7 Perkhidmatan Cloud Hosting Terbaik (Ulasan + Perbandingan) |

Penyedia Hosting Awan Terbaik


Cloud hosting telah lama wujud dan mendapat populariti sebentar lagi. Cloud juga merupakan teknologi untuk gergasi Internet seperti Google, Amazon, dan banyak lagi.

Terdapat banyak perkhidmatan hosting awan dengan perbezaan harga, percuma, dan bahkan kekuatan pelayan. Berdasarkan kajian kami, terdapat beberapa ciri standard yang dikongsikan oleh kebanyakannya, seperti SSL percuma, akaun e-mel percuma, jaminan masa operasi 99.9%, sokongan 24/7, dan sandaran harian percuma.

Sangat menggoda untuk memilih pilihan termurah yang ada. Walau bagaimanapun, anda mungkin ingin menjadi tuan rumah lebih daripada satu laman web atau memerlukan lebih banyak prestasi di sisi anda.

Apa itu Cloud Hosting? Mengapa Lebih Baik Daripada Jenis Hosting Lain?

Cloud Hosting adalah rangkaian pelayan maya yang menggunakan sumber dari pelayan fizikal untuk mengendalikan laman web anda. Pelayan hosting itu sendiri hanya wujud di dunia maya atau “awan”. Oleh itu, awan menjalankan semua aplikasi dan perkhidmatan pada beberapa pelayan pada masa yang sama. Mesin ini boleh ditempatkan di pusat data yang berlainan di seluruh dunia.

Berbanding dengan hosting peribadi atau bersama standard dalam pelayan fizikal, Cloud Hosting menawarkan pelbagai kelebihan:

 • Lebih banyak kebolehpercayaan: Laman web boleh diakses bila-bila masa dan di mana sahaja dan hampir tanpa waktu henti. Sebaik sahaja salah satu pelayan fizikal rosak, semua lalu lintas dialihkan ke pelayan yang sihat. Pengalihan semula lalu lintas juga dilakukan secara automatik apabila satu pelayan di kluster menerima beban yang terlalu berat.
 • Boleh diskalakan: Cloud Hosting juga mudah diskalakan. Penyedia hosting tidak perlu menambahkan mesin fizikal ke akaun anda apabila anda memerlukan lebih banyak tenaga. Yang diperlukan hanyalah mengubah arah sumber dari taman pelayan yang ada. Beberapa penyedia perkhidmatan malah menawarkan untuk meningkatkan sumber secara automatik apabila terdapat beban yang lebih berat dari biasanya.
 • Masa muatan lebih cepat: Kemudian ada peningkatan kelajuan dan prestasi yang dapat ditawarkan oleh Cloud Hosting berbanding dengan statistik hosting bersama. Oleh kerana data laman web anda tersebar di beberapa pelayan, anda tidak perlu bergantung hanya pada satu peranti.

Sekarang, mari kita lihat penyelidikan kami mengenai penyedia Cloud Hosting terbaik di luar sana dan cari mana yang mungkin sesuai untuk keperluan anda.

7 Perkhidmatan Cloud Hosting Terbaik (2020)

1. Cloud VPS Web Cecair – Keseluruhan Terbaik

Pengehosan awan Web CecairPelan bermula pada $ 15.00 / bln

Kelebihan Web Cecair:
+ Purata pantas masa muat
+ Laman web tanpa had
+
Pemindahan laman web percuma + diuruskan sepenuhnya
+ Selamat (perlindungan DDoS)
+ Sandaran harian
+ Sokongan pelanggan langsung 24/7
+ SSL dan CDN percuma
Kekurangan Web Cecair:
– Kos InterWorx, Plesk atau cPanel adalah tambahan

Liquid Web adalah salah satu penyedia hosting awan terkawal sepenuhnya terkuat di luar sana. Ini bukan pilihan termurah di pasaran, tetapi dilengkapi dengan pelbagai ciri dan penambahan berguna.

Salah satu argumen mereka yang paling meyakinkan adalah masa dan masa muat yang hebat, masing-masing ~ 430 ms dan ~ 99.99% (30 hari terakhir). Oleh kerana teknologi cloud sangat dipercayai, mereka dapat menjamin 99.9% waktu operasi.

Tunjukkan:

24 jam terakhir
7 hari terakhir
30 hari terakhir
6 bulan terakhir
Tahun lepas

292 msKelajuan purata

100%Waktu Penggunaan Purata

Prestasi Cloud VPS Web Cecair (lihat data sejarah di sini)

Pelan termurah mereka dilengkapi dengan pelayan yang layak dengan RAM 2GB dan CPU 2 teras. Awan VPS yang dikendalikan mereka terletak di Amerika Syarikat tengah dan barat.

Pada setiap rancangan, anda boleh mengehoskan laman web dan akaun e-mel dalam jumlah yang tidak terhad.

Semua rancangan Web Cecair dilengkapi dengan pelayan yang diuruskan sepenuhnya sehingga anda tidak perlu risau tentang keselamatan, kemas kini, pemantauan, dan penyelenggaraan. Mereka juga telah memasukkan CDN CloudFlare percuma, yang akan mereka siapkan dan kelola untuk meningkatkan kelajuan dan keselamatan lalu lintas lebih jauh. Tetapi, jika anda memerlukan lebih banyak kebebasan, maka anda boleh memilih Pilihan Terurus Terus atau Tidak Terurus untuk pelayan awan mereka.

Anda juga boleh memilih dari 3 panel kawalan sejak awal – InterWorx, Plesk, dan cPanel. Walau bagaimanapun, anda perlu melakukan sendiri penyediaannya, tetapi sokongan pelanggan Liquid Web yang sangat prihatin dapat membantu anda.

Beberapa ciri terkenal termasuk SSL percuma, sandaran harian percuma dengan ruang sandaran 100GB, ruang SSD 40 GB, dan telefon 24/7, sembang langsung, atau sokongan telefon. Lebar jalur terhad kepada 10 TB tetapi mestilah lebih daripada cukup untuk laman web rata-rata.

Kos rancangan mereka cukup mudah, tetapi pilihan termurah (bermula dari $ 15 / bln) datang dengan komitmen 24 bulan. Perkhidmatan hosting mudah ditingkatkan sekiranya anda perlu memperuntukkan lebih banyak kuasa atau ciri. Namun, dibandingkan dengan standard industri, tidak ada jaminan wang dikembalikan, oleh itu tidak ada pengembalian wang. Domain berharga $ 15 / tahun.

2. HostGator Cloud – Awan Murah Terbaik

Pengehosan awan HostGatorPelan bermula pada $ 2.74 / bln

Kelebihan HostGator:
+ Purata pantas masa muat
+ Kos intro yang murah
+ Lebar jalur dan ruang cakera yang tidak dimeterai
+ Waktu operasi yang boleh dipercayai
+ Sokongan pelanggan langsung 24/7
+ CDN + SSL disertakan
+ Pemindahan laman web percuma
Kekurangan HostGator:
– Sandaran dikenakan bayaran tambahan
– Bayaran pembaharuan yang lebih tinggi

HostGator Cloud adalah pilihan hosting awan paling murah dalam senarai kami. Sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin menjadi tuan rumah satu domain dan kosnya minimum. Pelayan hosting awan mereka hanya terletak di Amerika Syarikat.

Selain yang paling berpatutan, mereka juga mempunyai masa dan waktu muat yang terbaik dalam senarai kami; statistik kami menunjukkan ~ 400 ms masa muat dan ~ 100% waktu operasi (30 hari terakhir), masing-masing. Sebagai standard, mereka menjamin masa operasi 99.9% dengan rancangan mereka.

Tunjukkan:

24 jam terakhir
7 hari terakhir
30 hari terakhir
6 bulan terakhir
Tahun lepas

256 msKelajuan purata

99.75%Waktu Penggunaan Purata

Prestasi Cloud HostGator (lihat data sejarah di sini)

Salah satu kelemahan utama adalah had HostGator untuk satu domain yang dihoskan dengan rancangan “Penetasan” mereka. Mereka buat tawarkan domain percuma dan akaun e-mel tanpa had dengan pilihan hosting mereka. Tetapi, jika anda ingin menjadi tuan rumah banyak laman web, anda perlu membeli banyak rancangan atau memulakan dengan rancangan yang ditingkatkan.

HostGator sangat mudah disediakan dan membolehkan anda menggunakan cPanel yang popular sebagai panel pengguna. Mereka mengaktifkan akaun anda dengan serta-merta selepas pembelian. Walau bagaimanapun, HostGator tidak menawarkan pilihan yang dikendalikan untuk pelayan awan mereka, tetapi anda akan mempunyai masa yang mudah untuk memantau dan memperuntukkan sumber tambahan untuk menangani lalu lintas sendiri. Oleh itu, anda akan mempunyai kawalan sepenuhnya terhadap penggunaan anda.

Menjadi murah ini mempunyai kelemahan lain berbanding dengan standard industri – tanpa sandaran percuma. Anda boleh menambahkan sandaran laman web automatik setiap hari sebagai tambahan, yang ditagih setiap tahun dengan harga $ 23.95.

Sekarang, bahagian terbaik mengenai rancangan mereka adalah storan dan lebar jalur yang tidak terhad anda tidak sering melihatnya. Anda juga akan mendapat sijil SSL percuma dan mempunyai akses ke sokongan telefon, sembang langsung, atau e-mel 24/7. Sama seperti tawaran Liquid Web, HostGator akan memasukkan CDN CloudFlare percuma untuk keselamatan dan kelajuan tambahan.

Harga rancangan mereka bermula dari $ 2.74 / bln, yang merupakan harga potongan dengan rancangan 12 bulan mereka. Bersedia untuk kos naik menjadi $ 10.95 / bln selepas tempoh awal. Namun, anda mempunyai pilihan untuk mendapatkan kembali wang anda dalam 45 hari, yang melebihi standard industri (30 hari). Kami mengesyorkan mendapatkan rancangan “Baby” bermula dari $ 3,21 / bln. Anda akan mendapat domain tanpa had dan akses ke lebih banyak kuasa pelayan dengan RAM 4GB dan CPU 4 teras mereka – untuk harga awal yang rendah.

3. CloudWays – Awan Terurus Terbaik

Pengehosan awan CloudWaysPelan bermula pada $ 10.00 / bln

Kelebihan CloudWays:
+ Waktu dan kelajuan yang boleh dipercayai
+ Pusat data di seluruh dunia (DigitalOcean, Vultr, dll)
+ Migrasi laman web percuma + diuruskan sepenuhnya
+ Laman web tanpa had
+ Sandaran automatik
+ Percubaan percuma selama 3 hari
Kekurangan CloudWays:
– Sandaran tidak percuma

Sekiranya anda mencari perkhidmatan hosting yang dikendalikan sepenuhnya dengan kontrak, harga yang fleksibel dan pilihan untuk melibatkan pasukan pakar untuk membantu anda, maka CloudWays menyokong anda.

Pelan termurah datang dengan pusat data Lautan Digital, yang terdapat di seluruh dunia. Anda boleh memilih antara pelbagai peringkat yang menawarkan kelajuan, penyimpanan dan lebar jalur yang lebih tinggi – dengan harga yang lebih tinggi.

Dari segi prestasi, pelayan mereka sangat dipercayai dengan masa dan waktu muat yang baik, purata statistik ~ 500 ms dan 100% masing-masing.

Tunjukkan:

24 jam terakhir
7 hari terakhir
30 hari terakhir
6 bulan terakhir
Tahun lepas

505 msKelajuan purata

100%Waktu Penggunaan Purata

Prestasi Cloudways (lihat data sejarah di sini)

Seperti kebanyakan penyedia hosting awan, CloudWays membolehkan anda mengehoskan jumlah laman web yang tidak terhad. Bersedia untuk mendaftarkan domain anda secara berasingan kerana mereka tidak menawarkan perkhidmatan ini. Walau bagaimanapun, mereka dengan senang hati memindahkan laman web pertama anda secara percuma jika anda sudah menggunakannya.

Kelemahan yang ketara adalah kekurangan hosting e-mel secara lalai dalam rancangan. Anda boleh mendapatkan perkhidmatan sebagai tambahan $ 1 bagi setiap akaun e-mel, yang tidak banyak kecuali anda mempunyai ratusan daripadanya.

CloudWays mempunyai panel kawalan sendiri yang dibangunkan sendiri, yang cukup intuitif dan mudah digunakan. Oleh kerana mereka menawarkan cloud yang diuruskan sepenuhnya, anda tidak perlu risau tentang penyelenggaraan, kemas kini atau keselamatan. Mereka akan memastikan pelayan anda tetap berjalan dengan pengurusan OS biasa, patch keselamatan, dan pemantauan masa nyata 24/7. Selain itu, anda boleh mendapatkan tambahan Sokongan Premium, yang menambah bantuan yang mereka tawarkan.

Setiap rancangan juga merangkumi sandaran automatik. Tetapi, jika anda membaca cetakan yang baik, anda akan mengetahui bahawa mereka akan mengenakan bayaran tambahan $ 0.033 / GB setiap pelayan untuk simpanan sandaran di luar lokasi (bulanan).

Beberapa ciri lain termasuk SSL percuma, add-on CloudWaysCDN, kapasiti penyimpanan SSD 25GB, sembang langsung 24/7, sokongan telefon, dan sistem tiket. Pelan asas mempunyai had lebar jalur 1TB, yang paling rendah berbanding dengan penyedia perkhidmatan lain dalam senarai ini.

CloudWays mempunyai sistem harga yang sangat telus, yang kami suka. Anda akan mempunyai pilihan pembayaran bulanan atau setiap jam, dan tidak ada kewajiban berjangka. Pelan termurah mereka berharga $ 10 / bulan dan termasuk RAM 1GB dan pemproses 1 teras.

Malangnya, mereka tidak menawarkan jaminan wang, tetapi anda akan mendapat percubaan percuma selama 3 hari.

4. Hostinger Cloud

Pengehosan awan HostingerPelan bermula pada $ 7.45 / bln

Kelebihan Hostinger:
+ Diuruskan sepenuhnya
+ Alamat IP khas
+ Anda boleh menghoskan 300+ laman web
+ Pusat data di seluruh dunia
+ Sokongan pelanggan 24/7 (sembang)
+ SSL dan CDN disertakan
+ Waktu kerja yang baik
Kekurangan Hostinger:
– Kelajuan purata
– Pemindahan laman web manual

Hostinger adalah penyedia perkhidmatan hosting awan berkualiti yang diuruskan. Kekuatan mereka adalah kesederhanaan, mempunyai prestasi yang baik, dan termasuk banyak ciri berguna lain untuk keperluan hosting anda.

Hostinger mempunyai masa muatan yang lumayan ~ 600 ms secara purata dan waktu operasi ~ 99.99%. Apa yang lebih baik ialah pusat data mereka terletak di seluruh dunia. Anda juga tidak akan berkongsi sumber dan memperoleh IP khusus.

Tunjukkan:

24 jam terakhir
7 hari terakhir
30 hari terakhir
6 bulan terakhir
Tahun lepas

681 msKelajuan purata

99.99%Waktu Penggunaan Purata

Prestasi Cloud Hostinger (lihat data sejarah di sini)

Hostinger telah mengembangkan panel kawalan mereka sendiri “hPanel”, yang sangat mudah disediakan dan digunakan. HPanel juga merangkumi Pemasang Aplikasi 1 Klik yang dikembangkan khas untuk lebih dari 100+ pemasangan aplikasi dengan mudah.

Keuntungan yang ketara adalah anda tidak perlu menjadi genius IT kerana mereka akan melakukan semua pelayan dan pengurusan lalu lintas untuk anda. Mereka menawarkan perkhidmatan pemantauan 24/7, kemas kini teknologi dan prestasi terkini, penyelenggaraan, dan sandaran harian percuma.

Beberapa ciri lain termasuk lebar jalur dan akaun e-mel yang tidak terhad, penyimpanan SSD 40 GB, SSL percuma dan CDF CloudFlare, dan jaminan uptime 99.9% standard industri. Bagi sokongan, mereka hanya menawarkan pilihan live chat 24/7. Dengan beberapa dolar tambahan, anda boleh menambahkan diri anda ke senarai sokongan keutamaan mereka supaya respons mereka akan lebih cepat.

Berbanding dengan awan lain yang diuruskan sepenuhnya, anda dapat mengehos hingga 300 laman web dengan Hostinger. Kelemahan ini tidak terlalu besar kerana 300 laman web lebih banyak daripada yang kita perlukan. Sebaliknya, anda akan mendapat domain percuma, tetapi kos pembaharuan dari tahun kedua ialah $ 10.99.

Dari perspektif harga, anda akan mendapat harga termurah ($ 7.45 / bln) dengan kontrak 4 tahun, yang tidak begitu bagus. Kos pembaharuan adalah $ 15.90. Cukup mahal memandangkan bayaran masuk lebih rendah. Anda juga akan mendapat jaminan pulangan wang 30 hari yang lumayan dengan bayaran balik penuh untuk menguji perkhidmatan mereka. Pelan asas menyediakan anda dengan RAM 3GB dan CPU 2 teras. Rancangannya mudah ditingkatkan ke peringkat lebih tinggi dengan kos tambahan, tetapi anda akan mendapat prestasi yang lebih baik dan lebih banyak ruang simpanan.

5. DreamHost Cloud – Tidak Terurus

Hosting awan DreamHostHarga berdasarkan penggunaan

Kelebihan DreamHost:
+ Bayar per jam / lalu lintas
+ Bilangan laman web yang tidak terhad
+ Storan SSD 80 GB + storan sekatan 100 GB
+ Jaminan masa operasi 100%
Kekurangan DreamHost:
– Sokongan pelanggan tidak 24/7
– Tidak diurus sepenuhnya + migrasi laman web tidak percuma
– Tiada wang dikembalikan / dikembalikan
– Tidak ada sandaran automatik

Dreamhost telah merancang perkhidmatan hosting awan mereka untuk profesional dan sesiapa sahaja yang menginginkan kebebasan sebanyak mungkin. Pelayan mereka tidak dikendalikan, yang bermaksud bahawa anda akan bertanggungjawab atas segala-galanya, dari kemas kini hingga sandaran.

Taman pelayan mereka hanya berpusat di Amerika Syarikat. Pelayan sendiri tidak banyak menggunakan kekuatan sama ada dengan kelajuan yang ditawarkan oleh pesaing mereka.

Dreamhost mempunyai masa operasi yang pantas ~ 99.99% dan kelajuan yang boleh dipercayai, yang ditunjukkan oleh statistik kami pada ~ 300 ms secara purata.

Tunjukkan:

24 jam terakhir
7 hari terakhir
30 hari terakhir
6 bulan terakhir
Tahun lepas

302 msKelajuan purata

100%Waktu Penggunaan Purata

Persembahan DreamHost Cloud (lihat data sejarah di sini)

Dreamhost membolehkan anda mengehoskan sebilangan besar laman web dengan syarat anda akan disertakan dengan domain anda. Mereka mempunyai panel yang dibuat khas untuk menguruskan laman web, pangkalan data, e-mel dan penagihan anda.

Sekarang, jika pelayan awan yang tidak dikendalikan adalah yang anda cari, maka anda memerlukan rawatan. Dreamhost membenarkan sebarang pilihan OS dan perisian sehingga pelayan boleh didasarkan pada Linux, BSD, atau MS Windows. Dreamhost direkayasa di sekitar OpenStack dan Ceph dan menyokong API standard dan alat pembangun yang paling popular. Oleh itu, jika anda memerlukan MongoDB, Redis, node.js, ruby, python, anda boleh menggunakan semuanya tanpa gangguan.

Pada catatan lain, anda juga akan bertanggungjawab untuk sandaran, kemas kini, keselamatan, peruntukan sumber untuk lalu lintas anda, dan pengurusan umum pelayan anda. Dreamhost memberi anda sijil SSL secara percuma.

Anda akan mendapat lebar jalur percuma tanpa had sehingga Dreamhost memutuskan sebaliknya (masa terhad). Anda juga akan mendapat ruang penyimpanan SSD 80 GB besar dan Penyimpanan Blok 100GB dengan setiap rancangan. Itu besar berbanding dengan apa yang ditawarkan oleh penyedia hosting awan lain.

Kelemahan utama adalah sokongan mereka hanya berfungsi pada waktu perniagaan dan melalui sembang langsung (melainkan jika anda mempunyai DreamPress, pilihan hosting WordPress). Namun, anda dapat membuat tiket bila-bila masa – jangan mengharapkan tindak balas segera.

Harga berdasarkan penggunaan dan diukur berdasarkan jam, dan pelan dasar bermula dari maksimum $ 4,50 / bulan ($ 0,0075 / jam). Dengan ini, anda akan mendapat RAM 512MB dan pemproses 1 teras. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan anda untuk mendapatkan rancangan peringkat seterusnya untuk prestasi yang lebih baik (RAM 2GB) dengan harga $ 0.02 / jam (atau maksimum $ 12 / bulan). Tidak ada jaminan wang dikembalikan, tetapi tidak ada komitmen.

6. Awan InMotion

Pengehosan awan InMotionRancangan bermula pada $ 22,99 / bln

Kelebihan InMotion:
+ Purata yang baik masa muat
+ 2 jam sokongan percuma untuk pemasangan
+ Jaminan pulangan wang yang mengagumkan
+ Laman web tanpa had
+ Domain percuma (tahun 1)
+ Pemindahan laman web percuma
Kekurangan InMotion:
– Mahal
Lebar jalur terhad

InMotion menawarkan perkhidmatan hosting awan premium mewah. Walaupun mereka agak mahal, mereka menawarkan pengalaman sokongan premium, pelayan mereka diuruskan sepenuhnya dan mudah disiapkan.

Anda boleh menjadi tuan rumah bilangan laman web yang tidak terhad, dan InMotion juga telah menggunakan domain percuma untuk membantu anda memulakannya. Namun, mulai tahun kedua, mereka akan mengenakan bayaran $ 15.99 setahun untuk domain tersebut. Kami mencadangkan anda membawa domain yang sudah didaftarkan bersama anda.

Prestasi InMotion adalah baik, dengan purata masa muat ~ 570 ms dan masa operasi 99.96%. Pelayan mereka terletak di pantai timur dan barat Amerika Syarikat. Sebagai amalan biasa, InMotion juga memberikan jaminan 99.9% masa operasi.

Tunjukkan:

24 jam terakhir
7 hari terakhir
30 hari terakhir
6 bulan terakhir
Tahun lepas

361 msKelajuan purata

99.99%Waktu Penggunaan Purata

Prestasi Cloud InMotion (lihat data sejarah di sini)

InMotion membolehkan anda menggunakan cPanel yang terkenal untuk menyiapkan dan menjalankan laman web anda. Pemasangan itu sendiri mudah dan mudah. Semasa memulakan, anda akan mendapat dua jam percuma dengan pasukan Hosting Terurus InMotion, yang akan membantu anda dalam pemasangan.

InMotion menguruskan pelayan sepenuhnya, jadi anda tidak perlu risau sama sekali. Juga, mereka akan memantau lalu lintas anda dan memperuntukkan sumber dengan serta-merta apabila laman web anda memerlukannya. Sandaran automatik juga disertakan dengan rancangannya secara lalai.

Anda akan mendapat pilihan konfigurasi pelayan berdasarkan keperluan anda (tumpukan LAMP, susun WordPress, atau konfigurasi PHP). Terdapat juga pilihan untuk mengaktifkan akses root jika anda ingin menggunakan teknologi lain untuk pengembangan anda.

Beberapa ciri lain termasuk 75GB ruang penyimpanan SSD, sijil SSL percuma, akaun e-mel tanpa had, lebar jalur 4 TB, dan telefon 24/7, sembang langsung, dan sokongan e-mel.

Harga agak mahal, dengan pilihan termurah ($ 22,99 / bln) disertakan dengan komitmen 2 tahun. Dari sisi perkakasan, pengguna mendapat RAM 4GB dengan rancangan hosting asas. Terdapat juga pilihan untuk meningkatkan rancangan anda untuk mendapatkan kelajuan dan penyimpanan yang lebih baik, tetapi harganya juga lebih tinggi. Namun, anda akan mendapat jaminan pulangan wang 90 hari yang mengagumkan dengan bayaran balik penuh jika anda mahu.

7. A2 Hosting Awan

Hosting awan A2HostingPelan bermula pada $ 25.00 / bln

Kelebihan Hosting A2:
+ Waktu operasi yang kuat
+ Pemindahan laman web percuma
+ Sokongan 24/7 yang berguna
+ Laman web / akaun tanpa had
+ Jaminan wang dikembalikan bila-bila masa
Kekurangan A2 Hosting:
– Masa memuat perlahan
– Mahal
– Lebar jalur terhad

A2 Hosting Cloud mempunyai rancangan paling mahal dalam senarai ulasan kami. Mereka masih menawarkan perkhidmatan hosting awan yang diuruskan sepenuhnya, tetapi masa muat mereka tidak begitu besar berbanding dengan penyedia hosting lain.

A2 Hosting mempunyai liputan yang adil dari Amerika Syarikat, Eropah, dan Asia ketika datang ke lokasi pelayan.

Walaupun mereka mengekalkan waktu operasi yang sangat baik sebanyak 99.99%, rata-rata waktu muat laman mereka tidak begitu baik (1334ms):

Tunjukkan:

24 jam terakhir
7 hari terakhir
30 hari terakhir
6 bulan terakhir
Tahun lepas

1134 msKelajuan purata

99.99%Waktu Penggunaan Purata

Prestasi Cloud Hosting A2 (lihat data sejarah di sini)

Untuk membina dan menjalankan laman web anda, anda akan mendapat akses ke panel kawalan cPanel yang terkenal. Selain itu, anda tidak perlu risau untuk menguruskan pelayan dengan rancangan A2 Hosting yang diuruskan sepenuhnya. Mereka akan menyelenggara dan mengemas kini semua perkakasan, memperbarui perisian, dan memantau pelayan 24/7.

Sebagai standard, mereka menawarkan sandaran harian percuma dan telah memasukkan program pemulihan fail dalaman “Server Rewind”. Mereka juga akan menjalankan operasi pemantauan keselamatan 24/7 untuk menjaga keselamatan laman web anda.

Ciri utama lain termasuk ruang penyimpanan SSD 75GB, SSL dan CloudFlare CDN percuma, akaun e-mel tanpa had percuma, dan sokongan telefon, e-mel, tiket, dan sembang langsung 24/7 yang hebat. Semasa penyelidikan kami, kami mendapati sokongan A2 Hosting menjadi yang TERBAIK dalam senarai ulasan kami.

Prestasi tinggi, ciri hebat, dan pengalaman sokongan yang menyenangkan tidak begitu murah. Rancangannya mahal, bermula dari $ 25 / bulan, dan pembaharuan hampir dua kali ganda dari caj awal. Pelan yang ditingkatkan lebih mahal tetapi juga menawarkan kelajuan dan ruang penyimpanan yang lebih tinggi.

Ada yang terbalik, dan ia disebut jaminan pulangan wang SETIAP PAGI.

Kesimpulannya

Berdasarkan kajian kami, terdapat beberapa penyedia perkhidmatan hosting awan yang hebat di luar sana. Terdapat perbezaan yang signifikan dalam harga berdasarkan seberapa banyak prestasi dan berapa banyak ciri yang anda perlukan. Harganya juga agak tinggi daripada jenis hosting lain, seperti hosting bersama.

Anda juga boleh menjangka masa muat yang berbeza berdasarkan di mana anda beroperasi dan penyedia mana yang anda pilih. Tetapi, anda boleh mengharapkan perkhidmatan yang boleh dipercayai dari mereka semua.

Walaupun begitu, jika anda ingin meningkatkan prestasi laman web anda ke tahap yang lebih tinggi tanpa melanggar bank anda, hosting awan adalah cara terbaik.

Penyedia hosting awan mana yang pernah anda gunakan sebelumnya? Adakah anda mengesyorkan salah satu daripada mereka? Beritahu kami dalam komen di bawah. Kami juga boleh menguji dan mencuba penyedia hosting awan yang lain, jadi hantarkan cadangan anda kepada kami :).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map