HostGator Cloud Review – Is het sneller en betrouwbaarder? (2020)

hostgator cloud reviewHostGator Cloud: aanbevolen


HostGator Cloud is een “bijgewerkte” versie van hun gedeelde hostingoptie.

Volgens hen zou het sneller en schaalbaarder moeten zijn dan hun reguliere hosting.

Ten eerste heeft het de afgelopen vier maanden voor 100% uptime gezorgd, waarmee een uitstekende prestatie van 24 maanden werd afgesloten. HostGator Cloud doet ook geen concessies aan de snelheid en levert gemiddelde laadtijden van pagina’s van slechts 399 ms.

Vriendelijke klantenondersteuning en gratis sitemigraties maken dit een van de beste opties die we hebben beoordeeld.

Houd rekening met de extra kosten die kunnen opduiken wanneer het tijd is om af te rekenen of uw abonnement te verlengen.

Hier is een diepgaande analyse van de prestaties van HostGator Cloud in de afgelopen 24 maanden.

Algemene informatie & Hosting overzicht

ONZE VERDICT:Meeste onbeperkte hosting
SNELHEID:399ms (Gemiddelde van februari 2018 tot januari 2020)
UPTIME:99,99% (Gemiddelde van februari 2018 tot januari 2020)
ONDERSTEUNING:24/7 Live Chat
APPS:WordPress, Joomla, Drupal en Magento
KENMERKEN:Onbeperkte bandbreedte en opslag, e-mailaccounts, gratis domein 1e jaar
HOSTINGSPLANNEN:Gedeelde, cloud-, WordPress-, VPS- en toegewijde servers
OVERDRACHT SITE:Enkele gratis site-overdracht
PRIJZEN:Vanaf $ 2,74 p.m. (wordt verlengd voor $ 8,95 per maand)

Voordelen van het gebruik van HostGator Cloud

Vanaf het begin maakt HostGator Cloud indruk op ons met een geweldige uptime en laadtijden van pagina’s.

Hun servers zitten boordevol extra functies die u normaal gesproken niet bij veel van hun concurrenten vindt.

Bovendien geven ze een exclusieve korting die de prijzen voor deze geavanceerde host naar het laagste niveau in de branche brengt.

Hier volgt een korte blik op enkele van de hoogtepunten:

1. ZEER sterke uptime van 99,99% (in de afgelopen 24 maanden)

HostGator Cloud heeft de afgelopen 24 maanden een uptime-gemiddelde van 99,99% behaald. Dat klinkt indrukwekkend omdat het zo is: de afgelopen vijf maanden zijn over de hele linie vijf opeenvolgende 100% scores behaald.

Tijdens onze trackingperiode van 24 maanden daalde hun uptime slechts eenmaal onder de 99,90% uptime-garantiedrempel. Juli 2018 lag net onder de drempel met een uptime van 99,89%.

Zo werkt de uptime-garantie:

Als uw gemiddelde uptime voor de maand lager is dan 99,90%, kunt u een betalingstegoed voor de hele maand krijgen. Gepland onderhoud en andere eenmalige toevalsgebeurtenissen zijn uitgesloten. Maar het is goed om te weten dat ze bereidwillig achter hun klanten staan, dat ze niet zullen worden gestraft als de hostingprestaties tijdelijk afnemen.

Als je een van hun VPS of dedicated servers gebruikt, ben je ook gedekt door een andere netwerkgarantie (zoals uiteengezet in hun voorwaarden).

Gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden voor HostGator Cloud:

 • Gemiddelde uptime van januari 2020: 100%
 • Gemiddelde uptime van december 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van november 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van september 2019: 99,98%
 • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van juli 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van juni 2019: 99,98%
 • Gemiddelde uptime van mei 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van april 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van maart 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van februari 2019: 100%

hostgator-cloud-performance-24 maandenLive testsite: hostingfacts-owp.com | Gem. uptime en snelheid: 24 maanden+

2. Top 5 laadtijden (slechts 399 ms)

HostGator Cloud biedt een paar extra voordelen ten opzichte van de standaard gedeelde servers. De grootste is echter snelheid.

Ze claimen “tot 2x snellere laadtijden” vanwege een verscheidenheid aan extra functies, waaronder “servers met lage dichtheid, premium hardware en meerdere caching-lagen”.

De gedeelde plannen van HostGator struikelden op deze afdeling, met een teleurstellend lage gemiddelde laadtijd van 1113 ms. Eerlijk gezegd is dat te laag om aan te bevelen – het duurt minimaal een seconde om pagina’s te laden (zelfs voordat je tekst of afbeeldingen erop toevoegt).

Het was begrijpelijk dat we betwijfelden of HostGator Cloud “2x snellere laadtijden” zou kunnen leveren. Maar na 24 maanden van het volgen van gemiddelde laadtijden moeten we zeggen – ze hebben geleverd.

Het gemiddelde van 24 maanden van HostGator Cloud van slechts 399 ms is goed genoeg om ze comfortabel in onze top vijf van snelste webhosts te plaatsen. Bekijk het zelf in de onderstaande uitsplitsing van maand tot maand.

Dit zijn de laadtijdgemiddelden van de afgelopen 16 maanden:

HostGator-Cloud-2019-2020-statistiekenHostGator Cloud gemiddelde snelheid 2019-2020 | Zie statistieken

HostGator Cloud is sterk begonnen en combineert betrouwbare uptime met razendsnelle servers. Dat zijn twee belangrijke vakjes aangevinkt.

3. Speciale kortingsprijzen – Exclusief voor hostingfacts.com

De uptime en paginasnelheden van HostGator Cloud bliezen hun gedeelde servers uit het water.

Dus waarom upgraden niet meer mensen gewoon naar de Cloud-versie? Nou, geld.

De geadverteerde prijs voor deze Cloud-optie begint bij $ 2,95 / maand en stijgt tot $ 9,95 / maand. Houd er rekening mee dat deze prijs ook geldt voor de langere termijn van drie jaar. (Meer hierover hieronder onder de “Nadelen”)

Het hogere prijskaartje zorgt ervoor dat sommige gebruikers in plaats daarvan vasthouden aan shared hosting.

Gelukkig is er goed nieuws. HostGator heeft een exclusieve korting gegeven om de HostGator Cloud-prijzen te verlagen tot slechts $ 2,99 / maand.

Dat betekent dat u in wezen de tarieven voor gedeelde hosting betaalt, maar daarvoor een VEEL betere service krijgt. Houd er rekening mee dat deze korting alleen van toepassing is op abonnementen van één, drie en zes maanden. Na die eerste termijn zal de prijs stijgen tot het verlengingspercentage van $ 8,95 op het laagste plan.

4. Zeer gebruiksvriendelijke hosting

HostGator Cloud weet een mooie middenweg te vinden van een beginnersvriendelijke service, die presteert als een geavanceerde service.

Dit is wat we bedoelen:

Bandbreedte en opslag zijn “onbeperkt” op elk afzonderlijk Cloud-abonnement. Dat is bijna ongehoord bij goedkopere opties. En het betekent in wezen dat u niet wordt gestraft als uw site groeit en groeit en groeit.

Meestal hebben grotere sites meer middelen nodig, waardoor u in een hoger, duurder plan terechtkomt. Maar niet met HostGator Cloud. In plaats daarvan is uw enige grote beperking voor elk plan het aantal sites dat u wilt hosten.

Dus als u slechts van plan bent één site te hosten, kunt u de ‘goedkoopste’ optie gebruiken en het komt nog steeds goed als uw startpagina een hitlijst wordt.

Het andere goede nieuws is dat u ook niet kunt worden gestraft of in rekening gebracht voor het gebruik van extra middelen.

Vergelijk dat eens met een beheerde WordPress-host zoals WP Engine. Natuurlijk zijn ze meestal geweldig. Maar ze hebben ook ‘te hoge’ kosten die u raken als uw site de maandelijkse abonnementslimieten begint te overschrijden.

En erger nog, deze kosten zijn vaak automatisch. Dus als je een goede maand en verkeerspieken hebt, word je er in principe voor bestraft.

HostGator Cloud biedt daarentegen meer ‘all-in’-prijzen, wat zeldzaam is bij goedkopere hosts die u slechts een paar dollar per maand terugbetalen.

5. GRATIS extra’s: beheer, bewaking en sitemigraties van serverbronnen

HostGator Cloud is snel omdat ze niet afhankelijk zijn van uw basisservers.

Van elk datacenter wordt een back-up gemaakt met geïntegreerde caching, cloudresourcebeheer en gegevensspiegeling. Al deze functies werken samen om de laadsnelheid te optimaliseren, de toewijzing van middelen te beheren en de beschikbaarheid te garanderen. In het Engels betekent dit dat servers kunnen samenwerken met de browser van een bezoeker om het aantal bronnen dat heen en weer moet worden gestuurd, te beperken.

HostGator Cloud voegt ook serverbewaking en geautomatiseerde ‘failover’ toe om ervoor te zorgen dat als er hardwareproblemen optreden, u dit zo snel mogelijk weet en dat er een plan B is om uw site op te slaan.

In elk abonnement is cPanel-toegang inbegrepen, samen met nieuwe e-mailaccounts. Bovendien krijg je een gratis site of cPanel-migratie van je bestaande webhost.

Alle HostGator Cloud-hostingopties bevatten een enkele gratis sitemigratie. Sommige andere aanbieders van hostingservices zullen gratis extra migraties toevoegen, terwijl vele andere ervoor zorgen dat u helemaal voor migraties betaalt. Dus HostGator Cloud valt ergens in het midden.

Als u meer sites wilt verplaatsen, doen ze dit voor een geschatte kostprijs van ongeveer € 25 per site. Hoewel het misschien een beetje afhangt van de grootte of het aantal bestanden.

Helaas zijn er een aantal sites die HostGator niet voor u kan verplaatsen. Deze bevatten meestal sites zonder FTP en / of databases. De shortlist bevat alles van VistaPrint, Intuit, Wix, Google Sites, Microsoft Office of MobileMe.

6. Goede, vriendelijke ondersteuning

HostGator biedt 24/7/365 ondersteuning via een kennisbank en tonnen video-tutorials, telefonische ondersteuning en livechat.

We hebben hun livechat getest door onze naam en eerste vraag in te typen. We hoefden slechts ongeveer vijf minuten te wachten totdat Puneeth verbinding had gemaakt en ons had geholpen.

Over het algemeen was Puneeth erg vriendelijk en beantwoordde hij de meeste van onze vragen.

Klantondersteuning HostGator Cloud Live ChatKlantondersteuning HostGator Cloud Live Chat

Totdat het ging om het beantwoorden van een paar vragen over de sitemigraties.

De meeste webhosts die we hebben beoordeeld, bieden ten minste één gratis sitemigratie aan. HostGator Cloud volgt die trend.

Als andere hosts echter niet meer gratis sites verplaatsen, zijn er meestal eenvoudige kosten om sites voor u te laten verplaatsen.

Puneeth kon ons niet echt een duidelijk antwoord geven over de kosten voor meerdere migraties. Hij beweerde dat het meestal neerkomt op de grootte of het aantal bestanden en een paar andere details.

We verversden de live chatsessie en probeerden het opnieuw. Deze keer kregen we eindelijk een antwoord op migraties: naar schatting ~ $ 25 / site.

Dus over het algemeen was de live chat-ondersteuning een beetje hobbelig, maar kon al onze vragen beantwoorden.

Er is hier nog een laatste goed nieuws. Toen we HostGator voor het eerst beoordeelden, boden ze geen ondersteuning voor sociale media.

Maar we laten je graag weten dat ze nu erg responsief zijn op sociale media, en individuele problemen meerdere keren per dag beantwoorden:

HostGator Cloud Social Media-ondersteuningHostGator Cloud Social Media-ondersteuning

Nu heb je veel verschillende opties om een ​​snelle reactie van HostGator te krijgen.

Nadelen van het gebruik van HostGator Cloud

De prestaties van HostGator Cloud waren overwegend indrukwekkend. Er staan ​​echter twee vlekken op hun record.

De eerste zijn hogere prijzen voor kortetermijnplannen en hoge verlengingspercentages wanneer uw eerste termijn afloopt. Het tweede grote probleem is dat het lijkt alsof ze een paar extra services hebben weggehaald en u er nu voor laten betalen.

Hier is een overzicht:

1. Inleidende prijsstijgingen & Hoge verlengingspercentages

U kunt veel besparen op hosting als u weet hoe u moet navigeren door de gangbare prijsstellingen die de industrie teisteren.

De eerste is het eerste introductietarief dat u op de site van een host ziet. Het is meestal een vrij lage maandprijs. De vangst is echter dat je meestal minimaal twee of drie jaar vooruit moet betalen om te profiteren.

Een kortere maandelijkse optie, als ze die zelfs aanbieden, kan soms wel twee of drie keer zo hoog zijn.

HostGator Cloud kost bijvoorbeeld $ 3,58 / maand 36 maanden (of $ 2,74 / maand met onze korting voor de kortere termijn) die wordt verlengd met $ 8,95 / maand.

hostgator cloud kostenHostGator Cloud Hosting Prijzen op lange termijn

Zodra u echter een host heeft gevonden die u bevalt, kunt u waarschijnlijk het beste het driejarige tarief zo ​​lang mogelijk vastzetten. Dit is waarom.

Het tweede veel voorkomende prijsprobleem in de hostingsector is het hoge verlengingspercentage. In dit geval, wanneer uw initiële termijn afloopt, wordt uw abonnement automatisch verlengd voor $ 8,95 / maand voor exact dezelfde service. U krijgt niet per se iets extra’s of betere services. Ze rekenen erop dat u op dat moment niet meer van host verandert.

Zorg er dus voor dat je de host leuk vindt waarmee je gaat. En betaal vervolgens voor de langst mogelijke termijn om uw maandtarief laag te houden.

HostGator Cloud-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

cloud-plannenHostGator Cloud-prijzen en -plannen

Hier is een kort overzicht van de aangeboden HostGator Cloud-abonnementen:

 • Hatchling Cloud: Dit plan begint bij $ 2,74 per maand met onze korting (niet $ 3,58). Het ondersteunt 1 site, 2 GB geheugen, 2 kern-CPU’s, een gratis SSL-certificaat, onbeperkte opslag en bandbreedte.<- We hebben dit plan gebruikt voor onze testsite.
 • Baby Cloud: Dit plan begint bij $ 3,21 per maand. Het ondersteunt onbeperkte sites, 4FB-geheugen, 4 core CPU’s, gratis SSL-certificaat, onbeperkte opslag en bandbreedte.
 • Zakelijke cloud: Dit plan begint bij $ 7,18 per maand. Het ondersteunt onbeperkte domeinen, 6 GB geheugen, 5 core CPU’s, gratis SSL-certificaat (positief), gratis dedicated IP, gratis SEO-tools, onbeperkte opslag en bandbreedte.
 • Gemakkelijke aanmelding: Het aanmeldingsproces is een eitje!
 • Betaalmethoden: U kunt betalen met creditcard of PayPal.
 • Verborgen kosten en clausules: Ondanks onbeperkte bandbreedte en opslagruimte, kunt u meer dan 90% van hun systeem niet langer dan 90 seconden gebruiken. De vernieuwingspercentages zijn hoger dan de normale tarieven. En bepaalde soorten sites zonder FTP kunnen niet door hun team worden gemigreerd.
 • Upsells: Er zijn onderweg enkele upsells.
 • Account activatie: Het kan in sommige gevallen 24 tot 48 uur duren voordat accounts zijn geactiveerd.
 • Configuratiescherm en dashboardervaring: cPanel.
 • Installatie van apps en CMS’s (WordPress, Joomla, etc.): Uiterst eenvoudig installatieproces met één klik van de meest populaire beschikbare apps.

We raden HostGator Cloud aan?

Ja dat doen we.

HostGator Cloud slaagt erin om een ​​paar dingen heel goed te doen. Ze zijn extreem gebruiksvriendelijk en niet duur met onze korting. Tegelijkertijd krijgt u enkele van de beste uptime- en pagina-laadprestaties die we hebben gezien na het beoordelen van meer dan 30 andere hosts.

De klantenondersteuning was ook solide.

Dus ondanks dat de vernieuwingspercentages iets hoger zijn en enkele potentiële extra kosten, maakt het feit dat dit plan wordt verdisconteerd tot ongeveer dezelfde prijs als hun gedeelde opties, het een goed idee.

P.S. Heb je ervaring met HostGator Cloud? Overweeg om hieronder een beoordeling achter te laten – goed of slecht – maakt niet echt uit, zolang het maar nuttig is voor onze bezoekers. Bedankt voor jullie steun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map