Beste Linux-hosting

Als webbureau met VEEL hostingaccounts (we hebben talloze zijprojecten en experimenteren graag), hebben we een redelijk goed idee van wat een geweldige webhost definieert. Dit zijn onze beste Linux-hostingproviders, geweldige hosting zonder de bank te breken.


Web Hosting Company Algemene beoordeling Prijs / maand Schijfruimte Functies Website
siteground2 9.3 / 10 $ 3,95 (tijdelijke 67% korting) 10 GB Krachtige, snelle, epische ondersteuning, + 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie! = Win!
hostgator 8.7 / 10 $ 2,78 Onbeperkt Goedkope + onbeperkte schijfruimte!
A2HostingLogo 8.5 / 10 $ 3,92 (verlaagd van $ 7,99) Onbeperkt Onbeperkte schijfruimte!
in beweging 8.3 / 10 $ 4,19 (40% korting) Onbeperkt Ervaren, betrouwbaar, iets duurder.
Dreamhost 8/10 $ 7,95 Onbeperkt Goed optreden & ondersteuning

Beste Linux Hosting 2020 – beoordelingen

1. SiteGround

Logo van SiteGround

Website: www.siteground.com
Prijs: $ 3,95
Schijfruimte: 10 GB

Naar onze mening, het beste Linux-hostingbedrijf is SiteGround. Ze hebben drie plannen om uit te kiezen:

 • Opstarten – We raden dit plan aan als u net begint en niet echt zeker weet hoe u uw online aanwezigheid moet aanpakken. Je hebt maar één website toegestaan ​​met dit plan (dus let daar op).
 • GrowBig – Dit is het populairste plan van SiteGround. De reden dat veel mensen dit plan prefereren is dat je er een onbeperkt aantal websites mee kunt hosten. Kortom, je hebt meer ruimte om te groeien wanneer je voor dit plan kiest (vergeleken met het Startup-plan).
 • GoGeek – Als u premiumfuncties wilt met uw abonnement, ga dan met het GoGeek-abonnement van SiteGround. Onnodig te zeggen dat u met dit plan een onbeperkt aantal websites kunt hosten. Het is ook groter en sneller dan de eerste twee plannen die we hierboven noemden.

Als u niet zeker weet op welk abonnement u zich wilt abonneren, raden we u aan om voor hun GrowBig-optie te gaan (voornamelijk vanwege de onbeperkte websitesfunctie). Of als je wilt, kun je ook beginnen met hun Startup-plan, omdat je hoe dan ook altijd kunt upgraden naar een hoger plan.

Ongeacht het type plan dat u kiest, houd er rekening mee dat u altijd de ingebouwde websitebouwer van SiteGround kunt gebruiken om uw site snel op te zetten. En mocht u hierbij hulp nodig hebben, dan staat hun klantenserviceteam altijd voor u klaar.

Voordelen

 • Geweldige klantenondersteuning
 • Flexibele tariefplannen
 • Eenvoudig sitebeheer

2. HostGator

Logo van HostGator

Website: www.hostgator.com
Prijs: $ 2,75
Schijfruimte: Onbeperkt

Als u HostGator als uw hostingprovider overweegt, weet dan dat u uit drie opties kunt kiezen: Hatchling, Baby en Business.

Hatchling is hun goedkoopste plan en het is echt heel betaalbaar. Houd er echter rekening mee dat u er maar één website mee kunt hebben.

Baby, hun middelmatig geprijsde plan is eigenlijk het populairste plan van het bedrijf. We raden het eigenlijk aan boven het Hatchling-plan, omdat je er zoveel meer mee krijgt (door slechts een paar dollar toe te voegen aan het goedkopere plan). Bovendien kunt u er onbeperkt sites mee hosten.

Natuurlijk, als je het kunt betalen (en als je alle beste functies van HostGator wilt), is de beste optie om voor hun bedrijfsplan te gaan. Dit type hosting kan veeleisende bedrijven en ook online winkels aan.

HostGator geeft zijn klanten ook een geld-terug-garantie van 45 dagen om ervoor te zorgen dat ze echt tevreden zijn met hun gekozen plannen. We raden je dus aan om direct na je aanmelding aan je site te werken om die 45 dagen niet te verspillen (dit is jouw beslissingspunt als je genoegen neemt met HostGator of niet).

Weet dat HostGator ook een gebruiksvriendelijk cPanel heeft – u zult het snel leren. En zo niet, dan kunt u altijd rekenen op hun klantenondersteuning. Ze hebben een goede.

Voordelen

 • Stabiele uptime
 • 1-klik installatie voor apps
 • Goede reactietijd

Nadelen

 • Lage prijzen gelden alleen voor de eerste jaren.
 • Duur premium abonnement
 • Geen gratis SSL-certificaten

3. A2-hosting

A2 Hosting-logo

Website: www.a2hosting.com
Prijs: $ 3,92
Schijfruimte: Onbeperkt

In tegenstelling tot de meeste webhostingproviders, biedt A2 Hosting onbeperkte opslag en onbeperkte bandbreedte voor al hun abonnementen. Hun goedkoopste plan is het Lite-abonnement dat inderdaad onbeperkte opslag en bandbreedte biedt, maar voor slechts één website. We vinden dit eigenlijk een beetje ongebruikelijk, omdat de meeste bedrijven met één website sowieso doorgaans geen onbeperkte opslag en bandbreedte nodig hebben.

Het middelste prijsplan van A2 Hosting, Swift genaamd, is realistischer. Afgezien van de onbeperkte opslag en bandbreedte, wordt het ook geleverd met onbeperkte websites en onbeperkte overdrachten.

Turbo-abonnement (het duurste abonnement van A2 Hosting), is ook goed qua functionaliteit. Het wordt geleverd met alle functies van het Swift-plan, maar is een stuk sneller. A2 Hosting gebruikt eigenlijk Cloudfare-integratie (in hun hele systeem) – en dat verklaart hun snel ladende pagina’s.

We houden ook van de geld-terug-garantie van A2 Hosting. Naast dat ze je 30 dagen de tijd geven om hun site te testen, betalen ze in sommige gevallen ook ongebruikte services terug.

A2 Hosting biedt u ook veel betalingsopties, zoals creditcards, PayPal en bankoverschrijvingen.

En natuurlijk ondersteunen ze veel apps zoals WordPress, Joomla, Drupal, Magento en anderen.

Wat de klantenservice betreft, leveren ze ook op dit gebied. Ze hebben livechat, telefonische ondersteuning, e-mail, enz.

Voordelen

 • Onbeperkt alles in al hun plannen
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie of pro rata restitutie
 • Ondersteunt veel CMS-apps

Nadelen

 • Prijsverhoging bij verlenging is echt hoog
 • Er is slechts 1 website toegestaan ​​met hun goedkoopste abonnement
 • Geen automatische back-ups op hun goedkoopste abonnement

4. InMotion Hosting

Logo van InMotion Hosting

Website: www.inmotionhosting.com
Prijs: $ 6,39
Schijfruimte: Onbeperkt

InMotion Hosting biedt haar klanten al lang goede webhostingservices. Als u overweegt uw hostingpakket bij dit bedrijf aan te schaffen, weet dan dat ze uit drie plannen kunnen kiezen: Launch, Power en Pro.

Weet dat al hun plannen worden geleverd met gratis domein, onbeperkte opslag en onbeperkte bandbreedte. Het belangrijkste verschil tussen de plannen is het aantal websites dat voor elk plan is toegestaan.

Als u ervoor kiest om voor hun goedkoopste plan (lancering) te gaan, kunt u maximaal 2 websites hosten terwijl u dit plan gebruikt (houd er rekening mee dat u altijd kunt upgraden).

Als u nu slechts van plan bent om ongeveer 6 websites te hebben, is het energiebeheerschema wellicht geschikter voor u omdat het maximaal 6 websites toestaat.

Ga voor het Pro-plan als u denkt dat u onderweg meer dan 6 websites nodig heeft. Met dit plan biedt het niet alleen onbeperkte websites, maar biedt het ook uw websites de meeste kracht (vergeleken met de andere twee goedkopere).

Als beveiliging een van de belangrijkste prioriteiten op uw websites is, weet dan dat InMotion Hosting is uitgerust met Threat Defense System (het is zeer effectief tegen verschillende aanvallen).

Voordelen

 • Geweldig verdedigingssysteem tegen kwaadaardige aanvallen
 • Onbeperkte ruimte en bandbreedte op alle abonnementen
 • Gratis site-overdracht

Nadelen

 • Geen directe accounttoegang omdat hun verificatieproces enige tijd kan duren
 • Als u buiten de Verenigde Staten woont, kan het verificatieproces lastig zijn
 • U kunt alleen veel geld besparen als u de eerste 24 maanden vooraf betaalt.

5. DreamHost

DreamHost-logo

Website: www.dreamhost.com
Prijs: $ 2,95
Schijfruimte: Onbeperkt

Als u DreamHost als uw hostingprovider wilt kiezen, weet dan dat het vandaag de dag een van de meest populaire webhostingbedrijven is. Dat betekent niet per se dat het zo goed is, maar het komt met veel functies, zoals de volgende:

 • 1-klik installatieprogramma voor CMS-apps
 • Heeft een website builder genaamd Remixer
 • 97 dagen restitutiebeleid (dat is VEEL langer dan de meeste hostingproviders)
 • 24/7 klantenondersteuning via een intern team (plus e-mail, artikelkennisbank, forums, etc.)
 • Geaccepteerde betalingsmethoden zijn onder meer de belangrijkste creditcards, cheques, postwissels, PayPal, enz.

Als je hebt besloten om je host van DreamHost te halen, hebben ze twee Shared hosting-plannen om uit te kiezen: Starter en Unlimited.

Hoewel zowel de Starter- als de Unlimited-abonnementen worden geleverd met onbeperkte opslag en bandbreedte, is er maar één website toegestaan ​​in het Starter-abonnement. Dus, als dat belangrijk voor je is, ga dan voor het onbeperkte abonnement, want het wordt geleverd met onbeperkte websites.

Wat betreft de betrouwbaarheid van het bedrijf als het gaat om prestaties, weet dat DreamHost zich inzet voor 99,96% uptime – en ze voldoen er meestal aan. Hun sitesnelheid staat ook bekend als goed.

Voordelen

 • Duidelijke tariefplannen
 • De vernieuwingsprijzen zijn niet erg hoog
 • Accountactivering is snel

Nadelen

 • Te veel stappen in het aanmeldingsproces
 • Het bedieningspaneel kan behoorlijk verwarrend zijn (vooral voor beginners)
 • Overdracht van de site is niet gratis

Linux-hosting: hoe u de beste kunt vinden!

Als je op zoek bent naar een goede Linux-host, moet je eerst weten waar je op moet letten. In dit bericht gaan we enkele van de meest gebruikte hostinggerelateerde terminologieën definiëren om beter te begrijpen op welke functies u moet letten. Volg onze onderstaande gids om bij een echt goed hostingbedrijf te eindigen.

Server locatie

server locatiekaartWe raden u aan om uw Linux-hostingserverlocaties te controleren om te zien of deze bij u in de buurt is. U kunt ervoor zorgen dat dit het geval is door te zoeken naar webhostingproviders in uw land. Als u bijvoorbeeld in Canada woont, zoekt u naar Canadese webhosts, maar als u in Australië woont, moet u op zoek gaan naar Australische websitehostingservices. Om snelheid te garanderen, wilt u idealiter een hostingprovider kiezen met servers in uw land. Maar we weten dat dit niet altijd mogelijk is omdat servers van gerenommeerde hosts zich in verschillende delen van de wereld kunnen bevinden.

Mocht u merken dat het bedrijf waarin u geïnteresseerd bent geen servers in de buurt heeft, sluit dit dan nog niet af. Als de hostingprovider een CDN (Content Distribution Network) gebruikt, is dat net zo goed als servers in uw eigen land.

U ziet, CDN’s hebben netwerken over de hele wereld en ze slaan een gecachte versie van uw site op voor distributie (waar nodig). Uw sitebezoekers hebben dan overal ter wereld toegang tot uw website.

CloudFlare is een bijzonder populair type CDN. En gelukkig nemen veel Linux-hostingbedrijven dit gratis op in hun pakketten.

Server-uptime

Controleer bij het zoeken naar een bepaald hostingbedrijf eerst de uptime-cijfers in Google om te zien hoe het presteert. We raden ten zeerste aan om een ​​hostingprovider te kiezen met een beschikbaarheid van ongeveer 99,9% om minimale uitvaltijden te garanderen. Stilstand kan leiden tot verliezen in het bedrijf – en dat willen we koste wat kost vermijden.

SSL-certificaten

Niet alle hostingproviders hebben gratis SSL-certificaten, maar weten dat u deze beveiligingsfunctie nodig heeft. SSL-certificaten (Secure Sockets Layer) is een protocol dat is gemaakt voor het versleutelen van gegevens (tussen bezoekers van uw site en servers) om misbruik van gestolen informatie te voorkomen.

Het is gemakkelijk om erachter te komen of een site een SSL-certificaat heeft. Als de URL een ‘s’ (https: //) bevat, betekent dit dat deze is beveiligd. Als het geen “s” (http: //) heeft, betekent dit dat de site geen SSL-certificaat heeft en daarom niet zo beveiligd is.

Weet dat SSL-certificaten nu ook goed zijn voor SEO (het is een van de factoren die Google in overweging neemt bij het rangschikken van een site). Gebruikers die op hun hoede zijn voor hun privégegevens, zijn ook meer geneigd om beveiligde sites te gebruiken (vooral wanneer creditcardgegevens nodig zijn).

Hostingbedrijven die een service gebruiken met de naam Let’s Encrypt, bieden gratis standaard SSL-certificaten aan. Andere hostingproviders nemen ook gratis SSL-certificaten op in hun plannen. Zo niet, dan raden we aan deze service tegen betaling te kopen (ongeveer $ 10 per jaar), zodat u een veilige site heeft (en voor SEO-doeleinden).

Snelheid

Snelheid is ook een rankingfactor in SEO. En natuurlijk zullen uw sitebezoekers het ook op prijs stellen als uw sitepagina’s snel worden geladen. Door ons eerdere advies over serverlocaties en CDN’s op te volgen, heeft u in principe de snelheidsfunctie gedekt. Maar als je merkt dat een Linux-hostingbedrijf meer CPU-bronnen biedt, merk dan op dat het het hele scenario extra snelheid geeft.

Schijfruimte

Opslagruimte is inderdaad een belangrijke functie om op te letten bij het kiezen van een hostingprovider. U hebt echter niet altijd een enorme (of onbeperkte) ruimte nodig, omdat dit afhankelijk is van uw type website. De meeste blogs en bedrijfssites kunnen het eigenlijk heel goed doen met slechts 1 GB schijfruimte (met Gmail als je website-e-mailaccount). Dus, tenzij u een e-commercesite of een hele grote forumsite bouwt, kunt u genoegen nemen met een paar GB opslagruimte op uw Linux-website.

Bandbreedte en gegevensoverdracht

gedeelde hostingafbeeldingBandbreedte en gegevensoverdracht zijn gerelateerd in die zin dat ze beide een snelle stroom van informatie op uw servers mogelijk maken. U hebt deze functies hard nodig als uw site het downloaden van grote bestanden zoals video’s, muziek en pdf’s (onder andere) omvat. In dit geval raden we aan om voor een abonnement met grote (of onbeperkte) bandbreedte te gaan, omdat dergelijke bestanden gemakkelijk uw bandbreedte en gegevens kunnen gebruiken.

Klantenservice

Wat andere mensen ook zeggen, geloof ons als we zeggen dat het hebben van een 24/7 klant heel, ZEER belangrijk is. Je hebt af en toe snelle antwoorden (en oplossingen) nodig – en het is essentieel om te weten dat er altijd beschikbare hulp is (vooral via livechat of telefoon).

Linux: de details

Linux hostingonderzoek

Met zoveel verschillende providers die Linux-hosting aanbieden, heb je de mogelijkheid om te kiezen uit enkele van de beste plannen op de markt. Bij het kiezen van een Linux-hostingprovider is het van cruciaal belang dat u een plan vindt dat rijk is aan functies en dat u uw vermogen om uw server eenvoudig te beheren met het grootste gemak kunt creëren. Naast de basis van eenvoudige toewijzing van middelen, uptime-garanties en 24/7 klantenondersteuning, kunt u ook een plan selecteren op basis van andere belangrijke factoren zoals schijfruimte, bandbreedte, e-mailadressen, database en meer.

Om u te helpen de beste Linux-hosting voor uw behoeften te vinden, hebben we onze topaanbevelingen samengesteld.

Wat is Linux?

Linux-logoLinux is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld voor website-hostingproviders. Naast zijn grote populariteit is Linux ook de meest betaalbare optie voor webhosting, waarbij sommige zelfs gratis of “freemium” -pakketten aanbieden.

Verschillende hosts gebruiken Linux standaard omdat het verreweg als marktleider wordt beschouwd, vooral voor shared hosting. Google werkt zelfs op Linux met zijn constant groeiende servers die tot nu toe meer dan 15.000 hebben geteld.

De geschiedenis van Linux

De Linux is in 1991 gemaakt door Linus Torvalds, een systeemingenieur van Finish, die het besturingssysteem heeft gemaakt als onderdeel van zijn opleiding informatica. Linux, vernoemd naar de maker ervan, werd de daaropvolgende jaren enorm populair in de ontwikkelaarsgemeenschap en verwierf een enorme schare fans die het tot op de dag van vandaag hebben verbeterd en onderhouden. In 1996 werd Linux gebrandmerkt met zijn beroemde logo met een pinguïn – wat, grappig feit, werd geïnspireerd door een pinguïn in de Australian National Zoo die Trovalds beet.

In de loop der jaren is het merk van het besturingssysteem gesplitst, samengevoegd, omgedoopt, opnieuw vormgegeven en heeft het voortdurend veranderingen en verbeteringen ondergaan. Tegenwoordig zijn er verschillende Linux-distributeurs en daarom zie je het misschien met verschillende namen, waaronder Red Hat Linux, Fedora, CentOS, Ubuntu en meer. Ondanks de grote gemeenschap die Linux continu heeft ondersteund, is niet iedereen een fan van dit besturingssysteem. Steve Ballmer (de voormalige directeur van Microsoft) merkte bijvoorbeeld berucht op dat Linux “kenmerken van het communisme” heeft tijdens een evenement in 2000 in Seattle, Washington.

Een ding over Linux is dat het kan worden overgenomen door bedrijven en kan worden gebruikt om er unieke besturingssystemen van te maken. Het besturingssysteem van Google Chrome is bijvoorbeeld in wezen een versie van Linux en Android heeft ook het besturingssysteem aangepast. En ondanks de eerdere klachten van Steve Ballmer, heeft Microsoft ook met Linux geploeterd en het gebruikt voor zijn Nokia X-telefoons. Dell verkoopt ook laptops die vooraf zijn geïnstalleerd met Ubuntu, en de makers van Ubuntu, Caconical, verkopen een Linux-smartphone.

Voordelen van Linux-hosting

Veel mensen kiezen voor webhosting zonder het te beseffen. Dit komt omdat het het meest betaalbare type hosting is, dus het is een geweldige optie voor diegenen die met een budget werken of misschien geen ervaring hebben met de technische aspecten van het beheren van een server.

Enkele van de grootste voordelen van de beste Linux-hostingplannen zijn:

 • Zolang de server up-to-date blijft, is Linux-hosting zeer veilig en heeft het minder hackers.
 • Velen beschouwen het migreren van hosts met Linux veel gemakkelijker dan Windows omdat Linux compatibel is met cPanel en andere populaire webhostingsoftware.
 • Het is een van de meest betaalbare hostingopties, in sommige gevallen zelfs gratis
 • Er is een algemene standaardisatie onder hosts

Moderne Linux-servers zijn geconfigureerd volgens de LAMP-standaard, een afkorting voor:

L – Linux (het besturingssysteem)

A – Apache (de servertoepassing)

M – MySQL (Structural Query Language)

P – PHP (hypertekst processor)

Met deze standaard kunt u zonder veel moeite een moderne website maken. Hoewel er iets is dat u moet leren om geavanceerder te worden, zoals machtigingen voor Linux-bestanden, zijn er veel bronnen beschikbaar om Linux-hosting te ondersteunen.

Waarom is Linux populair onder webhosts?

Er zijn verschillende redenen waarom hosts voor Linux kiezen, waaronder enkele:

 • Het is een krachtig hostingsysteem
 • Het is eenvoudig op te schalen naarmate uw hostingbehoeften toenemen
 • Het is betaalbaar, vaak zelfs gratis
 • Het heeft een grote gemeenschap van gebruikers en supporters
 • Het is compatibel met oudere servers
 • Het is gemakkelijk aanpasbaar
 • Met cPanel en andere bedieningspanelen kan de host de server beveiligen, zodat klanten het besturingssysteem niet per ongeluk opnieuw configureren

Veel webhostingbedrijven hebben aanzienlijk geïnvesteerd in Linux, waardoor bekendheid met het besturingssysteem een ​​wenselijke technische vaardigheid is voor technici en ontwikkelaars. Er zijn zelfs een paar verschillende soorten certificeringsprogramma’s, zoals het RedHat Certified Engineering Program waarmee kandidaten hun bekwaamheid met Linux kunnen bewijzen en bedrijven hun technische ondersteuningsteam kunnen trainen in de nieuwste innovaties en updates.

Windows versus Linux

Linux en Windows zijn de twee meest populaire soorten hosting, en afhankelijk van uw behoeften is de ene misschien beter dan de andere. Hoewel Linux wereldwijd de meest populaire keuze is, kunnen veel talen en scripts ook op Windows worden gebruikt. WordPress, PHP en Perl kunnen bijvoorbeeld op een Windows-server worden uitgevoerd, maar deze applicaties werken veel soepeler op Linux. Met name voor WordPress zijn er ook veel meer bronnen beschikbaar voor degenen die via Linux hosten dan Windows.

Er zijn echter ook enkele applicaties en scripts die Linux niet ondersteunt. IIS en ASP kunnen bijvoorbeeld niet op Linux worden uitgevoerd, maar ze zijn compatibel met Windows. Voor degenen die deze specifieke toepassingen en scripts willen gebruiken, kan Windows een meer praktische optie zijn.

Veelgestelde vragen over Linux-hosting

Is Linux hosting gebruiksvriendelijk?

Velen beschouwen Linux als een gemakkelijke hostingoplossing om te beheren en te gebruiken. Linux kan een goede keuze zijn voor beginners, omdat met de beste Linux-hosting het meeste serverbeheer kan worden voltooid via het eenvoudig te navigeren cPanel.

Wat zit er in een Linux hostingpakket?

De specifieke kenmerken van een Linux-hostingpakket zullen variëren tussen providers, maar er zijn bepaalde standaardovereenkomsten. Bij shared Linux hosting krijg je bijvoorbeeld meestal een beperkte hoeveelheid ruimte en bandbreedte op de server. In de meeste gevallen mag u ook andere scripts installeren, zoals wiki’s, forums en CMS’s.

Welke programmeertaal gebruikt Linux?

Elke host gebruikt een andere programmeertaal, dus er is geen standaard gekoppeld aan Linux-hosting, maar veel voorkomende talen zijn meestal PHP, Perl en Python. Er is echter niet alleen geen standaardtaal, maar verschillende providers zullen ook verschillende versies van elk van deze talen gebruiken.

Als u op zoek bent naar een hostingpakket, informeer dan naar de ondersteunde talen van elk pakket.

Maakt de Linux-distributieversie die ik heb een groot verschil?

In de meeste gevallen maakt het niet zoveel uit welke distributie van Linux je hebt als onderdeel van je hostingplan, het zijn allemaal afwijkingen van hetzelfde systeem. De basisfuncties van webhosting werken meestal exact hetzelfde voor Linux-distributies en de grootste verschillen tussen Linux-distributies zijn alleen merkbaar op een desktopcomputer in de grafische gebruikersinterface (GUI) – die nooit wordt gezien op een webhostingaccount.

Moet ik Windows-hosting hebben als ik een Windows-computer heb?

Nee! Het type besturingssysteem dat u op uw thuis- of werkcomputer heeft, is volledig onafhankelijk van het type besturingssysteem van uw server. Je kunt elk type besturingssysteem gebruiken, inclusief Linux, zelfs als je een Windows-computer hebt. De enige keer dat dit van invloed kan zijn op uw hosting, is wanneer u grote Windows-toepassingen probeert te ontwikkelen.

Welke software is vereist voor Linux-hosting?

Nadat u uw Linux-hostingplan hebt gekocht, kunt u beslissen welke programma’s u wilt installeren om uw website te maken. Afhankelijk van of u ervoor kiest om uw website zelf te coderen of een webontwikkelaarstoepassing te gebruiken, moet u mogelijk een CMS, een blogtoepassing of een ander type software voor webontwikkeling installeren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector