Nybegynnerguide for optimalisering av nettstedsfiler (70% raskere lasting)

For å få fart på nettstedet ditt og spare båndbredde, er komprimering en av de mest effektive (og enkleste) måtene å oppnå det på.


… Likevel optimaliserer fortsatt ikke mange nettstedseiere filene sine i 2020, enten fordi de ikke vet hvor viktig det er, eller de ikke vet hvordan.

For å gjøre en lang historie kort, er en av de viktigste måtene å øke hastigheten på sideinnlastingen på å gjøre JavaScript-filene dine (JS) til å laste fastere … Og du kan øke hastigheten på JavaScript ved å bruke GZIP-komprimering.

Nå er dette bare ideelt for moderne nettlesere, men de fleste på internett bruker en ny enhet og nettleser. Både Yahoo og Google bruker GZIP-komprimering.

Men først, la oss etablere litt kontekst.

Trinn 1: Hva er innholdskoding?

For å være i stand til å optimalisere nettstedfilene dine, er det viktig å forstå et konsept kjent innholdskoding.

For å si det enkelt, dette brukes for å gjøre det mulig for et dokument å komprimeres uten risiko for å miste den underliggende medietypen. Nettleseren din vil snakke med en webserver når du ber om en fil.

HTTP-forespørsel

I utgangspunktet forteller nettleseren serveren hva den vil. Serveren ser etter den og finner den. Nettleseren laster den deretter inn. Jo større filen er, jo lenger tid tar det nettleseren å laste den inn.

Så, hva gjør du når en fil er for stor?

Du vil zip den. Når du sender en fil som er zippet til en nettleser, sparer du både nedlastingstid og båndbredde.

Det er to elementer tilknyttet serveren og nettleseren, og vet at det er greit å sende en zip-fil:

 • Nettleseren lar serveren vite at det er greit å sende det komprimerte innholdet ved å sende en topptekst
 • Hvis innholdet er komprimert, sender serveren et svar

Hvis filen ikke er komprimert, vil ikke serveren sende svaret til innholdskodingen. Hodet for akseptkoding er ikke et krav, men bare en forespørsel fra nettleseren.

Nettleseren vil måtte forholde seg til den vanlige tunge versjonen er serveren ikke sender over det komprimerte innholdet.

Få serveren konfigurert

Du har ikke kontroll over nettleseren. Den vil enten sende overskriften, eller den vil ikke sende den. Du kan imidlertid konfigurere serveren du bruker for å sikre at glidelåsinnholdet returneres så lenge nettleseren er i stand til å håndtere den. Dette resulterer i betydelige besparelser i båndbredden.

nettprestasjon etter komprimering

For å gjøre dette, aktiverer du bare komprimeringsinnstillingene for IIS. Hvis du bruker Apache, er det relativt greit å aktivere utgangskomprimering. Bare tilgang til .htaccess-filen din og legg til riktig kode.

Det er to komprimeringsalternativer å velge mellom med Apache:

 • mod_deflate er standard, og det er lettere å sette det opp
 • mod_gzip lar deg forhåndskomprimere innhold, og det virker kraftigere

enkel apache tømme

Uansett hvilket alternativ du velger, vil Apache se etter om nettleseren har sendt overskriften for akseptkoding, og deretter returnere filen i den vanlige versjonen eller den komprimerte versjonen.

Hvis en eldre nettleser skaper problemer, er det ting du kan gjøre for å rette det opp ved å legge til spesielle direktiver.

For å returnere komprimert innhold, kan du bruke PHP hvis du ikke klarer å gjøre endringer i .htaccess-filen. I PHP:

<?php if (substr_count ($ _ SERVER [‘HTTP_ACCEPT_ENCODING’], ‘gzip’)) ob_start (“ob_gzhandler”); annet ob_start (); ?>

En gzipped-versjon av filen blir returnert etter at du har sjekket godkjenningskoding-overskriften. Dette ligner på å bygge en webserver på egen hånd. For å komprimere output, Apache gjør det enklere.

Viktig påminnelse: de fleste programvare for bygging av nettsteder tillater ikke redigering på kode-nivå (med noen unntak). Når det gjelder Hosting Canada, er vi sterke talsmenn for å være selvvert for nettstedet ditt, men innser at det ikke er for alle. Når du bruker nettstedsbyggere som Squarespace, Wix eller Weebly, er denne typen servering på servernivå sannsynligvis utenfor din rekkevidde.

Bekreft komprimeringen din

Det er viktig å sikre at du leverer komprimert innhold etter at du er ferdig med å konfigurere serveren. For å finne ut om siden din er komprimert online, kan du bruke en online GZIP-test.

I nettleseren din kan utviklerverktøyene hjelpe deg med dette. Du vil gå til nettverksfanen, oppdatere siden og deretter klikke på den spesifikke sidens nettverkslinje.

Hvis innholdet ble sendt komprimert, vil du se “innholdskoding: GZIP” -hodet.

google chrome gzip header

For å få mer informasjon, kan du klikke på ikonet for “bruk store rader.” Dette gir også informasjon om den sanne innholdsstørrelsen og den komprimerte overføringsstørrelsen.

Advarsler å vurdere

Komprimering gir mange fordeler, men det er ulemper med alt. Du vil være oppmerksom på følgende:

 • Graf for kompresjonsforholdInnhold som allerede er komprimert: De fleste musikk, videoer og bilder er allerede komprimert. Hvis du prøver å komprimere dem igjen, dette er stort sett bare bortkastet tid. I de fleste tilfeller trenger du bare å bekymre deg for komprimering av CSS, HTML og JavaScript.
 • Eldre nettlesere: Komprimert innhold er ikke kompatibelt med alle nettlesere. Dette gjelder spesielt for eldre nettlesere. Det kan for eksempel være lurt å unngå HTTP-komprimering hvis du må jobbe på Windows 95 eller med Netscape 1.0. Det er noen regler og retningslinjer for å unngå komprimering for eldre nettlesere med Apache mod-deflate.
 • CPU-belastning: Spar båndbredde og bruk CPU-tid når du komprimerer innhold mens du er på farten. Med tanke på komprimeringshastigheten blir vanligvis avveining sett på som rettferdig. Det er måter å både sende over komprimerte versjoner og forhåndskomprimere statisk innhold. Dette krever vanligvis mer konfigurasjon. Husk at folk på internett har et kort oppmerksomhetsspenn, så det er alltid en god idé å øke hastigheten for bedre brukeropplevelse ved å bruke CPU-sykluser.

Hvorfor du bør bruke GZIP-komprimering

http-kompresjonskonsollGZIP-komprimering gir mange fordeler. Det er viktig å vite hva disse er, slik at du er fullstendig klar over hvorfor du bør begynne å bruke den.

Gjennomsnittlig, Hvis du bruker GZIP for å komprimere CSS- og HTML-filene, sparer du 50 til 70 prosent av den totale filstørrelsen. Denne betydelige besparelsen i filstørrelse resulterer i en mye bedre og effektiv brukeropplevelse på nettstedet ditt.

Denne teknikken spiller også en viktig rolle i den generelle SEO for nettstedet ditt. Søkemotorer bruker komplekse algoritmer for å bestemme hvor nettsteder og nettsider faller i søkeresultatene.

Et element som blir viktigere med hver algoritmeoppdatering, er lastetid på nettsiden. Søkemotorer bruker denne informasjonen for å bestemme den generelle optimaliseringen av et nettsted.

gzip-komprimeringshastighetstestNår nettsider lastes raskt, trenger de som besøker nettstedet ikke å vente med å få tilgang til innholdet de leter etter. Husk at internettbrukere har et kort oppmerksomhetsspenn.

Hvis en webside tar for lang tid å laste, vil brukeren sannsynligvis klikke seg bort og finne et raskere nettsted med lignende informasjon. Søkemotorer ønsker å belønne de raskere lasting nettsteder, slik at de gir dem høyere søkeresultatplassering.

Et raskere nettsted øker også konverteringer. Dette betyr at hvis du har et netthandelsnettsted, jo raskere den laster, desto høyere er salget. Faktisk sier omtrent 51 prosent av amerikanerne at den viktigste grunnen til at de forlater et kjøp er et tregt nettsted.

Casestudier viser at du kan forbedre konverteringsfrekvensen mer enn 15 prosent ved å redusere nettstedets lastetid med bare 2,2 sekunder.

Feilsøking av problemer med GZIP-komprimering

Som alle teknologielementer, kan GZIP-komprimering mislykkes av de minste grunner. Den gode nyheten er at de fleste av årsakene til svikt kan løses.

Det første elementet å se på er om GZIP-komprimering støttes av webhotellet. Mens de fleste støtter det på grunn av dets betydning for sideinnlasting, er det noen utvalgte som ikke har brydd seg om å sikre kompatibilitet. Du kan kontakte webhotellet for å finne ut om GZIP-kompatibilitet er et problem.

Det neste elementet å utforske er koden din. Selv en feil karakter kan forårsake problemer. Se etter et savnet tegn, en syntaksfeil eller en eventuell feilformet kode. All kodingen din må jobbe med arkitekturen din for at komprimering skal være vellykket.

Du kan bare sjekke koden du skrev inn med PHP eller .htaccess (dette ble diskutert over). Hvis du ikke klarer å finne et problem, men du mener koden er skylden, kan du vurdere å bare bytte den ut med en annen kode som er mer sannsynlig å fungere.

I noen tilfeller har webhotellet tilgang til de riktige filene for å tillate GZIP-komprimering, men det gjør du ikke. I dette tilfellet er det bare å ringe verten og be dem om å aktivere disse.

Du har lært tidligere i denne artikkelen om å sjekke GZIP-komprimeringen. Dette er et raskt og enkelt alternativ for feilsøking. Det anbefales generelt at du gjør dette først. Hvis noe fortsatt er galt, kan du ta kontakt med webhotellet og vurdere koden du brukte.

Hvis nettleseren din er utdatert, også dette kan forårsake problemer med GZIP-komprimering. Dette er spesielt vanlig med gamle Internet Explorer-versjoner. Hvis mange mennesker som besøker nettstedet ditt, bruker en gammel nettleser, er dette et problem du kanskje må løse.

Hvis filene på nettstedet ditt er ekstremt store, kan dette også utgjøre problemer angående GZIP-komprimering. Hvis du bruker en eldre GZIP-versjon, kan filstørrelsesgrensene være relativt små, for eksempel to gigabyte eller mindre. På grunn av dette vil du bestemme hva grensene for GZIP-versjonen er.

En av de beste måtene å forbedre ytelsen og hastigheten på nettstedet ditt ved å aktivere komprimering. Nå som du vet hvordan du gjør det, kan du begynne å dra full nytte av fordelene.

Vær oppmerksom på forbeholdene og vurder dem mens du jobber. Neste trinn er å få den satt opp slik at de besøkende kan høste fordelene.

En ofte oversett hastighetsfaktor på nettstedet har å gjøre med ditt valg av webhotellfirma. Ja, det gjør en forskjell som du velger, siden noen ganske enkelt klarer seg bedre når du tar deg tid til å knuse dataene.

For mer info, ta en titt på min guide til hvordan du kan forbedre hastigheten på nettstedet ditt.

Referanser og bildekreditt:

 • BetterExplained.com
 • OpenSourceVarsity.com
 • Geekeasier.com
 • WebPerformance.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector