5 beste bloggplattformer anmeldt for 2020 (betalt og gratis)

Klar til å gå inn i bloggenes verden?


Da hadde du bedre å starte reisen på riktig vei ved å velge beste bloggplattform… Bloggplattformen du velger, vil påvirke kvaliteten på bloggen din (og hvor mye du liker bloggingsturen.)

Imidlertid er dette lettere sagt enn gjort …

Det er godt over en milliard blogger på internett i dag, og antall tilgjengelige bloggplattformer gjør det vanskelig å velge bare en.

Denne guiden hjelper deg med å identifisere hvilken bloggplattform som passer for deg ved å sammenligne hver og en av fordelene og ulempene.

Vi antar at du er en ny blogger som ønsker en bloggplattform som er enkel å bruke og sette opp. Du vil ha en plattform som vil vokse med deg etter hvert som din erfaring og publikum vokser.

Å velge feil bloggplattform i starten vil føre til utfordringer i fremtiden, spesielt hvis du håper å bruke bloggen din som en måte å tjene penger på.

Klar til å komme i gang? La oss dykke inn.

Vårt nummer 1-valg: Wix

Wix er vårt første valg fordi den er intuitiv, har en rekke tutorials og er enkel for nybegynnere.

wix logo-boks

Besøk Wix.com

Pros:
 • Enkelt tilpasses ved hjelp av maler og tredjepartsapper
 • Ingen kodingsferdigheter kreves. Bygg nettstedet ditt med dra og slipp verktøy
 • Enkel og rask konfigurering
Ulemper:
 • Den gratis kontoen viser WIX-merkevarebygging og annonser på nettstedet ditt
 • Begrenset antall gratis tredjepartsapper
 • Når den er valgt, kan ikke en mal endres

WIX skiller seg ut fra andre nettstedbyggere. De har bygget merkevaren sin først og fremst på jungeltelegrafen siden 2006. De har laget en produkt som er intuitivt og allsidig, men likevel enkelt å bruke for nye bloggere som leter etter en dra og slipp-plattform. Det er en all-inclusive nettstedsbygger.

WIX lar deg opprette nettstedet ditt, sammen med bloggen din, ved hjelp av verktøyene, programvaren og serverne deres. Administrasjonspanelet til Wix lar deg få tilgang til nettstedet ditt. Andre nettstedsbyggingsløsninger krever at du installerer, laster ned og administrerer de forskjellige delene av Wix hver for seg.

Wix kan sammenlignes med å leie en leilighet i motsetning til å kjøpe et hus. Du kan tilpasse kjernen og utseendet til nettstedet.

Men infrastrukturen, sikkerheten og konstruksjonen blir ivaretatt av huseieren, som i dette scenariet er Wix. Det er en avveining mellom bekvemmelighet og kontroll.

Etter mer enn 14 måneder gjennomgått Wix på min egen side og mange av våre kunders nettsteder, føler jeg det det oppnår den perfekte balansen mellom design, funksjoner og priser.

Wix Prising

Wix gratis plan er for de som ikke har noe imot å ha strukturen på nettstedet slik: http://yourwebsite.wix.com/yourwebsite. Den gratis planen gir mulighet for ubegrensede sider og sidetyper. Du er begrenset til lagring og funksjoner.

wix priser

Betalte planer varierer fra $ 5- $ 25. Connect-domeneplanen på $ 5 inkluderer båndbredde på 1 GB, 500 MB lagringsplass og muligheten for å koble til domenet ditt.

VIP-planen er $ 25 i måneden. Dette inkluderer ubegrenset båndbredde, 20 GB lagring, profesjonell nettstedanmeldelse, en nettbutikk, et gratis domene og andre funksjoner. Betaling kan gjøres med et hvilket som helst større kredittkort.

Wix blogg-appen gjør det enkelt for deg å legge til blogger på nettstedet ditt som blir støttes på mobile enheter. Wix tilbyr kundestøtte via e-post og telefon for å svare på spørsmål du måtte ha.

Wix lever opp til sitt løfte om å være 100 prosent praktisk for gjør det-selv-designere og bloggere. Mangelen på fleksibilitet kan være en utfordring for profesjonelle utviklere (for hvem vi anbefaler Squarespace), men for nybegynnere som ønsker å utvide bloggen sin, føler vi at Wix representerer det beste av det som for tiden er på markedet..

Vårt nummer 2-valg: WordPress

WordPress er vårt andre valg fordi det er enkelt, gratis og enkelt å vedlikeholde.

WordPress-logoboks

Besøk WordPress.com

Pros:
 • Fullstendig kontroll over nettstedet ditt
 • Legg til funksjoner inkludert nettbutikker, medlemskap og fora
 • Tusenvis av gratis og premium WordPress-temaer
 • Mer enn 45 000 gratis plugins
 • WordPress fungerer godt med SEO
Ulemper:
 • En relativt bratt læringskurve for å administrere bloggen din
 • Du er ansvarlig for sikkerhetskopier og sikkerhet

WordPress, i motsetning til vårt førstevalg Wix, krever en touch mer kunnskap for å designe din første blogg. Det er mye enklere enn å lære seg å kode, men det er ikke dra-og-slipp.

Før vi gikk mye videre med vår gjennomgang, ønsket vi å forklare forskjellen mellom WordPress.org kontra WordPress.com.

Temastøtte
 • WordPress.org tilbyr full temastøtte. Du kan bruke, endre og tilpasse kommersielle og gratis temaer. Du kan gjøre hva du vil med nettstedet ditt.
 • WordPress.com begrenser temaene dine til de som for øyeblikket er til stede i WordPress-depotet. Eksisterende temaer kan ikke tilpasses, og du kan heller ikke laste opp tilpassede temaer.
Plug-Ins
 • WordPress.org lar deg maksimere WordPress kraft som CMS. Du kan laste opp og tilpasse hvilken som helst plug-in du vil.
 • WordPress.com tillater ikke plugin-moduler av noe slag. Det er noen plugin-lignende funksjoner som er innebygd i plattformen.
WordPress.com-priser

wordpress priser

 • WordPress.org krever at du kjøper hosting og betaler for å registrere domenet ditt med en tredjepartstjeneste.
 • WordPress.com tillater blogger gratis og gir opptil 3 GB lagringsplass. Du kan ikke tilpasse domenet ditt, og du er begrenset til underdomener. WordPress vil vise annonser på nettstedet ditt.
inntjenings
 • WordPress.org lar deg selge annonser hvis du velger på nettstedet ditt. Du kan beholde 100 prosent av det du tjener på nettstedet ditt.
 • WordPress.com lar deg ikke selge annonser på nettstedet ditt. Hvis nettstedet ditt har 25.000 eller flere månedlige sidevisninger, er det et alternativ for inntektsdeling.
merkevarebygging
 • WordPress.org tvinger deg ikke til å merke siden din med noe fra WordPress. Du kan hvis du vil, men det er rent valgfritt.
 • WordPress.com krever at du viser “drevet av” -lenken på nettstedet ditt. I tillegg vil WordPress vise annonser på nettstedet ditt uten å gi deg inntekter.

Dette er noen av forskjellene mellom WordPress.com og WordPress.org. Andre forskjeller inkluderer hvordan plattformene bruker SEO, analyse, e-handel og vedlikehold.

WordPress.com og WordPress.org gir bloggere uten sidestykke støtte fra opplæringen nettstedene tilbyr, samt enormt felleskap av brukere som er ivrige etter å hjelpe andre brukere med spørsmål eller bekymringer.

Med all den tilgjengelige informasjonen, kan nye bloggere raskt komme opp i fart og begynne å tilpasse nettstedet sitt med lite eller ingen problemer.

Vårt nummer 3-valg: Medium.com

Medium.com er vårt nummer tre-valg på grunn av brukervennlighet. Det er et flott alternativ for en gratis bloggplattform.

medium logokassePros:
 • Brukervennlighet
 • Ingen koding kreves
 • Ingen oppsett kreves
 • Fokuser på å skrive, ikke utforme et nettsted
 • Kobler deg til et nettbasert forfattersamfunn
Ulemper:
 • Begrensede funksjoner
 • Medium.com eier publikummet ditt. Hvis du mister bloggen din, følger publikum med den
 • Inntektsgenerering er ikke et alternativ via annonser

Medium.com er en plattform som har tillatt forfattere å dele innsikt siden 2012. Den lar innholdet ditt nå et stort publikum. Medium.com har blitt beskrevet som Twitter i langformat.

En fordel som de tilbyr er muligheten til å importere blogginnhold hvor som helst på Internett. Når den er importert, kan du redigere den fritt.

Enda bedre følger dine sosiale medier deg til Medium.com. Ved å knytte Medium-kontoen din til nettsteder som Facebook og Twitter kobles du automatisk til venner som bruker Medium.

Medium viser deg hvor mange lesere du har. Den forteller deg hvilke som gjør det til slutt. Noen utgivere henvender seg til Medium.com som en måte å finne nye bidragsytere til nettstedene sine.

hvordan medium fungerer

Medium er API-gratis. Følgerne du har er legitime, og gir mer troverdighet til det du skriver.

Medium er ikke den rette plattformen for komplisert og teknisk skriving. Bloggere som fokuserer på livslæring, entreprenørskap og politikk kan klare seg bedre.

I motsetning til med WordPress, du eier ikke noe på Medium.com. Medium Corporation kan stenge deg av etter eget skjønn. De kan kansellere kontoen din som de vil, og de kan endre prisplaner.

Bruk av Medium vokser ikke merkevaren din så mye som den vokser Medium’s. Når du skriver, promoterer du egentlig Medium.com.

Hvis du er en populær forfatter, vil folk huske hva du skrev, og vil huske at de fant det på Medium.com, men de husker ikke navnet ditt så godt som de ville ha skrevet deg på ditt eget domene eller sosiale mediekonto. Det motsatte er sant med nettsteder som WordPress.

Medium.com er gratis. Det kan øke eksponeringen din, men det har alvorlige begrensninger. Vi føler at det er verdt prisen du betaler for det.

Vårt nummer 4-valg: Blogger

Blogger er en gammel plattform som sliter med å imøtekomme behovene til moderne bloggere.

blogger-logo-boksenPros:
 • Det er gratis
 • Enkelt å sette opp og administrere
 • Utnytter Googles sikkerhet og pålitelighet
Ulemper:
 • Begrensede funksjoner
 • Begrensede maler og designalternativer
 • Oppdateringer er sjelden
 • Google kan avbryte eller stanse bloggen din etter eget skjønn

Blogger, bestefaren til blogging, ble grunnlagt av Evan Williams på 1990-tallet. Evan Williams fortsatte senere med å finne Twitter og Medium. Matt Mullenwegs frustrasjon over Blogger førte til at han startet WordPress. Blogger anses for å være foreldet og full av glemt teknologi av mange.

Blogger er nå eid av Google og er helt gratis. Dens alt inkluderende natur gir deg alt du trenger. Ennå, forfattere må handle kontroll for enkelhets skyld.

Blogger fokuserer på blogging (… duh); det er lite innholdsstyringsevne innebygd i plattformen. Ikke overraskende er den største klagen på Blogger at den mangler funksjoner, og får forfattere til å vokse ut plattformen raskt.

Google ser Blogger som en ettertanke. Kundeservicen og supporten de tilbyr er mindre enn fantastisk. Eventuell feilsøking du måtte trenge kommer fra støtteforum eller søk på YouTube-videoer.

blogger på google nettsteder

Blogger er en plattform som nekter å vokse. Deres eneste fokus er blogging. Andre nettsteder lar deg markedsføre innholdet ditt ved hjelp av sosiale medier.

Blogger ser imidlertid ut til å være fornøyd med å kaste seg sammen med å gjøre ting slik de alltid har gjort dem. Det er ikke nødvendigvis ille hvis fokuset ditt bare er å blogge. Men hvis du vil at klokkene og fløytene skal være til stede på andre plattformer, eksisterer de bare ikke her.

Google har holdt Blogger i gang i mer enn et tiår. Det er ingen indikasjoner på at det forsvinner snart. derimot, Google har et rykte for å drepe produktene sine på et innfall. Blogger er foreløpig ikke og har noen gang vært en prioritering for Google. Det vil stadig være truet av å bli lagt ned.

Siden innholdet ditt er vert på en Google-bloggplattform, må du følge Googles innholdspolicy. Politikken er liberal (og blir mer liberal hvert år …), men mer enn en blogger har sett bloggen sin stengt på grunn av Googles vilkårlige håndhevelse.

Hvis bloggen din er om et tema som kan anses som kontroversielt, bør du tenke deg om to ganger før du investerer din tid og energi på å skrive på en plattform som du ikke har full kontroll over..

Det kan være et lite publikum som drar nytte av å bruke Blogger. Imidlertid føler vi at det ikke passer godt for flertallet av bloggere.

Vårt nummer 5-valg: Tumblr

Tumblr er en mikrobloggingsplattform som inkluderer noen funksjoner i sosiale nettverk.

tumblr logokassePros:
 • Lett å bruke
 • Lett å integrere sosiale mediekomponenter
 • Gjør det enkelt å bruke bilder, videoer, GIF, osv.
Ulemper:
 • Begrensede funksjoner
 • Dårlig valg av temaer
 • Vanskelig å ta backup av bloggen din
 • Vanskelig å importere eller eksportere prosjekter

Tumblr er designet for yngre kunder. Dashbordet skal være intuitivt, men krever en seriøs læringskurve. Bloggen er underordnet multimedia.

tumblr layoutTekstbasert innhold mangler seriøse alternativer og verktøy. Som nybegynner kan du glede deg over noen av de kunstneriske verktøyene som er tilgjengelige. Bloggen din kan se attraktiv ut, men det vil mangle klokkene og fløytene leserne dine har blitt vant til.

Søkemotoroptimaliseringsverktøy er ikke tilgjengelig med denne tjenesten. Dette er en stor ulempe, spesielt hvis du ser bloggen din som en fremtidig inntektskilde. Tumblr har et stadig voksende medlemsgrunnlag. Det de imidlertid ikke nevner, er mange mennesker som forlater tjenesten hver måned når de innser at det mangler verktøyene som trengs for å gjøre blogging til en suksess.

Vi føler ikke at Tumblr er et godt alternativ, spesielt for nye forfattere. Du vil ikke at frustrasjon skal føre til at du gir opp bloggen helt.

Vi anbefaler at du ser på vårt utvalgte Wix. Den gir deg alle verktøyene du trenger for å lage en attraktiv blogg. Det er enkelt å bruke og intuitivt.

Konklusjon

På verdensbasis er det mer enn 400 millioner blogger. Folk henvender seg til blogger for å finne et samfunn som deler de samme idealene, interessene, håpene og ambisjonene deres. Hvis du ønsker å starte din egen blogg, begynner du en enorm reise som har en rekke givende fordeler.

Før du begynner å blogge, må du velge riktig bloggplattform. Du vil at plattformen du velger skal være enkel å bruke, rimelig, kraftig og å arbeide sømløst med sosiale medier. For pengene våre, Wix er svaret.

Vi håper du likte å lese innlegget vårt. Er du en ny blogger? Hvilke plattformer har du brukt? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor. Til neste gang.

Når du er klar til å oppgradere bloggen din, trenger du en god vert. Sjekk ut vår guide til det beste webhotellet for kanadiske bloggere for å se hvem som tar kaken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector