Ulasan Bluehost (2020) – Adakah Web Hosting Popular ini Bagus?

Kajian BluehostBluehost: Hos web yang disyorkan


Kami telah menjadi pelanggan hosting web Bluehost yang membayar sepanjang tahun 2017 – 2020.

Ini bermakna kami telah memantau prestasi rancangan hosting bersama “asas” termurah mereka (baik waktu muat rata-rata dan waktu operasi) selama 3+ tahun.

Ulasan Bluehost ini sangat bergantung pada data, serta pengalaman keseluruhan dengan ciri hosting dan sokongan pelanggan mereka.

Ringkasnya, semua rancangan Bluehost menawarkan pelanggan mereka secara langsung 24/7 sembang langsung, lebar jalur yang tidak dimeterai, dan lima akaun e-mel. Begitu juga dengan banyak syarikat hosting laman web lain, mereka juga menawarkan domain baru kepada pengguna baru mereka untuk tahun pertama. Rancangan mereka bermula dari $ 2.75 / bln dan merangkumi keselamatan, sandaran, dan sijil SSL percuma. Ini membantu menjaga keselamatan blog dan laman web anda.

Secara keseluruhan, prestasi 24 bulan terakhir mereka cukup baik. Bluehost jelas berada di puncak dengan waktu operasi (99.99%) dan masa muatan yang cepat sebanyak 405ms (0.4 saat).

Baca semua “Kebaikan” dan “Kekurangan” di bawah:

Maklumat umum & Gambaran Keseluruhan Hosting

VERDIK KAMI:Hosting Berkongsi Keseluruhan Terbaik
SPEED:405 ms (Rata-rata Februari 2018 hingga Januari 2020)
KEMASKINI:99.99% (Rata-rata Februari 2018 hingga Januari 2020)
SOKONGAN:Sembang Langsung 24/7
APPS:WordPress, Joomla, Drupal, dan beberapa pembangun laman web
CIRI-CIRI:Lebar jalur dan storan yang tidak terkawal, akaun e-mel, domain percuma tahun pertama
PELAN HOSTING:Pelayan Dikongsi, Awan, VPS, dan Dedicated
PEMINDAHAN LAMAN:Tidak percuma
HARGA:Bermula pada $ 2.75 / bln (diperbaharui pada $ 7.99 / bln)

Kelebihan Menggunakan Hosting Bluehost

1. Waktu Masa Terbaik – 99.99% – Sepanjang Tahun

Waktu sibuk adalah salah satu aspek yang paling penting ketika memilih hos web – bagaimanapun, jika laman web anda tidak berfungsi, pengguna anda tidak dapat mengaksesnya. Jadi waktu operasi yang baik secara konsisten harus menjadi salah satu keutamaan anda.

Setelah meninjau 30 hos web, penanda aras untuk masa operasi “baik” adalah 99.93%. Itu mungkin kelihatan agak tinggi, tetapi sebenarnya sedikit di bawah purata. Taipkan nombor tersebut ke dalam kalkulator, dan anda akan melihatnya dengan cepat diterjemahkan menjadi sekurang-kurangnya 26 minit waktu henti setiap bulan atau lebih dari lima jam selama setahun.

Oleh itu, kita tidak mahu melihat perkara yang kurang daripada itu.

Berita baiknya adalah bahawa Bluehost dengan mudah melepasi penanda aras ini, dengan selesa menjadikan laman web ujian kami hidup selama 99.99% sepanjang 24 bulan terakhir (2018-2020).

Inilah pecahan bulanan 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 100% 
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 100%
 • Waktu operasi purata November 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 99.96%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 100%
 • Waktu operasi purata April 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 100%

Kesimpulannya? Bluehost adalah salah satu penyedia hosting web yang paling dipercayai menurut kajian masa operasi kami.

bluehost-performance-24bulanLaman ujian langsung: hostingfacts-bluerock-bluehost.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+

2. Kelajuan Top 5 “Beban” Laman Web – 405ms

Laporan dari Google tahun lalu mendapati bahawa sebahagian besar laman web mudah alih terlalu lambat.

Itu masalah kerana dua sebab utama. Indeks pertama mudah alih Google boleh meningkatkan atau menyembunyikan laman web anda dalam carian pengguna berdasarkan kelajuan pemuatannya. Kajian menunjukkan bahawa laman web perlahan hampir selalu menjadi jualan yang lebih rendah.

Oleh itu, selepas waktu rehat, masa memuat halaman hos anda adalah perkara terpenting kedua yang secara harfiah dapat membuat atau memecahkan kejayaan laman web anda.

Kami telah mengikuti prestasi Bluehost sejak Februari 2018 menggunakan alat pihak ketiga, Pingdom. Sekali lagi, kami gembira dengan hasilnya – kelajuan memuatkan halaman rata-rata 405 ms yang menjadikannya sebagai laman web terpantas ke-5 daripada semua orang yang telah kami uji.

Bluehost-2019-2020-statistikKelajuan purata Bluehost 2019-2020 | Lihat statistik

3. Harga Pengenalan Rendah ($ 2.75 / bln)

Kami akan melihat harga dan rancangan penuh Bluehost sebentar lagi.

Namun, jika anda ingin melihat harga awal, anda akan melihat harga yang diiklankan paling rendah ialah $ 3,95 / bulan. Itu adalah kesepakatan yang cukup baik memandangkan mereka sepatutnya mengurangkannya dari $ 7.99 / bulan pada asalnya.

Untuk harga itu, anda mendapat hampir semua yang anda perlukan untuk satu laman web. Itu termasuk storan SSD 50 GB, lebar jalur yang tidak dimeterai, sijil SSL percuma, dan banyak lagi.

Oleh itu, anda akan mendapat nilai yang cukup baik untuk harganya, ditambah dengan masa operasi dan kelajuan pemuatan halaman yang konsisten.

Berita baiknya adalah bahawa kami dapat menjalin kesepakatan dengan Bluehost untuk pembaca kami sehingga harga permulaan turun hingga $ 2.75 / bulan.

Ini adalah kadar terendah yang pernah kami lihat di mana sahaja dalam talian (dan percayalah, pasukan kami menghabiskan banyak masa dalam talian seperti sekarang). Oleh itu, ada baiknya jika anda berada di pasaran untuk mendapatkan hos yang baru.

4. Pilihan Keselamatan yang baik

Walaupun Bluehost adalah salah satu pilihan “lebih murah” di pasaran, kami gembira melihat bahawa mereka tidak memotong terlalu banyak sudut atau memandang rendah pada ciri kritikal seperti keselamatan.

Bluehost menyediakan banyak pilihan keselamatan yang baik secara lalai, termasuk sijil SSL percuma untuk setiap rancangan seperti yang kami nyatakan sebelumnya.

Semua rancangan juga merangkumi ciri privasi domain yang akan membantu menyimpan maklumat peribadi yang anda gunakan untuk mendaftar domain secara peribadi. Ini menghalang penggodam daripada mencari dan menggunakan maklumat peribadi ini untuk skema pancingan data untuk mengelabui anda atau orang lain agar menyerahkan maklumat sensitif.

SiteLock disertakan untuk membantu mencegah serangan malware, yang sayangnya cukup umum di laman WordPress. CodeGuard adalah bentuk perlindungan lain, yang juga menyediakan sandaran setiap hari sehingga anda dapat mengembalikan versi laman web sebelumnya jika ia diretas.

Postini, dari Google, adalah alat keselamatan terakhir yang perlu diperhatikan. Ini memberikan perlindungan spam untuk e-mel anda, jadi apa-apa yang mencurigakan dicegah masuk ke peti masuk anda.

Secara keseluruhan, ini adalah pakej keselamatan yang cukup baik untuk memastikan laman web anda selamat dan sihat.

5. Banyak Integrasi, Aplikasi, dan Ciri eCommerce

Di luar fitur keselamatan yang disertakan, Bluehost juga menyediakan akses ke sebilangan besar aplikasi dan integrasi yang berbeza sehingga anda dapat menggunakan perkhidmatan yang paling popular di web.

Sebagai contoh, mereka mempunyai pengurus domain jika anda lebih suka membeli dan mengurus beberapa domain melaluinya. Anda boleh menetapkan sandaran harian, mingguan, atau bulanan sekiranya berlaku.

Anda boleh memasang WordPress dengan satu klik (lebih banyak lagi pada bahagian seterusnya di bawah). Anda juga boleh memasang sistem pengurusan kandungan (CMS) lain yang popular seperti Drupal, Joomla, menjalankan kedai e-dagang dan banyak lagi.

Plus, Bluehost bahkan akan merangkumi akses ke Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN). Ini mengehoskan gambar dan fail besar anda, menjadikannya tidak berfungsi dari pelayan anda, untuk menyampaikannya lebih pantas kepada pengguna di seluruh dunia dan memastikan laman web anda cepat pada masa yang sama.

6. Host rasmi WordPress.org yang Disyorkan

WordPress adalah platform laman web yang paling banyak digunakan di pasaran.

Dan mereka hanya “secara rasmi” mengesyorkan tiga rakan hosting untuk menggunakan dengan laman WordPress:

 • Bluehost
 • Dreamhost
 • Tapak Tapak

Sudah tentu, anda boleh menggunakan hampir semua penyedia hosting web untuk membuat laman web WordPress. Tetapi hakikat bahawa Bluehost adalah salah satu daripada beberapa rakan kongsi yang diiktiraf secara rasmi adalah menggalakkan.

WP.org mengesyorkan BluehostWordPress.org mengesyorkan Bluehost

7. Mudah Digunakan untuk Pemula

Beberapa hos web yang kami lihat hanya terbaik untuk pengguna lanjutan.

LiquidWeb, misalnya, sangat bagus jika anda tahu apa yang anda lakukan. Tetapi mereka tidak mempunyai antara muka yang mesra pengguna untuk orang bukan teknikal. Oleh itu, jika anda seorang pemula, anda akan mengalami kesukaran untuk menghidupkan laman web ini.

Susun atur panel kawalan Bluehost (cPanel) memudahkan penggunaannya. Anda hanya perlu menunjuk dan mengklik dalam kebanyakan kes.

Ia juga mempunyai fitur untuk pengguna maju, tetapi pemula juga dapat memasang dan memulakan WordPress dengan mudah.

Atau, mereka boleh menggunakan alat pembangun laman web Bluehost (seperti Weebly atau Drupal) untuk memulakan dengan templat yang boleh anda sesuaikan dengan hanya menyeret dan melepaskan.

Bluehost cPanelBluehost mudah digunakan cPanel

8. Jaminan Pulangan Wang 30 Hari

Mendapatkan tawaran terbaik untuk web hosting biasanya bermaksud pembayaran awal selama beberapa bulan, satu tahun atau beberapa tahun pada satu masa.

Bluehost tidak berbeza – lebih banyak lagi di bawah. Tetapi mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari pada rancangan mereka.

Anda boleh mencuba perkhidmatan ini untuk mengukur prestasi mereka sendiri, dan kemudian masih meminta bayaran balik jika anda tidak berpuas hati sepenuhnya. Kami mempunyai beberapa kata-kata berhati-hati.

Menurut terma mereka, inilah yang berlaku dan tidak termasuk dalam jaminan itu:

 • Anda hanya boleh mendapatkan bayaran balik pada kos hosting web, bukan produk lain seperti domain atau tambahan lainnya.
 • Bayaran $ 15.99 akan dipotong jika anda menerima nama domain percuma dalam rancangan anda.
 • Sebarang permintaan selepas 30 hari tidak akan dikembalikan.

Ini bukan polisi tanpa pertanyaan seperti yang pernah kita lihat dari beberapa hos. Oleh itu, pastikan anda baik-baik saja dengan perkara tersebut sebelum mendaftar.

9. Sokongan Pelanggan

Bluehost menawarkan segala-galanya dari pangkalan pengetahuan, sembang langsung, sokongan tiket e-mel, dan juga sokongan telefon. Kami mencuba sembang langsung dan Vinutha dari Bluehost berhubung dalam masa dua minit.

Terdapat sedikit kelewatan di antara setiap jawapan, tetapi secara keseluruhan, Vinutha sangat ramah dan menawarkan jawapan langsung untuk setiap soalan. Ini adalah pengalaman yang tidak menyakitkan, itulah yang anda mahukan daripada sokongan pelanggan tuan rumah.

Sembang langsung perkhidmatan pelanggan BluehostKami telah berbual dengan wakil Bluehost Live Chat

Kekurangan Menggunakan Bluehost Hosting

Bluehost menunjukkan prestasi yang cukup baik. Terdapat dua kawasan besar, di mana biayanya sedikit curam. Mari selami lebih mendalam setiap satu.

1. Kadar Pembaharuan yang Lebih Tinggi (Umum dalam Industri Web Hosting)

Cara terbaik untuk mendapatkan harga serendah mungkin untuk hosting adalah dengan prabayar untuk satu, dua, atau bahkan tiga tahun di muka.

Harga Tiga Tahun BluehostHarga terperinci Bluehost

Di satu pihak, harga bulanan rendah, tetapi di sisi lain, prabayar untuk jangka masa yang lebih lama (antara 12–36 bulan) bermaksud bahawa anda tidak hanya melakukan beberapa dolar, tetapi sekitar seratus dolar.

Perkara lain yang perlu dipertimbangkan adalah kadar pembaharuan yang lebih tinggi setelah tempoh perkenalan anda tamat. Dalam kes ini, prabayar selama tiga tahun penuh pada $ 3,95 adalah bagus kerana anda mengunci kadar rendah itu selama mungkin.

Walau bagaimanapun, pada akhir tempoh tersebut, kadar akan naik kembali ke kadar “Normal” mereka. Ini berkisar antara $ 7,99 – $ 8,99 / bulan pada rancangan bersama paling asas bergantung pada berapa lama anda membayar di muka.

Harga pembaharuan BluehostHarga pembaharuan Bluehost

2. Penghijrahan Tapak Tidak Percuma

Sebilangan besar hos web yang kami tinjau akan memindahkan laman web anda yang sedia ada ke perkhidmatan mereka secara percuma. Mereka melihatnya sebagai perkhidmatan mesra yang membantu membuat pelanggan baru gembira, jadi mereka akan mengenakan sebarang bayaran.

Malangnya, Bluehost tidak melakukan migrasi percuma.

Mereka mempunyai bayaran sekali sebanyak $ 149,99 yang merangkumi penghijrahan hingga lima laman web, 20 akaun e-mel, dan fail pangkalan data lain untuk laman web ini.

Mereka mendakwa akan cepat dan lancar, jadi anda tidak akan mengalami kelewatan atau waktu henti.

Namun, hakikat bahawa anda harus membayarnya, dan membayar begitu banyak, adalah “Con” yang besar untuk dipertimbangkan.

Pemindahan laman web BluehostKos pemindahan laman web Bluehost

Harga Bluehost, Pelan Hosting & Fakta Pantas

Pelan Asas Bluehost akan dikenakan bayaran $ 3.95 / bln (atau $ 2.75 dengan diskaun kami).

Pelan Plus meningkat kepada $ 5.45 / bln – harga yang sama dengan pilihan Choice Plus untuk laman web tanpa had, storan SSD, dan lebar jalur. Mereka juga membolehkan anda mengurus domain tanpa had, domain terparkir, dan subdomain pada rancangan ini juga.

Pelan Pro bermula pada $ 13.95 / bulan dengan semua ciri ini dan prestasi tinggi dari pelayan mereka.

Sebagai tambahan, Bluehost mempunyai semua jenis web hosting utama, termasuk VPS, cloud, dan pusat data khusus.

Harga dan rancangan Bluehost

 • Domain percuma? Ya untuk tahun pertama, kemudian diperbaharui pada $ 15,99.
 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran dua halaman yang mudah.
 • cara bayaran: Kad kredit utama dan PayPal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Tiada pengembalian wang untuk sebarang nama domain. Kadar pembaharuan untuk kedua-dua domain dan hosting meningkat.
 • Jual Beli: Sebilangan Jualan. Malangnya, ini adalah kejadian biasa dalam industri hosting web dan berlaku dengan banyak syarikat hosting dengan nama besar.
 • Pengaktifan Akaun: Sebilangan besar pengguna menikmati pengaktifan segera. Sekiranya maklumat itu tidak tepat atau terdapat kecurigaan penipuan, pengaktifan mungkin ditangguhkan.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: Panel kawalan yang mudah dan senang digunakan.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Mojo Marketplace menjadikan pemasangan aplikasi cepat dan mudah.

Adakah Kami Mengesyorkan Bluehost?

Ya, kami sudi.

Bluehost telah menduduki tempat atau mendekati puncak untuk masa uptime dan loading selama lebih dari satu tahun.

Di samping itu, mereka menawarkan sokongan keselamatan yang kuat, jaminan pengembalian wang, dan banyak aplikasi mesra pengguna, semuanya dengan salah satu harga terendah di industri ($ 2.75 / bulan).

Mereka tidak sempurna. Kadar pembaharuan akan meningkat setelah harga perkenalan berakhir. Juga, mereka mengenakan bayaran tambahan untuk migrasi laman web, yang dihoskan oleh host lain secara percuma.

Tetapi secara keseluruhan, Bluehost memberikan prestasi yang baik dan nilai yang baik.

P.S. Adakah anda pernah menggunakan Bluehost sebelum ini? Harap pertimbangkan untuk memberikan ulasan di bawah ini – baik atau buruk – tidak penting selagi ia bermanfaat bagi pelawat kami. Terima kasih atas sokongan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map