Ulasan GoDaddy – Baca ini SEBELUM Anda Kehilangan Wang Anda

Hampir setiap ulasan GoDaddy yang anda dapati dalam talian ditulis oleh pemasar gabungan. Dengan kata lain, TIDAK objektif. Semua orang tahu GoDaddy.


Mereka seperti McDonald’s dunia hosting dalam talian. Dari iklan Superbowl mereka yang terlalu seksual, hingga iklan YouTube mereka yang tidak henti-hentinya, hingga berkembangnya gabungan GoDaddy di ruang hosting web, anda harus menyerahkannya kepada mereka….

Saya rasa McDonald’s tidak betul-betul melakukan perkara itu. Tetapi – mereka mudah syarikat hosting web yang paling terkenal di dunia.

Adakah kemasyhuran mereka adalah hasil produk berkualiti tinggi atau iklan-iklan ini bertanggungjawab atas kejayaan mereka?

Kami telah menguji perkhidmatan mereka untuk menjawab soalan yang tepat.

Mari selami, buka tudung, dan lihat apa yang GoDaddy sungguh tawaran.

Siapa GoDaddy Hosting?

Kecuali jika anda hidup di bawah batu … di planet lain … dalam sistem suria yang berbeza, anda tahu siapa GoDaddy. ��

Haha, walaupun datuk dan nenek anda mungkin biasa dengan GoDaddy. ��������

Dan mudah untuk melihat mengapa …

Ditubuhkan lebih dari dua dekad yang lalu pada tahun 1997 di Baltimore, Maryland (dengan nama Jomax Technologies) GoDaddy telah mengalami kenaikan meteorik melalui peringkat dunia web hosting dan meraih kejayaan. $ 2,231,900,000 dalam pendapatan tahun lalu.

laporan analisis godaddy 2017 q2

Memandangkan bahawa Bob Parsons, Pengasas dan Presiden GoDaddy, menjual salah satu syarikat sebelumnya kepada Intuit dengan jumlah “kecil”, oh $ 65,000,000, ini sebenarnya tidak mengejutkan.

Hari ini, GoDaddy mempekerjakan lebih daripada 6,000 orang, melayani 17 juta syarikat di seluruh dunia, dan dianggap luasdia penyedia perkhidmatan hosting web terbesar di dunia.

Jadi saya rasa selamat untuk mengatakan bahawa mereka baik-baik saja.

Tetapi inilah perkara mengenai syarikat besar. Mereka cenderung jatuh di bawah salah satu daripada dua payung.

 1. “Saya berhak mendapat kejayaan saya kerana saya menawarkan produk sial terbaik di pasaran.”
 2. Atau, “Saya kucing terbesar di bandar kerana saya tahu caranya memanipulasi pengguna yang tidak curiga untuk membayar terlalu banyak untuk produk bawah umur. “

Jadi payung mana yang GoDaddy jatuh?

Cukup aneh, kedua-duanya.

Biar saya jelaskan.

Kelebihan GoDaddy Hosting – Prestasi Hebat

Dengan banyaknya sumber daya yang ada (maksud saya, pendapatan tahunan mereka adalah lebih tinggi daripada KDNK banyak negara membangun) tidak mengejutkan bahawa GoDaddy melakukan pekerjaan yang hebat memberikan prestasi berkualiti tinggi kepada pengguna mereka.

Berikut adalah beberapa aspek prestasi GoDaddy yang menarik perhatian kami selama 12 bulan yang lalu. Anda boleh melihat penjejakan langsung di sini. Baca lebih lanjut mengenai kami Proses penyelidikan 4 langkah di sini.

1. Mereka Mempunyai Waktu Berguna (99.95%)

Walaupun mereka tidak menawarkan waktu turun rahang seperti beberapa pesaing mereka (iaitu, SiteGround), GoDaddy menyiarkan uptime sihat 99.95% itulah yang anda harapkan dengan hos yang murah.

Hasil masa kerja Godaddy

Walaupun mereka tidak akan memenangi sebarang anugerah untuk waktu operasi mereka, saya dengan senang hati melaporkan bahawa kami tidak mengalami kemalangan besar atau tempoh henti yang ketara semasa kami sebagai pelanggan GoDaddy.

Berikut adalah sekilas persembahan beberapa bulan kebelakangan ini.

Purata 2018 waktu operasi:

 • Waktu operasi Januari: 99.98%
 • Waktu operasi Februari: 99.96%
 • Waktu operasi Mac: 99.91%
 • Waktu operasi April: 99.99%
 • Waktu operasi Mei: 99.94%
 • Waktu operasi Jun: 99.98%
 • Waktu operasi Julai: 99.85%
 • Waktu operasi Ogos (20th): 99.99%

2. Kelajuan pantas (448 ms)

Walaupun apa yang diberitahu oleh ibu anda dan pemula internet lain, kelajuan laman web penting… Banyak.

ujian kelajuan memuatkan halaman godaddy

Sebenarnya, kajian baru-baru ini menunjukkan bahawa lebih daripada 47% pengguna mengharapkan laman web dimuat dalam 2 saat atau kurang. Dan jika tidak? Pendapatan bye bye.

Ini menjadikan pemilihan hos web yang tepat adalah salah satu keputusan terpenting yang akan anda buat sekiranya anda berharap dapat menjana wang dari laman web anda.

Jadi bagaimana GoDaddy membandingkan dengan pesaing mereka?

Sebenarnya … Cukup baik.

Jam masuk di sebuah masa muatan purata hanya 448 Ms, GoDaddy dengan mudah adalah salah satu hos web terpantas yang pernah kami kaji dan menawarkan kelajuan pantas yang akan membuat anda dan pengunjung anda gembira.

Masa muat 2018:

 • Purata Januari kelajuan: 363ms
 • Purata Februari kelajuan: 415ms
 • Purata Mac kelajuan: 386ms
 • Purata April kelajuan: 395ms
 • Mungkin purata kelajuan: 415ms
 • Purata Jun kelajuan: 492ms
 • Purata Julai kelajuan: 541ms
 • Purata (20 Ogos) kelajuan: 587ms

3. Banyak Bonus dan Ciri Tambahan

Walaupun tiada satu pun bonus atau ciri ini percuma, GoDaddy melakukan yang terbaik untuk memastikan bahawa setiap pelanggan baru mempunyai kemampuan untuk membina laman web yang cantik dan berprestasi tinggi dengan kerja sekecil mungkin.

ciri godaddy

Mereka menawarkan segala-galanya dari pembangun laman web khusus mereka, GoCentral hingga profesional reka bentuk web tahap tinggi hingga pemasangan aplikasi satu klik untuk memastikan laman web anda beroperasi dan beroperasi dengan semua loceng dan wisel yang anda perlukan (atau tidak).

Pembina laman web: GoCentral adalah pembangun laman web GoDaddy. Menggunakan pembangun adalah percuma dan membolehkan anda mengedit dari komputer, tablet, atau telefon anda. Mereka juga memasukkan sijil SSL jika anda menggunakan pembangunnya.

Profesional Reka Bentuk Web: GoDaddy menawarkan perkhidmatan reka bentuk web dari profesional. Yang harus anda lakukan hanyalah menghubungi talian perundingan mereka dan menerangkan apa yang anda perlukan. Mereka menjanjikan laman web dalam talian dalam 4-6 minggu dan menawarkan talian sokongan 24/7/365.

Walaupun mereka tidak menawarkan jenis nilai yang dapat anda harapkan dari SiteGround atau A2 Hosting, masih terdapat banyak lagi ciri dan bonus tambahan untuk mengekalkan kepuasan webmaster yang paling bersemangat.

Kekurangan GoDaddy

Baiklah, jadi GoDaddy telah lulus ujian masa dan kelajuan dengan warna terbang. Mereka terkenal, (nampaknya) bereputasi, dan mereka memberi anda akses ke muatan kapal yang mempunyai banyak ciri tambahan.

Di mana kita mendaftar, betul?

Tidak begitu pantas.

Walaupun GoDaddy melakukan banyak perkara dari sudut prestasi, aspek perkhidmatan pelanggan dan pembayaran perniagaan mereka adalah, harus kita katakan, kurang sedap.

Inilah sebabnya…

1. Pelan Ekonomi Terhad dan Bayaran Pembaharuan Tinggi yang Konyol

Dalam usaha untuk bersaing dengan jumlah host web murah yang semakin meningkat, GoDaddy menawarkan pakej harga yang sangat rendah (tepat disebut, “Ekonomi”) untuk pelanggan mereka yang lebih jimat.

Ini bukan perkara buruk.

Maksud saya, mari kita nyata … Kita semua mahu menghulurkan wang kita sejauh mungkin, betul?

Namun, masalah yang anda hadapi ialah mereka tidak hanya mengurangkan masalah tersebut price dari perkhidmatan hosting web mereka, tetapi juga nilai.

The ‘Pelan ekonomi adalah tulang kosong sepenuhnya dan tidak menawarkan ciri standard anda harapkan dari hos web terkemuka seperti CDN, sandaran harian, atau sijil SSL.

Harga GoDaddy

Walaupun harganya $ 2,49 mungkin kelihatan menarik, percayalah … Ia tidak bernilai.

Dan semasa kita membahas topik harga GoDaddy, penting untuk diperhatikan mereka mengenakan bayaran secara berlebihan yuran pembaharuan yang tinggi.

GoDaddy bukan sahaja salah satu daripada paling tidak tuan rumah berharga untuk harga yang anda bayar (anda akan melihat mengapa dalam sekejap), tetapi, setelah tamatnya tempoh perkenalan mereka, mereka akan berpusing dan meningkatkan kadar anda lebih dari 200%.

Pelan Ekonomi $ 2.49 itu? Ya, ini akan menjana $ 7,99 sebulan sekarang.

Memandangkan anda dapat menikmati waktu penggunaan yang sangat tinggi, kelajuan kilat yang cepat, dan semua ciri dan bonus tambahan percuma yang anda mahukan dengan sebahagian kecil daripada kos tersebut, kami sukar untuk mengesyorkan menggunakan GoDaddy kepada sesiapa sahaja yang gemar menjimatkan wang.

2. Penjualan yang Tidak Perlu dan Lebihan Berlebihan

Sekiranya anda telah membaca mana-mana ulasan web hosting di laman web ini, maka anda mungkin tahu bahawa anda seharusnya tidak pernah beli hosting dari syarikat yang tidak menawarkan sijil SSL ‘percuma’.

Google, secara harfiah, akan mencegah pengguna mengakses laman web anda sehingga mereka mengakui bahawa laman web anda tidak selamat dan itu menimbulkan risiko yang besar terhadap keselamatan maklumat mereka.

Oleh itu, masuk akal bahawa kebanyakan syarikat hosting telah mengambil petunjuk dan mula menawarkan sijil SSL percuma kepada semua pelanggan baru mereka.

Tetapi bagaimana dengan GoDaddy?

Di permukaan, semuanya kelihatan baik-baik saja. Semua pengguna baru diberi sijil SSL ketika mereka mendaftar untuk mana-mana rancangan hosting GoDaddy (selain ‘Ekonomi’).

Tetapi apabila anda membaca cetakan yang baik, anda akan segera menyedari bahawa semuanya tidak seperti yang pertama kali muncul.

Sebenarnya, GoDaddy mengenakan $ 75 / tahun yang keterlaluan kerana ‘keistimewaan’ memiliki laman web yang selamat.

godaddy ssl harga

Dan itu bukan bahagian terburuk.

Sekiranya anda baru sahaja membeli nama domain baru dan pakej hosting web, anda menjangkakan anda akan dapat menghantar e-mel dari laman web itu bukan? Maksud saya, bagaimanapun … Ia anda laman web sekarang.

Baiklah, itu yang anda fikirkan. Tetapi GoDaddy berfikir secara berbeza.

… $ 60 / tahun setiap akaun e-mel berbeza.

Walaupun penyedia utama lain akan memberi anda akses ke jumlah akaun e-mel yang tidak terhad (atau paling tidak 25) GoDaddy bahkan tidak bersedia memberikan anda satu.

Ingatkan saya bagaimana orang-orang ini adalah syarikat hosting web terbesar di dunia lagi? Oh betul … Mungkin ada kaitan dengan ini …

gadis menari komersil

Tetapi saya menyimpang …

3. Jaminan Wang yang Tidak Dijamin

Dengan lebih daripada 17 juta pelanggan di seluruh dunia, anda akan menganggap bahawa GoDaddy mesti telah memperoleh reputasi sebagai hos web yang telus dan berwibawa yang bersedia mengembalikan pelanggan yang tidak berpuas hati untuk pembelian mereka, betul?

Keliru.

Pada pandangan pertama, ToS mereka mendakwa bahawa mana-mana pelanggan berhak mendapat bayaran balik jika mereka membatalkan rancangan hosting mereka dalam masa 30 hari dari pembelian awal.

Nampaknya cukup adil.

Tetapi kemudian mereka mengatakan ini..,

Sekiranya Perkhidmatan Hosting telah dilakukan, maka ia tidak dapat dikembalikan (jika belum dilaksanakan, layak mendapat pengembalian dana dalam 30 hari dari tarikh transaksi).

Sekarang, saya bukan pakar undang-undang tetapi kedengarannya mencurigakan seperti dibuat dengan baik dan penuh dengan jargon klausa yang dirancang untuk memastikan bahawa GoDaddy secara sah dapat melepaskan diri daripada mencuri dari pelanggan yang tidak senang.

Apa itu ‘perkhidmatan hosting’, bolehkah anda mendapatkan kembali wang anda jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan tersebut? Saya tidak tahu. Dan kemungkinannya, seperti itulah GoDaddy menyukainya.

4. Ulasan Perkhidmatan Pelanggan Campuran

Perkhidmatan pelanggan cukup digemari atau ketinggalan dengan GoDaddy.

komen pelanggan godaddy

Walaupun sokongan telefon mereka di A.S. sangat bagus, sebilangan yang terbaik dalam perniagaan ini, anda mungkin tidak mahu menghabiskan 20-45 minit di telefon untuk menyelesaikan masalah kecil dan masalah cepat.

sokongan godaddyYang menjadikannya lebih mengecewakan kerana sokongan sembang langsung GoDaddy begitu sukar dipercayai.

Saya sering mengalami ralat “sambungan tidak tersedia” setiap kali saya cuba mengakses ciri sembang langsung mereka. Sekiranya saya benar-benar sampai kepada wakil perkhidmatan, sembang langsung akan terhenti dan hilang atau saya akan berasa sangat kecewa dengan ketidakupayaan “wakil” (a.k.a. robot) untuk menjawab soalan yang saya ada dengan cara yang memuaskan.

Pada ketika ini, saya mula tertanya-tanya mengapa sebenarnya mereka memerlukan 6,000 pekerja untuk memastikan kapal mereka terus berjalan? (Mereka mesti memerlukan seseorang untuk menghitung semua wang tunai yang tidak dapat dikembalikan yang mereka ambil dengan kos penjualan dan pembaharuan yang tidak menyenangkan).

Harga

Seperti yang anda lihat – harga GoDaddy adalah umpan dan pertukaran. Perkara ini biasa berlaku dalam industri ini tetapi perubahan harga GoDaddy lebih tinggi daripada purata. Sekiranya anda menginginkan perkhidmatan hosting murah yang tersedia di Kanada, GoDaddy mungkin bukan pilihan anda.

Adakah Kami Mengesyorkan GoDaddy?

Tidak …

Walaupun secara peribadi saya tidak keberatan dengan pemasaran mereka yang terlalu seksual, tidak ada wanita berpakaian tangki GoDaddy yang berpakaian minim yang dapat menebus polisi syarikat yang tidak jujur ​​dan merampas wang tanpa malu-malu.

Prestasi mereka mungkin setanding dengan perkhidmatan hosting terkemuka yang lain, tetapi melainkan jika anda menikmati membayar 2-3X dari yang anda sepatutnya untuk host web anda, wang anda akan dibelanjakan dengan lebih baik dengan SiteGround, A2 Hosting, atau bahkan HostGator.

GoDaddy tidak memotongnya …

Soalan Lazim

Adakah GoDaddy dipercayai?

Ya, GoDaddy boleh dipercayai. Mereka berada di sepuluh teratas penyedia perkhidmatan hosting web. Waktu operasi pelayan mereka positif dan ujian kelajuannya agak cepat.

Adakah pembangun laman web GoDaddy ada gunanya?

Pembangun laman web GoDaddy tidak apa-apa. Ia pasti berfungsi dan dapat membina laman web untuk anda. Dengan itu dikatakan ada alternatif yang lebih baik untuk diperiksa seperti Wix dan Squarespace.

Berapa GoDaddy sebulan?

Harga untuk GoDaddy ada di seluruh peta. Mereka menawarkan harga promosi pada $ 2,99 sebulan untuk tahun pertama tetapi kemudian menaikkan harganya menjadi $ 7,99 sebulan.

Adakah GoDaddy baik untuk perniagaan kecil?

GoDaddy tidak buruk untuk perniagaan kecil tetapi kebenaran yang jujur ​​adalah bahawa ada alternatif yang lebih baik untuk hosting di pasaran. GoDaddy lebih mahal dengan produk yang tidak begitu bagus.

Untuk apa orang menggunakan GoDaddy?

GoDaddy digunakan sebagai hos web dan pendaftar domain. Maksudnya ialah apabila orang ingin membeli nama domain mereka boleh pergi ke GoDaddy dan membelinya. Setelah mereka membeli nama domain, mereka dapat menghoskan laman web mereka dengan perkhidmatan tersebut.

Awak juga mungkin menyukai:

 • Pembina Laman Web Terbaik

Rujukan dan kredit gambar:

 • HostingKingdom.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map