Hvordan bygge et nettsted fra riper

Ser du etter å bygge et nettsted fra grunnen av, men vet ikke hvordan? Du er på rett sted, vi har skrevet denne omfattende 7000 + ordguiden bare for deg! Det har ikke noe å si om du vil starte en blogg eller opprette et nettsted for bedriften din. Mot slutten vil du ha et fullt fungerende nettsted, og du vet hvordan du gjør grunnleggende designjusteringer og legger til innhold.


Nei, det er ikke vanskelig å gjøre. Og nei, du trenger ikke koding og designe ferdigheter for å komme med et vakkert og profesjonelt nettsted.

Med metodene vi dekker i denne artikkelen, vil du kunne sette opp et fungerende nettsted på omtrent en times tid (fra start til slutt). Vi bruker ikke HTML eller CSS-koding (de tar for lang tid), så alt du virkelig trenger å gjøre er å følge trinnene vi gir deg, klikk her og klikk der til du er ferdig.

Hvis du følger alt vi sier i denne artikkelen, vil du ha ditt eget domene og det funksjonelle WordPress-nettstedet uten å måtte ansette profesjonelle webdesignere (de er dyre, du vet).

Hvordan lage en nettside

Contents

Hvorfor vi bruker WordPress

Før noe annet, ønsker vi at du skal vite at vi kommer til å bruke WordPress-plattformen til å opprette nettstedet ditt. Ja, det er andre plattformer (også kalt content management systems eller CMS) – men vi tror (gjennom erfaring) at det er det beste alternativet akkurat nå for å bygge nettsteder.

Ta en titt på den nyeste brukerstatistikken fra BuiltWith (et fantastisk verktøy som kan fortelle deg hvilken teknikk et bestemt nettsted bruker, absolutt anbefalt å gi den en snurr).

 • * WordPress – 52%
 • ** Wix – 7%
 • * Joomla – 4%
 • ** SquareSpace – 4%
 • * Progress Sitefinity – 4%
 • ** Weebly – 2%

Referanse:

* Gratis
** Betalt

WordPress-logo

Som du ser, foretrekker mange nettstedseiere, utviklere og designere å bruke WordPress-plattformen. Vi sa til deg, det er veldig enkelt å bruke når du sammenligner det med andre nettstedbyggere og CMS-plattformer. Og selvfølgelig er det enklere og raskere enn hvis du skulle starte et nettsted fra bunnen av ved å bruke HTML og CSS. Hvis du ikke er en ekspert på koding, kan du til og med ende opp med et middelmådig utseende. Mens med WordPress, kan selv nybegynnere komme med profesjonelle og attraktive nettsteder ved å kaste et anstendig WordPress-tema.

Fordeler og ulemper med å bruke WordPress

Du lurer kanskje på hva fordeler og ulemper er når det gjelder å bruke WordPress. Så vi takler de i denne delen.

Vi ser først på proffene:

 • Gratis – Ja, GRATIS. Det alene sier mye, ikke sant? Du kan også utvide funksjonaliteten til ditt WordPress-nettsted ved å bruke GRATIS tilleggsprogrammer i form av plugins. Og du får også GRATIS støtte fra utviklerne selv og andre brukere. Faktisk vil du finne mange WordPress-opplæringer på YouTube alene.
 • Fleksibel – Med de tilpassede innstillingene kan du bruke WordPress for små og store bedrifter. Det er også en populær plattform for nettbutikker.
 • Ingen kodingskunnskap / ferdigheter kreves – Å lære HTML / CSS kan ta måneder før du kan sette opp et anstendig nettsted. Med WordPress kan du sette opp et fungerende nettsted på en time – eller en dag, hvis du virkelig ønsker å tilpasse mange av innstillingene på nettstedet ditt. I alle fall kan du være sikker på at nettstedet ditt vil se profesjonelt ut (som det er gjort av proffer!).
 • Rimelige temaer og plugins – WordPress kommer med gratis temaer, rimelige temaer og dyre temaer (premiumtemaer kan koste $ 100 eller mer). Mens mange plugins er gratis (med muligheter for å donere), er det også betalte plugins som du kan velge. Husk likevel at du kan gjøre det veldig bra (bra, faktisk) med de gratis og rimelige.
 • Brukervennlig – Nybegynnere kan enkelt få tak i å bruke WordPress. Fagfolk (også de med kodingsferdigheter) setter også pris på de raske og tidsbesparende funksjonene i WordPress.

Og nå, for ulempene:

 • Læringskurve – Det tar litt tid og tålmodighet å fullstendig mestre bruken av WordPress – men det kan forventes noen nye oppgaver. Så hvis det er første gang du bruker det, ikke forvent en tur i parken. Med dette opplæringsinnlegget er det imidlertid som å ha oss ved din side. Vi tar deg for hånden og hjelper deg gjennom den (det vil gjøre læringskurven så mye enklere).
 • Bugs – Vel, noen WordPress-temaer og plugins kan ha feil. Imidlertid jobber utviklerne alltid med å oppdatere og perfeksjonere programvaren sin fra bugs. Bugs er også vanlige (og kan forventes) på internett. Det er av denne grunnen til at vi alltid foreslår å sjekke brukeranmeldelser og rangeringer når du velger og bruker temaer (samt plugins).

OK, vi har veid fordeler og ulemper ved å bruke WordPress og anbefale det både for nybegynnere og profesjonelle nettbyggere. Det gjør bare hele arbeidet med å lage et nettsted såååå mye raskere og enklere. For ikke å nevne at med en enkel plugin (som Yoast SEO), vil du ha et nettsted som selv Google og andre søkemotorer vil elske.

Hvordan lage et nettsted – din trinnvise guide

Her er vi – forbered deg på å lage din webside. Dette er de grunnleggende trinnene som skal følges:

 1. Registrer et domenenavn og få webhotell.
 2. Sett opp nettstedet ditt.
 3. Design nettstedet ditt.
 4. Legg til innhold på nettstedet ditt.
 5. Legg til plugins på nettstedet ditt.

Vi tar tak i hver enkelt detalj nedenfor (sammen med trinnvise instruksjoner). Dette er veldig enkelt å gjøre da vi forenklet trinnene. Så når du er ferdig, og nettstedet er live, la vi til ytterligere 20 skritt å ta, slik at du er på høyre fot (disse er valgfrie, men kan gjøre livet ditt mye enklere).

1. Registrer et domenenavn og få webhotell

SiteGround webhotell

Hvorfor skal du få et domenenavn og webhotell? Vel, du har ikke noe valg :).

 • Domenenavn – Dette er din URL eller internettadresse. Det ser ut slik: www.yourwebsite.com.
 • Webhotell – Du trenger denne tjenesten for å synliggjøre innholdet på nettstedet ditt på nettet. Din webhotellleverandør er den som faktisk er vert for nettstedene dine filer.

For å hente et domenenavn og hosting anbefaler vi på det sterkeste å gå med SiteGround. De er den beste generelle hostingleverandøren, offisielt anbefalt for WordPress, av WordPress, og de har flere datasentre over hele verden for å minimere lastetid for nettsteder. De kan begge registrere domenenavnet ditt og være vert for det nye nettstedet ditt. Hvis du vil gjøre videre undersøkelser, har vi en generell sammenligning av webhotell, en for Australia, Canada og mer.

Merk: Hvis du allerede har et domenenavn med en annen domeneregistrator (som NameCheap, GoDaddy, osv.) Og ønsker å bruke det, kan du fortsatt følge med uten problemer, men bare trenger å gå inn på din registrarkonto, gå til domenenavnserveren innstillinger og lim inn SiteGrounds navneservere der når du har kjøpt hostingpakken fra SiteGround (mer info her).

Følg disse trinnene for å fortsette med å få et domenenavn og webhotell:

 1. Gå til siteground.com
 2. Gå til vertsfanen.
 3. Klikk Web Hosting.
 4. Trinn 3 tar deg til en side med tre alternativer:
 • oppstart
 • GrowBig
 • GoGeek

Vi foreslår at du velger det første alternativet (Oppstart). Oppstart pakken er flott for nybegynnere. Husk at du alltid kan oppgradere eller nedgradere planen din når som helst (etter behov).

Siteground hosting-pakker

 1. Klikk på Get Plan
 2. Trinn 5 tar deg til deres Velg domeneside. Klikk på “Registrer et nytt domene” hvis du ikke har et domenenavn ennå. Hvis du allerede har et domenenavn og bare trenger webhotell, klikker du på “Jeg har allerede et domene.”
 3. Tenk på et domenenavn og skriv det inn i det tomme feltet. For eksempel xyzcompany.
 4. Som standard er utvidelsen (sluttdelen av nettstedets adresse) satt til. Com. La det være der, selv om du kan se at du har andre alternativer.
 5. Klikk på Fortsett. Dette trinnet fører deg til en gratulasjonsside (for å velge et tilgjengelig domenenavn).

Merknader:

 • Domenenavnet ditt vil avhenge av din type nettsted – hvis det for eksempel er et Firmaside eller en personlig blogg. Du kan velge å bruke firmanavnet ditt på et bedriftsnettsted eller ditt eget navn på et personlig nettsted.
 • Vi foreslår at du går for .com (første alternativ), .net (andre alternativ) eller .org (tredje alternativ). Dette er de mest brukte, og de er allerede ansett som anerkjente av mange mennesker (vi er bekymret for merkevarebygging og autoritet her).
 • Har flere domenenavn (alternativer) klare, da det kan være ganske vanskelig å velge et tilgjengelig domenenavn. Spill med flere alternativer, og du vil helt sikkert finne den perfekte (som er tilgjengelig) for deg.

Siteground-kontoinformasjon

 1. Etter å ha fullført trinn 9, blir du ført til siden Gjennomgang og fullføring. Fyll ut all nødvendig informasjon, for eksempel:
 • Kontoinformasjon – Din e-postadresse og passord.
 • Klientinformasjon – Ditt land, fornavn, etternavn, adresse, telefonnummer osv.
 • Betalingsinformasjon – Ditt kredittkortnummer, kortets utløp osv.
 • Kjøp informasjon – Planen din (StartUp, hvis du fulgte vårt forslag). Du må også velge fra rullegardinmenyen Period hvor lang tid det skal være for hosting-tjenesten din (f.eks. 12 måneder).
 • Ekstra tjenester – Forsikre deg om at det er en hake i avmerkingsboksen for domeneregistrering. Vi foreslår også at du får et privatliv for domenet (klikk i avmerkingsboksen) for å holde registreringsinformasjonen din privat (ingen vil vite hvem eieren av nettstedet ditt er – for å beskytte deg mot spamming).

Informasjon om Siteground-kjøp

 1. Trinn 10 vil vise deg det totale beløpet som kjøpet / tjenesten din vil koste. Du må også bekrefte (ved å merke av i avmerkingsboksen) at du har lest deres vilkår for bruk.
 2. Klikk på Betal nå-knappen for å fullføre prosessen med å få ditt domenenavn og hosting-tjeneste fra SiteGround.

Merk: Etter å ha fullført trinnene ovenfor, vil du allerede ha et domenenavn og webhotell. Gratulerer!

Siteground Betal nå

2. Konfigurer nettstedet ditt

WordPress Verktøy Installasjon

Nå som du har et domenenavn og webhotell, er det på tide at du bygger nettstedet ditt ved å installere WordPress. Ikke bekymre deg, det er et installasjonsalternativ med ett klikk som lar deg sette opp WordPress raskt (igjen, ingen kodingsferdigheter kreves). Det er to metoder å velge mellom:

 • Metode 1 – Via installasjon med ett klikk
 • Metode 2 – Via Softaculous installasjon

Vi viser deg trinnvise detaljer nedenfor.

SiteGround cPanel

Metode 1 – Via installasjon med ett klikk

 1. Logg på Siteground-kontoen din. Bruk legitimasjonsbeskrivelsen på trinn 10 i forrige seksjon (Kontoinformasjon). Husk at dette (din SiteGround-konto) er hvor du vil kjøpe domener (ekstra) og oppgradere eller nedgradere planen din. Merk at du ikke vil kunne få tilgang til WordPress-nettstedet ditt med de samme detaljene (vi vil snakke mer om dine WordPress-legitimasjoner senere i dette innlegget).
 2. Klikk på kontoene dine.
 3. Klikk på Administrer kontoer. Du vil se domenekontoen din og hosting-kombinasjonen her.
 4. Klikk på cPanel-knappen ved siden av domenet og hostingpakken (oransjefarget knapp).
 5. Klikk på Access cPanel sikkert.
 6. Klikk på Fortsett.
 7. Trinn 6 tar deg til en side med MYE ting. Se etter WordPress Tools-delen og klikk på WordPress.
 8. Trinn 7 tar deg til WordPress Installasjonsside. Klikk på Installer-knappen øverst til venstre. Du har også muligheten til å klikke på Installer nå-knappen under siden (de er de samme).
 9. Trinn 8 vil føre deg til en side der du kan tilpasse WordPress-innstillingene. Gjør følgende:
 • I rullegardinmenyen for domeneprotokoll velger du denne: http: // www.
 • For alternativet I katalog, la det stå tomt.

WordPress Installasjon med ett klikk

 1. Bla nedover på gjeldende side til du ser nettstedinnstillingene. Her vil du tilpasse nettstedets navn og beskrivelse – for besøkende på nettstedet og for SEO-formål (disse vil vises i søk). Her er tingene du kan gjøre:
 • Nettstedsnavnet sier “Min blogg” – endre dette til ditt virkelige nettstednavn, for eksempel domenenavnet ditt (f.eks. XYZ Company).
 • Nettstedbeskrivelsen sier “Min WordPress Blog” – endre den til beskrivelsen til ditt eget nettsted (f.eks. Apparel Online Shop).
 • Endre administratornavn til et av valgene dine. Du vil bruke denne legitimasjonen for å få tilgang til ditt WordPress-nettsted.
 • Endre administratorpassordet til et nytt (det skal være sterkt og vanskelig å gjette). Du vil bruke dette passordet med Admin-brukernavnet over for å få tilgang til baksiden av nettstedet.
 • For e-postalternativet kan du la det være som det er og bare videresende e-postmeldinger mottatt til din e-postkonto for nettstedet ditt. Du kan også velge å endre den til en aktuell e-post og motta meldingene dine direkte i den nevnte e-postkontoen.
 1. Klikk Lagre.
 2. Trinn 11 vil bringe deg til gratulasjonssiden (for å fullføre WordPress-installasjonen).

Merknader:

 • Ved å bruke vårt forrige eksempel, vil besøkende på nettet gå hit (det er nettstedets nettadresse):

http://www.xyzcompany.com.

 • Fortsatt å bruke det samme eksemplet, vil du gå hit for å redigere nettstedet ditt (det er din administrative URL):

http://www.xyzcompany.com/wp-admin.

Merk: Dette er baksiden av nettstedet ditt, og du må logge deg på her hvis du vil legge ut noe nytt eller peke med nettstedets innstillinger.

 • For å logge på WordPress Admin Dashboard bruker du Admin URL og oppgir Admin brukernavn og passord (se trinn 10). Etter det er du inne!

Metode 2 – Via Softaculous installasjon

Selv om vi på det sterkeste anbefaler å bruke metode 1 (WordPress ett-klikk-installasjon), vil vi gjerne vise deg det andre alternativet ditt. Denne gangen må du installere WordPress ved bruk av Softaculous.

Her er trinnene for å bruke denne metoden:

 1. Gjør trinn 1 til 6 i den første metoden.
 2. Under AutoInstallers-delen, se etter Softaculous-ikonet og klikk på det.
 3. Trinn 2 tar deg til en side hvor du kan velge hvilken programvare du vil installere. Se etter WordPress og klikk på den.
 4. Gjør trinn 8 til # 11 i den første metoden.

Merk: Trinn 4 tar deg med til gratulasjonssiden (for vellykket installering av WordPress).

WordPress installasjonsknapp

3. Design nettstedet ditt

Å designe nettstedet ditt avhenger veldig av temaet ditt (det valgte temaet, for å være nøyaktig). Det spesifikke temaet du velger vil definere merkevaren din delvis.

Du bør virkelig legge mye tid og krefter på å finne riktig WordPress-tema for nettstedet ditt (hvis du bygger et bedriftsnettsted, bør du se etter forretningstemaer for eksempel). For denne delen vil vi imidlertid ikke bruke så mye tid på å velge et tema (dette er bare ment som et eksempel for deg å følge). Dessuten kan du alltid endre temaet senere – så bare velg alt som er pent og tiltalende for deg.

Som standard kommer WordPress-installasjonen allerede med et bruksklart tema. Hvis du vil, kan du nøye deg med den. Vi anbefaler likevel å velge et annet WordPress-tema (ettersom standardtemaer ofte brukes, og vi vil ha et unikt nettsted, ikke sant?). Så gå foran og velg et tema for nettstedet ditt og husk følgende ting:

 • Det er over 1500 WordPress-temaer å velge mellom.
 • Mange WordPress-temaer er gratis.
 • WordPress-temaer kan tilpasses veldig, slik at du virkelig kan lage et unikt nettsted.

For å gi deg en idé, skal vi installere et tema akkurat nå. Følg disse trinnene:

 1. Logg deg på ditt WordPress-nettsted ved hjelp av Admin URL (bruk Admin brukernavn og passord, selvfølgelig).
 2. Gå til Utseende (på venstre sidefeltmeny) på WordPress Dashboard..
 3. Klikk på Temaer.
 4. Klikk på Legg til nytt tema.
 5. På siden Legg til temaer, se etter søkefeltet og skriv inn nøkkelordene for ønsket tema. For dette eksemplet skal vi legge inn disse nøkkelordene: blå, to kolonner.
 6. Se på resultatene og velg et tema. For søkeordene vi brukte, dukket det opp 2 resultater – vi kommer til å gå for temaet Blue Planet.
 7. Klikk på Installer.
 8. Etter vellykket installasjon, klikk på Aktiver.

WordPress-temaerMerknader:

 • Trinn 8 vil automatisk endre nettstedets tema fra standardtemaet til det nye.
 • Du kan endre temaer uten å miste det tidligere innholdet.
 • Hvis du finner noe innhold som mangler (når du endrer et tema), velger du bare et annet (de to temaene er kanskje ikke kompatible med hverandre).

4. Legg til innhold på nettstedet ditt

For dette trinnet lærer du om å legge til sider på nettstedet ditt, lage menyer, legge til innlegg og redigere innlegg.

Trinn for å legge til grunnleggende sider på nettstedet ditt

Å ha sider på nettstedet ditt vil gjøre det mer organisert og tiltalende for publikum. Disse sidene representerer også visse seksjoner og funksjoner på nettstedet ditt. Følg disse trinnene for å legge til sider:

 1. Logg deg på WordPress Admin URL.
 2. Gå til Sider i instrumentbordet (det finnes på menyen på venstre sidefelt).
 3. Klikk på Legg til nytt.
 4. Trinn 3 tar deg til en side som ser ut som Microsoft Word. I tittelområdet skriver du tittelen på siden (f.eks. Om). Skriv inn meldingen din i tekstområdet (i dette eksemplet, noe om nettstedet ditt, selskapet eller bedriften din).
 5. Klikk Publiser.

Trinn for å lage menyer på nettstedet ditt

WordPress MenuÅ ha menyer for navigasjon vil gjøre det enkelt for besøkende på nettstedet ditt å finne det de leter etter. Her er trinnene:

 1. Gå til WordPress Dashboard.
 2. Gå til Utseende (ligger på venstre sidefelt).
 3. Klikk på Menyer.
 4. Klikk på Opprett en ny meny og gi den noe som Primærmeny eller Hovedmeny. Merk at noen temaer allerede har standardmenyer.
 5. Legg til elementer på menyen ved å klikke på sidene du allerede har opprettet (ligger til venstre). Du kan klikke på Om-siden og andre sider du allerede har laget innen du oppretter menyene. Merk at du enkelt kan legge til nye sider på menyen når de blir tilgjengelige.
 6. Når alle de nødvendige sidene er merket av, klikker du Legg til i meny.
 7. Klikk Lagre.

Merknader:

 • Hvis du vil organisere elementer i menyen din, bare dra og slipp dem (opp og ned).
 • Velg hvor du vil at menyene skal vises ved å klikke på fanen Administrer lokasjoner.

Trinn for å legge til innlegg på nettstedet ditt

Følg disse trinnene for å legge til en ny artikkel på nettstedet:

 1. Åpne WordPress Dashboard.
 2. Finn innlegg-delen i menyen (venstre sidefelt).
 3. Klikk på Legg til nytt.
 4. Skriv inn tittelen og kroppen på artikkelen på redaktørsiden.
 5. Velg artikkels kategori fra listen over kategorier (høyre side) ved å klikke i avmerkingsboksen.
 6. Klikk Publiser.

WordPress Legg til nytt innlegg

Trinn for å redigere innlegg på nettstedet ditt

Noen ganger må du redigere innlegg for korreksjoner og oppdateringer. Følg disse trinnene for å gjøre det:

 1. Logg på WordPress Dashboard.
 2. Gå til Innlegg (på venstre sidefeltmeny).
 3. Klikk på Alle innlegg.
 4. Finn innlegget som skal redigeres på listen over innlegg, og klikk på rediger (det er funnet under innleggstittelen).

5. Legg til plugins på nettstedet ditt

WordPress Plugins Legg til nytt

Plugins er WordPress-utvidelser som er ment å utvide et temas funksjoner og funksjonalitet. Hvis du trenger en bestemt funksjon som ikke er innebygd i det nåværende / valgte temaet ditt, kan du bruke en plugin i stedet.

Sannheten er at ved å legge til plugins til ditt WordPress-nettsted vil du få mest mulig ut av temaet ditt. Vi vet faktisk ikke om noen WordPress-brukere som ikke bruker plugins. Bortsett fra å være veldig nyttige, er de fleste plugins gratis (noen har mulighet til å donere).

Her er trinnene for å installere en plugin:

 1. Gå til WordPress Dashboard.
 2. Gå til plugins (det står på menyen på venstre sidefelt).
 3. Klikk på Legg til nytt.
 4. På siden Legg til ny, søk etter en plugin ved å skrive inn navnet (f.eks. Kontaktskjema 7). Du kan også legge inn nøkkelord hvis du ikke søker etter en bestemt plugin (f.eks. Kontaktskjema).
 5. Når resultatet vises, klikker du på plugin-modulen.
 6. Klikk på Installer.
 7. Klikk på Aktiver.

Slik installerer du kontaktskjema 7

WP-kontaktskjema 7

Vi brukte kontaktskjema 7 i eksemplet over (for å søke i et kontaktskjema-plugin) siden det er det mest populære kontaktskjemaet for WordPress akkurat nå. Med denne pluginen (som med de fleste kontaktskjema-plugins), vil besøkende på nettstedet kunne sende deg e-post direkte fra nettstedet ditt (det er trygt, effektivt og raskt).

For å gi deg et eksempel på hvordan du installerer en plugin, vil vi gi deg trinnene i hvordan du installerer kontaktskjema 7 nedenfor.

 1. Logg deg på WordPress Admin Dashboard.
 2. Gå til plugins (finnes på venstre sidefeltmeny).
 3. Klikk på Legg til nytt.
 4. Se etter søkeboksen på Legg til ny-side og skriv inn “Kontaktformular 7.”
 5. Når du ser Plugin for kontaktskjema 7, klikker du på Installer nå for å laste den ned.
 6. Etter å ha installert den, klikker du på Aktiver.
 7. Gå tilbake til oversikten og klikk på Kontakt (det er nå inkludert på menyen på venstre sidefelt).
 8. Trinn 7 tar deg til kontaktskjema-siden der du ser “Kontaktskjema 1” på listen over elementer (hvis det er første gang du bruker det, burde det bare være en). Klikk på kontaktskjemaets kortkode for å kopiere den til utklippstavlen. Kortkoden ser slik ut: [contact-form-7 id = “123” title = “Form for kontaktside”].
 9. Lim inn kortkoden på en side, et innlegg eller på en tekstwidget (hvis du vil plassere et kontaktskjema på sidefeltet til nettstedet). For dette eksemplet skal vi imidlertid plassere det på en side for å opprette en kontaktside.

Vi er nesten der. Utfør disse ekstra trinnene for å fullføre trinnene for å opprette en kontaktside med kontaktskjema 7:

 1. Gå tilbake til WordPress Dashboard.
 2. Gå til Pages (på venstre sidefeltmeny).
 3. Klikk på Legg til nytt.
 4. I Rediger for Legg til ny side skriver du inn “Kontakt” eller “Kontakt oss” i tittelfeltet.
 5. Lim inn kontaktskjema 7-koden (se trinn 8 fra forrige del) i delen for sidens hoveddel..
 6. Klikk Publiser.

Du har opprettet nettstedet ditt!

Følg ALLE trinnene vi har beskrevet ovenfor, så har du ditt eget arbeidsnettsted. Nedenfor er noen av de andre viktige tingene du trenger å gjøre etter å ha opprettet nettstedet ditt. Disse tingene er nødvendige justeringer for å sikre suksess på nettstedet ditt (for å gjøre det brukervennlig og søkemotorvennlig også). Det innebærer å konfigurere noen av standardinnstillingene på WordPress-nettstedet ditt og installere plugins i henhold til dine spesifikke behov.

20 ting å gjøre etter å ha opprettet nettstedet ditt

Husk at WordPress er en brukervennlig plattform, og det er veldig enkelt å tulle med. Det er også svært tilpasselig ved bruk av plugins. Her er 20 andre ting du kan gjøre etter å ha fullført installasjonen og konfigurasjonen av nettstedet:

 1. Slett WordPress-dummy / prøveinnhold
 2. Tilbakestill WordPress passordet ditt
 3. Rediger nettstedets navn og tagline
 4. Rediger dato og klokkeslett-innstillinger på nettstedet ditt
 5. Sett opp språkinnstillinger på nettstedet ditt
 6. Lag grunnleggende sider for nettstedet ditt
 7. Spesifiser en struktur for permalinkene på nettstedet ditt
 8. Oppdater WordPress-profilen din
 9. Rediger og tilpasser sidefeltet / sidene på nettstedet ditt
 10. Sett opp hjemmesiden og bloggfeeden din
 11. Lag innleggskategorier for nettstedet ditt
 12. Konfigurer nettstedets kommentarinnstillinger
 13. Konfigurer nettstedets medlemsalternativ
 14. Legg til andre brukere på nettstedet ditt
 15. Oppdater nettstedets WordPress-versjon
 16. Legg til en pingliste på ditt WordPress-nettsted
 17. Planlegg en sikkerhetskopi for nettstedet ditt
 18. Last opp en logo for nettstedets favoritt
 19. Fjern alle ubrukte plugins på ditt WordPress-nettsted
 20. Rydd opp og organiser WordPress-oversikten

Nedenfor gir vi deg trinnvise instruksjoner om hvordan du gjør dem alle.

# 1 – Slett WordPress Dummy / prøveinnhold

WP-prøveinnlegg

Når du først installerer WordPress på nettstedet ditt, kommer det med et eksempel på innlegg “Hallo verden.” For kroppen vil den si noe som: “Dette er ditt første innlegg.” Unødvendig å si at du ikke vil ha bruk for dette innlegget, fordi det bare er der som et utvalg for nye brukere. Følg disse trinnene for å slette dette dummyinnholdet:

 1. Logg på WordPress Dashboard.
 2. Gå til sider.
 3. Klikk på Alle sider.
 4. Finn Hello World-tittelen og klikk på papirkurven (den er funnet nederst i innlegget).

Merknader:

 • Å ha Hello World-innlegget på nettstedet ditt vil avsløre for publikum at det bare er et nytt nettsted (uten myndighet ennå).
 • Profesjonelle nettsteder beholder ikke dummyinnholdet i Hello World – så sørg for at du blir kvitt det så snart som mulig.

# 2 – Tilbakestill ditt WordPress-passord

WordPress-brukeres kontoadministrasjon

Etter installasjonen av WordPress cPanel, må du endre passordet ditt umiddelbart for å gjøre nettstedet ditt sikrere. Her er trinnene for hvordan du gjør dette:

 1. Gå til WordPress Dashboard.
 2. Gå til brukere (på venstre sidefeltmeny).
 3. Klikk på profilen din.
 4. Klikk på Generer passord.
 5. Klikk Oppdater profil.

Merknader:

 • Skriv ned det nye passordet slik du bruker dette passordet i dine neste pålogginger.
 • Hvis du allerede har opprettet et nytt passord ved å følge instruksjonene vi ga i en av de foregående seksjonene ovenfor (trinn 2 – Konfigurer nettstedmetode 1 via ett-klikk-installasjon, trinn # 10), kan du hoppe over dette trinnet.

# 3 – Rediger nettstednavnet og taggen

WordPress Nettstittel Tagline

Navnet på nettstedet ditt og taglinjen kan både sees på hjemmesiden og nettleserfanen – det er derfor det er veldig viktig for merkevareformål. Her er trinnene for å redigere disse feltene:

 1. Logg på WordPress Dashboard.
 2. Gå til Innstillinger (den finnes på venstre sidefelt på oversikten).
 3. Klikk på Generelt.
 4. Trinn 3 tar deg til siden Generelle innstillinger. Du vil se et felt for nettstedstittelen (det står et WordPress-nettsted) og tagline (det står at taglinjen din kommer hit). Rediger begge feltene ved å klikke inne i boksen og legge inn din egen tittel og tagline.
 5. Klikk på Lagre endringer.

Merknader:

 • Tittelen din kan være ditt firmanavn, butikknavn eller domenenavn.
 • Taglineen din kan være alt som beskriver nettstedet eller innholdet ditt. Det kan være ditt motto, misjonsuttalelse eller noe i den retning.
 • Du kan også velge å ha en blank tagline – dette vil resultere i en nettleserfane som ser rent ut når folk går inn på nettstedet ditt.

# 4 – Rediger dato og klokkeslett-innstillingene på nettstedet ditt

Innstillinger for WP-dato

Du kan ta kontroll over hvordan dato- og klokkeslettelementene vil vises på nettstedet ditt ved å konfigurere dato- og klokkeslettinnstillingene. Trinnene for hvordan du gjør dette er listet opp nedenfor.

 1. Gå til WordPress Dashboard.
 2. Gå til Innstillinger (på venstre sidefeltmeny)
 3. Klikk på Generelt.
 4. Trinn 3 åpner siden Generelle innstillinger, og der kan du konfigurere følgende:
 • Tidssone – f.eks. UTC + 0
 • Datoformat – f.eks. 24. mars 2019, 03/24/2019, osv.
 • Tidsformat – f.eks. 12:30, 12:30, etc..
 • Uken starter på – Velg fra rullegardinmenyen (standard er satt på mandag).
 1. Klikk på Lagre endringer

Merknader:

 • Innstillinger for klokkeslett og dato er spesielt viktig for bloggere som regelmessig legger ut på bloggene sine.
 • Å angi tid og dato på nettstedet ditt er også viktig hvis du planlegger innlegg for fremtidig publisering.

# 5 – Konfigurer språkinnstillinger på nettstedet ditt

Du har muligheten til å velge språket du vil bruke på nettstedet ditt. Følg trinnene nedenfor for å gjøre det.

 1. Logg på WordPress Dashboard.
 2. Gå til Innstillinger (på venstre sidefeltmeny).
 3. Klikk på Generelt.
 4. Trinn 3 tar deg til fanen Generelle innstillinger. Bla nedover til du finner delen Språk for nettstedet.
 5. Klikk på rullegardinmenyen og velg et bestemt språk – f.eks. Engelsk, forente stater).
 6. Klikk på Lagre endringer.

# 6 – Lag grunnleggende sider for nettstedet ditt

WordPress Legg til side

Før du begynner å fylle ut nettstedet ditt med innhold (innlegg), må du opprette grunnleggende sider først. Faktisk er det ideelt å lage sider før du oppretter menyer (selvfølgelig kan du også legge til nyopprettede sider på menyen).

Vi har allerede vist deg hvordan du oppretter en kontaktside i en av seksjonene ovenfor. Bortsett fra kontaktsiden, må du imidlertid også lage en Om-side i tillegg til andre sider som er relevante for nettopp ditt nettsted. I dette avsnittet skal vi vise deg hvordan du oppretter en Om-side (du kan opprette andre sider på samme måte). Trinnene er listet opp nedenfor.

 1. Gå til WordPress Dashboard.
 2. Gå til Sider (funnet på venstre sidefeltmeny).
 3. Klikk på Legg til nytt.
 4. Trinn 3 tar deg til siden Legg til ny. Skriv inn ordet “Om.” I Tittelfeltet.
 5. Fyll inn innholdet av innholdsredigereren med meldingen din om firmaet, bloggen eller oppdragserklæringen din (hvorfor du opprettet nettstedet ditt).
 6. Klikk Publiser.

Merk: Nå som du vet hvordan du lager 2 sider (Kontakt og Om), kan du bare legge til andre sider mens du går sammen.

# 7 – Spesifiser en struktur for Permalinks for nettstedet ditt

WP Permalink-innstillinger

WordPress genererer nettadresser for hvert av innleggene dine – og disse kalles Permalinks. Som standard har WordPress permalinks en struktur som ser ut slik:

http://www.xyzcompany.com/?p=12

Som du ser er det ikke veldig informativt (og egentlig ikke så attraktivt også). Når de ser på permalinks, vil brukere ønske å vite hva et bestemt innlegg (eller side) handler om. Noe som ser ut som dette ville være bedre:

http://www.xyzcompany.com/mens-clothes-for-sale

Nedenfor er listen over trinn for å oppnå dette formålet.

 1. Logg på WordPress Dashboard.
 2. Gå til Innstillinger (på venstre sidefelt).
 3. Klikk på Permalinks.
 4. Trinn 3 vil vise deg 6 alternativer for permalink-innstillingen. Velg alternativet Innleggsnavn, da dette vil vise tittelen på artikkelen på nettadressen til nettstedet ditt.
 5. Klikk på Lagre endringer.

Merknader:

 • Vi anbefaler på det sterkeste at du konfigurerer permalinks på nettstedet ditt før du publiserer det første innlegget ditt.
 • Ved å følge prosedyrene ovenfor vil besøkende på nettstedet ditt vite hva et bestemt innlegg handler om.
 • Å bruke riktige permalinks vil bidra til å øke SEO-strategien din, da du kan plassere nøkkelord på innleggstitlene dine.

# 8 – Oppdater WordPress-profilen din

Når WordPress-nettstedet ditt er aktivt, bør du sørge for at brukerprofilen din er oppdatert. Følg disse trinnene:

 1. Gå til WordPress Dashboard.
 2. Gå til brukere (menyen i venstre sidefelt).
 3. Klikk på profilen din.
 4. Trinn 3 fører deg til profilsiden. Skriv inn all nødvendig informasjon (spesielt informasjon som er merket som påkrevd), for eksempel følgende:
 • Fornavn
 • Etternavn
 • Kallenavn (det er navnet som vil vises som forfatter i innleggene dine)
 • Kontaktinformasjon (f.eks. E-post)
 • Yahoo IM
 • Google+
 • Twitter
 • Facebook
 • Om deg selv – Biografisk informasjon (du kan legge en kort, men fengende bio her)

# 9 – Rediger og tilpasse sidepanene / sidene på nettstedet

WP Sidebar-widgeter

Sidefeltene i fronten av nettstedet ditt er nyttige for besøkende på nettstedet ditt, da de lett får tilgang til de nødvendige elementene på nettstedet ditt. Å ha for mange elementer der kan imidlertid også vise seg å være forvirrende og motproduktivt. For å holde sidefeltet / rene (spesielt etter at du bare har fullført installasjonsprosessen på det nye WordPress-nettstedet), gjør du følgende:

 1. Logg på WordPress Dashboard.
 2. Gå til Utseende (menyen i venstre sidefelt).
 3. Klikk på Widgets.
 4. Fjern widgets fra sidefeltene ved å dra og slippe dem ved bassenget med widgets på venstre side av skjermen.
 5. Hvis du trenger widgets fra samlingen av tilgjengelige widgeter, kan du bare dra og slippe dem på sidefeltene på nettstedet.
 6. Endringene du gjør på dette området i WordPress-backend-en blir lagret automatisk.

Merknader:

 • Siden endringer lagres i sanntid, kan du sjekke hvordan alt ser ut i forkant ved å laste inn siden på nytt.
 • Vi anbefaler å fjerne elementer som ikke er veldig nyttige for deg og besøkende (f.eks. Meta, Arkiv osv.).
 • Bruk tekstboksen-widgeten til å vise elementer som bruker HTML-koder (f.eks. Annonser). Bare lim inn koden inne i widgeten, og den vil vises ordentlig i fronten av nettstedet ditt.

# 10 – Konfigurer startsiden og bloggstrømmen

WP leseinnstillinger

Som standard vil WordPress-hjemmesiden din vise de siste innleggene. Du kan imidlertid velge å vise en av sidene dine som hjemmesiden i stedet. Her er trinnene for å gjøre dette:

 1. Gå til WordPress Dashboard.
 2. Gå til Innstillinger (ligger på venstre sidefeltmeny).
 3. Klikk på Reading.
 4. Trinn 3 vil føre til siden Les innstillinger. Du ser disse alternativene:
 • Dine siste innlegg
 • En statisk side

Som standard er innstillingen satt til “de siste innleggene dine.” For å endre dette, klikk ved siden av alternativet “en statisk side”.

 1. Fortsatt på samme side vil du se et valg av hjemmeside med rullegardinpilen. Klikk på rullegardinpilen og velg den aktuelle siden du vil bruke som hjemmeside til nettstedet.
 2. Mens du fortsatt er på samme side, blar du ned og ser etter området der du kan konfigurere antall innlegg du vil vises på sidene og RSS-strømmen. Som standard vil du se disse:
 • Bloggsider vises på det meste – 10 innlegg
 • Syndikeringsfeeds viser de nyeste – 10 artikler

Du kan velge å endre tallene ved å klikke på ruten og redigere tallene. Vi anbefaler imidlertid å beholde standardinnstillingene for denne (10 er et godt antall hvis du vil ha et ryddig utseende).

 1. Mens du fortsatt er på samme side, blar du ned og ser etter området der du kan angi lengden på en artikkel på nettstedets strøm. Du har to alternativer:
 • Fulltekst – dette vil vise artikkelen i sin helhet.
 • Sammendrag – dette alternativet vil bare vise et utdrag av artikkelen.

Merk: Vi anbefaler å bruke Sammendrag-alternativet, da dette vil resultere i et mer organisert og renere utseende. Utdraget har en “Les mer” -knapp for lesere som ønsker å se hele saken.

# 11 – Lag innleggskategorier for nettstedet ditt

WordPress-kategorier

Sikkert, du vet allerede hvilken type innhold du kommer til å publisere på nettstedet ditt allerede før du opprettet det. Du kan få ideene dine for kategorier fra dine mulige emner for din nisje. Lag en liste over kategoriene dine og opprett kategorilisten din ved å følge disse trinnene:

 1. Gå til WordPress Dashboard.
 2. Gå til Innlegg (venstre sidefeltmeny).
 3. Klikk kategorier.
 4. Trinn 3 vil føre deg til siden Legg til ny kategori. Skriv inn en kategori i feltet Navn.
 5. Klikk på Legg til ny kategori
 6. Gjenta trinn 4 og # 5 for hver kategori.

Merknader:

 • Ved å bruke kategorifunksjonen vil du holde nettstedet ditt organisert.
 • Besøkende på nettstedet ditt vil finne det lettere å navigere på nettstedet ditt hvis du har kategorier for emnene dine.
 • WordPress har en standardkategori som heter Uncategorized. Alle innlegg som ikke er kategorisert, faller automatisk under denne kategorien.
 • Du kan kategorisere en artikkel mens du legger den ut ved å velge fra listen over kategorier i innholdsredigereren før du publiserer den.

# 12 – Konfigurer nettstedets kommentarinnstillinger

WordPress Diskusjonsinnstillinger

Du kan velge å tillate og ikke tillate kommentarer til dine gamle og nye innlegg. Her er trinnene for å konfigurere nettstedets kommentarinnstillinger:

 1. Gå til WordPress Dashboard.
 2. Gå til Innstillinger (den finnes på venstre sidefelt).
 3. Klikk på Diskusjon.
 4. Du vil se tre standardinnstillinger på diskusjonssiden – og du kan beholde dem alle som den er. Vær imidlertid oppmerksom på den tredje innstillingen som sier: Tillat folk å legge inn kommentarer til nye artikler. Dette betyr at hvem som helst kan kommentere de nye artiklene dine. Hold det sjekket om det er det du vil. Vær også oppmerksom på at dette alternativet kan tilpasses (overstyres) for hver artikkel.
 5. Bla på samme side for å konfigurere innstillingene for andre kommenteringsalternativer. Konfigurer innstillingen på dette: Lukk automatisk kommentarer til artikler som er eldre enn – 14 dager. For dette alternativet anbefaler vi 14 til 30 dager. Eller du kan bare fjerne merket for det hvis du vil tillate å kommentere gamle innlegg.
 1. Rett under innstillingen på trinn # 5, finner du dette alternativet: Aktiver gjengede (nestede) kommentarer. Vi anbefaler å sjekke alternativet aktivere gjengede kommentarer, da dette vil hjelpe brukerne dine å holde rede på diskusjoner om spesielle kommentarer.

# 13 – Konfigurer nettstedets medlemskap

Hvis du driver et medlemsnettsted, er det viktig å konfigurere medlemsalternativene dine. Følg trinnene nedenfor.

 1. Logg på WordPress Dashboard.
 2. Gå til Innstillinger (funnet på venstre sidefeltmeny).
 3. Klikk på Generelt.
 4. Trinn 3 åpner siden Generelle innstillinger. Du vil se noe slikt:

Medlemskap: _ Hvem som helst kan registrere seg.

 1. Forsikre deg om at avkrysningsruten ved siden av alternativet Alle kan registrere seg ikke er merket av.

Merk: Hvis avkrysningsruten er avmerket, vil dette tillate alle å registrere seg på nettstedet ditt. Ja, hvem som helst – inkludert spammere.

# 14 – Legg til andre brukere på nettstedet ditt

WordPress Legg til ny bruker

Hvis du driver et nettsted eller en blogg med mange forfattere, vil det være greit å bruke WordPress-funksjonen til å legge til andre brukere på nettstedet ditt. På denne måten kan du tildele hver bruker en annen rolle, og de kan logge seg på egen hånd for å utføre sine spesifikke oppgaver. Her er trinnene for å gjøre dette:

 1. Logg på WordPress Dashboard.
 2. Gå til brukere
 3. Klikk på Legg til nytt.
 4. Trinn 3 fører deg til siden Legg til ny bruker. Fyll ut de nødvendige detaljene der (spesielt de påkrevde) slik som følgende:
 • Brukernavn – påkrevd
 • E-post – påkrevd
 • Fornavn
 • Etternavn
 • nettsted
 • Passord kreves
 1. Klikk på Send brukervarsel – dette gjør at systemet kan sende de nye brukerne passordene sine (via e-post).
 2. Klikk på Legg til ny bruker

Merknader:

 • Nye brukere kan oppdatere sin egen profil.
 • Nye brukere kan endre passordene sine en gang inne.

# 15 – Oppdater nettstedets WordPress-versjon

Oppdater WordPress versjon

Vanligvis har ett-klikk WordPress-installatører eldre versjoner av appen. Det anbefales å ha den siste versjonen av WordPress hele tiden – så oppdater nettstedets WordPress-versjon ved å følge trinnene nedenfor.

 1. Logg på WordPress Dashboard.
 2. Hvis du ser en oppdateringsvarsling, betyr det at du bruker en eldre versjon av WordPress. Hvis dette er tilfelle, vil du se noe slikt: WordPress 5.x.x er tilgjengelig. Oppdater nå.
 1. Klikk på “vennligst oppdater nå” -delen av meldingen, og systemet vil automatisk oppdatere din versjon av WordPress.

Merknader:

 • Du vil se en oppdateringsvarsling hvis det er en oppdatert versjon av WordPress.
 • Hvis du ser en oppdateringsvarsel om WordPress-versjon på dashbordet, må du sørge for at du umiddelbart klikker på oppdateringslenken.
 • Å ha en oppdatert versjon vil sikre nettstedet ditt sikrere.

# 16 – Legg til en pingliste på ditt WordPress-nettsted

For SEO-formål er det å ha en ping-liste veldig viktig. WordPress har bare ett standardelement i pinglisten, men du kan faktisk ha mange. Så for å legge til pinglisten på WordPress-nettstedet ditt, følger du bare disse trinnene:

 1. Logg på WordPress Dashboard.
 2. Gå til Innstillinger (på venstre sidefeltmeny).
 3. Klikk Skriving.
 4. Trinn 3 åpnes for en side for Skriveinnstillinger. Bla nedover til du ser delen Oppdateringstjenester.
 5. Legg til listen over pingtjenester i feltet for det.
 6. Klikk på Lagre endringer.

Merknader:

 • Innstillingene ovenfor vil tillate WordPress å sende varslinger til pingtjenestene hver gang et nytt innlegg blir publisert.
 • Du kan søke på Google etter den siste listen over pingtjenester.

# 17 – Planlegg en sikkerhetskopi for nettstedet ditt

WP-sikkerhetskopi

Det er viktig å planlegge sikkerhetskopier for nettstedet ditt, slik at du kan hente filene dine i tilfelle krasjer og andre uventede problemer. Unødvendig å si, du må installere en plugin for dette. Nedenfor er trinnene for hvordan du gjør det.

 1. Gå til WordPress Dashboard.
 2. Gå til plugins (det finnes på venstre sidefeltmeny).
 3. Klikk på Legg til nytt.
 4. Trinn 3 åpner siden for plugins-delen.
 5. Skriv inn nøkkelord som “wordpress backup” i søkefeltet.
 6. Velg en av resultatene (velg en med gode anmeldelser og høye rangeringer).
 7. Klikk på Installer.
 8. Når plugin-en er installert, klikker du på Aktiver.

Merk: Det er mange gratis WordPress-backup-plugins – du vil helt sikkert finne en som vil fungere for deg.

# 18 – Last opp en logo for nettstedets favoritt

Det lille bildet du ser på venstre side av et nettstedstittel (når du åpner det på nettleserfanen), kalles en Favicon. Den brukes hovedsakelig til merkevarebygging. Følg disse trinnene for å laste opp en Favicon til nettstedet ditt:

 1. Gå til WordPress Dashboard.
 2. Gå til Utseende (se etter den på venstre sidefelt).
 3. Klikk på Tilpass. Dette tar deg til en side med mange alternativer. Vi vil imidlertid fokusere på å laste opp en Favicon foreløpig.
 4. Klikk på nettstedets identitet.
 5. Klikk på nettstedets ikon.
 6. Klikk på feltet for å velge et bilde du vil laste opp fra datamaskinen din. Du vil kunne se hvordan det ser ut på høyre side av søkefeltet.
 7. Et bilde lagres automatisk når det er lastet opp. Du vil da ha disse to klare alternativene:
 • Ta vekk
 • Endre bilde

Merknader:

 • Uten favoritt vil fanen til nettstedet ganske enkelt vise nettstedets tittel. I noen tilfeller vises logoen til webhotellleverandøren som favicon.
 • Vi anbefaler å bruke et favicon ikke bare for merkevarebygging, men også av estetiske årsaker (nettleserfanen din ser kjedelig ut uten favicon).
 • Du kan tulle med favorittbildet ditt (størrelse, farge, design) til du finner det beste utseendet til nettstedet ditt.

# 19 – Fjern alle ubrukte plugins på ditt WordPress-nettsted

WP-installerte plugins

WordPress-pakker leveres med forhåndsinstallerte plugins som du kanskje ikke synes er nyttige i det hele tatt. Følg trinnene nedenfor for å fjerne disse.

 1. Logg på WordPress Dashboard.
 2. Gå til plugins (du ser det på venstre sidefelt).
 3. Klikk på Installerte plugins.
 4. Klikk på Deaktiver på alle aktive plugins som du vil slette. Merk at alternativet for å slette bare vises på deaktiverte plugins.
 5. Slett alle deaktiverte plugins som du vil fjerne fra nettstedet.
 6. WordPress vil be deg om å bekrefte handlingen din – bare bekreft ved å klikke ja, så fjernes plugin automatisk fra listen over installerte plugins (og systemet ditt).

Merknader:

 • Du har muligheten til å beholde de installerte programtilleggene, selv om du ikke bruker dem. Bare deaktiver dem i dette tilfellet.
 • Å fjerne unyttige plugins (spesielt de som du er sikker på at du ikke vil bruke uansett) vil holde WordPress-bakenden ryddig (i det minste plugins-delen).

# 20 – Rydd opp og organiser WordPress-dashbordet

Alternativer for skjerm for WP Dashboard

WordPress-installasjoner fra cPanel leveres vanligvis med widgeter og plugins som ikke er veldig nyttige for deg – så disse kan bare rote opp Dashboard. Følg disse trinnene for å rydde opp i WordPress Dashboard:

 1. Gå til oversikten.
 2. Se etter rullegardinpilen Skjermalternativer (den ligger øverst til høyre i instrumentbordet, i nærheten av administratorprofilbildet). Klikk på rullegardinpilen.
 3. Trinn 2 vil avsløre alle widgetene som er sjekket som standard. Fjern merket for alle widgetene du ikke trenger.

Merknader:

 • Etter å ha fulgt trinnene ovenfor, vil du ikke lenger se alle unødvendige (ikke-merkede) widgets på instrumentbordet ditt.
 • Med mindre du fjerner merket for noen av widgetene på menyen Skjermalternativer, vil du se dem alle hver gang du logger deg på WordPress Dashboard.
 • Vi anbefaler å fjerne velkomst-widgeten.
 • Vurder å fjerne aktivitets widgeten.
 • Vurder å fjerne WordPress News-widgeten.

Gratulerer med ditt nye nettsted!

WordPress-nettsted

Som du kan se, er det faktisk mulig å lage et nettsted uten kodingskunnskap. Jada, det innebærer mange trinn – men du kan venne deg til disse når du fortsetter å jobbe på nettstedet ditt (eller kanskje lage nye i fremtiden).

Hold denne trinnvise guiden som referanse, og vi er sikre på at du kan lage et virkelig vakkert og funksjonelt nettsted på din nisje. Lykke til!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map