De 6 beste CDN-leverandørene (2020-sammenligning) |

Beste leverandører av innholdsleveringsnettverk (CDN)


Content Delivery Network-tjenester, eller kort sagt, CDN, fokuserer på å levere innholdet raskere til besøkende på nettstedet. Det fungerer ved å lage en kopi av filene i et nettverk av CDN-leverandørens servere (også kjent som “kanten”). Datasentrene er nærmere besøkende, noe som muliggjør raskere respons og kortere lastetid mellom nettstedet og nettleseren.

De viktigste fordelene med et CDN er:

 • Raskere innholdslevering
 • Lavere belastning på serverne dine
 • Høy pålitelighet og oppetid
 • Lavere kostnader for båndbredde
 • Lett skalerbar

Under forskningen fant vi ut at gjennomsnittshastigheter og oppetider er ganske like mellom leverandørene, ifølge CDNPerf. Derfor er de viktigste forskjellene funksjonene, regional dekning og kostnadene for planene.

La oss se på noen av de beste CDN-leverandørene der ute.

6 beste nettleverandører for innholdslevering

1. StackPath CDN – best generelt

StackPath CDN ForsidePlanene starter på $ 10,00 / mo

StackPath-fordeler:
+ Billig og gjennomsiktig priser
+ Ubegrenset nettsteder og forespørsler
+ Grei distribusjon med 45 PoP
+ GZip-komprimering
+ IPv6 & HTTP / 2
+ DDoS & gratis privat SSL
+ Instant purge-alternativ
+ 24/7 chat, telefon og billettstøtte
+ Første måned gratis
StackPath Cons:
– Begrenset båndbredde (1 TB / mo)
– Ingen PoPs i Russland eller Afrika

StackPath er et CDN for både nybegynnere og profesjonelle utviklere. Deres transparente prisstruktur, enkle oppsett og mange funksjoner gjør dem til en sterk kandidat for CDN-tjenesten din.

StackPath tilbyr en full skyplattform med innebygd sikkerhet, inkludert DDoS-begrensning, på tvers av sine produkter og tjenester. Du kan velge mellom a CDN-bare pakke eller flere Edge Delivery Bundles med Web Application Firewall (WAF), Domain Name System (DNS), og overvåking inkludert.

De har 45 datasentre over hele verden unntatt i Russland og det afrikanske kontinentet. Alle PoP-plasseringene deres er inkludert i hver pakke uten ekstra kostnad, og kan også begrenses til en bestemt region.

Oppsettet er ganske intuitivt og greit, og det er også et alternativ for mer avanserte kontroller. Du kan få CDN opp og gå raskt og passe på innstillingene senere.

Hovedfunksjonene i StackPaths CDN-eneste plan er 1 TB / måned båndbredde, ubegrenset nettsteder og forespørsler, gratis privat SSL-sertifikat per nettsted, HTTP / 2-støtte, iPv6 og DDoS-beskyttelse.

Du har også tilgang til alternativer for øyeblikkelig rensing, tilpassede regler for hurtigbufring og 301 viderekoblinger, sanntidsanalyser, GZip-komprimering og WebSocket-støtte.

Deres støtte er der for deg 24/7 via chat, telefon og billettsupport gratis.

Prisoversikt:

Deres billigste abonnementsplan starter fra $ 10 / month. Den inkluderer alle funksjonene i CDN-planen, men du er fremdeles begrenset med 1 TB / måned båndbredde.

Fra $ 20 per måned kan du imidlertid få StackPath’s Edge-pakken med CDN og den ekstra sikkerheten (WAF, DNS og overvåking). Tatt i betraktning den ekstra fordelen, er det absolutt verdt investeringen.

De belaster deg en månedlig avgift på forhånd på kredittkortet ditt eller PayPal-kontoen, men du får en gratis første måned til å prøve dem.

2. Google Cloud CDN – Pålitelig og pålitelig global tilstedeværelse

Google Cloud CDN ForsidePrisene er bruksbaserte

Google Cloud CDN-fordeler:
+ Global tilstedeværelse med 140 PoP
+ Pålitelig Google Cloud Platform
+ Betal som du går
+ Anycast IP
+ IPv6 & HTTP / 2 & QUIC
+ DDoS & Google-administrert SSL
+ Signerte informasjonskapsler og nettadresser
+ $ 300 gratis kreditt
Google Cloud CDN Cons:
– Å rense koster ekstra
– Teknisk support koster ekstra

Google Cloud CDN har utmerket ytelse og mange nyttige funksjoner. CDN-en deres kan enkelt integreres med de andre skyproduktene, som lar deg få et komplett spekter av tjenester du måtte trenge. Vær imidlertid oppmerksom på kostnadene.

Google Cloud CDN er en del av Google Cloud-produktfamilien. Deres plattform tilbyr et bredt utvalg av skyprodukter, inkludert webhotell, lagring og til og med AI og maskinlæring. Google Cloud er populært blant bransjeledere, som PayPal, Twitter, Spotify og FedEx, for å nevne noen.

Deres infrastruktur dekker det meste av verden med 140 PoP, 67 soner og 200+ land og territorier. Deres enorme serverparker tillater også en god belastningsbalanseringsopplevelse.

Hovedfunksjonene til Google Cloud CDN inkluderer en Anycast IP, IPv6-støtte, HTTP / 2 og QUIC, DDoS-beskyttelse, Google-administrert SSL, signerte informasjonskapsler og URL-er, og integrert overvåking og logging.

Google Cloud CDN lar deg dessuten kildes innhold fra flere steder, inkludert tilpasset opprinnelse, noe som gir deg riktig mengde fleksibilitet.

Støtten til Google Cloud er deres betydelige ulempe som gratis støtte handler bare om faktureringsproblemer. For ytterligere teknisk support starter kundeservicepakkene fra $ 100 / måned per bruker. Et annet alternativ er å få et G Suite-abonnement, som inkluderer gratis døgnåpen telefon- og e-poststøtte.

Prisoversikt:

Google tar betalt for cache egress båndbredde ($ 0,02 – $ 0,20 per GB basert på destinasjon og månedlig bruk), cache fyll båndbredde ($ 0,04 – $ 0,15 per GB basert på kilde og destinasjon), og HTTP / HTTPS forespørsler (0,0075 dollar per 10 000 forespørsler). Eventuelle ugyldiggjøringer av cachen du setter i gang vil også koste deg ekstra 0,005 dollar per ugyldighet. Derfor vil den månedlige kostnaden øke eller redusere basert på bruks- og cache-regler.

Fra og med å skrive denne anmeldelsen tilbyr de en $ 300 gratis kreditt, som du kan bruke til å bygge på Google Cloud i opptil 12 måneder. Etter det kan du sette opp betalingsmetoden din med kredittkort, debetkort eller bankkonto.

Du kan også estimere de mulige månedlige kostnadene med deres priskalkulator.

3. Imperva – Sterk sikkerhet med CDN

Imperva CDN ForsidePriser bare ved å be om et prisoverslag

Imperva-fordeler:
+ Trafikkovervåking i sanntid
+ Global tilstedeværelse med 44 PoP-er
+ IPv6 & HTTP / 2
+ DDoS-beskyttelse
+ Instant purge-alternativ
+ 24/7 e-post og telefonsupport
+ Gratis demo
Imperva Cons:
– Ingen gratis SSL
– CDN er ikke et eget alternativ
– Planer er vanskelige å oppgradere

Imperva er en pålitelig løsning når du leter etter en sikkerhetspakke for nettsteder med en global CDN-tjeneste som tillegg. De kan håndtere både statisk (bilder, JavaScript, CSS-filer, etc.) og dynamisk innhold (informasjonskapsler, brukerpreferanser, visningsbannere osv.), For å dekke de besøkende behov. Pakkene deres er imidlertid ikke veldig billige.

Imperva er et selskap som hovedsakelig fokuserer på applikasjoner og datasikkerhet. Deres CDN-tjeneste legges til i sikkerhetspakkene deres som en ekstra funksjon. Foruten CDN inkluderer pakker deres angrepsanalyse, Web Application Firewall (WAF), selvbeskyttelse av runtime-applikasjoner, API-sikkerhet og botstyring.

Deres globale tilstedeværelse når 44 DDoS-spenstige datasentre, som dekker hvert større kontinent.

Hovedtrekkene til Impervas CDN er HTTP / 2 og IPv6-støtte, sanntids trafikkovervåking, DDoS-beskyttelse, øyeblikkelig rensemulighet, skybasert belastningsbalansering av lag 7 og tilpassede hurtigbufringsregler. Du får også tilgang til Impervas Cloud Security Console for en oversikt over angrepene og sikkerhetshendelsene på nettstedet ditt, inkludert administrasjon av kontoen og WAF-innstillingene.

En betydelig ulempe er at du ikke får en SSL med planene deres. Du kan heller ikke legge til flere funksjoner eller bytte en pakke raskt. Du må melde deg av din nåværende pakke og melde deg på en ny plan innen 30 dager.

Deres støttepersonell er tilgjengelig 24/7 via e-post, telefon eller gjennom selvbetjeningsportalen.

Prisoversikt:

Imperva tilbyr ikke CDN som en frittstående tjeneste. De CDN er inkludert i FlexProtect-sikkerhetspakkene. Det er ikke en offisiell faktureringsliste for planene deres, og du kan få et spesifikt tilbud gjennom salgsteamet deres. Når vi forsket, lærte vi imidlertid at de bruker et 5-lags bruksbasert prissystem, og deres planer koster minst noen få tusen dollar per år.

Det er ikke noen garantier som er standard i Internett-virksomheten i disse dager, men du kan be om et gratis demo av deres tjenester.

4. Rackspace CDN – Stort nettverk for små og mellomstore foretak

Rackspace CDN ForsidePrisene er bruksbaserte

Rackspace-fordeler:
+ Akamais nettverk med 200+ PoP-er
+ Betal som du går
+ Støtte for innholdstid til live (TTL)
+ IPv6-støtte
+ DDoS & gratis delt SSL
+ Rensingsalternativer
+ 24/7 telefon- og e-poststøtte
Rackspace Cons:
– Ingen HTTP / 2-protokoll
– 10 domenegrense
– Maks. 8 KB for en forespørsel

Rackspace tilbyr en allsidig CDN-opplevelse. Samarbeidet deres med Akamai gir dem tilgang til et stort nettverk av servere over hele kloden. De er også veldig fleksible og kan levere alle slags innhold du trenger, det være seg bilder, videoer eller interaktive applikasjoner.

Rackspace’s CDN kan levere både statisk og dynamisk innhold til de besøkende. Deres portefølje består av e-handelsbedrifter, nettsteder og webapplikasjoner. Dessuten kan de til og med tilby deg webhotell hvis du er ute etter en.

De bruker Akamais nettverk for å levere data og innhold til mer enn 200 kantplasser jorden rundt. Siden Akamai er mer rettet mot å betjene store selskaper, er Rackspace mer fleksibel og ivaretar også mellomstore selskapers behov.

Installasjonen av CDN skjer veldig raskt gjennom Rackspace Cloud Control Panel. Selve kontrollpanelet er ganske enkelt å komme seg rundt og intuitivt. Du får også et alternativ for å sette det opp via REST API og språkbindinger.

Hovedfunksjonene til Rackspace CDN er fleksibilitet med flere opprinnelser, IPv6, DDoS-begrensning, delt SSL, tilpassede hurtigbufringsregler og rapporter, og rensingsalternativer.

Du vil også få et enkelt globalt sluttpunkt for å få tilgang til API. Rackspace støtter også innholdstid for å leve, eller TTL, som lar deg angi et spesifikt tidspunkt for hvor lenge innholdet blir bufret.

Imidlertid er det noen grenser for tjenesten deres. De tillater maksimalt 10 domener per serviceplan og en maksimal størrelse på 8 kB for forespørselsorgan i API. Disse begrensningene skal ikke være et problem for den gjennomsnittlige brukeren som ønsker å øke nettstedets hastighet.

Support for Rackspace er tilgjengelig 24/7 via telefon og e-post, og arkivene deres er fulle av nyttige artikler.

Prisoversikt:

Rackspace-gebyrer for CDN båndbredde månedlig ($ 0,02- $ 0,27 per GB basert på bruk) og be om gebyrer daglig ($ 0,0075- $ 0,022 per 10 000 forespørsler basert på beliggenhet). I likhet med Google Cloud CDN vil de månedlige kostnadene øke eller redusere basert på bruks- og tilpassede hurtigbufringsregler.

5. Akamai – best for store selskaper

Akamai CDN ForsidePriser bare ved å be om et prisoverslag

Akamai-fordeler:
+ Global tilstedeværelse (~ 1700 nettverk)
+ Fokuser på high-end videoinnhold
+ GZip-komprimering
+ IPv6 & HTTP / 2
+ DDoS & gratis delt SSL
+ Instant purge-alternativ
+ 24/7 live chat og telefonsupport
+ Gratis prøveversjon på forespørsel
Akamai Cons:
– Veldig dyrt
– Ingen overvåkning i sanntid inkludert
– Vanskelig å stille opp

Akamai tilbyr en svært avansert CDN-tjeneste. De er mer rettet mot videoopplevelse av høy kvalitet og gir store selskaper en global tilstedeværelse.

Akamai var et av de første selskapene som utviklet en CDN-tjeneste. I dag er de en av de mest distribuerte CDN-ene der ute, og tjener omtrent 30% av all Internett-trafikk. I tillegg til CDN-tjenester, tilbyr de også cybersecurity og skytjenester til sine kunder.

De har tilstedeværelse i over 130 land som er vert for imponerende ~ 1700 nettverk. De kan tilby et raskere innholdsleveringssystem i skala til alle regioner i verden.

Alt dette potensialet har visse kompleksiteter. Siden de er flere rettet mot større virksomheter, ikke forvent å sette opp ting enkelt. Du vil utvilsomt trenger en IT-ekspert på din side eller et helt team av dem.

Akamai har også en lang liste over forskjellige funksjoner med premium-tjenesten. Noen av de mer bemerkelsesverdige funksjonene er støtte for video-on-demand og live video, øyeblikkelig rensing, på fly GZip-komprimering, støtte for HTTP / 2 og IPv6, gratis delt SSL, DDoS-beskyttelse og tilpassede regler. Du har også en sjanse til å betale ekstra for et tilpasset SSL-sertifikat.

Imidlertid gir de ikke sanntidsstatistikk med planene sine og forventer at du bygger ditt overvåkningssystem internt. På den lyse siden har de en Døgnåpen telefon og live chat support for å hjelpe deg.

Prisoversikt:

Det er ikke noen offisiell prisliste med denne leverandøren. Akamai tilbyr en skreddersydd løsning med priser til den enkelte kundes behov. Under forskningen fant vi ut at deres base CDN service planer starter fra 1-1,5 000 per måned. For å få et mer nøyaktig tilbud, ta direkte kontakt med salgsteamet.

Du kan også be om en gratis prøvekjøring for å teste ut tjenestene deres på skala.

6. Sucuri – Stor sikkerhet og CDN for ett nettsted

Sucuri CDN ForsidePlanene starter på $ 199,99 per år

Sucuri Pros:
+ Ubegrenset båndbredde
+ Aktiv sikkerhetsovervåking
+ Anycast-nettverk
+ GZip-komprimering
+ IPv6 & HTTP / 2
+ DDoS & La oss kryptere SSL
+ 30-dagers pengene tilbake-garanti
Sucuri Cons:
– 12 PoPs
– Bare ett nettsted per plan
– Støtt bare med billett

Sucuri tilbyr et fleksibelt CDN-alternativ for selskaper som er vert for et enkelt nettsted. Alle planene deres inkluderer sikkerhetsovervåking og fjerning av skadelig programvare for å holde nettstedet ditt trygt. Du kan også velge mellom flere plannivåer basert på størrelsen på bedriften.

Primært er Sucuri et nettstedssikkerhets- og CDN-selskap. I tillegg til CDN og sikkerhetspakker tilbyr de å fikse et angrepet nettsted og konsultasjon om sikkerhetsspørsmål.

Serverne deres dekker USA, Europa, Asia, Australia og Brasil, med 12 PoP-er totalt. Dette er det laveste antall PoP-er på gjennomgangslisten vår, men fremdeles en sterk tilstedeværelse i de mest aktive Internett-knutepunktene.

Oppsettet av Sucuris CDN er ganske enkelt og krever ikke en profesjonell for å komme i gang. Du kan imidlertid fremdeles be om hjelp hvis du ikke klarer å sette opp ting selv, og de er glade for å hjelpe.

En av de viktigste sidene med tjenesten deres er aktiv sikkerhetsovervåking og fjerning av skadelig programvare, som følger med hver plan. Noen av de andre bemerkelsesverdige funksjonene er ubegrenset båndbredde, et Anycast-nettverk, DDoS-beskyttelse, La oss kryptere SSL, HTTP / 2 og IPv6-støtte, og GZip-komprimering.

En betydelig ulempe er en grense for ett nettsted per plan, men du er ikke begrenset til antall nettsider under det aktuelle nettstedet. En annen negativ side sammenlignet med noen av konkurrentene er mangel på en chat og e-poststøtte, som bare kommer med en tilpasset plan. De har en Døgnåpent billettsystem for støtte tilgjengelig på alle pakker.

Prisoversikt:

Sucuri CDN-abonnementsplaner starter kl $ 199.99 / år, som ikke er billig. Men med tanke på at denne kostnaden vil omfatte sikkerhetsovervåking og håndtering av skadelig programvare, vil vi si at det fortsatt er en god verdi for pengene dine.

Bortsett fra de andre CDN-leverandørene vi har vurdert på denne listen, er Sucuri den eneste som tilbyr en 30-dagers pengene tilbake-garanti.

Konklusjon

Basert på vår forskning har alle CDN-leverandørene høy ytelse og pålitelighet. Likevel er det forskjellige løsninger der ute fra CDN-bare til fullstendige sikkerhetspakker på nettstedet. Når det gjelder prisingen, ser det ut til at betalingsmåter-alternativene er mest fleksible, men de faste planene gir mer forutsigbarhet med tanke på kostnader.

Forhåpentligvis fikk vår anmeldelse deg til å tenke i riktig retning når du valgte en CDN-tjeneste som fungerer best for deg.

Implementering av CDN på nettstedet ditt

Her er noen ekstra ressurser for hvordan du legger CDN til nettstedet ditt:

StackPath CDN Setup Guide 

Installasjonsveiledning for Google Cloud CDN

Imperva Cloud Application Security Setup Guide 

Rackspace CDN Setup Guide 

Oppsettveiledning for Sucuri nettsted

* Akamai har ikke en offisiell veiledning for oppsett.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map