Beste webhotell for Pakistan

Som et nettbyrå med MYE webhotellkontoer (delvis for å være vertskap for våre kunder, og delvis fordi vi har mange sideprosjekter og liker å eksperimentere ��), har vi en ganske god ide om hva som definerer en flott nettstedvert.


Vi gikk gjennom alle kontoene våre, analyserte hvilke webverter som fungerer bra for Pakistan (bruker live sporing), og hvilke som ikke er det (og hvorfor). Så bestemte vi oss for å bygge denne enorme sammenligningssiden for å dele det vi fant og glede oss over!

For rask referanse, finn våre topp 3 nedenfor!

Nettvertsselskap Overordnet rangeringPris / mo.Servere over hele verdenFunksjoner om vurdering Nettsted
Hostinger-logoUSD $ 0,99 (Stort salg av 90%)
 • Veldig billig
 • Superenkelt oppsett
 • Responsiv støtte
 • Stor ytelse og fart
 • Globalt nettverk av servere
 • 30-dagers pengene-tilbake-garanti!

Hostinger anmeldelse
siteground2USD 3,95 (rabatt på 67% på den første fakturaen)
 • Singapore-servere + et globalt nettverk
 • rimelig
 • Bra ytelse
SiteGround gjennomgang
GreengeeksLogoUSD 2,95
 • Grønn vertskap
 • Ubegrenset diskplass
GreenGeeks gjennomgang

# footable_29032 td.ninja_column_3 {text-align: center; }

Om våre vertsanmeldelser

Når vi skrev webhotellomtaler for Pakistan, vurderte vi mange faktorer.

Disse inkluderer oppetid, supportalternativer og responstid, hastighet, serverplasseringer, brukervennlighet, pris vs verdi, diskplass, etc..

De to viktigste faktorene vi fokuserer på, er støtte �� og hastighet ⚡.

La oss ta nettstedshastighet for eksempel, visste du at en forsinkelse på 1 sekund betyr at sidevisninger reduseres med 11%, det betyr at over 1/10 av besøkende bare vil vende seg for hvert sekund nettstedet ditt fortsatt lastes inn … dette er grunnen til en anstendig nett hosting leverandør er viktig!

Som du kan se, kan kvaliteten på leverandøren av webhotell ha en enorm innvirkning på nettstedets potensielle suksess!

Noen få av nettstedene vi har blitt omtalt på:

Utvalgt på nettsteder

Beste webhotell Pakistan – 2020 anmeldelser

Her er de 10 beste webhotellanmeldelser for Pakistan, med detaljer om kostnader, støttealternativer og diskplass:

1. Hostinger – Beste generelle webhotell

www.hostinger.com

Hostinger-logo

Pris: $ 0.99
Diskplass: 10 GB
Brukerstøtte: Live chat

Hostinger tilbyr en av de beste webhotell-tjenestene med WordPress-installasjoner med 1 klikk, tilpasset kontrollpanel og en utmerket kundestøtte 24/7. Premium-pakken deres er enda billigere enn GoDaddy-hosting og ideell for eiere av nettsteder i Pakistan.

Deres dataservere er lokalisert over hele verden, inkludert U.S.A, Singapore og i Europa. De tilbyr SSD-lagring som kan hjelpe deg med å laste inn nettstedet ditt raskt fra hvor som helst i verden, inkludert Pakistan.

Hostinger Technology

Hostinger har en rekke vertsalternativer, inkludert delt hosting, WordPress-hosting, VPS og skyhosting for store nettsteder som krever overlegen hastighetsytelse. Hostinger sin enkelt delte hostingplan er ideell for nybegynnere, fordi den er billig og kontrollpanelet er veldig brukervennlig. De har også en stor kunnskapsbase for å veilede brukerne sine gjennom prosessen. Du kan bygge og begynne å kjøre nettstedet ditt veldig raskt.

De har også vertsplaner rettet mot eiere av små bedrifter og store nettsteder. VPS- og netthosting tilbyr stor lagring sammen med hurtigbufring-plugins for å laste inn nettstedet med super lydhastighet.

Hostinger garanterer en oppetid på 99,9% og i henhold til vår bruksovervåking leverer de på denne 100%. I tilfelle problemer kan du kontakte kundesupport som er tilgjengelig 24 timer i døgnet for å løse problemene dine.

Ser du på verdien du får for bare $ 0,99 / mo, trenger du ikke se lenger.

Pros

 • Rask innlastingshastighet på nettstedet
 • 24 timers kundesupport
 • Veldig billig
 • Globalt nettverk av servere
 • Enkel oppsett

Ulemper

 • N / A

2. SiteGround – Runner-up Overall Web Hosting

www.siteground.com

SiteGround-logo

Pris: USD 3,95
Diskplass: 10 GB
Brukerstøtte: Telefon, Live Chat, Billetter

SiteGround er et annet meget anerkjent vertsfirma med over 2 millioner domener under sin hensikt. Det er også en av hosting-tjenestene som offisielt er anbefalt av WordPress.org.

Den billigste hostingplanen (StartUp) av SiteGround, rettet for nybegynnere, starter på $ 3.95 / måned (fornyes til $ 11.95 / måned). Planen har å være vert for et nettsted med 10.000 besøkende, og tilbyr også gratis WP-installasjon, 10 GB plass, gratis CDN, gratis SSL, gratis e-post og mer. De andre planene (GrowBig og GoGeek) er egnet for små bedrifter i Pakistan med muligheten til å være vert for ubegrensede nettsteder med mer enn 25 000 besøkende / måneder. Disse planene tilbyr også dev-verktøy som er veldig nyttige for effektiv nettutvikling.

Karakteristikken ved SiteGround-hosting er det ultra-raske nettverket som er bygget på Google Cloud. Den tilbyr rask lastehastighet for nettsider med TTFB under 200 ms, og en standardhastighetsoptimalisert side kan lett lastes under 2 sekunder. Dette er utmerket for netthandel og bedriftsnettsteder der sidehastighet er en viktig faktor for å konvertere besøkende til kunder. På toppen av det tilbyr SiteGround også CDN-integrasjon for å tilby samme lynhastighet for brukere som kobler seg fra hele verden.

SiteGround har et svært responsivt 24/7 kundestøtteteam som kan svare innen 10 minutter via live chat, telefon og e-post.

Pros

 • Rask lastetid for nettsteder
 • CDN for å optimalisere hastigheten for brukere over hele verden
 • Bra utvalg av sikkerhetsfunksjoner og daglige sikkerhetskopier
 • Bruker Brett dashbord og kontrollpanel

Ulemper

 • Høye kostnader, enda høyere fornyelseskostnader

3. Greengeeks – Beste grønne webhotell

www.greengeeks.com

GreenGeeks-logo

Pris: $ 2,95 (USD)
Diskplass: ubegrenset
Brukerstøtte: Telefon, Live Chat, Billetter

GreenGeeks er et annet godt alternativ for hostingtjenester. Dette er et “grønt” vertsfirma som kjøper sertifisert fornybar energi verdt 300% av forbruket av nettstedsenergi. Dette er den beste miljøvennlige vertskapselskapet du kan finne blant den enorme listen.

Selv den billigste planen for GreenGeeks hosting leveres med viktige og ytelsesbaserte funksjoner for nettsteder. Du kan være vert for 1 nettsted på grunnleggende plan med ubegrenset lagring, gratis CDN og gratis jokertekst SSL. Nettstedets hastighet forbedres av deres LiteSpeed ​​webserver, Power Cacher og den moderne Raid-10 SSD-lagring. Kombinasjonen gir rask tilkobling og lastetid for sider selv for store nettsteder. GreenGeeks Pro- og Premium-planer tilbyr enda høyere hastighetsytelse og mulighet for å være vert for ubegrensede nettsteder.

Andre funksjoner med høy verdi du mottar med GreenGeeks Hosting inkluderer en drag ‘n drop site Builder, gratis migrering av nettsteder og e-postkontoer. De tilbyr 24/7 teknisk support som er ideell for kunder som trenger personlig teknisk oppmerksomhet på problemene sine.

Pros

 • Rask lastetid
 • Miljøvennlig
 • Stort utvalg av ubegrensede ressurser, inkludert diskplass

Ulemper

 • Høye fornyelseskostnader

4. A2 Hosting – Beste vert for forhandlere

www.a2hosting.com

A2 Hosting-logo

Pris: $ 3,92 (USD)
Diskplass: ubegrenset
Brukerstøtte: Telefon, Live Chat, Billetter

A2 Hosting er vertskap for over 500 000 domener og er mer populært for sine delte hosting-tjenester. Deres billigste plan kommer med 1 nettsted, gratis SSL, ubegrenset SSD-lagring, Cloudflare CDN, CMS-støtte, cPanel og iscenesettingsside som vanligvis ikke er tilgjengelig i de grunnleggende planene for andre hosting-tjenester.

A2 Hosting-servere er optimalisert for WordPress-nettsteder og gir rask lastetid. Det optimaliserer nettstedet automatisk med cache- og komprimeringsfunksjoner for å oppnå best mulig ytelse. A2 har unike funksjoner som andre hostingleverandører ikke tilbyr til samme prisklasse. Det inkluderer hurtigbufring av server-side, iscenesettingsområde og hurtigoptimaliseringsprogramtillegg for WordPress. A2 kan være din vertstjeneste hvis du er ny blogger og leter etter en middels priset og pålitelig tjenesteleverandør.

A2 Hosting har ekstra fordeler og funksjoner for sine høyere sluttplaner. Det gir 20X ytelsesøkning med sine Turbo-servere drevet av APC / OPcache & Turbo-cache. Turbo-serverne håndterer tilkoblinger mer effektivt og raskere. Og de raske lastehastighetene bidrar betydelig i SEO og brukeropplevelse.

A2 Hosting har også et 24-timers kundesupportteam som du kan få tilgang til via live chat eller telefon. Det er en ventetid med live chat-funksjonen, men det kan være frustrerende.

Pros

 • Raske lastetider for webside
 • Høy oppetidsprosent
 • CloudFlare CDN-integrasjon
 • Et omfattende utvalg av ubegrensede ressurser

Ulemper

 • Support for live chat kan forbedres

5. Inspedium – Lokal webhotell

www.inspedium.com

inspedium logo

Pris: Rs. 128 / mnd
Diskplass: ubegrenset
Brukerstøtte: Telefon, billetter

Inspedium er en Pakistan-basert hosting-tjeneste med hovedkontor i Karachi. De tilbyr en rekke planer, inkludert delt, forretnings- og forhandlervert. Inspedium har en imponerende klientell, og de er vert for noen av de beste nettstedene som Geo.tv, Arydigital.tv osv..

Inspedium har imponerende funksjoner på sin grunnleggende vertsplan som inkluderer ubegrenset strømning, ubegrenset dataoverføring, gratis SSL, gratis CDN for 1 nettsted. De har også litespeded webserver for rask tilkobling og sideinnlasting. Hostingplanene er også billige fra og med Rs. 128 / måned, og prisene er tydelig lagt opp, og det er ingen skjulte kostnader som plutselig kan vises på fakturaen din.

De som er vert for fakturabetalingsalternativer er også enklere via EasyPaisa og Jazz Cash. Hvis du ikke har mulighet for kredittkort, kan du enkelt bruke de lokale betalingsalternativene.

Pros

 • Rask lasting av webside
 • Cpanel
 • Rimelig prising

Ulemper

 • Kan ikke være egnet til å nå et internasjonalt publikum

6. Kinsta – Best administrerte WordPress Hosting

kinsta.com

kinsta-logo

Pris: USD 30 (USD)
Diskplass: 10 GB
Brukerstøtte: Live chat, billetter

Kinsta er den premiumstyrte WordPress-hosting-tjenesten drevet av Google Cloud premium-nettverk. Hosting av Google Cloud server gjør Kinsta forskjellig fra tradisjonelle delte og dedikerte hosting-tjenester. Cloud hosting benytter seg av virtuell serverplass som har muligheten til å skalere og være mer fleksibel for å gi raske lastehastigheter og også håndtere trafikkpikes veldig effektivt.

Kinsta har over 20 serverplasser å velge, og den som er nærmest Pakistan er Mumbai som kan gi lynrask hastighet til de besøkende. Når det gjelder hastighet er Kinsta utover konkurrentene. Det kan gi serverens responstid på under 50 ms til besøkende. Du kan også bruke CDN-funksjonene for å forbedre lastetidene enda mer.

Oppetiden er også veldig imponerende på 99,9%, selv om de har oppnådd en oppetid på 100% det siste året. Kinsta sikrer dette med kontinuerlig overvåking og oppetidskontroll hvert minutt og raskt å rette feilresponsskoder på under 30 minutter. På toppen av det er det en drømmevert for utviklere med verktøy som SSH-tilgang, Git og WP-CLI på alle planene sine fra Starter til Enterprise.

Men alle disse førsteklasses funksjonene kommer til en heftig prislapp på $ 30 / måned på den mest grunnleggende planen for 1 nettsted med 20 000 besøkende. Selv om det ikke er rimelig for små bedrifter, men kan være ideelt for storskala e-handelsnettsteder. Ettersom Kinsta er optimalisert for Woocommerce WordPress-nettsteder og lett kan håndtere belastningen på nettsteder med mange plugins.

Pros

 • En av de beste WordPress-vertene
 • Rask lasting av webside
 • 100% oppetid siden 2018
 • Hjelpsom og responsiv støtte
 • Kinsta bruker Google Cloud premium-nettverk

Ulemper

 • Dyrt

7. HostPapa

www.hostpapa.com

HostPapa-logo

Pris: USD 3,95
Diskplass: 100 GB
Brukerstøtte: Telefon, Live Chat, Billetter

HostPapa selger seg selv som hosting-løsning for små bedrifter. Det har billige hostingplaner og funksjoner som 1-klikks WordPress-installasjon, grunnleggende nettstedsbygger, uvidet båndbredde, osv..

HostPapa tilbyr 3 slags hostingplaner: Starter, Business-konto og Business Pro-konto. Den billigste starter på $ 3,95 per måned, men den har 3 års forpliktelse. Forretningsplanen tilbyr en rekke funksjoner som inkluderer webplass, båndbredde, domener og e-post. Du mottar bare et SSL-sertifikat og automatiske oppdateringer hvis du oppgraderer til Business Pro-kontoen.

HostPapas kundesupport er tilgjengelig 24/7 via live chat, telefon og e-post. Live chat-funksjonen er ikke veldig brukervennlig, og hvis du klikker på den, åpnes det en ny fane, der du må logge på HostPapa-kontoen din igjen..

Pros

 • God lastehastighet på nettet
 • Utvalg av hostingplaner med forskjellige funksjoner
 • CMS-støtte som WordPress og andre
 • 24 timer Kundesupport

Ulemper

 • Prisingen er ikke enkel og dyr for 1 års planer

8. BlueHost – god webvert for nybegynnere

www.bluehost.com

Bluehost-logo

Pris: $ 3,95 (USD)
Diskplass: 50 GB
Brukerstøtte: Telefon, Live Chat, Billetter

Bluehost er et av de mest anerkjente webhotellene med over 3M domener som er vert. Det er en av de billige hosting-tjenestene som tilbyr rimelige prisplaner, uten skjulte kostnader og gratis domeneregistrering for det første året. Disse funksjonene gjør det til et ideelt vertskap for de nye nettstedene.

Bluehost har datasentre over hele verden inkludert Europa, USA og Asia, noe som betyr at du kan gi de besøkende rask lastetid og optimal brukeropplevelse. Du kan bruke denne webverten til en rekke hostingløsninger, inkludert delt hosting, skyhosting, VPS, WooCommerce hosting og WordPress hosting.

Det er tre planer å velge mellom, Basic, Plus og Prime. Den grunnleggende planen leveres med hosting for ett nettsted og med funksjoner som cPanel, 50 GB lagring, ett-klikk CMS-installasjoner, ubegrenset e-post, gratis SSL, etc. De høyere nivåer planene tilbyr hosting for et ubegrenset antall nettsteder med ubegrenset lagring.

Én ting å merke seg er at Bluehost ikke inkluderer gratis migrering av nettsteder, som er en funksjon som eksisterende nettstedseiere kan trenge. Men med mange verktøy tilgjengelig online for migrering av nettsteder, burde dette ikke være noe problem.

Pros

 • Rask tilkobling og lasting av nettsider
 • Responsiv og nyttig støtte
 • Anbefalt av WordPress
 • Stort utvalg av hostingtjenester tilgjengelig

Ulemper

 • Fornyelsespris øker
 • Ingen gratis nettstedmigrering

9. Dreamhost

www.dreamhost.com

Dreamhost-logo

Pris: $ 2,59 (USD)
Diskplass: ubegrenset
Brukerstøtte: Telefon, Live Chat, Billetter

DreamHost er en av de eldste webleverandørene i bransjen og er vertskap for over 1,5 millioner nettsteder i mer enn 100 land. Det er et levedyktig alternativ for små nettstedseiere med begrensede budsjetter. Dreamhost-webservere er hovedsakelig lokalisert i U.S.A., men det har rask tilkobling, og lastehastigheten til websiden ville ikke være noe problem i Pakistan.

Dreamhost har forskjellige hostingalternativer som passer alle fra nybegynnere til eiere av små bedrifter, e-handelsnettsteder osv. De tilbyr delt hosting, administrert wordpress hosting, VPS, dedikert serververt og Cloud Hosting. De har en egen teknologi og er et veldig pålitelig vertsfirma for å holde nettstedet ditt i god helse og sikkert mot malware og virus.

DreamHost startpakke inkluderer hosting for 1 nettsted med ubegrenset båndbredde og diskplass, gratis SSL og 1-klikk wordpress og andre CMS installasjoner inkludert Wix og Weebly. DreamHosts planer er relativt rimelige, og de øker ikke fornyelsesgebyrene som de fleste andre verter. Startpakken er den billigste etter Hostinger ($ 2,59 / måned – 3 års plan, $ 3,95 / måned – 1 års plan) blant alle hostingleverandører som er oppført her hvis du inkluderer fornyelseskostnaden.

Dreamhost har en veldig prisverdig kundestøtte. Supportsteamet deres er teknisk kunnskapsrikt og håndterer problemene veldig profesjonelt. Du får problemer løst innen 24 timer etter at du har hevet billetten.

Pros

 • Ingen fornyelsesgebyr eller skjulte avgifter
 • Rimelige hostingplaner
 • Ubegrenset båndbredde og diskplass
 • Støtter rekke CMS
 • Beste kundestøtte

Ulemper

 • Gjennomsnittlig prosess for oppetid er litt lav

10. CreativeOn – Lokal webhotell

www.creativeon.com

kreativ logo

Pris: Rs. 2650 / år for en anstendig plan
Diskplass: 1 GB
Brukerstøtte: Telefon, billetter

CreativeOn er det lokale webhotellfirmaet basert i Lahore, Pakistan. Det har billige delte hostingplaner og ivaretar også den lille bedriften. Det er vert for nettstedene til noen av de beste merkene i Pakistan som City 42, Servis, Master Paints, etc..

CreativeOn tilbyr forskjellige hostingløsninger: Budsjett, WordPress, Business, VPS og også dedikert server. Funksjonene i budsjettplanen er noe begrenset, med bare 1 GB diskplass og 10 GB båndbredde per måned. WordPress-planen med høyt nivå inkluderer ubegrenset diskplass og 120 GB månedlig båndbredde.

Sikkerhetsfunksjonene som tilbys av CreativeOn Hosting er begrenset og inkluderer ikke SSL-sertifikater eller SiteLock-løsninger. Du må kjøpe SSL-sertifikatet separat. Imidlertid får du tilgang til andre funksjoner som e-postkontooppsett og hyppige sikkerhetskopieringer.

CreativeOn er et godt alternativ til lav pris hvis du ønsker å jobbe med et vertsfirma som er spesielt lokalisert i Pakistan. Du har også muligheten til å betale hostingregningene dine via lokal bankoverføring eller via EasyPaisa eller Jazzcash. CreativeOn har også en dedikert kundesupportside, og du kan enkelt skaffe billetter til spørsmålene dine.

Pros

 • billig webhotellvert i Pakistan
 • Bra utvalg av vertsplaner
 • God websidehastighet

Ulemper

 • Begrensede funksjoner
 • Lav båndbredde og diskplass
 • Begrensede sikkerhetsfunksjoner

Hvordan finne den beste webverten i Pakistan

Spør deg selv hva er hensikten med nettstedet ditt? Er det et netthandelssted med daglige transaksjoner eller er det et magasin, nyheter eller vanlig blogg. Hostingfirmaet til et transaksjonsnettsted skal ha omfattende sikkerhetsfunksjoner for å beskytte den sensitive informasjonen til brukerne. En storskala nyhets- eller magasinettsted bør sikte mot hosting-tjenesten med ubegrenset lagring og båndbredde, ettersom den vil produsere mye innhold og tiltrekke stor trafikk.

Det er mange faktorer du må huske på før du velger en vertstjeneste. Nedenfor ser vi på noen av disse hensynene når du velger webhotell i Pakistan.

Serverplassering

Lastingshastighet på nettstedet utføres av plasseringen av webserveren. Ideelt sett skal vertsserveren være så nær målgruppens plassering som mulig.

server lokasjonskart

Dessverre er det ikke noe prisverdig vertsfirma med hosting-servere lokalisert i Pakistan. Så hvis hastighet er en veldig kritisk faktor for nettstedet ditt, bør du velge vertsfirma med servere i Europa eller Asia, da dette er nærmest Pakistan.

oppetid

Oppetid er målingen av tiden som hosting datasentre er i drift. Vanligvis betyr en oppetid på 99,9% at nettstedet ditt vil være i live i det meste av året året rundt, og det kan være driftsstans på 1-2 minutter i en merkelig måned. Jo høyere oppetidprosent, desto mer pålitelig er vertskapstjenesten.

En oppetidsprocent på 99,94% kan virke høy, men det er ikke ideelt for nettsteder med høyt trafikkvolum. Velg hosting-tjenestene med oppetidstall på minst 99,8%. Du kan sjekke vårt live sporingspanel her for alle de beste vertsselskapene vi for øyeblikket sporer.

Diskplass

Diskplassfunksjon indikerer hvor mye data du kan lagre på hosting-serveren. Dataene er vanligvis i form av tekst, bilder og videoer. Det er best å velge vertskapstjenesten som tilbyr ubegrenset datalagring hvis du har et innholdsrikt nettsted. Se også etter lagringsteknologien hostingfirmaet bruker. For tiden er den beste teknologien SSD som gir rask tilkoblings- og lastehastigheter.

Båndbredde og dataoverføring

Båndbredde refererer til hastigheten som dataene blir overført til brukerne. Mens dataoverføring er mengden data som er overført til brukerne. Vanligvis setter de grunnleggende hostingplanene begrensning på mengden data som overføres. Du kan gå med grunnleggende billig hostingplan med dataoverføringsgrense hvis du er nybegynner og ikke vil tiltrekke deg mye trafikk til nettstedet ditt i de tidlige stadiene. Når nettstedet ditt vokser, kan du alltid skifte til høye nivåplaner med ubegrenset dataoverføring.

Hastighet

Lastingshastighet på nettstedet er et kritisk spørsmål som bør tas i betraktning når du velger vertsfirma. Hosting-servere og deres plassering er de grunnleggende faktorene som påvirker nettstedets hastighet. Målingene som Time To First Byte (TTFB) gir en god indikasjon på hvor rask tilkoblingen til hosting-serveren er. Den ideelle TTFB er under 200ms.

Serverhastighet

Vurder Speed ​​som en alvorlig vurdering hvis du er en e-handel eller et merke, fordi lavhastighetsnettsted også påvirker merkevarens troverdighet og forårsaker lite engasjement.

Brukerstøtte

Et godt vertsfirma har alltid en god kundestøtte på plass som er enkle å nå, og de er i stand til å løse nettstedets problemer innen 24 timer. De fleste hosting selskaper tilbyr 24/7 support via live chat, supportbilletter, e-post eller telefon. Det er best å unngå vertsselskapet som ikke har god støttepersonell på plass.

Sikkerhet

Generelt er nettsteder utsatt for sikkerhetsproblemer i form av brudd på data, DDOS-angrep, malware og hacking. En god webhotell har funksjoner på plass som inkluderer skanning av skadelig programvare og automatiske oppdateringer for å forhindre sikkerhetsproblemer.

SSL-sertifikater

Et SSL-sertifikat (Secure Sockets Layer) er en standard sikkerhetsteknologi som gir en kryptert forbindelse mellom nettstedet ditt og besøkende. Søkemotorer som Google foretrekker nettsteder med SSL-sertifikater og rangerer dem høyere for å gi brukerne sine nettsteder som er sikre og pålitelige.

SSL sertifiserer

De fleste hostingplaner inkluderer et gratis SSL-sertifikat, som er ideelt hvis du har et begrenset budsjett. Let’s Encrypt er et av selskapene som har inngått et samarbeid med mange vertsselskaper og deler ut gratis SSL-sertifikater.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map