Forskellige typer webhosting forklaret (Delt, VPS, dedikeret)

Forskellige typer webhosting


Har du brug for et sted at huse din hjemmeside, men er forvirret af de forskellige typer webhosting? Så er du kommet til det rigtige sted.

At finde den rigtige webhost til dig selv er ikke let. Der er mange faktorer, der skal tages i betragtning. Selv hvis du har gennemgået vores liste over bedste webhosting, kan du stadig sidde fast med nogle spørgsmålstegn om, hvilken type websted der er den rigtige til dig.

For at hjælpe dig med det vil dette indlæg give dig en grundlæggende redegørelse for, hvad der er webhosting, og hvilke slags webhosting der er tilgængeligt. Derefter vil vi diskutere de forskellige typer webhosting detaljeret, herunder hvordan de fungerer, fordele og ulemper, og hvem de er bedst egnet til.

Parat? Så lad os komme i gang.

Først det grundlæggende – Hvad er webhosting nøjagtigt?

forskellige typer webhosting - Hosting forklaretLad os først redde op, hvad webhosting endda er.

Det er faktisk ganske enkelt. Når du ser et websted i en browser, kan du gøre det, fordi browseren har downloadet et antal filer fyldt med kode og konverteret markeringen til noget, du faktisk kan se.

Ligesom på din computer blev disse filer gemt et sted, så du kunne få adgang til dem. I stedet for på din harddisk var de imidlertid på en anden computer, en såkaldt server.

Servere er mere magtfulde end din bærbare computer (så de kan administrere mange mennesker, der får adgang til webstedet på samme tid), men det består dog af de samme ting som en CPU, hukommelse og andre komponenter. Det har endda et operativsystem, som regel Linux-baseret.

Ejeren af ​​serveren lejer det ud til den person, der ejer det websted, du ser, og tilbyder også nogle andre tjenester som serverstyring, support, malware-scanning, sikkerhedskopier og så videre. Processen med at levere denne infrastruktur til andre kaldes webhosting. Den person, der gør det, kaldes en hostingudbyder.

Alt klart indtil videre? Cool, lad os dykke ned i flere detaljer.

Hvilke forskellige typer webhosting findes?

viser forskellige typer webhosting - delt vs vps vs dedikeret

Webhosting er mere end én ting. Først og fremmest tilbyder de fleste værter flere servicepakker, som kan være meget forskellige med hensyn til pris og hvad du får for det.

Imidlertid er en af ​​de første og mest basale beslutninger, du skal tage, at beslutte en af ​​de forskellige typer hosting.

Mens der er forskellige måder at skelne tilbud mellem webhosting (funktioner, styringsniveau), er de mest basale måder at se på den teknologi, der bruges til serveren.

Dette giver mening, fordi som du vil se nedenfor, den del også bestemmer en masse andre faktorer som ydeevne, sikkerhed, skalerbarhed og niveau af indsats på din side.

Fordi dette gør sådan en forskel, i stedet for at se på virksomheder og priser først, er du bedre stillet med at fokusere først på at finde ud af, hvilken af ​​de forskellige typer webhosting der er den rigtige slags for dig. Derefter kan du stadig se på, hvad der er tilgængeligt.

I det følgende vil vi nøje undersøge fire af de mest almindelige hostingtyper: delt, VPS, dedikeret og skyhosting. Så du ved, hvordan man træffer beslutningen for dig selv.

1. Delt hosting – Bedst for begyndere

Delt hosting

Delt hosting er nøjagtigt, hvordan det lyder som. Med en delt hosting-konto er dit websted placeret på den samme server som en masse andre websteder.

Hvor mange er en flok? Det afhænger virkelig af din installations- og hostingudbyder. Det er dog ikke ualmindeligt, at et websted kan rumme hundreder og endda tusinder af andre.

Fordele

Den største fordel ved denne indstilling er, at du også deler prisen på en server med mange mennesker. Hvis hostingudbyderen kan placere flere hundrede eller tusinder klienter alle på en server, giver det dem mulighed for at sprede driftsomkostningerne mellem mange parter.

Derfor er delt hosting den mest overkommelige. Du kan få det så billigt som $ 2 / måned med de gennemsnitlige omkostninger i intervallet $ 5- $ 10 / måned. Fantastisk til mennesker med begrænsede midler og dem, der lige er startet.

Bortset fra det, med en delt hosting-konto, bliver du normalt fuldstændig taget hånd om med hensyn til opsætning. Der er meget lidt at konfigurere, så du kan koncentrere dig fuldstændigt om at bygge din hjemmeside.

Ulemper

Deling af serveren med mange parter er imidlertid også den største ulempe ved dette arrangement. Som nævnt er en server en computer med ressourcer som harddiskplads, CPU-hastighed og RAM.

VPS-vs-Shared

Disse ressourcer er begrænsede. Ligesom din bærbare computer går langsommere, når du kører for mange programmer på én gang, så gør disse maskiner, når de har for meget at gøre.

Da alle websteder på en delt vært stiller efterspørgsel efter serverens ressourcer, kan du støde på problemer, hvis et af dem hæver al behandlingsstyrken gennem øget trafik eller defekt kode. Dette overlader alle andre til at konkurrere om resten, hvilket fører til nedetid (hvilket betyder, at dit websted ikke kan nås) eller reduceret indlæserhastighed.

Det er et fænomen, der kaldes den “dårlige nabo-effekt”, og en af ​​de vigtigste grunde til, at delt hosting er den mest problematiske af de forskellige typer webhosting. Mens mange værter aktivt prøver at undgå dette scenarie, er det en risiko, du tager med denne særlige opsætning. Når alt kommer til alt, hvis hver klient betaler $ 5 / måned, er det virkelig værd at bruge timers support på en enkelt kunde? Ikke rigtig.

Hvem er det til?

Så er delt hosting nogensinde en god idé? Ja! Det kan være godt for boliger, der endnu ikke får meget trafik, statiske brochuresider, udviklings- og testwebsteder, personlige websteder eller andre websteder, hvor oppetid ikke er et stort besvær.

Delt hosting er også en fantastisk mulighed, hvis du har et meget stramt budget. Det giver virksomheder mulighed for at skabe en web-tilstedeværelse, selvom de ikke er i den bedste position til at gøre det. Som sådan er delt hosting et ekstremt vigtigt værktøj til ligestilling på nettet.

Nogle af de mest kendte værter i dette segment er Bluehost, Siteground og InMotion Hosting.

Anbefalet yderligere læsning: De 8 bedste billige webhotelleverandører

2. VPS Hosting – Shared Hosting på næste niveau

VPS Hosting

VPS står for Virtual Private Server. Det er den mest velafbalancerede blandt de forskellige typer webhosting. En VPS-server er stadig et delt miljø, men den måde, den er oprettet på, er meget forskellig.

Mens alle sider på VPS deler en fysisk server, indeholder den flere separate separate virtuelle maskiner. Dette gør det slags mellemgrund mellem delt hosting og at få din egen dedikerede server.

Fordele

VPS er meget mere pålidelige og stabile end delt hosting. Først og fremmest er det normalt begrænset til 10-20 websteder pr. Server. Dette mindsker efterspørgslen på selve serveren.

Den reelle forbedring er imidlertid, at alle ressourcer er opdelt jævnt, og intet websted har tilladelse til at overskride sit parti. Når du har ramt grænsen for, hvad der er tildelt dig, kan dit websted muligvis gå ned, men de andre forbliver stabile.

Dette opnås via virtuelle maskiner, der skaber en adskillelse på serveren. Denne enkle tilføjelse mindsker det meste af den dårlige naboeffekt.

En anden stor fordel ved VPS-servere er, at de giver større fleksibilitet og giver dig mulighed for at tilpasse dit miljø. På delte værter er dette ikke muligt, fordi det også ville ændre alle andres opsætning. Da din konto er indeholdt i en virtuel maskine, kan du foretage ændringer uden at påvirke andre.

Endelig er VPS skalerbar. Da du kører en virtuel maskine, der tager en procentdel af de ressourcer, der er tilgængelige på serveren, er det overhovedet ikke noget problem at øge det, der er tilgængeligt for dig. Dette er en stor komfort for virksomhedsejere, der forventer, at deres websteder vil vokse og blomstre.

Ulemper

Der er ikke for mange ulemper for denne type hosting. Den største ting er naturligvis, at det koster mere end dine lavere niveau-løsninger. Så hvis du har et stramt budget, skal du finde en løsning, der fungerer for dig monetært.

Mens den gennemsnitlige VPS koster omkring $ 50 / måned (og kan skalere hele vejen op til $ 200), er det imidlertid muligt at få VPS fra omkring $ 20 / måned. Når du først har ramt de højere led i denne type webhosting, tjener du sandsynligvis nok penge til let at dække omkostningerne.

En anden ting ved VPS-hosting er, at med mere konfigurationsstyrke kommer også mere ansvar. Hvis du ikke ved, hvad du laver, er det muligt at fjerne vigtige filer eller software uden at vide det. Så for virkelig at drage fordel af det, skal du uddannes.

Hvem er det til?

Hvis du har pengene, anbefaler vi, at du opdaterer til VPS så hurtigt som muligt. Selvom det er dyrere, er selv det laveste niveau normalt meget bedre end nogen delt hosting-løsning.

Senest når du begynder at få anstændige mængder trafik, skal du gå videre? Sørg dog for at kontrollere detaljerne om, hvad du får (installationsafgifter, CPU-strøm, hukommelse, lagerplads, båndbredde), så du ved, at det er, hvad du har brug for.

Nogle velkendte og respekterede VPS-løsninger tilbydes af inMotion Hosting og Dreamhost.

3. Dedikeret hosting – til de store ligaer

Dedikeret hosting

Som navnet allerede antyder, betyder dedikeret hosting ganske enkelt dette: du har en server alt for dig selv. Dette giver en række fordele, men kommer også med en hel del ulemper.

Fordele

Først og fremmest er en af ​​de største fordele ved dedikeret hosting, at det ophæver alle problemer med dårlige naboer, simpelthen fordi der ikke er nogen. Intet andet websted kan stjæle dine ressourcer, udgøre en sikkerhedsrisiko eller forårsage andre problemer. Dette adskiller det fra de forskellige typer webhosting, vi har diskuteret før.

Eftersom du får en computer helt alene, giver mange virksomheder dig mulighed for at tilpasse den meget. Du kan muligvis vælge OS, mængde og type hukommelse og andre hardwareelementer. Dette giver dig en masse fleksibilitet.

Ulemper

Naturligvis kommer denne form for installation med en omkostning. Det er ikke billigt at leje en dedikeret server. Priserne starter ved $ 60 / måned og går helt op til $ 350 + / måned. Men på det tidspunkt, hvor din virksomhed har brug for en dedikeret server, skal du sandsynligvis være i stand til at bære omkostningerne.

Derudover skal du faktisk vide noget om computere og serverteknologi. Mens der administreres dedikerede hostingløsninger, skal du stadig gøre meget på egen hånd.

På den ekstreme side af tingene kan du få en fuldstændig ikke-administreret service, hvor du selv skulle installere operativsystemet, så meget mindre alle de værktøjer, der er nødvendige for at køre en webserver, levere sikkerhedsscanning, fjernelse af malware og så videre. Alternativt kan du også leje en serveradministrator. Dette medfører dog ekstra omkostninger til det.

Med en dedikeret server lægger du også alle dine æg i en kurv. Hvis dens hardware mislykkes, er dit websted ude. I andre arrangementer kan andre moduler overtage i tilfælde af fejl eller udskiftes automatisk. Med dedikerede servere, især hvis du selv overvåger dem, kan dette tage længere tid.

Hvem er det til?

Har nogen nogensinde brug for dedikeret hosting? Det kan diskuteres. I dagens verden med cloud-VPS, der griber ind, falder behovet for at have din egen server. Sikker på, det kan tage meget flere hits end en traditionel VPS, men med hensyn til skalerbarhed er det intetsteds i nærheden af ​​noget, et skybaseret system kan give (mere om det nedenfor).

Bortset fra det kan en high-end VPS være meget billigere end en low end dedikeret server og også meget mere kraftfuld. Lad dig ikke narre til at tro, at dedikeret er en mere avanceret mulighed, bare fordi du er den eneste person på serveren. Se på de ressourcer, du har til rådighed i stedet, det er det, der virkelig betyder noget.

Så blandt de forskellige typer webhost, der diskuteres her, er denne mindst sandsynligt, at du har brug for. De eneste to gange, vi siger, at du bestemt bør gå til en dedikeret server, er hvis du har meget specialiserede behov med hensyn til hardware, eller du vil have meget mere kontrol over dine datas privatliv end andre steder.

Nogle af de bedste dedikerede værter er LiquidWeb, GreenGeeks og PickaWeb.

4. Cloud Hosting – Web Hosting’s fremtid

Cloud hosting

Cloud-hosting er i det væsentlige det samme som VPS-hosting, idet du også har dit websted på en virtuel maskine.

I stedet for en fysisk server er dit websted imidlertid en del af et helt netværk af computere, hvorfra det kan trække al den kraft, det har brug for dynamisk.

Denne type opsætning bliver mere almindelig. Nogle virksomheder kalder ikke engang deres service VPS længere, siger Cloud eller Cloud VPS.

Fordele

En af de største fordele ved cloud-hosting er skalerbarhed. En traditionel VPS kan skaleres, men kun til et bestemt punkt. Det er begrænset af kapaciteten på den hardware, den er på. På en server med 32 GB RAM kan dit websted aldrig få adgang til 64 GB, hvis nødvendigt.

Dette er ikke tilfældet for et skybaseret system. I stedet for at opdele en computer i flere virtuelle maskiner, kombinerer den flere computere til en magtfuld virtuel server, der derefter kan levere sine ressourcer på behovsbasis. Hvor meget dit websted kræver, det er hvor meget det kan få.

Derudover faktureres du kun for de ressourcer, du faktisk ender med at bruge. Dette kan være en bedre løsning end at betale en fast pris for en dedikeret server, som du aldrig bruger hele kapaciteten.

Denne type opsætning er også god af sikkerhedsmæssige årsager, især DDoS-angreb. I disse typer hacks er serveren overvældet af et utal af parallelle anmodninger, indtil den går ned. I et skyenetværk kan du sprede disse anmodninger mellem mange forskellige computere og afbøde deres effekt meget bedre end på et enkelt-serversystem.

Ulemper

Den største ulempe ved skyhosting er, at omkostningerne ikke altid er fuldt ud forudsigelige. Mange cloud hosting-udbydere arbejder med en blanding af fast prisfastsættelse og pay-as-you-go gebyrer. I tilfælde af at du oplever trafikspidser, kan dette øge dine omkostninger betydeligt. Selvom det normalt også betyder, at du tjener bedre og derfor kan tage omkostningerne, er det noget du skal huske på.

Hvem er det til?

cloud_hosting

Skysystemer er gode, hvis du vil være i stand til at skalere dit websted meget længere end traditionelle systemer. I fremtiden vil det sandsynligvis erstatte delte og dedikerede muligheder, når teknologien bliver mere avanceret.

Når det er sagt, gør det ikke på nuværende tidspunkt nogen enorm forskel, uanset om du ser efter VPS eller cloud hosting. Mange virksomheder erstatter deres almindelige system med skybaseret VPS alligevel simpelthen på grund af de fordele, det giver dem også. Så selvom du går til enkel VPS, bruger du muligvis cloud hosting uden at vide det.

Nogle velkendte værter, der leverer cloud hosting er Dreamhost, Google Cloud Platform, Amazon Web Services og Linode.

Hvilken af ​​de forskellige typer webhosting er til dig?

At vælge en hosting-pakke kan være temmelig vanskeligt og tager meget overvejelse. Det første trin er imidlertid at forstå de forskellige typer hosting, der er tilgængelig for dig. Forhåbentlig har denne artikel givet dig baggrunden for at gøre det.

Hvis du lige er startet (f.eks. Når du bygger din første blog / site), er det helt fint at gå med delt hosting. Det er altid muligt at overføre til en mere kraftfuld opsætning senere. Kun hvis du allerede ved, at dit websted har behov, som delt hosting ikke kan opfylde, skal du undersøge andre muligheder fra get-go.

Når du først har truffet en beslutning, er det fornuftigt at se på en masse virksomheder. Vi anbefaler at tjekke vores bedst bedømte værter for at finde de bedste. Se på hvad der tilbydes, og sammenlign RAM, diskplads, CDN-brug, båndbredde og andre kvantificerbare ressourcer. Så kig på eventuelle yderligere funktioner, du har brug for.

I slutningen af ​​processen skal du have 2-3 favoritter, på hvilket tidspunkt det koges ned til personlig præference. Måske vil en kort tale med støtte – for at måle deres hjælpsomhed – gå langt.

Brug for yderligere læsning på webhosting? Se på artikler som hvor du kan registrere domænenavn og muligheder for webstedsbygger til at oprette dit websted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector