ХостГатор Ревиев

ХостГатор је међу најпопуларнијим провајдерима веб хостинга и био сам нестрпљив да тестирам његов укус.


Поставио сам основну ВордПресс инсталацију на ХостГатор Баби Цлоуд-у и измерио времена одзива и понашање под оптерећењем ХостГатор сервера. Такође сам прошао кроз многе прегледе ХостГатор да бих добио јаснију слику о подршци и правилима компаније.

Моји текући тестови 11 најпопуларнијих хостинг компанија рангирају ХостГатор као што следи

# 1 у поузданости
Бр. 10 у брзини сучеља
Бр. 10 у повратној брзини
# 5 као подршка
# 9 у цени

 • Цене – 8,5 / 10
 • Подршка – 8/10
 • Карактеристике & Једноставност употребе – 8.2 / 10
 • Поузданост & Брзина кретања – 8/10

Contents

Ко је ХостГатор?

Без сумње, ХостГатор је међу најпопуларнијим именима у индустрији, нарочито за кориснике са седиштем у САД.

Тренутно домаћин око 10 милиона имена домена, што га чини једним од највећих хостинг провајдера на свету. Није лоше за компанију основану пре 16 година.

У првих десет година свог постојања, компанија је стекла врло солидну репутацију која је привукла пажњу ЕИГ-а. Узастопна аквизиција, као и код многих ствари које ЕИГ додирује, није била у потпуности корисна и довела је до неколико великих кварова рано у Прово центру података који су такође утицали на БлуеХост.

Ипак, ХостГатор се опоравио и побољшао својим услугама. И док стандардна дељена понуда компаније није баш импресивна, релативно нова Цлоуд пакети поново су ХостГатор ставили у микс најбољих компанија за веб хостинг.

Његова Цлоуд платформа обећава велику брзину, врхунску скалабилност и беспрекорну расподелу ресурса између осталих перкс-ова како би управљање рачунима и веб локација ветрило.

Али је ли довољно да се ХостГатор сматра озбиљним кандидатом за најбољег веб домаћина у 2018. години?

Погледајмо шта бројеви кажу у овој детаљној рецензији хостинга ХостГатор Цлоуд-а.

"Најбоље УПТИМЕ"

Уптиме

100%

Подршка

8/10

Брзина учитавања

1,21 секунди

Карактеристике

9/10

ОВЕРАЛ3.3

Основе – ХостГатор Уптиме, брзина, подршка

Небрзање, брзина и квалитетна подршка чине или прекидају хостинг провајдера.

1. Одлично време – 99,99%

Уптиме је лако најважнији фактор који треба узети у обзир приликом провјере било којег прегледа веб хостинга. Брзина је такође битна, али спор веб сајт и даље доноси нешто добро; офлајн страница је несметана катастрофа.

Компанија можда није идеална – неке од проблема са ХостГатором можете видети доле – али њено продужење рада је одлично.

ХостГатор има 99,9% гаранције за продужење рада и обећава бесплатан хостинг у случају да се овај уговор о нивоу услуге прекрши.

Сада, услови услуге налажу да се спољни надзорни системи не могу користити за мерење продуженог времена. Само се записници сервера сматрају довољно поузданим да се могу користити у таквим случајевима.

То је довољно поштено, јер ни најбољи алати за праћење нису варљиви, а ХостГатор има уграђени надзор надгледања сервера коме се може приступити путем корисничког портала.

Цлоуд ХостГатор је надограђена верзија стандардне дељене платформе, а надоградња говори. Доноси на стол два главна окна: већа поузданост и врло доступне надоградње које се могу купити са пар кликова и једнако лако онемогућити кад више нису потребне.

Захваљујући напредној Цлоуд архитектури која омогућава копирање било ког веб места у стварном времену

Просечно време 2018. године:

 • Август – 100%
 • Септембар – 100%
 • Октобар – 100%
 • Новембар – 100%
 • Децембар – 100%

Просјечно Уптиме 2019:

 • Јануар – 100%

"ХостГатор је изузетно поуздан домаћин."

2. Просечна брзина

 • Разумно време одзива – 0.70с (11.)
 • Разумно потпуно натоварено време – 1.28с (10.)
 • Упитно под одређеним оптерећењем – 9.43с (10.)

Напомена: Ако покренете тестове брзине на мом домену, резултати могу мало да осцилирају. Чак и са исте платформе за тестирање, два узастопна испитивања обично показују мало другачије резултате. Моја веб локација ХостГатор налази се у Хјустону, па сам је тестирао из америчких локација. Сви додаци и кеширање на страни сервера били су онемогућени.

Брзина учитавања је апсолутно кључна за било који успешан подухват на мрежи. Веб локацију којој је потребно више од 4 секунде напушта 74% корисника, док се спори веб сајтови за е-трговину ретко поново посећују.

Тестирам ТТФБ (време до првог бајта) и време потребно да се веб локација у потпуности учита. Прва метрика открива колико брзо сервер одговори на упит. Добар је показатељ колико је хостинг машина брза.

Друго мерење показује колико траје времена пре него што је локација видљива и корисна крајњем кориснику. Нема сумње, и ово је пресудно.

У обе категорије, на три места за тестирање, ХостГатор Цлоуд хостинг био је импресиван, у најбржем одговору и друго најбрже време за учитавање почетну страницу моје основне ВордПресс странице у потпуности. У следећим месецима, међутим, одзив и време учитавања су се смањили, што је погоршало просечне перформансе ХостГатора.

Моја страница ХостГатор показала је добре резултате на ВебПагеТест.

Моја страница ХостГатор показала је добре резултате на ВебПагеТест.

Био сам заиста импресиониран овим перформансом, али када сам ставио своју ХостГатор локацију под терет, сервер се распао.

Да појасним, купио сам други од три Цлоуд хостинг плана које ХостГатор има. То је радило прилично добро до 30 виртуалних корисника, али тада је борба почела.

На крају је просечно време одзива са 50 виртуелних корисника постало великих 7,9 секунди. Иако је виртуалних корисника било мање од 30, Цлоуд сервер је наставио одговарати у року од 0,3-0,45 секунди, што је прилично добро.

Утицај оптерећења открио је неке слабости под оптерећењем.

Чини се да је 30 корисника горња граница перформанси.

Утицај оптерећења открио је неке слабости под оптерећењем.

Имам ВордПресс веб локацију на ХостГатор ВордПресс Цлоуд-у (нешто скупље оптимизовано посебно за ВордПресс) и тестови Лоад Импацт који редовно изводим показују слично понашање: врло пристојан повратни одговор до 30 корисника или нешто друго, а затим озбиљно заостајање. Она је најспорија у просеку међу свим домаћинима које је прегледао Домаћин.

Искрено, 30 истодобних корисника није тако мали број растућих веб локација, али очекивао сам више од средње ХостГатор понуде веб хостинга.

Просечно време одзива 2018:
 • Август – 0.17с
 • Септембар – 0.70с
 • Октобар – 1,71с
 • Новембар – 0.48с
 • Децембар – 0.57с
Просечно време одзива 2019:
 • Јануар – 0,57с
Потпуно учитана страница 2018:
 • Август – 0.87с
 • Септембар – 1,26с
 • Октобар – 2,26с
 • Новембар – 0,92с
 • Децембар – 1,17с
Потпуно учитана страница 2019:
 • Јануар – 1,19с
Одговор под оптерећењем 2018:
 • Август – 7,9с
 • Септембар – 10.01с
 • Октобар – 7,99с
 • Новембар – 9.70с
 • Децембар – 10.89с
Одговор под оптерећењем 2019:
 • Јануар – 10.10с

"Брзи сервери којима је потребна оптимизација за обраду великих количина промета."

3. ХостГатор има спору подршку и базу знања

Ступио сам у контакт са тимом за подршку четири пута током припреме овог детаљног прегледа. Једном преко е-поште, а други три пута у ћаскању. Размишљао сам да тестирам и подршку 24/7 ХостГатор телефона, али ове четири интеракције биле су довољне.

За почетак, време чекања на чету није тако кратко.

Први пут сам ангажовао представника продаје да бих објаснио одређене карактеристике плана. Агенти су требали неких 4 минуте да преузму мој захтев за ћаскање. То није грозно, али далеко је од најбољих домаћина веб локација.

Тада је моје питање било прилично једноставно, али морао сам да га поставим два пута, јер први одговор који сам добио био је копирање на веб локацији информација о којима сам тражио појашњења. Други пут сам питао да нисам много променио формулације. Чини се да га је агент једноставно пажљивије прочитао и пружио одговор који сам тражио.

Желите ли разговарати са Гатором?

Подршка за ХостГатор доступна је на свим каналима комуникације.

Друго ћаскање које сам започео са подршком ХостГатор-а односило се на технички проблем. На њега је одговорено брзо, и агент је узео своје време да испита проблем који сам имао (уграђени монитор за продужење времена није радио). Једно време је истраживао и ескалирао проблем администраторима система.

Ово је било лепо, али агент ми је рекао да ћу добити е-пошту са детаљима случаја, да надгледам ситуацију. Никада нисам добио е-пошту, а случај се није појавио на мом порталу за кориснике ХостГатор.

После другог ћаскања, речено ми је да се карта не бележи на мој рачун, јер је ескалирана, што није имало пуно смисла. Још увек то не ради.

На крају, неких четири дана касније, добио сам е-поруку у којој пише да су системски администратори свесни проблема, али не могу да ми дају ЕТА о његовом решавању.

Последњи сусрет са ХостГатор цхат подршком био је око промене теме цПанел. Видите, ХостГатор Цлоуд има прилагођену цПанел тему, која је врло лепа и функционална, али не дозвољава вам да се пребаците на класике цПанел-а као што су Папер Лантерн или к3. Мој захтев за ћаскање висио је више од 15 минута. Барем агент који се коначно позабавио мојим питањем био је пристојан и брз.

Мој циљ је пружити искрене, непристрасне анализе сваког домаћина који испитујем и морам рећи да је ХостГатор корисничка услуга у најбољем случају неисправна..

Како се то каже, био сам срећан кад сам то видео база знања се много побољшала. Квалитет и количина ресурса знатно су порасли од последњег провера (лето 2017.).

Сада је то врло угледан центар за самопомоћ.

"Тим за подршку ХостГатор је под великим стресом и времена чекања могу бити велика, али центар за самопомоћ је одличан."

Прос ХостГатор-а

ХостГатор је љубазна компанија за домаћинство са многим перкс и квалитетним услугама. Његова Цлоуд платформа је савршен пример.

1. Флексибилан хостинг

Цлоуд подешавање је нешто скупље од дељене понуде ХостГатор веб хостинга, али добијате оно што плаћате.

Савремени сервери су међусобно повезани, што омогућава брзу расподелу ресурса и велику редундантност.

Могуће је добити додатне ресурсе кад год је то потребно. Кликом на дугме и основним клизачем можете да појачате ЦПУ и РАМ веб локације без да се заправо пребаците на већи план. Слично томе, када вам додатна снага више није потребна, можете је уклонити.

Више РАМ-а? Лако.

Додавање и уклањање ресурса је лако!

Таква флексибилност је одлична за сајтове који имају повремене или сезонске пљускове у саобраћају. Туристичке агенције, организатори догађаја, конференцијски центри, сајтови за е-трговину који воде агресивне маркетиншке кампање наћиће могућност да управљају ресурсима сајтова прилично прикладно, додајући неопходни Умпф! по потреби и враћање на задате вредности када ниво посетилаца поново падне.

Ово је феноменална карактеристика која може да прихвати буџет, без проблема и оснаживања.

2. Добра статистика одмах изван оквира

Моћ управљања ресурсима ваше веб локације има смисла само ако заиста знате шта она троши. Портал за хостовање веб локација ХостГатор ово је покривао.

Тамо можете видети количину процесорске снаге и меморије коју ваше странице користе у било којем тренутку. Подаци добијени директно са сервера, врло су доступни и лако се читају.

У било којем тренутку можете проверити употребу РАМ-а, покренуте процесе и учитавање ЦПУ-а. Све ово даје потпуну слику онога што се дешава у позадини веб локације и помаже у препознавању потенцијалних проблема након инсталирања исправки и нових додатака..

3. Интуитивно сучеље

Подручје пријаве за ХостГатор је интуитивно као и увек. Наплата, детаљи плана, управљање именима домена и подршка су у сваком тренутку само један клик.

Све је само један клик. Да, Гаторс!

Кориснички и неуредан портал за кориснике не жртвује функционалност за дизајн.

Руке доле, ово је један од најчешћих и најлакших портала за кориснике Видео сам. На примјер, у великој је супротности с А2 Хостинг-ом, на пример, чија је контролна табла високо функционална и добро дизајнирана, али чиста количина информација која вас поздравља приликом пријављивања може бити неодољива.

Управљање веб локацијама одвија се кроз свеприсутни цПанел. Прилагођено је тако да одговара ХостГатор схеми боја и изгледа прилично лепо. Због стилова, не можете да промените цПанел тему, али изглед омогућава довољно прилагођавање.

Као и подручје за кориснике, ХоПГатор цПанел истакнуто приказује статистику употребе.

4. Врхунска мрежна инфраструктура

ХостГатор је идеалан за веб локације у САД.

Његова два дата центра налазе се у Прово, Утах и ​​Хоустон, Тексас, где је седиште компаније. Некада је било на Флориди, што би могло бити показатељ одакле је име бренда црпило инспирацију.

Сви модерни податковни центри опремљени су с неколико слојева сигурности, редундантних генератора напајања, напредним системима хлађења, јаком физичком сигурношћу и ХостГатор-ови нису изузетак.

Оно што их чини посебно импресивним је чињеница да су им се свиђају Ариста Нетворкс, Јунипер, Арбор, Броцаде и Цисцо играли централну улогу у њиховом дизајнирању и пружању. Ово су највећа имена у умрежавању – сигурност, физичка инфраструктура – и гаранција су за стабилну, брзу и будућност сигурну мрежу.

5. Потентни сервери

Изненађујуће, много ХостГатор рецензија ово спомиње, али компанија Цлоуд се ослања на озбиљну рачунарску моћ.

Сви сервери долазе са ССД-овима и раде на 32-језгреном АМД Оптерон ™ Процесору 6376 или Интел (Р) Ксеон (Р) ЦПУ Е5-2630 в3. Такође имају 4 РАИД 1-а попречно.

Техничка мумбо-јумбо вероватно не значи много, али довољно је да то кажем ово су моћне машине.

Брзи преглед различитих хостинг планова (испод) открива колико енергије можете очекивати од сваког производа. Иако се информације не приказују у највећим могућим детаљима, постоје.

6. Примамљиве уводне цене

На типичан начин веб хостинга, компанија привлачи нове купце са врло ниским накнадама. Цијене ХостГатора повећавају се након што се почетни период заврши.

На дељеној ХостГатор веб хостинг платформи можете да покренете сајт за само 2,75 УСД / месечно, уколико издвојите три године. Хатцхлинг облак иде за 4,95 долара за исти период, без додатака.

ХостГатор има ниску почетну накнаду за једну веб локацију.

Лепа цена за веб страницу!

У практично сваком прегледу хостинга морам појаснити да је уобичајена пракса да хостинг компаније рекламирају веома ниске цене како би људи натерали да кликну на своје планове. ХостГатор барем ставља звездицу поред сваке понуде за испирање уста како би назначио да постоји више посла.

Уму, почетни попуст је, у ствари, аутоматски примењен ХостГатор купон, тако да чак и ако нађете добар посао негде другде на мрежи, попуст ће вероватно бити исти.

7. ВордПресс оптимизација и кеширање

Сви планови за Цлоуд долазе са Мојо Маркетплаце, Гоогле Аналитицс и неколико других перкс. Најистакнутији је Варширање кеширања сервера, који је унапред инсталиран (морао је да га ручно онемогући да би добили фер резултате теста) и пружа веома добру брзину.

Мојо Маркетплаце може додати много вредности вашој ВордПресс локацији, док је кеширање на страни сервера увек лепа ствар, посебно када се користе системи за управљање садржајем.

Моја омиљена претпоставка за ВордПресс је чињеница да Гоогле аналитика је спремна за употребу јер његово постављање може бити препрека за неискусне кориснике.

Уређено ВордПресс решење састављено је за тестирање као део будуће серије ХостГатор рецензија, овде на Хостинг Трибуналу.

8. Фреебиес

ХостГатор награђује нове купце пристојним маркетиншким буџетом. Гоогле АдВордс вредан 100 УСД може бити ваш након што потрошите стварних 25 УСД у програму АдВордс.

Можда не звучи много, али једном када покренете и покренете своју веб страницу, ови рекламни кредити могу вам помоћи да се видљивост увелике види. Ако се користе стратешки и у комбинацији са добрим СЕО праксама, могу вам помоћи да стекнете пристојно излагање.

Такође, сви Цлоуд планови добијају бесплатни шифрирани ССЛ протокола, док се Бусинесс Цлоуд-у испоручује и посебна ИП адреса.

Поред тога, компанија има 45-дневну гаранцију поврата новца, што је дуже од индустријског стандарда од 30 дана.

Цонс против ХостГатор-а

ХостГатор је далеко од савршеног. Дотакнуо сам се неких подручја која раздвајају ХостГатор од најбољих веб хостинг провајдера. Главни међу њима је троми тим за подршку, али постоји неколико других жалби на ХостГатор које се морају споменути.

1. Погрешан маркетинг језик

Исправите ме ако грешим, али верујем да је лукав маркетиншки језик ендемичан за све домаћине под окриљем ЕИГ-а.

У случају ХостГатор Цлоуд хостинга, највећа грешка је у презентацији плана.

Појединости о плану одмах оглашавају ресурсе, попут 2 језгре ЦПУ-а и 2 ГБ РАМ-а. Без икаквог даљњег испитивања могли бисте закључити да би ове две процесорске језгре и свирке доступне меморије могли да употребљавате како желите. Заиста, то би био сасвим логичан закључак; као да су информације тамо да вас натерају да то управо мислите.

Читање скривених информација открива стварну понуду, иако је формула неспретна и нејасна.

Примјер класичног маркетинга, није све тако блиставо као што се испрва чини.

Могу вам гарантовати да сви не проверавају све пажљиво и са пажњом, рецимо, да изврше детаљан, непристрасан преглед домаћина. Поврх тога, начин на који се постављају ове информације изгледају неупадљиво да би их могли схватити по номиналној вриједности.

Међутим, ако проширите детаље плана, видећете појашњење у којем се наводи да то нису наменски, већ заједнички ресурси. Другим речима, ово су спецификације сервера, а не планске спецификације.

Проверио сам са продајним тимом ХостГатор-а да ли ово потврдим као нејасно, али продајни агент је, након што је два пута питао, потврдио да су оглашене вредности серверски ресурси којима би ваша Цлоуд локација имала приступ. Заједно са непознатим бројем других локација.

На серверу са неколико стотина веб локација ови бројеви не изгледају импресивно, зар не??

Ваљда је у томе суштина оваквих рибљих формулација. То је јаки маркетиншки трик у изразитој супротности с А2 хостингом и СитеГроунд-ом, који пружају детаљне спискове наменских ресурса за које сваки план поседује.

Иако је познавање основних ресурса сервера лепо, оно не даје заиста драгоцене информације на личном нивоу.

Начин на који ХостГатор представља бројеве је рибљив. Збунило ме је што ниједан од прегледа ХостГатор-а за 2019. годину нисам видио то.

2. Спор портал за кориснике

Раније у овом прегледу ХостГатор Цлоуда споменуо сам колико је портал купаца страшан. Непрекидан је и једноставан за употребу, али има једну велику ману: спор је.

Пребацивање између картица траје неколико секунди, а често је прегледавање опција на истој картици много спорије него што би требало бити.

Тромост једва да је прекршај, али свеједно нервира.

3. Споро подешавање рачуна

Купио сам план потребан за овај непристрасни преглед хостинга са најбржим доступним начином плаћања, наиме кредитном картицом. Плаћање је извршено одмах, али тада сам морао чекати више од 40 минута да би моја услуга постала доступна.

ХостГатор мора да побољша планове.

Требало је неко време.

Опет, то није превара, али постављате си питање зашто би аутоматски процес трајао толико дуго. На крају, план који сам купио је најпопуларнији, према веб локацији ХостГатор.

Да ли препоручујемо ХостГатор?

ХостГатор Цлоуд хостинг је солидан избор.

То је врло пристојна опција за веб локације са америчким сједиштем са средњим прометом.

Подршка би могла бити и боља, али Цлоуд инфраструктура је врло робусна и пружа одличну брзину и продужено вријеме. Биће заинтересовано да видим како функционише редовни дељени хостинг, али и управљање ВордПресс решењем компаније. Можда ћемо ускоро имати низ прегледа ХостГатор-а.

Под оптерећењем, ХостГатор сервери раде добро до одређене тачке. Једном када више од 30 истодобних корисника започне прегледавање сајта, целокупно време одзива скаче. Потом, 30 корисника је респектабилан број. Ако ваше веб странице редовно добија толико, размислите о удаљавању од дељених решења.

Још увек је ХостГатор једна од бољих компанија за веб хостинга, упркос аквизицији ЕИГ-а. Модерна, поуздана сервер и мрежна инфраструктура обезбеђују несметано пословање, док свеобухватни центар за самопомоћ може бити изврсно место за научити пуно о веб хостингу уопште.

Радујем се вашим утисцима, као и темељном, правилном прегледу хостГатор дељења, само да видим како се то слаже са главним производом компаније.

ФАК

П: Да ли је ХостГатор добар?П: Да ли је ХостГатор бољи од ГоДадди-а?П: Колико кошта ХостГатор?П: Шта могу учинити на ХостГатору?П: Да ли је ХостГатор најбољи хостинг хостинг за ВордПресс?
О: Да, ХостГатор је веома добар, посебно његова Цлоуд платформа. Још морам у потпуности тестирати редовне заједничке планове компаније, али Цлоуд рјешење је прилично робусно, брзо и богато карактеристикама. Посебно је погодан за веб локације са САД због локација података. Велика предност је чињеница да компанија стално напредује, покушавајући да још више побољша своје услуге.
О: Да, да, јесте. Искрено, ГоДадди би се рангирао неповољно у директној поређењу са већином најбољих пружатеља услуга веб хостинга; труби их само кад је величина у питању. Нажалост за ГоДадди, величина често штети квалитетној услузи. Закључно, разлика између ХостГатор Цлоуд-а и дељене платформе коју ГоДадди може понудити је толико велика да се једино смислена расправа о ХостГатор-у против ГоДадди-а може односити на то која је повољнија. Проверите ниже.
О: Накнаде за ХостГатор смањују се с дужом обавезом. Ако плаћате 36 месеци, можете добити своју веб локацију за 4,95 долара месечно. У ствари, ако се одлучите за дељену платформу уместо Цлоуд-а, могли бисте добити посао за тих 2,75 долара месечно. Ако укупно 36 месеци, то је. Иначе, месечне накнаде се повећавају и оно што кошта 2,75 УСД унапред плаћено постаје 10,95 УСД ако одлучите да плаћате месечно. Да то је тачно. Отприлике четири пута више.
О: Било шта. Небо је граница, јер је ХостГатор Цлоуд платформа прилично свестрана и моћна. У ваше руке ставља многе апликације, практичне статистике и достојну базу знања. ВордПресс, Јоомла, е-трговина, ви то именујете, концептуализирајте и реализирајте. ХостГатор Цлоуд може то поднијети. У тренутку када ваша веб локација довољно расте можете потражити ВПС или наменски сервер. Надамо се, али време које желите да померите наш преглед ХостГатор ВПС ће такође бити спремно. Ако не, напишите нам како је услуга. Молимо вас. Молим лепо.
О: ХостГатор има своје ВордПресс планове за хостинг у облаку и они нису тако лоши. Међутим, ни они нису најбољи. Њихове цене су врло добре, а услуга им је пристојна, али ако желите заиста звјездане перформансе, мораћете да потражите негдје друго. Ако вас други ХостГатор прегледи покушавају уверити у друге, најбоље погледајте нашу детаљну студију случаја ВордПресс и процените сами.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map