Magazinimi më i mirë falas i cloud për vitin 2020

Imazhi i vektorit të ruajtjes në reNuk ka ndonjë gjë të tillë si një drekë falas, siç thotë fjala…

Por atje janë mostra falas, nëse dini ku të kërkoni. Dhe kur është fjala për të gjetur shërbimi më i mirë për ruajtjen e cloud, mund t’i gjeni pothuajse kudo.

Ofruesit më të mirë të ruajtjes së reve sot janë më shumë sesa të gatshëm t’ju japin pak ruajtjen e reve – plotësisht falas – me shpresën që do të shndërroheni në një klient besnik, duke paguar pasi të bëhet gjyqi juaj.

E vërteta prapa provave “falas”

Për më tepër, shumë prej këtyre provave falas janë me të vërtetë të dobishme, duke ju lejuar të “provoni” gati të gjitha tiparet që do t’i merrni si klient të plotë … Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se shumica e opsioneve të lira për ruajtjen e cloud – qofshin ato provë apo përndryshe – thjesht mos ‘keni hapësirë ​​të mjaftueshme për shumicën e bizneseve, përfshirë çdo biznes me më shumë se disa klientë që ruajnë dhe ngarkojnë skedarët e tyre.

Thënë kjo, ato mund të jenë të mjaftueshme për përdorim personal, dhe siç u përmend, prapë ia vlen të përpiqen të marrin një ndjenjë për shërbimin dhe ndërfaqen e përdoruesit..

Shërbimet më të mira falas për ruajtjen e reve në 2020

Gjatë vlerësimit të shërbimeve, ne shikuam hapësirën totale të ruajtjes që ju merrni falas pasi faktori ynë kryesor i vlerësimit (duke supozuar se të gjitha opsionet e përfshira këtu janë mbyllur-shtrënguar nga perspektiva e sigurisë).

Për më tepër, ne vendosëm pothuajse po aq rëndësi në specifikimet e dhëna falas. Përveç veçorive, kemi marrë në konsideratë edhe përvojën e përdoruesit, i cili luan një rol të rëndësishëm në përcaktimin se cila paketë është shërbimi më i mirë falas.

Do shërbim ka nivelet e larta dhe uljet e tij, kështu që lista jonë nuk është me të vërtetë objektive. Ne u përqëndruam në gjëra të shumta në mbledhjen e listës, kështu që ne do të zgjerohemi në secilin shërbim ndërsa lëvizim nëpër to. Në këtë mënyrë do të jeni në gjendje të zgjidhni atë që ia vlen një pajtim gjatë gjithë jetës kur më në fund vendosni të merrni një të tillë.

Pra, këtu është lista jonë e opsioneve më të mira më të mira për ruajtjen e cloud në vitin 2020:

# 1 Google Drive: Kampioni i Reigning

Specifikimet kryesore
 • Llogari Google
 • Asnjë azhurnime të nevojshme
 • Planet e azhurnuara janë të vlefshme

Pro

 Mund të përdorni 15 GB ruajtje falas
Ju gjithashtu duhet të përdorni Google Docs falas
 Ofron softuer Google aplikacione të palëve të treta falas

CONS

 Dosjet vijnë me kriptim të menaxhuar
Ka çështje të mundshme të intimitetit
Nuk ka asnjë klient Linux

Google Drive ju jep falas 15 GB nga momenti kur regjistroheni me një llogari Google. Kushdo me Android ose Gmail e merr këtë automatikisht.

Ndërsa ju duhet të ndani hapësirën me kutinë tuaj dhe Google Photos, është akoma mjafton të mos keni nevojë për një azhurnim në një program të paguar.

Kur keni nevojë të azhurnoni, Google u ngjit në pjatë duke ofruar një mundësi 100 GB. Për 2 dollarë në muaj, ju mund të keni 100 GB në dispozicionin tuaj. Google Drive bëhet pak i shtrenjtë nëse doni më shumë të dhëna se 100 GB.

Google Drive ju jep gjithçka me shërbimin falas që merrni si një pajtimtar pagues. Kjo do të thotë që ju duhet të përdorni falas Google Docs. Do të përdorni gjithashtu ekosistemin e madh të softuerëve të Google Drive me aplikacione dhe integrime të shkëlqyera të palëve të treta, pa kosto shtesë.

Pengesë e mbajtjes së skedarëve në Google Drive është se platforma është e njohur për skanimin e skedarëve tuaj që është një shqetësim i madh për privatësinë. Skanuesit e Google ju mbrojnë nga viruset, spamming dhe përmbajtja e rrezikshme, të cilat mund të jenë të këqija nëse një skedar tjetër rregullisht është karantinuar dhe korruptuar pasi të shënohet si i rrezikshëm. Sidoqoftë, ata gjithashtu analizojnë përmbajtjen për të promovuar produktet përkatëse për përdoruesit, që është një pushtim serioz i intimitetit, të paktën në sytë e mi.

Nëse kjo është diçka që ju shqetëson, ju jeni më mirë të zgjidhni një mundësi tjetër për ruajtjen e cloud, edhe nëse Google Drive ofron gjithçka tjetër që dëshironi.

Një tjetër negativ është se Google Drive nuk ofron një mundësi referimi. Kjo do të thotë që ju keni vetëm 15 GB nëse nuk vendosni të paguani. Nëse ky është rasti, duke marrë parasysh që tiparet janë të njëjta për përdoruesit e paguar të Google Drive, ne do t’ju rekomandojmë të mbani Google Drive falas dhe të përdorni një program tjetër për të shtuar në 15 GB që keni tashmë.

# 2 pCloud: Encryption më e mirë e ruajtjes në cloud

Specifikimet kryesore
 • Fillimi i ruajtjes 2 GB
 • Përvojë e rehatshme e përdoruesit
 • Multi Media

Pro

 Mund të përdorni 10 GB ruajtje falas
Paketa ofron një përvojë të mirë të përdoruesit
 Ju gjithashtu duhet të përdorni rishikim video dhe audio, me aftësinë për të bërë listat e dëgjimit

CONS

 Zero-njohja është më e kushtueshme
Ju merrni më pak karakteristika të ndarjes

pCloud u siguron përdoruesve plane ruajtjeje që fillojnë me 2 GB hapësirë ​​ruajtjeje pa cloud thjesht duke regjistruar një llogari.

Kjo eshte nje marreveshje e shkelqyer jo për shkak të hapësirës së ruajtjes, e cila është standarde, por sepse vendosja e veçorive është në të njëjtën kohë me planet e tyre të paguara në nivelin e hyrjes. Më tej, si ofruesit e tjerë, ju mund të merrni hapësirë ​​shtesë – me vlerë 8 GB – duke ndërmarrë disa detyra të thjeshta si referimi i njerëzve të tjerë në platformë.

Duke pasur një shërbim falas pCloud i mungojnë dy karakteristika të rëndësishme: fjalëkalimet dhe datat e skadimit për ndarjen e lidhjeve. Për të shmangur një problem, do të duhet të kaloni në një paketë 500 GB ose 2TB. Ndërsa të dyja këto kanë çmime të arsyeshme në krahasim me shumë që janë aktualisht në treg, është një pengesë e madhe kur llogaria falas nuk ofron këto veçori.

Përveç veçorive që mungojnë, shërbimi pCloud për anëtarët e lirë ende dallohet. Më bëri përshtypje me riprodhimin e tij të brendshëm audio dhe video – i cili në thelb ju lejon të transmetoni muzikën tuaj dhe të shikoni filma nga cloud – si dhe veçorinë e dobishme të llogarisë pCloud të jeni në gjendje të menaxhoni transmetimin HD.

Shpenzimet e ruajtjes në re vërtet shtohen me kalimin e kohës. Annshtë e bezdisshme të paguani çdo muaj. Toshtë në pikën kur pagesa e një pagese një herë për një hard disk fizik është një zgjedhje më e mirë ekonomike.

Për fat të mirë, pCloud ju lejon të paguani një tarifë një herë për ruajtjen e tyre në re. Ju mund të merrni paketën e tyre 500 GB përgjithmonë për 175 dollarë. Kjo do të thotë që ju keni një hard disk të garantuar për të punuar për jetën. Nëse e përdorni për 10 vjet, do të shikoni rreth 1.50 dollarë në muaj shpenzimet e ruajtjes.

Shumë njerëz – përfshirë vetë – i duan shërbimet e sigurisë me njohuri zero të pCloud. Pjesa e trishtuar është që ju nuk duhet të shijoni përvojën e njohurive zero – edhe nëse keni një llogari të pCloud Premium. Ju në fund duhet të paguani më shumë për Crypto pCloud. Edhe kështu, si një shërbim falas, ju duhet të regjistroheni në Crypto pa pasur nevojë të jepni para për Premium.

Përkundër disa pengesave të vogla, me përvojë të madhe të përdoruesit dhe shumë depozitim falas, pCloud bën kryesimin e listës sonë.

# 3 MediaFire: Ton e Freebies

Specifikimet kryesore
 • Magazinimi 10 GB në fillim
 • I lirë dhe i besueshëm
 • Sistemi i Referimit të Shpërblimit
 • Opsioni për të rritur Magazinimin

Pro

 Ju mund të përdorni deri në 10 GB ruajtje falas
Ju gjithashtu mund të fitoni një ruajtje shtesë deri në 50 GB
 Platforma ofron plane çmimesh të lira

CONS

 Ju nuk mund të përdorni sinkronizimin e skedarëve
Ju duhet të merreni me siguri të dobët

Nëse rekomandoni MediaFire për më shumë njerëz nuk është filxhani me çaj, nuk shqetësoheni. Ju mund të merrni 2 GB ruajtje shtesë thjesht duke instaluar aplikacionin smartphone të MediaFire. Ju gjithashtu keni mundësinë për të fituar më shumë gigabajt duke lidhur Facebook ose Twitter tuaj me shërbimin.

MediaFire gjithashtu ofron plane çmimesh të përballueshme, si sigurimi i një terabiti (1TB) vetëm për 5 dollarë në muaj. Kjo është thënë, përveç shërbimit të saj falas, platforma është e vështirë për tu rekomanduar, edhe me atë që është një nga shërbimet e pakta të mbështetura nga Linux..

Issueështja kryesore është se MediaFire nuk do të sinkronizojë skedarët midis çdo pajisje. Kjo do të thotë që ju duhet të ngarkoni ose shkarkoni dokumente përmes punës manuale në cloud.

Për më tepër, detajet e sigurisë së platformës nuk janë ideale, me shërbime të dobët të kriptimit dhe asnjë sigurim të fjalëkalimit. Prapëseprapë, MediaFire arrin të sigurojë mjaft hapësirë ​​falas, kështu që arrin të bëjë listën tonë.

Arsyeja kryesore pse MediaFire është në listë është se ofron një pjesë të mirë të të dhënave falas.

# 4 Sync.com: Fito Storage përmes Referencave

Specifikimet kryesore
 • Ruajtje prej 5 GB për fillimin
 • Kryetari i sistemit të referimit të linjës
 • Shumë karakteristika të disponueshme
 • Një Shërbim Magazinimi i Rrumbullakosur mirë

Pro

 Ju merrni një ruajtje 1 GB për çdo referim me kufij zero
Vjen me kriptim me njohuri zero
 Mund të përfitoni nga 5 GB hapësirë ​​e lirë

CONS

 Ju nuk mund të përdorni datat e skadimit
Nuk ka kufizime të shkarkimit për lidhje
Nuk ka asnjë klient Linux

Sync.com hyn si shërbimi ynë i dytë i ruajtjes në cloud në këtë listë.

Kur të regjistroheni, ju merrni 5 GB kapacitet falas në platformë. Shumë përdorues këndojnë lëvdata për Sync, por ajo që e bën platformën kaq popullore si një shërbim falas është që ka një program referimi me kufij absolutisht zero. Ngjashëm me pCloud, ju përfitoni 1 GB me çdo regjistrim të ri që ofroni, por mund të ndani sa më shumë ftesa sa herë të duash. ��

Platforma ka një kufi prej 20 GB për referime, por në të vërtetë është e thjeshtë të kontaktoni direkt kompaninë direkt përmes postës elektronike ose bisedës live, në mënyrë që të mund ta keni kapakun të çaktivizuar. Përgjigjet e mbështetjes së Sync do të kontrollojnë referimet tuaja për të siguruar që ata janë njerëz të vërtetë, por për sa kohë që gjithçka është porositur, ata do të zgjerojnë bonusin tuaj të referimit.

Si një shërbim i pakufizuar referimi, në teori, ju mund të merrni gati një hapësirë ​​të pakufizuar ruajtje në cloud me këtë platformë sesa të lejohet me ndonjë shërbim tjetër që kemi renditur. Shumë përdorues përdorin mediat e tyre sociale për të marrë sa më shumë hapësirë ​​sa të jetë e mundur.

Përveç kësaj, Sync.com nuk zvogëlon shumë nga tiparet e planeve të saj të paguara nga shërbimi i saj falas. Për shembull, mund të merrni kriptim me njohuri zero në të gjitha planet, falas dhe me pagesë. Kjo ju lejon të zgjeroheni për të regjistruar aksione. Për më tepër, është se programi ka shërbimin më të mirë me njohuri zero deri më tani si për përdoruesit që paguajnë ashtu edhe për ata që nuk paguajnë.

Ju gjithashtu merrni mundësinë për të mbrojtur me fjalëkalim aksionet e skedarit tuaj përmes një llogarie falas, por jo të shtoni datat e skadimit ose shkarkimin e limiteve. Për këtë, do të duhet të kaloni në një program Sync.com Pro. Pra, nëse keni disa probleme në zgjedhjen midis Sync.com ose pCloud, ka kuptim. Ata të dy janë pothuajse në mënyrë të barabartë përputhen. Sido që të jetë, ju merrni një pazar të madh.

Pasi të shteroni miqtë dhe të njohurit, do të duhet të paguani për shërbimin. Sync ka një strukturë fantastike pagese ku 1 TB e ruajtjes është e barabartë me 5 dollarë në muaj në tarifa. E mban të thjeshtë.

Shenjat tona të nderuara

Ndiejmë që disa mundësi të tjera për ruajtjen e cloud janë të vlefshme për tu përmendur. Ndërsa ata nuk arrijnë të bëjnë në krye të listës sonë, ata nuk janë opsione të këqija:

# 5 Drive me re në Amazon

Regjistrimi thjesht ju merr 5 GB falas, por nëse jeni një përdorues aktual i Amazon Prime, do të shijoni ruajtjen e pakufizuar të fotografive. Pengesë është se Amazon Drive nuk mund të shifrojë skedarët, kështu që siguria është shqetësim.

# 6 Degoo

Një tjetër ofrues hapësirash ruajtëse që është mjaft popullor. Një regjistrim në Degoo ju siguron 100 GB ruajtje falas. Ndërsa kjo është shumë më tepër sesa ato që ofrojnë shërbimet e tjera, Degoo kërkon rezervimin në internet në vend të ruajtjes së cloud. Në fakt, nuk është edhe aq e shkëlqyeshme një shërbim rezervë në internet, por të paktën e bën punën e kryer.

# 7 Microsoft OneDrive

Më në fund, për opsionet më të thjeshta, nuk duhet të shikoni më larg se 1TB të siguruar nga Microsoft OneDrive. Ju qaseni në hapësirën e magazinimit falas duke përdorur thjesht një ID të vlefshme të institutit. Ju mund të merrni Office 365, i cili gjithashtu vjen me versionet e desktopit për Microsoft Word, Excel, PowerPoint dhe OneNote. Pjesa më e mirë është, është gjithçka falas.

Udhëzues për Blerjen e Stërvitjes Falas

Cilat karakteristika duhet të shikoni në një shërbim pa ruajtje të cloud? Para së gjithash: siguri.

Kur bëni blerje për planet më të mira për ruajtjen e cloud, siguria në internet duhet të jetë shqetësimi juaj kryesor. Kompanitë më të njohura të ruajtjes së cloud nuk do të shohin dhe regjistrojnë kurrë më shumë sesa një paraqitje e shkurtër e të dhënave tuaja – ato i mbajnë të koduara, të mbrojtura nga hakerat si dhe sytë e këqij të punonjësve të tyre.

i dytë, planet më të mira “falas” duhet të përfshijnë sa më shumë karakteristika sa ekuivalentët e paguar, pasi këto do t’ju japin një pamje më realiste të asaj për të cilën ju paguani në të vërtetë. Pas asaj që do të ishte pikë e një kampioni falas nëse ato lënë përbërës kryesorë?

Në fund të fundit, shërbimi duhet të jetë i lehtë për t’u përdorur, si në atë të thjeshtë, ashtu edhe për gjyshen tuaj-mund ta përdorni. ���� Ai duhet të integrohet pa probleme me të gjitha pajisjet tuaja, qofshin ato në një smartphone, tabletë ose kompjuter desktop.

Shumica e aplikacioneve për ruajtjen e cloud falas që rekomandojmë këtu janë të pajtueshme në të gjitha pajisjet e përmendura dhe punojnë në të gjitha sistemet kryesore të funksionimit. Në atë mënyrë, ju mund të përdorni skedarët që dëshironi, kur t’i doni, pa marrë parasysh se ku jeni (për sa kohë që jeni i lidhur me internet).

Si e zgjidhni ruajtjen ideale falas të reve?

Megjithëse të gjitha shërbimet që ne rekomandojmë këtu janë falas, jo të gjitha ofrojnë të njëjtat vlerë. Ne kemi harruar çdo ofrues që ka asgjë më pak se siguri e përsosur, pasi do të ishte humbje kohe për të përmendur ato.

Dy kategoritë e vetme të mbetura për t’u krahasuar janë 1) numri i gigabajt (GB) i përfshirë në planin e ruajtjes falas dhe 2) tiparet që do të mund të përdorni.

Falas për të shtrenjtë

Për shumicën e njerëzve, fjala “falas” është e mjaftueshme për t’i joshur ata dhe madje të vendosen për një paketë ruajtjeje mediokre. Mos u mashtroni! Siç u përmend, çdo mundësi e lirë e ruajtjes së cloud ndryshon.

Këtu është marrëveshja, jo mirë opsionet ofrojnë më shumë se 50 GB për planin e tyre falas. Kjo është në fundin më të lartë. Shumica e kapakëve nga 15 deri në 16 GB. Nëse planifikoni të përdorni një shërbim të ruajtjes së cloud për çdo kohë, do të përfundoni duke paguar në një moment.

Gjëja më e rëndësishme për t’u përqëndruar është se asnjë kompani në të vërtetë nuk ju jep aq shumë depo. Dropbox, një nga ofruesit më të njohur të ruajtjes së cloud, është gjithashtu një nga më pak bujarët për sa i përket ruajtjes për një dollar pasi të kaloni kufirin e tyre të të dhënave 2 GB falas.

Si funksionon ruajtja e reve

Ju ofrohen vetëm 2 GB përmes Dropbox me planin falas, i njohur zyrtarisht si Dropbox Basic. Pas kësaj, çmimet janë, në rastin më të mirë, dyfishin e planeve të tjera të ruajtjes së cloud. Në rastin më të keq, është shumë herë më shumë se opsionet e tjera.

Dropbox ofron planin e tij më të ulët premium në 1 TB të magazinimit. Shumë njerëz nuk kanë nevojë edhe për aq shumë ruajtje. Kjo do t’ju fitojë 10 dollarë në muaj dhe nëse doni të dyfishoni të dhënat, do të shikoni në 20 dollarë në muaj.

Dropbox ofron një marrëveshje për të kapur 16GB hapësirë ​​të lirë duke u regjistruar miq, por kjo nuk është gjithmonë një mundësi – dhe as nuk është profesionist që bizneset të kërkojnë nga të tjerët të regjistrohen. Shërbime të tjera ofrojnë të njëjtën veçori gjithashtu. Prandaj ju rekomandojmë planet më të bollshme atje, si pCloud ose Sync.com (më shumë për këto opsione brenda një minutë).

Numri dhe lloji i karakteristikave

Përveç kufizimit të hapësirës së ruajtjes (GB), shumë plane të lira për ruajtjen e cloud gjithashtu kufizojnë numrin e veçorive që ju janë dhënë. Përsëri duke përdorur Dropbox si një shembull, programi i tij Basic nuk ka aftësi të rëndësishme siç janë fjalëkalimet dhe vërtetimi me dy faktorë për të mbrojtur dosjet tuaja, si dhe shkëmbimin e skedarëve dhe aksesin celular offline. Kjo është arsyeja pse opsionet në listën tonë dallohen më shumë me një larmi karakteristikash për të zgjedhur.

Mendimet përfundimtare

Shtë një gjë e shkëlqyeshme kur një kompani është aq e sigurt në shërbimin e tyre sa janë të gatshëm ta ofrojnë atë falas, me shpresën që një ditë do të bëhesh një klient pagues.

Por ju vetëm do të dini saktësisht se cilat karakteristika do të përfitonin më shumë për ju ose kompaninë tuaj, pasi të jepni shërbimin për ta provuar një kolegj. Le të rishikojmë zgjedhjet tona kryesore:

 1. Google Drive
 2. pCloud
 3. MediaFire
 4. Sync.com

Ofruesit më të mirë të ruajtjes pa cloud si pCould do t’ju japin deri në 10 GB ruajtje me disa karakteristika të përparuara me shpresën se ju do të preferoni sistemin e tyre mbi diçka që është tashmë në dispozicion për të gjithë përdoruesit e Gmail, si Google Drive.

Në fund, varet nga ju që të përcaktoni se sa hapësirë ​​ruajtjeje pa cloud ju nevojitet, dhe cili nga shërbimet është më i përshtatshmi për punën. Fatmirësisht, asgjë nuk po ju pengon të provoni të gjithë ata dhe thjesht të përmbaheni me atë që ju pëlqen më shumë, si ata janë të gjithë të lirë!

Mbani të sigurta informacionin tuaj, kini kujdes sesi po i ndani të dhënat tuaja dhe përfitoni nga këto mundësi falas për ruajtjen e cloud (ndërsa mundeni!). Mbi të gjitha, nuk ka asnjë tregim se kur do të mbarojnë mostrat falas … ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author