Mest populære CMS etter markedsandel

Enten du vil bygge et nettsted for en profesjonell, skalerbar virksomhet eller kreativ, designsentrert blogg, er det en CMS der ute for alle. Men i en så overfylt næring, hvor begynner du?


Her er vår guide til de 10 mest populære CMS-ene, basert på markedsandeler.

Vær oppmerksom på at markedsandelstall ble innhentet fra W3techs og BuiltWith.

Contents

Hva er et innholdsstyringssystem (CMS)?

Et innholdsstyringssystem (CMS) er en programvare som lar deg administrere, lage og publisere innhold inkludert kopi og bilder, uten at du trenger å vite kode. Vi setter pris på CMS, for mens noen av oss ble født til å kode (Think Bill Gates og Dennis Ritchie), var de fleste ikke.

Enkelheten og tilgjengeligheten til nettsteder som ikke er nødvendige med kode, har gjort dem mer innbydende for ikke-teknikere. Det er ikke overraskende at nesten over halvparten bruker CMS av mer enn 1,7 milliarder nettsteder på nettet.

Hva er markedsandel?

Markedsandelen viser hvor mange som bruker hvert produkt eller tjeneste i forhold til konkurrentene. En variert markedsandel er god fordi den betyr mer konkurranse for forbrukerne.

Finnes det forskjellige CMS-kategorier?

Hver CMS har sine egne fordeler, funksjoner og quirks, men de kan generelt deles inn i to typer: tilpassbar, gratis open source-programvare som WordPress og Drupal og mer strømlinjeformede, betalte SaaS-alternativer, som Squarespace og Wix.

Open-source programvare

Open-source-programvare gir brukerne full kontroll over nettstedet sitt og lar deg endre, tilpasse eller utvide koden slik du ønsker.

Bortsett fra å være gratis å bruke og laste ned, ifølge McKinsey&Company, open source appellerer til selskaper fordi det fremmer mer samarbeidende, innovative og spesialiserte løsninger.

Open-source lar selskaper åpne nettverket for et fellesskap av mennesker som jobber sammen, inkludert kunder, programvareingeniører og leverandører.

Open source-løsninger er vanligvis ikke egnet for nykommere, fordi de krever at du kjøper et tilpasset domene, er vert for nettstedet ditt selv, holder deg oppdatert med vedlikehold og du ikke har kundestøtte.

Når det er sagt, hvis du tror at denne metoden vil passe best, er det alltid guider og opplæringsprogrammer på nettet som hjelper deg gjennom.

Software-as-a-Service (SaaS)

Software-as-a-Service (SaaS) -løsninger gir forhåndsbygde nettstedmaler og dra-og-slipp-elementer for å lage nettsider.

Brukere betaler en månedlig abonnementsavgift for å få tilgang til nettstedet deres når som helst og hvor som helst og ved å bruke hvilken som helst Internett-aktivert enhet.

I følge McKinsey&Selskapet, flere selskaper tar raskt i bruk SaaS-plattformer fordi det etterlater dem fri fra ansvaret for å ta sikkerhetstiltak og kjøre tredjepartsapplikasjoner.

SaaS er også et rimeligere alternativ og hjelper selskaper med å kutte driftskostnader ved å tilby et eksternt supportteam, øke samarbeid over hele kloden og gi enkel tilgang til data.

10 mest populære CMS fra og med 2020

1. WordPress

 • CMS markedsandel: 61,8%
 • Totalt nettsteder: 27 000 000+
 • Live nettsteder (Canada): 226 000+
 • Andel av nettstedene på toppen 1m: 34,7%
 • Populære nettsteder: The Walt Disney Company, Sony Music, Den offisielle Star Wars-bloggen, Tech Crunch, BBC America

Innovasjon skiller mellom en leder og en følger. Stev Jobs, medstifter av Apple

Med mindre du er ny på internett, har du sannsynligvis hørt om WordPress.

WordPress er en gratis open source-programvare og er den desidert mest populære blant CMS-brukere med en massiv 61,8% av markedsandelen.

WordPress kommer med et fint utvalg av standardfunksjoner og lar deg aktivere nesten hvilken som helst funksjon gjennom de tusenvis av tilpassede temaer, widgeter og plugins.

Hvilke bedrifter skal bruke WordPress?

WordPress er et godt valg for bedrifter og store organisasjoner.

Hvorfor skal jeg bruke WordPress?

WordPress gir deg muligheten til å lage tilpassede brukerroller som sikrer at nettstedet er enkelt for alle, en viktig faktor for store organisasjoner som generelt har mange forskjellige lag og partnere som får tilgang til nettstedet. Det sikrer også at innholdet henvender seg til et bredt og variert publikum.

Da Network Rail trengte en nettstedoppgradering, lette de til WordPress for å få en løsning. De trengte nettstedet sitt for å appellere til et bredt kundegrunnlag i Storbritannia, og også til sine ansatte og forretningspartnere. Dette betydde at brukervennlighet var et sentralt fokus.

WordPress ‘løsning

Network Rail skisserte sine kundepersonligheter og opprettet en tilpasset mal basert på disse. De utviklet også flere plugins og widgets, inkludert:

 • En tilpasset plugin for karrierelaster for å hente inn nye arbeidsmuligheter
 • En feed-loader-plugin for å samle og publisere artikler fra Network Rails-partnere
 • Egendefinerte SiteOrigin-widgeter slik at redaktører enkelt kan legge til spesifikt stilinnhold i innleggene

Resultat

Network Rails ‘nye tema gjorde nettstedet enklere å bruke for både kunder og interne team. Det har også gjort det mer responsivt på alle mobile enheter.

Oversikt

WordPress er langt det mest populære CMS, og med god grunn. Det er gratis, åpen kildekode, og du kan opprette tilpassede brukerroller, widgeter og plugins for å sikre at nettstedet er enkelt å bruke for både ansatte og besøkende på nettstedet..

Vær oppmerksom på at vi refererer til WordPress.org og ikke WordPress.com, selv om begge deler er bra for å være vertskap for nettsteder med høy trafikk.

2. Joomla!

 • CMS markedsandel: 4,7%
 • Totalt live nettsteder: 1 600 000+
 • Live nettsteder (Canada): 17 000+
 • Andel nettsteder på toppen 1m: 1,71%
 • Nettsteder som bruker Joomla: Peugeot, Ikea, Lipton Tea

Joomla har 4,7% av markedsandelen, noe som gjør den til den nest mest populære blant CMS-brukere. Det er en gratis open source-løsning med merker som inkluderer Ebay og Peugeot

Hvilke bedrifter bør bruke Joomla?

Joomla passer for enhver forretningstype

Hvorfor skal jeg bruke Joomla?

Vi kan se Joomlas muligheter når de en ostefabrikk i Frossasco ringte Caseificio Pezzana for å oppdatere deres gamle og slitne nettsted i tråd med deres merkevarebygging.

De ønsket at nettstedet deres skulle gi besøkende en bedre kundeopplevelse og gjenspeile det nye selskapets merkevarebygging; De ville ha et nettsted som var like visuelt smakende som maten.

Joomla oppdaterte CMS-systemet, forbedret SEO-strategien, brukervennligheten og responsen deres.

I tillegg opprettet byrået animasjoner og grafikk og optimaliserte nettstedet for å få best mulig resultat. Disse inkluderer:

 • Flerspråklige funksjoner (italiensk, engelsk, tysk).
 • Responsiv utforming
 • Ny tilpasset mal

Dette var alt for å sikre et mer konsistent og konkurransedyktig visuelt merke på flere plattformer.

Resultat

Nettstedet Caseificio Pezzana økte sin organiske rangering på nettet og forbedrede sikkerhetsaspekter. Det gjenspeiler og forbedrer også merket Caseificio Pezzana og kan konkurrere mer aggressivt mot konkurrenter.

Ferdighetsnivå: Det er ikke lett

Joomla er litt mer utfordrende enn CMS-leder WordPress, og ettersom det er åpen kildekode er det ingen kundestøtte. Imidlertid opprettet Joomla-teamet en detaljert Joomla-dokumentasjon for brukere. Alternativt, hvis du vil kommunisere med mennesker, kan du besøke Joomla! Brukerforum.

Raskt Overblikk

Joomla! er et responsivt, skalerbart CMS som er enkelt å oppdatere. Det henvender seg til de fleste forretningstyper, men nybegynnere bør holde seg klare med mindre du leter etter en utfordring.

3. Shopify (1+ millioner live nettsteder)

 • Markedsandel: 3,2%
 • Totalt live nettsteder: 1 053 000+
 • Live nettsteder (Canada): 25 000+
 • Andel nettsteder på toppen 1 m: 2,94%
 • Nettsteder som bruker Shopify: Budweiser, Bulletproof, Penguin Books

Hvis du ønsker å starte din egen e-handelsvirksomhet, er Shopify den mest populære e-handelsfokuserte plattformen med 3,2% av kaken.

Shopify er et kanadiskfødt selskap, en SaaS, abonnementsmodell der brukere enkelt kan opprette et nettsted, og legge til, sende og administrere produkter.

Hva selskaper bør bruke Shopify?

Shopify er kun for e-handelsbutikker.

Hvorfor skal jeg bruke Shopify?

Shopify hjelper merkevarer med å skalere opp, administrere varelager og tilbyr et godt supportteam.

Karolyn Fox, skaperen av Military Hippie, et seks figurers kvinneklærmerke, startet selskapet sitt med å oppfylle sine ordre hjemme til hun ikke lenger var i stand til å følge med etterspørselen. For å hjelpe henne med å møte etterspørsel, skalere opp og administrere lagerbeholdning opprettet Karolyn en Shopify Plus-konto

Shopify lar Karolyns team spore hvordan lignende produkter har solgt i det siste, forutsi sannsynlig fremtidig etterspørsel og å holde en betydelig mengde varelager før en markedsføringsblitz lanseres.

Selskapet bruker også SKULabs, et flerkanals lager- og lagerstyringssystem for å optimalisere det nye lageret på 4000 kvadratmeter.

Karolyn drar også nytte av bruken av en Shopify-motekjøper som skurer kloden for gjenstander som raskt kan testes på Instagram og tilbys for salg.

Resultatene

Karolyn krediterer følgende resultater både for hennes evne til å tilpasse merkevaren sin raskt, så vel som Shopify Plus sine verktøy og team:

 • Konverteringsfrekvensen økte med 32% YoY
 • Returnerende kundesats hoppet 99% år til 21,7%
 • Gjennomsnittlig ordreverdi (AOV) økte med 3% og toppet $ 79
 • Inntektene økte 97% i 2018 og er på vei til å treffe $ 10MM

Ferdighetsnivå: Stykke C-C-handel

Shopify fokus på å være et brukervennlig nettsted, men hvis du har spørsmål, har de et supportteam tilgjengelig 24/7.

Oversikt

Shopify er en brukervennlig e-handelsplattform med mange salgsfokuserte funksjoner og et godt støttenettverk for brukerne.

4. Drupal

 • CMS markedsandel: 3,0%
 • Totalt Live nettsteder: 555 000+
 • Live nettsteder (Canada): 14 000+
 • Andel nettsteder på toppen 1m: 2,83%
 • Nettsteder som bruker Drupal: Tesla, Entertainment Weekly, Harvard University

Drupal er en annen gratis, åpen kildekode-programvare, men i motsetning til WordPress og Joomla, fokuserer Drupal på å drive komplekse sosiale publiseringssamfunnssider som er innholdstunge og huser store databaser..

Hvilke bedrifter skal bruke Drupal?

Drupal er et godt alternativ for alle forretningstyper, men husk at noen bedrifter kan kreve ytterligere Drupal-plattformer og utvidelser. Spesielt e-handelsnettsteder kan bruke Drupal Commerce eller Ubercart.

Hvorfor skal jeg bruke Drupal?

Drupal spilte en sentral rolle i The Economist’s skifte fra et ukentlig magasin til en daglig publiseringsplattform.

Teamet trengte et online verktøy de kunne få tilgang til hvor som helst og når som helst for å publisere fem nyheter hver morgen over hele Amerika, Europa og Asia.

Drupal tillot redaksjonen å designe en arbeidsflyt for innholdsoppretting og publisering. Innholdsskrivingsgrensesnittet ble tilpasset for å eliminere muligheten for feil i formatering og for å la forfatterne fokusere på innholdet.

Et dashbord ble også laget for å gjøre det mulig for redaktører å opprette og publisere utgaver daglig; den gir visuelle indikatorer på godkjenningsstatus, nedtellingstidsinnstillinger per region og lenker for å gjøre endringer.

Ferdighetsnivå: Det er ikke lett

Drupal er ikke for nybegynnere. Å gjøre designendringer og til og med oppdatere utvidelser kan være vanskelig med denne.

Oversikt

Drupal er en gratis open source-programvare for komplekse nettsamfunn.

Drupal gir brukervennlighet, tilpasning, skalerbarhet, innholdsfortegnelse og sikkerhetsfunksjoner, men kan kreve en utviklers hjelp for å navigere.

5. Firkant

 • Markedsandel: 2,7%
 • Totalt Live nettsteder: 1 900 000+
 • Live nettsteder (Canada): 66 000+
 • Andel nettsteder på toppen 1m: 1,09%
 • Nettsteder som bruker Squarespace: Lumio, Egg Shop, Big Human

Squarespace er en SaaS, alt-i-ett-nettsted-plattform. De er et designsentrert merke som har som mål å styrke folk til å dele historien sin.

Hvilken forretningstype skal bruke Squarespace?

Enhver forretningstype kan bruke Squarespace. men fokuset på design gjør det mer egnet for kreative merker, for eksempel fotografer.

Hvorfor skal jeg bruke Squarespace ?

Idris Elba er en ivrig promotør av Squarespace og samarbeidet selv med dem i år på en kampanje. På spørsmål om hvorfor han valgte å samarbeide med Squarespace, sa han at han liker å bruke verktøy for å utvide tankene, kreativiteten og virksomheten.

For Elba handler det om brukeropplevelse. Han ville at folk skulle besøke nettstedet hans og se nøyaktig hva han tilbyr, og ha en veldig enkel måte å få det til.

Han vil at nettstedet hans skal være både informativt og lett på øyet. Elba fortsetter med å si: “Jeg valgte Squarespace fordi jeg vil at folk skal besøke 2hrset.com og si til vennene sine:‘ De virker veldig profesjonelle. Du bør sjekke dem ut. ‘”

Ferdighetsnivå: Du har fått dette

Squarespace er en relativt enkel plattform å bli vant til, men hvis du er usikker, kan du se på noen videoopplæringer for å hjelpe deg i gang.

Sammenlignet med WordPress tilbyr det imidlertid ikke mye fleksibilitet eller tilpasning, så du trenger å ansette en utvikler hvis du vil gjøre endringer utenfor temamalen..

Oversikt

Squarespace er et designfokusert merke kjent for sine rene, moderne maler. De har som mål å skape en påvirkelig, stilig og lettstyrt tilstedeværelse på nettet og er spesielt egnet for kreative bransjer.

6. Wix

 • CMS markedsandel: 2,3%
 • Live nettsteder (globalt): 3.800.000+
 • Live nettsteder (Canada): 705
 • Andel nettsteder på toppen 1m: 0,75%
 • Nettsteder som bruker Wix: Conqr, Copper Bay Candles, Tea Story

Wix er en annen designdrevet SaaS-plattform som tilbyr både gratis og premium abonnement.

Wix mener at alle burde være i stand til å lage et vakkert nettsted og har steget i popularitet de siste årene, og kan skryte av kjendisnavn inkludert Adam Grant og Karlie Kloss.

Hvilken forretningstype skal bruke Wix?

Basert på våre egne hender på testing og gjennomgang, er Wix en god startpakke for små bedrifter.

Hvorfor skal jeg bruke Wix?

Folk flytter til Wix for det enkelt. Jan Avellana, forfatter og Wix-bruker, beskriver Wix som morsom og enkel å bruke fordi det hele handler om design og ingen kode. Hun fører sømløst merkevaren sin på sin hjemmeside, blogg og annen sikkerhet med fokus på måter å skape arbeid som blir lagt merke til.

Wix-brukere liker det fordi de kan fokusere på kommunikasjon uten å bekymre seg for den tekniske siden av ting.

Ferdighetsnivå: Det er for alle

Wix er brukervennlig, enkel å betjene og har en funksjon som automatisk setter sammen et første utkast for deg hvis du er ny i designverdenen.

Oversikt

Wix er en designfokusert, nybegynnervennlig plattform med over 500 designermaler, en dra og slipp nettstedredigerer, optimalisert mobilvisning og et bredt spekter av SEO-funksjoner som er enkle å bruke.

7. Blogger

 • Markedsandel: 1,5%
 • Totalt live nettsteder: 388 000+
 • Live nettsteder (Canada): 2300+
 • Andel nettsteder på toppen 1m: 1,06%
 • Nettsteder som bruker Blogger: Mommy’s Kitchen, Leadership Blog

Blogger er Googles bloggplattform. Det er en gratis, enkel, åpen kildekode-programvare som fokuserer på tilgjengelighet og brukervennlighet for nye eller tilfeldige forfattere.

Blogger har fått en dårlig rep. gjennom årene på grunn av mangel på vekst og tilpasning. Interessant nok ble Twitter opprettet av Evan Williams etter at han ble frustrert over Blogger.

Det har imidlertid fordelene, og enkelheten er kjærlig.

Hvilke bedrifter bør bruke Blogger?

Blogger er ikke beregnet på bedrifter – den er rettet mot tilfeldige forfattere som potensielt vil begynne å få betalt for arbeidet sitt.

Hvorfor skal jeg bruke Blogger?

OK, la oss være ekte her. Blogger er definisjonen av grunnleggende. Men jeg synes dets enkelhet er forfriskende og mange forfattere vender tilbake til Blogger-røttene sine på grunn av den ikke-frills, minimalistiske strukturen.

Du trenger ikke å registrere deg på noe når du har en Google-konto, du går bare til Blogger og logger deg på gjennom det.

Blogger lar deg kjøre en blogg eller mange blogger i et minimalistisk grensesnitt. Det er også SEO-vennlig, og faktisk går det ganske greit.

Ferdighetsnivå: Mam Friendly

Blogger er den enkleste å bruke CMS på denne listen. Så hvis det er noe enkelt og uformelt du er ute etter, kan du prøve det.

Oversikt

Blogger er nydelig i sin enkelhet og har holdt seg tilgjengelig og gratis, men den er ikke egnet for bedrifter.

8. Magento

 • Markedsandel: 1,5%
 • Live nettsteder (global): 265 000+
 • Live nettsteder (USA): 84 000+
 • Andel nettsteder på toppen 1m: 1,32%
 • Nettsteder som bruker Magento: Signature Hardware, Vizio, Smart Home

Magento er en gratis og fleksibel, åpen kildekode-e-handelsplattform, men de tilbyr også andre løsninger avhengig av størrelsen på virksomheten din, inkludert SaaS.

Hvilke bedrifter skal bruke Magento?

Magento er utelukkende fokusert på netthandel og kan håndtere større virksomheter og bedrifter.

Hvorfor skal jeg bruke Magento?

Magento er populært for sin design og brukervennlighet.

Lladró, et globalt porselensfirma som spesialiserte seg på håndlagde figurer, vendte seg til Magento da de ønsket å utvide virksomheten sin globalt og kunne sende produktene sine raskere.

Lladró trengte en plattform fokusert på å levere eksepsjonelle, online og mobile kundeopplevelser.

Deres nye nettsted har nå mange nye funksjoner, inkludert forbedrede galleri- og produktsider og en bedre kassestrøm, som har forbedret kundeopplevelsen.

Lladró markedsføringsteam bruker nå mindre tid på å administrere nettstedet, og deres rutinearbeid er nå automatisert og tar mindre tid.

Lladro

Ferdighetsnivå: Ikke-kodere trenger ikke å gjelde

Det er ikke rakettvitenskap, men det er ingen installasjonsalternativ med ett klikk for Magento, så det kan være vanskelig å få satt opp online.

Oversikt

Magento selger seg veldig bra og appellerer til alle som ønsker å starte en e-handelsvirksomhet. De er en solid plattform med funksjoner som ordrestyring og forretningsinformasjon. Dette er en vanskelig plattform å få satt opp på nettet, men når du først har gjort det, er det et godt supportteam tilgjengelig.

9. Bitrix (Bitrix24)

 • Markedsandel: 1,4%
 • Totalt live nettsteder (globalt): 210 000+
 • Live nettsteder (Canada): 77
 • Andel nettsteder på toppen 1m: 0,95%
 • Nettsteder som bruker Bitrix: Promt, Goodhouse.ru, New.far.ru

OK, så vi er nesten på bunnen, men dette er en spennende, så følg med. Bitrix24 er et fullskala SaaS samarbeidsverktøy som tilbyr en komplett pakke med samarbeids-, kommunikasjons- og styringsverktøy for din virksomhet.

Bitrix24 hevder at “det stort sett gjør alt annet enn å drive selskapet ditt for deg”, og jeg må innrømme at det ikke er langt unna.

Hva selskaper bør bruke Bitrix24?

Bitrix24 henvender seg til mer etablerte virksomheter fra små til bedriftsnivå.

Hvorfor skal jeg bruke Bitrix24?

Bitrix24 er har hjulpet bransjer som mangler teknologi – som konstruksjon – som har komplekse og lange prosjekter, til å bli mer automatiserte og transparente.

Firma RNR adopterte Bitrix24 fordi det tillot teamet hans å programmere alle oppgaver som måtte fullføres. Det var 1.800. Utøveren og de ansvarlige fikk tildelt hver oppgave og kombinerte dem deretter til en algoritme.

Det er nå satt frister for hver oppgave med filtre for å spore alle forfalte, og prosessen kan nå kontrolleres direkte i systemet. Betalingsprosessen er også forenklet.

Ferdighetsnivå: Overlate det til teknikerne

Bitrix24 er en veldig omfattende samarbeidsprogramvare med en bratt læringskurve.

Raskt Overblikk

Bitrix24 er ideell for å hjelpe mer etablerte virksomheter med å bli mer automatiserte og transparente.

10. Prestashop

 • Markedsandel: 1,2%
 • Totalt live nettsteder: 239 000+
 • Live nettsteder (Canada): 950
 • Andel nettsteder på toppen 1m: 0,24%
 • Nettsteder som bruker Prestashop: Cooltra, Charuca, Nos Courses Bio

Hvis du har klart det så langt da, er du nesten der. Det 10. mest populære CMS er Prestashop. I likhet med Magento er Prestashop en pålitelig, gratis, åpen kildekode-e-handelsløsning for små til mellomstore bedrifter.

Hvilken forretningstype skal bruke Prestashop?

Prestashop er best egnet for små til mellomstore e-handelsbedrifter

Hvorfor bruke Prestashop?

Prestashop-funksjonene er noe begrenset i forhold til Magento. Bedrifter kan gjøre det grunnleggende, inkludert å la bedrifter lage en side raskt og enkelt.

De kan også hjelpe deg med å øke salget per person ved å la deg lage pakker med produkter. Du kan også tilpasse bestillingen din ved å la kunder laste opp bilder av deres foretrukne stilprodukt.

Fra et konfigurasjonsperspektiv kan virksomheter tilby kundene flere betalingsmetoder, innkjøpsmetoder og kjøre geografiske leveringssoner og anvende fraktførere.

Prestashop Ready er en vert, klar til bruk versjon der du kan opprette en blogg, tilpasse og automatisere nyhetsbrev, til en pris av 24,00 € p / m.

Ferdighetsnivå: Du kan gjøre det, men mer støtte ville vært fint

Prestashop er mer brukervennlig enn Magento, men det gis begrenset støtte. Hvis du trenger noen som skal ha ryggen, er Magento et bedre alternativ.

Oversikt

Prestashop har begrensede funksjoner og mangler støtte, men de er rimeligere å betjene enn Magento.

Konklusjon

WordPress er fortsatt den totale mester for CMS-plattformer. Det er spesielt bra for store bedrifter og på bedriftsnivå, fordi den lar deg lage tilpassede brukerroller for ansatte og velge blant de tusenvis av plugins og widgets, blant annet.

Hvis du er en nybegynner og ønsker noe med minimalt bry, er Wix og Squarespace begge gode alternativer.

Den kanadiske eide Shopify er den nåværende CMS-kongen for e-handel med mange salgsfokuserte funksjoner. Prestashop er et nært sekund.

Og sist, men ikke minst, min personlige favoritt: Bitrix24; et alt-i-ett samarbeids-, kommunikasjons- og styringsverktøy, perfekt for virksomheter som trenger litt mer automatisering og åpenhet rundt arbeidet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector