InMotion Hosting Review – Snabb och pålitlig värd? (2020)

inmotion hemsida


Chansen är stor att du är bekant med InMotion Hosting.

Du kanske inte har använt dem, men du har hört talas om dem. Eller sett dem runt. En vag erinring av deras namn eller annonser någonstans någon gång.

Det beror på att de är STORA.

Sedan 2001 har InMotion vuxit en kundbas på över 300 000 domäner med två datacenter i Los Angeles och Virginia Beach. (Fun Fact: visar sig att de också äger webbhotellhub, som är mer riktad mot bloggare och nybörjare.)

Som ett av de äldre och mer etablerade namnen i branschen, skryter de också med storslagna påståenden om att vara numero uno i överföringar, support och branschgaranti.

Men här är saken:

Många gånger är de största företagen de värsta gärningsmännen. Coasting genom deras varumärkesigenkänning eller prickiga annonskampanjer samtidigt som man försummar de saker som gjorde dem framgångsrika i första hand.

Är InMotion ett etablerat företag som håller kvaliteten som gjorde dem framgångsrika? Eller är de bara ett annat stort företag som bara klarar sig med rykte?

För att ta reda på och ge en opartisk recension, köpte vi en InMotion “Launch Plan” tillbaka i juni 2015 och inrättade en grundläggande WordPress-testwebbplats. Statistik som drifttid & hastighet kan ses här (klicka på “Historik” för att gräva djupare).

Denna översyn bygger starkt på data, som upptid, laddningstid (hastighet) och kundsupplevelse.

Fördelar med att använda InMotion Hosting

InMotion presterar bra på tre stora områden med upptid, hastighet och support. De ger också några ytterligare funktioner som kan göra din upplevelse roligare.

Låt oss ta en titt:

1. Drifttid över genomsnittet av 99,95%

InMotion: s genomsnittliga drifttid på 99,95% baserat på vår noggrann spårning och övervakning under de senaste 24 månaderna. Detta sätter deras drifttid i våra topp 20.

Sista 12-månaders genomsnittlig upptid:

  • Januari 2020 genomsnittlig upptid: 100%
  • December 2019 genomsnittlig drifttid: 100%
  • November 2019 genomsnittlig drifttid: 99,75%
  • Oktober 2019 genomsnittlig drifttid: 99,99%
  • September 2019 genomsnittlig drifttid: 100%
  • Augusti 2019 genomsnittlig upptid: 99,74%
  • Juli 2019 genomsnittlig drifttid: 99,99%
  • Juni 2019 genomsnittlig drifttid: 99,95%
  • Maj 2019 genomsnittlig drifttid: 100%
  • April 2019 genomsnittlig upptid: 99,99%
  • Mars 2019 genomsnittlig drifttid: 99,98%
  • Februari 2019 genomsnittlig drifttid: 99,98%

inMotion senaste 24-månadersstatistikenInMotion genomsnittlig drifttid | Se statistik

2. Kundsupport – 10 av 10

InMotion Hosting hävdar att de är ledande inom webbhotell kundsupport.

Ärligt talat är detta inte en särskilt djärv påstående. Kundtjänst för webbhotell har varit historiskt opålitlig och ineffektiv, och branschen är ökänd för att förvandla till och med de enklaste frågorna till ett fler veckors fiasko.

Som sådan har vi inte exakt stora förhoppningar när något särskilt värdföretag påstår sig vara en ”ledare i kundsupport”.

När vi granskade InMotion Hosting blev vi positivt överraskade. Under denna granskning undersökte vi kvaliteten på deras supportteam och genomförde en grundlig “Bakgrundscheck” med faktiska kunder för att säkerställa att vår interaktion var inte avvikande.

Vi är stolta över att rapportera att hela “utredningen” inte gav något annat än positiva resultat. Vi presenterade kundtjänstrepresentanten med tre enkla men berättande frågor som utformats för att mäta deras produktkunskap och allmänna effektivitet.

Som ni ser nedan var resultaten enastående!

Inom två minuter efter att vi skickat in vår biljett kopplades vi till en live-agent som snabbt och professionellt besvarade alla våra frågor. Medan vi tvingas nämna att deras kontoaktivering inte är omedelbar när du använder InMotion utanför USA, var vår övergripande erfarenhet av deras kundtjänstteam överraskande och förtjusande trevlig.

InMotion Support

En snabb chatt med InMotion värd kundsupport

Läs FULL chattutskrift här

  • JoshuaL: Hej Mike, jag heter JoshuaL. Tack för att du kontaktar oss idag!
  • JoshuaL: Vänligen håll i mig i 2-3 minuter medan jag hämtar din kontoinformation.
  • Mikrofon: Hej, JoshuaL!
  • JoshuaL: Tack för att du håller, Mike, hur kan jag hjälpa dig med dina frågor i morse?
  • Mikrofon: Jag har tre tekniska frågor. Kan du hjälpa mig med dem?
  • JoshuaL: Jag kommer att göra mitt bästa, Mike.
  • Mikrofon: Bra. Låt oss börja. Var kan jag se mina värdnamnservrar om jag planerar att lägga till en annan domän?
  • JoshuaL: Namnservrarna som du kan se inuti AMP under tekniska detaljer
  • JoshuaL: https://secure1.inmotionhosting.com/index/admindetails/id/1624144
  • JoshuaL: Den länken här
  • Mikrofon: Okej, och om jag vill lägga till en ny domän. Var ska jag klicka?
  • JoshuaL: Det beror, köper du det från oss eller från en annan registrator?
  • Mikrofon: Från dig ja, från inmotion hosting.
  • JoshuaL: Okej, så du behöver inte göra några namnserversändringar eftersom de automatiskt pekar på oss, för att lägga till en ny domän till ditt konto, logga in på cPanel, bläddra ner till Domäner och klicka på tilläggsdomäner.
  • JoshuaL: Fyll i den informationen med det nya domännamnet utan www. eller http: //
  • JoshuaL: Och klicka på lägg till.
  • Mikrofon: Bra. Tack. Hur kan jag ställa in ett e-postkonto för min domän som är ansluten till din webbhotell? Har du några självstudier eller kan du vägleda mig igenom?
  • JoshuaL: Det är också vad du skulle göra i cPanel, under rubriken som säger e-post, skulle du klicka på det och sedan lägga till ett nytt e-postkonto. När det gäller hur man ställer in det på en e-postklient.
  • JoshuaL: Beroende på vilken e-postklient du använder använder du Outlook eller Mac Mail?>
  • Mikrofon: Jag använder Mac Mail.
  • JoshuaL: Inga problem, låt oss ge dig en guide till det.
  • JoshuaL: https://inmotionhosting.com/support/email/mac-mail/set-up-mac-mail
  • JoshuaL: Den guiden leder dig genom hela installationen på Mac Mail på våra servrar.
  • Mikrofon: Fantastisk. Tack. Mina sista frågor är: Finns det ett sätt att sätta på en skräppostkontroll för min e-post? Eller kostar det något extra?
  • JoshuaL: Kostar inte extra, cPanel har ett inbyggt spamskydd som heter Spam Assassin
  • JoshuaL: Att använda att det blockerar 90% av all skräppost, det är omöjligt att blockera 100% skräppost, men 90% är mycket bättre än de flesta.
  • JoshuaL: Spamassassin kan också hittas under posthuvudet
  • JoshuaL: i cPanel
  • Mikrofon: Tack, JoshuaL, jag har inga fler frågor. Ha en bra dag!
  • JoshuaL: Ha en fantastisk dag också, Mike!

3. 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Standardbranschpraxis för återbetalningsgarantier faller vanligtvis runt 30-dagarsmärket. Men inte InMotion. De är så säkra på sin tjänst att de tillhandahåller upp till 90 dagars affärs-, VPS- och återförsäljarhotellplaner.

(För delade värdalternativ erbjuder de bara en 30-dagars återbetalningsgaranti.)

4. Integrationer & Appar (WordPress också)

En annan påstående som InMotion gör på sin webbplats är att de är ledande när det gäller att stödja Open Source-projekt.

Återigen är dessa stoltar säkerhetskopierade med en portfölj på över 310 applikationer (!). Du kan hitta allt från populära innehållshanteringssystem som WordPress och Drupal till kundvagnar eller e-handelssystem som Prestashop och Magento.

5. Premium Sucuri-plugin för WordPress-användare

InMotion’s WordPress Hosting kommer med Sucuri-säkerhetsplugin som regelbundet söker efter dina webbplatser efter exploateringar och säkerhetsrisker, utöver pågående fjärrkontroller, anti-spam och anti-virus skydd.

6. Gratis webbplatsöverföring

Den goda nyheten är att, precis som andra webbhotell, erbjuder InMotion Hosting att överföra din webbplats gratis från din nuvarande värd.

inmotion webbplatsöverföring
De dåliga nyheterna är att de inte lovar noll driftstopp under migreringsprocessen (som andra värdar regelbundet garanterar).

7. Perfekt för e-handelsstöd

InMotion är en av få webbhotell med aktiva partnerskap mellan Prestashop och andra ledande e-handelstjänster (SiteGround är den andra).

De gör din eCommerce-upplevelse ännu bättre genom att tillhandahålla enkla integrationer med betalningsprocessorer, vilket hjälper dig att ta en annan enorm smärta i … halsen.
inmotion e-handel

8. Gratis säkerhetskopiering av data

Många webbhotell tar betalt för säkerhetskopior. Eller de innehåller löjliga klausuler om servicevillkor som gör deras säkerhetskopieringstjänst värdelös för de flesta kunder.

InMotion-värd är annorlunda. De skapar regelbundet en säkerhetskopia av ditt konto upp till 10 GB, och ger också ett lättanvänt verktyg för att manuellt säkerhetskopiera din webbplats.

9. Google Apps-integration

Sist men inte minst ger InMotion också en praktisk liten trestegsguide för anslutning till Google Apps.

Vissa webbhotell (GoDaddy kommer att tänka på) tvingar dig att betala för sina subpar-e-postklienter. När du installerar en Google App-integration för att använda din nya domän med Gmail, Google Docs, Drive och mer är inte exakt hjärnkirurgi, kan det vara en frustrerande process om du aldrig har redigerat MX-poster förut.

InMotion Hosting-appar

10. Super Secure Smartwall Threat Defense System (TDS)

De senaste Equifax-säkerhetsöverträdelserna illustrerar hur tydlig och nuvarande faran för cyberterror egentligen är, och med den ständiga ökningen av brute force, Dos och DDoS-attacker har det blivit viktigare än någonsin tidigare att varje webbplatsägare har en klar förståelse av säkerhetsprotokollen som används av deras webbhotellleverantör.

Lyckligtvis sparar InMotion Hosting inga kostnader för att säkerställa säkerheten för deras användares privata information.

InMotion-säkerhet, som samarbetar med Corero Network Security, erbjuder nu en unik säkerhetsåtgärd som kallas Smartwall Threat Defense System eller TDS.

Coreros TDS är en familj av DDoS-skyddsapparater som upptäcker, mildrar och eliminerar DDoS-attacker i realtid.

Med en imponerande mängd tekniska specifikationer levererar Coreros TDS följande till alla sina kunder:

  • SmartWall är en slank DDoS-skyddsanordning som ger 10 Gbps fullduplex eller 20 Gbps enkelriktad prestanda i en ¼ bred form, 1 RU-formfaktor.
  • 1 RU levererar upp till 80 Gbps och 4 RU levererar upp till 320 Gbps.

För er som inte har goda kunskaper i teknisk jargong räcker det med att säga att Threat Defense System som används av InMotion Hosting och deras partner, Corero Network Security, är bland de mest imponerande som finns..

Med InMotion Hosting kan du sova lugnt på natten och veta att du och din webbplats är skyddad från till och med den mest aggressiva brute force och DDoS-attackerna

Nackdelar med att använda InMotion Hosting

InMotion är mestadels perfekt. Naturligtvis kommer det alltid att finnas några nackdelar med att tillhandahålla god drifttid eller utmärkt kundservice. Här är InMotion:

1. Låga annonserade priser ENDAST för 24-månadersregistrering

Ja, InMotion’s prissättning ser för närvarande i nivå med mycket av konkurrensen. Ett utmärkt värde med tanke på alla deras positiva, rätt?!

Tyvärr är det enda sättet du kan få den låga annonserade räntan genom att registrera dig i 24 månader. Om du föredrar en kortare tidslinje (som 12 månader) stiger den kostnaden lite.

Detta är ett MYCKET vanligt trick som används av många webbhotell, vilket gör det alltför bra att vara sant priset – faktiskt för bra för att vara sant.

2. Långsam serverhastighet

Snabba laddningstider är inte bara bra för användarupplevelsen. Hastighet tas också med i Googles algoritm för att diktera var i rankningen du kommer att dyka upp (du vet – hela SEO-saken). Hur snabbt din sida laddas har en av de största effekterna på din nedre rad och tvingar hälften av din trafik att studsa om den inte laddas inom två sekunder.

Tyvärr är InMotion’s genomsnittliga sida laddningstid på 824ms är inte så imponerande.

Sista 12-månaders genomsnittlig belastningstid:

inMotion senaste 12-månaders detaljerad statistikInMotion medelhastighet 2019-2020 | Se statistik

3. Försenad verifieringsprocess

InMotion kräver att alla nya kunder verifieras per telefon för säkerhetsändamål. Det betyder INGEN direktkontot åtkomst efter registrering för många, särskilt utanför USA.

I sällsynta fall kan de till och med behöva en bild av ditt ID-kort.

Medan vi applåderar deras säkerhetsinsatser kan detta förståeligtvis stänga av många potentiella kunder (särskilt internationella).

4. Vissa planbegränsningar

I sitt försvar går InMotion utöver att tillhandahålla gratis säkerhetskopiering och återställande av webbplatser.

Men det finns begränsningar för dessa tjänster. Till exempel kommer alla webbplatser som överstiger 10BG inte att säkerhetskopieras. Och du kan bara återställa filer en gång var fjärde månad för de webbplatser som säkerhetskopieras. Om du behöver något mer frekvent finns det en avgift på 49 $.

InMotion-värdpriser, värdplaner & Snabb fakta

Här är en snabb översikt av värdplanerna som erbjuds av InMotion Hosting:

InMotion-priser och planer

Delad värd: Deras delade webbhotell, även angivet som “affärshosting”, kommer med tre planer:

  • Lanseringsplan: Denna plan börjar på $ 3,99 per månad. Det stöder 2 webbplatser, 2 MySQL-databaser, 6 parkerade domäner och 25 underdomäner.
  • Power plan: Denna plan börjar på $ 5,99 per månad. Det stöder 6 webbplatser, 50 MySQL-databaser, 26 parkerade domäner och 100 underdomäner.
  • Pro-plan: Denna plan börjar på $ 13,99 per månad. Denna plan stöder obegränsade webbplatser, obegränsade MySQL-databaser, obegränsade parkerade domäner och obegränsade underdomäner.

Alla delade värdplaner har obegränsad lagring och bandbredd och säkerhetskopieras av deras generösa 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

WordPress Hosting: Deras WordPress-värdplan liknar deras delade värdplaner på alla sätt, men den är finjusterad för WordPress.

  • Gratis domän: Ja!
  • Enkel registrering: Registreringsprocess i fyra steg. Lite lång. Glöm inte säkerhetsverifieringen också.
  • Betalningsmetoder: Kreditkort, check, inköpsorder.
  • Dolda avgifter och klausuler: Det finns en gräns på 50 000 filer per konto för användare.
  • upsells: Några uppsäljningar.
  • kontoaktivering: Kontoaktivering kan ta ett tag. Vanligtvis verifierar de beställningar per telefon innan de aktiverar konton.
  • Kontrollpanel och instrumentpanelupplevelse: cPanel.
  • Installation av appar och CMS (WordPress, Joomla, etc.): Softaculous för installation med populära appar och CMS med ett klick.

Rekommenderar vi InMotion?

Ja och nej.

Vår InMotion-upplevelse började bra.

Deras drifttid och stöd var alla bra. Men under de senaste månaderna har saker börjat falla av rälsen. Både hastighets- och drifttid har varit en besvikelse, så de har fallit ner i vårt totala rankning till 22: e plats.

Du kan prova InMotionHosting.com själv om du är nyfiken.

P.S. Om du vill se värdleverantörer som rankas ovanför InMotion Hosting, kolla våra värdefullaste värdar här.

Har du haft någon erfarenhet av InMotion Hosting? Om så är fallet, vänligen lämna en recension nedan – positiv eller negativ! Allt vi ber om är öppenhet och ärlighet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map