Retningslinjer for canadisk adgang til websteder

Fra 2020 er der cirka 34,56 millioner canadiere, der surfer på Internettet på ethvert givet tidspunkt. Landet har også en af ​​de højeste tilgængelighedspriser, med 96 procent af befolkningen, der har internetadgang.


Uanset om du er en blogger eller e-handel, vil du sikre dig, at dit indhold opretholder overholdelse af Canadas tilgængelighedslove, og at det er nyttigt og tilgængeligt for alle, der vil besøge dine sider.

Det betyder, at du er nødt til at overholde retningslinjer fra designstadiet for at give handicappede lige adgang til dit websted. Webstedsoptimering, herunder komprimering af webstedsfiler, hostingeffektivitet og samlet brugeroplevelse skal håndteres på en måde, der gør det nemmere for besøgende at se, høre, forstå og interagere eller bidrage til dit indhold.

Mens du sørger for, at du har den bedste tilgængelige webhosting, vil løse mange problemer, er der stadig nogle ting, du skal lære at gøre selv:

Hvad er tilgængelighed på webstedet, og hvorfor er det vigtigt?

Tilgængelighed er et middel til at sikre en god brugeroplevelse (UX), men det går ud over det. Tilgængelighed på webstedet dækker personer med permanent handicap på grund af nedsat syn, hørelse og tale, neurologiske tilstande og dem, der får adgang til internettet på en række forskellige måder, der kan gøre det vanskeligt med normal interaktion.

Herunder ældre systemer og enheder med mindre skærme, der ikke bruger tastaturer.

Når dit websted er designet med adgangsretningslinjer, der hjælper det også dem, der er midlertidigt deaktiverede, ældre, mennesker, der bor på steder med forbindelsesproblemer, og dem med situationelle begrænsninger, såsom personer, der bruger computere eller andre enheder i rum med meget af blænding eller begrænsninger på lydindhold.

Infographic om vigtigheden af ​​tilgængelighed på websitet

Kilde: DMA.org.uk

At have, hvordan mennesker med handicap bruger internettet i tankerne, er meget gavnligt for at samle et loyal publikum.

For at internettet virkelig skal være åbent og brugbart af nogen, optimering af dit websted for tilgængelighed er vigtigt. Det er faktisk loven i Canada, hvor mere end seks millioner mennesker over 15 år lever med en form for handicap.

Der er flere forskellige regler, der dækker handicappedes tilgængelighed. Disse love gælder for ethvert publikationer, herunder uddannelsesmateriale og webstedsindhold, hvor nogle strengt gælder for digitale medier. Vores mål er at give dig en oversigt over tilgængelighedsretningslinjer og lovgivning for canadiere og derefter dække måder, du kan gøre dit websted på virkelig tilgængelig for hele dit publikum, mens du forbliver i lovlig overholdelse.

Canadiske love om webtilgængelighed er forenklet

Allerede før fremkomsten af ​​den digitale tidsalder var canadiere med handicap beskyttet af adskillige lovgivningsstykker. Mange af disse love forbliver på bøgerne i hele provinserne, skønt de er blevet opdateret og ændret for at anvende mere til borgernes nuværende behov.

Der er også oprettet en række nye love, der blev skrevet for at sikre, at alle canadiere har adgang til de fordele, som internetadgang medfører.

En af de tidligste globale retsakter kommer til os via FN-konventionen om rettigheder for personer med handicap, som er blevet ændret kontinuerligt gennem årene for at sikre, at ansatte og borgere over hele verden har den samme adgang til digital teknologi.

Webstedets tilgængelighed forskellige aspekter

kilde: newtarget.com

De Forenede Stater har også været i spidsen for at sikre tilgængelighed for alle borgere, uanset fysisk evne, har lige adgang til teknologi. Deres rehabiliteringslov fra 1973 blev opdateret i 1998. Dets § 508 kræver, at føderale agenturer gør den samme elektroniske og informationsteknologi (EIT), som andre amerikanske borgere nyder, så let tilgængelig for handicappede..

Hvis dit websted har en rækkevidde uden for Canada, er det en god ide at se over denne 508-tjekliste for at sikre, at din kodning, plugins og scripts opfylder de standarder, der er angivet i den ændring. Det er uofficielt, men baseret på de 508 retningslinjer, der er beskrevet i loven.

For ikke at blive overskredet af vores naboer mod syd, har canadiske lovgivere over hele landet skabt vores egne sæt regler og tilgængelighedsstandarder. En af de første er en ændring af den canadiske menneskerettighedslov fra 1985, som blev ændret i 2016 for at give retningslinjer for internetadgang.

Loven for Ontarians med handicap (AODA)

Som en del af denne retsakt skal Ontario-virksomhedsejere med mere end 50 ansatte, hvad enten private eller non-profit, skoler og organisationer i den offentlige sektor enten oprette eller opdatere webstedsindhold for at opfylde WCAG 2.0 niveau A – AA-retningslinjer inden 1. januar, 2021. Indhold defineres som enhver tekst, billeder, video eller lyd.

Kommende i 2020 vil AODA også kræve betydelige ændringer, som skal indfases i nye eller eksisterende offentlige, skole- og forretningswebsteder inden 2025. Dette inkluderer:

 • Oprettelse af tilgængeligt trænings- og undervisningsmateriale
 • Oprettelse af tilgængelig video, der indeholder billedtekster til hørehæmmede og beskrivelser til synshandicappede studerende og ansatte
 • Gør alt skolemateriale tilgængeligt
 • Oprettelse af tilgængelige feedbackmekanismer og formularer
 • Oprettelse af tilgængeligt beredskabsmateriale på anmodning

Arbejdsgivere bliver også nødt til at sørge for, at alle træningsmanualer, intern kommunikation, vurderinger og beredskabsoplysninger er tilgængelige. Manglende overholdelse i nogen af ​​ovenstående tilfælde vil resultere i bøder, der spænder fra $ 200 til $ 15.000 dollars, afhængigt af webstedets ejerskab / miljø og sværhedsgraden af ​​manglende overholdelse.

Canada, der er tilgængelig (Bill C-81)

En af de nyere stykker lovgivning, denne lov blev foreslået af ministeren for videnskab og sport og handicappede i 2018. Formålet er at give vejledning til webstedsudviklere og designere og fremme inkludering for borgere og beboere med handicap.

Det blev stemt den 21. juni 2019 efter Royal Assent, og det følger dybest set de samme krav som WCAG. Sanktioner for manglende overholdelse og opretholdelse af disse retningslinjer kan resultere i bøder op til $ 250.000.

Tilgængelighed for Manitobans Act (AMA)

AMA blev vedtaget af provinsen i 2013 for at sikre den samme type beskyttelse og adgang som Ontario-lovgivningen. Det er bygget på fem sæt standarder, der kræver, at webstedsskabere, udgivere og forretninger giver adgang til handicappede Manitobans.

Disse inkluderer udskriftsstørrelsen, farve kontrast, og sprogbrug, der er i trin med AODA og WCAG.

Lov om tilgængelighed i Nova Scotia

Denne retsakt blev vedtaget i lov i 2017, men dele af den er stadig under udvikling. Nova Scotia tager en “føre ved eksempel” -tilgang ved at gøre alle offentlige websteder i overensstemmelse med WCAG-standarderne. De adskiller sig fra andre provinser ved at anvende en tidsplan for overholdelse, der er afhængig af kravene i hver af de 12 WCAG-standarder.

Straffen for manglende overholdelse er en bøde, der kan nå så høj som $ 250.000. Provinsen vil også tilbyde tilskud til webudviklere for at hjælpe dem med at opfylde kravene og undgå sanktioner.

Relaterede regninger, love og forordninger

Retningslinjer for webindholdstilgængelighed 2.0 (WCAG 2.0) er et sæt standarder, der er beregnet til at hjælpe webudviklere og designteknikere med at integrere tilgængelighedspunkter for handicappet adgang til indhold. Det er bygget på fire principper, der kan forstås, betjenes, robuste og forståelige, der regulerer 12 standarder for tilgængelig webdesign.

ikoner for digital tilgængelighed

Der er også et par lovgivningsmæssige retsakter i værkerne, der dækker andre provinser. En af de nyeste er den britiske Columbi Accessibility Act (Bill M 219), der er baseret på retningslinjer, der er beskrevet i deres Accessibility 2024-strategi.

Første læsning af denne akt var i maj 2018, men det er endnu ikke lov. I forlængelse af hæle fra andre canadiske provinser arbejder de fleste andre på deres egne regler for tilgængelighed og lovgivning.

Bedste fremgangsmåder for at gøre dit websted mere tilgængeligt

At gøre webindhold tilgængeligt for alle, der kunne drage fordel af eller nyde dets anvendelse, er en bekymring for alle fra FN til lokale regeringer og virksomhedsejere.

Når du opretter et websted, bygger adgang til webdesign, ud over at sikre, at dit websted understøtter tilgængelighedsværktøjer og enheder, giver en mere tilfredsstillende oplevelse, hjælper med branding og fremmer kundeloyalitet.

Det giver også et fundament for social inklusion, der hjælper handicappede, ældre og dem, der bor i landdistrikterne, nyder den samme teknologi som resten af ​​os.

Et af spørgsmålene med retningslinjer for tilgængelighed er vanskeligheden ved at oprette et standardiseret sæt protokoller og procedurer, der gør det muligt for flest mennesker at bruge teknologi komfortabelt.

Dette har ført til, at nogle af vores største teknologiske innovatører er sammen og skabte et samlet sæt standarder, der sikrer den største mængde tilgængelighed i en række enheder og computermiljøer.

I et forsøg på at sikre, at du betjener alle dine potentielle besøgende på webstedet, er vi stolte af at give nogle retningslinjer og bedste fremgangsmåder til at integrere tilgængelighed på dit websted.

Webtilgængelighed infographic

Kilde: bibliotek.triton.edu

Typografi og læsbarhed

Dette er det overvejende og uden tvivl vigtigste element i webdesign. Valget af skriftstørrelse og farve, layout og samlet organisation kan gøre det lettere at læse og navigere på et websted for synshæmmede. Følgende tekstretningslinjer var baseret på WebAIM og oprettet for at sikre WCAG-overholdelse:

 • Hold fast ved en eller to let læselige, store skrifttyper
 • Brug faktisk tekst i stedet for at begrave den inden for grafik
 • Sørg for, at der er tilstrækkelig kontrast mellem font- og baggrundsfarver
 • Brug skrifttypestørrelser, der er relative, og undgå små, smarte eller fine skrifttyper
 • Begræns variationer som CAPS, fed eller kursiveret skrifttype
 • Brug ikke tekst, der blinker eller flytter
 • Undgå at bruge kun skriftstørrelse, farve eller stil for at formidle tekstmæssig betydning

Konstruktion af tilgængelige overskrifter

Overskrifter er en af ​​de bedste måder at give dit indhold en struktur, der er let at følge for synshandicappede besøgende. Det forbedrer flow og læsbarhed, og det giver læserne klare retnings- og navigationsindstillinger.

W3-organisationen har oprettet en retningslinje for oprettelse af HTML-overskrifter, der dækker størrelse, optimal placering og brug. Det største overskrift skal reserveres øverst på siden med graduerede, på hinanden følgende størrelser markering af afsnit og sektioner.

Indholdslayout, farver og billeder

Farveblindhed kan gøre selv det mest elegant designede websted vanskeligt at se, om der ikke tages nøje hensyn til, når du vælger et farveskema. Der er ingen form for farveblindhed, så der bør ikke være nogen løsning i én størrelse.

Men en generel tommelfingerregel for at sikre en meningsfuld oplevelse er at vælg tekst, der skiller sig godt ud på baggrunden, og brug mørke farver mod lettere nuancer.

Dette er et tilfælde, hvor det er nyttigt at bruge et værktøj til at måle kontrast. Du finder en i ressourceafsnittet nedenfor. Billeder skal være i god størrelse, bruges sjældent og omfatte alt-tekst til korrekt indeksering og beskrivende formål. Gør ethvert indhold, der kan ændres til størrelse på enhver skærmtype, uden at det påvirker layout eller funktionalitet.

optimering af billeder til tilgængelighed

kilde: kinsta.com/blog/

For så vidt angår layout er det en god tommelfingerregel for alle besøgende at bruge en lille tekstblok, der har en god størrelse, indarbejde masser af hvid plads og bruge kugellister og overskrifter til at opdele og definere indholdet. Prøv at undgå at bruge tabeller, medmindre de er absolut krævet til din type indhold.

Inkorporering af tilgængeligt videoindhold

Når det kommer til video, er der tre hovedområder, der tages i betragtning: billedtekster, beskrivelser, og transskriptioner. Billedtekstene skal synkroniseres med de ord, der er talt på videoen, de skal være de samme som dem, der høres af dem uden høretab, og adgangen skal udføres ved hjælp af en simpel vippeknap.

Undgå at tilføje video med en automatisk afspilningsfunktion, da ikke-seende personer muligvis ikke kan finde en mekanisme til at stoppe gentagelsen.

Eventuelle udskrifter skal være placeret under skærmen til visning af video og konstrueret på en sådan måde, at læseren har en ægte repræsentation af videoindholdet. Dette betyder, at ordlyden skal være nøjagtig, og alle vigtige handlinger eller signaler skal inkluderes i transkriptionen.

automatiserede video transkription nyheder

kilde: telestream.net

Lydbeskrivelser gør det muligt for blinde og svagtseende at nyde essensen af ​​videoindholdet. Eventuelle handlinger eller repræsentationer, der ikke fortælles, skal beskrives på en klar og kortfattet måde, der formidler enhver handling, der forekommer på videoen.

Sikring af tastaturtilgængelighed

En af de mest basale indtastningsmetoder er tastaturet. For at sikre, at dit websted virkelig er tilgængeligt, Sørg for, at intet af indholdet kun kan navigeres med musen.

Tastaturtilgængelighed understøttes ved at oprette tekst og andre navigationsområder, der stemmer overens med fanefunktionen, hvilket kan afhjælpe problemer med at bruge knapper eller menuer uden en mus. Du kan teste dette på hver af dine websider ved at frakoble musen og forsøge at få adgang til alle funktioner og funktioner.

Oprettelse af tilgængelige dokumenter

Det fleste webstedsindhold inkluderer dokumenter eller en form for tekst, og der er mange digitalt producerede dokumenter, som kanadiere har brug for til at drive forretning. For at sikre, at PDF-filer og andre typer dokumenter er tilgængelige, skal de:

 • Vær klar, kortfattet og godt præsenteret
 • Brug overskrifter og anden formatering, der forbedrer flow
 • Konstruer indhold i listeform når det er muligt
 • Tagsprog, der bruges til at hjælpe skærmlæsere med at bestemme korrekt tegnsætning
 • Indarbejd alt-tekst for at identificere billeder

Design af tilgængelige formularer

Næsten alle websteder inkluderer former for en eller anden art, uanset om du beder besøgende om at abonnere på dit websted, oprette på konto, udstede billetter til helpdesk eller sælge merchandise. Når du tilføjer formularer til dit indhold, skal du sørge for, at felterne er store nok til at være adskillelige, at hvert afsnit er tydeligt mærket, og sørg for, at eventuelle etiketter er ved siden af ​​det relevante felt.

Instruktioner og anden hjælpeanvisning skal være let at finde, forstå og læse.

Ressourcer til forbedring af webstedets tilgængelighed

Ud over retningslinjer for opbygning og design af websteder er der en række ressourcer til at hjælpe udviklere med at opretholde overholdelse, mens de stadig skaber æstetisk tiltalende, funktionelle websteder, der kan bruges til alle.

 • Tilgængelige dokumenter med MS Word: Da det er et af de mest udbredte databehandlingsapplikationer, viser denne guide dig, hvordan du sikrer, at dine Word-dokumenter opfylder retningslinjer for tilgængelighed. Der er også en guide til konvertering af dine Word-dokumenter til PDF-format uden at miste tilgængeligheden, og guider til Adobe Acrobat Pro, InDesign og reparere ikke-tilgængelige Adobe PDF-filer.
 • Design af websteder til blinde og svagtseende: Denne vejledning giver nyttig vejledning til at bruge SEO til at forbedre tilgængeligheden, designe til skærmlæsere og hvordan man opretter indhold til farveblind.
 • Wave-tilgængelighedsværktøj: Når du nøjagtigt vil evaluere dit websted for tilgængelighedsproblemer, hjælper disse værktøjer.
 • Tilgængelighedsviser: Med dette værktøj kan udviklere vise og inspicere API-data fra browsere for at bekræfte, hvordan denne information formidler hjælpemidler.
 • W3C Wiki: Afsnittet om tilgængelighedstest giver vejledning i, hvornår der skal udføres tilgængelighedstest, og hvordan det skal gøres for at opnå de bedste resultater.
 • WebAIM Kontrastkontrol: Dette værktøj giver dig mulighed for at teste forgrunds- og baggrundsfarver for at sikre, at de opfylder kontraststandarder for WCAG 2.0.
 • DigitalGOV 508-tilgængelige videoer: Viser, hvordan man bruger en videoafspiller, der er 508-kompatibel.
 • NVDA (NonVisual Desktop Access): Dette er et gratis, brugervenligt personligt værktøj, der ligner VoiceOver Tool til Mac.
 • Værktøjer til tilgængelighedsudvikler: En Chrome-udvidelse til udviklere til at kontrollere, om der er problemer med tilgængelighed på websteder.
 • Webindholdstilgængelighed og mobilweb: Dette er en fantastisk guide til test af tilgængelighed på mobile platforme. Det kan bruges sammen med guiden til god praksis for mobilweb.

Afsluttende tanker

Overholdelse betyder at indarbejde tilgængelighed i dit design fra starten. At designe for tilgængelighed betyder ikke nødvendigvis, at du skal starte fra bunden. Alle de ovenstående forslag og bedste praksis kan implementeres på dit websted til enhver tid.

Tip: De fleste af de højt vurderede webstedsbyggerne følger allerede tæt på tilgængeligheden. Hvis du er uerfaren med backend-administration, anbefaler vi, at du tjekker den nævnte software, før du prøver at gøre alt selv.

Vi håber, at disse oplysninger og links til ressourcer er nyttige, så du kan producere det bedst mulige indhold og layout, og at de kan nydes af alle, der rejser gennem dine sider.webs

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map