A legjobb ingyenes felhőalapú tárolás 2020-ra

Felhő tároló vektor képNincs ilyen, mint egy ingyenes ebéd, mivel a mondás…


De ott vannak ingyenes minták, ha tudja, hol kell keresni. És amikor a a legjobb ingyenes felhőalapú tárolási szolgáltatás, szinte mindenhol megtalálhatja őket.

A mai legfontosabb felhőalapú tároló-szolgáltatók több mint hajlandóak megadni egy kis mennyiségű felhőalapú tárolást – teljesen ingyenesen – abban a reményben, hogy hűséges, fizető ügyféllé válsz a próba befejezése után..

Az igazság a „szabad” próbák mögött

Sőt, ezek közül az ingyenes kipróbálások közül sok valóban hasznos, lehetővé téve, hogy szinte az összes funkciót „tesztelje”, amelyet teljes vásárlóként megszerezhet az ügyfél számára … Fontos azonban kiemelni, hogy a legtöbb ingyenes felhőalapú tárolási lehetőség – legyen az próba vagy egyébként – egyszerűen nincs „elegendő hely a legtöbb vállalkozás számára, beleértve az olyan vállalkozásokat is, amelyeknél kevesebbnél több ügyfél tárolja és tölti fel fájljait.

Ennek ellenére valószínűleg elegendőek a személyes használatra, és amint említettük, még mindig érdemes megpróbálni érezni a szolgáltatást és a felhasználói felületet..

A legjobb ingyenes felhőalapú tárolási szolgáltatások 2020-ban

A szolgáltatások értékelésekor a kapott ingyenes tárhelyet vettük figyelembe elsődleges értékelési tényezőnkként (feltételezve, hogy az itt szereplő összes lehetőség locked-szoros biztonsági szempontból).

Ezenkívül szinte annyira jelentőséget tulajdonítottunk az ingyenesen rendelkezésre bocsátott előírásoknak. A szolgáltatások mellett a felhasználói élményt is figyelembe vettük, amely fontos szerepet játszik annak meghatározásában, hogy melyik csomag a legjobb ingyenes szolgáltatás.

Minden szolgáltatásnak megvannak a magasságai és mélységei, tehát a listánk nem igazán objektív. A lista összeállításakor több dologra összpontosítottunk, így tovább bővítjük az egyes szolgáltatásokat, amikor áthaladunk rajtuk keresztül. Ily módon kiválaszthatja azt, amely érdemes egy egész életen át tartó előfizetést, amikor végül úgy dönt, hogy megszerezte azt.

Tehát itt van a legjobb ingyenes felhőalapú tárolási lehetőségek listája 2020-ban:

# 1 Google Drive: az uralkodó bajnok

Főbb jellemzők
 • Google-fiók
 • Nincs szükség frissítésre
 • Érdemes frissíteni a terveket

Előnyök

 Használhat 15 GB ingyenes tárhelyet
Ingyenesen is használhatja a Google Dokumentumokat
 A Google szoftver kínál harmadik féltől származó alkalmazások ingyen

CONS

 A fájlok kezelt titkosítással érkeznek
Vannak potenciális adatvédelmi problémák
Nincs Linux kliens

A Google Drive ingyen 15 GB-ot biztosít Önnek attól a pillanattól kezdve, amikor regisztrált egy Google-fiókkal. Bárki, aki Android vagy Gmail van, automatikusan megkapja ezt.

Noha meg kell osztania a helyet a beérkező levelekkel és a Google Fotókkal, ez még mindig elegendő ahhoz, hogy ne kelljen frissíteni egy fizetett programra.

Ha frissítenie kell a Google-t, a 100 GB-os opcióval felment a lemez felé. Havonta 2 dollárért 100 GB-ja áll rendelkezésére. A Google Drive kicsit drágább lesz, ha 100 GB-nál több adatot szeretne.

A Google Drive mindent megad Önnek az ingyenes szolgáltatással, amelyet fizető előfizetőként kap. Ez azt jelenti, hogy ingyenesen ki kell használnia a Google Dokumentumokat. A Google Drive hatalmas szoftverökoszisztémáját is használhatja nagyszerű külső alkalmazások és integrációk, többletköltség nélkül.

A fájlok Google Drive-on történő megőrzésének hátránya, hogy a platform ismert a fájlok szkennelésével kapcsolatban ami óriási aggodalomra ad okot. A Google szkennerei megvédnek a vírusoktól, a spamektől és a veszélyes tartalmaktól, amelyek károsak lehetnek, ha egy egyébként rendszeres fájlt karanténba helyeznek és megsérülnek, miután veszélyesnek minősítették. Ugyanakkor elemezik a tartalmat is, hogy a felhasználók számára releváns termékeket népszerűsítsenek, ami a magánélet súlyos megsértése, legalábbis a szememben.

Ha ez valami zavar, akkor inkább válasszon egy másik ingyenes felhőalapú tárolási lehetőséget, még akkor is, ha a Google Drive mindent megtesz, amit csak szeretne.

Egy másik negatív tény, hogy a Google Drive nem nyújt áttételi lehetőséget. Ez azt jelenti, hogy csak a 15 GB-ja van, hacsak nem fizet. Ebben az esetben, tekintettel arra, hogy a szolgáltatások azonosak a fizetett Google Drive-felhasználók számára, azt javasoljuk, hogy tartson ingyenes Google Drive-ot, és használjon másik programot a már meglévő 15 GB-os hozzáadáshoz..

# 2 pCloud: A legjobb felhőalapú titkosítás

Főbb jellemzők
 • 2 GB tárolás indítása
 • Kényelmes felhasználói élmény
 • Multimédia

Előnyök

 10 GB ingyenes tárhely használható
A csomag jó felhasználói élményt nyújt
 Használhatja a video- és audiolejátszást is azzal, hogy lejátszási listákat készíthet

CONS

 A nulla tudás költségesebb
Kevesebb megosztási funkcióval rendelkezik

A pCloud olyan tárolási terveket nyújt a felhasználók számára, amelyek 2 GB ingyenes felhőalapú tárolással kezdődnek, egyszerűen azáltal, hogy regisztrálnak egy fiókra.

Ez egy jó ajánlat nem azért, mert a szabványos tárolóhely, hanem azért, mert a szolgáltatáskészlet megegyezik a belépő szintű fizetős csomagokkal. Ezenkívül, más szolgáltatókhoz hasonlóan, további – 8 GB-os értékű – helyet kaphat, ha egyszerű feladatokat hajt végre, például más embereket utal a platformon..

Az ingyenes pCloud szolgáltatásnak nincs két fontos tulajdonsága: jelszavak és a link megosztásának lejárati ideje. A probléma elkerülése érdekében 500 GB-os vagy 2 TB-os csomagra kell váltania. Noha ezek mind megfizethető áron állnak a piacon jelenleg sokkal összehasonlítva, ez nagy hátrány amikor az ingyenes fiók nem biztosítja ezeket a szolgáltatásokat.

A hiányzó szolgáltatások mellett a pCloud ingyenes tagok számára nyújtott szolgáltatás továbbra is kiemelkedik. Lenyűgözött a beépített audio- és videolejátszóval – amely alapvetően lehetővé teszi a zenék streamingét és a felhőből filmek nézését -, valamint a pCloud-fiók hasznos funkciójával, amely képes kezelni a HD streaming-et.

A felhő tárolási költségei idővel valóban összeadódnak. Bosszantó fizetni minden hónapban. Arra a pontra jut, hogy a fizikai merevlemezért egyszeri díj fizetése jobb gazdasági választás.

Szerencsére a pCloud lehetővé teszi, hogy egyszeri díjat fizessen a felhő tárolásáért. 500 GB-os csomagját örökre 175 dollárért kaphatja meg. Ez azt jelenti, hogy megvan a merevlemezed, amely garantáltan az élet végéig működik. Ha 10 éven keresztül használja, havonta körülbelül 1,50 dollár tárolási költségeket fog keresni.

Sokan – beleértve magamat is – szeretik a pCloud nulla ismeretlen biztonsági szolgáltatásokat. A szomorú rész az, hogy nem élvezheti a nulla tudás élményét – még akkor is, ha van pCloud Premium fiókja. Végül többet kell fizetnie a pCloud Cryptoért. Ennek ellenére ingyenes szolgáltatásként regisztrálnia kell a Crypto-ba anélkül, hogy pénzt kellene adnia a Premium-hoz.

Néhány apró hátrány ellenére, nagy felhasználói élménnyel és rengeteg ingyenes tárhellyel, a pCloud a lista elejére áll.

# 3 MediaFire: Rengeteg freebies

Főbb jellemzők
 • 10 GB tárolás az induláskor
 • Olcsó és megbízható
 • Jutalmazási rendszer
 • Lehetőség a tárhely növelésére

Előnyök

 Legfeljebb 10 GB ingyenes tárhelyet használhat fel
Akár 50 GB extra tárhelyet is megszerezhet
 A platform olcsó árat kínál

CONS

 A fájlszinkronizálás nem használható
A rossz biztonsággal kell foglalkoznia

Ha több embernek ajánlja a MediaFire-t, ez nem a teáscsésze, ne aggódjon. A MediaFire okostelefon alkalmazás telepítésével 2 GB-os további tárhelyet kaphat. Arra is lehetősége van, hogy több gigabájtot szerezzen a Facebook vagy a Twitter összekapcsolásával a szolgáltatással.

A MediaFire megfizethető árú terveket is kínál, mint például egy terabyte (1 TB) biztosítása csak Havonta 5 dollár. Ennek ellenére – az ingyenes szolgáltatás kivételével – a platformot nehéz ajánlani, még akkor is, ha a kevés Linux által támogatott szolgáltatás egyike.

A fő probléma az, hogy a MediaFire nem szinkronizálja a fájlokat egyetlen eszköz között. Ez azt jelenti, hogy dokumentumokat kell feltöltenie vagy letöltenie a felhőn belüli kézi munkával.

Sőt, a platform biztonsági részletei nem ideálisak, rossz titkosítási szolgáltatásokkal és jelszó megadása nélkül. Ennek ellenére a MediaFire képes sok tárhelyet ingyen biztosítani, így elkészíti a listánkat.

A fő ok, amiért a MediaFire szerepel a listán, az, hogy ingyen jó darab adatot kínál.

# 4 Sync.com: Növelje a tárolást hivatkozások segítségével

Főbb jellemzők
 • 5 GB-os tárolóhely a Start számára
 • A vonalvezető rendszer teteje
 • Rengeteg rendelkezésre álló szolgáltatás
 • Jól lekerekített tárolási szolgáltatás

Előnyök

 Minden hivatkozáshoz 1 GB tárhelyet kap, nulla korlátozással
Nulla tudás nélküli titkosítással jár
 5 GB ingyenes tárhely használható

CONS

 A lejárat dátuma nem használható
A linkekre nincs letöltési korlátozás
Nincs Linux kliens

A Sync.com a második helyen található Cloud Storage szolgáltatásként jelenik meg ezen a listán.

Amikor feliratkozik, kapsz 5 GB szabad kapacitást a platformon. Sok felhasználó dicsérettel énekel a Syncért, ám a platform annyira népszerűvé válik, mint egy ingyenes szolgáltatás, azaz egy hivatkozási program abszolút nulla határértékkel. A pCloudhoz hasonlóan minden új regisztrációval 1 GB-ot igényel, de megoszthatja annyi meghívót, ahányszor csak akarja. ��

A platformnak 20 GB-os korlátja van az áttételre, de valójában egyszerű, ha e-mailen vagy élő csevegőn keresztül közvetlenül kapcsolatba lép a társasággal, így letilthatja a felső korlátot. A Sync támogatási képviselői ellenőrzik az áttételét, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy valódi emberek-e, de mindaddig, amíg minden meg van rendezve, kibővítik az áttételi bónuszt..

Korlátlan áttételi szolgáltatásként elméletileg szinte korlátlan felhőalapú tárhelyet kaphat ezzel a platformon, mint bármely más szolgáltatásunk, amelyet felsorolunk. Sok felhasználó a következő közösségi médiát használja fel, hogy a lehető legtöbb tárhelyet szerezzen.

Ezenkívül a Sync.com nem vágja ki fizetett csomagjainak sok funkcióját az ingyenes szolgáltatásból. Például nulla tudás nélküli titkosítást kaphat minden tervben, ingyenesen és fizetettként. Ez lehetővé teszi a fájlmegosztásokra való kiterjesztést. Sőt, az a tény, hogy a program eddig a legjobb nulla ismeretű szolgáltatással rendelkezik mind fizető, akár nem fizető felhasználók számára.

Megadhatja a fájlmegosztások jelszóval történő védelmét egy ingyenes fiók révén, de nem adhat hozzá lejárati időket vagy letöltési korlátozásokat. Ehhez át kell állnia a Sync.com Pro programra. Tehát, ha problémái vannak a Sync.com vagy a pCloud közötti választással, akkor értelmes. Mindkettő szinte egyenletesen illeszkedik egymáshoz. Akárhogy is, nagyszerű ajánlatot kap.

Miután kimerítette a barátait és ismerőseit, fizetnie kell a szolgáltatásért. A Sync fantasztikus fizetési struktúrával rendelkezik, ahol 1 TB tárhely havonta 5 dollárral egyenlő. Ez egyszerűvé teszi.

Tisztelt emlékeink

Úgy gondoljuk, hogy néhány más ingyenes felhőalapú tárolási lehetőség tiszteletre méltó említést érdemel. Miközben nem sikerül listájuk tetejére kerülniük, nem rossz lehetőségek:

# 5 Amazon Cloud Drive

A regisztrációval egyszerűen csak 5 GB-ot kapsz ingyen, de ha az Amazon Prime jelenlegi felhasználója, akkor korlátlan fényképet tárolhat. Hátránya, hogy az Amazon Drive nem tudja titkosítani a fájlokat, így a biztonság aggodalomra ad okot.

# 6 Degoo

Egy másik tárhely-szolgáltató, amely elég népszerű. A Degoo regisztrációja 100 GB-os ingyenes tárhelyet biztosít Önnek. Noha ez sokkal több, mint amit a többi szolgáltatás kínál, a Degoo az online biztonsági mentésre szolgál, a felhőalapú tárolás helyett. Valójában ez még nem is olyan nagyszerű online biztonsági mentési szolgáltatás, de legalább megkapja a munkát.

# 7 Microsoft OneDrive

Végül, a legegyszerűbb lehetőségek érdekében nem kell tovább néznie, mint a Microsoft OneDrive által biztosított 1 TB-n. Az ingyenes tárhelyhez egyszerűen érvényes intézményi e-mail azonosítóval fér hozzá. Beszerezheti az Office 365-et, amely szintén a Microsoft Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote asztali verzióival érkezik. A legjobb az egészben, hogy ingyen.

Ingyenes felhőalapú tárolási vásárlási útmutató

Milyen funkciókat kell keresnie egy ingyenes felhőalapú tárolási szolgáltatásban? Legelőször is: Biztonság.

Vásárláskor a legjobb ingyenes felhőalapú tárolási terveket vásárolhatja meg, a kiberbiztonságnak kell lennie a legfontosabb aggodalomnak. A legmegbízhatóbb felhő-tároló cégek soha nem látnak és rögzítenek többet, mint egy pillantást az Ön adataira – titkosítva, a hackerek ellen védettek, valamint a saját alkalmazottaik kíváncsiságos szemét tartják..

Második, a legjobb „ingyenes” terveknek annyi funkciót kell tartalmazniuk, mint az alapvető fizetett egyenértékeket, mivel ezek reálisabb képet kapnak arról, hogy miért fizetne valójában. Miután értelme lenne egy ingyenes mintának, ha elhagynák a fő összetevőket?

Végezetül, a szolgáltatásnak könnyen használhatónak kell lennie, mint az egyszerű-ha-te-nagymamád-csak tud-e használni. Seamless Zökkenőmentesen integrálódnia kell az összes eszközéhez, legyen az okostelefonon, táblagépen vagy asztali számítógépen is.

Az itt javasolt ingyenes felhőalapú tároló alkalmazások többsége kompatibilis az összes említett eszközön, és az összes főbb operációs rendszeren működik. Ilyen módon bármikor elérheti a kívánt fájlokat, amikor csak akarja, bárhol is van (mindaddig, amíg csatlakozik az internethez).

Hogyan választhatja ki az ideális ingyenes felhőalapú tárolást?

Bár az összes szolgáltatás, amelyet itt ajánlunk, ingyenes, nem mindegyik szolgáltatja ugyanazt érték. Az összes szolgáltatót kihagytuk kevesebb, mint a tökéletes biztonság, mivel időpocsékolás lenne megemlíteni őket.

Az egyetlen összehasonlítható két kategória: 1) az ingyenes tárolási tervben szereplő gigabájt (GB) szám, és 2) a használható szolgáltatások.

Ingyenesen drága

A legtöbb ember számára az „ingyenes” szó elegendő ahhoz, hogy becsapja őket, és akár középhaladó tárolócsomagot is megteremthet. Ne csalj bele! Mint már említettük, minden ingyenes felhőalapú tárolási lehetőség különbözik.

Itt az üzlet, nem az opciók több mint 50 GB-ot kínálnak ingyenes csomagjukért. Ez a legmagasabb végén van. A legtöbb sapka ki van emelve 15-16 GB-nál. Ha egy felhőalapú tárolási szolgáltatást tervez hosszabb ideig használni, akkor egy bizonyos ponton fizetni fog.

A legfontosabb dolog, amelyre összpontosítani kell, hogy egyetlen cég sem ad annyi tárhelyet. A Dropbox, az egyik legismertebb felhőalapú tároló-szolgáltató, egyben a legkevésbé nagylelkű a dolláronkénti tárolás szempontjából, miután átlépte a 2 GB-os ingyenes adatkorlátot..

Hogyan működik a felhőtárolás?

Csak 2 GB-ot kínál a Dropboxon keresztül az ingyenes csomaggal, hivatalosan Dropbox Basic néven. Ezt követően az árak a legjobb esetben megduplázódnak a többi felhőalapú tárolási tervhez képest. A legrosszabb esetben ez többszöröse a többi lehetőségnek.

A Dropbox a legalacsonyabb prémiumot kínálja, 1 TB tárhelyen. Sok embernek nem is kell ilyen sok tárhely. Ez havonta 10 dollárt fog fizetni, és ha duplázni szeretné az adatokat, akkor havonta 20 dollárt fog keresni.

A Dropbox üzletkötést kínál a 16 GB-os ingyenes tárhely megszerzéséhez a barátok feliratkozásával, de ez nem mindig lehetséges – és a vállalkozások számára sem szakszerű, hogy másokat kérjenek fel. Más szolgáltatások ugyanazt a szolgáltatást kínálják. Ezért javasoljuk odakinn a tágabb terveket, például a pCloud vagy a Sync.com (ezekről a lehetőségekről egy perc alatt bővebben).

A szolgáltatások száma és típusa

A tárhely (GB) korlátozása mellett a sok ingyenes felhőalapú tárolási terv korlátozza a rendelkezésre bocsátott szolgáltatások számát is. A Dropbox ismételten példaként véve alapvető programja nem rendelkezik olyan fontos funkciókkal, mint a jelszavak és a két tényezős hitelesítés a mappák védelme érdekében, valamint a fájlmegosztás és a mobil nélküli offline hozzáférés. Ez az oka annak, hogy a listánkon szereplő lehetőségek sokkal inkább kiemelkednek a különféle szolgáltatások közül.

Végső gondolatok

Nagyszerű dolog, amikor egy cég annyira magabiztos a szolgáltatásában, hogy hajlandó ingyenesen nyújtani azt abban a reményben, hogy egy napon fizető ügyféllé válik.

De csak akkor fogja pontosan tudni, hogy mely funkciók lennének a leginkább az Ön vagy cége számára hasznosak, ha egyetemi kipróbálást nyújtanak nekik. Vizsgáljuk meg legfontosabb választásainkat:

 1. Google Drive
 2. pCloud
 3. Mediafire
 4. Sync.com

A legjobb ingyenes felhőalapú tárolási szolgáltatók, mint például a pCould, akár 10 GB-os tárhelyet biztosít számos fejlett funkcióval abban a reményben, hogy jobban kedveli a rendszerüket, mint valami, amely már elérhető minden Gmail-felhasználó számára, például a Google Drive.

Végül Ön dönti el, hogy mennyi ingyenes felhőalapú tárolóra van szüksége, és mely szolgáltatások közül a legmegfelelőbb a munkához. Szerencsére semmi nem akadályozza meg mindegyik kipróbálását, és csak azt, hogy ragaszkodjon ahhoz, amelyikre a legjobban tetszik mind ingyenesek!

Óvja adatait, ügyeljen arra, hogy miként osztja meg adatait, és vegye igénybe ezeket az ingyenes felhőalapú tárolási lehetőségeket (amíg csak tudsz!). Végül is nem mondják, hogy mikor fog kifogyni az ingyenes minták… ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector