Sådan bygges et websted fra ridser

Ser du efter at oprette et websted fra bunden, men ved du ikke hvordan? Du er på det rigtige sted, vi har skrevet denne omfattende 7000+ ordguide lige til dig! Det betyder ikke noget, om du vil starte en blog eller oprette et websted til din virksomhed. I slutningen har du et fuldt fungerende websted, og du ved hvordan man foretager grundlæggende designjusteringer og tilføjer indhold.


Nej, det er ikke svært at gøre. Og nej, du behøver ikke kodning og designfærdigheder for at komme med et smukt, professionelt udseende websted.

Med de metoder, vi dækker i denne artikel, vil du være i stand til at oprette et arbejdswebsted på cirka en times tid (fra start til slut). Vi bruger ikke HTML- eller CSS-kodning (dem tager for lang tid), så alt hvad du virkelig skal gøre er at følge de trin, vi giver dig, klik her og klik der, indtil du er færdig.

Hvis du følger alt, hvad vi siger i denne artikel, har du dit helt eget domæne og funktionelle WordPress-websted uden behov for at ansætte professionelle webdesignere (de er dyre, ved du).

Sådan opretter du et websted

Contents

Hvorfor vi bruger WordPress

Før noget andet ønsker vi, at du skal vide, at vi vil bruge WordPress-platformen til at oprette dit websted. Ja, der er andre platforme (også kaldet content management systems eller CMS) – men vi mener (gennem erfaring), at det er den bedste mulighed lige nu til at oprette websteder.

Se de seneste brugerstatistikker fra BuiltWith (et fantastisk værktøj, der kan fortælle dig, hvilken teknik et specifikt websted bruger, bestemt anbefalet at give det en spin).

 • * WordPress – 52%
 • ** Wix – 7%
 • * Joomla – 4%
 • ** SquareSpace – 4%
 • * Progress Sitefinity – 4%
 • ** Weebly – 2%

Reference:

* Gratis
** Betalt

WordPress logo

Som du kan se, foretrækker mange webstedsejere, udviklere og designere at bruge WordPress-platformen. Vi har fortalt dig, det er meget let at bruge, når du sammenligner det med andre webstedsbyggere og CMS-platforme. Og selvfølgelig er det let og hurtigere, end hvis du skulle starte et websted fra bunden ved hjælp af HTML og CSS. Hvis du ikke er ekspert inden for kodning, kan du endda ende med et middelmådigt udseende sted. Mens WordPress kan selv begyndere komme med professionelle og attraktive websteder ved at kaste et anstændigt WordPress-tema.

Fordele og ulemper ved at bruge WordPress

Du spekulerer måske på, hvad fordele og ulemper er, hvad angår brug af WordPress. Så vi takler dem i dette afsnit.

Vi ser først på de professionelle:

 • Gratis – Ja, GRATIS. Det siger alene meget, er det ikke? Du kan også udvide funktionaliteten på dit WordPress-sted ved at bruge GRATIS tilføjelser i form af plugins. Og du får også GRATIS support fra udviklerne selv og andre brugere. Faktisk finder du en masse WordPress-tutorials alene på YouTube.
 • Fleksibel – Med dens tilpassede indstillinger kan du bruge WordPress til både små og store virksomheder. Det er også en populær platform for onlinebutikker.
 • Ingen kodning viden / færdigheder kræves – At lære HTML / CSS kan tage måneder, før du kan oprette et anstændigt udseende websted. Med WordPress kan du sætte et fungerende websted op på en time – eller en dag, hvis du virkelig ønsker at tilpasse en masse af indstillingerne på dit websted. Under alle omstændigheder kan du være sikker på, at dit websted vil se professionelt ud (ligesom det er gjort af professionelle!).
 • Overkommelige temaer og plugins – WordPress kommer med gratis temaer, overkommelige temaer og dyre temaer (premium-temaer kan koste $ 100 eller mere). Mens mange plugins er gratis (med muligheder for at donere), er der også betalte plugins, som du kan vælge. Husk stadig, at du kan gøre det meget godt (godt, faktisk) med de gratis og overkommelige.
 • Brugervenlig – Begyndere kan nemt få fat på at bruge WordPress. Fagfolk (også dem med kodningsevner) sætter også pris på de hurtige og tidsbesparende funktioner i WordPress.

Og nu, for ulemperne:

 • Læringskurve – Det tager lidt tid og tålmodighed at fuldt ud mestre brugen af ​​WordPress – men det kan forventes af enhver ny opgave. Så hvis det er din første gang at bruge det, skal du ikke forvente en tur i parken. Med dette selvstudieindlæg er det dog som at have os ved din side. Vi tager dig i hånden og hjælper dig gennem det (det vil gøre læringskurven så meget lettere).
 • Bugs – Nå ja, nogle WordPress-temaer og plugins kan have fejl. Imidlertid arbejder deres udviklere altid med at opdatere og perfektionere deres software fra bugs. Bugs er også almindelige (og kan forventes) på internettet. Det er af denne grund, at vi altid foreslår at tjekke brugeranmeldelser og ratings, når du vælger og bruger temaer (samt plugins).

OK, vi har vejet fordele og ulemper ved at bruge WordPress og anbefale det både for begyndere og professionelle webbyggere. Det gør bare hele arbejdet med at oprette et websted såååå meget hurtigere og lettere. For ikke at nævne, at med et simpelt plugin (som Yoast SEO), har du et websted, som selv Google og andre søgemaskiner vil elske.

Sådan opretter du et websted – din trinvis vejledning

Her er vi – forbered dig på at oprette din hjemmeside. Dette er de grundlæggende trin, der skal følges:

 1. Registrer et domænenavn og få webhosting.
 2. Opret dit websted.
 3. Design din hjemmeside.
 4. Føj indhold til dit websted.
 5. Føj plugins til dit websted.

Vi tackle hver enkelt i detaljer nedenfor (sammen med trin for trin-instruktioner). Disse er meget lette at gøre, da vi forenklet trinnene. Så når du er færdig, og webstedet er live, tilføjede vi yderligere 20 trin at tage, så du er væk på højre fod (disse er valgfri, men kan gøre dit liv meget lettere).

1. Registrer et domænenavn og få webhosting

SiteGround-webhosting

Hvorfor skal du få et domænenavn og webhosting? Nå, du har ikke rigtig noget valg :).

 • Domænenavn – Dette er din URL eller internetadresse. Det ser sådan ud: www.yourwebsite.com.
 • Webhosting – Du har brug for denne service for at gøre dit websteds indhold synligt på nettet. Din webhostudbyder er den, der rent faktisk er vært for dine websteds filer.

For at få et domænenavn og hosting anbefales det, at du går med SiteGround. De er den bedste samlede hostingudbyder, som officielt anbefales til WordPress, af WordPress, og de har flere datacentre over hele verden for at minimere indlæsningstider for websteder. De kan begge registrere dit domænenavn og være vært for dit nye sted. Hvis du vil undersøge yderligere, har vi en generel sammenligning af webhosting, en til Australien, Canada og meget mere.

Bemærk: Hvis du allerede har et domænenavn med en anden domæneregistrator (som NameCheap, GoDaddy osv.) Og gerne vil bruge det, kan du stadig følge med uden problemer, men skal bare gå ind på din registrator-konto, gå til din domænenavnserver indstillinger og indsæt SiteGrounds ‘navneservere derinde, når du har købt din hostingpakke fra SiteGround (mere info her).

Følg disse trin for at fortsætte med at få et domænenavn og webhosting:

 1. Gå til siteground.com
 2. Gå til fanen Hosting.
 3. Klik på Webhosting.
 4. Trin 3 fører dig til en side med 3 muligheder:
 • Start op
 • GrowBig
 • GoGeek

Vi foreslår, at du vælger den første mulighed (opstart). Start-pakken er fantastisk til begyndere. Husk, at du altid kan opgradere eller nedgradere din plan til enhver tid (efter behov).

Siteground-hosting-pakker

 1. Klik på Hent plan
 2. Trin 5 fører dig til deres Vælg domæneside. Klik på “Registrer et nyt domæne”, hvis du ikke endnu har et domænenavn. Hvis du allerede har et domænenavn og bare har brug for webhosting, skal du klikke på “Jeg har allerede et domæne.”
 3. Tænk på et domænenavn, og indtast det i det tomme felt. For eksempel xyzcompany.
 4. Som standard er udvidelsen (slutdelen af ​​din webstedsadresse) indstillet til .com. Lad det være, selvom du kan se, at du har andre muligheder.
 5. Klik på Fortsæt. Dette trin bringer dig til en Tillykke side (til at vælge et tilgængeligt domænenavn).

Bemærkninger:

 • Dit domænenavn afhænger af din type websted – hvis det f.eks. Er et firma-websted eller en personlig blog. Du kan vælge at bruge dit firmanavn til et forretningswebsted eller dit eget navn til et personligt sted.
 • Vi foreslår at gå til .com (første mulighed), .net (anden mulighed) eller .org (tredje mulighed). Dette er de mest anvendte, og de anses allerede for hæderlige af mange mennesker (vi er bekymrede over branding og autoritet her).
 • Har flere domænenavne (indstillinger) klar, da det kan være ret svært at vælge et tilgængeligt domænenavn. Spil med flere muligheder, så finder du helt sikkert den perfekte (der er tilgængelig) til dig.

Siteground-kontooplysninger

 1. Når du er færdig med trin 9, føres du til siden Gennemgang og komplet. Udfyld alle de krævede oplysninger, såsom følgende:
 • Kontooplysninger – Din e-mail-adresse og adgangskode.
 • Klientinformation – Dit land, fornavn, efternavn, adresse, telefonnummer osv.
 • Betalingsoplysninger – Dit kreditkortnummer, kortets udløb osv.
 • Køb oplysninger – Din plan (Start, hvis du fulgte vores forslag). Du skal også vælge fra rullemenuen Period, hvor lang tid der skal bruges til din hostingtjeneste (f.eks. 12 måneder).
 • Ekstra tjenester – Sørg for, at der er et afkrydsningsfelt i afkrydsningsfeltet til domæneregistrering. Vi foreslår også, at du får indstillingen til privatlivets domæne (klik på afkrydsningsfeltet) for at holde dine registreringsoplysninger private (ingen vil vide, hvem ejeren af ​​dit websted er – til din beskyttelse mod spamming).

Oplysninger om køb af Siteground

 1. Trin 10 viser dig det samlede beløb, som dit køb / service koster. Du bliver også nødt til at bekræfte (ved at markere afkrydsningsfeltet), at du har læst deres servicevilkår.
 2. Klik på knappen Betal nu for at afslutte processen med at få dit domænenavn og hosting-service fra SiteGround.

Bemærk: Når du har gennemført ovenstående trin, har du allerede et domænenavn og webhosting. Tillykke!

Sitegrund Betal nu

2. Opsæt dit websted

WordPress værktøj installation

Nu hvor du har et domænenavn og webhosting, er det tid for dig at opbygge dit websted ved at installere WordPress. Bare rolig, der er en installationsmulighed med ét klik, der giver dig mulighed for hurtigt at konfigurere WordPress (igen, ingen kodningsevner kræves). Der er 2 metoder at vælge imellem:

 • Metode 1 – Via installation med et enkelt klik
 • Metode 2 – Via Softaculous installation

Vi viser dig trin for trin detaljer nedenfor.

SiteGround cPanel

Metode 1 – Via installation med et enkelt klik

 1. Log ind på din Siteground-konto. Brug legitimationsoplysningerne i trin # 10 i det foregående afsnit (Kontooplysninger). Husk, at dette (din SiteGround-konto) er hvor du vil købe domæner (yderligere) og opgradere eller nedgradere din plan. Bemærk, at du ikke kan få adgang til dit WordPress-websted med de samme detaljer (vi vil tale mere om dine WordPress-legitimationsoplysninger senere i dette indlæg).
 2. Klik på dine konti.
 3. Klik på Administrer konti. Du ser din domænekonto og din hostingkombination her.
 4. Klik på cPanel-knappen ved siden af ​​dit domæne og hosting-pakke (orange-farvet knap).
 5. Klik på Access cPanel sikkert.
 6. Klik på Fortsæt.
 7. Trin 6 fører dig til en side med MEGET ting. Se efter WordPress-værktøjssektionen, og klik på WordPress.
 8. Trin 7 fører dig til WordPress installationssiden. Klik på knappen Installér øverst til venstre. Du har også muligheden for at klikke på knappen Installer nu under siden (de er ens).
 9. Trin 8 fører dig til en side, hvor du kan tilpasse dine WordPress-indstillinger. Gør følgende:
 • I denne rullemenu til domæneprotokol skal du vælge dette: http: // www.
 • For indstillingen In Directory skal du lade den være tom.

WordPress-et-klik-installation

 1. Rul ned på den aktuelle side, indtil du ser webstedsindstillingerne. Her tilpasser du dit websteds navn og beskrivelse – til dine besøgende på webstedet og til SEO-formål (disse vises i søgninger). Her er de ting, du skal gøre:
 • Webstedsnavnet siger “Min blog” – ændre det til dit rigtige webstedsnavn, f.eks. Dit domænenavn (f.eks. XYZ Company).
 • Webstedsbeskrivelsen siger “Min WordPress Blog” – ændre det til dit eget websteds beskrivelse (f.eks. Apparel Online Shop).
 • Skift admin-brugernavnet til et af dine valg. Du bruger denne legitimation til at få adgang til dit WordPress-sted.
 • Skift administratoradgangskode til en ny (det skal være stærkt og svært at gætte). Du bruger denne adgangskode med Admin-brugernavnet ovenfor for at få adgang til bagsiden af ​​dit websted.
 • For e-mailindstillingen kan du lade den være som den er og blot videresende e-mails modtaget til din e-mail-konto til dit websted. Du kan også vælge at ændre den til en aktuel e-mail og modtage dine beskeder direkte på den nævnte e-mail-konto.
 1. Klik på Gem.
 2. Trin # 11 bringer dig til siden Tillykke (til at gennemføre WordPress-installationen).

Bemærkninger:

 • Ved hjælp af vores tidligere eksempel går dine besøgende her (det er din websteds-URL):

http://www.xyzcompany.com.

 • Ved stadig at bruge det samme eksempel vil du gå her for at redigere dit websted (det er din administrative URL):

http://www.xyzcompany.com/wp-admin.

Bemærk: Dette er bagenden af ​​dit websted, og du bliver nødt til at logge ind her, hvis du vil sende noget nyt eller tænke på dit websteds indstillinger.

 • For at logge ind på dit WordPress Admin Dashboard skal du bruge din Admin URL og indtaste dit Admin brugernavn og adgangskode (se trin # 10). Efter det er du inde!

Metode 2 – Via Softaculous installation

Selvom vi varmt anbefale at bruge metode 1 (WordPress-klik med én klik), vil vi gerne vise dig din anden mulighed. Denne gang skal du installere WordPress ved hjælp af Softaculous.

Her er trinnene til at bruge denne metode:

 1. Gør trin 1 til # 6 i den første metode.
 2. I afsnittet AutoInstallers skal du kigge efter ikonet Softaculous og klikke på det.
 3. Trin 2 fører dig til en side, hvor du kan vælge, hvilken software du vil installere. Kig efter WordPress, og klik på det.
 4. Gør trin 8 til # 11 i den første metode.

Bemærk: Trin 4 fører dig til siden Tillykke (med succes installation af WordPress).

WordPress-installationsknap

3. Design dit websted

At designe dit websted afhænger meget af dit tema (dit valgte tema, for at være nøjagtigt). Det bestemte tema, du vælger, vil delvist definere dit brand.

Du skal virkelig lægge en masse tid og kræfter på at finde det rigtige WordPress-tema til dit websted (hvis du bygger et forretningssted, skal du f.eks. Kigge efter forretningstemaer). For dette afsnit vil vi dog ikke bruge så meget tid på at vælge et tema (dette er kun ment som et eksempel for dig at følge). Desuden kan du altid ændre dit tema senere – så vælg bare alt, hvad der er smukt og tiltalende for dig.

Som standard leveres din WordPress-installation allerede et klar-til-brug-tema. Hvis du vil, kan du nøjes med den. Vi anbefaler stadig, at du vælger et andet WordPress-tema (da standardtemaer ofte bruges, og vi vil have et unikt udseende sted, ikke?). Så gå videre og vælg et tema til dit websted og husk følgende ting:

 • Der er over 1.500 WordPress-temaer at vælge imellem.
 • En masse WordPress-temaer er gratis.
 • WordPress-temaer er meget tilpasselige, så du virkelig kan oprette et unikt udseende sted.

For at give dig en idé, vil vi installere et tema lige nu. Følg disse trin:

 1. Log ind på dit WordPress-sted ved hjælp af din Admin URL (brug dit Admin brugernavn og adgangskode, selvfølgelig).
 2. Gå til Udseende på dit WordPress Dashboard (det er i menuen til venstre sidefelt).
 3. Klik på Temaer.
 4. Klik på Tilføj nyt tema.
 5. På siden Tilføj temaer skal du kigge efter søgefeltet og indtaste nøgleordene til dit foretrukne tema. Til dette eksempel vil vi indtaste disse nøgleord: blå, to kolonner.
 6. Se på resultaterne, og vælg et tema. For de søgeord, vi brugte, dukkede 2 resultater op – vi vil gå til Blue Planet-temaet.
 7. Klik på Installer.
 8. Efter vellykket installation skal du klikke på Aktivér.

WordPress-temaerBemærkninger:

 • Trin 8 ændrer automatisk dit websteds tema fra standardtypet til det nye.
 • Du kan ændre temaer uden at miste dit tidligere indhold.
 • Hvis du finder noget indhold, der mangler (når du ændrer et tema), skal du blot vælge et andet (de 2 temaer er muligvis ikke kompatible med hinanden).

4. Føj indhold til dit websted

I dette trin lærer du at tilføje sider til dit websted, oprette menuer, tilføje indlæg og redigere indlæg.

Trin til tilføjelse af basissider på dit websted

At have sider på dit websted vil gøre det mere organiseret og tiltalende for dit publikum. Disse sider repræsenterer også visse sektioner og funktioner på dit websted. Følg disse trin for at tilføje sider:

 1. Log ind på din WordPress Admin URL.
 2. Gå til sider i dit betjeningspanel (det findes i menuen i venstre sidefelt).
 3. Klik på Tilføj nyt.
 4. Trin 3 fører dig til en side, der ligner Microsoft Word. Skriv titlen på siden i området Titel (f.eks. Om). Indtast din meddelelse i tekstområdet (i dette eksempel noget om dit websted, firma eller virksomhed).
 5. Klik på Publicer.

Trin til oprettelse af menuer på dit websted

WordPress MenuAt have menuer til navigation gør det let for dine besøgende at finde, hvad de leder efter, mens du er på dit websted. Her er trinnene:

 1. Gå til dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Udseende (placeret på venstre sidepanel).
 3. Klik på Menuer.
 4. Klik på Opret en ny menu, og navngiv den noget som Primærmenu eller Hovedmenu. Bemærk, at nogle temaer allerede har standardmenuer.
 5. Føj emner til menuen ved at klikke på de sider, du allerede har oprettet (placeret i venstre side). Du kan klikke på siden Om og andre sider, du muligvis allerede har oprettet, når du opretter dine menuer. Bemærk, at du nemt kan tilføje nye sider i din menu, når de bliver tilgængelige.
 6. Når alle de nødvendige sider er markeret, skal du klikke på Tilføj til menu.
 7. Klik på Gem.

Bemærkninger:

 • For at omorganisere elementer i din menu skal du blot trække og slippe dem (op og ned).
 • Vælg hvor du ønsker, at dine menuer skal vises ved at klikke på fanen Administrer placeringer.

Trin til tilføjelse af indlæg til dit websted

Følg disse trin for at tilføje en ny artikel på dit websted:

 1. Åbn dit WordPress Dashboard.
 2. Find afsnittet Indlæg i menuen (venstre sidepanel).
 3. Klik på Tilføj nyt.
 4. Indtast titlen og kroppen på artiklen på redaktørsiden.
 5. Vælg artiklens kategori fra listen over kategorier (højre side) ved at klikke på afkrydsningsfeltet.
 6. Klik på Publicer.

WordPress Tilføj nyt indlæg

Trin til redigering af indlæg på dit websted

Nogle gange er du nødt til at redigere indlæg for korrektioner og opdateringer. Følg disse trin for at gøre det:

 1. Log ind på dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til indlæg (i venstre sidefeltmenu).
 3. Klik på Alle indlæg.
 4. Find det indlæg, der skal redigeres, på listen over indlæg, og klik på rediger (det findes under postens titel).

5. Føj plugins til dit websted

WordPress Plugins Tilføj nyt

Plugins er WordPress-udvidelser, der er beregnet til at udvide et temas funktioner og funktionalitet. Hvis du har brug for en bestemt funktion, der ikke er indbygget i dit nuværende / valgte tema, kan du i stedet bruge et plugin.

Sandheden er, at tilføjelse af plugins til dit WordPress-sted giver dig mulighed for at få mest muligt ud af dit tema. Faktisk kender vi ikke nogen WordPress-brugere, der ikke bruger plugins. Bortset fra at være meget nyttige, er de fleste plugins gratis (nogle kommer med mulighed for at donere).

Her er trinnene til installation af et plugin:

 1. Gå til dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til plugins (det er i menuen i venstre sidepanel).
 3. Klik på Tilføj nyt.
 4. På siden Tilføj ny skal du søge efter et plugin ved at indtaste dets navn (f.eks. Kontaktformular 7). Du kan også indtaste søgeord, hvis du ikke søger efter et bestemt plugin (f.eks. Kontaktformular).
 5. Når resultatet vises, skal du klikke på plugin.
 6. Klik på Installer.
 7. Klik på Aktivér.

Sådan installeres kontaktformular 7

WP-kontaktformular 7

Vi brugte kontaktformular 7 i eksemplet ovenfor (til at søge i et kontaktformular-plugin), da det er den mest populære kontaktformular for WordPress lige nu. Med dette plugin (som med de fleste kontaktformular-plugins) kan dine besøgende på stedet sende dig e-mails direkte fra dit websted (det er sikkert, effektivt og hurtigt).

For at give dig et eksempel på, hvordan du installerer et plugin, vil vi give dig trinnene til, hvordan du installerer kontaktformular 7 nedenfor.

 1. Log ind på dit WordPress Admin Dashboard.
 2. Gå til Plugins (findes i menuen til venstre sidebjælke).
 3. Klik på Tilføj nyt.
 4. På siden Tilføj ny skal du kigge efter søgefeltet og indtaste “Kontaktformular 7.”
 5. Når du ser plugin Kontaktformular 7, skal du klikke på Installer nu for at downloade det.
 6. Når du har installeret det, skal du klikke på Aktivér.
 7. Gå tilbage til dit betjeningspanel, og klik på Kontakt (det er nu inkluderet i menuen i venstre sidebjælke).
 8. Trin 7 fører dig til siden Kontaktformularer, hvor du vil se “Kontaktformular 1” på listen over varer (hvis det er din første gang at bruge den, skulle der kun være en). Klik på kontaktformularens shortcode for at kopiere den til dit udklipsholder. Kortkoden ser sådan ud: [contact-form-7 id = “123” title = “Formular for kontaktside”].
 9. Indsæt kortkoden på en side, et indlæg eller på en tekstwidget (hvis du vil placere en kontaktformular på dit websteds sidefelt). For dette eksempel vil vi dog placere det på en side for at oprette en kontaktside.

Vi er næsten der. Udfør disse yderligere trin for at fuldføre trinnene til at oprette en kontaktside med kontaktformular 7:

 1. Gå tilbage til dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Sider (i venstre sidebar-menu).
 3. Klik på Tilføj nyt.
 4. I redigeren Tilføj ny side skal du indtaste “Kontakt” eller “Kontakt os” i titelfeltet.
 5. I afsnittet for sidens krop skal du indsætte kortkoden Kontaktformular 7 (se trin 8 fra det foregående afsnit).
 6. Klik på Publicer.

Du har oprettet dit websted!

Følg ALLE trin, vi har beskrevet ovenfor, og du får et helt eget arbejdswebsted. Nedenfor er nogle af de andre vigtige ting, du skal gøre, når du har oprettet dit websted. Disse ting er nødvendige justeringer for at sikre dit websteds succes (også for at gøre det brugervenligt og søgemaskinevenligt). Det involverer at konfigurere nogle af standardindstillingerne på dit WordPress-sted og installere plugins i henhold til dine specifikke behov.

20 ting at gøre, når du har oprettet dit websted

Husk, WordPress er en brugervenlig platform, og det er meget let at tænke på. Det kan også meget tilpasses ved hjælp af plugins. Her er 20 andre ting, du skal gøre, når du er færdig med installationen og opsætningen af ​​dit websted:

 1. Slet din WordPress dummy / prøveindhold
 2. Nulstil din WordPress-adgangskode
 3. Rediger dit websteds navn og tagline
 4. Rediger dato og tidsindstillinger på dit websted
 5. Indstil sprogindstillinger på dit websted
 6. Opret basissider til dit websted
 7. Specificer en struktur for dit websteds permalinks
 8. Opdater din WordPress-profil
 9. Rediger og tilpas dit websteds sidebar / sider
 10. Opret din startside og blogfeed
 11. Opret postkategorier til dit websted
 12. Konfigurer dit websteds kommentarindstillinger
 13. Konfigurer dit websteds medlemsmulighed
 14. Føj andre brugere til dit websted
 15. Opdater dit websteds WordPress-version
 16. Tilføj en pingliste på dit WordPress-sted
 17. Planlæg en sikkerhedskopi til dit websted
 18. Upload et logo til dit websteds favorit
 19. Fjern alle ubrugte plugins på dit WordPress-sted
 20. Ryd op og organiser dit WordPress-dashboard

Nedenfor giver vi dig trin for trin instruktioner om, hvordan du gør dem alle.

# 1 – Slet din WordPress Dummy / prøveindhold

WP-prøveindlæg

Når du først installerer WordPress på dit websted, kommer det med et eksempelpost med titlen “Hello World.” For kroppen vil det sige noget i retning af: “Dette er dit første indlæg.” Naturligvis har du ikke brug for dette indlæg, da det kun er der som en prøve til nye brugere. For at slette dette dummyindhold skal du bare følge disse trin:

 1. Log ind på dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til sider.
 3. Klik på Alle sider.
 4. Find Hello World-titlen, og klik på papirkurven (den findes nederst i indlægget).

Bemærkninger:

 • At have Hello World-indlægget på dit websted afslører for dit publikum, at det bare er et nyt sted (uden myndighed endnu).
 • Professionelle websteder beholder ikke indholdet af Hello World – så sørg for at slippe af med det så hurtigt som muligt.

# 2 – Nulstil din WordPress-adgangskode

WordPress-brugernes kontoadministration

Efter din WordPress cPanel-installation skal du straks ændre din adgangskode for at gøre dit websted mere sikkert. Her er trinnene til, hvordan du gør dette:

 1. Gå til dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Brugere (i menuen til venstre på siden).
 3. Klik på din profil.
 4. Klik på Generer password.
 5. Klik på Opdater profil.

Bemærkninger:

 • Skriv din nye adgangskode ned, da du bruger denne adgangskode i dine næste login.
 • Hvis du allerede har oprettet en ny adgangskode ved at følge instruktionerne, vi gav i et af de foregående afsnit ovenfor (Trin 2 – Konfigurer din webstedsmetode 1 Via installation med et enkelt klik, trin # 10), kan du springe over dette trin.

# 3 – Rediger dit webstedsnavn og tagline

WordPress Site Titel Tagline

Dit websteds navn og tagline kan både ses på dit startside og browser-fanen – det er derfor, det er meget vigtigt til branding-formål. Her er trinnene til redigering af disse felter:

 1. Log ind på dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Indstillinger (det findes på venstre sidepanel på dit betjeningspanel).
 3. Klik på Generelt.
 4. Trin 3 fører dig til siden Generelle indstillinger. Du kan se et felt til webstitets titel (det står et WordPress-websted) og tagline (det siger, at din tagline går her). Rediger begge felter ved at klikke inde i boksen og indtaste din egen titel og tagline.
 5. Klik på Gem ændringer.

Bemærkninger:

 • Dit titel kan være dit firmanavn, butiksnavn eller domænenavn.
 • Din tagline kan være alt, der beskriver dit websted eller dit indhold. Det kan være dit motto, din mission erklæring eller noget dertil.
 • Du kan også vælge at have en tom tagline – dette vil resultere i en browser-fane, der ser rent ud, når folk får adgang til dit websted.

# 4 – Rediger indstillingerne for dato og klokkeslæt på dit websted

Indstillinger for WP-dato

Du kan tage kontrol over, hvordan dato- og tidselementerne vises på dit websted ved at konfigurere indstillingerne for dato og tid. Trinene til, hvordan du gør dette, er vist nedenfor.

 1. Gå til dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Indstillinger (i venstre sidefeltmenu)
 3. Klik på Generelt.
 4. Trin # 3 åbner siden Generelle indstillinger, og der kan du konfigurere følgende:
 • Tidszone – f.eks. UTC + 0
 • Datoformat – f.eks. 24. marts, 2019, 24-03-2019 osv.
 • Tidsformat – f.eks. 12:30 am, 12:30 AM osv.
 • Ugen starter – Vælg fra rullemenuen (standard indstilles på mandag).
 1. Klik på Gem ændringer

Bemærkninger:

 • Tids- og datoindstillingerne er især vigtige for bloggere, der regelmæssigt poster på deres blogs.
 • Det er også vigtigt at indstille tid og dato på dit websted, hvis du planlægger indlæg til fremtidig offentliggørelse.

# 5 – Konfigurer sprogpræferencer på dit websted

Du har muligheden for at vælge det sprog, du vil bruge på dit websted. For at gøre det, følg nedenstående trin.

 1. Log ind på dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Indstillinger (i venstre sidefeltmenu).
 3. Klik på Generelt.
 4. Trin 3 fører dig til fanen Generelle indstillinger. Rul ned, indtil du finder afsnittet Webstedssprog.
 5. Klik på rullemenuen, og vælg et bestemt sprog – f.eks. Engelsk Forenede Stater).
 6. Klik på Gem ændringer.

# 6 – Opret basissider til dit websted

WordPress Tilføj om side

Før du begynder at udfylde dit websted med indhold (indlæg), skal du først oprette de grundlæggende sider. Faktisk kommer oprettelse af sider ideelt, før du opretter menuer (selvfølgelig kan du også tilføje nyoprettede sider på din menu).

Vi har allerede vist dig, hvordan du opretter en kontaktside i et af ovenstående afsnit. Bortset fra kontaktsiden skal du dog også oprette en Om-side såvel som andre sider, der er relevante for netop dit websted. I dette afsnit viser vi dig, hvordan du opretter en Om-side (du kan oprette andre sider ved hjælp af den samme metode). Trinene er vist nedenfor.

 1. Gå til dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Sider (findes i menuen til venstre sidefelt).
 3. Klik på Tilføj nyt.
 4. Trin 3 fører dig til siden Tilføj ny. Skriv ordet “Om.” I feltet Titel.
 5. Udfyld indholdsredaktørens krop med din besked om dit firma, din blog eller din missionerklæring (hvorfor du oprettede dit websted).
 6. Klik på Publicer.

Bemærk: Nu, hvor du ved, hvordan man opretter 2 sider (Kontakt og Om), kan du bare tilføje andre sider, mens du følger med.

# 7 – Angiv en struktur for dit websteds permalinks

WP Permalink-indstillinger

WordPress genererer URL’er til hvert af dine indlæg – og disse kaldes Permalinks. Som standard har WordPress-permalinks en struktur, der ligner sådan:

http://www.xyzcompany.com/?p=12

Som du kan se, er det ikke meget informativt (og virkelig ikke så attraktivt så godt). Når de ser permalinks, vil brugerne gerne vide, hvad et bestemt indlæg (eller side) handler om. Noget, der ser sådan ud, ville være bedre:

http://www.xyzcompany.com/mens-clothes-for-sale

Nedenfor er listen over trin for at nå dette formål.

 1. Log ind på dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Indstillinger (i venstre sidepanel).
 3. Klik på Permalinks.
 4. Trin # 3 viser dig 6 muligheder for din permalink-indstilling. Vælg indstillingen Postnavn, da dette viser titlen på din artikel på dit websteds URL.
 5. Klik på Gem ændringer.

Bemærkninger:

 • Vi anbefaler stærkt, at du konfigurerer dit websteds permalinks, før du offentliggør dit første indlæg.
 • Ved at følge ovennævnte procedurer vil dine besøgende på webstedet vide, hvad et bestemt indlæg handler om.
 • Brug af korrekte permalinks vil hjælpe med at øge din SEO-strategi, da du kan placere søgeord på dine posttitler.

# 8 – Opdater din WordPress-profil

Når dit WordPress-websted er aktivt, skal du sørge for, at din brugerprofil er opdateret. Følg disse trin:

 1. Gå til dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Brugere (menu i venstre sidebar).
 3. Klik på din profil.
 4. Trin 3 fører dig til profilsiden. Indtast alle nødvendige oplysninger (især dem, der er markeret som påkrævet), såsom følgende:
 • Fornavn
 • Efternavn
 • Kælenavn (det er det navn, der vises som forfatter i dine indlæg)
 • Kontaktoplysninger (f.eks. E-mail)
 • Yahoo IM
 • Google+
 • Twitter
 • Facebook
 • Om dig selv – Biografiske oplysninger (du kan sætte en kort, men iørefaldende bio her)

# 9 – Rediger og tilpas dit websteds sidebjælke / sider

WP Sidebar-widgets

Sidebjælkerne i fronten af ​​dit websted er nyttige for dine besøgende, da de nemt kan få adgang til de nødvendige elementer på dit websted. At have for mange elementer der kan dog også vise sig at være forvirrende og modproduktivt. For at holde din sidepanel / rer rene (især efter bare at have afsluttet installationsprocessen på dit nye WordPress-sted) skal du gøre følgende:

 1. Log ind på dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Udseende (menu på venstre side).
 3. Klik på Widgets.
 4. Fjern widgets fra sidebjælkerne ved at trække og slippe dem ved poolen af ​​widgets på venstre side af skærmen.
 5. Hvis du har brug for widgets fra samlingen af ​​tilgængelige widgets, skal du blot trække og slip dem på dit websteds sidebjælker.
 6. De ændringer, du foretager i dette område af din WordPress-back-end, gemmes automatisk.

Bemærkninger:

 • Da ændringer gemmes i realtid, kan du kontrollere, hvordan alt ser ud i front-enden ved at indlæse siden igen.
 • Vi anbefaler, at du fjerner elementer, der ikke rigtig er nyttige for dig og dine besøgende (f.eks. Meta, Arkiv osv.).
 • Brug tekstboks-widgeten til at vise elementer, der bruger HTML-koder (f.eks. Annoncer). Bare indsæt koden inde i widgeten, og den vises korrekt i forreste ende af dit websted.

# 10 – Konfigurer din startside og blogfeed

WP læsningsindstillinger

Som standard viser din WordPress-startside dine seneste indlæg. Du kan dog vælge at vise en af ​​dine sider som startsiden i stedet. Her er trinnene til at gøre dette:

 1. Gå til dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Indstillinger (placeret i menuen til venstre sidefelt).
 3. Klik på læsning.
 4. Trin 3 fører til siden Læsindstillinger. Du får vist disse muligheder:
 • Dine seneste indlæg
 • En statisk side

Som standard er indstillingen indstillet til “dine seneste indlæg.” For at ændre dette, skal du klikke ud for “en statisk side” -indstillingen.

 1. Stadig på samme side vil du se en valgmulighed for hjemmeside med en dropdown-pil. Klik på rullemenuen, og vælg den bestemt side, du vil bruge som dit websteds hjemmeside.
 2. Mens du stadig er på den samme side, skal du rulle ned og kigge efter det område, hvor du kan konfigurere antallet af indlæg, du vil have vist på dine sider og RSS-feed. Som standard vil du se disse:
 • Blogsider vises højst – 10 indlæg
 • Synkroniseringsfeeds viser de seneste – 10 artikler

Du kan vælge at ændre numrene ved at klikke på boksen og redigere numrene. Vi anbefaler dog at beholde standardindstillingerne for denne (10 er et godt tal, hvis du ønsker et uklart udseende).

 1. Mens du stadig er på den samme side, skal du rulle ned og kigge efter det område, hvor du kan indstille længden på en artikel på dit websteds feed. Du har to muligheder:
 • Fuld tekst – dette viser artiklen fuldt ud.
 • Resume – denne mulighed viser kun et uddrag af artiklen.

Bemærk: Vi anbefaler, at du bruger indstillingen Resume, da dette vil resultere i et mere organiseret og renere look. Uddraget har en “Læs mere” -knap for læsere, der ønsker at se det hele.

# 11 – Opret postkategorier til dit websted

WordPress kategorier

Sikkert, du kender allerede den type indhold, du vil offentliggøre på dit websted, allerede før du oprettede det. Du kan få dine ideer til kategorier fra dine mulige emner til din niche. Lav en liste over dine kategorier, og opret din kategoriliste ved at følge disse trin:

 1. Gå til dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til indlæg (venstre sidefeltmenu).
 3. Klik på Kategorier.
 4. Trin 3 fører dig til siden Tilføj ny kategori. Indtast en kategori i feltet Navn.
 5. Klik på Tilføj ny kategori
 6. Gentag trin 4 og # 5 for hver kategori.

Bemærkninger:

 • Brug af funktionen Kategorier hjælper med at holde dit websted organiseret.
 • Dine besøgende på webstedet finder det lettere at navigere på dit websted, hvis du har kategorier til dine emner.
 • WordPress har en standardkategori med navnet Uncategorized. Alle indlæg, der ikke er kategoriseret, falder automatisk under denne kategori.
 • Du kan kategorisere en artikel, mens du lægger den ved at vælge fra listen over kategorier i indholdseditoren, før du offentliggør den.

# 12 – Konfigurer dit websteds kommentarindstillinger

WordPress-diskussionsindstillinger

Du kan vælge at tillade og afvise kommentarer til dine gamle og nye indlæg. Her er trinnene til at konfigurere dit websteds kommentarindstillinger:

 1. Gå til dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Indstillinger (det findes på venstre sidepanel).
 3. Klik på Diskussion.
 4. Du vil se tre standardindstillinger på diskussionssiden – og du kan beholde dem alle som de er. Vær dog opmærksom på den tredje indstilling, der siger: Tillad folk at sende kommentarer til nye artikler. Dette betyder, at enhver kan kommentere dine nye artikler. Hold det kontrolleret, om det er det, du vil. Bemærk også, at denne indstilling kan tilpasses (tilsidesættes) for hver artikel.
 5. Rul ned på samme side for at konfigurere indstillingerne for andre kommenteringsindstillinger. Konfigurer indstillingen på dette: Luk automatisk kommentarer til artikler, der er ældre end – 14 dage. Til denne mulighed anbefaler vi 14 til 30 dage. Eller du kan blot fjerne markeringen, hvis du vil tillade at kommentere gamle indlæg.
 1. Lige under indstillingen på trin # 5, finder du denne mulighed: Aktivér trådede (indlejrede) kommentarer. Vi anbefaler, at du tjekker aktiveringsindstillingerne for trådede kommentarer, da dette vil hjælpe dine brugere med at holde styr på deres diskussioner om bestemte kommentarer.

# 13 – Konfigurer dit websteds valgmulighed for medlemskab

Hvis du kører et medlemssted, er det vigtigt at konfigurere dine medlemsindstillinger. Følg nedenstående trin.

 1. Log ind på dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Indstillinger (findes i menuen til venstre på siden).
 3. Klik på Generelt.
 4. Trin 3 åbner siden Generelle indstillinger. Du vil se noget lignende:

Medlemskab: _ Enhver kan registrere sig.

 1. Sørg for, at afkrydsningsfeltet ud for indstillingen Alle kan registrere ikke er markeret.

Bemærk: Hvis afkrydsningsfeltet er markeret, giver dette nogen mulighed for at registrere sig på dit websted. Ja, hvem som helst – inklusive spammere.

# 14 – Føj andre brugere til dit websted

WordPress Tilføj ny bruger

Hvis du kører et websted eller en blog med en masse forfattere, ville det være godt at bruge WordPress-funktionen til at tilføje andre brugere til dit websted. På denne måde kan du tildele hver bruger en anden rolle, og de kan logge ind på egen hånd for at udføre deres specifikke opgaver. Her er trinnene til at gøre dette:

 1. Log ind på dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til brugere
 3. Klik på Tilføj nyt.
 4. Trin 3 bringer dig til siden Tilføj ny bruger. Udfyld de nødvendige detaljer der (især de krævede), såsom følgende:
 • Brugernavn – påkrævet
 • E-mail – påkrævet
 • Fornavn
 • Efternavn
 • Internet side
 • Adgangskode – påkrævet
 1. Klik på Send brugermeddelelse – dette giver systemet mulighed for at sende de nye brugere deres adgangskoder (via e-mail).
 2. Klik på Tilføj ny bruger

Bemærkninger:

 • Nye brugere kan opdatere deres egen profil.
 • Nye brugere kan ændre deres adgangskoder, når de er inde.

# 15 – Opdater dit websteds WordPress-version

Opdater WordPress version

Normalt bærer WordPress-installatører med et klik ældre versioner af appen. Det anbefales at have den nyeste version af WordPress hele tiden – så opdater dit websteds WordPress-version ved at følge nedenstående trin.

 1. Log ind på dit WordPress Dashboard.
 2. Hvis du ser en opdateringsmeddelelse, betyder det, at du bruger en ældre version af WordPress. Hvis dette er tilfældet, vil du se noget lignende: WordPress 5.x.x er tilgængeligt. Opdater venligst nu.
 1. Klik på “venligst opdater nu” -delen af ​​meddelelsen, og systemet opdaterer automatisk din version af WordPress.

Bemærkninger:

 • Du vil se en opdateringsmeddelelse, hvis der er en opdateret version af WordPress.
 • Hvis du ser en meddelelse om opdatering af WordPress-version på dit Dashboard, skal du sørge for, at du straks klikker på opdateringslinket.
 • At have en opdateret version vil gøre dit websted mere sikkert.

# 16 – Tilføj en Ping-liste på dit WordPress-sted

Til SEO-formål er det meget vigtigt at have en pingliste. WordPress har kun et standardelement på sin pingliste, men du kan faktisk have mange. Så for at føje til dit WordPress-websteds pingliste, skal du bare følge disse trin:

 1. Log ind på dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Indstillinger (i venstre sidefeltmenu).
 3. Klik på Skrivning.
 4. Trin # 3 åbner op til en side til skriveindstillinger. Rul ned, indtil du ser afsnittet Opdateringstjenester.
 5. Føj din liste over pingtjenester til feltet for det.
 6. Klik på Gem ændringer.

Bemærkninger:

 • Ovenstående indstillinger giver WordPress mulighed for at sende underretninger til pingtjenesterne, hver gang et nyt indlæg offentliggøres.
 • Du kan søge på Google efter den nyeste liste over pingtjenester.

# 17 – Planlæg en sikkerhedskopi til dit websted

WP-sikkerhedskopi

Det er vigtigt at planlægge sikkerhedskopier til dit websted, så du kan hente dine filer i tilfælde af nedbrud og andre uventede problemer. Naturligvis skal du installere et plugin til dette. Nedenfor er trinnene til, hvordan du gør det.

 1. Gå til dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til plugins (det findes i menuen til venstre sidefelt).
 3. Klik på Tilføj nyt.
 4. Trin 3 åbner siden for plugins-sektionen.
 5. Skriv søgeord som “wordpress backup” i søgefeltet.
 6. Vælg en af ​​resultaterne (vælg en med gode anmeldelser og høje vurderinger).
 7. Klik på Installer.
 8. Når plugin er installeret, skal du klikke på Aktivér.

Bemærk: Der er mange gratis WordPress-backup-plugins – du vil helt sikkert finde en, der fungerer til dig.

# 18 – Upload et logo til dit websteds favorit

Det lille billede, du ser på venstre side af et webstits titel (når du åbner det på din browserfane) kaldes en Favicon. Det bruges hovedsageligt til branding-formål. Følg disse trin for at uploade en Favicon til dit websted:

 1. Gå til dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til Udseende (se efter det på venstre sidebjælke).
 3. Klik på Tilpas. Dette fører dig til en side med en masse muligheder. Vi vil dog fokusere på at uploade en Favicon lige nu.
 4. Klik på Site Identity.
 5. Klik på webstedets ikon.
 6. Klik på feltet for at vælge et billede, der skal uploades fra din computer. Du vil kunne se, hvordan det ser ud i højre side af søgefeltet.
 7. Et billede gemmes automatisk, når det er uploadet med succes. Du har derefter disse 2 klar indstillinger:
 • Fjerne
 • Skift billede

Bemærkninger:

 • Uden et favicon viser dit websteds fane ganske enkelt dit webstitstitel. I nogle tilfælde vises webhotelleverandørens logo som favicon.
 • Vi anbefaler at bruge et favicon ikke kun til branding, men også af æstetiske grunde (din browserfane ser kedelig ud uden favicon).
 • Du kan tænke dig over dit favoritbillede (størrelse, farve, design), indtil du finder det bedste udseende til dit websted.

# 19 – Fjern alle ubrugte plugins på dit WordPress-sted

WP-installerede plugins

WordPress-bundter leveres med forudinstallerede plugins, som du muligvis slet ikke finder nyttige. Følg nedenstående trin for at fjerne disse.

 1. Log ind på dit WordPress Dashboard.
 2. Gå til plugins (du ser det i venstre sidepanel).
 3. Klik på Installerede plugins.
 4. Klik på Deaktiver på alle aktive plugins, som du vil slette. Bemærk, at indstillingen til at slette kun vises på deaktiverede plugins.
 5. Slet alle deaktiverede plugins, som du vil fjerne fra dit websted.
 6. WordPress vil bede dig om at bekræfte din handling – bare bekræft ved at klikke ja, og dette vil automatisk fjerne plugin fra din liste over installerede plugins (og dit system).

Bemærkninger:

 • Du har muligheden for at bevare dine installerede plugins, selvom du ikke bruger dem. Du skal blot deaktivere dem i dette tilfælde.
 • Fjernelse af unyttige plugins (især dem, som du alligevel er sikker på, at du ikke vil bruge), holder din WordPress back-end ryddig (i mindst Plugins-sektionen).

# 20 – Rens og organiser dit WordPress Dashboard

WP Dashboard skærmindstillinger

WordPress-installationer fra cPanel leveres normalt med widgets og plugins, der ikke rigtig er nyttige for dig – så disse kan kun rodre dit Dashboard. Følg disse trin for at rense dit WordPress Dashboard:

 1. Gå til dit betjeningspanel.
 2. Se efter rullemenuen Skærmindstillinger (den er placeret i øverste højre hjørne af dit Dashboard i nærheden af ​​dit Admin-profilbillede). Klik på rullemenuen.
 3. Trin 2 afslører alle de widgets, der i øjeblikket er kontrolleret som standard. Fjern markeringen i alle de widgets, som du ikke har brug for.

Bemærkninger:

 • Når du har fulgt ovenstående trin, ser du ikke længere alle unødvendige (ikke-markerede) widgets på dit Dashboard.
 • Medmindre du fjerner markering af nogle af widgets i menuen Skærmindstillinger, vil du se dem alle, hver gang du logger ind på dit WordPress Dashboard.
 • Vi anbefaler, at du fjerner Welcome-widgeten.
 • Overvej at fjerne aktivitetswidget.
 • Overvej at fjerne WordPress News-widgeten.

Tillykke med dit nye websted!

WordPress-websted

Som du kan se, er det faktisk muligt at oprette et websted uden kodningskendskab. Ja, det involverer mange trin – men du kan vænne dig til disse, mens du fortsætter med at arbejde på dit websted (eller måske oprette nye i fremtiden).

Opbevar denne trin for trin guide som din reference, og vi er sikre på, at du kan oprette et virkelig smukt og funktionelt websted på din niche. Held og lykke!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map