7 Penyedia Hosting VPS Terbaik

Pelayan Peribadi Maya (VPS) adalah pilihan hosting yang bagus untuk perniagaan kecil dan sederhana yang kecewa dengan had masa, penyimpanan, dan kelajuan yang disertakan dengan kebanyakan perkhidmatan hosting web yang dikongsi.

Memilih hosting VPS terbaik adalah cara yang semakin popular untuk mendapatkan banyak kelebihan pelayan yang dikhaskan … tanpa perlu menyewa atau membeli pelayan fizikal yang berdiri sendiri.hosting vps

Dengan VPS, anda mempunyai ruang khusus anda sendiri di pelayan host yang juga mempunyai contoh sistem operasi yang unik, yang bermaksud anda boleh memasang perisian anda sendiri. Pembezanya yang penting ialah anda tidak berkongsi ruang atau sumber pengkomputeran.

Pelayan maya adalah lebih mudah dikonfigurasikan daripada pelayan khusus yang sebenarnya dan kosnya jauh lebih rendah. Satu-satunya kelemahan untuk memilih VPS daripada pelayan fizikal ialah prestasi mungkin tidak sepantas atau cekap.

Namun, yakinlah, ini adalah peningkatan serius dari hosting bersama.

Dalam panduan ini, kami akan menguraikan lima hos VPS teratas untuk perniagaan Kanada, dan kemudian menguraikan ciri tepat yang perlu dicari dengan akaun hosting VPS. Sekiranya anda benci memikirkan hosting web kerana membuat otak anda sakit, ini pasti tidak menyakitkan.

Sedia? Mari selami.

Hosting VPS Terbaik untuk Perniagaan Kanada

1. HostPapa – Prestasi Pelayan Terbaik + Potongan Diskaun 66%

Spesifikasi Utama:

Hos Kanada Terbaik
Termasuk cPanel
Harga Hebat
Diuruskan Sepenuhnya
Pilihan Perusahaan Ekstrim
RAM 1.5-24 GB
4-12 CPU teras

hostpapa

PROS

  Pelayan di seluruh Kanada,
  Masa muatan yang cepat dan prestasi tinggi

KEBURUKAN

Bukan sokongan pelanggan terbaik
Banyak kelebihan pada ciri asas

HostPapa adalah pilihan utama kami untuk hosting VPS terbaik. Mereka menawarkan gabungan kualiti dengan harga yang hebat. Selama bertahun-tahun Hostpapa telah mengagumkan kami dengan prestasi hosting bersama mereka yang tetap tetapi juga telah mengekalkan standard yang sama untuk host VPS mereka.

HostPapa juga telah memberikan harga yang lumayan kepada pembaca kami dengan potongan 66% dari harga hosting VPS biasa.

Prestasi Pelayan Kelas Atas ��

Sekiranya anda melihat spesifikasi pelayan yang dimiliki HostPapa, anda boleh memahami mengapa prestasi pelayan mereka adalah yang pertama di kelas.  Pada harga $ 19.99, anda akan melihat penerangan pelayan hosting VPS kilang dengan RAM 1.5 GB, CPU 4 teras, dan SSD 50 GB.

Sekarang, itu tidak terlalu buruk, terutamanya pada harganya. Ini adalah titik permulaan yang baik dan memberikan nilai yang kukuh untuk harapan hosting VPS. Sekiranya anda mula melihat di atas kedudukan peringkat kemasukan, anda akan melihat HostPapa mempunyai 4, ya 4, lebih banyak pilihan.

Apa pilihan yang lebih tinggi untuk anda?

Baiklah, dengan 5 jumlah peringkat hosting VPS, anda dapat dengan mudah mencari yang sesuai untuk anda. Sekiranya anda ingin mendapatkan seberapa banyak pelayan khusus untuk sebahagian wang, anda perlu melihat rancangan pelayan VPS peringkat teratas HostPapa.

Pilihan Ekstrim, seperti yang disebut oleh HostPapa, adalah rancangan hosting VPS paling kuat yang mereka tawarkan. Sebilangan mungkin menjangkakan harga $ 250 sebulan tetapi untuk apa yang ditawarkannya, harganya masuk akal. Server mempunyai RAM 24 GB yang mengejutkan, CPU 12 teras, dan SSD 1 TB. Ia pada dasarnya komputer permainan tanpa kad grafik dan papan kekunci ringan.

2. Hostinger – Hosting VPS Termurah $ 3.95- $ 29.95 / bulan

Spesifikasi Utama:

Host VPS paling murah yang boleh didapati
Termasuk cPanel
Akses root
RAM 2-8 GB
2-4 CPU teras
Lebar jalur 1000-8000 GB

hostinger-logo

PROS

 Sebab yang sama Hostinger dibesarkan dalam perbualan penyedia hosting bersama terbaik adalah alasan yang sama dengan pembahasan penyedia hosting VPS terbaik. Jauh ini adalah hos termurah yang benar-benar dipercayai.

KEBURUKAN

Hostinger adalah tulang yang agak telanjang berbanding dengan pilihan yang lebih mahal.

Hostinger, pilihan terbaik untuk hosting bersama jika anda ingin membayar kurang dari satu dolar per bulan, juga mengukir pasar serupa di dunia hosting VPS.

Penyedia hosting telah mengukir reputasi yang luar biasa untuk dirinya sendiri boleh dipercayai dengan harga yang sangat rendah. Berapa rendahnya rancangan hosting VPS? Harga rendah $ 3.95 sebulan.

Pembina Laman Web Percuma ��️

Pembangun Laman Web baru Hostinger dipanggil Zyro. Ia mempunyai beberapa ciri kemas yang akan membantu anda membuat laman web anda dengan mudah. Bonus besar dengan Zyro adalah bahawa tidak memerlukan pengalaman sebelumnya dalam pengekodan dan reka bentuk.

Ia mempunyai beberapa ciri biasa seperti Sijil SSL percuma, storan SSD tanpa had, dan lebar jalur tanpa had.

Namun, Zyro juga memperkenalkan beberapa alat baru yang menarik. Yang paling khas antara penyertaan baru dan unik adalah Pembuat Logo Zyro dan penulis AI.

Hosting VPS Kos Rendah ��

Sebilangan orang mungkin mengatakan bahawa tidak mungkin rancangan hosting VPS dapat $ 3,95 per bulan dengan apa pun jenis penyampaian prestasi. Orang-orang itu keliru.

Anda benar-benar dapat membayar harga yang sama seperti yang anda lakukan untuk rancangan hosting bersama yang paling baik dan menerima rancangan hosting VPS terbaik. Pelan itu akan memberi anda pelayan CPU 1 teras dengan ram 1 GB, storan 20 GB, dan lebar jalur 1000 GB.

Terdapat 5 peringkat hosting VPS lain yang meningkat mengikut harga dan spesifikasi. Tahap tertinggi yang mereka tawarkan dengan harga yang sangat menggelikan adalah $ 29.95 sebulan. Pelan Hostinger yang “mahal” merangkumi pelayan dengan RAM 8 GB, CPU 8 teras, dan lebar jalur 8000 GB. Rintangan untuk anda mengenai spesifikasi teknikal pada Hostinger juga hebat.

3. Bluehost – Pilihan Terbaik Dengan Sokongan

logo bluehost

Komoditi terkenal untuk hosting bersama
Termasuk cPanel
Akses root
Pilihan yang diuruskan sepenuhnya
Mesra WordPress
RAM 2-8 GB
2-4 CPU teras

PROS

 Dalam perniagaan sejak 2006, itu menjadikan Bluehost hampir kuno. Mereka telah bertahan dalam ujian waktu dalam industri yang sangat kompetitif, memberikan layanan hosting VPS terbaik.

KEBURUKAN

Sebilangan pengguna melaporkan sokongan menjadi lambat dalam menjawab masalah.

Bluehost adalah salah satu pilihan terbaik untuk hosting VPS. Mungkin bukan yang terbaik dalam apa-apa, mereka sekurang-kurangnya berada di kedudukan teratas dalam segalanya dan menjaringkan jaring yang luas kerana menjadi pilihan utama untuk pelbagai laman web perniagaan, dari blogger pertama hingga laman web eCommerce yang besar.

Dengan harga $ 29.95, harga bulanan berada di tengah jalan, walaupun pengguna hosting WordPress dapat memperoleh tawaran yang lebih baik yang tidak diiklankan secara meluas. Sekiranya anda mencari atribut terbaik di kelas, Bluehost mungkin tidak sesuai untuk anda. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menggunakan terbaik di seluruh host VPS, Bluehost adalah pilihan yang tepat.

4. HostGator

logo hostgator

Prestasi premium
Sokongan pemenang anugerah
Akses root
Pilihan separa dan terurus sepenuhnya
Waktu operasi yang boleh dipercayai
CPanel pilihan menambah $ 10 / bulan
RAM 2-8 GB
2-4 CPU teras

PROS

 HostGator adalah pemimpin yang tidak diragukan dalam dunia hosting bersama.

KEBURUKAN

Harganya tambahan $ 10 / bulan untuk cPanel, yang merupakan sesuatu yang disediakan oleh host VPS yang lain tanpa sebarang bayaran.

Walaupun terkenal dengan hosting bersama kos rendah mereka, HostGator menawarkan tiga rancangan hosting VPS, sesuai untuk tahap fungsi apa sahaja yang diperlukan oleh laman web perniagaan anda.

Pelan VPS HostGator agak mahal jika dibandingkan dengan hos VPS lain – dan kita harus katakan – sedikit mengelirukan…. Harga yang dinyatakan secara meluas ($ 19.95 / bulan) adalah untuk pilihan separa terkawal. Tetapi jika anda memerlukan akaun yang diuruskan sepenuhnya (dan kebanyakan perniagaan melakukannya), ia lebih mahal. Perkhidmatan, masa bekerja, dan kebolehpercayaan sentiasa baik.

5. Hosting InMotion

Logo InMotion

VPS yang pantas dan boleh dipercayai
Sokongan pelanggan +
Termasuk cPanel
Akses root VPS / pilihan yang diuruskan sepenuhnya
SSD / SSL PERCUMA; RAM 4-8 GB
Teknologi hibrid awan

PROS

 Log masuk tunggal untuk pengebilan / domain dan cPanel.

KEBURUKAN

Dasar pencegahan penipuan memerlukan pendaftaran telefon.

Penyelesaian berprestasi tinggi ini memberi kekuatan kepada ribuan perniagaan di seluruh dunia. Pilih daripada tiga rancangan VPS bermula dari $ 24,99 / bulan dengan jaminan wang dikembalikan 90 hari penuh.

Di dunia di mana hosting menuju ke awan, kami mendapati bahawa InMotion Hosting merupakan strategi hibrid yang hebat yang menekankan kelebihan, kebolehpercayaan, dan teknologi SSD untuk memastikan halaman anda dimuat lebih cepat daripada sebelumnya.

6. Web Cecair

logoweb -web

VPS yang diuruskan sepenuhnya
Sokongan teknologi yang sangat baik
Waktu operasi 100% (setiap SLA)
cPanel disertakan
Akses root
RAM 2-8 GB
1-4 CPU teras

PROS

 Pilih dari sistem operasi Windows atau Linux pada semua kecuali rancangan asas.

KEBURUKAN

Sedikit lebih mahal daripada beberapa pilihan lain dalam senarai ini dan jaminan bayaran balik 30 hari agak mengagumkan.

Liquid Web dilengkapi dengan rancangan VPS dengan ciri lengkap yang merangkumi SSD, sandaran, pilihan cPanel / Plesk, keselamatan yang kuat, dan alamat IP khusus.

Syarikat ini menuntut kenaikan masa 100% (disokong oleh SLA) dan menjanjikan 1000% pampasan dari laman web anda turun. Anda mula mendapat tanggapan bahawa mereka percaya waktu henti adalah perkara buruk, sikap yang dihargai oleh pelanggan.

7. Pengacaraan A2

Hosting A2

Akaun VPS terurus / tidak terurus
Sokongan pelanggan +
Pelan yang sangat disesuaikan
Rancangan bermula pada $ 5 / bulan
SSD percuma
RAM 512 MB hingga 8 GB
Akses root sekiranya diperlukan
1-8 CPU teras

PROS

 Benar-benar pilihan utama untuk jenis hosting – prestasi hebat dan dedikasi sebenar untuk perkhidmatan pelanggan dan sokongan teknikal.

KEBURUKAN

Caj tambahan untuk cPanel, Softaculous, dan sandaran.

A2 Hosting adalah satu-satunya hos VPS dalam senarai kami yang menawarkan akaun tidak terurus. Memandangkan pelbagai ciri yang disertakan dengan rancangan hosting bersama A2, ini tidak menghairankan.

Sekiranya anda tahu apa yang anda lakukan ketika memasang dan mengkonfigurasi sistem operasi, harga $ 5 / bulan adalah titik harga yang sangat menarik untuk pembangun web – rancangan yang diuruskan sepenuhnya bermula pada $ 32,99 / bulan.

Masa Memuat Cepat ��️

Semua rancangan VPS A2 dilengkapi dengan loceng dan wisel yang diharapkan dan banyak ruang RAM dan SSD untuk mengubah laman web anda menjadi sifat aneh yang cepat.

Baiklah. Sekarang setelah kami memberikan beberapa pilihan hosting VPS terbaik, mari buat cadangan trak pendidikan dan terangkan dengan lebih terperinci bagaimana anda harus menilai pelbagai rancangan dan tuan rumah yang akan bersaing untuk perniagaan anda.

Ciri-ciri Host Web VPS untuk Dibandingkan

Penyelesaian hosting VPS menempati jalan tengah antara hosting bersama murah dan pelayan khusus. Walaupun harganya lebih mahal daripada yang sebelumnya, ia jauh lebih murah daripada yang terakhir.

VPS dibuat sebagai partition berasingan pada mesin hos. Untuk semua tujuan praktikal, rasanya seperti pelayan khusus walaupun pelanggan lain akan menggunakan pelayan yang sama. Tidak seperti hosting yang dikongsi, sumber anda tidak dapat disedari oleh laman web lain. Walaupun anda mungkin menduga, semua host VPS tidak dibuat sama.

Semasa membandingkan rancangan, berikut adalah ciri dan pilihan konfigurasi yang paling penting untuk memberi perhatian kepada.

 • Bilangan teras khusus yang diperuntukkan untuk mesin maya anda
 • Jenis dan jumlah RAM yang dijamin
 • Jumlah simpanan HDD / SDD termasuk
 • Had lebar jalur bulanan
 • Pilihan sistem operasi
 • Jenis perisian virtualisasi
 • Keselamatan / sandaran web
 • Sokongan teknikal
 • Pengoptimuman awan
 • Prestasi pelayan web
 • Pentadbiran sistem

Terus terang – proses memilih rancangan hosting VPS terbaik tidak semudah membandingkan beberapa nombor.

Terdapat konsep lain yang perlu dipertimbangkan seperti sama ada anda mempunyai kutu buku untuk menguruskan dan memasangnya sendiri, adakah anda mahukannya di awan, dan apa ciri lain yang disertakan bersama perisian virtualisasi yang disediakan oleh rancangan tersebut?

Platform VPS Terurus vs Tidak Terurus

Keputusan asas di sini adalah sama ada anda (atau guru IT yang anda tentukan) mahu membiarkan tuan rumah menguruskan pelayan atau melakukannya sendiri.

Pilihan yang diuruskan biasanya merangkumi sedikit rasa sistem operasi Linux dengan sambungan pengembangan web yang berguna seperti Apache, MySQL, PHP, Python, dll. Intinya di sini ialah platform VPS terurus menjadikan laman web anda cepat dan cepat terima kasih kepada pendekatan pilih-pilih antara pilihan terhad dengan pelbagai tetapan.

Sekiranya anda melalui laluan yang tidak dikendalikan, hos hanya bertanggungjawab menjaga perkakasan pelayan fizikal di mana partisi anda terletak. Pelanggan mendapat slate kosong dan memasang dan menyelenggara perkakasannya sendiri.

Jelas sekali, pendekatan yang dikendalikan akan menjadi pilihan terbaik untuk semua kecuali webmaster yang paling mahir dalam teknologi. Percayalah kami. Pelanggan yang tidak berkelayakan bermain-main dengan VPS untuk menjimatkan beberapa dolar boleh menimbulkan banyak kekacauan.

Selamat datang ke Cloud VPS

Semua yang lain sama, prospek halaman web anda memuat hingga 20X lebih cepat adalah perkara yang baik, betul?

Itulah yang anda dapat dengan platform VPS cloud. Cloud VPS hosting mencapai nombor yang dicemburui ini melalui penggunaan pemacu keadaan pepejal (SSD), pelayan berbilang teras, dan generasi seterusnya teknologi RAM super cepat dan cekap.

Sistem operasi

linuxandwindows-os-operasi-sistemAnda tidak selalu mempunyai pilihan sistem operasi, terutamanya dengan rancangan terurus. Sebilangan besar hos web VPS menggunakan sistem Linux standard, yang merupakan sumber terbuka popular, pilihan percuma, dan dilengkapi dengan kontinjen peminat hebat dari seluruh dunia.

Sekiranya anda penggemar produk Bill Gates dan Windows, anda mungkin dapat menemui hos yang telah melesenkan perisian untuk digunakan sehingga anda tidak perlu merompak bank untuk membayar rancangan anda.

Sekali lagi, jangan berharap ada satu ukuran yang sesuai kecuali anda mendapat laluan yang tidak dikendalikan. Sekiranya anda mengawal sepenuhnya pemasangan dan konfigurasi, memesan VPS yang dipasang sendiri dan biarkan keseronokan bermula.

Prestasi Pelayan Web

Terdapat beberapa faktor penting yang perlu dipertimbangkan semasa menilai prestasi pelayan. Janganlah kita comel dan berpusing-pusing di sini. Kami bercakap mengenai kelajuan …peningkatan ssd

Sekurang-kurangnya, membandingkan nombor CPU. Peningkatan percuma ke SSD akan menjadikan laman web anda sebagai pengalaman yang lebih baik untuk pengunjung. Perhatikan kelajuan lebar jalur yang disertakan. Terdapat perbezaan yang drastik antara tuan rumah.

Selain itu, tanyakan apakah akaun VPS membenarkan anda dengan serta-merta menambahkan lebih banyak ruang cakera, teras CPU, dan RAM tanpa perlu memasang semula sistem operasi. Peraturan praktis yang baik adalah bahawa, melainkan jika anda seorang pelahap untuk hukuman, lebih sedikit pemasangan awal lebih baik.

Memilih Perisian Virtualisasi

Perhatikan jenis perisian virtualisasi yang menggerakkan platform. Xen, OpenVZ, Virtuozza, dan KVM adalah beberapa persembahan yang popular ketika ini.perisian virtualisasi

Jenama tertentu menentukan fungsi, ciri, dan konfigurasi yang dapat anda harapkan dari rancangan hosting VPS itu.

Khidmat Pelanggan / Sokongan Teknikal

Keupayaan untuk dapat berkomunikasi dengan manusia hidup yang mempunyai keupayaan untuk menyelesaikan masalah anda sering menjadi perbezaan garis bawah antara host VPS.

Walaupun mana-mana syarikat boleh memberikan penilaian dan spesifikasi, baca laman web dengan teliti untuk rasa dedikasi yang tulus kepada perkhidmatan pelanggan dan sokongan teknikal.

Secara umum, cari tindak balas 24/7 dan sekurang-kurangnya a beberapa cara yang berbeza untuk berhubung; e-mel, nombor telefon bebas tol, dan sembang segera adalah permulaan yang baik.

Pengoptimuman Awan

Kecuali anda hidup di bawah batu selama satu dekad yang lalu, anda harus sedar bahawa teknologi awan telah mengubah sifat pengkomputeran. penyimpanan awan Akaun VPS yang dioptimumkan dalam awan secara amnya akan menawarkan pemuatan halaman yang pantas terima kasih kepada pengimbangan beban pelayan, cache halaman, dan RAM dan SSD yang boleh pecah.

Pelan penyimpanan awan yang baik menampilkan pelanjutan / skrip pelayan yang popular seperti WordPress, Drupal, dan Joomla dan siap untuk menyesuaikan diri dengan ledakan lalu lintas tinggi sekiranya koleksi video kucing anda menjadi viral.

Jangan Mengabaikan Keselamatan dan Sandaran

Jangan sekali-kali menganggap bahawa semua host web VPS telah mengambil langkah berjaga-jaga yang diperlukan untuk melindungi laman web anda daripada penggodam, perisian hasad, dan segala cara penyelewengan lain.keselamatan dan sandaran

Tahu apa jenis firewall, rangkaian, keselamatan, perlindungan DDoS, dan perkhidmatan anti-spam yang masing-masing tawarkan, dan letakkan langkah keselamatan yang diperlukan agar pelayan anda dilindungi.

Perlu diingat bahawa pelanggan yang tidak dikendalikan bertanggungjawab untuk tetapan keselamatan tahap VPS mereka sendiri. Anda juga harus mengesahkan bagaimana sandaran pangkalan data dan fail ditangani.

Pentadbiran Sistem

https://mk0hostingcanad4trji.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2017/12/system-administration.png

Pentadbiran sistem merujuk kepada antara muka di mana anda memasang dan bekerja dengan VPS anda.

Dua pilihan asas adalah menggunakan baris perintah, yang bermaksud anda memasukkan arahan sebenar dalam persekitaran DOS kemunduran – bukan untuk lemah hati – atau antara muka dengan panel kawalan yang lebih sesuai dengan pendekatan titik-dan-klik standard.

Panel kawalan yang popular adalah cPanel, Plesk, Webmin, dan Virtualmin. Ini adalah reka bentuk GUI (antara muka pengguna grafik) yang mempermudah proses konfigurasi pelanjutan pelayan.

Perlu diingat bahawa anda mungkin tidak akan dapat melarikan diri dari baris arahan sepenuhnya, terutamanya ketika mentadbir akaun dari jauh.

Intinya: Memilih VPS Terbaik

Walaupun kami mendorong sesiapa sahaja yang berminat untuk beralih ke hosting web VPS untuk belajar sebanyak mungkin mengenai ciri perbandingan syarikat yang berbeza, kenyataannya adalah bahawa kebanyakan penyesuaian platform virtualisasi tidak dapat dilihat.

Pertaruhan terbaik anda adalah memberi tumpuan kepada kaedah pentadbiran sistem, sama ada anda memerlukan keperluan penyesuaian yang kuat atau tidak, dan jika anda mempunyai pengetahuan teknikal untuk melakukan pemasangan sendiri. Tidak dapat melarikan diri dari kenyataan bahawa akaun terurus menerapkan batasan tertentu untuk perkara yang dapat anda lakukan, tetapi mungkin itu adalah perkara yang baik.

Dalam analisis terakhir, cari penyelesaian VPS ketika hosting bersama menggunakan kepalanya yang jelek dan kekurangan sumber, tetapi anda tidak mempunyai moolah untuk mencari pelayan khusus. Akaun web hosting cloud VPS yang terurus adalah pilihan tengah yang bagus untuk membuat peningkatan prestasi laman web yang ketara.

Untuk lebih banyak panduan lengkap untuk hosting web bersama, dan gambaran keseluruhan proses tinjauan kami, lihatlah ulasan hosting web Kanada kami.

Awak juga mungkin menyukai:

 • Pembina Laman Web Terbaik
 • Web Meilleur Hébergement

Rujukan dan kredit gambar:

 • UKWebHostReview.com
 • Actifio.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author