9 najboljših gradnikov spletnih strani (primerjava) |

graditelji spletnih straniKaterega graditelja spletnih strani izbrati?


Na trgu je 50+ različnih ustvarjalcev spletnih strani.

Vsako od teh orodij vam obljublja, da boste spletno mesto ustvarili enostavno in z nizkimi stroški.

Kako pa je z njihovo dejansko uporabnostjo in zmogljivostjo? Kaj pa prilagodljivost – ali lahko ustvarite spletno trgovino ali blog?

Odločili smo se, da bomo porabili nekaj časa in denarja za registracijo, preizkušanje in pregled 9 najbolj priljubljenih ustvarjalcev spletnih strani.

Z vsakim ustvarjalcem smo izdelali tudi preprosto 5-minutno testno mesto in spremljali njihovo uspešnost in hitrost delovanja 12+ mesecev.

Toda najprej:

Kdo naj uporablja graditelja spletnih strani? Je to za vas?

Ob pravilni uporabi so ustvarjalci spletnih strani fantastično bogastvo. Žal niso primerni za vse. Kot rečeno, verjetno vam ustreza če želite ustvariti:

 • Spletna stran za mala podjetja
 • Osebno spletno mesto (blog)
 • Spletno mesto e-trgovine (spletna trgovina) za prodajo izdelkov ali storitev

… In želite hitro in poceni.

Verjetno je ne za vas, če:

 • Ste izkušen spletni razvijalec / oblikovalec, ki pozna HTML, CSS in PHP
 • Ustvariti želite spletno mesto, ki je zelo zapleteno in veliko

Popolno razkritje: Na hostingfacts.com zaslužimo provizijo, če na koncu kupite graditelja spletnega mesta prek povezav v tem pregledu. Zahvaljujemo se vam za podporo (glejte naš postopek pregleda).

9 najboljših ustvarjalcev spletnih strani leta 2020

Tu je 9 najbolj priljubljenih ustvarjalcev spletnih mest:

1. Wix.com

Domača stran Wix

 • Prednosti uporabe Wixa 

+ Zelo enostaven za uporabo (povleci in spusti)
+ Brezplačna različica & na voljo brezplačna preizkusna različica
+ 630+ tem in predlog
+ Dobro za spletne strani, bloge, spletne trgovine
+ Zanesljiva zmogljivost
+ AI builder (5min spletno mesto)
+ 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

  • Slabosti uporabe Wixa

Brez klepeta v živo, vstopnice / samo telefon
E-poštni računi doplačilo

Prihaja graditelj spletnega mesta Wix 630 tem ki so primerna za številna podjetja, posameznike in neprofitne organizacije.

Svoje teme so razvrstili po fotografiji, portfelju, potovanjih, hrani, lepoti in še več. Poleg tega imajo še veliko tem, ki so najbolj primerne za blog, spletno trgovino ali poslovno spletno stran:

Predloge za Wix

Poleg več tematskih zasnov Wix svojim uporabnikom omogoča tudi izbiro med 100+ različnimi pisavami, če pa to ni dovolj, lahko naložite tudi lastne pisave po meri. Če za svoje spletno mesto potrebujete kakršne koli slike, vsebujejo knjižnico z več kot 1000+ slikami zalog.

Z Wixom lahko ustvarite galerijo, ki prikazuje vaše delo. Vključujejo tudi brezplačno favicon in izdelovalec logotipov. Če nimate logotipa za svoje spletno mesto, vam lahko to orodje zagotovo pomaga (ko tudi nimate oblikovalskih sposobnosti).

Prav tako je pošteno reči, da je Wix nekaj več kot le »ustvarjalec spletnih strani«. Z Wixom lahko ustvarite spletno trgovino za prodajo svojih izdelkov, ustvarjanje kuponov in pošiljanje e-poštnih novic.

Poleg tega je Wix za razliko od mnogih drugih priljubljenih orodij za izdelavo spletnih strani vključil funkcijo povleci in spusti – zaradi tega je izdelava spletnega mesta čim enostavnejša. Tukaj je opisano, kako deluje povleci in spusti na Wixu:

Wix urejevalnik povleci in spusti

Povleci in spusti je funkcija Wix, ki vam omogoča preprosto reorganizacijo spletnega mesta, dodajanje razdelkov / blokov in spreminjanje, ki objavo in spremembe na vašem spletnem mestu skoraj takoj.

Poleg tega so nedavno dodali novo funkcijo, ki se imenuje ADI. Skratka, AI ustvari popolnoma edinstveno spletno mesto za vas v manj kot nekaj minutah. Z le nekaj preprostih vprašanj bo Wix AI oblikoval spletno mesto, ki je primerno za vaše podjetje in potrebe. Nobeni dve mesti ne bosta videti enako, kar pomeni, da lahko dobite spletno mesto po meri.

Uporabniki Wixa lahko svoje spletno mesto urejajo tudi v drugih napravah, kot jih imajo aplikacije za iOS in Android na voljo. Nenazadnje lahko na eno spletno mesto dodelimo več urednikov / avtorjev, kar je dobro, če imate večjo ekipo ali organizacijo, ki bo upravljala spletno mesto / trgovino. Njihova podpora je na voljo prek telefona in vstopnic.

Ko se prijavite z Wixom, bodo tudi oni odgovorni za gostovanje vašega spletnega mesta in zagotavljanje hitrega nalaganja. V zadnjih 12 mesecih smo imeli stalno 99,98% in hitrost strani 412 ms, kar je dobro v primerjavi z mnogimi drugimi.

Wix ponuja tudi brezplačen načrt preizkušanja njihove storitve. Vsakdo lahko ustvari račun in takoj začne graditi spletno mesto. Edino opozorilo je, da ne morete povezati svojega lastnega imena domene in vaše spletno mesto bo imelo oglase Wix. Če vam je všeč to, kar ste ustvarili, lahko vedno nadgradite pozneje.

Pregled cen:

 • Vsi načrti imajo 14-dnevno brezplačno preizkusno različico
 • Vsi načrti vključujejo SSL (https: //)
 • Vsi letni načrti vključujejo brezplačno ime domene za 1 leto, kasneje obnovljeno za 12,95 USD na leto
 • Najcenejši načrt stane 13 dolarjev na mesec in vključuje 2 GB pasovne širine in 3 GB prostora za shranjevanje
 • Najcenejši načrt e-trgovine začne 23 USD / mesečno in vključuje neomejeno pasovno širino in 20 GB prostora za shranjevanje
 • Vsak e-poštni račun stane 6 $ na mesec prek Google Suite

Naše preskusno mesto je izdelano z Wix.com
Podatki o času delovanja in hitrosti Wix-a

2. ConstantContant.com (CTCT Builder)

 • Stalni stik Builder

  Prednosti uporabe CTCT Builderja

+ Enostaven in enostaven za uporabo
+ Brezplačna različica
+ Vključuje gradbenika AI
+ 24/7 podpora za klepet v živo
+ Velika izbira brezplačnih slik
+ 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

  • Slabosti uporabe CTCT Builderja

Uporablja postavitve namesto predloge
– Urejanje / prilagajanje slik je težko

Constant Contact Builder strankam ponuja vodeni čarovnik AI, ki izdela popolnoma spletno mesto po meri, na katero lahko dodate predloge za vsebino in prilagojene slike.

Izdelovalec AI samodejno ustvari mobilno spletno mesto to bo videti osupljivo na vseh napravah. Urejanje na novo ustvarjenega spletnega mesta je enostavno z vnaprej izdelanimi možnostmi, orodji za urejanje besedila, barv in slik (vsebuje tudi integracijo z Unsplash, ki vam omogoča dostop do več kot 1 milijon kakovostnih slik). Poleg tega ponuja avtomatizacija e-pošte, vtičniki drugih proizvajalcev in podpira samodejno sinhronizacijo z družabnimi omrežji.

Predloge za stalno gradnjo stikov

Vsako spletno mesto, ustvarjeno s programom Constant Contact Builder, temelji na robustni in hitri mreži za distribucijo vsebine (CDN), ki obiskovalcem omogoča, da kadar koli dobijo najhitrejšo različico za nalaganje. To spletno mesto proizvajalec ponuja Izdelovalec logotipov z AI napajanjem kar pomeni, da vam ne bo treba skrbeti, da boste pravilno brandirali.

Stalni stik AI-graditelja je enostavno delati. Odgovoriti morate le na nekaj vprašanj in ustvarjalec spletnega mesta ustvari prilagojeno spletno mesto na podlagi vaših odgovorov.

Lahko preprosto dodate nove strani in urejate razdelke ter prilagajate postavitve s pomočjo gradbenika z AI, kar omogoča hitro in enostavno ustvarjanje spletnega mesta v nobenem trenutku.

Spletni oblikovalec za stalne stike

Constant Contact Builder ponuja integracijo z večjimi plačilnimi prehodi, vključno s Paypalom in Stripeom.

Integracija s knjižnico slik Unsplash omogoča strankam dostop do več kot milijon kakovostnih slik, kar lahko bremeni fotografiranje z visoko ločljivostjo in nenehno pridobivanje kakovostnih fotografij iz vaših rok.

To spletno mesto proizvajalec ponuja brezplačen načrt (ni potrebna kreditna kartica) in ima 30-dnevno garancijo vračila denarja. Brezplačni načrt vam ponuja priložnost, da se navadite na platformo in se odločite, ali jo želite pozneje nadgraditi z dodatnimi funkcijami. Vendar je seznam naročnikov po elektronski pošti omejen na brezplačni načrt.

Razlog, zakaj je ta platforma tako mogočna rešitev za trženje po e-pošti, je, da vam daje možnost pošiljanja ciljanih e-poštnih sporočil, ki jih lahko prilagodite. Ponuja tudi odlične funkcije, kot so analitika spletnih strani, obrazci za zajemanje svinca in možnost registracije dogodkov, ki vam lahko pomagajo pri udeležbi na dogodkih.

Platforma ponuja a 24/7 klepet v živo, podpora za e-pošto in telefon. Prav tako je Constant Contact Builder pametna možnost za lastnike e-trgovine, saj platforma strankam omogoča, da vzpostavijo spletno trgovino tudi med uporabo brezplačne preskusne različice. Poleg tega za stranke, ki bodo prejele načrt Business Plus, ni plačljivih transakcijskih stroškov.

Naše preskuševalno mesto s konstantnim gradnikom stikov je pokazalo 99,98-odstotno stabilno čas delovanja in hitrost strani 264 ms. Vse v celoti, Constant Contact Builder je dobra in cenovno ugodna možnost za mala podjetja, e-poštne prodajalce in lastnike podjetij, ki ne želijo trgati v dolgotrajen postopek oblikovanja spletnega mesta..

Pregled cen:

 • Na voljo brezplačen načrt
 • Vsi načrti vključujejo brezplačno SSL potrdilo (https: //)
 • Vsi plačani načrti imajo brezplačno domeno za 1 leto, kasneje obnovljeno za 22,00 USD / leto
 • Cenejši plačani načrt stane 10 dolarjev na mesec in vključuje neomejeno pasovno širino in shranjevanje
 • Elektronsko poslovanje je vključeno tudi v brezplačni načrt, vendar je omejeno na 3 izdelke in ima 3% transakcijsko provizijo (neomejeno in 0% provizijo pri načrtu Business Plus)

Naše testno mesto je bilo narejeno s sistemom ConstantContact.com
Podatki o podaljšanju in hitrosti gradbenika CTCT

3. SITE123.com

 • SITE123

  Prednosti uporabe SITE123

+ Dobro za majhna spletna mesta, kot so blogi
+ Brezplačen omejen načrt z oglasi
+ Lahko dodate funkcijo spletne trgovine
+ Lahko dodate galerijo
+ Funkcija prevajanja spletnega mesta

  • Slabosti uporabe strani SITE123

Brez vlečenja in spuščanja
– Ni vse popolnoma prilagodljivo

SITE123 je preprost graditelj spletnih strani, ki vam omogoča, da v nekaj klikih ustvarite spletno mesto, blog ali spletno mesto za e-trgovino z majhnimi podjetji. Začnete lahko z uporabo nekaterih kakovostnih predlog – vse predloge SITE123 so popolnoma odzivne in optimizirane za mobilne naprave.

Predloge SITE123

SITE123 je prilagodljiv pri nalaganju slik, spreminjanju pisav in barvnih shem ter prilagajanju strukture in oblikovanja domače strani novega spletnega mesta, čeprav predloge ne morete spremeniti, ko bo vaše spletno mesto javno. Platforma ima na stotine brezplačnih slik in dostop do knjižnice Googlovih pisav. Vgrajuje aplikacije z le nekaj kliki in lahko poveže na 25 različnih platform socialnih medijev.

Ta poseben ustvarjalec spletnih strani ponuja alternativo ustvarjalcem spletnih strani, ki jih povlečete in spustite, tako da izberete strankam poenostavljeno možnost, ki jim omogoča, da naložijo svojo vsebino v postavitev žičnega okvira. Tu je opozorilo, da čeprav uporaba enostavnega vmesnika pospeši postopek nastavitve, zmanjša prilagodljivost.

Kar SITE123 še posebej razlikuje od drugih ustvarjalcev spletnih strani je, da strankam omogoča ustvarite večjezične spletne strani. To je dobra možnost za mednarodna podjetja, saj jim ne bo treba imeti več spletnih mest v drugih jezikih, ampak preprosto dodatne jezikovne različice svojega spletnega mesta.

SITE123 strankam pomaga obogatiti vsebino svojega spletnega mesta, tako da jim ponuja obsežen seznam vtičnikov za spletna mesta, vključno z analitičnimi orodji, podporo za klepet v živo, trženje in orodja za spletne skrbnike.

Platforma ponuja spodobno SEO funkcionalnost – stranke lahko urejajo meta in naslove, prilagajajo URL-je in dodajo alt besedilo slikam. Google Analytics je tudi del seznama vtičnikov spletnega mesta SITE123.

Ta platforma ponuja 24/7 klepet v živo in telefonska podpora za kakršno koli tehnično pomoč. Ponujajo tudi dostop do njihovega centra znanja, napolnjenega z brezplačnimi vodniki o uporabi svojih orodij in funkcij, stranke pa si lahko za več informacij ogledajo tudi vaje za izdelavo spletnih strani na svojem Youtube kanalu..

S SITE123 lahko preprosto aktivirate svojo e-poštno sporočilo, ki je ključnega pomena za promocijo spletnega mesta in poslovni ugled.

SITE123 Zaledje

Stranke lahko prek platforme sprejmejo spletna plačila PayPal in Stripe. Kode kuponov lahko pošljete tudi prek družbenih medijev in e-poštnega trženja. Poleg tega SITE123 ponuja brezplačen SSL certifikat, s katerim zagotovite, da ne boste imeli nobenega nepooblaščenega dostopa.

V zadnjih 12 mesecih je SITE123 dosegel 99,87-odstotno stalno upodabljanje in hitrost strani 724 ms. Na žalost SITE123 preprečuje, da bi Pingdom sledil njihovim spletnim mestom, o tem smo prosili podporo za klepet v živo, vendar nam niso mogli pomagati..

Pregled cen:

 • Na voljo je brezplačna različica
 • Vsi načrti vključujejo SSL (https: //)
 • Vsi letni načrti vključujejo brezplačno ime domene za 1 leto, kasneje obnovljeno za 13,00 USD / leto
 • Najcenejši načrt stane 8,45 USD / mesečno in vključuje 5 GB pasovne širine in 10 GB prostora za shranjevanje
 • Najcenejši načrt e-trgovine začne 14,45 USD / mesečno in vključuje 45 GB pasovne širine in 90 GB prostora za shranjevanje
 • Omejeni e-poštni računi (Brezplačno – 0, Napredno – 2, Strokovno – 5, Zlato – 10)

Naše preskusno mesto izdelano s spletnim mestom SITE123.com
SITE123 blokira sledenje Pingdomu od septembra, tukaj so naši prejšnji podatki o uptime in hitrosti

4. Squarespace.com

 • Kvadratni prostor

  Prednosti uporabe kvadrata

+ Enostaven za uporabo, uporablja povleci in spusti
+ Sodobne teme in predloge 70+
+ Zelo intuitiven
+ Zanesljiva podpora po e-pošti
+ Dober izbor dodatnih funkcij
+ Najboljše za kreativne posle / ljudi

  • Cons od Usin kvadratni prostor

Visoki mesečni stroški
Omejena integracija tretjih oseb

Squarespace je ustvarjalec spletnih strani, ki ponuja 100+ dobro zasnovanih tem, ki so odzivne tako na telefone kot na tablične računalnike. Ko gre za oblikovanje, pisave, velikosti in slike, je Squarespace platforma, ki si prizadeva za popolnost. Njihov meni Slogi spletnih strani omogoča veliko prilagodljivost predloge. Platforma zagotovo ustreza nalepki “Build It Beautiful”.

Predloge kvadratnega prostora

Ena velika prednost, ki jo ima Squarespace pred drugimi ustvarjalci spletnih strani, je ta, da daje možnost preklopa predlog, ne da bi pri tem izgubili vsebino. Platforma vam omogoča, da hkrati uporabljate več predlog za isto spletno mesto. Če je za vas pomembno, da ima vaše spletno mesto osupljiv dizajn, vam Squarespace ustvarjalno svobodo ustvarja edinstvene predloge z zamenjavo lastnih fotografij, vendar morajo biti visoke ločljivosti.

Če vas bloganje zanima, je Squarespace dobra izbira, saj strankam ponuja številne priročne funkcije, vključno z več avtoricami, razporejevanjem sporočil, podporo AMP in celo možnost gostovanja lastnega podcasta.

Na voljo so štiri mobilne aplikacije Squarespace. Najboljšega imenujemo Squarespace in vam ponuja možnost, da preuredite skoraj vse vidike svojega spletnega mesta, vključno z blogi, trgovino in stranmi.

Platforma ponuja trdne možnosti za SEO optimizacijo, vključno z možnostjo prilagoditve metaopisa, oznak in URL-jev (za katero koli stran). Za slike lahko dodate alt besedilo, vendar je bolj zapleteno v primerjavi z drugimi ustvarjalci spletnih strani.

Čeprav ponuja lepo izbiro dodatnih funkcij, vključno s pripomočki za družabne medije, pripomočke za galerijo, orodja za restavracije in načrtovanje sestankov, Squarespace ne podpira razširitev in aplikacij drugih proizvajalcev. Aplikacije drugih proizvajalcev je mogoče implementirati le, če kot orodje za razvijalce uporabljate injekcijo kode.

Squarespace omogoča spletnim mestom e-trgovine, da dodajo spletno trgovino z vmesnikom, v katerem lahko enostavno upravljajo s popusti na izdelke, naročila, zaloge in kupone. Obdelava plačil lahko poteka prek Stripe, Apple Pay in PayPal. Kvadratni prostor ne dovoljuje dodatnih plačilnih sredstev.

Vmesnik Squarespace je videti privlačen in minimalističen, vendar ni intuitiven. Njegova uporabnost pušča nekaj želenega – saj od vas zahteva nenehno shranjevanje novih sprememb, ki so lahko zamudne.

Vstopnica v kvadratni prostor

Platforma ima 6 jezikov vmesnikov (EN, ES, FR, DE, IT, PT), vendar ni zelo robustna pri ustvarjanju večjezičnih spletnih mest, saj se opira samo na Google prevod.

Pred kratkim je Squarespace predstavil več osupljivih novih funkcij – Cover Page Builder, G Suite, in Getty slike. Njegova zadnja različica (različica 7) ima nekaj odličnih funkcij urejanja, vključno z možnostjo urejanja vsebine v živo z uporabo vdelanega urejanja.

V zadnjih 12 mesecih smo s pomočjo lastnega testnega mesta spremljali uspešnost Squarespace-a, platforma pa je zagotovila stabilno čas delovanja 99,99% in hitrost strani 587 ms.

Platforma ponuja 24-urno podporo strankam, klepet v živo in e-poštne karte, vendar ne ponuja telefonske podpore. Poleg tega imajo odlično bazo znanja s smernicami in videoposnetki.

Pregled cen:

 • 14-dnevno brezplačno preskušanje z večino vrhunskih funkcij
 • Vsi načrti vključujejo SSL (https: //)
 • Vsi letni načrti vključujejo brezplačno ime domene prvo leto po podaljšanju po 20,00 USD / leto
 • Najcenejši načrt stane 12 dolarjev na mesec in vključuje neomejeno pasovno širino in shranjevanje
 • Najcenejši načrt e-trgovanja začne 26 USD / mesečno in vključuje tudi neomejeno pasovno širino in shranjevanje
 • 1 brezplačen račun Gsuite na leto, podaljša se s 6 USD na mesec prek Google Suite

Naše preskusno mesto je narejeno s kvadraturo Squarespace
Podatki o času in hitrosti kvadratnega prostora

5. HostGator.com (Gator Builder)

 • Pregled graditelja spletnega mesta HostGator

  Prednosti uporabe Gator Builderja

+ Enostaven in enostaven za uporabo
+ Stroškovno učinkovit
+ 200+ predlog spletnega mesta
+ Brezplačna galerija slik
+ Poceni

  • Slabosti od Ugrehg Gator Builder

Počasna podpora strankam
Brez brezplačnega načrta ali preizkusa

Gator je priljubljen ustvarjalec spletnih strani, ki vam omogoča ustvarjanje spletnega mesta, bloga ali spletnega mesta za e-trgovino za majhna podjetja.

Platforma ponuja intuitivno povleci in spusti urejevalnik za ustvarjanje svojega spletnega mesta. Ima peščico dobro zasnovanih predlog, ki jih je s preprostim urejevalnikom neverjetno enostavno prilagoditi – vlečenje, spuščanje in objavljanje so poenostavljeni do maksimuma.

Vse njihove profesionalne predloge so prijazne za mobilne naprave, zato bodo stranke dobile odzivno spletno mesto, popolnoma optimizirano za mobilne naprave, kar lahko znatno izboljša uporabniško izkušnjo njihovega spletnega mesta. Izbirate lahko med njimi več kot 200 profesionalno zasnovanih predlog spletnih strani, in imajo ekspanzivno vgrajena knjižnica zalog fotografij kjer lahko dobite tudi kakovostne fotografije.

Gator predloge

Platforma ima integrirano analitiko spletnih strani, ki stranke obvešča o pomembnih statističnih podatkih spletnega mesta, kot so število obiskovalcev spletnega mesta ali vaši glavni viri ustvarjanja prometa. Vsak Gatorjev načrt vsebuje a brezplačno SSL potrdilo ki se samodejno doda vsaki domeni, tako da ste lahko prepričani, da je vaše spletno mesto varno pred nepooblaščenim dostopom.

Gator ni visokozmogljiv graditelj in ni primeren za zapletena spletna mesta, vendar je zelo dober za nestrokovne posameznike, ki želijo ustanoviti majhno podjetje ali osebni blog. Glede na to je Gator razmeroma nov ustvarjalec spletnih strani, zato je zelo verjetno, da bo sčasoma nadgrajen.

Vstopne strani za gradnike spletnih strani HostGator

Ko gre za majhna spletna mesta za e-trgovino, Gator deluje dovolj dobro – ponuja vse osnovne funkcije, vključno z nadzorom zalog, upravljanjem kuponov, pošiljanjem, kalkulatorjem davkov in poročanjem. Platforma strankam ponuja tudi možnost, da ustvarijo spletno trgovino z vgrajeno funkcionalnostjo nakupovalnih vozičkov (z načrt e-trgovine).

Trenutno Gator ne ponuja brezplačnega preizkušanja za izdelavo svojih spletnih mest. Kar ponujajo, je 24/7 podpora v živo. Čeprav lahko stranke pričakujejo zamudo, odvisno od tega, kako zasedene so njihove klepetalnice v živo. Načrt Gator Premium ima prednostno podporo.

Vendar ima Gator impresivno bazo znanja z osnovnimi članki, ki zajemajo različne teme, povezane z najpogostejšimi vprašanji na spletnem mestu.

Statistični podatki o zmogljivosti, ki smo jih zbrali pri spremljanju našega testnega mesta v zadnjih 12 mesecih, kažejo, da ima Gator trden čas delovanja 99,98% in čas nalaganja 299 ms.

Pregled cen:

 • Brez brezplačne različice ali preizkusa
 • Vsi načrti vključujejo SSL (https: //)
 • Vsi letni načrti vključujejo brezplačno ime domene za 1 leto, kasneje obnovljeno za 15,00 USD / leto
 • Najcenejši načrt stane 3,84 dolarja na mesec in vključuje neomejeno pasovno širino in shranjevanje
 • Načrt e-trgovine začne 9,22 USD / mesečno in vključuje tudi neomejeno pasovno širino in shranjevanje
 • Vsak e-poštni račun stane 6 $ na mesec prek Google Suite

Naša testna stran izdelana z Gatorjem
Podatki o podaljšanju in hitrosti Gatorja

6. GoDaddy.com

 • Domača stran GoDaddy

  Prednosti uporabe GoDaddy Builderja

+ Enostaven in enostaven za uporabo
+ AI Builder vključen
+ 30-dnevna brezplačna preizkusna različica
+ Live-klepet in telefonska podpora
+ Spletna trgovina, ki jo je enostavno upravljati
+ Dobro uveljavljeno podjetje

  • Slabosti od Usin GoDaddy Builder

Veliko upsells
Omejena prilagoditev

GoDaddy je priljubljen uporabniku prijazen graditelj spletnih strani, ki uporablja Umetna oblikovalska inteligenca (ADI) strankam pomagajo ustvariti edinstveno prilagojeno spletno mesto z le nekaj kliki. Platforma je zelo enostavna za uporabo in kot nalašč za posameznike, ki niso tako zelo pametni, ampak želijo spletno spletno stran postaviti preprosto.

GoDaddy je stroškovno učinkovit in dobro deluje za spletna mesta za mala podjetja, ki ne potrebujejo zapletenih funkcij. To je dobra možnost za bloganje, saj omogoča omogočanje komentarjev na objavah v blogih, kjer lahko bralci objavljajo slike, video posnetke in celo zvok. Poleg tega platforma omogoča obiskovalcem, da se prijavijo prek RSS vira in se takoj seznanijo z vsem, kar objavite.

Predloge GoDaddy

Tisti, ki jih zanima vzpostavitev spletnega mesta za e-trgovino, bi dobro izbrali GoDaddy, saj je njihovo vodilo znanja o SEO dobro sredstvo, s katerim se lahko podjetja naučijo, kako se višje uvrstiti na iskalnike, kot je Google. Poleg tega stranke dobijo opuščeno funkcijo za obnovitev vozičkov in zmožnost povezave svojega spletnega mesta z vsemi trgovinami družbenih medijev.

Platforma odlikuje šifriranje SSL, kar je odlično za varnost in Google močno priporoča.

Vstopna različica spletnega mesta GoDaddy Builder

Leta 2017 je GoDaddy predstavil povsem novo različico svojega ustvarjalca spletnih strani, imenovano GoCentral. GoDaddy vam omogoča, da GoCentral preizkusite en mesec brezplačno in z veseljem veste, da je nova različica odzivna in optimizirana za mobilne naprave. Ima šest tematskih slogov in stranke lahko izbirajo med omejeno paleto predlog, vnaprej napolnjenih fotografskih elementov in modelov.

Vendar GoDaddy še ni dodal urejevalnika za povleci in spusti v GoCentral, zato se bodo vsi, ki želijo preseči osnove oblikovanja spletnih strani, omejiti. Na primer, stranke ne morejo spremeniti pisav in platforma omogoča samo en določen način dodajanja fotografij in videoposnetkov – brez možnosti spreminjanja njihove velikosti ali dodajanja besedila.

GoCentral je dobra možnost za mala podjetja, saj prihaja skupaj s spletno trgovino, ki strankam omogoča prodajo fizičnih dobrin in storitev. To je zelo osnovna rešitev – ne morete prodajati digitalnih predmetov v GoDaddyju in platforma ne omogoča ocen ali priporočenih izdelkov.

GoCentral ne vključuje imena domene, vendar ga lahko kupite ločeno prek njihovega vmesnika ali pa prenesete svoje ime domene, če ga že imate.

Ugotovili smo, da je gostovanje GoDaddy stabilno (99,99% uptime) in hitro (614 ms povprečno).

Platforma ponuja 24-urno podporo za telefon in klepet v živo.

Pregled cen:

 • 30-dnevna brezplačna preizkusna različica (kreditna kartica ni potrebna)
 • Vsi načrti vključujejo SSL (https: //)
 • Vsi letni načrti vključujejo brezplačno ime domene za 1 leto, kasneje obnovljeno za 17,99 USD / leto
 • Najcenejši načrt stane 10 dolarjev na mesec
 • Njihov načrt e-trgovine je 25 dolarjev na mesec

Naše testno mesto je izdelalo pri GoDaddy builderju
Podatki o času in hitrosti GoDaddyja

7. Weebly.com

 • Weebly

  Prednosti uporabe Weebly

+ Enostaven za uporabo, vključuje vlečenje in spuščanje
+ 64 odzivnih tem
+ Lahko ustvarite spletno mesto za članstvo
+ Odlična orodja za SEO
+ Veliko aplikacij je mogoče vključiti

  • Cons of Usin Weebly

Omejena prilagodljivost oblikovanja
Brez orodij za trženje po e-pošti

Weebly je eden izmed najbolj priljubljenih graditeljev spletnih strani tam. Z Weeblyjem lahko ustvarite portfelje, poslovna mesta, bloge in spletne trgovine in jih v nekaj minutah sprostite v živo. Njegova intuitivna povleci in spusti urejevalnik je uporabnikom prijazen in strankam omogoča ustvarjanje spletnih mest brez vrstice. Kot nalašč za blogerje in ljudi, ki želijo ustvariti svojo prvo spletno trgovino.

Weebly ima profesionalno oblikovane predloge, ki so v celoti odzivne, vendar ni toliko veliko izbire. Kar zadeva prilagajanje vizualnih vsebin, Weebly ponuja nekaj funkcionalnosti, vendar zagotovo ni najbolj prilagodljiv graditelj spletnih mest. Predloge za Weebly lahko prilagodite s pomočjo CSS, platforma pa omogoča urejanje izvorne kode, vendar lahko to storijo samo posamezniki, ki dobro razumejo oblikovanje in programiranje.

Weebly Teme

Ena prednost, ki jo ima Weebly pred svojimi konkurenti, je njena super praktičnost App Center ki ponuja široko paleto dodatkov, ki jih je mogoče namestiti s samo enim klikom. Applov center Weebly ima okoli 250 različnih aplikacij, od katerih ima večina brezplačno različico in prvo različico za dodatno funkcionalnost. Kaj stranke ne morejo ustvariti z vgrajenimi funkcijami Weebly-a, to lahko storijo z osupljivimi programi Weebly.

Strankam Weebly omogoča ustvarjanje različnih prijav in ravni dostopa, kar je ključnega pomena za podjetja z več urejevalniki strani. Obstaja tudi možnost, da ustvarite območje članstva, zaščiteno z geslom, kjer lahko člani dobijo dostop do ekskluzivne vsebine.

Weebly Backkend

Weebly ponuja odlično SEO optimizacijo – zraven slik lahko dodate meta opise, naslove, imena URL-jev, alt besedilo in 301 preusmeritve. Omogoča tudi vključitev kode v glavo spletnega mesta in na strani, kar je lahko dobra priložnost za dodajanje zunanjih orodij, kot so spletni klepet in gumbi za plačilo. Glavna pomanjkljivost je, da platforma ne ponuja orodij za trženje po e-pošti. Za e-poštne marketinške kampanje lahko stranke uporabljajo druge tržne platforme, kot so MailChimp, E-goi in Aweber.

Weebly ponuja brezplačen načrt, ki strankam omogoča ustvarjanje majhnega spletnega mesta. Tu je opozorilo, da bodo morali nadgraditi na nekatere svoje plačljive načrte, če bodo želeli uporabiti svoje ime domene.

Pregled cen:

 • Na voljo brezplačen načrt
 • Vsi načrti vključujejo SSL (https: //)
 • Vsi letni načrti vključujejo brezplačno ime domene za 1 leto, kasneje obnovljeno za 19,95 USD na leto
 • Najcenejši načrt stane 6 dolarjev na mesec
 • Njihov najcenejši načrt e-trgovine se začne pri 12 USD / mesečno in vključuje neomejeno shranjevanje
 • Weebly kot ponudnik e-pošte uporablja Google Suite, ki stane 6 USD na mesec

Naše testno mesto je bilo narejeno z Weeblyom
Podatki o uptime in hitrosti

8. Jimdo.com

 • Domača stran Jimda

  Prednosti uporabe Jimda

+ Uporablja povleci in spusti
+ Brezplačen omejen načrt z vključenimi oglasi
+ Odlične možnosti SEO
+ Prilagodljivi kompleti stilov

  • Slabosti uporabe Jima

Brez klepeta v živo in telefonske podpore
Slaba nastavitev časa in hitrosti strani
– Nizko število predlog

Jimdo je vseobsegajoč ustvarjalec spletnih strani s povleci in spušča, ki ljudem brez poznavanja kodiranja omogoča, da ustvarijo celovita spletna mesta, optimizirana za mobilne naprave. Enostavnost uporabe je ena največjih prednosti Jima.

Stranke Jimdo dobijo priložnost, da upravljajo s svojo vsebino tako, da izberejo dva različna pristopa – “Delphin” in “Creator.”

Jimdo Backend

Stranke, ki uporabljajo način »Delphin«, si ustvarijo svoje spletno mesto s pomočjo AI urednik. Lahko klepetajo z oblikovalcem umetne inteligence in odgovarjajo na vprašanja o vrsti spletnega mesta, ki bi ga radi ustvarili. Način “Delphin” iz računov družbenih medijev izvleče podatke o strankah in poskuša spletno stran prilagoditi njihovemu osebnemu okusu. Je preprost in enostaven za uporabo, vendar ni zelo prilagodljiv, ko gre za spremembe oblikovanja.

Jimdov način »Ustvarjalnik« je veliko bolj prilagodljiv, saj ponuja strankam 40 predlog, urejevalnik povleci in spusti in možnost, da vključite dodatne funkcije, kot so videoposnetki v ozadju, galerije, dnevniki in spletna trgovina. Vmesnik Creator je intuitiven in uporabniku prijazen ter ga lahko enostavno upravljajo osebe brez izkušenj s spletnim oblikovanjem. Vendar platforma strankam ne omogoča, da neposredno urejajo ali obrežejo slike z urejevalnikom Jimdo, kar je velika ovira.

Predloge Jimdo

Vsaka predloga ima različico, optimizirano za mobilne naprave, ki jo je mogoče enostavno aktivirati v območju nastavitev. Ena velika prednost, ki jo ima Jimdo pred konkurenti, je, da pri spreminjanju barv in velikosti pisave skoraj ni omejitev.

Tisti, ki imajo kodiranje, lahko enostavno dostopajo do CSS-a na svojem Jimdovem spletnem mestu in dobijo dodaten nadzor nad oblikovanjem svojega spletnega mesta. Poleg tega lahko napredni uporabniki urejajo HTML kodo svojega spletnega mesta in ustvarjajo predloge po meri.

Jimdo ima odlične SEO možnosti, saj strankam omogoča dodajanje alt besedila, naslovov strani in meta opisov ter uporabo SEO-prijaznih naslovov. Stranke lahko ustvarijo tudi Googlu prijazne URL-je in 301 preusmeritve. Platforma strankam ne dovoljuje uporabe vtičnikov in aplikacij za SEO, vendar lahko uporabijo velike vire, kot so Google Search Console, Pingdom, Yoast-ovo orodje za analizo vsebine v realnem času ali spletno mesto GubSpot. Poleg tega Jimdo strankam takoj ponudi predogled, kako bo izgledala njihova stran v Googlovem iskanju.

Platforma je SSL šifrirano in ustreza vsem varnostnim standardom. Jimdo ponuja stranke podpora za e-pošto in družbene medije vendar nima podpore za telefon in klepet v živo. Vendar ima uporabno bazo znanja s celovitimi članki in videoposnetki, ki lahko pomagajo rešiti običajne težave.

V zadnjih 12 mesecih Jimdo ni dal idealnih statističnih podatkov o uspešnosti – platforma je pokazala čas delovanja 99,91%, čas nalaganja strani pa 893 ms.

Pregled cen:

 • Na voljo je osnovna brezplačna različica
 • Vsi načrti vključujejo SSL (https: //)
 • Vsi letni načrti vključujejo brezplačno ime domene za 1 leto, kasneje obnovljeno za 20,00 USD / leto
 • Najcenejši načrt stane 9 USD na mesec in vključuje 10 GB pasovne širine in 5 GB prostora za shranjevanje
 • Najcenejši načrt e-trgovine začne 19 $ na mesec in vključuje 15 GB prostora za shranjevanje
 • Vsak e-poštni račun stane 6 $ na mesec prek Google Suite

Naše testno mesto je bilo narejeno z Jimdom
Podatki o podaljšanju in hitrosti Jimda

9. Webs.com

 • Splet

  Prednosti uporabe spletnih strani

+ Enostaven za uporabo (povleci in spusti)
+ Brezplačen osnovni načrt
+ Lahko ustvarite spletno mesto za članstvo
+ Znana podpora
+ 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

  • Slabosti uporabe spletnih strani

Omejena prilagoditev
Slaba uptime in hitrost strani

Webs je ustvarjalec spletnih strani in platforma za gostovanje, ki podjetjem in posameznikom, ki nimajo znanja o kodiranju, daje priložnost, da ustvarijo čudovita spletna mesta. Odlikuje ga minimalističen, vendar intuitiven povleci in spusti urejevalnik in čist vmesnik, kjer lahko uporabniki z lahkoto dodajajo in urejajo module. Vmesnik strankam omogoča vstavljanje vsebine kamor koli na spletnem mestu, tako da preprosto povlečejo slike in besedilo na svoje mesto. Ker je vse tako preprosto, Webs nima velike krivulje učenja v primerjavi z nekaterimi konkurenti.

Stranke lahko izbirajo med vsemi 400 predlog toda odjemalci morda najdejo nekatere z datumom, večinoma zato, ker so večinoma poslovno usmerjeni. Platforma ne dovoljuje uporabnikom, da spreminjajo svoje zasnove s kodami HTML in CSS, kar ni idealno, ker obseg prilagajanja, ki ga ponuja Webs, omogoča le spreminjanje sloga pisave, ozadja in barvne sheme. Omejeno je tudi število brezplačnih in mobilnih optimiziranih predlog. Samo Pro načrt kupci dobijo priložnost, da prilagodijo svoja mobilna spletna mesta.

Spletne teme

Velika prednost, ki jo ima Webs pred konkurenti, je njegova članska funkcija, ki strankam omogoča pošiljanje ekskluzivnih vsebinskih in skupinskih e-poštnih sporočil.

Uporabniki, ki potrebujejo bolj napredna orodja in funkcije, lahko obiščejo Webs App Store in na njihovo spletno mesto dodajte koledarje, forume, bloge, videoposnetke in fotogalerije. Aplikacije, ki so na voljo, v primerjavi s tekmeci niso impresivne, vendar platforma strankam omogoča namestitev gradnike drugih proizvajalcev z uporabo možnosti HTML po meri.

Spletna mesta za e-trgovino lahko dodajo spletno trgovino z vmesnikom, kjer lahko enostavno upravljajo z izdelki in prodajo ter oddajo kode kuponov. Spletna trgovina Webs omogoča uporabnikom, da naložijo več slik na izdelek, razvrstijo izdelke v kategorije in ustvarijo grafiko poševnih cen.

Obdelava plačil lahko poteka prek Stripe in PayPal. Platforma ima tudi priročne možnosti za globalno valuto, ki strankam omogočajo ustvarjanje svetovne baze strank.

Spletne strani ponujajo uporabnikom brezplačno različico, ki jo podpira oglas, brez časovne omejitve. Spletne strani strankam, ki so naročene na nekatere od svojih plačljivih načrtov, ponujajo možnost, da v 30 dneh prekličejo naročnino in vrnejo denar.

Vzpostavili so veliko možnosti za podporo strankam, ki vključuje forum skupnosti, bazo znanja, e-pošto in telefonsko podporo (na voljo samo uporabnikom programa Pro). Platforma ne ponuja večjezične podpore.

V zadnjih 12 mesecih je naša testna stran z Websom zagotovila 99-odstotno upodabljanje in hitrost strani 759 ms.

Webs Backend

Pregled cen:

 • Na voljo je brezplačna različica
 • Vsi načrti vključujejo SSL (https: //)
 • Vsi letni načrti vključujejo brezplačno ime domene za 1 leto, kasneje obnovljeno za 19,95 USD na leto
 • Najcenejši načrt stane 5,99 USD / mesečno in vključuje 1 GB pomnilnika
 • Najcenejši načrt e-trgovine začne 12,99 USD / mesec in vključuje 5 GB prostora za shranjevanje
 • Omejeni e-poštni računi (3 računi z izboljšanim načrtom in 25 s Pro)

Naše preskusno mesto je izdelano z Websom
Podatki o uptime in hitrosti

Zaključek

Izbira pravega oblikovalca spletnega mesta je lahko zamudna in pretirana, vendar smo tu, da vam pomagamo. Z vsemi našimi priporočljivimi ustvarjalci smo izdelali testna mesta in spremljali njihove podatke o hitrosti nalaganja in hitrosti nalaganja strani, da vam ni treba narediti temeljev sami.

Če se še vedno niste pripravljeni zavezati, predlagamo, da izberete oblikovalca spletnega mesta z brezplačnim načrtom ali brezplačno preizkusno opcijo, ki vam bo omogočila preizkus funkcij, ki so relativno brez tveganja.

Imate vprašanje o priporočilih za našo spletno stran za izdelavo spletnih mest, ki tukaj niso vključena? Želite vedeti kaj bolj konkretnega ali nekaj, česar še nismo objavili o enem od teh graditeljev? Spodaj pustite komentar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map