Ulike typer webhotell forklart (Delt, VPS, dedikert)

Ulike typer webhotell


Trenger du et sted å huse nettstedet ditt, men er forvirret av de forskjellige typene webhotell? Da har du kommet til rett sted.

Det er ikke lett å finne riktig webhotell for deg selv. Det er mange faktorer å ta hensyn til. Selv om du har gått gjennom vår liste over beste webhotell, kan du fremdeles sitte fast med noen spørsmålstegn om hvilken type nettsted som er den rette for deg.

For å hjelpe deg med det, vil dette innlegget gi deg en grunnlegger av hva som er webhotell og hva slags webhotell som er tilgjengelig. Etter det vil vi diskutere de forskjellige typene webhotell i detalj, inkludert hvordan de fungerer, fordeler og ulemper og hvem de er best egnet til.

Klar? La oss komme i gang.

Først det grunnleggende – Hva er webhotell nøyaktig?

forskjellige typer webhotell - Hosting forklartLa oss først klargjøre hva webhotell til og med er.

Det er faktisk ganske enkelt. Når du ser på et nettsted i en nettleser, kan du gjøre det fordi nettleseren har lastet ned et antall filer fylt med kode og konvertert markeringen til noe du faktisk kan se.

Akkurat som på datamaskinen din, ble disse filene lagret et sted slik at du kunne få tilgang til dem. I stedet for harddisken din var de imidlertid på en annen datamaskin, en såkalt server.

Servere er kraftigere enn den bærbare datamaskinen din (slik at de kan administrere mange mennesker som besøker nettstedet samtidig), men den består av de samme tingene som en CPU, minne og andre komponenter. Den har til og med et operativsystem, vanligvis Linuxbasert.

Eieren av serveren leier den ut til den som eier nettstedet du ser på, og tilbyr også noen andre tjenester som serveradministrasjon, support, skanning av skadelig programvare, sikkerhetskopieringer og så videre. Prosessen med å tilby denne infrastrukturen for andre kalles webhotell. Personen som gjør det kalles en leverandør.

Alt klart så langt? Kult, la oss dykke ned i flere detaljer.

Hvilke forskjellige typer webhotell eksisterer?

som viser forskjellige typer webhotell - delt vs vps vs dedikert

Webhotell er mer enn en ting. Først av alt, de fleste verter tilbyr flere servicepakker som kan være veldig forskjellige når det gjelder pris og hva du får for det.

Imidlertid er en av de første og mest grunnleggende beslutningene du må ta å bestemme deg for en av de forskjellige typene hosting.

Selv om det er forskjellige måter å skille tilbud mellom webhotell (funksjoner, styringsnivå), er de mest grunnleggende måtene å se på teknologien som brukes til serveren.

Dette er fornuftig fordi, som du vil se nedenfor, den delen også avgjør mange andre faktorer som ytelse, sikkerhet, skalerbarhet og nivå av innsats på din side.

Fordi dette utgjør en slik forskjell, i stedet for å se på selskaper og priser først, er det bedre å fokusere først på å finne ut hvilken av de forskjellige typene webhotell som er riktig type for deg. Etter det kan du fremdeles se på hva som er tilgjengelig.

I det følgende vil vi nøye undersøke fire av de vanligste typene hosting: delt, VPS, dedikert og skyhosting. Så du vet hvordan du tar beslutningen for deg selv.

1. Delt hosting – best for nybegynnere

Delt hosting

Delt hosting er akkurat slik det høres ut. Med en delt hostingkonto ligger nettstedet ditt på samme server som en haug med andre nettsteder.

Hvor mange er en gjeng? Det avhenger virkelig av installasjons- og hostingleverandøren din. Det er imidlertid ikke uvanlig at et nettsted rommer hundrevis og til og med tusenvis av andre.

Pros

Den største fordelen med dette alternativet er at du også deler kostnadene for en server med mange mennesker. Hvis hostingleverandøren kan plassere flere hundre eller tusen klienter på én server, lar den dem spre driftskostnadene mellom mange parter.

Det er også grunnen til at delt hosting er det rimeligste. Du kan ha det så billig som $ 2 / måned med gjennomsnittlig kostnad i $ 5- $ 10 / month-området. Flott for personer med begrensede midler og de som bare begynner.

Bortsett fra det, med en delt hostingkonto, blir du vanligvis fullstendig tatt vare på når det gjelder oppsett. Det er veldig lite å konfigurere slik at du kan konsentrere deg helt om å bygge din webside.

Ulemper

Å dele serveren med mange parter er imidlertid også den største ulempen med dette arrangementet. Som nevnt er en server en datamaskin med ressurser som harddiskplass, CPU-hastighet og RAM.

VPS-vs-Delt

Disse ressursene er begrensede. Akkurat som at den bærbare datamaskinen går tregere når du kjører for mange programmer på en gang, så gjør også disse maskinene når de har for mye å gjøre.

Siden alle nettsteder på en delt vert stiller etterspørsel etter serverens ressurser, kan du få problemer hvis en av dem hyler all prosessorkraft gjennom økt trafikk eller feilkode. Dette lar alle andre konkurrere for resten, noe som fører til driftsstans (noe som betyr at nettstedet ditt ikke kan nås) eller redusert lastehastighet.

Det er et fenomen som kalles “dårlig nabovirkning”, og en av hovedårsakene til at delt hosting er den mest problematiske av de forskjellige typene webhotell. Mens mange verter aktivt prøver å unngå dette scenariet, er det en risiko du tar med dette spesifikke oppsettet. Tross alt, hvis hver klient betaler $ 5 / måned, er det virkelig verdt å bruke timer med støtte til en enkelt kunde? Ikke egentlig.

Hvem er det til?

Så er delt hosting noen gang en god idé? Ja! Det kan være flott for boligsider som ikke får mye trafikk (ennå), statiske brosjyresider, utviklings- og testnettsteder, personlige nettsteder eller andre nettsteder der oppetid ikke er et stort plage.

Delt hosting er også et flott alternativ hvis du har et veldig stramt budsjett. Det gjør det mulig for bedrifter å skape en tilstedeværelse på nettet selv om de ikke er i beste posisjon til å gjøre det. Som en slik delt hosting er et ekstremt viktig verktøy for likhet på nettet.

Noen av de mest kjente vertene i dette segmentet er Bluehost, Siteground og InMotion Hosting.

Anbefalt videre lesing: De 8 beste billige webhotellleverandørene

2. VPS Hosting – Delt hosting på neste nivå

VPS Hosting

VPS står for Virtual Private Server. Det er den mest balanserte blant de forskjellige typene webhotell. En VPS-server er fortsatt et delt miljø, men måten den er satt opp på er veldig ulik.

Mens alle nettsteder på VPS deler en fysisk server, rommer den flere, separate virtuelle maskiner. Dette gjør det til en slags midtvei mellom delt hosting og å få din egen dedikerte server.

Pros

VPS er mye mer pålitelig og stabil enn delt hosting. Først av alt er vanligvis begrenset til 10-20 nettsteder per server. Dette reduserer etterspørselen på serveren i seg selv.

Imidlertid er den reelle forbedringen at alle ressursene er delt jevnt, og ingen nettsteder har lov til å overskride partiet. Når du har nådd grensen for hva som er tilordnet deg, kan nettstedet ditt gå ned, men de andre vil forbli stabile.

Dette oppnås via virtuelle maskiner som skaper en separasjon på serveren. Dette enkle tilskuddet demper mesteparten av den dårlige nabovirkningen.

En annen stor fordel med VPS-servere er at de gir mer fleksibilitet og lar deg tilpasse miljøet. På delte verter er dette ikke mulig fordi det også vil endre alle andres oppsett. Siden kontoen din er inneholdt i en virtuell maskin, kan du gjøre endringer uten å påvirke andre.

Til slutt er VPS skalerbar. Siden du kjører en virtuell maskin som tar noen prosent av ressursene som er tilgjengelige på serveren, er det ikke noe problem å øke det som er tilgjengelig for deg. Dette er en stor trøst for bedriftseiere som forventer at nettstedene deres skal vokse og blomstre.

Ulemper

Det er ikke så mange ulemper for denne typen hosting. Det største er selvfølgelig at det koster mer enn dine lavere nivåer. Så hvis du har et stramt budsjett, må du finne en løsning som fungerer for deg monetært.

Selv om gjennomsnittlig VPS koster rundt $ 50 / måned (og kan skalere helt opp til $ 200), er det imidlertid mulig å få VPS fra rundt $ 20 / måned. Når du først har vunnet denne typen webhotell, tjener du nok penger til å dekke kostnadene.

En annen ting med VPS-hosting er at med mer konfigurasjonskraft kommer også mer ansvar. Hvis du ikke vet hva du gjør, er det mulig å fjerne viktige filer eller programvare uten å vite det. Så for å virkelig utnytte det, må du bli utdannet.

Hvem er det til?

Hvis du har pengene, anbefaler vi at du oppdaterer til VPS så snart som mulig. Selv om det er dyrere, er til og med det laveste nivået mye bedre enn noen delt hosting-løsning.

Senest når du begynner å få anstendige mengder trafikk, bør du gjøre et trekk? Husk imidlertid å sjekke detaljene om hva du får (installasjonsgebyr, CPU-strøm, minne, lagringsplass, båndbredde), slik at du vet at det er det du trenger.

Noen kjente og respekterte VPS-løsninger tilbys av inMotion Hosting og Dreamhost.

3. Dedikert hosting – For de store ligaene

Dedikert hosting

Som navnet allerede antyder, betyr dedikert hosting ganske enkelt dette: du har en server alt for deg selv. Dette gir en rekke fordeler, men kommer også med ganske mange ulemper.

Pros

For det første er en av hovedfordelene med dedikert hosting at den negerer alle problemer med naboene rett og slett fordi det ikke er noen. Ingen andre nettsteder kan stjele ressursene dine, utgjøre en sikkerhetsrisiko eller forårsake andre problemer. Dette skiller det fra de forskjellige typene webhotell vi har diskutert før.

I tillegg, siden du får en datamaskin helt alene, lar mange selskaper deg tilpasse den mye. Du kan kanskje velge operativsystem, mengde og type minne og andre maskinvareelementer. Dette gir deg mye fleksibilitet.

Ulemper

Selvfølgelig kommer denne typen oppsett med en kostnad. Det er ikke billig å leie en dedikert server. Prisene starter på $ 60 / måned og går helt opp til $ 350 + / måned. Men på det punktet at virksomheten din trenger en dedikert server, bør du sannsynligvis være i stand til å bære kostnadene.

I tillegg til det, trenger du faktisk å vite ganske mye om datamaskiner og serverteknologi. Selv om det er administrerte dedikerte hostingløsninger, trenger du fremdeles å gjøre mye på egen hånd.

På den ekstreme siden av tingene, kan du få en helt ustyrt tjeneste der du måtte installere operativsystemet selv, enn si alle verktøyene som trengs for å kjøre en webserver, tilby sikkerhetsskanning, fjerning av skadelig programvare og så videre. Alternativt kan du også ansette en serveradministrator. Det gir imidlertid ekstra kostnader for det.

Med en dedikert server legger du alle eggene i en kurv. Hvis maskinvaren mislykkes, er nettstedet ute. I andre ordninger kan andre moduler overta i tilfelle feil eller erstattes automatisk. Dette kan ta lengre tid med dedikerte servere, spesielt hvis du overvåker dem selv.

Hvem er det til?

Har noen noen gang behov for dedikert hosting? Det kan diskuteres. I dagens verden med sky-VPS som fanger opp, synker behovet for å ha din egen server. Jada, det kan ta mye flere treff enn en tradisjonell VPS, men når det gjelder skalerbarhet, er det ikke i nærheten av noe et skybasert system kan gi (mer om det nedenfor).

Bortsett fra det, kan en high-end VPS være mye billigere enn en low end dedikert server og også mye kraftigere. Ikke la deg lure til å tro at dedikert er et mer avansert alternativ bare fordi du er den eneste personen på serveren. Se på ressursene som er tilgjengelige i stedet, det er det som virkelig betyr noe.

Så blant de forskjellige typene webhoteller som er diskutert her, er denne minst mulig for deg å trenge. De eneste to gangene vi vil si at du absolutt burde gå for en dedikert server, er hvis du har høyspesialiserte behov når det gjelder maskinvare eller du vil ha mye mer kontroll over personvernet til dataene dine enn andre steder.

Noen av de beste dedikerte vertene er LiquidWeb, GreenGeeks og PickaWeb.

4. Cloud Hosting – Framtiden til webhotell

Cloud hosting

Cloud hosting er egentlig det samme som VPS hosting ved at du også har nettstedet ditt på en virtuell maskin.

I stedet for en fysisk server er imidlertid nettstedet ditt en del av et helt nettverk av datamaskiner som det kan hente all kraften det trenger dynamisk.

Denne typen oppsett blir mer vanlig. Noen selskaper kaller ikke engang tjenesten VPS lenger, si Cloud eller Cloud VPS.

Pros

En av de største fordelene med netthosting er skalerbarhet. En tradisjonell VPS kan skaleres, men bare til et visst punkt. Det er begrenset av kapasiteten til maskinvaren den er på. På en server med 32 GB RAM vil nettstedet ditt aldri kunne få tilgang til 64 GB hvis nødvendig.

Dette er ikke tilfelle for et skybasert system. I stedet for å dele opp en datamaskin i flere virtuelle maskiner, kombinerer den flere datamaskiner til en kraftig virtuell server som deretter kan gi ressursene sine på behovsbasis. Hvor mye nettstedet ditt krever, det er hvor mye det kan få.

I tillegg til dette blir du også bare fakturert for ressursene du faktisk ender opp med å bruke. Dette kan være en bedre løsning enn å betale en fast pris for en dedikert server som du aldri bruker hele kapasiteten.

Denne typen oppsett er også bra av sikkerhetsgrunner, spesielt DDoS-angrep. I disse typer hacks blir serveren overveldet av en mengde parallelle forespørsler til den krasjer. I et skyenettverk kan du spre disse forespørslene mellom mange forskjellige datamaskiner og dempe effekten deres mye bedre enn på et enkelt-serversystem.

Ulemper

Den viktigste ulempen med skyhosting er at kostnadene ikke alltid er fullt forutsigbare. Mange leverandører av nettskyhotell jobber med en blanding av faste priser og avgifter. I tilfelle du opplever trafikkstigger, kan dette øke kostnadene betydelig. Selv om det vanligvis også betyr at du tjener bedre og derfor kan ta kostnadene, er det noe du må huske på.

Hvem er det til?

cloud_hosting

Skysystemer er bra hvis du vil kunne skalere nettstedet ditt mye lenger enn tradisjonelle systemer. I fremtiden vil den sannsynligvis erstatte delte og dedikerte alternativer etter hvert som teknologien blir mer avansert.

Når det er sagt, gjør det ikke på dette tidspunktet noen stor forskjell om du ser etter VPS eller netthosting. Mange selskaper erstatter sitt vanlige system med skybasert VPS uansett bare på grunn av fordelene det gir dem også. Så selv om du går for enkel VPS, bruker du muligens skyhosting uten å vite det.

Noen kjente verter som tilbyr netthosting er Dreamhost, Google Cloud Platform, Amazon Web Services og Linode.

Hvilken av de forskjellige typene webhotell er for deg?

Å velge en hostingpakke kan være ganske vanskelig og tar mye hensyn. Det første trinnet er imidlertid å forstå de forskjellige typer hosting tilgjengelig for deg. Forhåpentligvis har denne artikkelen gitt deg bakgrunnen for å gjøre det.

Hvis du nettopp begynner (for eksempel når du bygger din første blogg / nettsted), er det helt greit å gå med delt hosting. Det er alltid mulig å overføre til et kraftigere oppsett senere. Bare hvis du allerede vet at nettstedet ditt har behov som delt hosting ikke kan oppfylle, bør du undersøke andre alternativer fra get-go.

Når du har tatt en beslutning, er det fornuftig å se på en haug med selskaper. Vi anbefaler å sjekke våre topprangerte verter for å finne de beste. Se på hva som tilbys, og sammenlign RAM, diskplass, CDN-bruk, båndbredde og andre kvantifiserbare ressurser. Så kan du se på tilleggsfunksjonene du trenger.

På slutten av prosessen bør du ha 2-3 favoritter, på hvilket tidspunkt det vil koke ned til personlig preferanse. Kanskje en kort samtale med støtte – for å måle hjelpen deres – vil gå langt.

Trenger du ytterligere lesing på webhotell? Ta en titt på artikler som hvor du kan registrere domenenavn og alternativer for nettstedbygger for å opprette nettstedet ditt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector