7 Perkhidmatan Web Hosting Murah Terbaik (Kajian 2020) | Fakta Hosting

hosting web murah

Mencari penyedia hosting web yang murah bukanlah tugas yang mudah.

Mengapa?

Banyak syarikat hosting web yang popular menggunakan strategi harga standard industri, yang biasanya menarik pelanggan baru dengan harga perkenalan mereka yang rendah.

Namun, menurut penyelidikan kami, kos pembaharuan biasanya 2x hingga 3x lebih tinggi. Sebelum anda mendaftar dengan hos yang murah, sangat penting untuk memeriksa harga dan ciri pembaharuan mereka.

Kadang-kadang ia terhad pada ruang simpanan minimum, tidak cukup lebar jalur atau tidak ada SSL.

Walaupun kebanyakan hos web memasukkan nama domain dan SSL secara percuma (sekurang-kurangnya selama satu tahun), ada yang tidak.

Di bawah ini anda dapat mencari 7 penyedia hosting web termurah (diperiksa terakhir Disember 2019):

1. Bluehost $ 2.75 / bln (36 bulan) | Memperbaharui $ 7.99

Bluehost

 • Masa Masa: 99.99% (lihat waktu operasi terperinci)
 • Masa muat: 380 ms (lihat masa muat terperinci)
 • Ciri-ciri: akaun e-mel percuma, termasuk SSL
 • Wang dikembalikan: jaminan 30 hari

Bluehost kini mempunyai lebih daripada 2 juta laman web. Sejauh ini mereka adalah salah satu paling popular, pilihan hosting bersama yang murah, tersedia – dengan alasan. Mereka digunakan dengan baik (dan disyorkan) oleh pelbagai webmaster dan blogger terkenal.

Dari 31 host yang telah kami kaji, waktu operasi 24 bulan terakhir Bluehost adalah yang terbaik yang kami saksikan – 99.99% (dengan hanya 2 jam waktu henti). Sebagai tambahan kepada prestasi yang boleh dipercayai, kelajuan rata-rata mereka juga lebih pantas – 380 ms (yang cepat dibandingkan dengan hos web lain dengan harga yang serupa, seperti SiteGround (681 ms) atau DreamHost (654 ms).

Bluehost juga merupakan hos web peringkat 1 teratas kami dalam keseluruhan tinjauan hosting web kami. Sebahagian besarnya kerana prestasi mereka yang sangat baik dan boleh dipercayai dan sembang langsung 24/7/365 kepada semua pelanggan mereka.

Semua rancangan merangkumi nama domain percuma selama 1 tahun, pemasangan satu klik untuk pembina laman web dan WordPress yang berbeza.

Kelemahan terbesar dalam tawaran mereka adalah bahawa rancangan termurah ($ 2.75 / bln) hadir dengan komitmen 36 bulan. Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan perkhidmatan mereka kurang dari 12 bulan, anda perlu membayar $ 4.95 / bln. SSL disertakan secara percuma. Pelan “asas” paling murah dilengkapi dengan ruang penyimpanan 50GB, 5 akaun e-mel, dan lebar jalur yang tidak dimeterai. Bluehost diperbaharui pada $ 7.99 / bln selepas tempoh pendaftaran awal.


Atau baca ulasan penuh kami di Bluehost

2. Hostinger $ 0.99 / bln (48 bulan) | Memperbaharui $ 2.15

Hostinger

 • Masa Masa: 99.95% (lihat waktu operasi terperinci)
 • Masa muat: 363 ms (lihat masa muat terperinci)
 • Ciri-ciri: SSL, domain percuma selama 1 tahun, storan tanpa had
 • Wang dikembalikan: jaminan 30 hari

Hostinger adalah syarikat hosting web termurah yang kami kaji sehingga kini.

Biasanya, penyedia hosting yang sangat berpatutan lambat, tidak boleh dipercayai, atau tanpa sokongan pelanggan.

Nasib baik, Hostinger sebaliknya. Sejak 23 bulan terakhir, masa kerja mereka meningkat 99.95%.

Lebih-lebih lagi, mereka adalah antara hos web terpantas dengan purata masa muat 363 ms (hanya dikalahkan oleh A2 Hosting dan MDDHosting yang sedikit lebih mahal).

Mereka juga menawarkan sokongan pelanggan 24/7 segera melalui sembang langsung yang merupakan ciri terbaik untuk dimiliki.

Harga rendah, masa muat yang hebat, dan waktu operasi yang boleh dipercayai – inilah yang menjadikannya pilihan web hosting murah yang hebat.

Sekiranya anda mendaftar untuk rancangan termurah mereka, ia akan dikenakan biaya $ 0.99 / bln. Ini menjadikan jumlah hanya $ 47.52 untuk hosting seumur hidup “hampir” – tidak buruk. Pelan termurah Hostinger diperbaharui pada $ 2.15 / bln selepas tempoh pendaftaran awal.

Pelan “Hosting Bersama Tunggal” ini merangkumi 1 laman web, 1 akaun e-mel, lebar jalur 100GB (yang dapat menangani banyak pengunjung) dan penyimpanan tanpa had.


Atau baca ulasan penuh kami di Hostinger

3. DreamHost $ 2.59 / bln (36 bulan) | Diperbaharui: $ 2.59 | Pelan Bulan ke Bulan: $ 4.95 / bln

hos impian

 • Masa Masa: 99.94% (lihat waktu operasi terperinci)
 • Masa muat: 654 ms (lihat masa muat terperinci)
 • Ciri-ciri: SSL termasuk, lalu lintas tanpa had
 • Wang dikembalikan: Jaminan 97 hari

DreamHost dengan serta-merta menonjol di kalangan hos web kerana jaminan pengembalian wang mereka yang mengagumkan: mereka merasa sangat yakin dengan perkhidmatan mereka sehingga mereka membenarkan anda sehingga 97 hari untuk meminta wang anda kembali (standard industri adalah 30 hari).

Waktu operasi 24 bulan terakhir DreamHost adalah 99.94% – yang tidak buruk. Mereka mempunyai masa muatan sebanyak 654 ms. Walaupun tidak terlalu perlahan, anda mendapat masa muat yang lebih baik dengan tiga pilihan teratas kami.

DreamHost tidak menawarkan akaun e-mel percuma. Walaupun Bluehost menawarkan 5 akaun e-mel dan A2 Hosting menawarkan 25, anda perlu membayar $ 1.67 setiap akaun e-mel sebulan dengan DreamHost.

Selain mempunyai jaminan pengembalian wang yang mengagumkan (97 hari), DreamHost menawarkan ciri-ciri yang cukup luar biasa: nama domain percuma selama 1 tahun (diperbaharui pada $ 15.99), lebar jalur tanpa meter, penyimpanan SSD 50GB, pembangun laman web WP, SSL percuma, dan sokongan untuk 1 laman web – semuanya dengan harga $ 2.59 / bln dengan pelan termurah yang diperbaharui dengan harga yang sama.


Atau baca ulasan penuh kami di DreamHost

4. HostGator $ 2.75 / bln (36 bulan) | Memperbaharui $ 6.95

hostgator berkongsi

 • Masa Masa: 99.99% (lihat waktu operasi terperinci)
 • Masa muat: 1113 ms (lihat masa muat terperinci)
 • Ciri-ciri: akaun e-mel percuma, termasuk SSL
 • Wang dikembalikan: jaminan 45 hari

Hostgator, tanpa keraguan, adalah salah satu jenama hosting web terbesar dan paling popular hari ini. Mereka mempunyai 10 juta + nama domain yang mengagumkan dan telah berada di industri ini selama 19 tahun sekarang. Itu sukar dikalahkan!

Kami mempunyai perasaan yang bercampur-campur mengenai prestasi hosting bersama Hostgator. 

Mereka berkinerja sangat buruk ketika datang ke kepantasan: waktu muat sebanyak 1,113 ms menjadikan mereka host web termurah yang paling lambat yang kami tinjau (Hostinger dan Bluehost sekurang-kurangnya dua kali lebih cepat, dan A2 Hosting tiga kali lebih cepat). Kekurangan storan SSD tidak membantu ini. Waktu operasi Hostgator 24 bulan cukup mengagumkan 99.99%, walaupun. Mereka mempunyai masa operasi kedua terbaik dalam senarai ini selepas Bluehost. Ini memberikan tahap jaminan mengenai kebolehpercayaan perkhidmatan mereka.

Pelan termurah Hostgator berharga $ 2.75 / bln tetapi memerlukan komitmen selama 36 bulan. Untuk ini, anda mendapat lebar jalur dan storan tanpa had, nama domain percuma selama 1 tahun, sandaran segera, SSL percuma, dan kredit iklan $ 100 untuk Google dan Bing. Hostgator diperbaharui pada $ 6.95 / bln setelah tempoh 36 bulan awal berakhir.


Atau baca ulasan penuh kami di HostGator

5. A2 Hosting $ 2.96 / bln (12 bulan) | Memperbaharui $ 8.99

laman web hosting a2

 • Masa Masa: 99.93% (lihat waktu operasi terperinci)
 • Masa muat: 320 ms (lihat masa muat terperinci)
 • Ciri-ciri: akaun e-mel percuma, termasuk SSL
 • Wang dikembalikan: Jaminan wang dikembalikan bila-bila masa

A2 Hosting adalah penyedia hosting berkongsi terpantas yang kami uji hingga kini.

Dengan purata masa beban 320 ms, A2 Hosting adalah yang paling pantas dari hos web yang telah kami kaji – dan telah bertahun-tahun seperti ini. Mereka adalah satu-satunya host web yang mendapat skor sempurna untuk kepantasan di antara host web yang telah kami tinjau.

Dalam dunia di mana lambat dapat merugikan lalu lintas dan penukaran, hos web yang bangga dengan kelajuan mengenakan premium untuknya – atau sekurang-kurangnya lebih banyak daripada $ 2.96 / bln yang dikenakan oleh A2 Hosting untuk rancangan termurah mereka.

Waktu operasi A2 Hosting tidak begitu mengagumkan. Mereka telah mengekalkan 99.93% waktu operasi selama 24 bulan terakhir, yang agak lemah.

Anda juga terhad kepada 1 laman web dengan rancangan termurah mereka; ini menjadikannya sukar untuk menikmati beberapa ciri luar biasa yang mereka tawarkan sepenuhnya. Sekiranya anda mahukan lebih banyak laman web, anda perlu meningkatkan ke “pelayan Turbo” mereka. Walaupun ini menjanjikan kelajuan 20X lebih pantas, harganya jauh lebih tinggi pada $ 7 / bln untuk komitmen 24/36 bulan.

Dengan harga $ 2.96 / bln, rancangan termurah A2 Hosting dilengkapi dengan penyimpanan SSD tanpa had, lebar jalur tanpa had, SSL percuma, 25 akaun e-mel, pembangun laman web, dan pemasangan WordPress 1-klik. Anda juga mendapat nama domain percuma selama 1 tahun. Hosting A2 diperbaharui pada $ 8.99 / bln selepas tempoh pendaftaran awal.

Untuk mendapatkan harga termurah, gunakan kupon “HOSTINGFACTS” di halaman pembayaran.


Atau baca ulasan penuh kami di A2 Hosting

6. GreenGeeks $ 2.95 / bln (36 bulan) | Diperbaharui: $ 9,95

Laman utama GreenGeeks

 • Masa Masa: 99.96% (lihat waktu operasi terperinci)
 • Masa muat: 453 ms (lihat masa muat terperinci)
 • Ciri-ciri: akaun e-mel percuma, termasuk SSL
 • Wang dikembalikan: jaminan 30 hari

Tumpuan GreenGeeks untuk menjadi mesra alam mungkin memikat mereka kepada beberapa pengguna, tetapi bagaimana mereka menumpuk jika dibandingkan dengan hos web murah lain?

GreenGeeks tidak sepantas Hostinger (363 ms), Bluehost (380 ms), atau A2 Hosting (320 ms), tetapi masa muat mereka adalah 453 ms sangat mengagumkan dan a 99.96% waktu rehat juga tidak buruk. Perlu diingat juga bahawa anda mendapat sokongan pelanggan 24/7 melalui sembang langsung (yang kami anggap cukup dipercayai) sekiranya laman web anda selalu hilang.

Walaupun GreenGeeks cukup murah hati mengenai beberapa ciri pada rancangan termurah mereka (seperti penyimpanan dan e-mel tanpa had), kami ingin ambil perhatian bahawa anda hanya boleh menggunakan rancangan ini dengan 1 laman web.

Pelan termurah mereka berharga $ 2.95 / bln, yang disertakan dengan komitmen selama 36 bulan. Untuk ini, anda mendapat storan SSD tanpa had, lebar jalur tanpa had, e-mel tanpa had, pembina laman web percuma, dan nama domain percuma selama 1 tahun (diperbaharui pada $ 13.95). Anda juga mendapat SSL percuma. Setelah tempoh pendaftaran awal 36 bulan berakhir, GreenGeeks diperbaharui pada $ 9,95 / bln.


Atau baca ulasan penuh kami di GreenGeeks

7. iPage $ 1,99 / bln (36 bulan) | Diperbaharui: $ 7.99

laman web

 • Masa Masa: 99.97% (lihat waktu operasi terperinci)
 • Masa muat: 759 ms (lihat masa muat terperinci)
 • Ciri-ciri: akaun e-mel percuma, termasuk SSL
 • Wang dikembalikan: jaminan 30 hari

Dengan harga $ 1.99 / bulan, tawaran iPage sepertinya adalah yang terbaik sejauh mana hosting web murah – terutamanya kerana ia kelihatan paling murah setelah pilihan utama kami (Hostinger).

Namun, jangan tertipu. 

Anda hanya mendapat harga yang sangat murah iPage apabila anda membuat komitmen selama 36 bulan. Lebih penting lagi, setelah tempoh pendaftaran 36 bulan awal berakhir, harga hosting bersama iPage yang murah serta-merta menjadi $ 7.99 / bln.

Walaupun begitu, perlu diperhatikan bahawa iPage mempunyai kesan yang mengagumkan 99.97% uptime lebih dari 24 bulan, dan mereka menawarkan sokongan pelanggan 24/7 yang boleh dipercayai melalui beberapa kaedah termasuk live chat.

Walau bagaimanapun, iPage tidak menawarkan storan SSD. Dengan masa muatan sebanyak 759 ms, mereka juga merupakan hos web termurah kedua paling lambat yang kami kaji.

Nama domain percuma selama 1 tahun (diperbaharui pada $ 14,99), SSL percuma, storan tanpa had, dan lebar jalur tanpa had adalah beberapa ciri yang anda dapat dengan hosting murah iPage. Walaupun kebanyakan hos murah mempunyai had 1 laman web, iPage membolehkan anda mengehoskan laman web tanpa had.


Atau baca ulasan penuh kami di iPage

Untuk Mengemas:

Hanya kerana anda tidak mempunyai bajet yang besar tidak bermaksud anda harus memilih hos web berkualiti rendah.

Terdapat puluhan pilihan di pasaran yang mencapai keseimbangan antara kemampuan dan kualiti. Dengan sedikit kajian, anda dapat dengan mudah mencari penyedia yang sesuai dengan keperluan anda dan anggaran anda.

 1. Bluehost: $ 2.75 / bulan [senang digunakan, dipercayai]
 2. Hostinger: $ 0.99 / bulan [hos web berkualiti paling murah]
 3. DreamHost: $ 2.59 / bulan [kemampuan membayar bulan ke bulan]
 4. HostGator Dikongsi: $ 2.75 / bulan
 5. Hosting A2: $ 2.96 / bulan [hos web paling pantas]
 6. GreenGeeks: $ 2.95 / bulan
 7. iPage: $ 1,99 / bulan

P.S. Pastikan anda OK dengan harga pembaharuan yang lebih tinggi. Tidak ada orang dalam senarai ini yang mempunyai harga pembaharuan yang sama dengan harga pendaftaran.

Penyedia hosting murah yang pernah anda gunakan? Adakah anda mengesyorkan salah satu daripada mereka? Beritahu kami dalam komen di bawah. Kami juga boleh menguji dan mencuba hos yang lebih murah, jadi hantarkan cadangan anda kepada kami :).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author