ГоДадди хостинг

ГоДадди је прави татица хостинг компаније. То је највећи регистратор домена и највећи пружатељ услуга хостинга на свету.


Да ли је то најбоља хостинг услуга остаје да се види у овој непристрасној рецензији ГоДадди хостинга.

Не бих могао заобићи ГоДадди у потрази за најбољом компанијом за хостовање веб локација. Да бих побољшао свет гостовања у целини кроз искрене критике и повратне информације на месту, морао сам да проценим предности и недостатке највећег домаћина који постоји.

Купио сам Делуке дељени план, креирао подразумевани ВордПресс сајт и повезао га са неколико алата за надгледање да бих мерио његове перформансе. Има много ГоДадди хостинг прегледа вани, али ниједан нема дубину и стварне податке које сам сакупљао током месеци.

Ко је ГоДадди?

Ако живите у САД-у, сигурно знате за ГоДадди, јер је ово компанија која користи агресивне маркетиншке стратегије, повремено сумњивог укуса. Супер Бовл рекламе, које често садрже познате личности и познате спортисте, велики уговори о спонзорству и мноштво контроверзи све доприносе популарности ГоДадди-а.

Компанија је основана 1997. године под именом Јомак Тецхнологиес и од тада расте. Према званичним подацима, ГоДадди запошљава преко 6.000 људи који опслужују 17 милиона купаца.

Већина других домаћина нема толико имена домена (а ГоДадди их такође има 75 милиона.)

ГоДадди је масиван.

Међутим, велики се субјекти често боре да остану релевантни на тржишту са великим темпом гдје су иновације и стална еволуција главне врлине.

Да ли је то случај са овим гигантом?

Да ли је у стању да своју огромну инфраструктуру ажурира?

Да ли се реално може надметати са најбољим хостинг провајдерима и њиховим напредним производима?

Допустићу да бројеви испричају причу о ГоДадди-у у овом непристраном, детаљном прегледу.

"Домаћин пријатељски хостинг"

Уптиме

99,99%

Подршка

7/10

Брзина учитавања

1,25 секунди

Карактеристике

7/10

ОВЕРАЛ2.8

Основе – ГоДадди Уптиме, брзина, подршка

Небрзање, брзина и квалитетна подршка су кључне компоненте позитивног искуства веб хостинга и главне су ствари које треба овде оценити, на Хостинг Трибуналу.

1. Одлично време – 99,99%

Уптиме је најважнији фактор који треба узети у обзир у новом веб хосту.

Зато сам прво што сам урадио након што сам створио тестну локацију ГоДадди било да је повежем са налогом за праћење СтатусЦаке-а..

Досад, продужење рада је беспрекорних 100%. Време праћења од два месеца је још увек прекратко за доношење било каквих већих закључака, али почетак је врло обећавајући.

ГоДадди гарантује 99,9% укупног продужетка. Ова гаранција је поткријепљена компензационом политиком која је размјерно мала. Ако продужени продужетак падне испод 99,9%, крајњи корисник могао би добити кредит у износу од 5% мјесечне накнаде. То је то.

Стварно трајање евентуалног прекида рада нема никакву улогу у надокнади.

Остали домаћини нуде читав мјесец бесплатног хостинга кад год се постојећи СЛА прекрши.

Све ово је узалудна теорија вежби-заната, међутим, јер ГоДадди сервер пружа обећану стабилност, а затим и неке.

Просечно време 2018. године:

 • Август – 100%
 • Септембар – 100%
 • Октобар – 100%
 • Новембар – 100%
 • Децембар – 100%

Просјечно Уптиме 2019:

 • Јануар – 100%

"Изврсно продужење рада."

2. Упитна брзина

 • Брзо време реаговања – 0,68с
 • Неимпресивно потпуно оптерећено време – 1,32с
 • Разумно под оптерећењем – 0.69с

Напомена: Ако покренете тестове брзине на мом домену, резултати могу мало да осцилирају. Чак и са исте платформе за тестирање, два узастопна испитивања обично показују мало другачије резултате. Моја локација ГоДадди налази се у Аризони, па сам је тестирао из америчких локација. Сви додаци и кеширање на страни сервера били су онемогућени.

Брзина је близу важности. Споран сајт је озбиљно одвраћање и многи корисници никада не би ни помислили да се врате на страницу која траје дуго.

Прихваћам посебне одредбе приликом тестирања свих домаћина које анализирам јер различити алати за вредновање често дају различите резултате. У свом напору да створим непристрасне и искрене критике, узимам просечну вредност три теста.

Када сам тестирао ГоДадди, импресивно је било и време одзива сервера (ТТФБ) и време потребно да се страница учита у потпуности. Први бајт је враћен за мање од пола секунде, док је потпуно ренџовање странице трајало око 1,32 секунде.

Ово је добра брзина мала, основна локација попут моје, али у поређењу с осталим домаћинима које сам прегледао, морам рећи да је ГоДадди изведба осредња.

Ствари су биле импресивне када сам ставио ГоДадди сервер на неко озбиљно напрезање. Обрадио је свих ~ 150 захтева 50 истовремених корисника послао је пут изванредном стабилношћу и доследношћу, пружајући брзе одговоре у читавом периоду.

Само мања колебања под стресом.

Брз и стабилан одговор на више упита.

ГоДадди сервер је показао веома респектабилне перформансе под стресом.

На основу искључиво продуженог времена и брзине, ГоДадди се сврстава у ред најбољих пружатеља услуга веб хостинга.

Просечно време одзива 2018:

 • Август – 0.47с
 • Септембар – 0,82с
 • Октобар – 0,53с
 • Новембар – 1.20с
 • Децембар – 0,41с

Потпуно учитана страница 2018:

 • Август – 1,25с
 • септембар – 1.52с
 • Октобар – 1.31с
 • Новембар – 1.66с
 • Децембар – 0,85с

Одговор под оптерећењем 2018:

 • Август – 0.52с
 • Септембар – 0,50с
 • Октобар – 0.52с
 • Новембар – 1.31с
 • Децембар – 0.58с

"Брзина није превише лоша, али би могла бити и много боља."

3. Неправилна подршка и застарела база знања

Брзина и продужење рада су пресудни, али техничка подршка је још један пресудан фактор који одређује квалитет веб домаћина.

Рекао сам ти о величини ГоДадди-а. Компанија је огромна, а корисничка база огромна. Као резултат, тим за подршку мора бити бројан да би удовољили захтевима 24/7.

Обука преко хиљаду људи за пружање врхунске техничке подршке није тако лако, а ГоДадди не чини посебно добар посао у овој области.

Истина је да за сат времена потребе можете добити веома добре одговоре и адекватну подршку. Међутим, подједнако је вероватно да неће добити ништа осим растуће фрустрације од неадекватног знања и лоше припремљених агената.

Линије су доступне на многим језицима 24/7, али исто се не може рећи за подршку за ћаскање. Када сам започео овај преглед, цхат је био потпуно недоступан, тј. Није било никаквог дугмета за ћаскање.

Неколико дана касније он се вратио на мрежу, али тим за подршку је доступан само током радног времена. Морам рећи да ГоДадди изгледа аматерски.

Ћаскајте само када?

Са доступним за разговор само у радно време, ГоДадди озбиљно заостаје за својим конкурентима.

База знања такође треба да буде ажурирана. Док сам тражио своје сервере имена ГоДадди (који су изненађујуће добро скривени), морао сам прибећи бази знања за смернице … само да схватим да наведени кораци имају снимке екрана са старије верзије подручја за кориснике. Бескорисно.

Одржавање уредне и ажуриране колекције водича и чланака захтева труд, али угледни домаћин мора се јако потрудити. Поготово када је подршка углавном доступна преко телефона, а линије су обично заузете.

"Подршка за ГоДадди једва је адекватна и база знања је застарела."

Професионалци ГоДадди-а

ГоДадди наставља да се шири. И док се велики део свог успеха може приписати добром маркетингу, компанија нуди релативно добро заобљене производе.

1. великодушни планови

Уводни економија подијелила је план хостинга на страну, ГоДадди пружа лепе пакете који садрже неограничен простор на диску и пропусност. Додељена РАМ и ЦПУ снага нису највећа, али су пристојна за заједничко окружење.

Једино ограничење које се поставља свим плановима је број датотека које корисник може имати. Она износи 250.000, што је пристојно. Ипак, то је ограничење које ће осјетити они који имају неколико веб страница средње величине.

Да разјаснимо речи, иако сам простор за хостинг није ограничен, количина података коју можете да пренесете на ГоДадди сервер је:.

Ако прочитате ГоДадди планове за хостинг (детаљније о томе касније), можда ће вас изненадити број наведених функција. Немојте бити, јер су практично све стандардне функције у било ком Линук планном дељеном хостингу. Нема ништа лоше у томе, јер су стандардне цПанел карактеристике робусне и феноменалне, али било јој је потребно појашњење.

Нећете добити ништа јединствено, али пакети су довољно добро опремљени да без икаквих проблема покрећу савремене системе за управљање садржајем.

2. Уредно подешавање рачуна

Покретање веб локације са ГоДадди-ом је веома једноставно, јер само подешавање налога може вас провести кроз бешавну инсталацију ВордПресс-а.

Можете успоставити основну ВордПресс локацију и покренути се минутима након што сте креирали налог.

Брза и једноставна инсталација ВордПресс-а.

Брзо, бешавно, поједностављено.

Ово сам и урадио, и то је било брзо и пријатно.

Уредан.

3. Бесплатно креирање веб локација

Током година, ГоДадди развија сопственог градитеља веб страница. Његова најновија итерација се зове ГоЦентрал.

Мало ми је оклијевање да га набрајам под предностима компаније, јер је то прилично осредња апликација за израду веб локација, али то ће учинити људима који желе основно присуство на Интернету.

ГоЦентрал има креативни процес.

ГоЦентрал може да гради основне веб странице са изузетном лакоћом.

Укључен у све планове, ГоЦентрал има веома поједностављен процес креирања који вам омогућава да направите веб страницу у неколико минута. Поштовани творци сајта, интуитивни и једноставни за употребу, осећају се помало рестриктивним и основним, али видео сам знатно горе и знатно скупље алате за прављење веб локација.

4. Добре понуде

ГоДадди је озлоглашен због својих уносних послова. Већину времена можете добити смешно ниске почетне пакете.

Говорим о месечној накнади од једног долара овде. Не прелази много ниже од тога без преласка на територију бесплатног хостинга.

Најбољи део је што се ниске цене ГоДадди хостинга могу наћи практично све време, јер домаћин има веома јак маркетиншки тим који добро зна како да привуче нове купце.

Цонс против ГоДадди-а

Да ли је ГоДадди добра опција за хостинг?

У почетку је ГоДадди почео као регистратор домена који се касније проширио на све врсте хостинг услуга: хостинг веб локација, хостинг хостинга, градитељ веб локација, мрежно књиговодство и још много тога.

Треба само рећи да се компанија труди бити јацк свих обрта, али је сигурно главни у томе, а регистрација домена је могући изузетак.

Већ сам напоменуо да је тим за подршку нижи од оног у поређењу са неким од најбољих хостинг провајдера.

Ево и других главних недостатака ГоДадди-а

1. Основна рјешења за хостинг

ГоДадди нуди стандардни хостинг производ. У његовом Линук хостинг пакету нема ништа изванредно или посебно импресивно. У суштини, он има задане услуге сваког цПанел хостинга.

Сада, ако не тражите ништа осим једноставне веб странице, ово би могло бити довољно добро. Несумњиво је да је у многим случајевима довољно добар, јер ликови ВордПресс-а пружају изузетну функционалност чак и на најопаснијим подешавањима Линука.

Ипак сам очекивао више од компаније која је лидер у индустрији по заслузи тржишног удела и тако гласно говори о својим производима.

2. Маркетинг преко реалне вредности

Везана за претходну тачку је чињеница да се ГоДадди у великој мери ослања на јак маркетинг уместо на јаке производе.

Компанија рекламира бројне функције које њени планови имају, а притом наплаћује апсолутно сваку додатну услугу. Толико је гладан да чак и функције које се налазе у практично свим другим веб домаћинима не постоје или се плаћају.

Гаранција поврата новца? Непостојеће.

Аутоматске резервне копије? Не. Можете користити уграђену цПанел функцију да бисте направили сигурносну копију веб локације и е-маила, али то се мора обавити ручно. Уз то, нигде на детаљима плана не видите ни реч о овој могућности. Међутим, могућност плаћања за ГоДадди алат за израду резервних копија је прилично истакнута.

ГоДадди добро познаје маркетинг.

Упселлс, ко је твој тата?

Бесплатан ССЛ? Не, осим ако се не пријавите за највећи план дељеног хостинга. Овај је посебно велики пролаз, све остале ствари су једнаке, Гоогле рангира веб локације са ССЛ већом од страница без сигурне везе. То је некада био проблем малим власницима сајтова, јер ССЛ сертификати нису били бесплатни, али пројекти попут Лет’с Енцрипт уклонили су ову препреку.

Као резултат тога, углавном сви добри пружатељи услуга веб хостинга укључују у своје планове бесплатан ССЛ.

Упселлс? ДА! Од тога добијате обиље. Мало је смијешно да вам предложена имена домена дају сваки пут када се пријавите у вашу корисничку зону.

Ово је само неколико случајева како ГоДадди покушава – највећим делом успешно, с обзиром на свој приход – да наплаћује услуге које су од суштинског значаја и које су у већини случајева доступне бесплатно код других домаћина.

Једном када се пријавите, добићете редовне промотивне е-поруке које ће вас навести да наручите производе који нису неопходно потребни..

3. Нема услуге миграције

Миграције? Не. Увјети услуге наводе да је то љубазна услуга која се може или не мора пружити, али ГоДадди не обећава да ће ваша веб страница радити након што је премјештена.

Као озбиљно?

Дозволите ми да овде поставим једно занимљиво питање:

Колико кошта хостирање странице са ГоДадди-ом?

Ако морате сами премјестити веб локацију, пуно времена и техничке стручности.

4. Подручје купца са лошом навигацијом

ГоДадди себе представља као једноставног домаћина, погодног за апсолутне почетнике.

Иако компанија сигурно зна како продати производе неискусним корисницима, не могу рећи да је њена корисничка област посебно прилагођена корисницима.

Већини функција управљања производом је релативно лако приступити иако морате да прођете кроз падајући мени да бисте им приступили. То је чудно јер постоји довољно простора за јасно постављену навигацију.

Простор за купце ГоДадди има простора за унапређење.

Подручје купца могло би бити корисније и мање продајно.

Ствари попут једноставног управљања доменом чине се непотребним нејасним. Управитељ домена не приказује аутоматски домен имена која су регистрована негде другде, али су домаћин код ГоДадди. Заправо их морате откуцати у траци за претрагу да бисте добили релевантне информације као што су сервери имена који користите.

Зашто је овај одељак назван „Моји домени“ је изван мене.

Најлакша ствар коју можете урадити путем портала за купце је куповина нових производа.

5. Високе накнаде за обнову

Споменуо сам чињеницу да ГоДадди практички стално промовише, и да можете делити хостинг за 1 УСД месечно. Ако будете имали среће, можда ћете добити чак и када морате да обновите хостинг пакет, али много је вероватније да ћете морати да платите велику цијену обнове.

Макимум пакет кошта 24,99 УСД (без пореза) након обнављања, што је 10 УСД више од уводне цене. $ 24.99 није највиша накнада (СитеГроунд трошкови 29,99 УСД), али за укључене функције цена је тотално оверкилл.

6. Култура предузећа

Сада ово није нешто што обично сматрам важним фактором при избору веб домаћина. Све док су сервери брзи и стабилни, тим за подршку зна свој посао и цена је разумна, више ме није било брига шта компанија ради.

Међутим, ГоДадди је толико духовит да у одређеној мери дефинише целокупну индустрију хостинга. То је агресиван играч који набавља мање веб хостинга, а не само пружатеље услуга. Поврх тога, моћан маркетинг ствара јак имиџ бренда, и није увек позитиван.

ГоДадди је играо централну улогу у прегршт скандала током свих година, при чему ми је став компаније на тему СОПА највише открио. Првобитна позиција, највећег пружаоца хостинга и регистра регистра домена на свету, била је да је СОПА добра ствар коју би требало применити.

Случајно, СОПА би укинула неколико регистрара домена, док би ГоДадди уживао посебан, заштићени статус.

За мене је ово још један доказ да је ГоДадди компанија која не троши ништа осим профита, без обзира на средства и ма какве потенцијалне трошкове за заједницу у целини. Чврста контраста са сличностима СитеГроунд-а и ИнМотион хостинга који се брину за своје купце и пружају пуно ресурса који оснажују крајње кориснике и чине Интернет бољим местом.

Да ли препоручујемо ГоДадди?

ГоДадди је ОК домаћин, али постоје и много боље опције на располагању.

Главни недостатак овог хостинг бехемотх-а је лош тим за подршку, али агресивни маркетинг и огромна количина упселлс-а то ни не фаворизују.

Њени сервери приказују одличну брзину и поузданост, али већина најбољих провајдера за веб хостинг које овде прегледајем може им се уклопити.

Колико год ова два фактора била важна, они сами нису довољни да ГоДадди ставе међу топ 3, па чак и топ 5 најбољих домаћина 2019. године.

Ако се налазите на једноставној веб страници са неколико страница и ограниченом функционалношћу, ГоДадди може бити разуман избор, посебно ако успете да добијете леп попуст.

У супротном, заборавите на овај преглед ГоДадди хостинга и истражите мало више.

ГоДадди на један поглед

Подршка База знањаДељени планови за хостингКонтролна таблаБрој домаћинских доменаБрој база податакаРачуни е-поштеИзрада сигурносних копија и рестаурацијаСкладиштеПротокТехнологијаСигурностРегистрација доменаМиграција сајтаВебсите буилдерЕ-трговина Специјализовани хостингВиндовс хостингДата центриУптимеБрзинаЦенеСтруктура ценаГаранцијеПредвиђени поврат средстава за рани отказФреебиесВеб локација компанијеКултура предузећа
Доступан је само телефонски број
База знања је у реду, али треба озбиљно ажурирати
4 дељена плана хостинга
цПанел
1 домен за најмањи план, неограничен за остатак
10 за најмањи, 25 за Ецономи пакет, неограничено за остала два плана
Непознати број примљених сандучића; њихова величина је 250МБ по е-пошти, укупно 5ГБ
Нема аутоматског прављења резервних копија
Неограничено; само најмањи план ограничава простор на 100 ГБ.
Неизмерено
ХДД-ови, стандардне Линук хостинг технологије; доступно је преко 125 апликација
Прилично стардард Линук ствари
Јефтина почетна регистрација
Услуга уљудности без икаквих гаранција
Основни градитељ веб страница
Није идеално јер је ССЛ укључен само у два највећа плана а сервери нису ПЦИ компатибилни
ГоДадди има специјализоване планове за ВордПресс хостинг
Доступно, 3 плана који почињу од 2,49 УСД месечно
9 дата центара широм свијета
Солидне перформансе, испоручено обећање од 99,9%
ГоДадди сервира сајтове брзо, са временима одзива нешто испод просека
Врло ниске уводне таксе
Претплата умањује трошкове месечно; накнаде за обнављање нагињу се скупом крају спектра
Ако продужени радни век падне испод 99,9%, можете затражити кредит од 5% месечне накнаде за хостинг. Без гаранције поврата новца!
Не
Ништа вредно помена
Веб локација ГоДадди могла би да буде мање претрпана и са мање производа гурнута у лице
ГоДадди је највећа веб хостинг компанија која постоји. Кроз своју историју компанија је знала бројне контроверзе, али и даље је доминантни играч на терену.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map