Hvordan sikkerhetskopiere og gjenopprette WordPress sikkert ��️

En guide til gratis, enkle og sikre sikkerhetskopier for WordPress.


Enten WordPress-nettstedet ditt er en bedrift, en nettbutikk eller blogg, er det en funksjon det alltid vil trenge: behovet for å bli sikkerhetskopiert!

I en tid der funksjonsfeil i hacking, malware og servere er en økende risiko, har sikkerhetskopiering av nettsteder blitt en nødvendighet, i stedet for bare et alternativ. Uten en lydsikkerhetskopin-plugin på plass, er alt det harde arbeidet du legger ned i WordPress din i konstant fare for å gå tapt.

For et nettsted som er verdt saltet, er det ganske enkelt ikke en risiko å ta. Men heldigvis for deg, er det mange effektive, enkle og gratis WordPress-plugins som vil ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt og gi deg den beskyttelsen du trenger.

Bare i løpet av de siste to årene opplevde hele 91% av serverne uplanlagte nedleggelser, og tørket tusenvis av nettsteder uten sikkerhetskopiering. Bedriftsnettsteder ble spesielt hardt rammet og tapte i gjennomsnitt titusenvis av dollar i omsetning. Når løsningen på tap som disse er gratis, har du virkelig ikke råd til å ikke ta sikkerhetskopi! Heldigvis er vi her for å vise deg hvordan du får disse pluginene til å fungere for deg og nettstedet ditt.

Backup Guard: Enkel beskyttelse

wordpress backup migrere

Hvis du ønsker å få sikkerhetskopiene dine gjort så raskt og så enkelt som mulig, må du ikke lete lenger enn gratis Backup Guard-plugin.

Backup Guard: En oversikt

Som et av de mest brukte og høyest rangerte WordPress-programtilleggene, er det tydelig at dette enkle sikkerhetskopieringssystemet fungerer. Det er en sjelden ting å finne både sikkerhetskopierings- og restaureringsfunksjoner i en kortfattet og gratis pakke. Noen av hovedfunksjonene inkluderer:

 • Manuelle sikkerhetskopier uten tak
 • Tilpasset sikkerhetskopi Alternativ: filer, database eller begge deler
 • Dropbox-kompatible sikkerhetskopifiler
 • Rask, enkel restaurering
 • Alternativ for å avbryte sikkerhetskopieringsprosessen
 • Flere WordPress-nettstedstøtter

Hvis dette høres ut som det riktige systemet for deg, er det her hvordan du får tak i det, og hvordan du bruker det.

1. Backup Guard: Installasjon

Du kan enkelt installere sikkerhetskopieringsvakt fra WordPress-oversikten. Søk etter det i Plugins-fanen, og last deretter ned og installer. Når nedlastingen og installasjonen er fullført, må du forsikre deg om at den er slått på (ved hjelp av Aktiver-knappen), og at du er klar til å starte.

spesifikasjoner for sikkerhetskopiering av sikkerhetskopier

2. Sikkerhetskopieringsvakt: Sikkerhetskopiering

Det første trinnet i en sikkerhetskopi går til Sikkerhetskopier i plugin for sikkerhetskopibeskyttelse og klikker på, du gjettet det, Sikkerhetskopi-knappen. Herfra må du navngi sikkerhetskopien din og velge enten en full eller tilpasset type.

sikkerhetskopier av sikkerhetskopier

Det tilpassede alternativet lar deg velge mellom å ta sikkerhetskopi av filer eller database, så velg hvilken som passer deg. Begge er anbefalingen vår, men hvis lagringsplass er et problem, kan det være fornuftig å prøve å kutte ned datamengden.

Sikkerhetskopier kan også lastes opp til Cloud via en Dropbox-kobling. For å konfigurere dette, bare gå til Backup Guard > Skyv og klikk på PÅ-knappen.

Dette vil automatisk omdirigere deg til Dropbox-nettstedet der du blir bedt om å autorisere plugin-modulen. Klikk på Tillat, så blir du omdirigert tilbake til WordPress med en bekreftelse på tilkoblingen.

backup vakt tilgang

På eksempelsidene har vi valgt full sikkerhetskopi og kalt den Test Backup, men vårt råd vil være å bruke den aktuelle måneden og året til sikkerhetskopititlene dine, slik at du enkelt kan holde rede på dataene.

Når det hele er lagt opp med alternativene du ønsker, klikker du på sikkerhetskopi-knappen. Når sikkerhetskopien er fullført, bare last ned og lagre den på ønsket sted.

3. Backup Guard: Planlagte sikkerhetskopier

Selv om denne sikkerhetskopieringsvakten gjør det enkelt å sikkerhetskopiere manuelt, bruker du programmets planleggingsfunksjon all sikkerhet, med langt mindre av innsatsen.

For å planlegge disse sikkerhetskopiene, kom du til Backup Guard > Planlegg, slå deretter på ON-bryteren og navng timeplanen din. Deretter må du velge frekvensen av sikkerhetskopiene, det er alternativer mellom time, daglig, ukentlig eller månedlig, så velg hva du synes passer best for nettstedene dine behov. Det beste er å prøve å matche frekvensen av sikkerhetskopieringer til frekvensen av innholdsinnleggelse, men i dette eksemplet er våren satt til ukentlig.

Backup Guard Planlagte sikkerhetskopier

Det siste trinnet er å velge enten en fullstendig eller en tilpasset sikkerhetskopi, omtrent det samme som i den manuelle sikkerhetskopieringsdelen. Når du har gjort dette og er fornøyd med sikkerhetskopieringsplanen, klikker du Lagre, og du er ferdig!

4. Backup Guard: Restaurering

Det er ingen grunn til å bekymre seg om prosessen uansett hvilken grunn du trenger for å gjenopprette, er enkel og grei. Gå til delen Sikkerhetskopier i kategorien for sikkerhetskopiering. Dette vil gi deg en fullstendig liste over alle lagrede sikkerhetskopier, bare velg den du vil gjenopprette og klikk på det grønne gjenopprettingsikonet.

Når prosessen er fullført, sjekk at alt er fullstendig gjenopprettet, og at nettstedet ditt skal sikkerhetskopiere og være klart.

Backup-med-Backup-Guard

Backup Guard … Pro

Backup Guard har også en premiumversjon: Backup Guard Pro. Det er Silver, Gold og Platinum medlemsplaner. Ekstrautstyret i disse planene inkluderer:

 • Valg av sikkerhetskopifil, med mulighet for å ekskludere visse filer
 • Sporing av e-post på planlagte sikkerhetskopier
 • Flere nettstedsdekning (opptil 10)
 • Migrerbar side / domenetjeneste
 • Flere dekningstjenester for lagringstjenester
 • Flere planlagte sikkerhetskopier
 • Og mye mer

Betalte planer starter fra så lite som $ 12,50 og inkluderer et helt år med støtte og oppdateringer. Platinum-planen har nylig blitt halvert i pris, og det er absolutt verdt å se på for alle som ønsker den ultimate sikkerhetskopien for WordPress-nettstedet sitt.

UpdraftPlus: markedets beste

Backup Guard’s styrke ligger i dets enkelhet og greihet, men for en som trenger mer handlingsrom og muligheten til å tilpasse, kan gratisplanen føles litt restriktiv. Det er her UpdraftPlus, og dens større fleksibilitet, kommer inn.
updraftplus

UpdraftPlus: En oversikt

Med over 2 millioner aktive installasjoner og med en 5-stjerners rangering, er Updraft plus sannsynligvis den mest populære gratis WordPress-sikkerhetskopien som er tilgjengelig, og kommer regelmessig ut på topp i de fleste sammenlignende anmeldelser. Som sikkerhetskopi tilbyr den både sikkerhetskopiering og restaurering, men med noen få viktige funksjoner som gir den en fordel:

 • Enkelt automatiserte sikkerhetskopieringsplaner
 • Flere lagringsalternativer, for eksempel Dropbox, Cloud osv.
 • Nettstedets funksjoner kan sikkerhetskopieres som separate lagringsenheter
 • Et mer automatisert planleggingssystem, mislykkede sikkerhetskopier planlegges
 • Valg av sikkerhetskopi over bestemte sideelementer
 • Mulighet for å kontrollere hvor separate backup-elementer er lagret
 • Raske og enkle restaureringer, lave serverkrav

1. UpdraftPlus: Installasjon

UpdraftPlus finnes i WordPress-oversikten, bare gå til Plugins > Legg til nytt og søk etter UpdraftPlus, og klikk deretter Installer. Når den er installert, klikker du på Aktiver-knappen, og plugin-en gir deg en kort omvisning av innstillingene og alternativene.

søk etter updraftplus-plugin

2. UpdraftPlus: Sikkerhetskopiere

I delen UpdraftPlus-innstillinger finner du en meny som heter UpdraftPlus sikkerhetskopi / gjenoppretting. Det er en blå sikkerhetsknapp, trykk den for å starte den manuelle sikkerhetskopien.

UpdraftPlus sikkerhetskopiering

Du vil få muligheten til å gjenopprette filene, databasen eller begge deler; velg et alternativ og klikk deretter Sikkerhetskopier nå. I dette eksemplet har vi valgt begge.

Dette vil ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt på en ekstern server, det vil bli tildelt datoen for opprettelsen som et navn, så det vil være enkelt å finne senere.

3. Planlegging av sikkerhetskopi

Akkurat som Backup Guard, lar UpdraftPlus deg kjøre planlagte sikkerhetskopier. Du kan finne alternativet for å gjøre det i Innstillinger-fanen til UpdraftPlus, men du har det ekstra alternativet å kjøre separate sikkerhetskopieringsplaner for filer og databaser..

Dette alternativet lar deg skreddersy sikkerhetskopieringstjenesten etter behovene på nettstedet ditt, og som er best for deg, avhenger av faktorer som postfrekvens og hastighet på oppdateringer.

Sikkerhetskopier WordPress-nettsted med UpdraftPlus

Når planen er satt, må du velge et lagringssted. Velg sted, filer som skal inkluderes, og trykk deretter Lagre. Pop-ups vises og lar deg autorisere forbindelsen, og når dette er gjort, vil planleggingen begynne å tre i kraft.

4. UpdraftPlus: Restaurering.

Restoring with UpdraftPlus tilbyr flere alternativer og valg om hvordan du gjenoppretter. Den generelle strukturen er imidlertid ikke veldig komplisert, så du trenger ikke å føle deg skremt av alt det tilgjengelige valget!

For å begynne å gjenopprette en sikkerhetskopi, går du tilbake til fanen Sikkerhetskopiering / gjenoppretting for en liste over alle dine tidligere sikkerhetskopier. Fra dette velger du sikkerhetskopiene du vil gjenopprette.

Klikk på gjenopprett-knappen, så får du sjansen til å velge hva du skal gjenopprette nøyaktig; det fleksible systemet lar deg gjenopprette spesifikke sider ved ditt WordPress-nettsted, for eksempel temaer, plugins eller filer osv.

Når du har valgt hva du vil gjenopprette, klikker du på gjenopprett-knappen og lar prosessen gå. Når restaureringen er fullført, vil du også kunne laste ned loggfilene. Det er lurt å gjøre det, og hvis det skulle oppstå problemer, vil disse filene gjøre det mye enklere for UpdraftPlus-supportteamet å hjelpe.

Restaurering-successul-UpdraftPlus

UpdraftPlus … Premium

UpdraftPlus tilbyr også en enda mer omfattende premiumversjon, for et større nettsted med større volum og mangfoldig innhold å håndtere, kan dette være mer passende. De ekstra funksjonene inkluderer:

 • Spesifiserte sikkerhetskopier av innhold
 • Forenklet migrering av nettsteder
 • Multisitekompatibilitet
 • Sikkerhetskopier inkluderer ikke WordPress-innhold
 • Gratis støtte fra teknikere
 • 1 GB lagringsplass på UpdraftVault
 • Et større utvalg av anvendbar lagringsplattform, som Amazon S3, Rackspace, OneDrive og mange flere
 • Utvidede databasealternativer
 • Og mer

Til $ 70,00 er premiumplanen en brattere pris enn Backup Guard Pro, men UpdraftPlus-plugin-en tilbyr langt mer brukbarhet på nettstedet ditt. Og for mange nettsteder vil tilleggsfunksjonene absolutt være verdt den ekstra kostnaden.

Hvilken plugin er bedre for sikkerhetskopiering av WordPress: Backup Guard eller UpdraftPlus?

Begge alternativene gir den tryggheten, sikkerheten og verktøyet som trengs fra en sikkerhetskopi-plugin. Mens hver og en gjør sine jobber godt, er det viktige skiller som vil påvirke det som er best for deg.

For et enkelt og greit produkt som trenger lite innspill for å gjøre jobben sin bra, er Backup Guard valget. Det er ideelt for mindre nettsteder med et tregere tempo i innholdet, det enkle oppsettet og ukompliserte prosesser vil tjene deg godt.

På den annen side, hvis nettstedet ditt er mer innholdstunge, komplekse og trenger mer spesifisert vedlikehold, så er UpdraftPlus det ideelle valget for deg. Plugins-muligheten til å tilby differensiert sikkerhetskopiering av forskjellige siderfunksjoner, og gratis, gjør det til en viktig ressurs for mer aktive nettsteder.

Manuell sikkerhetskopi: plugins kreves ikke.

Av en rekke årsaker kan du føle at en plugin ikke er noe for deg eller nettstedet ditt, eller kanskje det er en grunn til at en plugin ikke er tilgjengelig for deg. Hvis dette er tilfelle, er det fortsatt ingen grunn til å ikke ta sikkerhetskopi. Hvis du vet hvordan du manuelt tar sikkerhetskopi, vil du fremdeles kunne sikre nettstedet ditt uten behov for plugins, så her er hvordan du gjør det.

Når du sikkerhetskopierer manuelt, er prosessen todelt, og du må ta sikkerhetskopi av både database- og nettstedfiler. For å starte, konfigurerer du en skrivebordsmappe for å holde sikkerhetskopien, med to undergrupper for henholdsvis databasen og nettstedfilene. Igjen, vil vi anbefale å navngi mappen datoen for sikkerhetskopien for å spare deg for å finne den senere! Twitter

I denne opplæringen er eksemplene fra en cPanel-server. Imidlertid har de fleste serversystemer lignende formater, og hvis du bruker en annen server, vil det sannsynligvis ikke være stor forskjell. Se etter lignende ord og veier, og du skal ikke ha noen problemer med å finne dataene og filene du trenger for en sikkerhetskopi.

På en cPanel-server finner du databasen i phpMyAdmin-delen, og filene vil være i filbehandlingskonsollen..

Manuell sikkerhetskopi: Eksportere databasen

Du må først logge deg på admingrensesnittet til cPanel (eller en annen server du bruker). Når det er sagt, vil du mest sannsynlig bruke et cPanel MySQL-databasesystem, da dette er standarden for WordPress-nettsteder.

Gå inn på MySQL-systemet, så finner du Webside-databasen, høyreklikk og trykk phpMyAdmin-alternativet (igjen, dette er WordPress-standarden). Du blir omdirigert til en ny phpMyAdmin-fane, til venstre vil du være en liste over alle nettsteder du har lenket til denne serveren..

Velg nettstedet du ønsker å ta sikkerhetskopi, så får du en rullegardinliste, tabell, velg “eksport”.

eksportdatabase

Dette tar deg til eksportkonsollen med noen få alternativer for hvordan du går frem. Velg eksportmetode: hurtig og formatalternativer: SQL. Etter dette klikker du bare på Start, og nedlastingen går videre. Forsikre deg om at du flytter den til undermappen Database i sikkerhetskopimappen, slik at du kan følge med på den.

Det er noen tilfeller der nedlastingen ikke vil være automatisk, og den vil vise alle komponentene i den elektroniske konsollen i stedet. Hvis dette skjer, bare kopier den og lim den inn i en IDE-mappe og flytt til sikkerhetskopimappen.

Når du har fått sikkerhetskopiert av databasen, er neste trinn Er nettstedets filer.

Manuell sikkerhetskopi: Eksport av sidefiler

Det er to hovedmetoder for å eksportere sidefiler, den mer brukte er gjennom cPanel, men for noen nettsteder kan det være mer passende å bruke FTP.

Vi vil beskrive begge metodene, og du kan bestemme hva som er best for deg.

Eksportere sidefiler: cPanel-metoden

For å starte med cPanel-metoden, går du inn på serverpanelet og ser etter alternativet for filbehandling.

Herfra finner du mappen public.html og klikker på den, dette skal gi deg muligheten til å komprimere.

Det åpnes en fane for hvordan du vil komprimere filen, velg alternativet .zip-arkiv. Etter dette, bekreft komprimeringen ved å trykke på Komprimeringsfil.

Når prosessen er fullført, vil du se en mappe kalt public_html.zip, laste ned denne og flytte den til mappen med sidefiler du lagde tidligere, og filene dine vil alle bli sikkerhetskopiert!

Ikke glem å slette .zip-filen som er igjen på serveren etter at du er ferdig, ellers vil du kaste bort verdifull serverplass!

Hvis denne metoden uansett årsak ikke fungerer for deg, vil din neste anvendelse være FTP.

Eksportere sidefiler: FTP-metode

FTP-metoden, forkortelse av File Transfer Protocol, er litt mer kompleks, men tar ikke for mye å bli vant til. Du trenger en klienttjeneste for denne metoden, et godt fritt valg er enten FileZilla eller Cyberduck, enten kan det enkelt installeres direkte fra deres nettsteder.

Det disse klienttjenestene tillater deg å gjøre er å grense direkte mellom de live nettstedfilene og datamaskinen din, som er grunnlaget for FTP-metoden.

For denne demonstrasjonen har vi lastet ned FileZilla, og det første trinnet ditt er å få en av klientene.

FTP: koble til nettstedsserveren

Det første trinnet hvis du finner FTP-påloggingsdetaljene dine, trenger du dette for å åpne FileZilla-forbindelsen til serveren.

Detaljene finner du i cPanel-filer, bare se etter delen FTP-kontoer, og de skal være tilgjengelige. Hvis dette ikke er tilfelle, må du kontakte serververtsfirmaet.

Når du har disse detaljene, åpner du FileZilla. Du blir presentert av et to-panel-format, til venstre vil representere datamaskinen din, og høyre serveren du koblet til / kobler til.

For å få tilkoblingen til å fungere, må du arkivere > nettstedssjef. En ny fane dukker opp, klikker på et nytt nettsted, og du vil bli bedt om å gi et navn til nettstedsserveren du kobler til.

For å koble til, velg først den vanlige påloggingstypen, og fyll deretter ut serverdetaljene, for eksempel host (domene), Brukernavn og passord. Når du har gjort dette og koblet til, blir detaljene lagret, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å legge dem inn hver gang du vil ha tilgang til serveren via FileZilla.

Når du er tilkoblet, ser du etter det eksterne nettstedspanelet. Dette inneholder alle nettstedsfilene og -mappene. Det er en rullegardinmeny der du finner en fil som heter public¬_html, denne filen er en komplett samling av alle sidefiler, og hva du vil eksportere som sikkerhetskopi.

FTP: Eksportere WordPress-filer

Bruk det venstre grensesnittet (det som er koblet til dine lokale datafiler), og finn sikkerhetskopimappen for nettstedsfilen du lagde tidligere.

Herfra er det så enkelt som å dra og slippe mappen public_html fra det høyre grensesnittet inn i sidefilene til venstre. Dette vil starte nedlastingsprosessen, som varierer i tid avhengig av tilkoblingshastigheter.

Manuell sikkerhetskopiering er absolutt en annen prosess enn å bruke en plugin, og selv om den kan føles mer komplisert, er det en verdifull ferdighet å ha. Hvis pluginen du bruker av en eller annen grunn plutselig ikke støttes, kan du hvile lett og vite at det er en sikkerhetskopiløsning på sikkerhetskopiene dine!

Konklusjon

Sikkerhetskopiering av et WordPress-nettsted er en liten og enkel endring å gjøre, men i dagens nettmiljø er det blitt en nødvendighet. I følge nyere statistikk har nesten 90% av WordPress-nettsteder merkbare sårbarheter for hacking; og en backup-plugin er en av de eneste måtene å sikre deg mot dette.

En sikkerhetskopi vil gi deg trygghet, sikkerhet og sjansen til å raskt sprette tilbake hvis et tap skulle oppstå. Det har aldri vært mer en grunn til å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt, og aldri vært mindre til hinder for å gjøre det.

Så ikke vent til du må si: “Jeg skulle ønske jeg ble sikkerhetskopiert!”, Last ned en av pluginene som er nevnt her (eller gjør det manuelt!) Og sikkerhetskopier WordPress.

Hvis du lurer på hvordan du bytter webhotell for WordPress-nettstedet ditt, kan du sjekke guiden vår om det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map