Namecheap Review – Er det virkelig så bra?

Vi har testet Namecheap i flere måneder nå og tror vi kan gi en ærlig, detaljert gjennomgang av tjenesten og hvordan verktøyene sammenlignes med andre alternativer der ute som ligner.


Hvem er Namecheap og hva handler de om?

Først litt om hva Namecheap er og hva den gjør.

Namecheap startet i 2000 og har i løpet av sine to tiår i virksomhet samlet millioner av kunder. Namecheap er et webhotell- og domeneregistreringsselskap og har mer enn syv millioner domenenavn og brukere under sin kontroll.

Her ser det ut til at Namecheap skiller seg fra noen av de andre selskapene der ute. Det er mange vertselskaper som er kjent for å gjøre slikt og slikt, og de bruker den velkjente merkevarebyggingen og økonomiske muskler til å gjøre en tilleggstjeneste.

Det viser seg imidlertid at de ikke er gode på den nye tjenesten og kanskje ikke engang er gode på det originale tjenestetilbudet – de har bare et kjent navn i bransjen.

Hvordan er Namecheap annerledes?

Ideelt sett ville Namecheap kunne ta suksessen de hadde med det de gjorde med domenenavn og overføre det til andre områder, for eksempel å være vertskap for og registrere et domene. Vi prøvde å finne ut av det.

Gjennom registrering av domenenavn kjøpte vi deres billigste hostingplan og opprettet en testnettsted for å se hvordan den presterte.

Våre beregninger var basert på oppetid og hastighet. Vi skal beskrive det vi lærte grundig, men vi starter med det vi synes er best om Namecheaps vertsevne.

Namecheap Hosting Pros

Namecheap tilbyr en rekke funksjoner, inkludert:

Gratis domene og migrasjon

Dette er deres tilbud om brød og smør. Namecheap gjør sitt beste arbeid når det gjelder domenenavn.

Dette er en av hovedårsakene til at du får en gratis når du registrerer deg for hosting. Og hvis du allerede har opprettet et nettsted et annet sted, vil Namecheap hjelpe deg med overføringen av det eksisterende nettstedet gratis.

For ikke å nevne, Namecheap-domener har alle gratis personvern, noe som gjør det til en av mine favoritt domeneregistratorer totalt sett.

Pengene tilbake-garanti

30-dagers pengene-tilbake-garantivectorNamecheap tilbyr en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Denne garantien er ingen spøk, og du får en hel måned til å bruke tjenesten og avgjøre om det er det beste alternativet for deg eller din virksomhet. Det betyr at du får god tid til å prøve det ut og tilbake fra situasjonen hvis du bestemmer deg for at du heller vil gå i en annen retning.

Dette er gode nyheter og betyr at du bør prøve det selv, uavhengig av hva noen andre har hatt å si om det. Tross alt, så lenge du tar din beslutning innen 30-dagers vindu, har du ingenting å tape.

Fullt lastet verdiplan

Vi har god erfaring med å prøve og gjennomgå webhotellplaner. Vi vet hva som er der ute, og vi vet hva de tilbyr.

I de fleste tilfeller har vi registrert oss for den mest grunnleggende planen og brukt et testnettsted, slik vi gjorde her med Namecheap. Vi gjør dette fordi de fleste planer i hovedsak har samme ting, og vi vil være sikre på at vi baserer analysen vår på lignende omstendigheter. I hovedsak gjør vi vårt beste for å sikre at vi bare sammenligner epler med epler.

Til tross for at vi brukte typiske evalueringskriterier for Namecheap, ble vi overrasket over hva vi hadde lært om selskapet. Til å begynne med tilbød de uovervåket båndbredde i sin rimeligste plan.

De gir også tilgang til standardfunksjoner inkludert cPanel-tilgang og WordPress-appen og andre. Med den minst kostbare planen, får du også et gratis SSL-sertifikat for hele det første året. Etter det betaler du, men det er fortsatt et år du får gratis.

cpanel namecheap

Planen kommer også med sikkerhetskopier som skjer to ganger i uken, som beskytter nettstedet ditt hvis en oppdatering ikke går som planlagt.

Til slutt, og det vi synes er veldig tiltalende med det grunnleggende plantilbudet, får du 50 MySQL-databaser. Flertallet av vertsselskaper tilbyr deg ingenting i nærheten av det i deres grunnleggende plan.

Du kan også sette opp tre nettsteder med det grunnleggende alternativet. De fleste verdiplaner gir deg muligheten til å være vert for bare ett nettsted. Hvis du har mer enn ett nettsted, si en personlig og en bedriftsside eller flere bedriftsnettsteder, er dette alternativet uslåelig. Det er mer.

Du får til og med så mange som 50 e-postadresser så snart du registrerer deg. Dette gir deg muligheten til å drive en bedrift med et omfattende nettsted og gi de ansatte sine egne e-postadresser knyttet til virksomhetsnettstedet.

Det er en enorm kostnadsbesparelse som du ikke kommer til å finne hos de fleste vertsbedrifter.

Tredjepartsanmeldelser er enestående

Vi er ikke de eneste som har lagt merke til at Namecheap gjør en god jobb.

En del av evalueringsprosessen vår er å finne ut hva andre har å si om vertsbedriftene vi evaluerer. Og for Namecheap er det meste av det de sier virkelig bra. Så mye overrasket noen av de positive vurderingene oss.

vurdering av namecheap

Namecheap har en 4,6-stjerners rangering på Shopper Review, som visstnok er basert på nesten en million anmeldelser. Sammenlign den sterke vurderingen med det vi allerede visste om basisplanen, og vi ble begeistret for Namecheap. Det var ikke før vi satte opp testnettstedet vårt at vi begynte å se noen av svakhetene ved Namecheap.

Namecheap Hosting Cons

Det er tre ting vi vurderer når vi vurderer en webvert. Vi baserer vår samlede vurdering primært på disse tre tingene, med noen få andre betraktninger som varierer fra selskap til selskap.

De tre hovedkategoriene er:

 • oppetid: Er nettstedet mitt mesteparten av tiden?
 • Hastighet: Tilbyr de en positiv opplevelse for besøkende, slik at de garantert vil komme tilbake?
 • Brukerstøtte: Hjelper de meg hvis noe går galt?

Namecheap leverte ikke på noen av disse tre områdene.

Vi gir deg noen få eksempler:

Oppetid var dårlig

Opprinnelig opplevde vi 100% oppetid i løpet av den første prøveperioden (husker du 30-dagers pengene-tilbake-garanti?). Håpene våre var høye, men i løpet av de neste månedene var oppetiden ikke en gang opp til bransjens gjennomsnitt. Til slutt var oppetiden vår bare rundt 99,876%, som er mer enn 60 minutter siden din er nede hver måned.

Namecheap oppetidstest

Selv om du tror du kan takle en time nedetid i måneden, er det umulig å forutsi når det vil skje. Hva om det er i løpet av den travleste tiden av året? Hva om det er når ditt viktigste salg er i ferd med å finne sted? Det er ingen måte å planlegge denne uforutsigbare driftsstansen, så du må lide under hver gang det skjer. Det er ikke bra, og det betyr tapte inntekter for selskapet ditt.

Her er den spesifikke oppdelingen av antall måneder til måned i løpet av 10 måneder. Du kan se live sporing her. Les mer om vår 4-trinns forskningsprosess her.

 • Desember 2017 gjennomsnitt. oppetid: 99,83%
 • Januar 2018 gjennomsnitt. oppetid: 99,85%
 • Februar 2018 gjennomsnitt. oppetid: 99,78%
 • Mars 2018 gjennomsnitt. oppetid: 99,94%
 • April 2018 gjennomsnitt. oppetid: 99,94%
 • Mai 2018 gjennomsnitt. oppetid: 99,94%
 • Juni 2018 gjennomsnitt. oppetid: 99,89%
 • Juli 2018 gjennomsnitt. oppetid: 99,84%
 • August 2018 gjennomsnitt. oppetid: 99,80%
 • September 2018 gjennomsnitt. oppetid: 99,95%

Lastetiden var treg

Ingen ønsker å vente på at et nettsted lastes, og uttalelsen blir sannere og sannere for hvert år som går. Mennesker er utålmodige, og det bør være et hovedmål for hvert vertsfirma å gjøre lastetiden så rask som mulig. Vi vurderer lastetid som det nest viktigste aspektet når vi evaluerer et vertsfirma, bak oppetid.

namecheap lastetid

Nettstedseiere ønsker å gjøre besøkende glade og med mindre de får den informasjonen de vil raskt, vil de ikke være glade. Noen få Google-statistikker som viser viktigheten av lastetid og hvor rask lastetid skaper lykkelige kunder:

 • Nettsteder som tar tre sekunder eller mindre å laste har en gjennomsnittlig avvisningsfrekvens på 32%.
 • Når lastetiden øker til fem sekunder, øker avvisningshastigheten til 90%.
 • Opptil seks sekunder øker avvisningshastigheten til 106%.
 • Og hvis besøkende venter 10 sekunder på at et nettsted skal lastes, er avvisningsfrekvensen 123%.

Bunnlinjen? Du jager folk bort hvis nettstedet ditt er tregt å laste. Se på det på denne måten: hvis nettstedet ditt er for tregt å laste, kan det like gjerne være ille fordi så mange mennesker vil reise et annet sted.

I følge dataene har Namecheap hastigheter på klokker på gjennomsnittlig 942 millisekunder i løpet av de siste 10 månedene. Dette er dobbelt så tregt som HostGator Cloud og A2 Hosting.

En annen ting vi la merke til: det var ikke en eneste dårlig måned som trakk ned gjennomsnittet. Namecheap var treg for oss helt fra de første dagene vi brukte den og begynte nylig å få fart på litt.

Her er tallene for teststedet vårt over en ti-måneders periode:

 • Desember 2017 gjennomsnitt. hastighet: 905 millisekunder
 • Januar 2018 gjennomsnitt. hastighet: 1.127 millisekunder
 • Februar 2018 gjennomsnitt. hastighet: 1 297 millisekunder
 • Mars 2018 gjennomsnitt. hastighet: 1299 millisekunder
 • April 2018 gjennomsnitt. hastighet: 1,303 millisekunder
 • Mai 2018 gjennomsnitt. hastighet: 1117 millisekunder
 • Juni 2018 gjennomsnitt. hastighet: 590 millisekunder
 • Juli 2018 gjennomsnitt. hastighet: 559 millisekunder
 • August 2018 gjennomsnitt. hastighet: 662 millisekunder
 • September 2018 gjennomsnitt. hastighet: 559 millisekunder

Mindre enn Stellar kundesupport

Kundeservice er det endelige området der vi evaluerte Namecheap. Det vi fant var at til tross for deres sterke FAQ-plattform som faktisk var ganske nyttig som vertsleverandører, var det ikke mye annet der i veien for et supportteam.

Gitt, de fleste av problemene som kan oppstå kan løses ved hjelp av informasjonen gitt i vanlige spørsmål. Men vi liker også å vite at live chat og annen støtte er tilgjengelig om nødvendig.

Live chat er et alternativ med Namecheap. Det koblet raskt opp og supportrepresentanten var vennlig. Hun var imidlertid ikke i stand til å hjelpe oss og måtte overføre oss til resepsjonen – virker hjelpsom og vennlig nok. Det var ikke.

namecheap chat support2

I utgangspunktet klippet og limte Namecheap concierge bare en artikkel med grunnleggende informasjon i chatboksen, noe som ikke hjalp i det hele tatt. Vi trengte ikke noen til å forklare prosessen, men vi trengte dem for å utføre tjenesten – noe gjennomsnittlig hostingfirma er mer enn villig til å gjøre, selv ikke som en del av deres grunnleggende plan. I hovedsak fikk vi ekstra informasjon og fikk beskjed om å gjøre det selv.

Videre, når vi ble overlevert fra den opprinnelige representanten, ble prosessen redusert. Mye. Det tok flere minutter, og alt vi gikk bort med var informasjon vi kunne ha funnet på egen hånd hadde vi sett, som ikke en gang ga en løsning.

Dette er dårlige nyheter. Hvis nettstedet ditt er nede og du trenger hjelp, trenger du det raskt og du må kunne sette troen din på et kundeserviceteam som vil løse problemet.

Namecheap-priser, vertsplaner og fakta

La oss ta en titt på muttere-og-bolten informasjonen vi har om Namecheap hosting før vi avslutter anmeldelsen vår.

Hosting planer inkluderer:

 • Fantastisk: Umeteret båndbredde for opptil tre nettsteder for $ 2,88 per måned det første året.
 • Stellar Plus: Økt diskplass til Unmetered, for $ 4,88 per måned det første året.
 • Business SSD: SSD-diskplass på 50 GB, som er nok for ti nettsteder og alt som kommer med bare $ 8,88 per måned.

Du får et gratis domene det første året, og det er enkelt å registrere deg. De aksepterer kredittkortbetalinger, samt PayPal, Bitcoin og Dwolla.

Når det gjelder skjulte avgifter, er det ingen offisielle, men du må huske på at tilbudene bare er tilgjengelige for nye hostingkjøp. Prisen er god i 12 måneder når du betaler årlig, og prisen vil fornye seg til den vanlige prisen. Eventuelle oppgraderinger eller nedgraderinger gjøres til full fornyelsespris.

prisplaner for namecheap

Du vil oppleve noe forrykende som ikke er overveldende eller irriterende. Kontoaktivering er rask, og du får tilgang til kontrollpanelet og dashbordet, som er cPanel.

Endelig er du i stand til å installere apper og CMS, inkludert apper fra WordPress og Joomla, så vel som andre med det enkelt klikkbare installasjonsverktøyet..

Bunnlinjen

Bunnlinjen? Vi tror vår erfaring med Namecheap var positiv til å begynne med, men vi var ikke glade i det lange løp.

Det er mange glade kunder der ute, og det er ingen som benekter alt som følger med deres grunnleggende plan.

Dessverre forsvinner den store verdien etter det første året, og fornyelsesgraden din vil øke med mer enn 300%. Ingen tvil, Namecheap er en Fantastisk sted å kjøpe et nytt domenenavn, men ikke så bra hvis du ønsker å være vert for nettstedet ditt.

Faktor i mangel på oppetid, de lave lave hastighetene og mangelen på kundestøtte, og det er bare ikke verdt det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector