cPanel vs. Plesk-sammenligning til hosting af websteder i 2020

cpanel vs pleskHvis du er som de fleste online forretningsejere, vil du have den absolut letteste metode til styring af dine websteder … noget hjælper dig med at få tingene gjort med minimal besvær.


Heldigvis tilbyder de to bedst kontrollerede paneler, cPanel og Plesk, funktioner, der gør webstedsadministration utroligt enkel.

Hvis du nogensinde har spekuleret på, hvordan de stables op mod hinanden, er denne sammenligning af cPanel vs. Plesk noget for dig.

Klar til at se, hvem vi kroner som kontrolpanelens konge? ��

Lad os dykke ind.

Almindelige kontrolpanelfunktioner

De fleste kontrolpaneler for webhosting skal have følgende funktioner:

 • Databasestyring, ofte MySQL eller PostgreQSL
 • Systemadministration af domænenavn. Dette vil omfatte e-mail-domæner og web-domæner
 • FTP-styring
 • Backup management
 • E-mail-systemadministration. Dette vil omfatte e-mail-kvoter, e-mail-adresser og spam-forebyggelse
 • Logfiladgang og rapportering
 • SSH-brugernøglestyring

Som med de fleste webhosteprodukter på markedet er der opgraderinger og premium-produkter til webkontrolpaneler.

Mange af disse produkter er gode til at udvide virksomheder. Lad os nu se på, hvad cPanel og Plesk tilbyder deres kunder.

cPanel

cPanel-logocPanel er det hittil mest anvendte kontrolpanel. Det kan prale af en intuitiv brugergrænseflade og en funktionel serveradministrationsgrænseflade.

Begge grænseflader fungerer problemfrit og tilbyder en glat hostingoplevelse, uanset om du er en webstedsadministrator, en slutbruger eller en forhandler. cPanel er tillid til de største spillere i hostingindustrien, herunder HostGator, Bluehost og GoDaddy.

Selvom cPanel kun understøttes af Linux, kan du få Windows-support ved hjælp af en virtualisering oprettet fra de fleste førende cPanel-værter.

De vigtigste funktioner inkluderer:

 • Muligheden for at konfigurere de fleste CMS’er ved hjælp af intuitive installationsprogrammer
 • Et stort antal nyttige værktøjer, herunder databaseværktøjer og sikkerhedskopieringsværktøjer
 • Kontrolpanelet er Linux-baseret
 • Kan bruges sammen med WHM til at drive en hostingplatform

cpanel oversigt

cPanel er forpligtet til at uddanne deres klienter med det mål at styrke hostingudbydere, uanset størrelsen af ​​deres operation.

De tilbyder dokumentation, videotutorials og videnbaser. cPanel har dedikerede undervisere, der administrerer gratis online træningsprogrammer. cPanel University kan få adgang til alle.

cPanel og WHM

Du vil ofte se cPanel nævnt med WHM. cPanel er klientsiden af ​​produktet. Dette betyder, at du vil være i stand til at gøre ting som at redigere webstedsfiler, administrere databaser og oprette nye e-mail-konti.

WHM – som du kan prøve her – er et administrativt værktøj, der giver dig mulighed for at administrere et antal cPanel-konti samtidig. Dette er godt for alle med mere end et websted (dvs. næsten alle), fordi de sandsynligvis har mere end en cPanel.

whm instrumentbræt

Særlige funktioner

Hurtige PHP- og rubinwebsteder

PHP7, der bruges sammen med PHP – FPM og HTTP / 2, betyder, at du vil have et hurtigt websted. Multi-PHP gør det nemt for webstedsejere at bedre styre PHP – FPM og PHP samt konfiguration af pooloptioner af virtuelle værter. cPanel & WHM arbejder 90 procent hurtigere. Krævede serverressourcer er nu 30 procent mindre.

Hvert websted får et SSL-certifikat

Takket være AutoSSL, er hvert websted hostet på cPanel & WHM kan udstedes en automatisk gratis SSL-certifikat. Processen tager kun et par minutter. Da brugerne kan installere certifikaterne ved hjælp af cPanel-interface, har hostingudbydere ikke brug for en SSL-service.

Enkel PCI-overholdelse

En cPanel & WHM-server kan være PCI-kompatibel på kun få minutter. Dette takket være den venlige brugergrænseflade, WHM tilbyder.

Bloker automatisk ondsindede besøgende

cPHulk giver webstedsejere mulighed for at beskytte deres websteder mod angribere, samtidig med at legitime besøgende giver adgang til webstedet.

Du er i stand til at sortliste hele lande, konti eller IP-adresser. Du kan også hvidliste ved hjælp af de samme parametre. Du er i stand til at overvåge samt blokere loginforsøg på cPanel, SSH, WHM, e-mail og FTP.

Take Away

cPanel er bygget til alle. Deres verdensomspændende opsætning er robust. De har infrastruktur, kundeservice og kvalitetsprodukter til at give deres kunder, hvad de har brug for.

Uanset om du ønsker at foretage en mindre ændring klokken tre om morgenen, eller du vil have en større revision af dit websted, er cPanel tilgængelig for at hjælpe dig.

Plesk

plesk logoPlesk er et kontrolpanel, der er designet til at hjælpe dig med at sikre, opbygge og køre dine apps og websteder. Dets fokus er på enkelhed og brugervenlighed. Plesk er lidt yngre end cPanel. cPanel blev frigivet i 1996, og Plesk ramte markedet i 2001.

Plesk deler en række ligheder med cPanel & WHM. Mens cPanel er begrænset til Linux, er Plesk en cross-platform service.

Det kan arbejde på Linux, Windows og andre serveringsplatforme. Plesk tilbyder både klientvendt og administrativ funktionalitet. Det betyder at Plesk tilbyder en kraftfuld oplevelse, fleksibilitet og kontrol.

Plesk bruges af ledere inden for hostingområdet, herunder Go Daddy, Amazon Web Services, Google og Docker.

Nøglefunktioner inkluderer:

 • Support til Linux- og Windows-servere
 • Understøtter og leverer installatører til de fleste af de populære CMS’er
 • Tilbyder kontoadministrationsfunktioner og serveradministrationsfunktioner ude af boksen

plesk instrumentbræt

Plesk tilbyder en brugergrænseflade, der er lidt renere end hvad du får med cPanel. Funktionerne, som Plesk tilbyder, varierer dog ikke meget fra hvad cPanel tilbyder.

Plesk blev for nylig et uafhængigt selskab. De er dedikeret til at følge med i de konstante ændringer, der ses på Internettet.

Deres mål er at målrette individer, der er nye inden for hosting såvel som hard-core udviklere. Deres idé er at gøre serveradministration effektiv, men alligevel let.

De bruger indholdsmarkedsføring som et undervisningsværktøj til at hjælpe webdesignere med at forstå vigtigheden af ​​historiefortælling, hvordan man driver en virksomhed online og markedsføring.

WebOps

Plesk er stolt over at være et komplet webops-server-kontrolpanel. Dette betyder, at de tilbyder stærk webside- og serversikkerhed samt muligheden for at administrere mere end en server ved hjælp af et kontrolpanel.

Fleksibilitet, strækbarhed og kontrol betyder, at du kan få Plesk til at gøre nøjagtigt, hvad du har brug for det for at gøre.

Særlige funktioner

One-klik SSL-sikkerhed

Selv hvis du er ny med hosting, forstår du, hvorfor SSL-sikkerhed er så vigtig. Desværre kan det være en udfordring at opsætte og holde sig ajour.

Takket være nye tjenester på markedet er der ingen grund til, at dit websted skal være usikret. Plesk opnår automatisk et certifikat og konfigurerer databasefiler til kun at rumme HTTPS-adgang.

Dette betyder, at dit webpanel og alle dine websteder er sikret. Du får også sikkerhedsoplysninger, når din server er under angreb, og certifikater fornyes automatisk.

Sikker WordPress med et enkelt klik

Plesk vil give WordPress-hostingkunder mulighed for at overlade dem til deres sikkerhedsstyring. Med et enkelt klik vil Plesk være i stand til at overvåge plug-in-opdateringer, installere sikkerhedsrettelser og håndtere fejlrettelser til dig.

Git-integration

Mange havde klaget over, at webpaneler ikke tilbyder support til Git. Plesk svarede ved at tilføje deres Gitman-udvidelse. Udvidelsen kan bruges med Plesk 12.5 og nyere.

plesk udvidelseskatalog

Docker-integration

Siden oktober 2016 har Plesk inkluderet Docker-support. Der er et katalog med mere end 200.000 Docker-billeder. Docker kan startes direkte fra Plesk uden brug af kommandolinjen.

OS / vært Agnostic

Plesk kan køre på de fleste operativsystemer og er praktisk talt vært agnostisk. Plesk kan endda køres inde i en Docker-container på Docker Hub. Dette er en af ​​de største forskelle, du vil se mellem Plesk og cPanel.

cPanel versus Plesk

Som du kan se, er der en række ligheder mellem cPanel og Plesk. Så hvordan bestemmer du, hvilken der er den rigtige for dig? Der er et par faktorer, der skal overvejes:

 • Kompatibilitet
 • Funktionssæt
 • Brugererfaring
 • Pris- og licensindstillinger
 • Support

cPanel vs. Plesk-sammenligningstabel

Kompatibilitet

CPanel fungerer kun med Linux. Så hvis du bruger cPanel, skal du bruge et af følgende understøttede operativsystemer:

 • CenOS
 • CloudLinux
 • Red Hat Enterprise Linux
 • Amazon Linux

Plesk er et cross platform-program, der kan køre ved hjælp af flere operativsystemer, herunder:

 • Debian
 • Ubuntu
 • CentOS
 • Red Hat Enterprise Linux
 • CloudLinux
 • Virtuozzo Linux
 • Windows Server

Det er vigtigt at bemærke, at du bliver nødt til at købe en Plesk-indstilling til det specifikke operativsystem, du bruger. Du kan ikke købe kun en softwarepakke og derefter bruge den på flere maskiner, der har forskellige operativsystemer.

Funktionssæt

Som nævnt leveres begge produkter med de grundlæggende funktioner, der er nødvendige for at administrere dit websted og din server. Strækbarhed er den største forskel mellem de to produkter.

For eksempel med Plesk kan du nemt integrere Git eller Docker. Hvis du imidlertid ønsker at bruge værktøjer, der ofte er forbundet med WordPress eller Virtualmin, fungerer både Plesk og cPanel.

Brugererfaring

Både cPanel og Plesk har attraktive, moderne og brugervenlige grænseflader. Når det er sagt, finder nybegynderne til serveradministration, at Plesk’s strømlinede tilgang er lettere at bruge. Dette betyder ikke, at cPanel dog er vanskelig at bruge.

Plesk grupperer funktioner sammen, så du ikke behøver at søge gennem en masse muligheder, før du finder det, du leder efter.

plesk Websites & domæner side

Både Plesk og cPanel giver dig adgang til kontrolpanelet for mobile enheder, uanset om du bruger Android eller IOS.

cpanel-skærme på mobile enheder

Prisfastsættelse og licens

cPanel tilbyder tre muligheder, der spænder fra $ 15 om måneden til $ 45 om måneden. Du kan betale månedligt eller årligt, eller du kan betale op til tre år ad gangen. Jo længere tidsperioden du betaler for, desto mindre viser din gennemsnitlige månedlige betaling sig at være.

cpanel-prisbord

Plesk tilbyder tre muligheder, der starter ved $ 4,17 om måneden og går op til $ 29,17, afhængigt af de valg, du vælger. Tag dig tid til at gennemgå beskrivelserne af, hvad du køber, for at sikre dig, at du får den rigtige mulighed for dig.

plesk prisbord

Support

Begge virksomheder tilbyder enorm støtte. Plesk har en helpdesk, der er tilgængelig 24 timer i døgnet syv dage om ugen.

cPanel har en helpdesk tilgængelig mandag til fredag ​​6:00 til 18:00 CST og lørdag og søndag 6:00 til 16:00 CST.

Valg mellem Plesk og cPanel

Det webhotellets kontrolpanel, du vælger, vil spille en stor rolle i, hvordan du interagerer med din server. Dit panel er det, der giver dig de funktioner, du skal bruge til at administrere dit projekt. For de fleste mennesker, der læser denne vejledning, vi anbefaler cPanel som gå til indstillingen til styring af dit websteds hostingplan.

Caveat biasor: Alle vores top valg til webhosting i Canada er afhængige af cPanel til databasestyring, så vi anbefaler, at du går med dem. I modsætning hertil kommer Wix og Squarespace – ofte betragtet som to af de bedste webstedsopbyggere i dag – ikke med et kontrolpanel som Plesk eller cPanel. Det er snarere et brugerdefineret kontrolpanel designet specifikt til deres webservices og tilbyder således kun lidt i vejen for tilpasning.

cPanel er meget populært, fordi det er let at bruge og fungerer med Linux-baserede servere, der driver størstedelen af ​​internettet. Plesk fungerer på den anden side både på Linux og Windows. Dette er en god mulighed, hvis du ønsker at blive hos et lignende kontrolpanel, når du bruger flere servere.

Vi håber, at denne guide har været gavnlig for at give dig et overblik over, hvad Plesk og cPanel bringer til bordet. Hvilken er efter din mening bedre? Del dine kommentarer med os nedenfor.

Flere guider

 • Apache vs Nginx
 • Hvad er brugeragenter
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map