HostGator Review – Waarom mensen ervan houden / het haten? (Gebruikersbeoordelingen 2020)

HostGator gedeelde recensie


HostGator is misschien wel een van de grootste, oudste webhostingbedrijven in de branche, maar ze zijn nog steeds verbeteringen aan het doorvoeren, met een gemiddelde uptime van 99,98% over de afgelopen 24 maanden.

Hun basisplannen voor gedeelde hosting worden geleverd met onbeperkte opslag, bandbreedte, gratis domein (voor het eerste jaar) en een gratis SSL-certificaat. Ze hebben ook een geweldige klantenservice, die direct verbinding maakte via een live chat en elke vraag binnen een paar seconden beantwoordde.

Helaas lieten de gemiddelde laadtijden van de HostGator ze in de steek (gemiddeld 1191 ms). Veel extra services, zoals back-ups en beveiliging, zullen als extra kosten worden aangepakt. Bovendien stijgen de verlengingspercentages agressief nadat uw eerste termijn afloopt.

Hier is een complete blik op onze praktijktest, met behulp van gegevens van derden van Pingdom om hun prestaties te belichten.

Algemene informatie & Hosting overzicht

ONZE VERDICT: Bekende aanbieder met goede prestaties
SNELHEID: 1,191ms (Gemiddelde van februari 2018 tot januari 2020)
UPTIME: 99,98% (Gemiddelde van februari 2018 tot januari 2020)
ONDERSTEUNING: 24/7 Live Chat
APPS: Meer dan 75 apps ondersteund
KENMERKEN: Onbeperkte bandbreedte en opslag, één e-mailaccount, gratis domein 1e jaar
HOSTINGSPLANNEN: Shared, Cloud, WordPress, VPS en Dedicated Servers
OVERDRACHT SITE: Enkele gratis site-overdracht
PRIJZEN: Vanaf $ 2,75 / mo (wordt verlengd voor $ 6,95 / maand)

Voordelen van het gebruik van HostGator Shared

De uptime-prestaties van HostGator waren de afgelopen jaren een probleem. Maar niet meer, gebaseerd op onze tracking van 24 maanden.

Bovendien was hun klantenservice snel en vriendelijk. Ze helpen u gratis om uw site over te zetten naar hun service. En beginners zullen veel van de eenvoudige, intuïtieve opties op hun pad waarderen.

Hier volgt een korte samenvatting:

1. Sterke en stabiele uptime van 99,98%

HostGator heeft de afgelopen 24 maanden een uptime van 99,98% gepost. Ze zijn al enkele maanden consistent met een beschikbaarheid van 99,98-100%.

Dat is echter niet eens het beste. Ze zijn om een ​​reden consistent: volgens hun uptime-garantie kunt u een maand tegoed op uw account ontvangen als ze onder de 99,90% komen.

Uiteraard wordt elk gepland onderhoud of onmogelijk te voorspellen hacks niet meegerekend in deze garantie. U moet echter wel contact opnemen en het krediet vragen door binnen 30 dagen een supportticket in te dienen bij hun factureringsafdeling.

We zijn onlangs begonnen met het zien van een paar andere hosts met uptime-garanties, en dit betekent dat alle klanten daardoor winnen. Concurrenten die naar buiten komen en dit doen, helpen de lat voor de hele branche hoger te leggen. Het dwingt iedereen in de markt om hun garantie te evenaren en het standaard serviceniveau te verhogen of het risico te lopen achterop te raken.

Gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden:

  • Gemiddelde uptime van januari 2020: 99,97%
  • Gemiddelde uptime van december 2019: 99,89%
  • Gemiddelde uptime van november 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van september 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van juli 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van juni 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van mei 2019: 99,95%
  • Gemiddelde uptime van april 2019: 99,98%
  • Gemiddelde uptime van maart 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van februari 2019: 100%

HostGator gedeelde statistieken van de afgelopen 24 maandenGemiddelde uptime van HostGator | Zie statistieken

2. Goede ondersteuning

HostGator biedt een kennisbank, telefoon, e-mail en live chat-ondersteuning. De laatste optie is de snelste en verbindt ons binnen ongeveer 15 seconden met een servicevertegenwoordiger.

We probeerden ze met vragen te peppen, van onderwerp naar onderwerp te springen en ze aarzelden nooit één keer. Hun personeel lijkt deskundig, goed opgeleid en vriendelijk. Het was in het algemeen een goede ervaring.

Hostgator Gedeelde klantenondersteuning Live chat-ervaring

3. 45 dagen geld-terug-garantie

HostGator heeft zoveel vertrouwen in hun service dat ze het branchegemiddelde terugbetalingsbeleid van 30 dagen met nog eens twee weken of zo verlengen tot 45 dagen.

Dat betekent dat u ze meer dan een volledige maand kunt gebruiken en toch uw aankoopprijs terugkrijgt als er problemen optreden.

Deze 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie is van toepassing op alle gedeelde, reseller- en VPS-hostingpakketten.

De enige vangst is dat dit niet van toepassing is op de speciale servers van HostGator, administratieve kosten, installatiekosten voor aangepaste software. Nadat we inmiddels meer dan 30 Servicevoorwaarden hebben doorzocht, hebben we geconstateerd dat deze voorbehouden vrij algemeen zijn in de hostingbranche.

Als uw plan bijvoorbeeld een gratis domeinnaam bevat, trekken ze het standaardtarief van $ 15,00 voor het domein af van het terugbetalingsbedrag.

Er zijn nog enkele andere punten die moeten worden opgemerkt. De voorwaarden van HostGator geven ze tot 90 dagen de tijd om daadwerkelijk een terugbetaling uit te voeren. Er wordt ook geen restitutie verleend voor cheques, postwissels, betalingen via Western Union of bankoverschrijvingen.

Restituties zijn alleen beschikbaar voor nieuwe abonnementen of accounts. Dus als u zich eerder heeft aangemeld voor een abonnement en een verlenging of tweede poging annuleert, krijgt u niets terug.

En last but not least worden restituties in vreemde valuta verwerkt op basis van de wisselkoersen van de Amerikaanse dollar.

4. Site-beveiligingsfuncties beschikbaar

De gedeelde hostingplannen van HostGator zijn vrij kaal. U krijgt genoeg voor één site, maar niet veel extra’s.

Gelukkig bieden ze een paar extra beveiligingsfuncties, zoals de mogelijkheid om SiteLock-monitoring aan uw site toe te voegen. Deze service wordt dagelijks uitgevoerd, let op mogelijke inbreuken op de site of hacks en laat u onmiddellijk weten wanneer ze deze hebben gevonden.

Ze bieden ook Spam Assassin in hun e-mailplannen om te voorkomen dat spam in de eerste plaats uw inbox bereikt.

Het enige nadeel is dat SiteLock je een beetje extra kost. We zullen dit hieronder in de nadelen uitwerken, maar de stickerprijs is $ 1,67 / maand, jaarlijks gefactureerd op $ 19,99.

5. Gratis site & cPanel-migraties

Als dit niet uw eerste site is en u probeert een bestaande te verplaatsen, staat HostGator u bij.

U heeft na aanmelding 30 dagen de tijd om contact op te nemen en hen te helpen bij het verplaatsen van alle sitebestanden, databases, scripts en zelfs een domeinnaam voor u.

Dit omvat een volledige cPanel-overdracht. Dus als u toevallig meerdere site-installaties heeft (zoals subdomeinen voor één grote site), bent u gedekt.

Alle gedeelde hostingplannen van HostGator worden geleverd met een enkele sitemigratie (of cPanel). Verschillende abonnementen, zoals resellers bijvoorbeeld, krijgen toegang tot meer (maximaal 30).

Een enkele gratis sitemigratie is niet veel vergeleken met sommige hosts. Maar het is nog steeds beter dan andere, zoals Bluehost, die $ 150 in rekening brengt voor het verplaatsen van maximaal vijf sites tegelijk.

6. Zeer gebruiksvriendelijk voor beginners

HostGator is op maat gemaakt voor beginnende bloggers of webmasters.

Hun site staat vol met tutorials, walkthroughs en meer om je te helpen navigeren door de duistere wereld van DNS en datacenters.

hostgator-ondersteuning
Ze hebben ook extra functies voor beginners die een site willen opzetten zonder het gedoe van het inhuren van andere mensen om alles te ontwerpen, bouwen en beheren.

Hun website-bouwer, Gator by HostGator, is een van de betere die we hebben beoordeeld. Het wordt geleverd met gratis hosting en een domeinnaam, dus u hoeft slechts één account aan te schaffen voor alle benodigdheden.

De aanpasbare sjablonen zijn allemaal behoorlijk modern om mee te beginnen, en u kunt eenvoudig hun uiterlijk aanpassen door elke functie te slepen en neer te zetten. U krijgt ook site-analyse en een gratis SSL-certificaat om de persoonlijke gegevens van uw bezoekers (zoals hun fysieke locatie) te beschermen.

Gator by HostGator wordt zelfs geleverd met een e-commerceplan, zodat u een volledig functionerende online winkel met inventaris en meer kunt opzetten, en dat allemaal zonder u zorgen te hoeven maken over betalingsgateways, plug-ins of andere rommelige technologie. Het werkt gewoon.

Nadelen van het gebruik van HostGator Shared

De constant sterke uptime van HostGator was eerlijk gezegd verrassend (op een goede manier). We zijn ook fans van hun uptime-garantie.

Daarnaast betekenen hun beginnersvriendelijke aanpak en behulpzame klantenservice dat er veel leuks is aan hun service.

Helaas kwamen we onderweg ook een paar problemen tegen tijdens het testen. Dit zijn de grootste problemen die we hebben gevonden:

1. Langzame paginasnelheid (meer dan 1 seconde om te laden)

De servers van HostGator hadden geen problemen om onze site de afgelopen anderhalf jaar up-to-date te houden.

Het probleem is dat dezelfde servers ook altijd traag waren. De gemiddelde laadtijd van de pagina’s over de afgelopen 24 maanden was slechts 1191 ms.

Dat is meer dan een seconde om relatief eenvoudige, op tekst gebaseerde inhoudspagina’s te laden. Stel je dus eens voor wat er zou gebeuren als je deze pagina’s zou vullen met duizenden woorden en tientallen afbeeldingen met een hoge resolutie. Ja, niet goed.

Langzame laadtijden van pagina’s hebben direct invloed op de ervaring van uw bezoeker. En dat heeft een trickle-down-effect om ook uw winst te behalen.

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw site te versnellen zonder van host te wisselen. Maar als je gastheer constant traag is, betekent dit dat je constant een verloren strijd zult voeren.

Gemiddelde laadtijden afgelopen 12 maanden:

HostGator heeft afgelopen 12 maanden gedetailleerde statistieken gedeeldHostGator gemiddelde snelheid 2019-2020 | Zie statistieken

2. Veel extra kosten voor ‘echte’ back-ups, Gmail en malware

De gedeelde hostingplannen van HostGator zijn goedkoop, met inleidende prijzen vanaf slechts $ 2,75 / maand (gedurende 36 maanden).

Hun goedkoopste abonnement (“Hatchling”) wordt geleverd met één domeinnaam, installaties met één klik van populaire apps zoals WordPress, Joomla en meer, onbeperkte bandbreedte, onbeperkte opslag en een gratis SSL-certificaat. Kortom, alle basisfuncties die u nodig heeft voor een complete website.

HostGator gedeelde aanvullende dienstenHostGator gedeelde aanvullende diensten

Dat is echter alles wat ze bieden in hun standaardplannen. Alle ‘extra’ dingen, zoals siteback-ups, Gmail-toegang, SiteLock-monitoring en SEO-tools kosten u allemaal extra wanneer het tijd is om af te rekenen.

Het is teleurstellend omdat veel van deze functies zorgvuldig op de site zijn geformuleerd, zoals ‘beschikbaar’, zodat je denkt dat ze zijn opgenomen. Blader door de andere beste hosts die we hebben beoordeeld en je zult zien dat veel van hen deze zelfs in hun basisprijzen gooien.

Pas wanneer u helemaal aan het einde van het proces bent, wanneer u uw factureringsgegevens invoert, zult u zich realiseren dat al deze extra functies u, nou ja, extra kosten.

Gmail is de standaard $ 5 / maand of $ 60 / jaar per gebruiker, wat hun normale prijs is. Maar dan kost SiteLock u $ 19,99 / jaar, CodeGuard (om een ​​back-up van uw sites te maken) kost u $ 23,95 / jaar, en ze houden niet eens veel eerdere versies van uw site bij voor het geval u problemen tegenkomt.

Dus hoewel het oorspronkelijke plan in eerste instantie goedkoop lijkt, begint het behoorlijk prijzig te worden als alles is gezegd en gedaan.

3. Industriestandaard prijzen ‘Tricks’

Naast extra kosten trekt HostGator twee prijstricks die vrij standaard zijn in de branche.

De eerste is adverteren voor een laag tarief zoals $ 2,75 / maand, alleen om te beseffen dat u drie jaar vooruit moet betalen om het daadwerkelijk te krijgen. Anders kijk je naar $ 10,95 / maand voor een daadwerkelijke servicebeurt van één maand.
HostGator gedeelde prijsonderbrekingen voor langetermijnplannen

Dat is echter nog maar het begin. Bovendien stijgen de prijzen voor verlenging van HostGator dramatisch nadat uw oorspronkelijke plan is verlopen.

Laten we dus zeggen dat u doorgaat en dat lage tarief drie jaar vasthoudt. U krijgt ongetwijfeld een redelijk goede deal.

De problemen beginnen wanneer het tijd is om uw plan over drie jaar te verlengen. Op dat moment springt uw maandelijkse tarief voor hetzelfde abonnement naar $ 6,95 / maand (of $ 250,20 in totaal) – meer dan het dubbele van wat u zojuist hebt betaald voor dezelfde exacte service.

In wezen prooien ze op het feit dat de kans dat je na een paar jaar van dienst wilt veranderen vrij klein is. Dus je zit een tijdje opgesloten (zoals een kabelmaatschappij of lidmaatschap van een sportschool).

Veel andere hosts die we hebben beoordeeld, trekken dezelfde stunt. Dat betekent echter niet dat we het leuk moeten vinden.

HostGator-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

HostGator gedeelde hostingplannen en prijzen

Gedeelde hosting: HostGator heeft drie opties voor een gedeeld hostingplan om uit te kiezen:

Hatchling-plan: Dit plan begint bij $ 2,75 per maand. U krijgt één domeinnaam, onbeperkte schijfruimte en opslag, SSL-certificaat en onbeperkte subdomeinen.

Baby plan: Dit plan begint bij $ 3,95 per maand. Het ondersteunt onbeperkte opslag, bandbreedte en domeinnamen.

Bedrijfsplan: Dit abonnement begint bij $ 5,95 per maand. Het ondersteunt onbeperkte opslag, bandbreedte en domeinnamen. Het wordt geleverd met een gratis dedicated IP, SSL en een gratis nummer.

  • Gemakkelijke aanmelding: Eenvoudig aanmeldingsproces.
  • Betaalmethoden: Creditcard, PayPal.
  • Verborgen kosten en clausules: Inleidende prijzen zijn alleen beschikbaar voor aankopen op lange termijn. De vernieuwingspercentages zullen ook meer dan verdubbelen. Extra services, zoals back-ups en malwarebewaking, zijn ook allemaal extra kosten.
  • Upsells: Veel upsells.
  • Account activatie: Het kan 24 tot 48 uur duren voordat uw account is geactiveerd.
  • Configuratiescherm en dashboardervaring: cPanel.
  • Installatie van apps en CMS’s (WordPress, Joomla, etc.): Ze maken het eenvoudig om populaire apps en CMS’s in een paar stappen te installeren met QuickInstall.

We raden HostGator Shared aan?

Niet echt.

Maar niet om de reden die je waarschijnlijk denkt.

De gedeelde hosting van HostGator biedt veel voordelen. De uptime is het afgelopen jaar echt verbeterd. De klantenservice was goed. En de overvloed aan beginnersvriendelijke opties maakt het gebruiksvriendelijk.

Een combinatie van de lage snelheden en extra prijsstijgingen maakt het echter te duur om als een behoorlijke waarde te worden beschouwd.

De reden waarom we het niet zouden aanbevelen, is omdat ze een betere optie hebben in de winkel die echt een goede prijs levert.

HostGator’s WordPress Cloud hosting is aanvankelijk op papier iets duurder, maar de prestaties zijn ook aanzienlijk beter.

Dus we raden je aan om er eerst naar te kijken, omdat je waarschijnlijk aan het eind van de dag hetzelfde betaalt als je deze extra kosten en prijsverhogingen invoert.

P.S. Heb je HostGator eerder gebruikt? Overweeg om hieronder een beoordeling achter te laten – goed of slecht – maakt niet echt uit, zolang het maar nuttig is voor onze bezoekers. Bedankt voor jullie steun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector