cPanel vs. Plesk-sammenligning for hosting av nettsteder i 2020

cpanel vs pleskHvis du er som de fleste online bedriftseiere, vil du ha den absolutt enkleste metoden for å administrere nettsteder … noe hjelper deg med å få ting gjort med minimal bryderi.


Heldigvis tilbyr de to topprangerte kontrollpanelene, cPanel og Plesk, funksjoner som gjør nettstedadministrasjon utrolig enkel.

Hvis du noen gang har lurt på hvordan de stabler seg opp mot hverandre, er denne sammenligningen av cPanel vs. Plesk noe for deg.

Klar til å se hvem vi kroner som kontrollpanelens konge? ��

La oss dykke inn.

Vanlige kontrollpanelfunksjoner

De fleste kontrollpaneler for webhotell skal ha følgende funksjoner:

 • Databaseadministrasjon, ofte MySQL eller PostgreQSL
 • Systemadministrasjon av domenenavn. Dette vil omfatte postdomener og webdomener
 • FTP-ledelse
 • Backup management
 • E-postsystemadministrasjon. Dette vil inkludere e-postkvoter, e-postadresser og spamforebygging
 • Loggfiltilgang og rapportering
 • SSH-nøkkelhåndtering

Som med de fleste webhotellprodukter på markedet, er det oppgraderinger og premium-produkter for nettkontrollpaneler.

Mange av disse produktene er flotte for å utvide virksomheter. La oss ta en titt på hva cPanel og Plesk tilbyr sine kunder.

cPanel

cPanel-logocPanel er hittil det mest brukte kontrollpanelet. Det kan skilte med et intuitivt brukergrensesnitt og et funksjonelt serveradministrasjonsgrensesnitt.

Begge grensesnittene fungerer sømløst og gir en jevn hostingopplevelse enten du er en sidebehandler, en sluttbruker eller en forhandler. cPanel er klarert av de største aktørene i vertsindustrien, inkludert HostGator, Bluehost og GoDaddy.

Selv om cPanel bare støttes av Linux, kan du få Windows-støtte ved å bruke en virtualisering satt opp fra de fleste ledende cPanel-verter.

Viktige funksjoner inkluderer:

 • Muligheten til å konfigurere de fleste CMS-er ved hjelp av intuitive installatører
 • Et stort antall nyttige verktøy, inkludert databaseverktøy og backupverktøy
 • Kontrollpanelet er Linux-basert
 • Kan brukes sammen med WHM til å drive en hostingplattform

cpanel oversikt

cPanel er opptatt av å utdanne sine kunder med målet om å styrke vertsleverandører, uavhengig av størrelsen på driften.

De tilbyr dokumentasjon, videoopplæringer og kunnskapsbaser. cPanel har dedikerte trenere som administrerer gratis treningsprogrammer på nettet. cPanel University kan nås av alle.

cPanel og WHM

Du vil ofte se cPanel nevnt med WHM. cPanel er kundesiden av produktet. Dette betyr at du vil kunne gjøre ting som å redigere nettstedsfiler, administrere databaser og opprette nye e-postkontoer.

WHM – som du kan prøve ut her – er et administrativt verktøy som lar deg administrere et antall cPanel-kontoer samtidig. Dette er flott for alle som har mer enn ett nettsted (dvs. nesten alle) fordi de sannsynligvis har mer enn en cPanel.

whm dashbord

Spesielle funksjoner

Raske PHP- og rubinettsteder

PHP7 brukt i forbindelse med PHP – FPM og HTTP / 2 betyr at du kommer til å ha et raskt nettsted. Multi-PHP gjør det enkelt for eiere av nettstedet å bedre administrere PHP – FPM og PHP, samt konfigurasjon av bassengalternativer for virtuelle verter. cPanel & WHM jobber 90 prosent raskere. Serverressurser som kreves er nå 30 prosent mindre.

Hvert nettsted får et SSL-sertifikat

Takket være AutoSSL vert hvert nettsted på cPanel & WHM kan utstedes en automatisk gratis SSL-sertifikat. Prosessen tar bare noen få minutter. Siden brukerne kan installere sertifikatene ved hjelp av cPanel-grensesnittet, vil vertsleverandørene ikke trenge en SSL-tjeneste.

Enkel PCI-samsvar

En cPanel & WHM-serveren kan være PCI-kompatibel på bare noen få minutter. Dette takket være det vennlige brukergrensesnittet WHM tilbyr.

Blokker automatisk ondsinnede besøkende

cPHulk lar nettstedseiere beskytte nettstedene sine mot angripere, samtidig som legitime besøkende får tilgang til nettstedet.

Du kan svarteliste hele land, kontoer eller IP-adresser. Du kan også hviteliste ved å bruke de samme parameterne. Du kan overvåke så vel som å blokkere påloggingsforsøk på cPanel, SSH, WHM, e-post og FTP.

The Take Away

cPanel er bygget for alle. Deres verdensomspennende oppsett er robust. De har infrastruktur, kundeservice og kvalitetsprodukter for å gi kundene det de trenger.

Enten du ønsker å gjøre en mindre endring klokka tre om morgenen eller du vil ha en større overhaling av nettstedet ditt, er cPanel tilgjengelig for å hjelpe deg.

Plesk

plesk logoPlesk er et kontrollpanel som er utviklet for å hjelpe deg med å sikre, bygge og drive appene og nettstedene dine. Fokuset er på enkelhet og brukervennlighet. Plesk er litt yngre enn cPanel. cPanel ble utgitt i 1996, og Plesk traff markedet i 2001.

Plesk deler en rekke likheter med cPanel & WHM. Mens cPanel er begrenset til Linux, er Plesk en tjeneste på tvers av plattformer.

Det kan fungere på Linux, Windows og andre serveringsplattformer. Plesk tilbyr både klientvendt og administrativ funksjonalitet. Dette betyr at Plesk tilbyr en kraftig opplevelse, fleksibilitet og kontroll.

Plesk brukes av ledere innen vertsfeltet, inkludert Go Daddy, Amazon Web Services, Google og Docker.

Viktige funksjoner inkluderer:

 • Støtte for Linux- og Windows-servere
 • Støtter og gir installatører for de fleste populære CMS-er
 • Tilbyr kontostyringsfunksjoner og serveradministrasjonsfunksjoner uten sidestykke

plesk instrumentpanel

Plesk tilbyr et brukergrensesnitt som er litt renere enn hva du får med cPanel. Funksjonene Plesk-tilbudene varierer imidlertid ikke mye fra hva cPanel tilbyr.

Plesk ble nylig et uavhengig selskap. De er opptatt av å følge med på de stadige endringene som sees på nettet.

Målet deres er å målrette mot enkeltpersoner som er nye i hosting og hard-core utviklere. Deres ide er å gjøre serveradministrasjon effektiv, men likevel enkel.

De bruker innholdsmarkedsføring som et læringsverktøy for å hjelpe webdesignere med å forstå viktigheten av historiefortelling, hvordan de driver en bedrift på nettet og markedsføring.

WebOps

Plesk er stolt av å være et komplett webops-serverkontrollpanel. Dette betyr at de tilbyr sterk nettsted- og serversikkerhet, samt muligheten til å administrere mer enn en server ved hjelp av ett kontrollpanel.

Fleksibilitet, utvidbarhet og kontroll gjør at du kan få Plesk til å gjøre akkurat det du trenger det for å gjøre.

Spesielle funksjoner

Ett klikk SSL-sikkerhet

Selv om du er ny på hosting, forstår du hvorfor SSL-sikkerhet er så viktig. Dessverre kan det være en utfordring å stille opp og holde seg oppdatert.

Takket være nye tjenester på markedet er det ingen grunn til at nettstedet ditt skal være usikret. Plesk skaffer automatisk et sertifikat og konfigurerer databasefiler slik at de bare har plass til HTTPS-tilgang.

Dette betyr at nettpanelet og alle nettstedene dine er sikret. Du vil også få sikkerhetsdetaljer når serveren din er under angrep, og sertifikater blir automatisk fornyet.

Sikre WordPress med ett klikk

Plesk vil tillate WordPress-hostingkunder å betro dem sikkerhetsadministrasjonen. Med bare ett klikk vil Plesk kunne overvåke plugin-oppdateringer, installere sikkerhetsoppdateringer og håndtere feilrettinger for deg.

Git-integrasjon

Mange hadde klaget på at nettpaneler ikke ga støtte for Git. Plesk svarte med å legge til Gitman-utvidelsen deres. Utvidelsen kan brukes med Plesk 12.5 og oppover.

plesk utvidelseskatalog

Docker-integrasjon

Siden oktober 2016 har Plesk inkludert Docker-støtte. Det er en katalog med mer enn 200 000 Docker-bilder. Docker kan lanseres direkte fra Plesk uten å bruke kommandolinjen.

OS / Host Agnostic

Plesk kan kjøre på de fleste operativsystemer og er tilnærmet vert agnostisk. Plesk kan til og med kjøres i en Docker-beholder på Docker Hub. Dette er en av de største forskjellene du vil se mellom Plesk og cPanel.

cPanel kontra Plesk

Som du ser er det en rekke likheter mellom cPanel og Plesk. Så hvordan bestemmer du hvilken som passer for deg? Det er noen få faktorer å vurdere:

 • kompatibilitet
 • Funksjonssett
 • Brukererfaring
 • Pris- og lisensalternativer
 • Brukerstøtte

cPanel vs. Plesk sammenligningstabell

kompatibilitet

CPanel fungerer bare med Linux. Så hvis du bruker cPanel, må du bruke et av følgende støttede operativsystemer:

 • CenOS
 • Cloud
 • Red Hat Enterprise Linux
 • Amazon Linux

Plesk er et kryssplattformprogram som kan kjøres ved bruk av flere operativsystemer, inkludert:

 • Debian
 • Ubuntu
 • CentOS
 • Red Hat Enterprise Linux
 • Cloud
 • Virtuozzo Linux
 • Windows Server

Det er viktig å merke seg at du må kjøpe et Plesk-alternativ for det bestemte operativsystemet du bruker. Du kan ikke kjøpe bare en programvarepakke og deretter bruke den på flere maskiner som har forskjellige operativsystemer.

Funksjonssett

Som vi nevnte, begge produktene har de grunnleggende funksjonene som trengs for å administrere nettstedet og serveren din. Utvidbarhet er hovedforskjellen mellom de to produktene.

Med Plesk kan du for eksempel enkelt integrere Git eller Docker. Hvis du imidlertid ønsker å bruke verktøy som ofte er assosiert med WordPress eller Virtualmin, fungerer både Plesk og cPanel.

Brukererfaring

Både cPanel og Plesk har attraktive, moderne og brukervennlige grensesnitt. Når det er sagt, synes nybegynnere til serveradministrasjon at den strømlinjeformede tilnærmingen som Plesk tilbyr er enklere å bruke. Dette betyr ikke at cPanel er vanskelig å bruke.

Plesk grupperer funksjoner sammen, slik at du ikke trenger å søke gjennom en rekke alternativer før du finner det du leter etter.

plesk nettsteder og domener

Både Plesk og cPanel gir deg tilgang til kontrollpanelet for mobile enheter enten du bruker Android eller IOS.

cpanel-skjermer på mobile enheter

Pris og lisensiering

cPanel tilbyr tre alternativer, alt fra $ 15 i måneden til $ 45 i måneden. Du kan betale månedlig eller årlig, eller du kan betale inntil tre år av gangen. Jo lengre tidsperiode du betaler for forhånds, jo mindre viser den gjennomsnittlige månedlige betalingen seg å være.

cpanel prisbord

Plesk tilbyr tre alternativer som starter på $ 4,17 i måneden og går opp til $ 29,17, avhengig av alternativene du velger. Ta deg tid til å gå gjennom beskrivelsene av hva du kjøper for å forsikre deg om at du får det rette alternativet for deg.

plesk prisbord

Brukerstøtte

Begge selskapene tilbyr enorm støtte. Plesk har en helpdesk som er tilgjengelig 24 timer i døgnet syv dager i uken.

cPanel har en helpdesk tilgjengelig mandag til fredag ​​06.00 til 18.00 CST og lørdag og søndag 06.00 til 16.00 CST.

Velge mellom Plesk og cPanel

Webhotellets kontrollpanel du velger kommer til å spille en stor rolle i hvordan du samhandler med serveren din. Panelet ditt er det som gir deg funksjonene du trenger for å administrere prosjektet ditt. For de fleste som leser denne guiden, Vi anbefaler cPanel som alternativet for å administrere nettstedets vertsplan.

Caveat-forspenning: Alle de beste valgene våre for webhotell i Canada er avhengige av cPanel for databasestyring, så vi anbefaler at du går med dem. Derimot kommer Wix og Squarespace – ofte ansett for å være to av de beste nettstedbyggere i dag – ikke med et kontrollpanel som Plesk eller cPanel. Snarere er det et tilpasset kontrollpanel designet spesielt for webtjenestene deres, og tilbyr dermed lite i veien for tilpasning.

cPanel er veldig populært fordi det er enkelt å bruke og fungerer med Linux-baserte servere, som driver mesteparten av nettet. Plesk fungerer derimot både på Linux og Windows. Dette er et godt alternativ hvis du ønsker å bo hos et lignende kontrollpanel når du bruker flere servere.

Vi håper denne guiden har vært gunstig for å gi deg en oversikt over hva Plesk og cPanel bringer til bordet. Hvilken er etter din mening bedre? Del kommentarene dine med oss ​​nedenfor.

Flere guider

 • Apache vs Nginx
 • Hva er brukeragenter
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map