Сцалахостинг – Ундердог за којег се волимо укоријенити

Сцалахостинг је релативно непознат провајдер који представља импресиван скуп технологија. То само имао да добије свој преглед.


Природно сам контактирао подршку и затражио више информација. Неколико минута касније, имао сам свој план хостинга и био сам спреман да размотрим Сцалахостинг.

Морам признати, било је угодно изненађење. С обзиром на квалитет услуге, провајдер је дужан да то учини у свету хостинга пре и касније.

Прво сте чули овде: Скалахостинг је следећа велика ствар.

Као што је уобичајено, наша Сцала рецензија се ослања на резултате дубинског тестирања, праћење у стварном времену и недеља испитивања и проучавања дељеног хостинга компаније.

Шта је скалахостинг?

С око 50 000 купаца и 700 000 домаћинских домена, Сцалахостинг је компактан, независан добављач из САД-а.

Има два дата центра, један у својој матичној земљи, а други у ЕУ. У току је изградња другог објекта у Северној Америци.

Ипак, не говоримо о новопридошлом хостерском свету. Супротно томе, Сцала има 13 година искуства под појасевима и прилично мало технологија које то могу показати.

Није тежак специјалиста, али има и неколико изненађења за ВордПресс кориснике. Заправо, када упоредите Сцалахостинг са СитеГроунд или вс Блуехост, први прилично импресионира.

За разлику од већине конкурената, Сцала улаже више у истраживање и развој а мање у маркетинг. Резултат су неки прилично робусни дељени планови и вероватно најповољнија ВПС понуда на тржишту.

Ова политика је хвале вредна и објашњава зашто је провајдер тако добар, а много мање популаран од неких.

Доста разговора о позадини – спустимо се на месингане траке и погледајмо шта раздваја Сцалахостинг.

"Скалабилан, моћан, свестран"

Уптиме

99,99%

Брзина учитавања

0.76с

Подршка

9/10

Карактеристике

8.5 / 10

ОВЕРАЛ4.1

Основни садржаји – скалахостинг време, брзина, подршка

Ово су велике тројке веб хостинга. Ако се добављач спотакне овде, мало (или боље речено, ништа) може да надокнади. Много рецензија Сцалахостинга хвале добављача у овим областима, па да видимо да ли подаци праве резервне копије свих разговора.

1. Одлично време – 99,99%

Уптиме је једна од оних ствари које не примијетите кад све ради. Упркос томе, то је вероватно најважнији фактор у хостингу.

Једноставно, када купујете хостинг, очекујете да ће ваша страница бити доступна стално.

Зато сам, чим сам се јавио на Сцала, поставио једноставну ВордПресс локацију и прикључио је на своје алате за праћење у стварном времену. Са неколико недеља вредних података, можете стећи прилично добру представу о расположивости коју можете да очекујете.

Што се тиче Сцале, она нуди гаранцију за 99,9% продуженог рада, што је индустријски стандард. Ово ограничава укупни месечни одмор на око 43 минута, или испод 1,5 минута дневно. То је разумна гаранција, све у свему.

Ако Сцалахостинг крши смернице, можете добити бонусе за хостинг. Добављач ће чак прихватити ваше записнике као доказ, тако да можете користити алат попут СтатусЦаке и пратити доступност вашег Сцала сервера.

Могли бисте помислити да би вам то омогућили сви даваоци услуга. Међутим, већина прихвата само своје записе, што значи да провајдер одлучује шта се сматра прекидом (гледајући вас, ХостГатор).

Међутим, стварни продужетак времена је где Сцала облачна инфраструктура заиста сјаји. Током писања ове Сцалахостинг рецензије, провајдер је забиљежио готово савршену доступност. Сервери добијају просечно време застоја од једног месеца месечно, што је одлично.

Увек је умирујуће видети пружаоца да своју инфраструктуру одржавају у врхунском стању. Започели смо одличан почетак, а сада идемо на брзину.

"Сцала приказује скоро беспријекоран продужетак и обећава адекватну надокнаду ако се СЛА икад прекрши."

2. Прилична брзина

 • Време одговора – 0,29с
 • Време до потпуно учитане веб локације – 0,76с
 • Под оптерећењем – 30с

Напомена: Ако покренете тестове брзине на мом домену, резултати могу мало да осцилирају. Чак и са исте платформе за тестирање, два теста обично показују мало другачије резултате. Моја веб локација се налази у САД-у, тако да сам је тестирао са америчких локација Сцала ревиев. Сви додаци и кеширање на страни сервера били су онемогућени.

Студија након студије показује да је брзина одличан фактор успешности веб странице. Бржи веб сајтови ефикасније ангажују посетиоце, привлаче више редовних посетилаца и продају више производа. Што се тиче спорих веб локација, добро, рецимо да не трају дуго.

Непотребно је рећи да ваш избор хостинга овде игра велику улогу. Веб локација може да буде брза колико то допушта његов сервер, тако да би требало да одаберете мудро.

За преглед Сцалахостинга, проверио сам колико брзо сервери могу да одговоре и испоруче страницу и како раде под великим прометом. Да бих тестирање било фер, искључио сам додатне алате за оптимизацију брзине и само одредио основну поставку.

Предња страна наступа изванредно. Серверима је у просеку потребно 0,295 секунди да би Сцалахостинг уврстили у првих пет домаћина у овој категорији – није мали подвиг, с обзиром на то да су у супротности са провајдерима попут СитеГроунд.

Време потребно за учитавање целог документа је још импресивније. Просјечно износи 0.766 секунди, што чини Скалирање најбржег провајдера до сада. Ниједан други домаћин то не ради добро доследно.

Сцала је постављање сучеља похвале. Све Сцалахостинг критике крајњих корисника који га хвале дефинитивно су на месту.

Упао сам у проблеме током тестирања. Тест оптерећења утиче на приближно 18 виртуелних корисника. Тада сервери почињу да испуштају ХТТП везе, а времена одзива драстично постепено падају.

Ово није реткост догађаја за пружаоца услуга хостинга – слична ствар се дешава и са ХостГаторс-ом и ГреенГеекс-ом. Постоји могућност да неки сигурносни систем активност види као ДДоС напад и ограничава број веза с исте ИП адресе.

О томе сам контактирао техничку подршку. Иако су агенти дали све од себе да помогну, још увек раде на проналажењу решења.

Сервери су иначе брзи, а Сцалахостинг је у потпуности способан да обради пристојну количину саобраћаја.

"Сцалахостинг се може похвалити неодољиво великом брзином фронтенда, али подупирућа поставља неколико питања"

3. Одговарајућа подршка

Оно што се највише истицало током почетног прегледа је висока стопа задовољства клијената. Пре свега, критике корисника хвале тим за подршку Сцалахостингу. Била сам нестрпљива да то проверим и видим да ли је подршка заиста све то.

Неколико пута сам их контактирао и започео са једноставним питањима. Прва позитивна ствар била је та што су сви упити добили тренутни одговор, без обзира на доба дана. То указује да је тим за подршку добро особље.

Агенти су такође прилично добро упознати. Корисничка подршка Сцалахостинг може одговорити на већину питања о платформи и пружити тачне савете о оптимизацији веб локација.

Засада је добро. Било је време да извадимо велике пушке.

Још сам се једном обратио служби за подршку и затражио помоћ у решавању проблема са утицајем оптерећења – већина других провајдера није се јадно упустила у адресирање. На моје изненађење, агент је био одушевљен и почео је одбацивати идеје са мене.

Били смо на позиву нешто више од једног сата, испробавајући различите конфигурације да решимо проблем. Ниво посвећености од једноставних агената фронтлине је импресиван, иако је проблем на крају ескалирао до администратора сервера.

" У свим стварима, Сцалахостинг подршка је добро обучена и жељна је помоћи. Добављач се очито не шали око избора запосленика, а своје купце оставља у добрим рукама."

Прос за скалахостинг

Сцалахостинг се односи на освајање света хостинга са робусном заштићеном технологијом. Жели да импресионира вебмастере снагом и корисношћу. И, према стотинама прегледа Сцалахостинг-а, има праве алате за посао.

1. Власничка сигурност

Главна предност провајдера је власнички софтвер. ССхиелд Сецурити је прва алатка коју ћемо покрити у овом прегледу Сцалахостинг-а.

Једноставно, ССхиелд је сигурносни пакет.

На једном крају служи за блокирање долазних претњи. Сцалахостинг се може похвалити да његов ССхиелд може блокирати 99,998% напада.

Друга компонента ССхиелда је надзор 24/7. Поред тога што користи базу података познатог злонамјерног софтвера, сигурносни систем користи машинско учење како би открио потенцијално неидентификоване пријетње. То му даје много бољу шансу да ухвати било какве нападе пре него што они постану озбиљан проблем за ваш Сцала сервер.

Једна предност система је у томе што вам пружа довољно времена да поправите било какве злонамерне активности (у случају да се ваш сервер зарази). Уместо да одмах затворите веб локацију, послаће вам детаљан извештај. То вам даје најбољу прилику да решите проблем без да сами нанесете штету.

То можете очекивати од сваког домаћина, али видео сам да добављачи паниче и искључују веб локацију на први поглед. Корисно је да Сцала предузме само одговарајуће мере уместо да наноси непотребну штету.

Све у свему, охрабрујуће је видети да Сцалахостинг поседује снажну технологију са новом пажњом на сигурност веб локација. 

2. ВордПресс-Оптимизовано

Када сам започео овај Сцалахостинг преглед, желео сам да видим како компанија рукује ВордПресом.

Сцалахостинг нуди посебан „укус“ стандардних хостинг хостинг планова фокусираних на ВордПресс-у без додатних трошкова. Велики комад купаца Сцале су корисници ВордПресс-а, тако да има пуно смисла.

Велики део тога је СВордПресс Манагер, који је Сцала власнички алат за управљање. Ово вам омогућава да лако додате ВордПресс странице, оптимизујете њихову безбедност и омогућавате аутоматско ажурирање ВордПресс-а.

Једна од згодних опција је да се омогући безбедносно закључавање, које спречава нападе скрипте на страни сервера. Само не заборавите да га онемогућите када желите да додате било који додатак.

Још је алата попут клонирања у сценском окружењу. За сада, међутим, добијате све кључне карактеристике управљаног дељеног хостинга за ВордПресс.

И то је само део тога. Сцалахостинг додаје прилагођена сигурносна правила, наменски фиревалл и скенирање злонамјерног софтвера свим ВордПресс плановима. Сигурносно гледано, то је један од најцрњих домаћина.

Још је боље ако кренете у почетни план. Сцалахостинг ће вам дати времена са својим ВордПресс инжењерима, а они вам могу помоћи у оптимизацији ваше веб странице. Добијање такве помоћи у супротном је скупо, тако да је вредност Сцалахостинга импресивна.

У ствари, додатни алати су толико робусни, Сцалахостинг је снажан кандидат за најбољи ВордПресс хостинг у 2020. години.

3. Интуитивно корисничко подручје и СПанел

Власници веб локација проводе пуно времена у простору за кориснике и на контролној табли. У идеалном случају желите да оне буду једноставне за навигацију и да имају све критичне опције на располагању у једном или два клика.

Срећом, Сцалахостинг овде добро делује. Можете приступити најважнијим областима са бочне траке у свако доба. Они укључују управљање ДНС-ом, наплату и куповину карата.

Додуше, требало ми је мало клика да пронађем алате за управљање за стварни контролни панел. Једном када сам то учинио, било је прилично лако уочити и користити алате попут СВордПресс Манагер-а.

Што се тиче стварне контролне табле, планови дељеног хостинга користе цПанел, што је индустријски стандард. Након што надоградите на Сцала хостинг ВПС пакет, ипак се можете одлучити за СПанел. Ово је Сцала-ова алтернатива цПанел.

Власнички контролни панели су обично помало лоши, али СПанел је сретан изузетак. Рукује са свиме што цПанел може – управљањем базом података, подешавањем ССЛ-а, е-маиловима и чак вам омогућава да препродајете хостинг. Поред тога, лако је навигација и све функције раде добро.

Главне предности СПанела су у томе што ради у засебном окружењу, тако да неће појести ресурсе вашег сервера. Такође је бесплатна за коришћење. Супротно томе, цПанел може бити прилично скуп, посебно за продавца хостинга у облаку или за оне којима је потребно пуно додатака. Будући да СПанел подразумевано укључује многе функције, можете уштедети стотине долара месечно.

Сад сте моћи платите за цПанел лиценцу и користите је ако надоградите на ВПС. Уз то, СПанел чини начин надоградње глатким и додаје већу вредност.

Додуше, СПанел није предност за кориснике хостинга са заједничким хостингом, али многи власници веб локација на крају надолазе на ВПС ради додатних ресурса и флексибилности. Тада СПанел постаје приступачнија алтернатива цПанелу.

4. Лако за скалирање до ВПС-а

Када говоримо о надоградњи, Сцалахостинг омогућава једноставно добијање сопственог виртуелног сервера са свим пратећим предностима.

Можете добити потпуно управљани ВПС за само 2 УСД месечно више од онога што бисте платили за највећи заједнички план. Не морате се претплатити на дужи период да бисте постигли најбољу цену – можете добити пуну вредност док плаћате месечно у месец.

Наравно, СПанел игра улогу овде. Будући да не постоји лиценца за цПанел за коју би се рачунали, ВПС планови завршавају приступачнијим од онога што нуди већина конкурената.

Упоређујући базни СПанел и цПанел, Сцала вам штеди најмање 15 УСД месечно, посебно ако узмете у обзир бројне моћне карактеристике које СПанел има изван кутије. Ако вам требају додаци за цПанел или желите препродавати хостинг, уштеда може бити и већа. 

Чак и ако започнете са заједничким плановима, ово је велика предност која вас чека током раста ваше веб странице.

5. Дневне резервне копије

Резервне копије су неопходна сигурносна мрежа за власнике веб локација. Ако направите грешку или било шта друго пође по злу, требали бисте имати резервну копију веб локације на коју ћете се вратити.

Иако Сцалахостинг у ствари не чини то јасно, можете искористити дневне сигурносне копије. Провајдер чува резервне копије недељу дана, тако да ћете увек имати седам верзија свог веб локације на које се можете ослонити.

Све док редовно провјеравате веб локацију (тј. Једном седмично), бит ћете сигурни.

6. Слободне миграције

Ако већ имате веб локацију, још увек можете да се преселите на веб сервер Сцале. Не морате да бринете о прљавој прљавштини мигрирања ваше веб локације, јер ће технички тим урадити то уместо вас. 

Неки пружаоци услуга, попут Блуехоста, наплаћују око 150 долара за овакву услугу. Супротно томе, Сцалахостинг чини својим корисницима солидне и пружа их бесплатно.

7. Поштене цене

Конверзије цијена веб хостинга су љубимац љубимаца хиљада вебмастера. Ако сте икада посједовали веб локацију, вероватно сте упознати са њеном суштином.

Добављач вас позива да се пријавите на две или три године хостинга како бисте постигли невероватно приступачан посао са десетинама фантастичних погодности.

Једном када се почетни мандат истекне, време је за обнову. Тада вас добављач погоди са три или четири пута већом накнадом – и боље је да купите још три године ако желите да останете на мрежи.

Неки пружаоци дају све од себе да сакрију веће трошкове обнове. Пак, неки их чак и не приказују на страници производа.

Сада је сајам фер, Сцала подиже цене обнављањем, али не приближно колико већина добављача. Стартер план кошта само 3,95 УСД месечно ако плаћате унапред три године, а касније иде само 2 долара. Упоредите то са А2 хостингом који започиње око исте цене, а затим га удвостручује при обнављању (или СитеГроунд који га утростручи).

С друге стране, скалахостинг има врло разумне цене. Пружалац услуге је у потпуности транспарентан како функционишу цене, а почетни попуст може вам бити од помоћи када тек почињете.

Што је још важније, трошкови обнове у потпуности одражавају квалитет услуге, уместо да буду неразумно високи да надокнаде попуст. У ствари, многи корисници у својим рецензијама Сцалахостинг хвале транспарентност цијена.

8. Бесплатно име домена

Увек је лепо добити мало додатне вредности бесплатно. Сцалахостинг омогућава корисницима који се пријаве на шест месеци хостинга да региструју име домена без додатних трошкова. Ово је услуга која би вас иначе коштала 10-15 долара, тако да овде уштедите неколико долара.

Имајте на уму да то није доступно на свим плановима. Морате ићи на напредни план да бисте искористили бесплатну регистрацију. Такође није доступан ни на једном Сцала хостинг ВПС-у.

9. Суђење 99 цента

Већина пружатеља услуга хостинга пружа 30-дневну гаранцију поврата новца како бисте могли испробати платформу. Сцалахостинг није изузетак: можете платити за њихову услугу и касније добити цео поврат новца ако вам се не свиђа. Ако бисте стигли толико далеко, само имајте на уму да тражите поврат новца пре истека првог месеца.

Такође имате могућност да платите 0,99 УСД за једномесечно пробно било који дељени план цена Сцала. Можете да преферирате ову руту ако не желите да Сцалахостинг задржава свој новац док га испробате. Можете и тако да не морате да бринете о захтеву за повраћајем новца.

Можда бисте више вољели овај свјежи приступ гостовању, мада то није заиста значајна функција.

Слабости скалахостинга

Без обзира колико је моћан, ниједан хостинг сервис није без проблема. Ево шта бисте требали знати прије него што кренете на Сцалахостинг.

1. Заједнички хостинг није у потпуности ССД за неке кориснике

Иако већина Сцала веб услуга ради на ССД-у, дијељени хостинг укључује и ХДД.

Наиме, стари рачуни раде на мјешавини ССД-а и ХДД-а. Док се датотеке које се користе налазе на ССД уређајима, што омогућава бржи приступ, системске датотеке се налазе на тврдом диску.

Срећом, од јануара 2020. године сви нови клијенти постају домаћин на чисто ССД серверима. У суштини, старо подешавање сервера неће утицати на вас ако сте тек открили провајдера. Разговарао сам о томе са тимом Сцале, а домаћин је чак почео мигрирати старе налоге у исто окружење, тако да ће постојећи клијенти ускоро уживати у истим предностима.

Иако је хостинг брзо, чак и импресивно, потпуни прелазак на ССД побољшао би услугу. То није велика превара за Сцалу, поготово јер чак и старији клијенти могу лако да се уведу у ССД погон на ВД. Ипак, то је нешто што вреди поменути.

2. Танка база знања

Овде се мало може рећи, осим да Сцала нема најопсежнији скуп чланака. Они покривају само 80 уобичајених питања, а многи су одговори прилично кратки.

База знања чини добар одељак ФАК. Међутим, мораћете да мало урадите Гооглинг ако сте сами уради тип.

3. Нејасни описи производа

То бих требао предговорити говорећи да ово не заводи маркетинг, јер Сцала не крије очигледне проблеме. Уз то, и веб локација и подршка за Сцалахостинг не могу тако добро објаснити неке од њихових карактеристика.

На пример, Сцала не помиње резервне копије на стандардној веб страници за хостинг, иако ВордПресс верзија планова очигледно има дневне копије. Међутим, када сам се обратио продајном представнику, уверили су ме да ћу имати резервне копије недељно. — Помало чудно. Тек када сам прешао на техничку подршку, добио сам објашњење су дневно прављење резервних копија, уз сваку верзију сачувану недељу дана. То може бити збуњујуће и дуготрајно да се то схвати.

Ово је прилично мали проблем и то је једноставно исправљање. Ипак, то гарантује спомињање.

Да ли препоручујемо скалирање?

Да ли икада!

Сцалахостинг покрива основе боље од већине домаћина и понуду зачињава робусним алатима. Одличан је за кориснике ВордПресс-а, добро га цене и олакшава стални развој веб странице без уских грла. Плус, то је једна од сигурнијих платформи на тржишту.

Нема сумње да се то воли. Дакле, да ли је Скалахостинг следећа велика ствар?

Могло би бити.

Ако настави да развија технологије по тренутној стопи и додаје још неколико центара података, то би требало имати малих проблема са ширењем свог утицаја. Имам неколико ствари које сам схватио у прегледу Сцалахостинг, али можете рећи бар толико о било којем домаћину.

Укратко, Сцалахостинг је свеукупно одличан извођач. То је домаћин који дефинитивно вреди поћи.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map