7 beste gratis bloggingsider – Kom i gang uten å bruke noen dollar

Så du vil blogge, ikke sant? Jeg føler med deg. Å la verden kjenne tankene dine og potensielt tjene litt ekstra penger på siden høres ut som en god idé.


elghode dukker gifhy

Forhåpentligvis er noen utenom moren din interessert i tankene dine om hvorfor elg påvirker verdens intelligentsia og virkelig driver med ting her. Jeg vil ikke bli overrasket hvis du utvikler et stort følgende.

Denne mannen gjemmer noe.

Det første trinnet for å fortelle verden om bevisene og forskningen din er å begynne å blogge. Det er ikke som du vil betale penger for å begynne å blogge. Elgmanipulasjonsforskning er et lite felt og betaler dårlig.

Den gode nyheten er at det er mange gratis alternativer der ute for den håper bloggeren. De beste gratis bloggplattformene er innen rekkevidde, og vi vil gjerne hjelpe deg med å bestemme hvilken du skal bruke.

TLDR;

Hvis du ser alvorlig på gratis blogging, er det to valg når det gjelder det.

 • valg 1 – WordPress er for folk som vil vite alt om nettstedet deres. Dette er mennesker som ønsker å bygge noe fra bunnen av og har de beste SEO-mulighetene.
 • Alternativ 2 – På den annen side, hvis du ønsker å bygge et nettsted med dra og slipp-funksjonalitet der hosting blir ivaretatt, er Wix valget for deg.

7 beste gratis bloggsider

Vi begrenset det til 7 unike alternativer for gratis blogging. Alle disse alternativene har en gratis versjon av tjenesten deres, men de lar deg også betale for å forbedre opplevelsen.

Hvis du fortsatt vil ha mer info, kan du sjekke sammenligningen vår av bloggplattformer.

1. WordPress – Større læringskurve, total frihet

WordPress er slutten på alt når det kommer til blogging. Prisen kommer rett inn på en heftig null dollar og null øre. Hvis du lurer på hvorfor, er det fordi WordPress er et open source content management system.

Dette er løsningen for alle som ønsker å bli seriøse med bloggspillet. WordPress er en plattform som lar ultimativ tilpasning, beste SEO-praksis og verktøy som lar deg gjøre hva som helst.

WordPress gir 30% av internett slik vi kjenner det i dag.

Årsaken til at WordPress eier så stor andel av internett, er fordi det kan hjelpe deg med å lage en fantastisk egen webside.

Det eneste problemet med WordPress er at det er en relativt stor læringskurve. Jeg anbefaler vanligvis ikke WordPress til folk som ikke vet noe om å bygge et nettsted, da det kan være forvirrende.

WordPress i seg selv er helt gratis å bruke. Imidlertid er det kostnader som kan legge opp. Det første trinnet er å finne et sted å være vert for nettstedet ditt. Det er gratis hosting-tjenester, men de er generelt sett ikke veldig bra. Vi anbefaler en rekke webhotelltjenester for WordPress, med mye research for å sikkerhetskopiere vårt valg hvis WordPress virkelig er ditt bloggvalg.

Hvis du ikke liker noen av de gratis temaene WordPress tilbyr, må du også betale for et tema. Det er flotte bloggetemaer som løper rundt $ 35, men de mest brukte premium-temaene er rundt $ 100.

wordpress temaer

Som nybegynner å designe et nettsted på WordPress kan være litt overveldende og mange mennesker gir opp like etter at de har startet. De bestemmer seg for at de fortsatt vil ha et nettsted, så de ser etter en designer å ansette. Designere varierer veldig i pris, men en god vil være i de fire figurene.

Så hvis du ønsker å bygge et nettsted langt inn i fremtiden og er opptatt av å lære å bruke WordPress, er det definitivt valget for deg.

Trinn for å sette opp WordPress Hosting:

 1. Registrer ditt domene – Les vår guide her
 2. Setup Hosting – Billig hosting eller gratis nettstedbyggere.
 3. Installer WP via cPanel eller Managed Host

2. Wix – den beste brukervennlige gratis bloggen

WordPress er den beste måten å bygge nettstedet ditt hvis du har kunnskap, tid og ressurser. Når det er sagt – Wix er kjempebra.

Wix er en dra-og-slipp-programvare som lar brukeren bygge virkelig vakre nettsteder uten den massive læringskurven. Det er ment for noen som ønsker ferdigbygde maler og en brukervennlig, intuitiv brukeropplevelse.

Tjenesten kommer med en hel haug funksjoner som gjør det enkelt å bygge uten å måtte fordype seg i backend, finne ut hosting eller prøve å finne det rette temaet.

wix elementer

Wix lar deg også lage et nettsted med deres kunstige designintelligens.

I stedet for å ta deg tid til å se gjennom alle temaene og oppsettene programvaren velger for deg basert på preferanser og spørsmål. Det er en tidsbesparende og beslutningsbegrensende funksjon som tar bort rundt 75% av overveldelsen som følger med å bygge et nettsted.

Det er også ekstremt enkelt å registrere seg for en blogg på Wix. Bare gå til nettstedet og velg gratisalternativet for å komme i gang. Det fine med Wix er at du ikke trenger å betale noe for å teste den nye bloggen din virkelig. Hvis du bestemmer deg for at du hater det og vil sjekke ut en annen tjeneste, er det ingenting som hindrer deg i å gjøre det.

Wix har enkle å bruke bloggmaler som gjør det å skrive ditt første innlegg enkelt og smertefritt, og hvis du trenger hjelp, er kunnskapsbasen og kundestøtten god. SEO-alternativene er ikke på samme nivå som WordPress, men de kan repareres og er så bra som det blir for en nettstedsbygger.

En viktig vurdering – Hvis du ønsker å bruke ditt eget domenenavn, må du betale for å bruke Wix, men gratisversjonen er flott å bruke hvis du ikke bryr deg om det eller vil teste det før du går inn på et domenenavn.

Hvis du vil vite mer, ta en titt på anmeldelsen vår av Wix.

3. Medium – Beste blogging på stedet

Sjansen er stor for at du har lest noe på Medium hvis du har startet opp internett på de siste årene.

I 2016 ble det gjennomsnittlige antall historier skrevet ukentlig på Medium var 140 000. Det er mye informasjon som flyr rundt på Medium.

Medium tok en annen tilnærming til å lage en bloggtjeneste. Alt innholdet du skriver, vil være på Medium og ikke på din egen webside. Det er fordeler og ulemper med dette, men for at noen skal besøke nettstedet ditt (hvis du har en) de må klikke seg gjennom for det fra blogginnlegget ditt på Medium.

medium artikkel redigering

De kule tingene med medium er at du aldri trenger å betale uansett hva, det er enkelt som pokker å bruke, og at det er et innebygd publikum med alle de som besøker Medium allerede.

Det dårlige med det er hvis du er ute etter SEO-eksponering Medium tvinger noen til å ta et ekstra skritt for å finne nettstedet ditt.

Medium er et av de beste stedene å begynne å blogge. Hvis du har noen ideer du vil publisere for at verden skal se – alt du trenger å gjøre er å hoppe på Medium, registrere deg og la tankene rive.

Hvis du noen gang bestemmer deg for å bygge din egen plass, kan du bare kopiere og lime inn alle Medium-innlegg du har laget på din egen webside og legge dem der.

Hvis du ikke er sikker på å bygge din egen blogg, anbefaler vi at du starter med Medium, blir vant til å skrive online og deretter gå derfra.

4. Weebly – Som Wix med mindre design

Weebly er en kjent nettstedsbygger som ligner på Wix ved at du kan dra og slippe alle elementene du ønsker på siden..

Jeg vil anbefale Weebly hvis du oppfyller to kriterier. Én: Du vil absolutt ikke betale for bloggen din. To: Du blir overveldet av Wix og vil ha noe enda enklere.

Det er vanskelig å bli overveldet av Wix hvis du har erfaring med å bruke programvare og spille rundt på internett. Hvis du er – har Weebly en gratis plan som lar deg bygge et enkelt nettsted som inneholder annonsene deres.

Weebly-flytte-elementer

Mange bruker Weebly og grensesnittet er så enkelt som det blir. Du vil ikke opprette like vakkert av et nettsted som de to beste nettstedbyggere – Squarespace og Wix.

Imidlertid lar Weebly deg fortsatt bygge et flott nettsted som har all bloggfunksjonaliteten du trenger sammen med litt SEO-hjelp.

Weebly kommer med analyser for å vise hvor mange som kommer til nettstedet ditt, og du må bruke en betalt plan hvis du vil bruke ditt eget domene.

Full Weebly anmeldelse her.

5. Blogger – Old School Cool

Hvis du leste blogger tilbake da de først startet, er sjansen stor for at du har lest en blogg som var på Blogger. Blogger ble lansert i 1999 før dot com-boblen, og ble bygget for å gi enhver og enhver sjansen til å få stemmen sin hørt.

Nå eid av Google, tillater Blogger fremdeles håpefulle forfattere å få stemmen sin hørt på internett.

Alt du trenger å gjøre er å registrere deg for tjenesten for å komme i gang. Plattformens grensesnitt ser ut som omtrent alt annet som drives av Google, men lar deg tilpasse bloggen din med forskjellige temaer.

create-a-blogger-bloggen

Alternativene som er tilgjengelige, lar deg bygge en personlig blogg som ser ut som den virkelig er din.

Det eneste problemet med Blogger er at det ser litt utdatert. Hvis du sammenligner ditt eget nettsted med Blogger eller til og med Medium, kan det se ut som bloggen din fra 2006.

Akkurat som med Medium – Blogger er et flott sted å komme i gang siden det er gratis. Hvis du vil prøve å blogge og deretter bygge et nettsted senere, er det enkelt å bare flytte de tidligere innleggene til nettstedet ditt.

6. Squarespace – Gratis, men bare i 14 dager

Å bruke Squarespace tilsvarer ekstremt det å bruke Wix. De er begge nettstedsbyggere, de har begge nesten identiske bloggings- og SEO-evner, og de har begge fantastisk kundesupport som kan hjelpe deg hvis du blir sittende fast. Begge er nybegynneralternativer.

Hva er forskjellen mellom dem da? Wix er enkel å bruke, men Squarespace er enda enklere. Den dårlige tingen (eller bra avhengig av hvordan du ser på det) med Squarespace er at det er vanskeligere å tilpasse.

Squarespace er som å bo i et vakkert nabolag med ferdigbygde hus. Det er omtrent ti forskjellige forhåndsbygde hus i hele nabolaget, men det er dusinvis av det samme forhåndsbygde huset som du bor i i hele nabolaget.

De andre menneskene som bodde i den samme versjonen av huset som du flyttet inn møblene deres og gjorde noen få dekorasjonsendringer, men nabolagsforeningen lar deg ikke gjøre noen store endringer.

Squarespace har vakre maler som du kan gjøre små endringer også, men du er virkelig begrenset til malen. Med Wix kan du derimot tilpasse hva du vil.

Square-THEME1

Det fine med Squarespace er at det er veldig vanskelig å lage et nettsted som ser bra ut. Malene er rene, og bloggfunksjonaliteten gjenspeiler det. Squarespace egner seg virkelig til reklamer som fotografer og artister som også vil blogge.

Squarespace ville være høyere på listen hvis det var gratis lenger. Tjenesten tilbyr en 14-dagers gratis prøveperiode for å se om du vil holde fast ved programvaren.

Hvis du vil vite mer om Squarespace, kan du lese vår detaljerte Squarespace-gjennomgang. 

7. Tumblr – Multimedia / Social Media Solution

Tumblr ble opprettet i 2007 som en bloggplattform som også fungerer som et sosialt nettverk nettsted.

Siden Tumblr ble laget for blogging har den mye funksjonalitet innebygd for skriving og for å laste opp alt medieinnhold du måtte ønske å bruke.

Tumblr tilbyr alternativer for å tilpasse, men tilpasningen er mye mer som en sosial medieprofil i stedet for en bloggingnettsted.

En flott ting med Tumblr er hvor enkelt det er å bruke og deres brukervennlige instrumentbord.

tumblr instrumentbord

Det er imidlertid Tumblr – det ble bygget som en bloggplattform, men de fleste av brukerne på Tumblr bruker det som et sosialt media mer enn en bloggplattform. Mange selskaper bruker faktisk Tumblr for å supplere trafikk til bloggen.

Hvis du vil ha en sosialt integrert blogg uten noe bryet med å eie din egen, kan Tumblr være valget for deg.

Summing It Up

Når det kommer til stykket er det virkelig to alternativer som leder an på bloggområdet. Med mindre du virkelig ikke vil eie ditt eget nettsted, ser du på WordPress og Wix som de to viktigste valgene dine. Hvis du ikke liker Wix, er det to alternativer som er like i Weebly og Squarespace også.

Hvis du verdsetter tilpasning og virkelig eier nettstedet ditt, så bruk WordPress.

Hvis du verdsetter enkelhet, brukervennlighet og ikke trenger å bekymre deg for så mye, kan du gå med en nettstedsbygger som Wix.

FAQ – Topp gratis bloggsider

Hvordan tjener nybegynnerblogger penger?

Det er flere måter å tjene penger på blogging. Tilknyttet inntekt er den enkleste måten å starte, men du kan også selge digitale produkter, e-bøker og kurs. Det er også frilansskriving og reklame også.

Hvordan starter jeg en gratis blogg i Canada?

Den raskeste og enkleste måten å starte en gratis blogg i Canada er å bruke en tjeneste som Medium. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg og begynne å skrive.

Hva er de mest populære bloggsidene?

De mest populære nettstedene er WordPress, Wix, Squarespace, Medium, Weebly, Blogger og Tumblr.

Tjener bloggere virkelig penger?

Det er utallige bloggere over hele internett som skar ut en levende blogging. Det er til og med bloggere som har blitt velstående via bloggen sin og har lansert bøker, podcaster osv.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map