Slik bytter du webhost for ditt WordPress-nettsted

Når du bestemmer deg for å bytte fra din nåværende webhotelletjeneste, er det vanligvis etter at du er oppbrukt av tålmodigheten og alle tilgjengelige veier for å få det pågående systemet til å fungere.


Hvorfor?

Fordi det ofte er nervepirrende å bytte vertsleverandører, selv om du har leksene og bestemt deg for en plattform som passer dine behov. De fleste vil trekke seg tilbake på ulempen og den store muligheten for svikt som byttet gir.

For å minimere stress og feil, har vi gitt denne guiden for å gjøre prosessen så sømløs og sikker som mulig.

La oss få rulle!

Vår anbefaling – Spør vertfirmaet ditt!

Denne guiden er motivert av stasjonen for å gjøre migrasjonsopplevelsen enkel og enkel. I den forbindelse vil en vert av høy kvalitet ytterligere lindre byrden ved å håndtere alle migrasjonene dine.

HostPapa, som tilfeldigvis er en av våre topppartnere, tilbyr en fullstendig hands-off migrasjonstjeneste, slik at du ikke trenger å svette nettstedoverføringen. Alt du trenger å gjøre er å gi dem dine innloggingsdetaljer. Sjekk ut vår HostPapa-anmeldelse

Sett sammen ressursene du trenger

Du må få alle enene på rad. Derfor samler du alt du trenger for bryteren. Som det sies, er det bedre å ha det og ikke trenger det enn å trenge det og ikke ha det.

 • Forsikre deg om at du har tilgang til både de gamle og nye hostingkontoer – Noen av disse endringene vil kreve forhøyede rettigheter, så sørg for at du ikke bare har riktig påloggingsinformasjon, men også administrativ tilgang..
 • Forsikre deg om at du har tilgang til databasen din – Klokkene og fløytene kan endres på den nye plattformen, men dataene dine forblir like relevante som alltid. Akkurat som det er nødvendig å ha innloggingsinformasjon for å få tilgang til kontoene dine, trenger du også disse for å få tilgang til databasen.
 • Bruk en FTP-klient. – Du trenger en FTP-klient for å flytte data mellom servere. Det er gode alternativer å velge mellom, for eksempel Filezilla.
 • Få en pålitelig tekstredigerer. – Du trenger en god tekstredigerer siden du vil gjøre mange endringer. Notisblokk ++ er et utmerket eksempel.

Når du har samlet alle nødvendige verktøy og eiendeler, er det på tide å begynne. Ta pusten dypt, og la oss dykke inn i det første trinnet i prosessen.

A. En trinnvis prosess for manuell flytting av nettstedet ditt fra en vert til en annen

Denne delen viser hvordan du gjør bryteren manuelt. Hvis du leter etter en prosess som bruker WordPress-plugin, kan du bla videre ned til den delen.

1. Sikkerhetskopiér filene dine først

Ingenting er idiotsikkert, så det første du bør gjøre før du migrerer er å sikkerhetskopiere alle filene dine. I tilfelle uheldig uhell eller feil, kan du derfor gjenopprette systemet fra sikkerhetskopierte data.

Dette aspektet av prosessen vil trolig ta det lengste siden det kommer til å overføre både systemfiler og alle filene dine. Vi anbefaler å bruke et FTP- eller SFTP-system for dette. FTP står for filoverføringsprotokoll, og den lar deg få tilgang til og overføre filer over et datanettverk.

Start FTP-klienten, og skriv inn legitimasjon for å få tilgang til FTP-serveren. Naviger til rotkatalogen til WordPress-nettstedet ditt, spesielt hvis det ikke er konfigurert som destinasjonsside som standard.

Velg alle filene. Systemer har vanligvis skjulte filer for å beskytte brukere mot å slette og endre dem ved et uhell eller med vilje. En slik fil er .htaccess-filen. Be FTP-klienten vise alle skjulte filer for å forsikre deg om at du ikke utelater noen.

Hvis du for eksempel bruker FileZilla, kan du gjøre dette via Server > Kraft som viser skjulte filer.

Etter å ha merket de valgte filene, kopier dem til et sted du har angitt på datamaskinen. Kopieringsprosessen kan ta en stund, avhengig av størrelsen på nettstedet.

2. Eksporter MySQL-databasen

Den neste fasen av migreringsprosessen innebærer eksport av hele databasen. Selv om det er flere verktøy tilgjengelig, anbefaler jeg sterkt å bruke phpMyAdmin for denne oppgaven fordi den er enkel, brukervennlig og intuitiv.

phpMyAdmin

De tilgjengelige databasene vises på venstre panel. Bare velg den du vil eksportere. Hvis du er usikker på hvilken, nøyaktig, sjekk wp-config.php-filen på det nåværende nettstedet. Denne filen inneholder basiskonfigurasjonsdetaljer for ditt WordPress-nettsted.

Sjekk oppføringen der databasens navn er definert. Det skal se slik ut:

Skal oppføres i stedet for ‘Database_name_here’ plassholder er det faktiske databasenavnet..

Når du er ferdig, fortsett til eksportfanen:

Det er to eksportmetoder tilgjengelig. Velg Tilpasset.

Nedenfor er en liste over menyalternativene under Tilpasset, og forklarer de optimale valgene du må ta:

 • Format – La det være på standard SQL-alternativet.
 • Tabeller – Tabellen (e) som skal eksporteres, skal merkes.
 • Utgang – For å gjøre nedlastingen raskere, sett Komprimering til enten glidelåsen eller gipset.
 • Formatspesifikke alternativer – La standardalternativet ligge.
 • Alternativer for oppretting av objekt – Velg alternativet Legg til DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT / TRIGGER.
 • Alternativer for oppretting av data – La standardalternativet ligge.

Etter å ha fullført alle valgene, klikk på Gå-knappen nederst på skjemaet.

Denne handlingen skal eksportere dataene dine som en filnedlasting. Lagre et lett tilgjengelig sted på datamaskinen din og fortsett til neste trinn.

3. Opprett en database hos din nye vert

Du må importere databasen til den nye vertsplattformen. Men først må du opprette et hjem på det nye systemet for databasen. Hver vert er litt særegen, men finn delen på verten som omhandler databaser og gjør følgende:

 • Lag en ny database.
 • Opprett en databasebruker og gi brukeren full administratorrettigheter.
 • Sikre og lagre brukerens passord på et trygt sted.

4. Rediger systemkonfigurasjonsfil (wp-config.php)

Vi bruker wp-config.php-filen igjen. Det er en viktig fil som inneholder nettstedets basiskonfigurasjon, håndtering av databasetilkobling og kommunikasjon.

Lag en kopi av denne filen og lagre den et sikkert sted. Åpne deretter den opprinnelige filen i tekstredigereren og gjør følgende endringer:

Bytt ut database_navn_her, brukernavn_her og passord_her med den faktiske informasjonen for henholdsvis din nåværende verts databasenavn, brukernavn og passord.

I stedet for localhost, skriv inn navnet på MySQL-serveren, eller la den være som localhost hvis det er innstillingen som er tillatt av hostingleverandøren.

Når du har fullført de nødvendige modifikasjonene, lagrer du endringene.

5. Last opp filene dine til den nye verten

Forrige gang lastet du ned filene dine fra den gamle hostingtjenesten. Men nå vil vi snu prosessen og i stedet begynne å laste opp filene til den nye verten. Det kan ta mye tid å fullføre, så det anbefales at du starter prosessen mens du fortsetter med andre fasetter av migrasjonen.

Start din FTP-klient, men koble denne gang til den nye serveren. Denne forbindelsen krever noen endringer for å gjenspeile denne virkeligheten ved å oppgi IP-adressen til denne nye serveren i stedet for den tidligere i FTP-klienten. Du kan vanligvis finne denne nye IP-adressen i hostingkontoen din, men hvis du er usikker, kan du kontakte teknisk support.

Når du har opprettet tilkobling til den nye verten, må du finne filene du har lastet ned tidligere, og laste dem deretter opp. Sørg for å inkludere wp-config.php-filen i rotkatalogen. Hvis opplastingen fremdeles kjører, gå videre til neste oppgave, da du kan utføre andre aktiviteter samtidig.

6. Importer databasen din til den nye verten

Du kan importere databasen mens filopplastningen pågår. Logg deg på med databaseadministrasjonsverktøyet som leveres av den nye verten, som vi antar er phpMyAdmin.

Når du har valgt databasen som ble opprettet tidligere for den nye verten, klikker du på importfanen.

import av database

Under Fil som skal importeres, bla gjennom filen du eksporterte ved å klikke på Bla gjennom-knappen.

La alle de andre alternativene som standard, og bla ned til bunnen av skjemaet og klikk på Gå-knappen for å starte importen. Tiden for å fullføre importen av databasen vil selvfølgelig avhenge av filstørrelsen.

Når importprosessen er fullført, vil du få et varsel om tilbakemelding.

Ekstra alternativ: Når du bytter & Endre nettadresser

I et scenario der du flytter til en ny vert, og også endrer nettadressen til nettstedet, er det et ekstra trinn som må tas: erstatt referansene til den gamle URL-en i databasen din med den nye.

Hvis du har URL-referanser spredt over flere PHP-skript i stedet for å bli sentralisert, kan du bruke dette Search Replace DB-skriptet for enkelhets skyld. Det fungerer som et databasesøk og erstatt skript i PHP og er tilgjengelig gratis.

Når dette er gjort, må du huske å advare ALDRI om å la skriptet ligge på serveren.

7. Effektendringer på DNS-serveren din

Den nye serveren din må peke på nettadressen din, som innebærer å endre DNS-serverinnstillingene. Denne prosessen avhenger av hvor domenet til nettadressen opprinnelig ble registrert. Hvis domenet ble registrert hos den gamle hostingleverandøren, må du overføre hele domenet til den nye leverandøren. Kundeservice skal kunne hjelpe deg med overføringen.

Imidlertid, hvis du kjøpte domenet fra en domeneregistrator som Domain.com, må innstillinger for navneserveren din oppdateres. Få navneserveradressen til den nye verten din, og koble denne til ditt nye domene. I tilfelle du ikke er kjent med dem, ser navneserveradresser vanligvis ut slik: ns1.yourhost.com, ns2.yourhost.com

Koble denne navneserveradressen til domenet ditt. Prosessen vil avhenge av hvor du kjøpte domenet. Nedenfor er instruksjoner for vanlige tilfeller:

 • Domener registrert med GoDaddy
 • Endring av DNS-servere på HostGator
 • Hvordan endre navneservere på Domain.com

Endringer tar opptil 48 timer før de trer i kraft. For å spore når prosessen er fullført, bruker du verktøy som What’s My DNS. Du må imidlertid ikke gjøre noen endringer på nettstedet ditt før denne prosessen er utført fordi du fortsatt endrer det gamle stedet i stedet for det nye.

Så snart prosessen er fullført, bør overføringer gjøres uten driftsstans. Siden både det gamle og det nye nettstedet i hovedsak har det samme innholdet, vil ikke brukerne merke noen forskjell.

8. Utfør opprydding

Noe rengjøring er i orden når DNS-endringen din endelig har gjennomgått. Gå tilbake til din gamle vert, slett databasen og alle filene. Ideelt sett bør du vente minst en uke før du gjør dette for å sikre at alt fungerer bra.

I tilfelle du må rulle migreringen tilbake, kan du oppbevare kopier av viktige konfigurasjonsfiler som wp-config.php.

B. Bytte nettverter ved hjelp av WordPress Plugin

Den manuelle prosessen vi har diskutert så langt kan også gjøres automatisk og mye lettere ved hjelp av plugins. Det finnes flere alternativer, men vi fokuserer på duplikat-pluginen for denne illustrasjonen.

1. Installasjon av duplikatorpluggen

For å installere denne plugin, må du være logget inn på WordPress-nettstedet ditt. Under Dashbordet finner du Plugins → Legg til ny meny og søk etter Duplicator. Klikk på Installer nå når resultatene kommer tilbake.

Etter at WordPress er ferdig med å installere plugin-modulen, klikker du på Aktiver-knappen for å begynne å bruke den.

2. Eksporter det eksisterende nettsted

Etter aktivering, bør du finne Duplicator-plugin i arbeidsområdet for installerte plugins. Klikk på Administrer-alternativet for å starte den neste prosessen.

På dette tidspunktet har du ennå ikke opprettet pakkene den skal bruke. Disse pakkene er de komprimerte versjonene av nettstedet og databasen din. Klikk på Opprett ny-knappen øverst til høyre i skjemaet for å endre dette.

Tre valg presenteres:

 • Oppbevaring – Konfigurer hvor du skal lagre sikkerhetskopien. Med mindre du har kjøpt pro-versjonen av duplikatoren, er det eneste tilgjengelige alternativet serveren din.
 • Arkiv – Spesifiser filer og segmenter i databasen for ekskludering. Gjør dette bare hvis du har gode grunner.
 • Installer – Lar deg fylle ut databaseinformasjon for den nye serverens miljø.

Klikk på Neste-knappen når du er ferdig. Plugin-en vil utføre en systemsjekk for å sikre at den har alt den trenger for å fortsette. Når skanningen er fullført og vellykket, bør du se følgende resultater:

Hvis du er fornøyd, kan du starte byggeprosessen ved å klikke på knappen Bygg.

Fremdriften for operasjonen vises. Når du er fullført, skal du se denne skjermen:

Last ned arkivet og installasjonsprogrammet enkeltvis, eller alt på en gang med en-klikk nedlastingslenke.

Gratulerer, du er ferdig med å eksportere det eksisterende nettstedet.

3. Last opp filer ved hjelp av FTP

Last deretter ned de nedlastede filene til den nye vertsserveren via FTP ved å bruke sin IP-adresse i stedet for domenet.

Forsikre deg om at rotkatalogen til nettstedet ditt er tomt. Last opp både installasjonsprogrammet og arkivet til rotkatalogen.

4. Opprett en ny database

I likhet med den tidligere prosessen, må du fremdeles lage en database på den nye verten. Gjør det og sørg for at minst en bruker har fulle rettigheter til å administrere det. Legg merke til den versjonen av MySQL-serveren din vert leverer og sikrer databasepassordet på et trygt sted.

5. Opprett tilkobling til det nye nettstedet

Hvis du bruker det samme domenenavnet som det forrige nettstedet ditt, kan det hende du får problemer på dette stadiet, fordi domenet ditt fortsatt peker til det gamle nettstedet. I motsetning til den manuelle prosessen der jeg anbefalte å endre DNS-serverinnstillingene, ville den løsningen beseiret formålet med en raskere overføring, som ved hjelp av en plugin fremmer.

Heldigvis er det en løsning ved å bruke datamaskinens vertsfil. Det er mulig å lokalt kartlegge domenenavn til bestemte IP-adresser, slik at du får tilgang til filer på den nye serveren gjennom det gamle domenet.

(Du kan hoppe over denne delen helt hvis du bruker et nytt domene.)

Skaff deg IP-adressen til den nye serveren fra tjenesteleverandøren din hvis du ikke har den.

Hvordan du åpner vertsfilen er avhengig av OS-plattformen, så her er noen alternativer:

 • Windows – På oppgavelinjemenyen, søk etter “notisblokk.” Det krever forhøyede privilegier, så høyreklikk og velg “Kjør som administrator.” Bruk redigereren til å åpne c: \ windows \ system32 \ drivere \ etc \ hosts. Forsikre deg om at du søker etter “Alle filer” for å finne filen.
 • Mac os – Bruk terminalappen og angi kommandoen sudo nano / etc / hosts, hvoretter du blir bedt om administratorpassordet ditt.
 • Linux – Samme metode som med Mac OS.

Når du har fått tilgang til filen, skriver du inn IP-adressen til den nye verten og domenenavnet for nettstedene dine for å se slik ut:

Bytt ut plassholderen yoursite.com med det virkelige domenet, og 192.165.1.10 med den faktiske IP-adressen til den nye verten.

Merk: plassen som skiller IP-adressen og domenenavnet i eksemplet som vises, er et tabulatorområde.

Advarsel: Når du har fullført overføringsprosessen, ikke glem å sørge for å endre vertsfilen tilbake til den opprinnelige innholdet.

6. Start migreringsprosessen

Gjør lendene dine fordi det er på tide å starte migrasjonen for alvor. Naviger med nettleseren din til http://yoursite.com/installer.php (erstatter ditt faktiske domene.) I det store og hele bør du se hva som tilsvarer dette skjermbildet:

duplikator

Forsikre deg om at alle valideringskontroller er bestått, spesielt arkivering og validering. Klikk på Neste-knappen for å starte distribusjonsprosessen.

Når filekstraksjonen er fullført, blir du ført til neste trinn med å be om identifikasjon og tilgangsinformasjon for database.

Skriv inn ønsket databaseinformasjon, klikk på Testdatabaseknappen for å sikre at alt er i orden. Hvis det er greit, klikker du på Neste-knappen for å begynne å importere databasen.

Det påfølgende trinnet vil gi muligheten til å erstatte den tidligere URL-en med den nye.

Klikk på Neste-knappen når du er ferdig for å la plugin-en fullføre prosessen, og se noe lignende:

Skjermen rapporterer om alt gikk bra og gir muligheten til å fullføre installasjonen ved å gi en kobling for å logge inn på nettstedet ditt.

Følg instruksjonene, spesielt de om fjerning av ALLE installasjonsfiler når du er ferdig.

7. Oppdater til slutt DNS-navneserveren

Vi har allerede diskutert dette trinnet i detalj, så du bør henvise tilbake til den delen. Bare skaff navneserveradressene fra den nye verten, og koble dem deretter til domenet ditt. Vent som vanlig, til endringen har trådt i kraft før du gjør noen endring på nettstedet ditt.

Gratulerer er i orden – du har nettopp lært hvordan du bytter webhotell for WordPress-nettstedet ditt. Rått!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector