznimi, zelenimi viri energije.

HostPapa ponuja skupno gostovanje, gostovanje preprodajalcev, gostovanje VPS in gostovanje WordPress, pa tudi storitve spletnega oblikovanja, integracijo G Suite in integracijo Office 365. Prav tako lahko poskrbijo za registracijo vašega imena domene (in ja, ki vključuje .au imena, kot so .com.au, .net.au itd.).

HostPapa zagotavlja 24-urno storitev za stranke prek telefona, klepeta v živo in vstopnic za podporo. Ponavadi gostitelji proračuna, kot je ta, nimajo podpore, toda HP-jeva podpora je presenetljivo odzivna in pomaga pri odpravljanju težav!

Kar zadeva hitrost, so podatkovni centri HostPapa zelo dobri. Ponašajo se z 99,9% podaljška in dostavijo.

Na koncu so ti fantje zelo izkušeni, cenovno ugodni in ponujajo kakovostno gostovanje po VELIKI ceni samo 2,95 AUD / mesec (ekskluzivni popust MangoMatter, nižji od 8,99 USD)!

Prednosti

 • Veliko prostora na disku
 • Veliko zastonj
 • Odlična podpora 24/7
 • Stroški AUD
 • Lahko poskrbi za vaše potrebe .com.au
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Slabosti

 • N / A

2. SiteGround – Runner-up Splošno spletno gostovanje

www.siteground.com.au

Logotip SiteGround

Cena: 4,95 AUD AUD
Prostor na disku: 10 GB
Podpora: Telefon, klepet v živo, vstopnice

SiteGround je še en odličen spletni strežnik, saj ne le, da njihovi podatkovni centri hitro utripajo (za lokalna mesta izberite Singapur center), ampak imajo celo svoj lastni sistem za predpomnjenje (SuperCacher), ki bo vašim spletnim mestom postregel čim hitreje..

Ker je varno gostovanje absolutno nujno, nam je zelo všeč njihova varnostna namestitev, ki preiskuje vsa njihova gostovana spletna mesta in nenehno pazi na morebitne varnostne težave. Imajo tudi posebno varnostno skupino, ki vsakodnevno spremlja nove ranljivosti in jih nato popravi, da vse poteka brez težav. Zelo impresivno!

Podpora za SiteGround

Imajo 3 gostovalne načrte za skupno gostovanje, začenši samo 4,95 USD / mesec (67% nižja od običajne cene)! Oh, + imajo tudi 30-dnevno garancijo vračila denarja.

SiteGround ponuja veliko možnosti za storitve za stranke, vključno z zbirko znanja, vadnicami, klepetom v živo, telefonom in podporo za vozovnice. Po navedbah podjetja vam bo telefon in Live Chat Support pomagal do takojšnjih odgovorov, medtem ko bi vstopnice v povprečju trajale 10 minut, kar je zelo impresivno.

Kar zadeva hitrost, ima SiteGround veliko za ponuditi. Zagotavljajo SSD za hitrejše nalaganje spletnih strani v primerjavi s tradicionalnimi pogoni, pa tudi dodatne nastavitve in nastavitve po meri za optimizacijo hitrosti. Kot že omenjeno, imajo tudi vgrajen predpomnilni vtičnik po meri SuperCacher za še večje hitrosti nalaganja. Podatkovni centri podjetja se nahajajo v ZDA, Veliki Britaniji, NL in SG, zato je njihov svetovni doseg zelo dober. In seveda 99,9-odstotno jamstvo za čas.

Prednosti

 • Velika varnost
 • Več podatkovnih centrov po vsem svetu
 • Brezplačni CDN, SSL itd
 • Priporoča WordPress

Slabosti

 • Cene obnove so lahko precej visoke

3. Gostovanje A2 – najboljše za gostovanje v avstralskih preprodajalcih

www.a2hosting.com

Logotip gostovanja A2

Cena: 3,92 USD
Prostor na disku: Neomejeno
Podpora: Telefon, klepet v živo, vstopnice

S podporo 24/7, super hitri diski SSD, neomejeno shranjevanje & s sedežem v Singapurju>A2 gostovanje funkcije

Ponujajo 3 skupne pakete gostovanja, njihov najcenejši načrt pa se začne šele 3,92 USD na mesec (približno 5,22 USD na mesec).

Ponujajo 24/7/365 storitev za stranke prek vseh običajnih kanalov, kot so klepeti, telefon in podporne vozovnice. Mnenja so precej dobra in stvari se običajno hitro rešijo. Ponujajo tudi brezplačno selitev na spletna mesta, da bi prehod na njihove storitve potekal čim bolj gladko.

A2 gostovanje je zelo ponosen na svoje turbo strežnike, ki zagotavljajo 20-kratno hitrost v primerjavi s povprečnim strežnikom. To storijo s kombinacijo izboljšane alternative Apache, več virov na uporabnika in manj uporabnikov na strežniku. Imajo tudi predpomnjenje po meri in seveda uporabljajo SSD-je. To je zelo dobra nastavitev in zanesljiv čas delovanja. Imajo 4 podatkovne centre po vsem svetu za dostojen globalni doseg, ki je primerljiv s SiteGround.

Prednosti

 • 4 globalni strežniki
 • Neomejen prostor na disku

Slabosti

 • Stroški v USD

4. Hostinger – Veliki proračunski spletni gostitelj

hostinger.com

Cena: 0,99 USD
Prostor na disku: 10 GB
Podpora: Klepet v živo, vstopnice

Hostinger trenutno doživlja nekaj norega rasti in to z dobrim razlogom! Uspejo zagotoviti spletno gostovanje po zelo ugodnih cenah, hkrati pa ohranjajo visoko kakovost.

Kar nam je bilo všeč, je bil njihov postopek vkrcanja za nove uporabnike, nastavitev je bila ena najbolj gladkih, kar smo jih doživeli (in skozi leta smo bili številni gostitelji). K temu dodajte še dejstvo, da imajo strežnike po vsem svetu… tudi v Singapurju, kar je kot nalašč za avstralske spletne strani.

In v primeru, da niste zadovoljni z njihovimi storitvami, nudijo celo 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Hostinger tehnologija

Kar zadeva načrte za gostovanje, imajo običajno skupno gostovanje (to je tisto, kar potrebuje večina ljudi), WordPress gostovanje (enako kot njihovo skupno gostovanje, vendar je tu samo zato, da poudarimo, da znajo zelo učinkovito gostiti spletna mesta WP), gostovanje v oblaku , VPS in gostovanje po e-pošti. Vsi njihovi načrti so opremljeni z običajnim hitrim pomnilnikom SSD, 99,9% garancijo za čas, brezplačnim SSL itd.

Omeniti moramo njihovo nadzorno ploščo, izdelano po meri, zelo impresivno je. Medtem ko večina gostiteljev uporablja cPanel kot nadzorno ploščo za dodajanje in uvajanje spletnih mest (kar je na tej točki videti nekoliko datumsko), je Hostinger ustvaril svoje. Izgleda veliko bolj čisti kot cPanel in vsekakor predstavlja lep dodatek njihovim storitvam.

Kar zadeva podporo strankam, imajo precej podrobno bazo znanja, skupaj z vadnicami, s pomočjo katerih boste začeli. Ponujajo tudi podporo 24/7/365 klepeta v živo, če jo potrebujete.

Kot smo že omenili, imajo strežnike po vsem svetu, tako da tudi če vaš ciljni trg ni v Avstraliji, lahko preprosto izberete katero koli od naslednjih lokacij za gostovanje svojega spletnega mesta: Združene države, Združeno kraljestvo, Nizozemska, Litva, Singapur, Brazilijo ali Indonezijo.

Imajo 3 skupne načrte gostovanja, najcenejši pa samo USD 0,99 / mesec (nižje od 7,99 USD).

Prednosti

 • Enostaven za namestitev
 • Odlična predstava
 • Super cenovno
 • Hitri strežnik v Singapurju + globalno omrežje

Slabosti

 • Registracije domenskih imen .com.au še ni (kar ni pomembno, če že imate ime domene)
 • Stroški v USD

5. MediaFortress – Veliko avstralsko spletno gostovanje

mediafortress.com.au

Logotip MediaFortress

Cena: 7,70 AUD AUD
Prostor na disku: 1 GB
Podpora: Telefon, vstopnice

Začeli so leta 2009, so še vedno v 100-odstotni avstralski lasti in zagotovo dobro poznajo panogo.

Čeprav so zagotovo na dragi strani, njihov osnovni načrt pa vključuje samo 1 spletno mesto in 1 GB prostora za shranjevanje, je njihova prednost ta, da so tudi digitalna marketinška agencija, zato si ne morejo pomagati le pri gostovanju, temveč tudi pri izdelava spletnega mesta in trženje. V bistvu vse na enem mestu. Njihove storitve vključujejo spletno oblikovanje, SEO, PPC, trženje družbenih medijev, trženje e-pošte itd.

Funkcije MediaFortress

Ni nam bilo treba uporabljati njihove službe za stranke, vendar ponujajo pomoč bodisi po telefonu bodisi s pomočjo podpornih vozovnic. Ker so manjše gostiteljsko podjetje, je podpora običajno bolj osebna, ljudje, ki jim je mar za njihov ugled.

Prav tako ni pritožb glede hitrosti. Uporabljajo dobro optimizirane lokalne strežnike in zagotavljajo 99-odstotno upodabljanje, odlično za vaša povprečna poslovna mesta ali osebne bloge.

Prednosti

 • Na enem mestu
 • 100% avstralski
 • Kakovostne storitve

Slabosti

 • Draga

6. GreenGeeks – Best Green Web Hosting

www.greengeeks.com

Logotip GreenGeeks

Cena: 2,95 USD
Prostor na disku: Neomejeno
Podpora: Telefon, klepet v živo, vstopnice

GreenGeeks trenutno preživlja ogromno rast rasti. Njihova korist je, da 300% energije, ki jo porabijo, vrnejo v mrežo, zelo kul. Njihove storitve in podpora so zelo impresivni, vendar nimajo strežnikov v bližini Avstralije (še), upajmo, da jih bodo kmalu uredili. Zelo nam je všeč njihova varnostna tehnologija, ki je narejena po meri, da vse deluje čisto in gladko. Čeprav imajo ustvarjalca spletnih strani, podpirajo tudi večino večjih CMS-ov.

Greengeeks na krovu

GreenGeeks ponuja skupno spletno gostovanje (odlično za mala avstralska podjetja in bloge), gostovanje preprodajalcev, namenske strežnike, WordPress gostovanje in VPS gostovanje. Imajo tudi 30-dnevno garancijo za vračilo denarja, če niste zadovoljni z njihovimi storitvami.

Vedno so bili dobri s podporo. Ponujajo ga 24/7, po telefonu, klepetu ali vstopnicah za podporo. Njihovo podporno osebje je precej usposobljeno in je dobro usposobljeno.

Ko gre za hitrost, vedo, kako optimizirati svoje strežnike, in to kaže na hitrost, ki jo ponujajo. Uporabljajo kombinacijo hitrih SSD-jev, PowerCacherja in PHP7, da resnično poskušajo iz svojega strežnika izvleči čim več soka, z veliko konsistenco za čas delovanja. Precej impresivno!

Prednosti

 • Ekološki
 • Cenovno dostopne
 • Velika podpora
 • Neomejen prostor na disku

Slabosti

 • Ni lokalnih strežnikov

7. Panthur – Veliki avstralski spletni gostitelj

www.panthur.com.au

Panthurjev logotip

Cena: 5 AUD AUD
Prostor na disku: 10 GB
Podpora: Telefon, vstopnice

Panthur je izkušen & odličen avstralski ponudnik spletnega gostovanja, ki se je sprva začel kot nekomercialna organizacija. Ponujajo super hitre storitve spletnega gostovanja in 24/7 podporo strankam (kar je tudi strelovod). So lokalni spletni gostitelj s strežniki v državi, čeprav nimajo v tujini, če želite ciljati na druge države.

Panthur ima 3 glavne načrte, ki jih lahko dodatno prilagodite: ekonomičnost, poslovanje in Stealth gostovanje, pri čemer se vsaka raven strežniških virov povečuje, ko grete gor.

Ponujajo tudi registracijo domenskih imen in prodajalce, ki gostijo spletne oblikovalce in agencije. Pred kratkim jih je kupil Hostopia in čeprav je bilo stikalo nekoliko skalnata, je videti, da je vse normalno … vključno s hitro podporo.

Značilnosti Panthurja

Njihov najcenejši načrt se začne pri 5 USD / mesec (čeprav priporočamo, da skupaj z njihovim bronastim poslovnim načrtom dosežete popolno razmerje med vrednostjo in stroški).

Panthur nudi 24-urno podporo prek telefona in podpornih vozovnic. Običajno se zelo hitro odzovejo in večina vprašanj se hitro reši.

Kar zadeva hitrost, čeprav nimajo vtičnika za predpomnjenje po meri, kot je SiteGround…, saj se njihovi podatkovni centri nahajajo v AU, in v kombinaciji z močjo njihovih strežnikov so časi nalaganja zelo dobri po vsej plošči, samo preverite, ali ste izbrali gostovalni načrt, ki ustreza vašemu spletnemu mestu (kar pomeni, da verjetno ne bi smeli izbrati načrta gospodarstva za gostovanje velikega foruma).

Prednosti

 • Lokalni spletni gostitelj
 • Odlična predstava
 • Dobra podpora
 • 3 podatkovni centri v Avstraliji

Slabosti

 • Brez prekomorskih strežnikov
 • Samo 2 GB prostora na disku v osnovnem načrtu

8. WPHosting – Avstralski gostitelj WordPress-a

wphosting.com.au

WPHosting logotip

Cena: 19 USD
Prostor na disku: 5 GB
Podpora: Telefon, klepet v živo, vstopnice

Mi imamo radi te fante. Če imate WordPress in imate proračun (in vaš ciljni trg je v Avstraliji, saj so njihovi strežniki lokalni), boste poskrbeli, da bo vaše spletno mesto brezhibno gladko. Kot rečeno, v njihovem osnovnem načrtu ni telefonske podpore in tudi brezplačnih SSL možnosti nisem videl.

Funkcije WPhosting

Ponujajo visokokakovostno avstralsko gostovanje za WordPress, vključno s premijskimi funkcijami, kot so zaščita DDOS, vsakodnevno samodejno varnostno kopiranje in skeniranje zlonamerne programske opreme, da se ohrani vse zelo varno.

Ponujajo podporo na vseh običajnih kanalih, kot so telefon, klepet v živo in vstopnice za podporo. Ker ponujajo gostovanje v WP-ju, je njihovo podporno osebje strokovnjaki v WordPressu!

Njihovi strežniki so popolnoma optimizirani za delovanje WordPressa, kar tudi kaže. Časi nalaganja so zelo impresivni, za optimizacijo hitrosti uporabljajo SSD, PHP7, Gzip in MariaDB! Gostijo tudi nekaj resnično velikih blagovnih znamk, zato je kakovost njihovih storitev gostovanja zagotovo na mestu!

Njihov najcenejši načrt je 19 USD na mesec in prihaja s 5 GB SSD prostora za shranjevanje.

Prednosti

 • WordPress kralji gostovanja
 • Velika podpora

Slabosti

 • Verjetno ne bo delovalo, če imate proračun …
 • Ali pa ne uporabljajte WordPress-a

9. Ključnega pomena – Avstralski zeleni gostitelj spletnih strani

www.crucial.com.au

Ključni logotip

Cena: 19,90 AUD AUD
Prostor na disku: 50 GB
Podpora: Telefon, vstopnice

Odkar so začeli leta 2003, je Crucial precej zrasel, znan po svoji preprostosti. Pri 22,90 USD / mesečno pa so na voljo veliko cenejše možnosti, ki imajo več funkcij.

Ključne lastnosti

Ponujajo tudi gostovanje v WordPressu, gostovanje preprodajalcev in gostovanje VPS (ki je v 5 okusih in vključuje rešitve za Windows in Linux). Njihovi strežniki so v Avstraliji in nudijo podporo 24x7x365, kar je vedno priročno.

Ključnega pomena ponuja podporo 24x7x365 prek telefona in podpornih vozovnic. Ocene so na splošno pozitivne.

Pri lokalnih avstralskih strežnikih, ki delujejo na SSD-jih, so hitrosti solidne. Čeprav bi morda morali svojo promovirano različico PHP spremeniti v PHP7, namesto da bi PHP 5.6+ navajali kot svojo zadnjo in največjo …

Prednosti

 • Super pri gostovanju VPS
 • Preprostost ni slaba stvar
 • Kakovostne storitve

Slabosti

 • Drage gostovanje v skupni rabi

10. HostingCloud

hostingcloud.com.au

Logotip HostingCloud

Cena: 2,50 AUD
Prostor na disku: 5 GB
Podpora: Vstopnice

Novi otroci na bloku, kot novi, ki škropijo po znamki. Zagotovo so poceni in ponujajo brezplačen SSL, vendar so, tako kot večina avstralskih spletnih gostiteljev, vezani na AU, razen če uporabite CDN (ki ga na primer SiteGround in A2 gostovanje ponujata brezplačno). Izgledajo kot nalašč za mala podjetja, ki si želijo zmočiti noge.

Imata 2 načrta, enega s 5 GB prostora na disku in enega z 10 GB. Obe vključujeta odlične funkcije, kot so brezplačne migracije cPanel, 7-dnevno varnostno kopiranje in omrežna zaščita DDoS. In vse gostovanje deluje na SSD-jih največjih hitrosti.

Ker so gostitelji proračuna, nudijo podporo samo z vstopnicami, čeprav so zelo odzivni, zato na splošno palce od nas.

Kar zadeva hitrost, običajni avstralski strežniki, ki delujejo na SSD diskih. Spletna mesta delujejo tako gladko, kot je bilo pričakovano, precej dobro za proračunsko gostiteljico imho.

Prednosti

 • Poceni
 • Dobra vrednost

Slabosti

 • Mogoče potrebujejo boljše možnosti podpore
 • Brez prekomorskih strežnikov

11. Digitalni Pacifik

www.digitalpacific.com.au

Digital Pacific logotip

Cena: 6,90 AUD AUD
Prostor na disku: 1 GB
Podpora: Telefon, vstopnice

Digital Pacific se je začel leta 2000 in hitro zrasel, da je postal eden bolj znanih ponudnikov spletnega gostovanja v Avstraliji. Medtem ko imajo na voljo veliko možnosti, ko gre za možnosti gostovanja, je bila uspešnost nekoliko vprašljiva v primerjavi z drugimi gostitelji, vendar vsaj v skupnih načrtih gostovanja.

Ko smo jih preizkusili, smo jih neposredno primerjali s Panthurjem (ki ponuja cenejši načrt) in pustili, da bodo strežniki resnično strgali nekaj težkih skript, nismo bili navdušeni. Njihova podpora je bila precej odzivna (potem ko so naši testi zrušili našo spletno stran).

Všeč so nam tudi, kako prijazni so do okolja, in način vračanja skupnosti z vključevanjem v velike projekte in druge dogodke, kot je Movember.

Digital Pacific ponuja 24-urno podporo prek telefona in podporne vozovnice preko svojega odjemalskega portala. Običajno so zelo odzivni in lahko vse težave učinkovito rešujejo.

Kot večina drugih avstralskih ponudnikov spletnega gostovanja se tudi Digital Pacific osredotoča na lokalne strežnike, ki poganjajo SSD-je za shranjevanje, in deluje dobro za povprečna osebna in poslovna spletna mesta.

Prednosti

 • Izkušeni
 • Veliko izbire

Slabosti

 • Malo drago
 • Zmogljivost (morda bi se izboljšala od zadnjega testa)

12. Bluehost

www.bluehost.com

Logotip Bluehosta

Cena: 3,95 USD
Prostor na disku: 50 GB
Podpora: Telefon, klepet v živo, vstopnice

Bluehost je zdaj zelo star gostitelj, smatramo ga za enega od veteranov. Nekoč so kraljestvu upravljali skupaj s HostGatorjem (če bi bili majhno podjetje, so morali biti gostitelji), zdaj pa sta oba kupila EIG, množična korporacija, ki odkupuje čim več spletnih gostiteljev ( kot sta iPage in Fatcow, ki sta na tem seznamu).

V zadnjih nekaj letih se je Bluehost hitro spustil navzdol, kar je družbi zagotovo škodilo, k sreči v zadnjem času izboljšujejo svoje storitve in podporo, da bi lahko spet začeli premikati naš seznam.

Kar zadeva možnosti gostovanja, ponujajo skupno gostovanje, gostovanje v oblaku, WP gostovanje, VPS in namensko gostovanje.

BlueHost vam ponuja bazo znanja, video vadnice, klepet v živo, oddajo vozovnic in telefonsko podporo. Na voljo so 24/7. Pregledi glede storitve za podporo strankam BlueHosts so bili še vedno večinoma negativni. <- vendar spet delajo na tem.

Učinkovitost (vključno s hitrostjo) najcenejšega načrta skupnega gostovanja ni razkrita. Navaja le, da ima omenjeni načrt izvedbo “Standard”. Po besedah ​​predstavnika za podporo Standard Performance pomeni, da vam je dano 25 GB RAM-a, vaše spletno mesto pa se bo naložilo v 2-3 sekundah.

Po raziskavi njihove baze znanja lahko za 25,99 USD na mesec imate več CPU-ja, pomnilnika in virov. Vendar je njihov paket paket označen kot “Visoka zmogljivost”, kjer ima 80% manj računov na strežniku, kar mu omogoča, da porabi več virov na račun. S tem paketom prihaja večja hitrost in moč zaradi manjšega števila uporabnikov. Podatkovni centri se nahajajo v ameriški zvezni državi Utah, kar pomeni, da boste potrebovali CDN, kot je Cloudflare, da boste lahko dostojno naložili avstralska spletna mesta.

Prednosti

 • Brezplačni SSL
 • Veliko prostora na disku
 • Cenovno dostopne

Slabosti

 • Ameriški strežniki
 • Kamniti sloves

13. Oblaki

www.cloudways.com

Logotip Cloudways

Cena: 10 USD
Prostor na disku: 25 GB
Podpora: Telefon, klepet v živo, vstopnice

Cloudways je drugačna zver, ki uporabljajo surove strežnike drugih podjetij in vam omogočajo, da na teh strežnikih razporedite, upravljate in spremljate visokozmogljive aplikacije in spletna mesta, s čimer izrežete običajni spletni strežnik. Če ste celo rahli tehničnik, lahko s tem prihranite veliko denarja.

Sodelujejo z množičnimi ponudniki oblakov, kot so Digital Ocean, Vultr, Amazon AWS in še več. Resnična korist pri tem je ponudba gostovanja v oblaku razširljivosti. To deluje odlično za vire z velikimi viri in avstralske spletne strani… kot so ogromni forumi ali spletna mesta za e-trgovino.

Cloudways vam ponuja različne možnosti podpore, vključno z zbirko znanja, oddajo vozovnic, klepetom v živo, stranjo s statusom platforme in spletnimi obrazci za polnjenje. Preko izpolnjenih obrazcev lahko zahtevate klic, se pozanimate o prodaji in postanete partner.

Njihovi pregledi so vrhunski. Večina pregledov je navedla, da je bil njihov sistem za podporo strankam zelo hiter in hiter. Predstavniki vedo, kaj storiti, da odpravijo tako enostavne kot zapletene težave. Stranke so bile na splošno zadovoljne s storitvijo za podporo strankam.

Z najcenejšim načrtom je na voljo 1 GB pomnilnika (RAM). Strežniki temeljijo na pogonih SSD za večje hitrosti nalaganja v primerjavi s tradicionalnimi mehanskimi pogoni. Tudi strežniki so pripravljeni za PHP 7. PHP 7 je trenutno izbira spletnih razvijalcev, ki zagotavlja boljše in hitrejše delovanje spletnih strani in aplikacij v primerjavi s PHP 5.6. CloudwaysCDN omogoča tudi hitrejše hitrosti nalaganja spletnih strani po vsem svetu, kot so predpomnjeni podatki na več lokacijah po vsem svetu.

Imajo optimizirane skladbe z naprednim predpomnilnikom, kot so Memcached, Lak in Redis za pospešene odzive. Hitrosti gostovanja za WordPress in Magento so na voljo tudi zaradi predpomnilnika Breeze in predpomnilnika celotne strani. Prav tako imajo trenutno 60 podatkovnih centrov po vsem svetu, med katerimi lahko izbirate.

Prednosti

 • Visoko zmogljivo gostovanje
 • Zelo razširljiv

Slabosti

 • Težje obvladati

14. Gostovanje z vdorom

www.inmotionhosting.com

InMotion logotip gostovanja

Cena: 6,39 USD
Prostor na disku: Neomejeno
Podpora: Telefon, klepet v živo, vstopnice

InMotion Hosting je tu še en veteran, vendar se večinoma osredotočajo na poslovno gostovanje in rešitve, torej višji stroški. In spet nobenih lokalnih strežnikov. Podpora je sicer zelo dobra, kot tudi ostali paketi … zato, če ciljate na ZDA, vsekakor morate upoštevati.

Kar zadeva možnosti gostovanja, InMotion ponuja skupno gostovanje, gostovanje preprodajalcev, VPS gostovanje, namenske strežnike in specializirano gostovanje v WordPressu. Ponujajo tudi storitve spletnega oblikovanja, če lokalno ne najdete nikogar (kar bi bilo nenavadno, saj so spletni oblikovalci te dni povsod).

Poleg običajne telefonske podpore, baze znanja in podpornih vozovnic imajo tudi Skype račun, na katerega se lahko obrnete. Na splošno so ocene uporabnikov pozitivne, podpora pa je odzivna in učinkovita pri odpravljanju težav.

S kombinacijo njihovih konfiguracij strežnikov poslovnega razreda in podporo PHP7 sta hitrost in zmogljivost zelo gladka. Ponujajo tudi WordPress specializirano gostovanje za še boljšo zmogljivost spletnih strani WP.

Prednosti

 • Kakovostne storitve
 • Dober ugled

Slabosti

 • Strežniki v ZDA
 • Draga

15. GreenGeeks

www.greengeeks.com

Logotip GreenGeeks

Cena: 3,95 USD (USD)
Prostor na disku: Neomejeno
Podpora: Telefon, klepet v živo, vstopnice

GreenGeeks trenutno preživlja ogromno rast rasti. Njihova korist je, da 300% energije, ki jo porabijo, vrnejo v mrežo, zelo kul.

Njihove storitve in podpora so zelo impresivni, vendar nimajo strežnikov v bližini Avstralije (še), upajmo, da jih bodo kmalu uredili. Zelo nam je všeč njihova varnostna tehnologija, ki je narejena po meri, da vse deluje čisto in gladko.

GreenGeeks ponuja spletno gostovanje, gostovanje preprodajalcev, namenske strežnike, gostovanje WordPress in VPS gostovanje. Imajo tudi 30-dnevno garancijo za vračilo denarja, če niste zadovoljni z njihovimi storitvami.

Prednosti:

 • Ekološki
 • Cenovno dostopne
 • Velika podpora

Slabosti:

 • V bližini Avstralije še ni strežnikov

16. Gostitelj Geek

www.hostgeek.com.au

Logotip gostitelja Geek

Cena: 4,58 USD
Prostor na disku: 400 MB
Podpora: Telefon, klepet v živo, vstopnice

Tako kot Media Fortress in Netregistry, tudi Host Geek ponuja storitve digitalnega trženja poleg storitev gostovanja, ki strankam zagotavlja celoten paket, ko gre za njihove potrebe po spletnem trženju..

So cenovno ugodnejši od večine na seznamu, a njihov osnovni načrt ima le 400 MB prostora na disku, ki ga bodo ljudje zelo hitro preraščali. V Avstraliji in Singapurju imajo podatkovni center, kar jim omogoča nekoliko več dosega kot konkurenca.

Kar zadeva načrte gostovanja, imajo pakete za skupno gostovanje, gostovanje preprodajalcev, VPS, namenske strežnike in bolj specializirane načrte gostovanja za WordPress, Joomla in Magento. Specializirani načrti so dražji, vendar optimizirani za vsak CMS.

Prednosti:

 • Vse na enem mestu
 • Cenovno dostopne
 • Veliko izbire
 • V 100-odstotni avstralski lasti

Slabosti:

 • 400 MB ni veliko prostora na disku

17. WebHostingHub

www.webhostinghub.com

Logotip WebHostingHub

Cena: 4,99 USD (USD)
Prostor na disku: Neomejeno
Podpora: Telefon, klepet v živo, vstopnice

Medtem ko ponujajo neomejen prostor na disku in pasovno širino, je njihov osnovni načrt očitno polovica zmogljivosti v primerjavi z vsemi drugimi načrti. So tudi ameriški gostitelj s strežniki v ZDA, kar pomeni, da se spletna mesta nalagajo precej počasi, če ciljate na trg Aussie.

Ponujajo stvari, kot so brezplačen SSL, brezplačno selitev spletnega mesta in brezplačno ime domene, pa tudi storitve spletnega oblikovanja, če jih potrebujete. Na splošno pa ocene uporabnikov niso fantastične, zato je morda najbolje, da poiščete boljše možnosti.

Prednosti:

 • Neomejen prostor na disku
 • Brezplačni SSL, migracije spletnih strani
 • Dodane storitve spletnega oblikovanja

Slabosti:

 • Ameriški strežniki
 • Malce na dragi strani

18. Spletna stran5

 www.site5.com

Spletna stran5

Cena: 6,95 USD (USD)
Prostor na disku: Neomejeno
Podpora: Klepet v živo

Site5 ponuja dostojno storitev, toda glede na ceno, predloga vrednosti resnično ni, saj so tam boljši gostitelji, ki so cenovno ugodnejši. Njihov glavni strežnik je tudi v ZDA, zato ne bi bil odličen za avstralska spletna mesta.

Ponujajo skupno gostovanje, gostovanje preprodajalcev in popolnoma voden VPS. Vsak načrt vsebuje brezplačno selitev spletnega mesta in spodoben sistem varnostnih kopij v primeru, da gre kaj narobe.

Prednosti:

 • Kakovostne storitve
 • Enostavnost

Slabosti:

 • Malo predrago
 • Strežniki v ZDA

19. 1&1

www.1and1.com

1 in 1 logotip

Cena: 4,99 USD (USD)
Prostor na disku: 100 GB
Podpora: Telefon, vstopnice

Ti fantje so v Evropi zelo priljubljeni, vendar nimajo podatkovnih centrov v bližini Avstralije, tako da ni tako zanimivo, če ne ciljate na čezmorsko publiko.

Poleg ponudbe storitev ponujajo še veliko dodatnih storitev. Od rešitev za e-pošto do spletnih storitev trženja in registracije domen, so evropska trgovina na enem mestu za vse, kar je povezano s spletnim mestom.

Njihov najosnovnejši načrt ima 100 GB prostora na disku, brezplačen SSL in brezplačno ime domene (vsaj prvo leto).

Prednosti:

 • Vse na enem mestu
 • Veliko prostora na disku

Slabosti:

 • V bližini Avstralije ni strežnikov

20. StableHost

www.stablehost.com

Logotip StableHost

Cena: 3,50 USD (USD)
Prostor na disku: Neomejeno
Podpora: Telefon, vstopnice

Stablehost se je začel zelo majhen, preizkusili smo jih na nekaj spletnih mestih in nikoli niso imeli težav, le spodoben vsestranski gostitelj s konkurenčnimi hosting paketi. Ampak spet, njihov podatkovni center je v ZDA … tako da ni tako zanimivo za nas.

Ob tem smo navdušeni nad njihovo gručo tehnologijo gostovanja v kombinaciji s prilagojenimi različicami PHP, MySQL in Litespeed, zmogljivost je odlična!

StableHost ponuja skupno gostovanje, gostovanje preprodajalcev, VPS in gostovanje podjetij za velika mesta.

Prednosti:

 • Čisto grozdeno gostovanje tech
 • Kakovostne storitve
 • Dobra vrednost

Slabosti:

 • Strežniki v ZDA

21. WestHost

www.westhost.com

Logotip WestHost

Cena: 1 USD (USD)
Prostor na disku: Neomejeno
Podpora: Telefon, klepet v živo, vstopnice

Začeli smo z WestHostom že nekaj let nazaj, takrat so bili precej dobro dobri in jih je celo promoviral znani tržnik in ustvarjalec vtičnikov WordPress. Toda odtlej je uspešnost upadala, začeli so se pojavljati vedno več slabih pregledov … niso ravno prepričani, kje so trenutno. Toda trenutno, čeprav so zelo poceni, jih verjetno ne bi priporočali.

WestHost ponuja skupno gostovanje, VPS, namenske strežnike in gostovanje v WordPressu.

Prednosti:

 • Poceni
 • Neomejen prostor na disku

Slabosti:

 • Kamniti sloves
 • Strežniki v ZDA

22. FatCow

www.fatcow.com

Logotip FatCow

Cena: 4,08 USD (USD)
Prostor na disku: Neomejeno
Podpora: Telefon, klepet v živo, vstopnice

FatCow je star toliko, kot je bil leta 1998, in takrat so bili verjetno precej dobri. Toda EIG jih je leta 2004 kupil in fant je šel navzdol. Podpora je precej slaba, največja težava pa je hitrost, precej grozna.

V Googlu samo nekaj pregledov strank, saj je skoraj zabavno, kako so se ljudje vznemirjali z njimi.

Prednosti:

 • Nimam pojma

Slabosti:

 • Splošna kakovost storitve
 • Strežniki v ZDA

23. iPage

www.ipage.com

iPage logotip

Cena: 1,50 USD (USD)
Prostor na disku: Neomejeno
Podpora: Telefon, klepet v živo, vstopnice

Drug gostitelj EIG, ki je skoraj enaka zgodba kot FatCow, čeprav so njihove hitrosti nekoliko hitrejše. iPage je znan po zelo dragih pristojbinah za obnovo, dragih imenih domen, ni cPanela itd. itd.

Poleg tega imajo samo podatkovne centre v ZDA … tako da, resnično ni vredno vašega časa.

Prednosti:

 • Neomejen prostor na disku

Slabosti:

 • Splošna kakovost storitev
 • Strežniki v ZDA
 • Drage pristojbine za obnovo

Zakaj pregledamo spletne gostitelje za Avstralijo

Izbira prave storitve spletnega gostovanja lahko resnično spremeni razliko med uspešnim avstralskim podjetjem ali neuspešnim podjetjem. Na primer, če naše spletno mesto odpade za 2 dni, bi to lahko povzročilo izgubo v povprečju od približno 4 do 8 tisoč (v povprečju) <- da, to smo izračunali). Da bi preprečili, da bi se to komu zgodilo, smo v nadaljevanju razjasnili nekatere terminologije gostovanja in zahtevane specifikacije (stranska opomba: Vsako epsko poceni spletno gostovanje v naših 10 najboljših podjetjih podpira WordPress in vse druge pomembnejše CMS-je, če ste bili sprašujem se).

Torej, če boste šli po ročni poti pri raziskovanju najboljših avstralskih ponudnikov gostovanja in želite ustvariti svoje lastne preglede spletnih strani, so to specifikacije, na katere morate biti pozorni pri izbiri gostitelja, uživajte!

ps: Naš osebni top 5 smo dodali tudi za naslednje primerjave:

 • spletno gostovanje za NZ
 • gostovanje Irske
 • Spletno gostovanje v Veliki Britaniji
 • Kanadsko gostovanje
 • spletno gostovanje Singapur
 • splošno najboljše spletno gostovanje
 • spletno gostovanje Indija
 • spletna gostiteljica Malezija
 • Hospedagem de Brasil
 • spletni gostitelj Pakistan

Kazalo

Kako najti ponudnika spletnega gostovanja

 • Terminologija: Gostovanje domen vs Web Hosting vs Registracija domene
 • Vrste spletnega gostovanja
 • Lokacija strežnika
 • Občasni čas
 • Prostor na disku
 • Pasovna širina in prenos podatkov
 • Hitrost
 • Možnosti podpore
 • Funkcije e-pošte
 • SSL potrdila

Avstralske raziskave spletnega gostovanja

Kako najti spletno gostovanje za Avstralijo?

Terminologija spletnega gostovanja: Gostovanje domen vs Web Hosting vs Registracija domene

Preden se podrobno seznanimo s tem, kako izbrati najboljšega avstralskega ponudnika spletnega gostovanja, odgovorimo na eno najpogostejših vprašanj glede terminologije gostovanja. Kaj natančno je razlika med gostovanjem domen, spletnim gostovanjem in registracijo domen?

Registracija domenskega imena

Začnimo z registracijo domene. To se nanaša na nakup ali registracijo imena domene (yourcompany.com.au), kar lahko storite prek registrarja. Večina spletnih gostiteljev ponuja to storitev, kar pomeni, da lahko kupite svoje ime domene in spletno mesto gostite pri istem ponudniku, kar je idealna situacija, ko je podpora centralizirana. Če želite samo kupiti domenska imena in ne spletno gostovanje, je najbolje, da obiščete običajnega registrarja, kot je NameCheap. Registrarji lahko pooblastijo za prenos imen domen in jih dodelijo za IP naslove (presenečeni boste, koliko domen se vsako leto registrira, samo preverite našo spletno stran s podatki o porabi za nekaj močnih številk).

Pojasnjeno spletno gostovanje

posodabljanje imenskih strežnikovNaslednje spletno gostovanje. To se nanaša na spletni prostor, v katerem gostite datoteke, ki sestavljajo vaše spletno mesto, zato ste na tej strani, da najdete odličnega spletnega gostitelja za svoje spletno mesto. Ko ste registrirali ime domene, ga nato usmerite v svoj prostor za gostovanje, da se bo spletno mesto prikazalo v brskalnikih. Običajno povežete svoje ime domene in ponudnika spletnega gostovanja tako, da posodobite strežnike imen domen. Strežniki imen so v bistvu strežniki, ki so v lasti spletnih gostiteljev, posebej za upravljanje imen domen, povezanih z njihovimi strankami. Skupna oblika je nekaj podobnega kot ns1.yourwebhost.com, ns2.yourwebhost.com.

Če želite povezati 2, v registratorje preprosto prilepite strežnike imen gostiteljev v polja strežnika imen v nastavitvah domen. Ampak še enkrat, če isto ime domene kupite istočasno, ko kupite paket spletnega gostovanja, pri istem ponudniku to storijo za vas. Potem je vse, kar morate storiti, namestiti svoj najljubši CMS in voila, vaše spletno mesto je v živo. Napisali smo celo obsežen vodnik o tem, kako spletno stran sestaviti iz nič, poglejte.

Gostovanje domen

Končno gostovanje domen. To v resnici ni stvar, gostovanje domen je kombinacija registracije domen in gostovanja spletnih strani, ki jo ljudje, ki dejansko iščejo spletno gostovanje, domnevno uporabljajo, vendar ne poznajo pravilne terminologije, zato iščejo “domeno gostovanje v Avstraliji”.

V redu, zdaj, ko je to jasno, začnimo!

Kakšne so vrste spletnega gostovanja?

Obstajajo 4 glavne vrste gostovanja: Poceni gostovanje v skupni rabi, VPS gostovanje, namensko gostovanje, & Gostovanje preprodajalcev. Za večino tistih, ki to berejo (vključno s tistimi, ki iščejo poslovno spletno gostovanje), boste želeli poiskati poceni način spletnega gostovanja (deljeno gostovanje), saj je kot nalašč za mala in srednje velika podjetja.

Zgodba je drugačna, če poskušate prodati tisoč izdelkov v spletu ali imate uspešen forum, v tem primeru pa je boljša možnost namenskega gostovanja ali VPS..

Preden nadaljujemo in naredimo spletno gostovanje primerjave teh vrst gostovanja, morate resnično razumeti svet gostovanja: 99,9% časa dobite tisto, za kar plačate.

Skupno gostovanje

Če je vaš glavni fokus iskati poceni storitve spletnega gostovanja, zaradi tega si prišel. Čeprav obstajajo podjetja, ki ponujajo brezplačne pakete za spletno gostovanje, ponavadi ne trajajo dolgo zaradi prevelikih omejitev. Kar skupno gostovanje pomeni, da bo vaše spletno mesto gostilo strežnik s kopico drugih spletnih strani. Koliko drugih spletnih strani? Odvisno je od ponudnika gostovanja. Nekatera podjetja na en fizični strežnik postavijo kar 100 spletnih strani, medtem ko nekatera gostijo 20 spletnih mest ali manj. Za ljudi, ki iščejo posebej majhne do srednje poslovno spletno gostovanje za Avstralijo, deljeno gostovanje je najverjetneje najboljša vrednost spletnega gostovanja za vas. Skupno gostovanje se lahko uporablja celo za gostovanje spletnih mest za e-trgovino (odvisno od velikosti spletnega mesta). Kakor koli, predstavimo prednosti in slabosti skupnega gostovanja.

Prednosti:

 • Sorazmerno poceni s stroški gostovanja spletnih strani, ki se začnejo tako nizko kot 3,95 USD na mesec
 • Vse deluje izven škatle
 • Za pripravo in delovanje spletnega mesta ne potrebujete tehničnega znanja
 • Iz preprostega cPanela lahko naredite skoraj vse
 • Običajno je na voljo namestitveni skript z enim klikom za WordPress & drugi glavni CMS-ji, kot so Joomla, Drupal itd.
 • Večina gostiteljev ima načrte za oba Linux gostovanja & Gostovanje Windows (in najpogostejši jeziki, kot so PHP, Java in drugi)

Slabosti:

 • Vaše spletno mesto se lahko nalaga počasi, če je strežnik preobremenjen s preveč mest.
 • Odprti ste za varnostne grožnje, tudi če ne delate nič narobe.
 • Nekdo od vaših sosedov lahko porabi več sredstev in posledično boste imeli slabšo uspešnost spletnega mesta.

Upoštevajte, da niso vsi načrti gostovanja v skupni rabi enaki. Obstajajo načrti, ki zagotavljajo uspešnost, podobno VPS (kot večinoma ameriški ponudniki gostovanja WordPress). Te gostovalne načrte boste prepoznali po njihovi ceni (precej draga) – je lepo razmerje med poceni spletnim gostovanjem in super-premium poslovnim spletnim gostovanjem. Deljeno gostovanje je dobro za bloge in majhna spletna mesta, ki ne zahtevajo veliko virov.

Če spodoben gostitelj v skupni rabi s predpomnilnikom in CDN-jem dosežete neverjetne rezultate. Spodaj je posnetek časa nalaganja enega od naših stranskih projektov, ki se pingira iz Melbourna (ja, to spletno mesto se naloži manj kot sekundo!).

hitrostni test

Cpanel – hitra razlaga

Hitro besedo o Cpanelu, najbolj uporabljeni nadzorni plošči v industriji gostovanja (to velja za večino vrst gostovanja). Če ga ne poznate, ne skrbite, Cpanel je zelo enostaven za uporabo in ponavadi je na voljo z namestitvijo v enem kliku za WordPress, Joomla, & številni drugi sistemi. Če v resnici vidite, da ima določen spletni gostitelj v Avstralini Cpanel pod navedenimi funkcijami, je to plus! Avstralski gostitelji, ki uporabljajo lastne nadzorne plošče, imajo lahko nekaj težav (osebna izkušnja).

VPS gostovanje

VPS pomeni Virtual Private Server. VPS gostovanje je posebna vrsta storitve gostovanja, kjer ponudniki gostovanja ustvarijo več virtualnih strežnikov na enem fizičnem strežniku. Če ste se kdaj igrali z virtualnimi stroji, že veste, o čem govorim. Čeprav se morda zdi znano, se to zelo razlikuje od gostovanja v skupni rabi. Podjetja ponavadi ponujajo dve vrsti VPS gostovanja:

 • VPS s samostojnim upravljanjem nadzorujete vse vidike strežnika, vključno s tehničnimi zadevami.
 • Upravljavec VPS, podjetje za gostovanje, upravlja večino tehničnih stvari, medtem ko se osredotočate predvsem na vaše poslovanje. Ta možnost je dražja.

Stroški spletnega gostovanja za storitve VPS se gibljejo od 30 do 100 dolarjev na mesec in se navadno uporabljajo tudi za gostovanje strežnikov iger (zato je primerno za gostovanje v Minecraft-u). Predložimo prednosti in slabosti.

Prednosti:

 • Na virtualnem strežniku dobite svoj CPU, RAM in Storage
 • Bistveno boljša zmogljivost
 • Popoln nadzor in korenski dostop

Slabosti:

 • Veliko dražje od cenovno dostopnejšega skupnega gostovanja.
 • Za vzdrževanje strežnika boste morali imeti tehnično znanje
 • Če ni, boste morda morali najeti sistemskega skrbnika

Namensko gostovanje

Namensko gostovanje strežnikov je najmočnejša možnost od vseh. Namesto da bi morali deliti vire z drugimi – kar je v bistvu pri obeh zgornjih 2 gostovalnih vrstah, dobite popolnoma funkcionalen fizični strežnik sam. To je tako dobro kot za uspešnost strežnika. Toda na slabi strani je namensko gostovanje neumno drago. Zato je tovrstno gostovanje namenjeno predvsem velikim podjetjem, ki imajo spletna mesta in spletne aplikacije, ki intenzivno uporabljajo vire. Cene se običajno začnejo pri 100-200 USD na mesec.

Gostovanje preprodajalcev

Avstralsko gostovanje preprodajalcev običajno uporabljajo le spletne agencije ali posamezni spletni oblikovalci, ki želijo začeti gostovati pri svojih strankah. Ti načrti vam omogočajo, da ustvarite različne račune na stranko in jih upravljate z ene same nadzorne plošče (po možnosti WHM v kombinaciji s Cpanelom), nastavite pasovno širino & omejitve prostora, omejitve domen v dodatku in še veliko več. Načrti za prodajalce so vsekakor dražji od vašega običajnega paketa gostovanja, saj omogočajo gostovanje več spletnih mest, vsako s svojim Cpanelom.

Strežniki spletnega gostovanja v Avstraliji

Lokacije strežnika spletnega gostitelja: v Avstraliji ali zunaj nje?

Če imate sedež v Avstraliji, bi morali poiskati spletnega gostitelja, ki je v Avstraliji ali je blizu njega, to je tako preprosto. Zakaj? Ker če na primer gostite svoje spletno mesto na strežniku v ZDA, boste verjetno naleteli na zabavne težave, kot so zamik, počasnejši časi nalaganja, zamude itd. Lokacija strežnika je pomembna, vendar ne skrbite za to na ravni mesta , zato ni važno, če iščete najboljše spletne gostitelje v Brisbaneu, Sydneyu (kot je Digital Pacific) ali Melbournu… razlike v hitrosti tako ali tako ne boste opazili.

Uporaba CDN: Going Global

Če rečem, to samo zato, ker vaše spletno mesto gostuje na določenem strežniku na določeni lokaciji, ne pomeni, da ne morete hitro nalagati časa po vsem svetu v vsaki državi. S pomočjo CDN lahko svojo spletno stran postrežete povsod z minimalnim zaostankom.

CDNCDN ali omrežje za dostavo vsebine je geografsko porazdeljeno omrežje strežnikov, ki bo uporabljalo lokacijo obiskovalcev spletnega mesta za prikazovanje predpomnjene različice vsebine spletnega mesta iz najbližjega vozlišča ali strežnika. To ne samo da pomaga pri naloženih časih, ampak lahko tudi blokira neželeno pošto, poveča varnost in vas zaščiti pred morebitnimi napadi DDOS. Eden izmed najbolj priljubljenih CDN-jev je CloudFlare, dejansko imajo brezplačen načrt in veliko spletnih gostiteljev se z njimi brez težav integrira..

Uptime strežnika

Vedeti morate, ali se lahko zanesete, da bo vaše avstralsko gostiteljsko podjetje zagotovilo stabilne strežnike in povečalo čas delovanja strežnika. Začeli smo slediti tako celotnemu času delovanja kot odzivnim časom za glavne storitve gostovanja na naši spletni strani s statusom spletnega gostitelja. Večina ponudnikov spletnega gostovanja vam bo zagotovila 99,9% uptime. Žal pa to ni vedno tako, vendar odlično deluje pri ohranjanju maksimalnega časa delovanja. Potrebujete zanesljivega ponudnika spletnega gostovanja.

Prostor na disku

Količina pomnilnika pomeni, koliko datotek lahko naložite v strežnik. Za bloge in majhna spletna mesta v Avstraliji ne boste potrebovali več kot nekaj GB, kar ponuja večina poceni spletnih ponudnikov gostovanja. Če pa želite gostovati na večjem spletnem mestu, bi morali dobiti načrt gostovanja z večjo kapaciteto za shranjevanje. Poskrbite, da boste dali prednost podjetjem, ki uporabljajo SSD pogone za shranjevanje podatkov namesto običajnih trdih diskov. Shranjevanje SSD omogoča do x10 boljše pri hitrosti branja in pisanja.

Pasovna širina in prenos podatkov

Mnoge storitve gostovanja spletnih mest promovirajo te dve stvari kot eno. Vendar so popolnoma drugačni. Pasovna širina je hitrost prenosa podatkov. Prenos podatkov na drugi strani predstavlja podatkovni promet, ki ga ustvari vaše spletno mesto – običajno se meri in omeji na mesec. Prenos podatkov je odvisen od tega, koliko obiskovalcev imate in kako velike so vaše datoteke. Bodite prepričani, da preverite, kakšna je omejitev za načrt gostovanja, ki ga želite izbrati. Nekateri Avstralci gostijo neomejeno pasovno širino in prenos podatkov.

Hitrost in odzivni čas

Hitrost strežnikaČeprav se ta morda zdi enostaven, je pravzaprav večplasten. Večina ljudi meni, da je najhitrejša storitev spletnega gostovanja kombinacija uspešnosti strežnika + avstralska lokacija, kar pomeni, da dokler strežnik nemoteno deluje in je lokacija podatkovnega centra v Avstraliji (kot je že omenjeno), bi moralo biti vredu. To vsekakor ni tako.

V resnici obstaja več spletnih gostiteljev s strežniki v Singapurju ali v tujini, ki presegajo tiste s strežniki v AU (na primer Hostinger). Resnica je, da najboljši gostitelji običajno uporabljajo prilagojene sisteme in skripte, da iz svojih podatkovnih središč iztisnejo čim večjo zmogljivost. Če to združite z vrhunsko strojno opremo in funkcijami, kot so predpomnjenje na strani strežnika, podpora PHP7, integracija LiteSpeed, bo avstralska konkurenca za spletno gostovanje izstrelila iz vode. Pravilna konfiguracija strežnika lahko resnično spremeni, kar zadeva čas nalaganja in hitrost, samo preverite v naši primerjavi spletnega mesta SiteGround v primerjavi s HostGatorjem (in ne pozabite, hitrost spletnega mesta je po Googlu zdaj dejavnik razvrščanja, zato je pomembno tudi za SEO).

Z orodjem ping Keycdn uporabljamo za preverjanje odzivnih časov za ponudnike gostovanja spletnih strani.

(nazaj na primerjalno tabelo)

Pomoč strankam

Če iščete posebej najboljše spletno gostovanje, želite zagotoviti, da je njihova skupina za podporo zanesljiva. Najprej si ogledamo število možnosti podpore in njihove odzivne čase. Te lahko vključujejo telefonsko podporo, klepet v živo, podporne vozovnice, podrobno bazo znanja in celo video vadnice.

Ugotovili smo, da so podporne vozovnice še vedno najučinkovitejši način za reševanje večine težav, poleg tega pa so tudi najbolj razširljive za spletni strežnik (kar je ključnega pomena, ko se celoten strežnik spusti in prejme velik priliv pritožb).

Potem moramo razmisliti, če gostitelj odda svojo podporo ali če ima lastno, obe možnosti imata svoje prednosti in slabosti, pri čemer je zunanja podpora boljša zaradi nadgradljivosti in doslednosti, toda lastna podpora je ponavadi hitrejša in bolj dobro poznajo.

Funkcije e-pošte

Če želite celoten paket gostovanja pri enem samem ponudniku, morate preveriti, ali obstajajo funkcije e-pošte (običajno bolj pomembno za ljudi, ki iščejo poslovno spletno gostovanje, saj bodo verjetno potrebovali več e-poštnih naslovov). Niso vse storitve spletnega gostovanja, s katerimi lahko ustvarite e-poštne račune za svoje domene. V tem primeru preverite, ali nudijo vmesnik za spletno pošto, morda ponudite neomejeno e-pošto (običajno ni tako, vendar nikoli ne veste) in integracijo z zunanjimi storitvami. Pazite tudi na omejitve. Nekateri ponudniki vam omogočajo ustvarjanje do 100 e-poštnih naslovov ali pošiljanje 200 e-poštnih sporočil na uro.

Varnostne kopije spletnega gostitelja

Varnostne kopije so zelo pomembne, vendar je na žalost pri večini ljudi nizko. Boste morali varnostno kopirati spletno mesto, baze podatkov in e-poštne datoteke (v najboljšem primeru z dnevnimi varnostnimi kopijami). Preverite, ali podjetje ponuja varnostne kopije in kako pogosto varnostno kopirajo datoteke. Ugotovite tudi, kako lahko obnovite datoteke, če gre kaj narobe. Nekatera podjetja zaračunavajo obnovitev varnostnih kopij, nekatera pa storitev ponujajo brezplačno.

Število domen / baz podatkov Addon

To je pomembno, če nameravate gostiti več kot eno spletno mesto z načrtom gostovanja spletnega mesta. Cene cenejših gostovanj so pogosto omejene na samo eno spletno mesto.

Če rečem, če vidite super poceni načrte z neomejenimi domenami, vedite, da bo skupna zmogljivost najverjetneje hitro padla navzdol, če boste dodali več domen. To je zato, ker se strežniški viri ne bodo spreminjali glede na število domen, ki jih uporabljate, kar bo povzročilo resnično slabo delovanje na vseh vaših spletnih mestih.

SSL potrdila

Zavarovanje vašega spletnega mesta s certifikatom SSL hitro postane zahteva in ne možnost, zato ga ne potrebujejo samo spletna mesta za e-trgovino, ampak tudi vsa druga spletna mesta. Google bo celo spletna mesta, ki niso https, označila kot nezanesljiva, kar bo vplivalo na vaše stopnje menjave. SSL (Secure Sockets Layer) je v bistvu tehnologija za vzpostavitev šifrirane povezave med strežnikom (spletnim gostiteljem) in odjemalcem (brskalnikom). SSL omogoča varno pošiljanje osebnih podatkov, kot so številke kreditnih kartic in podatki o prijavi.

SSL certifikat Avstralija

Ko raziskujete potencialne spletne gostitelje, preverite, ali ponujajo brezplačne SSL certifikate (po možnosti z enostavno namestitvijo z enim klikom, kot je SiteGround). Če tega ne storijo, lahko še vedno dobite brezplačno potrdilo od Let’s Encrypt in prosite svojega gostitelja, naj vam ga namesti. Kot rečeno, bi moralo najboljše spletno gostovanje Avstralije to ponudbo ponuditi brezplačno.

Globalno omrežje strežnikov

In to je to, morda bi bilo pretirano zajeti vse točke, vendar le korak za korakom. Morda celo ustvarite preglednico in zabeležite vse specifikacije za avstralska podjetja za spletno gostovanje, ki jih najdete, tako da imate preprost pregled.

ALI

Pogosto zastavljena vprašanja

Kaj je najboljše spletno gostovanje za mala podjetja?

Po našem mnenju je najboljši spletni strežnik za mala podjetja Hostinger. Iskreno je najboljša ponudnica, če pogledate na kakovost njihovih storitev. Hostinger ponuja 10 GB prostora na disku na svojem osnovnem načrtu, na voljo pa je z brezplačnim SSL, SSD gostovanjem, 24/7 podporo in 30-dnevno garancijo vračila denarja. Prav tako so zelo varni, da so strežniki vedno varni in nemoteno delujejo.

Koliko je spletnega gostovanja na leto?

Spletno gostovanje lahko stane kar 20 dolarjev na leto, čeprav bi bilo to poceni. Če želite kakovostnega spletnega gostitelja za vaše poslovno spletno mesto ali blog, potem lahko pričakujete, da boste plačevali približno 60 dolarjev na leto. Lahko bi bilo dražje, če želite gostovati na večjih spletnih mestih, kot so trgovine z e-trgovino, ker boste morda potrebovali več prostora na disku ali v CPU-ju in RAM-a..

Kako lahko brezplačno gostim svojo spletno stran?

Svojo spletno stran lahko brezplačno gostite z WordPress.com in podobnimi storitvami. Skrbijo za vse, vendar se boste zataknili s poddomeno in ne bolj profesionalno domeno (yourbusiness.com.au). Z WordPressom bi bilo to yourbusiness.wordpress.com, druge storitve, ki ponujajo podobno brezplačno gostovanje, bi bile Wix in Blogger.

Lahko gostim svoje spletno mesto v Googlu?

Google ne gosti običajnih spletnih mest ali poslovnih spletnih mest, za gostovanje vašega spletnega mesta potrebujete posebnega ponudnika spletnega gostovanja. Google ima storitev Blogger, ki vam omogoča, da brezplačno dobite osnovno spletno mesto, vendar boste vezani na poseben sistem za upravljanje vsebine brez večje prilagodljivosti oblikovanja.

Ali lahko v računalniku gostim svoje spletno mesto?

V računalniku lahko gostite svoje spletno mesto z lokalno namestitvijo. WAMP je pravilen izraz, ki ga lahko uporabite, za namestitev celotnega sklada pa lahko uporabite WampServer. To ni zelo enostavno, če niste seznanjeni s stvarmi, kot so MySQL, PHP, Apache itd. Najlažje bi bilo slediti spletnemu priročniku o lokalni namestitvi WordPress-a.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map