9-те най-добри строители на уебсайтове (сравнение) |

създатели на уебсайтовеКой конструктор на уебсайтове трябва да изберете?


На пазара има 50+ различни създатели на уебсайтове.

Всеки от тези инструменти ви обещава лесно да създадете уебсайт на ниска цена.

Но какво ще кажете за реалната им използваемост и производителност? А какво да кажем за гъвкавостта – можете ли да създадете онлайн магазин или блог?

Решихме да отделим малко време и пари за регистрация, тестване и преглед на 9-те най-популярни строители на уебсайтове.

Също така създадохме обикновен „5-минутен“ тестов сайт с всеки строител и следихме техния работен ден и бързината за 12+ месеца.

Но първо:

Кой трябва да използва строител на уебсайтове? За теб ли е??

Създателите на уебсайтове са фантастичен актив, когато се използват правилно. За съжаление не са подходящи за всички. Като се казва, вероятно е точно за вас ако искате да създадете:

 • Уебсайт за малък бизнес
 • Личен уебсайт (блог)
 • Уебсайт за електронна търговия (онлайн магазин) за продажба на продукти или услуги

… И го искате бързо и евтино.

Вероятно е не за вас, ако:

 • Вие сте опитен уеб разработчик / дизайнер, който познава HTML, CSS и PHP
 • Искате да създадете уебсайт, който е много сложен и голям

Пълно разкриване: Ние от hostingfacts.com печелим комисионна, ако в крайна сметка закупите създател на уебсайт чрез връзки в този преглед. Благодарим за вашата подкрепа (вижте нашия процес за преглед).

9-те най-добри строители на уебсайтове до 2020 г.

Ето десетте най-популярни създатели на уебсайтове:

1. Wix.com

Начална страница на Wix

 • Плюсове на използването на Wix 

+ Много лесен за използване (влачене и пускане)
+ Безплатна версия & налична е безплатна пробна версия
+ 630+ теми и шаблони
+ Подходящ за уебсайтове, блогове, онлайн магазини
+ Надеждно изпълнение
+ AI строител (5мин уебсайт)
+ 30-дневна гаранция за връщане на парите

  • Минуси от използването на Wix

Без чат на живо, само билети / телефон
Имейл акаунти струва допълнително

Създава се и създателят на уебсайта на Wix 630 теми които са подходящи за много различни бизнеси, физически лица и с нестопанска цел.

Те са категоризирали темите си по фотография, портфолио, пътувания, храна, красота и др. В допълнение към това, те имат много теми, които са най-подходящи за блог, онлайн магазин или бизнес уебсайт:

Wix шаблони

В допълнение към множество дизайни на теми, Wix също така позволява на своите потребители да избират между 100+ различни шрифта, и ако това не е достатъчно, можете също да качите свои собствени персонализирани шрифтове. Ако имате нужда от изображения за вашия уебсайт, те включват библиотека с повече от 1000+ стокови изображения.

С Wix можете да създадете галерия, за да покажете работата си. Те включват и безплатно favicon и производител на лого. Ако нямате лого за уебсайта си, този инструмент определено може да ви помогне да създадете такова (дори и да нямате дизайнерски умения).

Също така е честно да кажем, че Wix е малко повече от „създател на уебсайт“. С Wix можете да създадете онлайн магазин за продажба на продуктите си, създаване на купони и изпращане на електронни бюлетини.

Освен това, за разлика от много други популярни инструменти за изграждане на уебсайтове, Wix е включил функция за плъзгане и пускане – това прави създаването на уебсайт възможно най-просто. Ето как работят влаченето и пускането на Wix:

Wix редактор за влачене и пускане

Плъзгане и пускане е функция на Wix, която ви позволява просто да реорганизирате уебсайта си, да добавяте секции / блокове и да правите промени, които правят публикуването и извършването на промени в уебсайта ви почти незабавно.

Освен това наскоро добавиха нова функция, която се нарича ADI. Накратко, AI създава напълно уникален уебсайт за вас за по-малко от няколко минути. Само с няколко прости въпроса, Wix AI ще създаде уебсайт, подходящ за вашия бизнес и нужди. Никога два сайта няма да изглеждат еднакво, което означава, че можете да получите напълно персонализиран уебсайт.

Потребителите на Wix могат също да редактират уебсайта си на други устройства, както имат приложения за iOS и Android на разположение. Не на последно място, няколко редактори / автори могат да бъдат назначени на един уебсайт, което е добро предимство, ако имате по-голям екип или организация, която ще управлява уебсайта / магазина. Подкрепата им е достъпна чрез телефон и билети.

След като се регистрирате с Wix, те също ще бъдат отговорни за хостинга на вашия сайт и ще се уверят, че той се зарежда бързо. През последните 12 месеца имахме стабилен ъптайм от 99,98% и скорост на страниците от 412 ms, което е добре в сравнение с много други.

Wix предлага и безплатен план за тестване на тяхната услуга. Всеки може да създаде акаунт и да започне да създава уебсайт незабавно. Единственото предупреждение е, че не можете да свържете собственото си име на домейн и на сайта ви ще има Wix реклами. Ако харесвате това, което сте създали, винаги можете да надстроите по-късно.

Общ преглед на цените:

 • Всички планове идват с 14-дневна безплатна пробна версия
 • Всички планове включват SSL (https: //)
 • Всички годишни планове включват безплатно име на домейн за 1 година, по-късно подновено за $ 12.95 / година
 • Най-евтиният план струва $ 13 / месец и включва 2GB честотна лента и 3GB съхранение
 • Най-евтиният план за електронна търговия започва от $ 23 на месец и включва неограничена честотна лента и 20 GB съхранение
 • Всеки имейл акаунт струва $ 6 на месец през Google Suite

Нашият тестов сайт, направен с Wix.com
Данни за актуализация и скорост на Wix

2. ConstantContant.com (CTCT Builder)

 • Постоянен контакт строител

  Плюсове на използването на CTCT Builder

+ Лесен и лесен за използване
+ Безплатна версия
+ Включва AI строител
+ 24/7 поддръжка за чат на живо
+ Голям избор от безплатни изображения
+ 30-дневна гаранция за връщане на парите

  • Минуси от използването на CTCT Builder

Използва оформления вместо шаблони
– Редактирането / Персонализирането на изображения е трудно

Константът Конструктор за контакти предоставя на клиентите ръководство с AI съветник, който изработва напълно персонализиран уебсайт, към който можете да добавяте предложения за съдържание и персонализирани изображения.

AI строителят автоматично създава a уебсайт, подходящ за мобилни устройства това ще изглежда зашеметяващо на всички устройства. Редактирането на новосъздадения уебсайт е лесно с предварително изградени опции, инструменти за редактиране на текст, цвят и изображения (освен това има интеграция с Unsplash, като ви дава достъп до над 1 милион висококачествени изображения). Освен това предлага автоматизация на имейли, добавки на трети страни и поддържа автоматично синхронизиране със социални мрежи.

Шаблони за постоянен контакт на строителя

Всеки уебсайт, създаден с Constant Contact Builder, разчита на здрава и бърза мрежа за разпространение на съдържание (CDN), която позволява на посетителите да получат най-бързата версия за зареждане, налична по всяко време. Този строител на уебсайтове предлага AI-захранван производител на лого което означава, че няма да се налага да се притеснявате дали правилната ви марка ще бъде правилна.

Постоянният контакт AI-строителя е лесен за работа. Просто трябва да отговорите на няколко въпроса и създателят на уебсайт създава персонализиран уебсайт въз основа на вашите отговори.

Можете лесно да добавяте нови страници и да редактирате секции, както и да персонализирате оформления с помощта на AI-захранващия строител, което прави бързо и лесно създаването на вашия сайт за нула време.

Постоянен контакт онлайн дизайнер

Констант Контейнер Builder предлага интеграция с основни шлюзи за плащане, включително Paypal и Stripe.

Интеграцията с библиотеката с изображения на Unsplash предоставя на клиентите достъп до повече от милион качествени изображения, нещо, което може да поеме тежестта да правят снимки с висока разделителна способност и постоянно да извличат качествени снимки от ръцете ви.

Този строител на уебсайтове предлага a безплатен план (не се изисква кредитна карта) и тя има 30-дневна гаранция за връщане на парите. Безплатният план ви предоставя възможност да свикнете с платформата и да решите дали искате да я надстроите по-късно с допълнителни функции. Списъкът на абонатите за имейл обаче е ограничен до безплатния план.

Причината, поради която тази платформа е толкова мощно решение за маркетинг по имейл, е, че ви дава шанс да изпращате насочени имейли, които можете да персонализирате. Той също така предлага страхотни функции като анализиране на уебсайтове, формуляри за заснемане на олово и опция за регистрация на събития, които могат да ви помогнат да привлечете вниманието си към събитията.

Платформата предлага a 24/7 чат на живо, поддръжка по имейл и телефон. Също така, Constant Contact Builder е интелигентна опция за собствениците на електронна търговия, тъй като платформата позволява на клиентите да създават онлайн магазин, дори и да използват безплатната пробна версия. Освен това няма такси за транзакции за клиенти, които ще получат плана Business Plus.

Нашият тестов сайт с Constant Contact Builder показа стабилен ъптайм от 99,98% и скорост на страница от 264 ms. Като цяло, Constant Contact Builder е солидна и достъпна опция за малки фирми, имейл маркетинг за начинаещи и собственици на нетехнологичен бизнес, които не искат да навлизат в затрудненията на продължителен процес на дизайн на уебсайтове.

Общ преглед на цените:

 • Предлага се безплатен план
 • Всички планове включват безплатен SSL сертификат (https: //)
 • Всички платени планове идват с безплатен домейн за 1 година, по-късно подновен за $ 22,00 / година
 • По-евтиният платен план струва 10 долара на месец и включва неограничена честотна лента и съхранение
 • Електронната търговия е включена дори в безплатния план, но е ограничена до 3 артикула и има 3% такса за транзакция (неограничена и 0% такса с план Business Plus)

Нашият тестов сайт, направен с ConstantContact.com
Данни за времето и скоростта на CTCT builder

3. SITE123.com

 • SITE123

  Плюсове на използването на SITE123

+ Подходящ за малки сайтове като блогове
+ Безплатен ограничен план с реклами
+ Може да добавите функция на онлайн магазин
+ Може да добавите галерия
+ Функция за превод на уебсайт

  • Минуси от използването на SITE123

Без влачене и пускане
– Не всичко е напълно персонализирано

SITE123 е лесен създател на уебсайтове, който ви позволява да създадете уеб сайт, блог или уебсайт за електронна търговия с няколко кликвания. Можете да започнете с използването на някои от техните висококачествени шаблони – всички шаблони SITE123 са напълно отзивчиви и оптимизирани за мобилни устройства.

Шаблони на SITE123

SITE123 е гъвкав, когато става въпрос за качване на изображения, промяна на шрифтове и цветови схеми и коригиране на структурата и дизайна на началната страница на новия Ви уебсайт, въпреки че не можете да променяте шаблони, след като уебсайтът ви стане публичен. Платформата има стотици безплатни изображения и достъп до библиотеката на шрифтове на Google. Той интегрира приложения само с няколко кликвания и може да свърже към 25 различни платформи за социални медии.

Този конкретен конструктор на уебсайтове предоставя алтернатива на създателите на уебсайтове с влачене и пускане, като избере да предостави на клиентите опростена опция, която им позволява да качват съдържанието им в оформление на телена рамка. Предупреждението тук е, че въпреки че използването на лесния интерфейс ускорява процеса на настройка, той намалява персонализирането.

Това, което особено отличава SITE123 от другите създатели на уебсайтове е, че той позволява на клиентите да създаване на многоезични уебсайтове. Това е солидна опция за международния бизнес, тъй като няма да е необходимо да имат множество уебсайтове на други езици, а просто допълнителни езикови версии на своя уебсайт.

SITE123 помага на клиентите да обогатяват съдържанието на уебсайта си, като им предоставя богат списък с плъгини за уебсайтове, включително аналитични инструменти, поддръжка за чат на живо, маркетинг и инструменти за уеб администратори.

Платформата предлага прилична SEO функционалност – клиентите могат да редактират описания на мета и заглавия, да персонализират URL адреси и да добавят alt текст към изображения. Google Analytics също е част от списъка с приставки за уебсайтове на SITE123.

Тази платформа предлага 24/7 чат на живо и поддръжка по телефона за всякакъв вид техническа помощ. Те също така предлагат достъп до техния център за знания, пълен с безплатни ръководства за това как да използват своите инструменти и функции, а клиентите могат да проверят и уроците за създаване на уебсайтове на своя канал в Youtube за повече информация.

С SITE123 можете лесно да активирате имейл, свързан с вашия домейн, което е от решаващо значение за промоцията на уебсайтове и репутацията на бизнеса.

SITE123 Бекенд

Клиентите могат да приемат плащания чрез PayPal и Stripe онлайн чрез платформата. Купонните кодове могат да се доставят и чрез социални медии и имейл маркетинг. Освен това SITE123 предлага безплатен SSL сертификат, за да сте сигурни, че няма да имате никакъв неоторизиран достъп.

През последните 12 месеца SITE123 е осигурил стабилен ъптайм от 99,87% и скорост на страницата от 724 ms. За съжаление, от началото на септември SITE123 блокира Pingdom да проследява техните уебсайтове, попитахме тяхната поддръжка за чат на живо за това, но не можаха да ни помогнат.

Общ преглед на цените:

 • Налична е безплатна версия
 • Всички планове включват SSL (https: //)
 • Всички годишни планове включват безплатно име на домейн за 1 година, по-късно подновено за $ 13,00 / година
 • Най-евтиният план струва 8,45 долара на месец и включва 5GB честотна лента и 10 GB съхранение
 • Най-евтиният план за електронна търговия започва от 14,45 долара на месец и включва 45GB честотна лента и 90 GB съхранение
 • Ограничени имейл акаунти (Безплатни – 0, Разширени – 2, Професионални – 5, Злато – 10)

Нашият тестов сайт, направен със SITE123.com
SITE123 блокира проследяването на Pingdom от септември, ето нашите предишни данни за актуализация и скорост

4. Squarespace.com

 • Squarespace

  Плюсове на използването на квадрат

+ Лесен за използване, използва влачене и пускане
+ Модерни 70+ теми и шаблони
+ Много интуитивно
+ Надеждна поддръжка чрез имейл
+ Добър избор на допълнителни функции
+ Най-доброто за творчески бизнес / хора

  • Cons от Uсиn Squarespace

Високи месечни разходи
Ограничена интеграция на трети страни

Squarespace е създател на уебсайт, който предлага 100+ добре проектирани теми, които отговарят както на телефоните, така и на таблетите. Когато става въпрос за дизайн, шрифтове, размери и изображения, Squarespace е платформата, която се стреми към съвършенство. Менюто на техните стилове на сайта позволява страхотна персонализиране на шаблона. Платформата определено е в съответствие с надписа „Build It Beautiful“.

Шаблони за квадратно пространство

Едно голямо предимство, което Squarespace има пред останалите създатели на уебсайтове е, че дава възможност да превключвате шаблони, без да губите съдържание. Платформата ви позволява дори да използвате няколко шаблона за един и същ уебсайт наведнъж. Ако за вас е важно вашият сайт да има зашеметяващ дизайн, Squarespace ви дава творческа свобода да създавате уникални шаблони, като разменяте свои собствени снимки, но те трябва да са с висока резолюция.

Ако се интересувате от блогове, Squarespace е солидна опция, тъй като предлага на клиентите редица удобни функции, включително функционалност за много автори, планиране на публикации, поддръжка на AMP и дори възможност да бъде домакин на вашия собствен подкаст.

На разположение са четири мобилни приложения Squarespace. Най-добрият от тях се нарича просто Squarespace и ви предоставя възможност да пренаредите почти всички аспекти на уебсайта си, включително вашите блогове, магазин и страници.

Платформата предлага солидни опции за SEO оптимизация, включително опцията за персонализиране на метаописанието, маркерите и URL адресите (за всяка страница). Можете да добавите alt текст за изображения, но той е по-сложен в сравнение с други създатели на уебсайтове.

Въпреки че предлага приятна селекция от допълнителни функции, включително приспособления за социални медии, джаджи за галерия, инструменти за ресторанти и планиране на срещи, Squarespace не поддържа разширения и приложения на трети страни. Приложенията на трети страни могат да бъдат реализирани само ако използвате инжектиране на код като набор от инструменти за програмисти.

Squarespace позволява на уебсайтовете за електронна търговия да добавят онлайн магазин с интерфейс, където могат лесно да управляват отстъпки за продукти, поръчки, инвентар и купон. Обработката на плащанията може да се извърши чрез Stripe, Apple Pay и PayPal. Квадратното пространство не позволява допълнително плащане.

Интерфейсът на Squarespace изглежда привлекателен и минималистичен, но не е интуитивен. Неговата използваемост оставя нещо желано – тъй като изисква постоянно да спестявате нови промени, които могат да отнемат време.

Прозорец от квадрат

Платформата има 6 интерфейсни езика (EN, ES, FR, DE, IT, PT), но не е много здрава, когато става въпрос за създаване на многоезични уебсайтове, тъй като разчита само на Google translate.

Наскоро Squarespace пусна няколко зашеметяващи нови функции – Cover Page Builder, G Suite, и Гети изображения. Последната му версия (версия 7) е въвела някои чудесни функции за редактиране, включително опцията за редактиране на съдържание на живо, като се използва вградено редактиране.

През последните 12 месеца наблюдавахме ефективността на Squarespace, използвайки собствения ни тестов сайт, а платформата достави стабилна продължителност на 99,99% и скорост на страницата от 587 ms.

Платформата предлага денонощна поддръжка на клиенти, чат на живо и имейл билети, но не предлага поддръжка по телефона. Освен това, те имат страхотна база от знания с насоки и видеоклипове.

Общ преглед на цените:

 • 14-дневна безплатна пробна версия с повечето премиум функции
 • Всички планове включват SSL (https: //)
 • Всички годишни планове включват безплатно име на домейн за първата година след подновяването при $ 20,00 / година
 • Най-евтиният план струва $ 12 на месец и включва неограничена честотна лента и съхранение
 • Най-евтиният план за електронна търговия започва от $ 26 на месец и също така включва неограничена честотна лента и съхранение
 • 1 безплатен акаунт в Gsuite за година, подновява се с $ 6 / месец през Google Suite

Нашият тестов сайт направен с Squarespace
Данни за времето и скоростта на квадратите

5. HostGator.com (Строител на Gator)

 • Преглед на уебсайта на HostGator

  Плюсове на използването на Gator Builder

+ Лесен и лесен за използване
+ Рентабилен
+ 200+ шаблона на уебсайтове
+ Безплатна галерия с изображения
+ евтин

  • Против на Uгряхg Gator Builder

Бавна поддръжка на клиенти
Безплатен план или опит

Gator е популярен създател на уебсайтове, който ви позволява да създавате уебсайт за малък бизнес, блог или уебсайт за електронна търговия.

Платформата предлага интуитивен плъзгане и пускане редактор за да създадете вашия уебсайт. Той има шепа добре проектирани шаблони, които са невероятно лесни за персонализиране с простия редактор – влаченето, пускането и публикуването са опростени до максимум.

Всичките им професионални шаблони са удобни за мобилни устройства, така че клиентите ще получат отзивчив уебсайт, напълно оптимизиран за мобилни устройства, което може значително да подобри потребителското изживяване на техния сайт. Можете да избирате над 200 професионално проектирани шаблона на уебсайтове, и те имат експанзив вградена библиотека за запаси от снимки където можете да получите и качествени снимки.

Шаблони на Gator

Платформата има интегрирана анализация на уебсайтове, която информира клиентите за важни статистически данни на уебсайта като броя на посетителите на сайта или вашите основни източници на генериране на трафик. Всеки план на Gator идва с a безплатен SSL сертификат която се добавя автоматично към всеки домейн, така че можете да сте сигурни, че вашият сайт е защитен от неоторизиран достъп.

Gator не е високоефективен строител и не е подходящ за сложни уебсайтове, но е много добър за хора, които не са технологични, които искат да започнат малък бизнес или личен блог. Като се има предвид, Gator е сравнително нов създател на уебсайтове, така че е много вероятно той да бъде надграден с течение на времето.

Прозорец за създаване на уебсайтове на HostGator

Що се отнася до малките уебсайтове за електронна търговия, Gator работи достатъчно добре – предлага всички основни функции, включително контрол на запасите, управление на талони, доставка, калкулатор на данъци и отчитане. Платформата също така дава възможност на клиентите да създадат онлайн магазин с вградена функционалност за пазаруване (с план за електронна търговия).

Понастоящем Gator не предлага безплатна пробна версия за създателя на уебсайта си. Това, което предлагат, е 24/7 поддръжка на живо. Въпреки че клиентите могат да очакват закъснение в зависимост от това колко натоварени са техните чат канали на живо. Планът Gator Premium се предлага с приоритетна поддръжка.

Gator обаче има впечатляваща база от знания с основни статии, които обхващат различни теми, свързани с най-често срещаните проблеми на сайта.

Статистическите данни за ефективността, които събрахме от наблюдението на нашия тестов сайт за последните 12 месеца, показват, че Gator има солидна продължителност на работа от 99,98% и време за зареждане от 299 ms.

Общ преглед на цените:

 • Безплатна версия или пробна версия
 • Всички планове включват SSL (https: //)
 • Всички годишни планове включват безплатно име на домейн за 1 година, по-късно подновено за $ 15,00 / година
 • Най-евтиният план струва 3,84 долара на месец и включва непроменена честотна лента и съхранение
 • Планът за електронна търговия започва с $ 9.22 на месец и също така включва нерегламентирана честотна лента и съхранение
 • Всеки имейл акаунт струва $ 6 на месец през Google Suite

Нашата тестова страна направена с Gator
Данни за времето и скоростта на Gator

6. GoDaddy.com

 • Начална страница на GoDaddy

  Плюсове на използването на GoDaddy Builder

+ Лесен и лесен за използване
+ Включен AI Builder
+ 30-дневен безплатен пробен период
+ Чат на живо и поддръжка по телефона
+ Лесен за управление онлайн магазин
+ Добре утвърдена компания

  • Против на UсиnGoDaddy Builder

Много upsells
Ограничена персонализация

GoDaddy е популярен удобен за създаване на уебсайт конструктор, който използва Изкуствен дизайн интелигентност (ADI) за да помогнете на клиентите да създадат уникален персонализиран уебсайт само с няколко кликвания. Платформата е супер лесна за използване и перфектна за хора, които не са толкова технологични, но искат да създадат прост сайт онлайн.

GoDaddy е рентабилен и работи добре за уебсайтове за малък бизнес, които не изискват сложни функции. Това е добра опция за блогове, защото ви позволява да активирате коментари в публикации в блога, където читателите могат да публикуват изображения, видеоклипове и дори аудио. Освен това платформата дава възможност на посетителите да се регистрират чрез RSS емисия и да се информират незабавно за всичко, което публикувате.

GoDaddy Шаблони

Тези, които се интересуват от създаването на уебсайт за електронна търговия, биха се справили добре, като избират GoDaddy, тъй като SEO ръководството им за база знания е добър ресурс, който може да помогне на бизнеса да се научи как да се класира по-високо в търсачки като Google. Освен това клиентите получават изоставена функция за възстановяване на колички и способността да свържат своя уебсайт до всички магазини за социални медии.

Платформата разполага с SSL криптиране, което е чудесно за сигурност и силно се препоръчва от Google.

Бекенд на GoDaddy Website Builder

През 2017 г. GoDaddy представи чисто нова версия на своя създател на уебсайтове, наречена GoCentral. GoDaddy ви дава възможност да тествате GoCentral за един месец безплатно и ще се радвате да знаете, че новата версия е отзивчива и оптимизирана за мобилни устройства. Той има шест стила теми и клиентите могат да избират от ограничена гама от шаблони, предварително напълнени елементи за фотография и дизайн.

Въпреки това GoDaddy все още не е добавил редактор за плъзгане и пускане към GoCentral, така че всеки, който иска да надхвърли основите на дизайна на уебсайтове, ще го намери за ограничаващ. Например, клиентите не могат да променят шрифтове и платформата позволява само един конкретен начин за добавяне на снимки и видеоклипове – без възможност за промяна на техния размер или добавяне на текст.

GoCentral е солиден вариант за малкия бизнес, защото се предлага заедно с онлайн магазин, който позволява на клиентите да продават физически стоки и услуги. Това е много основно решение – не можете да продавате цифрови елементи в GoDaddy и платформата не позволява оценки или препоръчани продукти.

GoCentral не включва име на домейн, но можете да го закупите отделно чрез интерфейса им или можете да прехвърлите името на домейна си, ако вече имате такова.

Установихме, че хостингът на GoDaddy е стабилен (99,99% ъптайм) и бърз (614 ms средно).

Платформата предлага 24/7 поддръжка по телефона и чат на живо.

Общ преглед на цените:

 • 30-дневна безплатна пробна версия (не е необходима кредитна карта)
 • Всички планове включват SSL (https: //)
 • Всички годишни планове включват безплатно име на домейн за 1 година, по-късно подновено за $ 17.99 / година
 • Най-евтиният план струва 10 долара на месец
 • Планът им за електронна търговия е $ 25 на месец

Нашият тестов сайт направен с GoDaddy builder
Данни за скоростта и скоростта на GoDaddy

7. Weebly.com

 • Weebly

  Плюсове на използването Weebly

+ Лесен за използване, включва влачене и пускане
+ 64 отзивчиви теми
+ Може да създадете сайт за членство
+ Страхотни SEO инструменти
+ Много приложения могат да бъдат интегрирани

  • Против ое Uсиn Weebly

Ограничена гъвкавост на дизайна
Без инструменти за маркетинг по имейл

Weebly е един от най-популярните създатели на уебсайтове там. С Weebly можете да създавате портфейли, бизнес сайтове, блогове и онлайн магазини и да ги пускате на живо за няколко минути. Неговата интуитивна плъзгане и пускане редактор е подходящ за начинаещи и позволява на клиентите да създават сайтове без ред код. Перфектен за блогъри и хора, които искат да създадат първия си онлайн магазин.

Weebly има професионално проектирани шаблони, които са напълно отзивчиви, но няма толкова голямо разнообразие за избор. Когато става въпрос за персонализиране на визуално съдържание, Weebly предлага известна функционалност, но определено не е най-гъвкавият конструктор на уебсайтове там. Шаблоните на Weebly могат да бъдат персонализирани чрез CSS, а платформата позволява редактиране на изходния код, но това може да се прави само от хора, които имат добра представа за дизайн и програмиране.

Weebly Themes

Едно предимство, което Weebly има пред своите конкуренти, е супер практичността му App Center която предлага голямо разнообразие от добавки, които могат да бъдат инсталирани само с едно щракване. В Weebly App Center има около 250 различни приложения, повечето от които имат безплатна версия, както и премия за добавена функционалност. Това, което клиентите не могат да създават с вградените функции на Weebly, те могат да направят с изумителните приложения на Weebly.

Weebly позволява на клиентите да създават различни влизания и нива на достъп, което е жизненоважно за компании с повече от един редактор на сайтове. Има и опция за създаване на защитена с парола зона за членство, където членовете могат да получат достъп до изключително съдържание.

Weebly Backend

Weebly предлага страхотна SEO оптимизация – можете да добавите мета описания, заглавия, имена на URL адреси, alt текст до изображения и 301 пренасочвания. Той също така ви позволява да включите код в заглавката на сайта и на страниците, което може да бъде добра възможност за добавяне на външни инструменти като онлайн чат и бутони за плащане. Един от основните недостатъци е, че платформата не предоставя инструменти за маркетинг по имейл. За маркетингови кампании по имейл клиентите могат да използват други маркетингови платформи като MailChimp, E-goi и Aweber.

Weebly предлага безплатен план, който позволява на клиентите да създадат малък сайт. Предупреждението тук е, че ще трябва да надстроят някои от своите платени планове, ако искат да използват собственото си име на домейн.

Общ преглед на цените:

 • Предлага се безплатен план
 • Всички планове включват SSL (https: //)
 • Всички годишни планове включват безплатно име на домейн за 1 година, по-късно подновено за $ 19.95 / година
 • Най-евтиният план струва $ 6 на месец
 • Най-евтиният им план за електронна търговия започва от 12 долара на месец и включва неограничено място за съхранение
 • Weebly използва Google Suite като техен доставчик на имейл, който струва $ 6 на месец на акаунт

Нашият тестов сайт направен с Weebly
Данни за времето на работа и скоростта

8. Jimdo.com

 • Начална страница на Джимдо

  Плюсове на използването на Jimdo

+ Използва плъзгане и пускане
+ Безплатен ограничен план с включени реклами
+ Страхотни възможности за SEO
+ Гъвкави стилови комплекти

  • Минуси от използването на Jimdo

Без чат на живо и поддръжка по телефона
Лошо изпълнение и скорост на работа на страницата
– Нисък брой шаблони

Jimdo е създател на уебсайтове с възможност за привличане и пускане, който дава възможност на хора без познания за кодиране да изграждат пълнофункционални, оптимизирани за мобилни уебсайтове. Лесността на употреба е една от най-силните страни на Jimdo.

С Jimdo клиентите получават възможност да управляват съдържанието си, избирайки между два различни подхода – „Делфин“ и „Създател“.

Джимдо Бакенд

Клиентите, които използват режим „Делфин“, трябва да създадат своя уебсайт с помощта на AI редактор. Те могат да разговарят с дизайнера на изкуствения интелект и да отговарят на въпроси за вида на уебсайта, който биха искали да създадат. Режимът „Делфин“ извлича информация за клиентите от техните акаунти в социалните медии и се опитва да адаптира уебсайта към техния личен вкус. Той е лесен и лесен за използване, но не е много гъвкав, когато става дума за промени в дизайна.

Режимът „Създател“ на Джимо е много по-гъвкав, защото предлага клиенти 40 шаблона, редактор за плъзгане и пускане и възможността да включите допълнителни функции като фонови видеоклипове, галерии, блогове и онлайн магазин. Интерфейсът на Creator е интуитивен и лесен за използване и може лесно да се управлява от хора без опит в уеб дизайна. Платформата обаче не позволява на клиентите директно да редактират или изрязват изображения с редактора на Jimdo, което е основна неуспех.

Джимдо шаблони

Всеки шаблон се предлага с оптимизирана за мобилна версия версия, която може лесно да се активира в областта на настройките. Едно голямо предимство, което Jimdo има пред конкурентите е, че почти няма ограничение, що се отнася до промяна на цветовете и размерите на шрифта.

Тези, които са удобни за кодиране, могат лесно да получат достъп до CSS в уебсайта на Jimdo и да получат допълнителен контрол върху дизайна на своя сайт. Освен това напредналите потребители могат да редактират HTML кода на своя сайт и да създават персонализирани шаблони.

Jimdo има страхотни възможности за SEO, тъй като позволява на клиентите да добавят alt текст, заглавия на страници и мета описания и да използват заглавия, подходящи за SEO. Клиентите могат също да създават удобни за Google URL адреси и 301 пренасочвания. Платформата не позволява на клиентите да използват SEO плъгини и приложения, но могат да използват големи ресурси като Google Search Console, Pingdom, инструмент за анализ на съдържанието в реално време на Yoast или уебсайта на HubSpot. В допълнение, Jimdo моментално предоставя на клиентите визуализация как ще изглежда страницата им при търсене в Google.

Платформата е SSL-криптирана и отговаря на всички стандарти за сигурност. Джимдо предлага клиенти поддръжка по имейл и социални медии но няма поддръжка за телефон и чат на живо. Въпреки това той има полезна база от знания с изчерпателни статии и видеоклипове, които могат да помогнат за решаване на често срещани проблеми.

През последните 12 месеца Джимдо не е представил идеални статистически данни за ефективността – платформата е показвала време за работа от 99,91%, а времето за зареждане на страниците им е 893 мс.

Общ преглед на цените:

 • Налична е основна безплатна версия
 • Всички планове включват SSL (https: //)
 • Всички годишни планове включват безплатно име на домейн за 1 година, по-късно подновено за $ 20,00 / година
 • Най-евтиният план струва $ 9 / месец и включва 10GB честотна лента и 5GB място за съхранение
 • Най-евтиният план за електронна търговия започва от $ 19 на месец и включва 15 GB пространство за съхранение
 • Всеки имейл акаунт струва $ 6 на месец през Google Suite

Нашият тестов сайт направен с Jimdo
Данни за скоростта и скоростта на Jimdo

9. Webs.com

 • Паяжината

  Плюсове на използването на уебсайтове

+ Лесен за използване (плъзгане и пускане)
+ Безплатен основен план
+ Може да създадете сайт за членство
+ Поддръжка, която знае
+ 30-дневна гаранция за връщане на парите

  • Минуси от използването на мрежи

Ограничена персонализация
Лошо изпълнение и скорост на работа на страницата

Webs е създател на уебсайтове и хостинг платформа, която дава на бизнеса и физическите лица без кодиране на знания шанс да създадат красиви уебсайтове. Той се отличава с минималистичен, но интуитивен плъзгане и пускане редактор и чист интерфейс, където потребителите могат да добавят и редактират модули с лекота. Интерфейсът позволява на клиентите да вмъкват съдържание навсякъде в уебсайта, като просто плъзгат изображения и текст на място. Тъй като всичко е толкова просто, Webs няма голяма крива на обучение в сравнение с някои от своите конкуренти.

Клиентите могат да избират от около 400 шаблона но клиентите могат да намерят някои от тях с дата, до голяма степен защото са предимно бизнес ориентирани. Платформата не позволява на потребителите да променят дизайна си чрез HTML и CSS кодове, което не е идеално, тъй като степента на персонализиране, която Webs предлага, позволява промени само в стила на шрифта, фона и цветовата схема. Също така броят на безплатните и оптимизирани за мобилни шаблони ограничени. само Про план клиентите получават възможност да персонализират своите мобилни уебсайтове.

Теми на мрежата

Едно голямо предимство, което Webs има пред конкурентите, е неговата членска функция, която позволява на клиентите да изпращат ексклузивно съдържание и групови имейли.

Потребителите, които се нуждаят от по-модерни инструменти и функции, могат да посетят Webs App Store и добавете календари, форуми, блогове, видеоклипове и фото галерии към своя сайт. Наличните приложения в мрежата не са впечатляващи в сравнение с конкурентите, но платформата позволява на клиентите да инсталират трета страна джаджи чрез използване на персонализирана HTML опция.

Уебсайтовете за електронна търговия могат да добавят онлайн магазин с интерфейс, където те могат лесно да управляват продуктите и продажбите и да дават кодове на купони. Онлайн магазинът на Webs позволява на потребителите да качват няколко изображения на артикул, да организират продукти в категории и да създават графики за намаляване на цените.

Обработката на плащанията може да се извърши чрез Stripe и PayPal. Платформата има и удобни опции за глобална валута, които дават възможност на клиентите да създадат световна клиентска база.

Уеб сайтовете предлагат на потребителите безплатна, поддържана от рекламна версия без ограничение във времето. Уеб сайтовете дават възможност на клиентите, които са се абонирали за част от техните платени планове, да анулират абонамента си в рамките на 30 дни и да получат парите си обратно.

Те са установили добра гама от възможности за поддръжка на клиенти, която включва форум на общността, база от знания, електронна поща и телефонна поддръжка (достъпна само за потребители на Pro Pro). Платформата не предлага многоезична поддръжка.

През последните 12 месеца нашият тестов сайт с Webs е предоставил време за работа от 99.69% и скорост на страницата от 759 ms.

Уебсайт Backend

Общ преглед на цените:

 • Налична е безплатна версия
 • Всички планове включват SSL (https: //)
 • Всички годишни планове включват безплатно име на домейн за 1 година, по-късно подновено за $ 19.95 / година
 • Най-евтиният план струва 5,99 долара на месец и включва 1 GB съхранение
 • Най-евтиният план за електронна търговия започва с 12,99 долара на месец и включва 5 GB място за съхранение
 • Ограничени имейл акаунти (3 акаунта с подобрен план и 25 с Pro)

Нашият тестов сайт направен с Webs
Уеб данни за времето и скоростта

заключение

Изборът на подходящ създател на уебсайт може да отнеме много време и да бъде преодоляващ, но ние сме тук, за да ви помогнем. Създадохме тестови сайтове с всички наши препоръчани съставители и следихме данните им за актуализация и скоростта на зареждане на страниците, така че не е нужно да правите основите сами.

Ако все още не сте готови да се ангажирате, предлагаме да изберете създател на уебсайт с безплатен план или безплатна пробна опция, която ще ви позволи да тествате функции, относително безрискови..

Имате ли въпрос относно препоръките на нашия уебсайт, които не са включени тук? Искате ли да знаете нещо по-конкретно или нещо, което вече не покрихме за един от тези строители? Оставете коментар по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector