Hvordan migrere WordPress.com til WordPress.org

hvordan du migrerer wordpress.com til wordpress.orgMens WordPress.com er en av de beste plattformene for nybegynnere å begynne å blogge og skape sin egen online plass, kommer det også med flere begrensninger. WordPress.com lar deg opprette en konto gratis, men baksiden for denne overkommeligheten er at du er mye mer begrenset når det gjelder tilpasning og kontroll over nettstedet ditt sammenlignet med WordPress.org.


For eksempel har WordPress.com-nettsteder begrensede muligheter til å tjene penger på innholdet, du kan ikke installere forskjellige plugin-moduler for SEO-optimalisering, e-handel og mer, og du kan ikke bruke tredjepartsannonser med trafikken din. I tillegg har du mye mindre kontroll over serverressursene og sikkerheten til nettstedet ditt med en WordPress.com-blogg.

WordPress.org-blogger er mye kraftigere, både med tanke på serverplass og tilpassingsalternativer. Det er fordi WordPress.org nettsteder eller kjører med en WordPress-hostingkonto (dvs. at du registrerer deg for god dedikert hosting for nettstedet ditt) og har et ekte domenenavn. Med andre ord, det er å sikre seg litt Internett-eiendom fremfor å leie noe billig.

I denne guiden skal vi gå gjennom hvordan du migrerer fra WordPress.com til WordPress.org og forklarer hvert trinn i detalj. La oss komme i gang.

Bytt fra WordPress.com til WordPress.org

Å bytte fra WordPress.com WordPress.org er ikke veldig vanskelig eller komplisert, spesielt fordi WordPress-plattformen i seg selv tilbyr deg det meste eller alle verktøyene du trenger for å fullføre prosessen. Imidlertid er det noen trinn du trenger å fullføre på egen hånd, uten WordPress-plattformens hjelp, som å sikre webhotelltjenester og bestemme for et domene.

La oss dykke dypt inn i WordPress.com og WordPress.org og undersøke hvordan de er forskjellige plattformer fra hverandre.

Hva WordPress.com har å tilby

Selv om de deler samme navn, WordPress.com er ikke så populært eller så effektivt som WordPress.org. Imidlertid ble WordPress.com fremdeles opprettet av en av medarbeidere av WordPress: Matt Mullenweg. Dette øker bare forvirringen for nybegynnere og får mange til å tro at WordPress.com tilbyr omfanget av merkevarens totale funksjoner og brukervennlighet.

WordPress.com er delt inn i fem planer, alt fra gratis til VIP. Disse planene har varierende prisklasser, med hver prisklasse som tilsvarer et annet abonnement og tilleggsfunksjoner eller tilpasningsalternativer. Abonnementskostnadene går mellom $ 48 per år for den personlige planen helt opp til $ 5000 eller mer per måned for VIP på grunn av den dedikerte skyhisteteknologien som går inn i planen.

Imidlertid starter flertallet av brukerne og fortsetter med WordPress.coms gratis plan. Ikke bare er dette utrolig enkelt å sette opp, men det lar deg eksperimentere uten å risikere lommeboken. Selv uten abonnement gir WordPress.com deg lagringsplass på 3 GB og automatiske oppdateringer og sikkerhetskopieringer til plattformen og nettstedet ditt. Sikkerhetskopiene er en god funksjon siden de forhindrer deg fra å måtte gjenoppbygge nettstedet ditt fra bunnen av i tilfelle et brak.

Når det er sagt, har WordPress.com alvorlige begrensninger som gjør WordPress.org til et mer attraktivt alternativ for seriøse Internett-bedriftseiere eller bloggere..

Gratis plan inkluderer annonser

For nybegynnere, alle WordPress.coms gratis nettsteder inkluderer annonser. Du tjener ikke penger på disse annonsene i de besøkende som ikke har muligheten ikke å se dem. For temablogger eller innhold som er skreddersydd for en bestemt besøksbase, kan dette slå av leserne dine, spesielt reklamen skviler mot innholdet ditt. Du må oppgradere til en betalt plan hvis du vil bli kvitt disse generelle annonsene.

Videre kan du ikke selge noen av dine egne annonser, noe som betyr at alternativene for inntektsgenerering er begrenset. Riktignok, hvis du har et høyt trafikknettsted først, vil du sannsynligvis ønske å ha oppgradert på forhånd uansett, men det er fremdeles en bemerkelsesverdig ulempe.

Som tidligere nevnt, du kan heller ikke laste opp noen plugin-moduler. Plug-ins er i det vesentlige tilleggsprogrammer som fungerer med WordPress-plattformen og legger til nyttige funksjoner eller sikkerhetsfunksjoner. WordPress.com gratis planbrukere får flere “Jetpack” -funksjoner inkludert i nettstedkontrollene sine, selv om disse er begrenset sammenlignet med de betalte alternativene.

WordPress.com gratis nettsteder er også ekstremt begrenset med tanke på tema og utseende. Mange WordPress.com-brukere ser på mengden av temaer som er tilgjengelige fra WordPress-plattformen, bare for å innse at de er låst ute av de fleste av dem, med mindre de betaler for det første abonnementsnivået..

Endelig har ikke WordPress.com-brukere for den gratis planen noen Google Analytics-verktøy eller statistisk sporingsevne. Alt i alt WordPress.com Free-alternativet er egentlig bare bra som en start-bloggplattform; du kan ikke gjøre mye annet med tilgjengelige verktøy.

Hva WordPress.org har å tilby

wordpress.com logoWordPress.org er plattformen som brukes av online bedriftseiere i seriøse bloggere over hele verden. Det kommer også med en gratis plan, selv om du må betale for et domenenavn og webhotell (førstnevnte er ofte inkludert i sistnevnte). WordPress.org som plattform er også åpen kildekode, så det er godt klarert av store deler av online fellesskapet.

WordPress.orgs viktigste attraksjon er full kontroll over at den gir deg over nettstedet ditt. Det er en av de enkleste å bruke nettstedplattformer som noen gang er opprettet, som er en del av det som drar så mange mennesker til plattformen i utgangspunktet. Det lar deg dra fordel av spredningen av WordPress-temaer i tilpasningsverktøy for å la deg virkelig opprette et unikt nettsted for besøkende eller online virksomhet.

Fantastiske tilpasningsalternativer

Du kan også legge til WordPress-plugins eller applikasjoner på nettstedet ditt. Disse lar deg sette opp e-handelsbutikker, bedre sikkerhet for de besøkende, medieverktøy eller bildevisningssider og mye, mye mer. Spesielt må du laste ned WordPress-sikkerhetskopi-plugin-moduler hvis du vil opprettholde nettstedets integritet og historikk i stedet for å stole på automatiske sikkerhetskopier, som alternativene i WordPress.com gir gratis.

Du kan egentlig lag hvilken som helst webside du kan forestille deg bruker WordPress.org-plattformen takket være dens tilpasningsalternativer.

Gir deg mye mer kontroll

Men den andre store attraksjonen til WordPress.org er dets inntektsgenerering og potensial. Hvis du vil tjene penger på din online virksomhet eller nettsted, må du i grunnen få et WordPress.org-nettsted. Ikke bare kan du kjøre egne annonser uten å måtte dele inntektene med WordPress, men får du også kontroll over Google Analytics-data og sporingsverktøy som WordPress.com nettsteder beryktet ekskluderer.

Dette lar deg skreddersy markedsføringskampanjer, finne ut hvilke annonser som er mest vellykket med din brukerbase, og bestemme hvilket innhold som best driver trafikken til, i sin tur, øke fortjenesten.

Enda bedre, WordPress.org-nettsteder lar deg opprette medlemsalternativer og selge dem for innhold, visse typer medier og mye mer. Å bygge en online virksomhet gjøres mer enn mulig på grunn av disse verktøyene, og det hele oppnås av en enkelt person med nok drivkraft og kreativ innsikt..

De eneste virkelige ulempene er de som følger med total kontroll. For eksempel, er du ansvarlig for å oppdatere nettstedet ditt, både generelt og av sikkerhetsmessige årsaker. I tillegg må du betale for serververt som vil bli dyrt når trafikken øker og serverressursbehovene dine øker tilsvarende.

Fortsatt finner de aller fleste enkeltpersoner at WordPress.org nettsteder er langt overlegen alternativet. Det er det beste alternativet hvis du ser alvorlig på å snekre ut og opprettholde din egen online plass.

Få din egen vert

Det første trinnet for å migrere WordPress.com-nettstedet ditt til WordPress.org innebærer å kjøpe WordPress webhotell. Å finne et WordPress webhotell er enkelt nok: bare Google den samme spørringen, og du bør ha mange resultater på et øyeblikk. Men å bestemme det beste alternativet for WordPress webhotell er litt vanskeligere.

Hva du skal se etter

For nybegynnere, vil du ha et selskap som har utmerket skalerbarhet når det gjelder serverressurser. Disse ressursene er ting som lagring (målt i gigabyte) og båndbredde, som vanligvis kommer som “ubegrenset” (men realistisk begrenset hvis nettstedet ditt vokser plutselig). Skalerbarhet er viktig, da det vil tillate deg å håndtere flere månedlige besøkende og dra full nytte av plutselige trafikkoppdateringer i stedet for å måtte skrubbe og oppgradere hosting-abonnementet ditt.

wordpress sikkerhetNeste, prøv å finne et WordPress webhotell selskap som tilbyr god sikkerhet. Sikkerhet for WordPress.org-nettstedet ditt er faktisk kritisk, spesielt i GDRP-tiden og andre internettforskrifter. Enkelt sagt ønsker besøkende på nettsteder å vite at dataene deres er sikre.

Dette kan innebære SSL-sertifisering, som etablerer en grunnleggende sikkerhet for nettstedet og gir besøkende trygghet. Det er en nødvendighet hvis du vil drive en nettbutikk av noe slag. SSL-sertifisering koster vanligvis en månedlig avgift, men noen WordPress webhotell-tjenester inkluderer SSL-sertifisering som en bonus. Se etter disse hvis du vil ha maksimal valuta for pengene.

Noen WordPress webhotellfirmaer inkluderer også sikkerhetskopier som en av funksjonene deres. Dette er utmerkede tilleggsfordeler. DDoS-beskyttelsessystemer og andre antivirale tiltak er også gode ting å holde øye med.

Etter sikkerhet, undersøk hva et WordPress webhotell tilbyr når det gjelder kundeservice. Et godt vertsfirma bør ha flere måter å nå sine kundeserviceteam, inkludert telefon- eller webchatsupport.

Hosting Type

Til slutt, vurder type av WordPress webhotell et selskap tilbyr. De aller fleste abonnementstilbud blir delt webhotell, noe som betyr at du vil dele webhotell fra en samling servere med andre “leietakere”. Dette fungerer vanligvis bra for små til mellomstore nettsteder.

wordpress hostingMen det kan være lurt å ha et webhotellfirma som tilbyr dedikert WordPress-hosting. Dette betyr at du får full serverplass til deg selv og aldri trenger å dele serverressurser med noen andre. Disse hostingalternativene er naturlig nok litt dyre sammenlignet med de delte abonnementene, men de kan godt være verdt det hvis du forventer at nettstedet ditt skal vokse eksponentielt.

Eller du kan undersøke Cloud WordPress hosting. Dette er nyere enn de to andre alternativene, og lar deg lagre serverdataene dine på Cloud. Skylagring av kvalitet øker raskt i popularitet takket være økt hastighet, bedre sikkerhet og brukervennlighet. Disse planene kan være middels eller kostbare, avhengig av leverandøren.

Når vi snakker om dette, ikke glem å vurdere pris før du fullfører et vertsvalg. Husk å legge sammen de månedlige kostnadene for hostingplanene dine med WordPress.org-planen du skal gå sammen med for det totale månedlige utgiftsbudsjettet.

Overfører domeneregistrator

Når du setter opp et WordPress.org-nettsted, kan du enten overføre et eksisterende domenenavn til WordPress.org-databasen, eller du kan starte med et nytt domenenavn hvis du ikke er spesielt knyttet til det som ditt WordPress.com-nettsted for øyeblikket har.

Hvis du velger ut et nytt domenenavn, kan du prøve å gå med hovednavnet til nettstedet ditt, selv om dette kanskje ikke fungerer avhengig av hvor konvensjonelt navnet allerede er. Domenenavnet trenger ikke nødvendigvis å forholde seg til hovednettstedet; bare velg noe du kan huske og som vil være lett å identifisere.

For å overføre domenet ditt fra WordPress.com til en annen vert, kan du først logge inn på WordPress.com-kontoen din, og deretter administrere domenet fra fanen Domeneadministrasjon. Velg nettstedet du planlegger å overføre, og det skal ta deg til en side som inneholder informasjon og forskjellige alternativer.

EN Overfør domeneknapp bør være tilgjengelig, noe som vil føre deg til en skjerm som lar deg overføre til en annen domeneregistrator eller bruker, eller til og med et annet nettsted. Velg selvfølgelig en overføring til et annet registraralternativ. Du må kanskje låse opp domenet ditt og fjerne all personvern. Gjør det når du blir bedt om det med Oppdateringsinnstillinger, og fortsett.

Dette vil gi deg en overføringskode for e-post, som du deretter kan gi til WordPress.com-grensesnittet.

Etter alt dette, ta turen til det nye nettstedet på WordPress.org og kreve domenenavnet.

Migrere eksisterende nettsteder

I noen tilfeller, og avhengig av hvilken webhotell du velger, vil overføring av WordPress.com-nettstedet ditt til WordPress.org være gratis. I andre tilfeller kan det koste en liten avgift; husk å sjekke dette før du begynner overføringsprosessen.

Steg en

wordpress admin-området

For å begynne, må du eksportere dataene dine fra WordPress.com. Logg deg på WordPress.com-kontoen din og gå til dashbordet, og klikk deretter på administrasjonslenken til venstre (kalt WP-administrator).

Setter kursen mot Verktøy, deretter Eksport. Du bør se to alternativer: gratis og guidet overføring. Det gratis alternativet er bra for vårt formål, siden du har denne guiden!

Neste skjermbilde spør deg hvilke data du vil eksportere til det nye nettstedet; i de fleste tilfeller forventer vi at du vil overføre alt innholdet ditt, men du kan også overføre sider, innlegg, media og annet innhold atskilt av kategorivisninger på.

hvordan å eksponere wordpress.com

Ved å klikke gjennom dette skjermbildet vil du laste ned en XML-fil til datamaskinen din, som inkluderer alle dataene du vil eksportere til det nye WordPress.org-nettstedet.

Trinn to

Deretter er det på tide å installere WordPress på webhotellserveren. Dette kan allerede være fullført avhengig av WordPress-hostingplanen du valgte på forhånd – flere gjør det automatisk som en bonus til abonnementet. Uansett tar det bare noen få klikk.

Trinn tre

Du kan deretter logge deg på administrasjonsområdet til WordPress-nettstedet slik du gjorde før, men denne gangen via serverleverandørens server. Gå til Verktøy, deretter Importere og finn knappen merket Installere nå under WordPress-alternativet. Dette kjører et automatisk WordPress-importverktøy; alt du trenger å gjøre er å klikke på “kjør importør” -knappen når du ser den dukker opp.

hvordan du importerer wordpress

Skjermen ber deg om å laste opp XML-filen som du lastet ned før. Last opp dette fra hvor du lagret det (skrivebordet er et lett sted å huske).

Importøren vil gi deg muligheten til å tilordne innholdet til din nåværende brukerprofil eller la deg opprette en ny brukerprofil, samt muligheten til å importere dine gamle vedlegg. Vi anbefaler at du klikker i den ruten, slik at du beholder bildefilene dine tilknyttet de rette innleggene eller sidene.

Trinn fire

Nå trenger du bare å klikke på Sende inn -knappen, og WordPress overfører automatisk det gamle nettstedet ditt til den nye WordPress.org-plattformen. Husk at større nettsteder med mer data vil ta lengre tid å migrere fullt ut, mens mindre nettsteder kan gjøres på så få minutter.

Etter at importen er fullført, er det fortsatt en god idé å gå gjennom nettstedet ditt og sørge for at alt ser ut som det gjorde før. Bilder og andre medier kan være litt staselige under migrasjonsprosessen, så du kan trenge å rote med ting her og der for å få alt tilbake slik det var.

Trafikkomdirigering

Et annet tips: Hvis du hadde en lojal følge med WordPress.com-nettstedet ditt, kan det lønne seg å betale $ 13 per år til WordPress for å omdirigere gammel trafikk fra WordPress.com-nettstedet til den nye WordPress.org-plasseringen din. Dette kan hjelpe deg med å opprettholde din plassering i Googles søkerangeringer og hjelpe deg med å holde trafikken opp til de tidligere nivåene uten å måtte bygge et nytt publikum fra bunnen av eller i et lavere tempo. Dette kan oppnås overfor WordPress.com nettsted omdirigeringsside, som også håndterer enhver betaling

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map