Sådan køber du et domænenavn – Simple Guide (2020)

Tillykke med oprettelsen af ​​din nye online forretning! ������


At starte en ny virksomhed kan være spændende (og skræmmende), men der er et par ting, du har brug for for at tackle foran dig, før det sjove starter …

Først og fremmest har din nye online-forretning brug for et godt domænenavn.

Det er svært at overdrive vigtigheden af ​​et domænenavn … det kan bogstaveligt talt skabe eller ødelægge din virksomhed (som en Toronto-baseret opstart fandt ud af den hårde måde).

Et domænenavn til dit websted er også vigtigt for dit publikum og søgemaskiner. Derfor er det vigtigt at vælge et domænenavn, der afspejler dit brand, er mindeværdigt, og som vil holde sig omkring år fra nu.

Hvis du undrer dig over, hvordan man hurtigt og overkommeligt køber et domænenavn, er du på det rigtige sted. Det er en enkel, smertefri og ligetil proces, hvis du kender de bedste domæneregistratorer at vælge imellem, og hvordan du bruger dem.

Klar til at få dit nye domænenavn? Fantastisk, så lad os komme i gang.

�� SE UD: Før du køber et domæne …

1. Foretag din egen forskning (DYOR)

Før du begynder at søge efter et domænenavn, skal du altid gøre lidt lektier på forhånd.

Ved at “lave dit hjemmearbejde” mener vi, at du skal have en grundig idé om, hvad dine læsere – og / eller kunder – faktisk ønsker. Det skal du også studere din niche at forstå de populære søgeord og søgeudtryk, der bruges af din målgruppe.

Se på lignende virksomheds websteder og tjek dine konkurrenters domænenavne. Gennemse for at finde ud af, hvornår et bestemt domænenavn sidst blev solgt, og hvem webhotelleverandørerne er eller var. De bedste canadiske webhost og -registratorer behandler deres kunder (og deres kunders domæner) godt og undgår “skyggefuld” praksis, der er almindelig blandt lavkvalitets-webhostværter i visse lande.

2. Let at skrive og huske domæner

Hold det enkelt og let. Husk altid at vælge et domænenavn, der let kan stave af publikum. Følg ikke dagens moter og trends og vælg et domænenavn, der er let-blæsende.

Det er bedst at undgå ulige stavemåder og andre tegn også. Stavev, der forvirrer publikum, kan lande dem på de forkerte sider, og du kan endda miste kunder. Et kort navn, der taler om din virksomhed og er let at sprede via mund til mund, er faktisk det bedst egnede.

3. Gå med .com

Ved du 48 pct. af domænenavne har com-udvidelsen?

Ja, det er stadig den bedste udvidelse, som dit domænenavn kan have i 2020 og fremover. Ikke kun er det den nemmeste at huske, men alle er fortrolige med det.

Hvis .com-udvidelsen tages, kan du gå sammen med de andre populære TLD’er som “.net”, “.org” osv. Brainstorm nogle udvidelser på egen hånd. (Men vi anbefaler at undgå underlige udvidelser som .pizza.)

4. Pas på skjulte gebyrer

Pris spiller en enorm rolle, mens de beslutter at købe domænenavnet. Markedet er fuld af domæneregistratorer, som vil prøve at lokke dig til at købe fra dem. Men nøglen er at være årvågen og ikke narre af at købe en der synes at være billig, men har mange skjulte gebyrer og dyre opsalg (ser på dig, GoDaddy).

Nogle registratorer kan sælge dig et domænenavn til en billig pris i navnet på salgsfremmende tilbud. Der vil dog være meget ekstra omkostninger i navnet på fornyelsesgebyrer, kontraktgebyrer, dyre rebills og mere. Så før du tager nogen beslutning, skal du gøre din forskning godt.

5. Se efter gennemsigtighed

Husk altid at gå med registratorer, der opretholder et optimalt niveau af gennemsigtighed i deres forretning. Du skal kende alle priser, tjenester og andre vigtige detaljer på forhånd.

For eksempel skal du være opmærksom på fornyelsesgebyrer, overførselsgebyrer og annulleringsbeløb. Hvis en registrator nægter at dele så vigtige aspekter, er der ikke noget, der stemmer med ham. Det er bedst ikke at indgå nogen aftale med ham.

6. Vælg et brandable navn

Branding er en af ​​de vigtigste parametre for succes for enhver forretningssatsning. At have et brandable domænenavn til din virksomhed giver det en unik identifikation. Hvad er det? Og hvorfor kræves det?

Et brandable domænenavn har ingen specifik betydning. Det er unikt og kan let udtales og huskes. For eksempel er Google ikke et ord og har ingen mening, men det er alligevel så berømt og let at huske. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du vælger et brandable domænenavn, kan du tjekke en af ​​disse domænenavnegeneratorer – de er gode til at hjælpe dig med at vælge et navn til dit websted (og også ret sjovt at bruge).

7. Sørg for, at navnet ikke er varemærke og brugt

Ingen af ​​os ønsker at ende i en retssag helt i begyndelsen af ​​virksomheden. Når du vælger domænenavnet, skal du sørge for, at det ikke er varemærke. Du skal også tjekke sociale mediesider for at se, om det navn, du vælger, allerede er i brug.

Brug af samme navn på dit domæne og sociale netværk er en ideel ting. Det vil hjælpe publikum med at blive fortrolige med navnet og finde dig på nettet.

8. Beskyt dit privatliv

Privatliv er den største bekymring, når det kommer til at købe et domænenavn. Når du køber et domænenavn, skal du kigge efter registratorer, der tilbyder dig beskyttelse gratis eller til en minimal pris. Da domænenavne er offentlige poster i WHOIS- og RDAP-katalogerne, er det bedst at holde dine personlige oplysninger private.

Det er på dig at vælge at holde dit ejerskab og dine kontaktoplysninger private. Bliv opmærksom og bliv ikke fælde for de registratorer, der opkræver præmiebeløb for at beskytte dit privatliv. For beskyttelse af personlige oplysninger skal du ikke lede længere end Namecheap; de tilbyder som standard gratis WHOIS-beskyttelse af privatlivets fred. Tak til Namecheap for at være ”modelborgere” i registreringsindustrien, når det gælder om at beskytte deres kunders information.

9. Tænk på lang sigt

Alt, hvad der træffes for din virksomhed, uanset om den er lille eller stor, skal være fra et langsigtet perspektiv. Tilsvarende er dit domænenavn din investering, og det burde være en langvarig ting.

Gå ikke med et navn, der skal ændres eller bortfalder i den nærmeste fremtid. Vælg i stedet et navn, der kan repræsentere din virksomhed og brand i de kommende år. Tag din niche i betragtning og vælg et navn, der definerer dine forretningstjenester, selvom du beslutter at udvide i den nærmeste fremtid.

Betydningen af ​​domænenavn:

 • Bygger dit brand – Domænenavne hjælper med at øge opmærksomheden omkring din virksomhed og dit brand. Et perfekt domænenavn gør det lettere for publikum at kende dine tjenester. Ordet i mund til mund hjælper med til at sprede opmærksomheden omkring dit brand blandt masserne.
 • Et domænenavn tilføjer din virksomheds troværdighed – Et domænenavn efterlader et godt indtryk på publikum. Et domænenavn giver din målgruppe tillid til din virksomhed og tjenester. Din virksomhed vil fremstå mere professionel og pålidelig. Hvis du ikke er villig til at bruge den ekstra krone til at registrere et domænenavn, hvorfor ville publikum stole på dine produkter og tjenester?
 • Tiltrækker walk-in-forretning – Valg af et domænenavn, der matcher arten af ​​din virksomhed, kan tiltrække en masse walk-in-forretning online. For eksempel, hvis du har at gøre med skønhedsprodukter, vil et domænenavn som lookbeautiful.com øjeblikkeligt fange opmærksomheden fra dem, der søger efter skønhedsprodukter.
 • Etabler din virksomhed som teknisk kyndig – I en æra med den digitale revolution vil det at have et domænenavn etablere din virksomhed som en fremadstormende. Det vil opbygge dit omdømme som et teknisk kyndigt brand. Folk stoler på virksomheder, der har en online tilstedeværelse mere end dem, der ikke har en online tilstedeværelse.
 • Rangering af søgemaskiner – Et veludviklet websted med kvalitetsindhold og et godt domænenavn øger søgemaskinens placering. Dit domænenavn vil være mere genkendeligt på søgemaskiner som Google. Dette vil igen øge din kundebase og give dig mere forretning.

Sådan køber du et domænenavn (nøjagtige trin)

Nu hvor du ved, hvordan du vælger et domænenavn, lad os tage dig gennem de trin, der er involveret i at købe et domænenavn.

Når du har valgt et domænenavn, skal du nu købe det til din virksomhed. Sådan gør du:

1. Vælg et domænenavn

Vælg det navn, du vil have din virksomhed til at have. Det skal korrekt definere dine tjenester, og hvis det er muligt være mindeværdigt og lidt iørefaldende.

nameboy domænenavn generator

Brug en domænenavngenerator som Nameboy for at hjælpe dig med at komme med et godt navn til dit domæne.

2. Find en domæneregistrator

Det første trin er at finde en registrator til at registrere dit domænenavn. Som nævnt foreslår jeg Namecheap.

namecheap søgning

3. Tilgængelighed af domæner

Når du har valgt et navn, skal du kontrollere, om det er tilgængeligt. Sigt efter en velkendt og betroet TLD-udvidelse som .com, .net eller .org.

Tjek tilgængelighed

Husk, at domænet med den ønskede udvidelse muligvis ikke er tilgængeligt.

Hvis det er tilfældet, skal du sigte mod den “næste bedste” tilgængelige udvidelse. Når du har fundet et, skal du blot betale for domænet og gennemføre transaktionen.

4. Domæneregistrering

Når du har foretaget betalingen, skal du gennemføre registreringen.

domæneregistrering

Udfyld alle nødvendige kontaktoplysninger, som kræves af din registrator. Husk, at hvis du har WHOIS-privatliv, forbliver dine personlige oplysninger private. .

5. Bekræftelse

Det sidste og sidste trin i købet af et domænenavn er at bekræfte de ejendomsdetaljer, du har angivet. Når du er verificeret, er du klar.

Tillykke!

Din online forretning har nu et skinnende nyt domænenavn.

Klar til at købe dit domæne?

For at pakke tingene ud spiller domænenavne en afgørende rolle i at repræsentere, etablere og promovere din virksomhed på internettet.

Et domænenavn giver en identitet til din virksomhed og hjælper med at tage det langt.

Ud over branding skal et godt domænenavn hjælpe din virksomhed med at generere trafik til dit websted og tiltrække kunder.

Vi håber, at denne artikel hjælper dig med at vælge – og købe – det mest passende domænenavn til din virksomhed.

Hvis du er forvirret over at vælge et domænenavn til din virksomhed eller har spørgsmål om forskellige registratorer, skal du bare skyde os en besked på vores kontaktside, så vil vi lede dig gennem processen trin for trin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map