7 най-добри услуги за облачен хостинг (преглед + сравнение) |

Най-добри доставчици на облачен хостинг


Облачният хостинг съществува от известно време и набира популярност с всяка минута. Облакът е също така технологията за достъп до интернет гиганти като Google, Amazon и много други.

Наоколо има много облачни хостинг услуги с разлики в цените, безплатни и дори мощност на сървъра. Въз основа на нашите изследвания има някои стандартни функции, които повечето от тях споделят, като безплатен SSL, безплатни имейл акаунти, 99,9% гаранция за продължаване, 24/7 поддръжка и безплатни ежедневни резервни копия.

Примамливо е да се потърси най-евтината налична опция. Въпреки това може да се стремите да хоствате повече от един сайт или се нуждаете от повече производителност от ваша страна.

Какво е облачен хостинг изобщо? Защо е по-добре от другите видове хостинг?

Cloud Hosting е мрежа от виртуални сървъри, които използват ресурсите от физическите сървъри, за да работят с вашия уебсайт. Самият хостинг сървър съществува само във виртуалния свят или в „облака“. По този начин облакът управлява всички приложения и услуги на няколко сървъра едновременно. Тези машини могат да бъдат разположени в различни центрове за данни по целия свят.

В сравнение със стандартния частен или споделен хостинг на физически сървър, Cloud Hosting предлага множество предимства:

 • Повече надеждност: Уебсайтовете са достъпни по всяко време и навсякъде и почти без престой. В момента, в който един от физическите сървъри трябва да се развали, целият трафик се насочва към здравите сървъри. Пренасочването на трафика също се извършва автоматично, когато един сървър в клъстера получи твърде тежък товар.
 • Scalable: Облачният хостинг също е лесно мащабируем. Доставчиците на хостинг услуги няма да трябва да добавят физически машини към вашия акаунт, когато се нуждаете от повече енергия. Всичко, което е необходимо, е да пренасочите ресурсите от съществуващия сървър парк. Някои доставчици на услуги дори предлагат автоматично да увеличат ресурсите, когато има по-голямо натоварване от обикновено.
 • По-бързо време за зареждане: Тогава има подобрена скорост и производителност, които облачният хостинг може да предложи в сравнение със статистиката на споделения хостинг. Тъй като данните на вашия уебсайт са разпространени на множество сървъри, няма да се налага да разчитате само на едно устройство.

Сега, нека да разгледаме нашите изследвания на най-добрите доставчици на облачен хостинг там и да намерим кой може да бъде подходящ за вашите нужди.

7 най-добри облачни хостинг услуги (2020)

1. Течен уеб VPS облак – Най-добър като цяло

Течен уеб облачен хостингПлановете започват от $ 15,00 / месец

Течни плюсове в мрежата:
+ Бързо ср. време за зареждане
+ Неограничен брой сайтове
+
Напълно управляван + безплатен трансфер на сайт
+ Сигурен (DDoS защита)
+ Ежедневно архивиране
+ 24/7 поддръжка на живо на живо
+ Безплатни SSL и CDN
Течни уеб минуси:
– InterWorx, Plesk или cPanel струват допълнително

Liquid Web е един от най-силните напълно управлявани доставчици на облачен хостинг. Това не е най-евтината опция на пазара, но предлага богат набор от полезни функции и допълнения.

Един от най-убеждаващите им аргументи е голямото им време за зареждане и продължителност на работа, които съответно са ~ 430 ms и ~ 99.99% (за последните 30 дни). Тъй като облачната технология е високонадеждна, те могат да гарантират 99,9% продължаване.

Покажи:

Последни 24 часа
Последните 7 дни
Последни 30 дни
Последните 6 месеца
Миналата година

292 мсСредната скорост

100%Средно време

Течно уеб VPS облачно изпълнение (вижте историческите данни тук)

Най-евтиният им план идва с прилични сървъри с 2 GB RAM и 2-ядрен процесор. Техният управляван VPS облак се намира в централната и западната част на САЩ.

На всеки от плановете можете да хоствате неограничен брой уебсайтове и имейл акаунти.

Всички планове за течни уеб се предлагат с напълно управлявани сървъри, така че няма да е необходимо да се притеснявате за сигурността, актуализациите, мониторинга и поддръжката. Те също така са хвърлили в безплатен CloudFlare CDN, който ще настроят и успяват да увеличат скоростта и сигурността на трафика допълнително. Но ако имате нужда от повече свобода, тогава можете да изберете Опции, управлявани от Core или Unmanaged за техните облачни сървъри.

Ще имате възможност да избирате от 3 контролни панела още от самото начало – InterWorx, Plesk и cPanel. Въпреки това ще трябва да направите по-голямата част от настройките сами, но много внимателната поддръжка на клиентите на Liquid Web може да ви помогне.

Някои забележителни функции включват безплатен SSL, безплатни ежедневни резервни копия със 100 GB резервно пространство, 40 GB SSD пространство и 24/7 телефон, чат на живо или поддръжка по телефона. Честотната лента е ограничена до 10TB, но трябва да е повече от достатъчна за средните уебсайтове.

Цената на техните планове е доста ясна, но най-евтините варианти (като се започне от $ 15 на месец) идват с 24-месечен ангажимент. Услугата за хостинг е лесно мащабируема, ако трябва да отделите повече мощност или функции. Въпреки това, в сравнение с индустриалния стандарт, няма гаранция за връщане на парите, следователно няма възстановяване. Домените струват $ 15 / година.

2. облак HostGator – най-добрият евтин облак

Облачен хостинг на HostGatorПлановете започват от $ 2,74 / месец

Плюсове на HostGator:
+ Бързо ср. време за зареждане
+ Евтина интро цена
+ Неопределена честотна лента и дисково пространство
+ Надежден ъптайм
+ 24/7 поддръжка на живо на живо
+ Включен CDN + SSL
+ Безплатен трансфер на сайт
Минуси от HostGator:
– Архивирането струва допълнително
– По-високи такси за подновяване

HostGator Cloud е най-евтината опция за хостинг в облак в нашия списък. Той е идеален за всеки, който иска да хоства един домейн и свежда разходите до минимум. Техните сървъри за облачен хостинг се намират само в САЩ.

Освен че са най-достъпните, те имат и най-доброто време за зареждане и време за работа в нашия списък; нашата статистика показва ~ 400 ms време за зареждане и ~ 100% време на работа (последните 30 дни), съответно. Като стандарт, те гарантират 99,9% продължаване на плановете си.

Покажи:

Последни 24 часа
Последните 7 дни
Последни 30 дни
Последните 6 месеца
Миналата година

256 msСредната скорост

99,75%Средно време

Изпълнение в облака на HostGator (вижте историческите данни тук)

Един от основните недостатъци е лимитът на HostGator на един домейн, хостван с техния „Hatchling” план. Те правят предлагат безплатен домейн и неограничен имейл акаунт с техните възможности за хостинг. Но ако искате да хоствате многобройни уебсайтове, ще трябва да закупите няколко плана или да започнете с надграден план.

HostGator е много лесна за настройка и ви позволява да използвате популярния cPanel като потребителски панел. Те незабавно активират вашия акаунт след покупката. HostGator обаче не предлага управлявана опция за техните облачни сървъри, но ще имате лесен момент за наблюдение и разпределяне на допълнителни ресурси, за да се справите сами с трафика. Това каза, че ще имате пълен контрол върху използването си.

Това, че е толкова евтино, идва с друг недостатък в сравнение със стандартния за индустрията – без безплатни резервни копия. Можете да добавяте ежедневни автоматизирани архивирания уебсайт като допълнение, което се таксува ежегодно за $ 23.95.

Най-добрата част от плановете им е неограничено съхранение и честотна лента които не виждате толкова често. Освен това ще получите безплатен SSL сертификат и ще имате достъп до поддръжката на телефон 24/7, чат на живо или имейл поддръжка. Подобно на офертата на Liquid Web, HostGator ще пусне безплатен CloudFlare CDN за допълнителна сигурност и скорост.

Ценообразуването на плановете им започва от 2,74 долара на месец, което е намалена цена с техния 12-месечен план. Бъдете готови разходите да нараснат до $ 10.95 / месец след първоначалния период. Все пак ще имате възможността да си върнете парите след 45 дни, което е над стандартното за индустрията (30 дни). Препоръчваме да получите план „Бебе“, започващ от $ 3.21 на месец. Ще получите неограничен домейн и достъп до повече сървърна мощ с техните 4GB RAM и 4-ядрени процесори – за все още ниска първоначална цена.

3. CloudWays – най-добре управляван облак

CloudWays облачен хостингПлановете започват от $ 10,00 / месец

Плюсове на CloudWays:
+ Надеждно ъптайм и скорост
+ Световни центрове за данни (DigitalOcean, Vultr и др.)
+ Напълно управлявана + безплатна миграция на уебсайтове
+ Неограничен брой сайтове
+ Автоматизирани резервни копия
+ 3-дневна безплатна пробна версия
Проблеми на CloudWays:
– Резервните копия не са безплатни

Ако търсите напълно управлявана хостинг услуга с гъвкави договори, цени и опция за включване на екип от експерти, които да ви помогнат, то CloudWays има гръб.

Най-евтините планове идват с центровете за данни на Digital Ocean, които са разположени по целия свят. Можете да избирате между различни планове, които предлагат по-висока скорост, съхранение и честотна лента – за по-висока цена.

По отношение на производителността, техните сървъри са много надеждни с добро време за зареждане и време на работа, статистическа средна стойност съответно ~ 500 ms и 100%.

Покажи:

Последни 24 часа
Последните 7 дни
Последни 30 дни
Последните 6 месеца
Миналата година

505 msСредната скорост

100%Средно време

Изпълнение на Cloudways (вижте историческите данни тук)

Както при повечето доставчици на хостинг услуги в облака, CloudWays ви позволява да хоствате неограничен брой уебсайтове. Бъдете готови да регистрирате вашия домейн (и) отделно, тъй като те не предлагат тази услуга. Те обаче ще се радват да мигрират безплатно първия ви уебсайт, ако вече имате такъв и работи.

Значителен недостатък е липсата на хостинг по имейл по подразбиране в плановете. Можете да получите услугата като добавка за 1 долар на имейл акаунт, което не е много, освен ако нямате стотици от тях.

CloudWays разполага със собствен вътрешно разработен контролен панел, който е доста интуитивен и лесен за използване. Тъй като предлагат напълно управляван облак, няма да е необходимо да се притеснявате за поддръжка, актуализации или сигурност. Те ще поддържат вашия сървър работещ с редовно управление на OS, кръпка на сигурността и 24/7 наблюдение в реално време. Освен това можете да получите добавката Premium Support, която допълнително подпомага предлаганата от тях помощ.

Всеки план включва и автоматизирани архиви. Но ако ще прочетете финия отпечатък, ще научите, че ще ви таксуват допълнително $ 0,033 / GB на сървър за резервно копие на резервни копия (месечно).

Някои от другите функции включват безплатен SSL, CloudWaysCDN добавка, 25 GB SSD капацитет за съхранение, 24/7 чат на живо, телефонна поддръжка и система за билети. Базовият план има ограничение на честотната лента от 1TB, което е най-ниското в сравнение с останалите доставчици на услуги в този списък.

CloudWays има много прозрачна система за ценообразуване, която ние харесваме. Ще имате възможност за месечно или почасово плащане и няма срочни задължения. Най-евтиният им план струва $ 10 на месец и включва 1GB RAM и 1-ядрен процесор.

За съжаление те не предлагат гаранция за връщане на пари, но вместо това ще получите безплатен пробен период от 3 дни.

4. Облак на хостингер

Облачен хостинг на хостингерПлановете започват от $ 7.45 / месец

Плюсове на хостинг:
+ Напълно управляван
+ Специализиран IP адрес
+ Можете да хоствате 300+ уебсайтове
+ Центрове за данни по целия свят
+ 24/7 поддръжка на клиенти (чат)
+ Включени SSL и CDN
+ Добър ъптайм
Минуси на хостингер:
– Средната скорост
– Ръчен трансфер на сайта

Hostinger е друг доставчик на качествени облачни хостинг услуги. Силата им е простота, доброто представяне и включване на много други полезни функции за вашите хостинг нужди.

Хостингерът има прилично време на натоварване средно ~ 600 ms и ъптайм ~ 99,99%. Още по-хубавото е, че техните центрове за данни са разположени по целия свят. Освен това няма да споделяте ресурсите си и ще получите специален IP.

Покажи:

Последни 24 часа
Последните 7 дни
Последни 30 дни
Последните 6 месеца
Миналата година

681 msСредната скорост

99,99%Средно време

Представяне на облак на хостингер (вижте историческите данни тук)

Хостингер е разработил собствен контролен панел „hPanel”, което е много лесно за настройване и използване. HPanel включва също и разработено по поръчка приложение за инсталиране на 1 клик за над 100+ инсталации на приложения с лекота.

Важното е, че няма да трябва да бъдете ИТ гений, тъй като те ще свършат целия сървър и управление на трафика за вас. Те предлагат 24/7 услуга за наблюдение, най-новите актуализации на технологията и производителността, поддръжка и безплатни ежедневни резервни копия.

Някои от другите функции включват неограничена честотна лента и имейл акаунти, 40 GB SSD хранилище, безплатни SSL и CloudFlare CDN и стандартната 99,9% гаранция за продължаване. Що се отнася до поддръжката, те предлагат само опция за чат на 24 часа в денонощието. С няколко допълнителни долара можете да добавите себе си към техния списък с приоритетна поддръжка, така че те ще отговорят по-бързо.

В сравнение с други напълно управлявани облаци, можете да хоствате до 300 уебсайта с Hostinger. Това не е толкова голям недостатък, тъй като така или иначе 300 уебсайта са повече, отколкото повечето от нас се нуждаят. Отгоре ще получите безплатен домейн, но цената за подновяване от втората година е 10,99 долара.

От гледна точка на ценообразуването ще получите най-евтината цена ($ 7,45 / мес.) С 4-годишен договор, който не е толкова голям. Цената за подновяване ще бъде 15,90 долара. Доста скъпо като се има предвид по-ниската входна такса. Ще получите и прилична 30-дневна гаранция за връщане на парите с пълно възстановяване, за да тествате услугата им. Основният план ви създава 3 GB RAM и 2-ядрен процесор. Плановете са лесно надграждащи до по-високо ниво с допълнителни разходи, но ще получите по-добра производителност и повече място за съхранение.

5. DreamHost облак – без управление

Облачен хостинг на DreamHostЦените са базирани на използване

Плюсове на DreamHost:
+ Плащане на час / трафик
+ Неограничен брой сайтове
+ 80 GB SSD съхранение + 100 GB блок за съхранение
+ 100% гаранция за ъптайм
DreamHost минуси:
– Поддръжката на клиенти не е 24/7
– Не се управлява напълно + миграцията на сайта не е безплатна
– Без връщане / възстановяване на пари
– Няма автоматично архивиране

Dreamhost е проектирал тяхната облачна хостинг услуга за професионалисти и всеки, който иска колкото се може повече свобода. Техните сървъри не се управляват, което означава, че ще носите отговорност за всичко – от актуализации до архивиране.

Техните сървърни паркове са базирани само в САЩ. Самите сървъри не харчат много енергия, нито в сравнение със скоростите, предлагани от техните конкуренти.

Dreamhost има прилична продължителност до 99,99% и надеждна скорост, която показва, че статистиката ни е средно ~ 300 ms.

Покажи:

Последни 24 часа
Последните 7 дни
Последни 30 дни
Последните 6 месеца
Миналата година

302 msСредната скорост

100%Средно време

Представяне на DreamHost Cloud (вижте историческите данни тук)

Dreamhost ви позволява да хоствате неограничен брой уебсайтове, при условие че ще дойдете с вашия домейн (а). Те имат собствен персонализиран панел за управление на вашите уебсайтове, бази данни, имейл и фактуриране.

Сега, ако неуправляваният облачен сървър е това, което търсите, тогава ще потърсите почерпка. Dreamhost позволява всякакъв избор на ОС и софтуер, така че сървърите да могат да бъдат базирани в Linux, BSD или MS Windows. Dreamhost е проектиран около OpenStack и Ceph и поддържа стандартни API и най-популярните инструменти за разработчици. Така че, ако се нуждаете от MongoDB, Redis, node.js, ruby, python, можете да ги използвате всички с нула караница.

С друга бележка, вие също ще бъдете отговорни за архивирането, актуализациите, сигурността, разпределението на ресурсите за вашия трафик и общото управление на вашия сървър. Dreamhost ви предоставя безплатно SSL сертификат.

Ще получите неограничена свободна честотна лента, докато Dreamhost не реши друго (ограничено време). Освен това ще получите огромни 80GB SSD пространство за съхранение и 100 GB блокчейн съхранение с всеки план. Това е огромно в сравнение с това, което предлагат други доставчици на облачни хостинг услуги.

Основен недостатък е, че тяхната поддръжка работи само в работно време и чрез чат на живо (освен ако нямате DreamPress, вариант за хостинг на WordPress). Все пак можете да създадете билет по всяко време – просто не очаквайте незабавен отговор.

Ценообразуването се базира на потреблението и се измерва с час, а основният план започва от максимум 4,50 долара на месец (0,0075 долара / час). С това ще получите 512MB RAM и 1-ядрен процесор. Препоръчваме ви обаче да получите план за следващото ниво за по-добра производителност (2 GB RAM) с цена $ 0,02 / час (или максимум $ 12 / месец). Няма гаранция за връщане на пари, но и ангажимент.

6. InMotion Cloud

InMotion облачен хостингПлановете започват от $ 22.99 / месец

Плюсове на InMotion:
+ Добър ср. време за зареждане
+ 2 часа безплатна поддръжка за инсталиране
+ Впечатляваща гаранция за връщане на парите
+ Неограничен брой сайтове
+ Безплатен домейн (1-ва година)
+ Безплатен трансфер на сайт
Противопоказания за InMotion:
– Скъпи
Ограничена честотна лента

InMotion предлага висок клас първокласна хостинг услуга. Въпреки че са малко на скъпата страна, те предлагат първокласна поддръжка, техните сървъри са напълно управлявани и лесни за настройка.

Можете да домакин на неограничен брой сайтове, и InMotion също така хвърли безплатен домейн, за да ви помогне да започнете. От втората година обаче те ще таксуват $ 15,99 на година за домейна. Предлагаме ви да носите със себе си вече регистриран домейн.

Производителността на InMotion е прилична, със средно време за зареждане от ~ 570 ms и 99,96% време за работа. Техните сървъри са разположени в източното и западното крайбрежие на САЩ. Като стандартна практика, InMotion също се ангажира с 99,9% гаранция за продължаване.

Покажи:

Последни 24 часа
Последните 7 дни
Последни 30 дни
Последните 6 месеца
Миналата година

361 мсСредната скорост

99,99%Средно време

Изпълнение InMotion Cloud (вижте историческите данни тук)

InMotion ви позволява да използвате добре познат cPanel за настройка и стартиране на уебсайта си. Самата инсталация е лесна и лесна. След като стартирате, ще получите дори два безплатни часа с екипа на Управлявания хостинг на InMotion, който ще ви помогне при инсталирането.

InMotion управлява напълно сървърите, така че изобщо няма да е необходимо да се притеснявате за това. Освен това те ще следят вашия трафик и ще разпределят ресурси незабавно, когато вашият уебсайт има нужда от тях. Автоматичното архивиране също е включено в техните планове по подразбиране.

Ще получите избор на конфигурация на сървъра въз основа на вашите нужди (LAMP стек, WordPress стек или PHP конфигурация). Има и опция за разрешаване на root достъп, ако искате да използвате друга технология за вашата разработка.

Някои други функции включват 75 GB пространство за съхранение на SSD, безплатен SSL сертификат, неограничен имейл акаунт, 4 ТБ честотна лента и 24/7 телефон, чат на живо и поддръжка по имейл.

Ценообразуването е доста скъпо, като най-евтиният вариант ($ 22,99 на месец) идва заедно с 2-годишен ангажимент. От хардуерна страна, потребителите получават 4 GB RAM с основен хостинг план. Има и опция да надстроите плана си, за да получите още по-добри скорости и съхранение, но също така ще струва повече. Все пак ще имате впечатляваща 90-дневна гаранция за връщане на парите с пълно възстановяване, ако решите.

7. Хостинг облак A2

A2Hosting облачен хостингПлановете започват от $ 25,00 / месец

A2 хостинг плюсове:
+ Силна продължителност на работата
+ Безплатен трансфер на сайт
+ Полезна 24/7 поддръжка
+ Неограничен брой сайтове / акаунти
+ Гаранция за връщане на парите по всяко време
А2 хостинг минуси:
– Време за бавно зареждане
– Скъпи
– Ограничена честотна лента

A2 хостинг облакът има най-скъпите планове в нашия списък за преглед. Те все още предлагат напълно управлявана облачна хостинг услуга, но времето им за зареждане не е толкова голямо в сравнение с другите хостинг доставчици.

A2 хостингът има доста добро покритие на САЩ, Европа и Азия, що се отнася до сървърните местоположения.

Въпреки че поддържат отлично време за работа от 99,99%, средното им време за зареждане на сайта не е толкова голямо (1334 ms):

Покажи:

Последни 24 часа
Последните 7 дни
Последни 30 дни
Последните 6 месеца
Миналата година

1134 мсСредната скорост

99,99%Средно време

А2 хостинг облачно изпълнение (вижте историческите данни тук)

За изграждането и работата на уебсайта ви ще получите достъп до добре известен контролен панел cPanel. Освен това, не е нужно да се притеснявате за управлението на сървърите с напълно управляваните планове на A2 хостинг. Те ще поддържат и актуализират целия хардуер, ще поддържат софтуера актуален и ще следят сървъра 24/7.

Като стандарт, те предлагат безплатни ежедневни архиви и са пуснали в безплатна вътрешна програма за възстановяване на файлове „Server Rewind“. Те също така ще извършат операция за наблюдение на сигурността 24/7, за да поддържат уебсайтовете Ви възможно най-безопасни.

Другите основни функции включват 75 GB пространство за съхранение на SSD, безплатни SSL и CloudFlare CDN, безплатни неограничени имейл акаунти и фантастична поддръжка за телефон, имейл, билет и чат на живо 24/7. По време на нашето проучване открихме, че A2 хостинг поддръжката е НАЙ-ДОБРАТА в нашия списък с прегледи.

Въпреки това, високата производителност, страхотните функции и възхитителната поддръжка не са евтини. Плановете са скъпи, като се започне от $ 25 / месец, а подновяванията са почти два пъти първоначалната такса. Обновените планове са още по-скъпи, но също така предлагат по-висока скорост и място за съхранение.

Налице е обрат и се нарича гаранция за връщане на пари ВСИЧКО.

заключение

Въз основа на нашето изследване има някои страхотни доставчици на услуги за облачен хостинг. Има значителна разлика в ценообразуването въз основа на това колко ефективност и колко функции ще ви трябват. Цената също е малко по-висока от другите видове хостинг, като споделен хостинг.

Можете също да очаквате различни времена на натоварване в зависимост от това къде работите и кой доставчик изберете. Но, можете да очаквате надеждна услуга от всички тях.

Независимо от това, ако искате да повишите ефективността на уебсайта си на следващо ниво, без да нарушавате банката си, хостингът в облак е начинът да продължите.

Кои доставчици на хостинг услуги в облака сте използвали преди? Бихте ли препоръчали някой от тях? Уведомете ни в коментарите по-долу. Можем също да тестваме и да изпробваме други доставчици на хостинг услуги в облак, затова заснемете вашите предложения към нас :).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map